Dodaj do ulubionych

i bardzo dobrze

13.02.09, 14:09
www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090212/SZCZECIN/190667713
teraz tylko jeszcze zdjac te bilboardy Stroera, BP Media i kazdy inny syf reklamowy.

cyt za Glosem:
' Trzy pasy ruchu, tablica na trawniku, kogo więc ma dekoncentrować - dziwi się Tadeusz Koźbiał, właściciel firmy Nova Art. - Kierowcy patrzą na wprost, a nie rozglądają się po trawnikach. Po drugiej stronie ulicy tablica za tablicą i nikogo to jakoś nie dekoncentruje.

Kłopoty z tablicą zaczęły się już jakiś czas temu. W momencie, gdy Zarząd Dróg i Transportu Miejskiego wypatrzył tablicę i stwierdził, że stoi bez zezwolenia. Ukarano pana Tadeusza niebagatelną kwotą 5 tys. zł. Wystąpił więc z formalnym wnioskiem o zezwolenie na jej ustawienie. Otrzymał odmowną odpowiedź. Uzasadnienie zaskoczyło go, bo stwierdzono, że tablica dekoncentrowałaby kierowców.

- Odwołam się do urzędu miejskiego, ale czarno to widzę - mówi pan Tadeusz. - Przecież oni odeślą je do ZDiTM, a ten nie zmieni swojej decyzji.

Gdy tablica stała, kierowcy łatwo trafiali do jego firmy. Gdy znikła, obroty i liczba klientów gwałtownie spadły.

- Nie mogą tu trafić, a jak muszą jeździć po mieście szukając mnie, to w końcu rezygnują - opowiada pan Tadeusz. - Najgorzej jest z odbiorcami z kraju i zagranicy, którzy nie znają miasta. Ostatnio klient z Hamburga dwie godziny krążył po ulicy Gdańskiej w tę i tamtą stronę. Musiałem po niego osobiście pojechać, bo by nigdy do mnie nie trafił.

Skontaktowaliśmy się z Zarządem Dróg i Transportu Miejskiego pytając, dlaczego zajął negatywne stanowisko i to takie.

- Opinia negatywna podyktowana była lokalizacją tablicy, która stoi w ciągu drogi krajowej nr 10. To jest jeden z dwóch szlaków komunikacyjnych łączących centrum miasta z pozostałymi częściami kraju - wyjaśnia Marta Kwiecień-Zwierzyńska z ZDiTM. Uwaga kierowców winna być skupiona wyłącznie na elementach infrastruktury drogowej oraz pozostałych uczestnikach ruchu. Elementy, które w jakikolwiek sposób obniżają zdolności psychofizyczne kierowcy powinny być eliminowane."
-----
'Nie ma jednak lepszego wyjścia, niż zgodzić się na blisko dwa razy większe ceny mimo spadku cen węgla na świecie.'
Wieczorek i inni menadzerowie sektora energetyki
Obserwuj wątek
    • anamar Re: i bardzo dobrze 13.02.09, 15:47
      pewnie,że dobrze!jeszcze domiar facetowi dowalić i w dyby zakuć!
      • albert_c Re: i bardzo dobrze 13.02.09, 15:51
        jak zawsze Anamar w temacie i w poziomie przedszkolaka...to ponizej to tez pewnie Mrozek, co?

anamar napisała:

> pewnie,że dobrze!jeszcze domiar facetowi dowalić i w dyby zakuć!
        • albert_c Re: i bardzo dobrze 13.02.09, 15:53
          i jeszcze w temacie reklam zapytuje sie radny Kesik:

bip.um.szczecin.pl/UMSzczecinBIP/chapter_11201.asp?soid=A3EABA807AFA46E2B0E88D032B83AA40
        • anamar Re: i bardzo dobrze 16.02.09, 12:55
          albert_c napisał:

> jak zawsze Anamar w temacie i w poziomie przedszkolaka...to ponizej to tez pewn
          > ie Mrozek, co?
          >
          > anamar napisała:

nie.to nie mrożek,siadaj pała! to tylko moja reakcja na twoją radosną chęć
          dowalenia przedsiębiorcy.poza tym,przypominam ci mały człowieczku,że jesteś
          adminem tego forum.nie powinieneś więc nikogo tu obrażać. niestety,na roli
          admina znasz się tak samo jak na mrożku...
          >
          > > pewnie,że dobrze!jeszcze domiar facetowi dowalić i w dyby zakuć!
          >
          >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka