Dodaj do ulubionych

Sondaż: Od Nowa ma ok. 34% poparcia, ale

18.11.03, 14:20
w Toruniu. Bo w miescie Kopernika istnieje klub o nazwie "Od Nowa" znany
najbardziej z legendy Grzegorza Ciechowskiego i Republiki.

Nazwa klubu radnych Od Nowa to ordynarny plagiat...

Przed chwila zaglosowalem na prawdziwa Od Nowe w "pollu" na ponizszej
stronie - do czego Was tez namawiam.

www1.gazeta.pl/torun/1308351,0.html
Obserwuj wątek
    • Gość: Karol Absz takim tytułem PROMUJESZ tego POTWORKA IP: *.zacheta.net 18.11.03, 14:24
      oczywiście politycznego i Małgorzatę PACYNĘ KIT
      • Gość: ulka Re: Absz takim tytułem PROMUJESZ tego POTWORKA IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.03, 15:45
        Cham? Prymityw? SLD? PO? Jurczyk?
        • Gość: Karol Ulka aleś ty nerwowa prawie jak Pacynka Kit. Przec IP: *.zacheta.net 18.11.03, 16:26
          zytaj dokładnie a inwektywy zostaw swojemu męzowi
        • Gość: Ana Re: Absz takim tytułem PROMUJESZ tego POTWORKA IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 19.11.03, 11:44
          Gość portalu: ulka napisał(a):

> Cham? Prymityw? SLD? PO?
          Jurczyk?........................................................................
          .......a może żyd albo cyklista?
    • absztyfikant Re: Sondaż: Od Nowa ma ok. 34% poparcia, ale 18.11.03, 14:28
      Forum ma ograniczony zasieg, a jego uczestnicy nie sa wcale tacy glupi (nie
      licze 3 drogi i pleple). Tytul przykuwa wzrok i o to chyba chodzi.
      • Gość: pleple Re: Sondaż: Od Nowa ma ok. 34% poparcia, ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.03, 15:53
        Brak argumentów i swoje widoczne jak na dłoni depresyjne frustracje przekuwasz
        w obrażanie innych, teraz mnie. To prymitywne i typowe dla Ciebie. Zresztą
        nie tylko ja Ci to mówię (piszę).
        • absztyfikant Re: Sondaż: Od Nowa ma ok. 34% poparcia, ale 18.11.03, 15:58
          A nazwa "Od Nowa" to plagiat czy nie Twoim zdaniem pleple ?
          • Gość: pleple Od Nowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.03, 16:06
            Nie. Ponieważ wielokrotnie było to określenie używane. Podałeś przykład
            toruński.To w takim razie to też jest plagiat i to w ramach tego samego
            miasta. W tym samym Toruniu znacznie wcześniej bo w 1980 roku było wydawane
            pismo pt :" Od Nowa ". Cieżko jest więc ustalić kto tak naprawdę jest moralnym
            właścicielem tego określenia.
            Plagiatem to była pewna reklama w RMF FM i Machulski miał rację. Sąd jednak
            ku mojemu zdumieniu wydał dziwny wyrok. To jeżli chodzi o plagiaty.
            • absztyfikant pleple - nieladnie pleple 18.11.03, 16:09
              Jednak jestes etatowym rzecznikiem prasowym Od Nowy oddelegowanym na odcinek
              forumowy. Slyszalem, ze maz radnej Jacyny-Witt jest muzykiem. Czy to on wymysli
              (raczej zerznal) te nazwe ? Odpowiedz prosze...

• Gość: Ana Re: pleple - nieladnie pleple IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 19.11.03, 11:13
                absztyfikant napisał:

> Jednak jestes etatowym rzecznikiem prasowym Od Nowy oddelegowanym na odcinek
                > forumowy. Slyszalem, ze maz radnej Jacyny-Witt jest muzykiem. Czy to on
                wymysli
                >
                > (raczej zerznal) te nazwe ? Odpowiedz
                prosze... ......................................................................
                .nie absztyfie...to były mąż jacyny był muzykiem.obecny małżonek,p.marek
                jest....kimś zupełnie innym
                >
            • absztyfikant Re: Od Nowa 18.11.03, 16:18
              Machulskiemu chodzilo o "ciemnosc, widze ciemnosc". Jak czytam Twoje posty
              bedace mistrzostwem slownej ekwilibrystyki to tez widze ciemnosc. Moglbys
              pracowac w wydziale propagandy:)))) Plagiat i juz... A nawet jesli sad uznalby,
              ze to nie jest plagiat, to i tak jest to nieetyczne. Kreatywnosci zabraklo?
              Chociaz ja mam w pamieci wasze haslo "baby do steru- martuderzy za burte" Z
              mysleniem w Od Nowie nie najlepiej. Ja dokoncze to haselko tak - miasto na dno.
              • Gość: pleple Absztyf. Masz po prostu bzika. Idż na spacer. no/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.03, 16:21
            • Gość: stasiek Re: Od Nowa IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 18.11.03, 16:29
              Gość portalu: pleple napisał(a):

> Nie. Ponieważ wielokrotnie było to określenie używane. Podałeś przykład
              > toruński.To w takim razie to też jest plagiat i to w ramach tego samego
              > miasta. W tym samym Toruniu znacznie wcześniej bo w 1980 roku było wydawane
              > pismo pt :" Od Nowa ". Cieżko jest więc ustalić kto tak naprawdę jest
              moralnym
              > właścicielem tego określenia.
              > Plagiatem to była pewna reklama w RMF FM i Machulski miał rację. Sąd jednak
              > ku mojemu zdumieniu wydał dziwny wyrok. To jeżli chodzi o plagiaty.

pleple, w tym momencie muszę was zmartwić, gdyż klub studencki Od Nowa działał
              w Poznaniu już w 1969 r.
              i to by bylo na tyle w kwestii plagiatu popełnionego lub nie przez Od Nowa !
              Pozdrawiam Ciebie i Twojego adwersarza Absztyfikanta!
              stasiek
              • malgorzata_pacyna_kit psy szcekaja, karawana jedzie dalej 19.11.03, 10:49
                Dzis mamy nie 52%, ale juz 54%. Pozdrawiamy.
        • Gość: Ana argumenty małgosi pleple... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 19.11.03, 11:10

> Brak argumentów i swoje widoczne jak na dłoni depresyjne frustracje
          przekuwasz
          > w obrażanie innych, teraz mnie. To prymitywne i typowe dla Ciebie. Zresztą
          > nie tylko ja Ci to mówię
          (piszę).........................................................................
          a gdzie twoje argumenty?jakoś ich w tej wypowiedzi nie widzę?w innych też
          nie...sorki.przesadziłam,były dwa:że absztyf jest lepperem i ma problemy z
          sexualnością.mimo wszystko,pozdrawiam cię małgosiu!
          • Gość: pleple Re: argumenty małgosi pleple... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.03, 15:44
            Dziękuję za przesympatyczne porównanie do Małgosi. Od dziś przestaję się golić
            i kupuję lakier do paznokci. Kolejny detektyw. Zresztą detektyw tak celny jak
            celny dyskutant.
            • Gość: Ana Re: argumenty małgosi pleple... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 19.11.03, 15:51

> Dziękuję za przesympatyczne porównanie do Małgosi. Od dziś przestaję się
              golić
              > i kupuję lakier do paznokci. Kolejny detektyw. Zresztą detektyw tak celny jak
              > celny
              dyskutant.......................................................................
              ................................................................................
              .małgosiu,proszę!nie przestawaj się golić!!!!!
              • absztyfikant Re: argumenty małgosi pleple... 19.11.03, 18:11
                MAJA, Rychu, Alan, lu-LU, zibi, pleple = m.j.w
                • Gość: absztyfikant Re: argumenty małgosi pleple... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.03, 21:22
                  absztyfikant napisał:

> MAJA, Rychu, Alan, lu-LU, zibi, pleple = m.j.w

I franekk, i jottka, i Jędrzej_Wijas, i Arkadiusz_Litwiński, i Karol, i Ana, i
                  wszyscy na forum to m.j.w! Wszędzie widzę m.j.w! Dużą M.J.W i małą m.j.w.
                  Wszędzie, wszędzie! Dochodzę do wniosku, że ja też jestem m.j.w!
                  • przepis-antykoncentracyjny Każde Forum ma psychola.Tu jest nim Absztyfikant 19.11.03, 21:40
                    Widzę ciemnośc, widzę ciemność. O widzę M.J.W.
                    • absztyfikant Re: Każde Forum ma psychola.Tu jest nim Absztyfik 19.11.03, 21:44
                      Ten niezalogowany to nie ja. Natomiast te nicki, ktore wymienilem
                      charakteryzuja sie podobna maniera jezykowa - nietrudna do rozszyfrowania.
                      Jesli chcesz przykladow, to poszperaj w forum...
                      • Gość: asztyfikant Re: Każde Forum ma psychola.Tu jest nim Absztyfik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.03, 21:49
                        I nie tylko na forum. I w szafie, i w lodówce, i przy fortepianie, i obok mnie
                        w samochodzie. Wszędzie m.j.w. Patrzę do lustra... Też m.j.w!
                        • Gość: Ana Re: Każde Forum ma psychola.Tu jest nim Absztyfik IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 20.11.03, 15:59
                          znowu przy mjw.pojawiają sie podróby i podszywacze.pragną chyba uwiarygodnić
                          politykę od nowy...
                  • Gość: Ana Re: argumenty małgosi pleple... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 20.11.03, 11:45
                    Gość portalu: absztyfikant napisał(a):

> absztyfikant napisał:
                    >
                    > > MAJA, Rychu, Alan, lu-LU, zibi, pleple = m.j.w
                    >
                    > I franekk, i jottka, i Jędrzej_Wijas, i Arkadiusz_Litwiński, i Karol, i Ana,
                    i
                    > wszyscy na forum to m.j.w! Wszędzie widzę m.j.w! Dużą M.J.W i małą m.j.w.
                    > Wszędzie, wszędzie! Dochodzę do wniosku, że ja też jestem
                    m.j.w! .........................................................................
                    ................................................................................
                    .co to jest,że gdy mowa o małgosi jacynie to zaraz pojawiają się podszywacze i
                    podróby?
            • absztyfikant Re: argumenty małgosi pleple... 19.11.03, 20:09
              Kupiles wosk do depilowania nog ?

> Dziękuję za przesympatyczne porównanie do Małgosi. Od dziś przestaję się
              golić
              > i kupuję lakier do paznokci. Kolejny detektyw. Zresztą detektyw tak celny jak
              > celny dyskutant.
    • Gość: pleple Obłudna i fałszywa wypowiedż Lubińskiej Teresy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 07:07
      po ogłoszeniu przez Jurczyka klęski jego chorej koncepcji Banku Komunalnego za
      1 zł czy coś w tym rodzaju, radna i przewodnicząca klubu Lubińska stwierdziła :
      "Teresa Lubińska, prof. ekonomii Uniwersytetu Szczecińskiego, przewodnicząca
      klubu radnych Od Nowa
      Od początku śmialiśmy się z tego pomysłu i dziwiliśmy się, że tak znamienite
      osoby angażują się w jego realizację. Ta koncepcja była przecież nierealna.
      Jakiż to bank "
      Jakież to znamienite osoby. Proszę wymienić pani obłudnik i fałszywik ! Król
      jest nagi i te osoby są nieprzyzwoite.
      • Gość: absztyfikant to wszystko przez... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 08:04
        .. sami wiecie kogo. Ta obłudnica śmie mówić źle o banku komunalnym, a przecież
        to taka super inicjatywa. Ja wam to mówię!
      • longplay Re: pleple się pucuje 20.11.03, 08:42

> po ogłoszeniu przez Jurczyka klęski jego chorej koncepcji Banku Komunalnego
        za
        > 1 zł czy coś w tym rodzaju, radna i przewodnicząca klubu Lubińska
        stwierdziła :
        > "Teresa Lubińska, prof. ekonomii Uniwersytetu Szczecińskiego, przewodnicząca
        > klubu radnych Od Nowa
        > Od początku śmialiśmy się z tego pomysłu i dziwiliśmy się, że tak znamienite
        > osoby angażują się w jego realizację. Ta koncepcja była przecież nierealna.
        > Jakiż to bank "
        > Jakież to znamienite osoby. Proszę wymienić pani obłudnik i fałszywik ! Król
        > jest nagi i te osoby są nieprzyzwoite.
        Czyżbyś się pleple pucował przed Absztyfikantem i Ana ?
        • Gość: anabsztyfikant Re: pleple się pucuje IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.03, 15:01
          Teraz już się nie musi pucować do nas. Teraz zespoliliśmy się w całość i
          jesteśmy jednością. Mamy wspólnego wroga i się kochamy. A ty longplay też
          jesteś m.j.w. Wszyscy na forum są m.j.w więc się nie podszywaj pod jakieś inne
          nicki, ty blond małpo!
          • Gość: Ana Re: pleple się pucuje IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 20.11.03, 15:22
            taaa,blond małpa...dobrze powiedziane!a swoją drogą kolejny wątek z mjw i znów
            pojawiają się podróby...
            • Gość: Juras MJW się zmartwi bo w Szczecinie nie są notowani w IP: *.zacheta.net 20.11.03, 15:33
              sondażach HEHEHE!
              • Gość: anabsztyfikant Re: MJW się zmartwi bo w Szczecinie nie są notowa IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.03, 15:39
                Gość portalu: Juras napisał(a):

> sondażach HEHEHE!

Ty Juras też jesteś m.j.w. Specjalnie podbijasz wątek, żeby zacząć dyskusję o
                poparciu dla odnowy. Ty to jesteś spryciara, Juras.
            • Gość: anabsztyfikant any nie ma IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.03, 15:36
              ana to też m.j.w Ana to podróba. Prawdziwa ana jest teraz zespolona ze mną,
              czyli absztfikantem. Zespoliła nas nienawiść do odnowy. My uwielbiamy wszystko,
              co stare. Stare układy, stare kompleksy i stare bzdety o nazwach ulic i tablicy
              z napisem. Bo nie ma to jak nawijka o niczym. O czymś nie będziemy mówić, bo to
              nie ważne. A poza tym o czymś nie będziemy mówić, bo nic nie mamy do
              powiedzenia. Ale najważniejsze, to mieć wspólnego wroga.A my mamy!
              • Gość: Ana nie ma mnie! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 20.11.03, 15:42
                rzeczywiście mnie nie ma.to mój duch mówi ci,ze robisz z siebie idiotę....
            • Gość: pleple Opowiadanie w stylu obsesji Absztyf+Ana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 15:40
              Całkiem niedawno, bo rok temu, w niewielkim państewku Forum Szczecin, dokonano
              odtajnienia akt jednej z najbardziej zaskakującej sensacji dwudziestego wieku.
              Kim była wielokrotnie pojawiająca się postać m.j.w., której podpis widniał na
              wszystkich dokumentach opatrzonych jakimikolwiek kryptonimami ?
              Źródła OBOP'u podają, iż był on jednym z najbardziej niebezpiecznych agentów
              Od Nowy. Organizacji tak tajnej, że o jej istnieniu nie wiedzieli nawet sami
              jej członkowie. [Była związana z Telewizją dla Dziewcząt i Chłopców, której
              nie lubił oglądać kapryśny chłopczyk, absztyfikant]
              Zapytajmy: Czy rzeczywiście m.j.w. była mordercą Kennedy'ego i kim tak na
              prawdę był kurdę Kennedy. Czy rzeczywiście m.j.w. był prawdziwym zabójcą
              podpuszczonym przez agent Lubawską? Jego akta mówią, że tak. Jego oczy...i
              blond włosy, że nie. Udało się uzyskać powiększone zdjęcie oczu m.j.w.. Dwa
              ładne i niewinne guziczki, które wyraźnie mówiły: Nie, to nie ja jestem
              zabójcą Kennedy'ego. Gdzie leży prawda? Absztyfikant usuniętą górną szóstkę
              prawą. Mogło mu to ułatwić prowadzenie śledztwa przeciwko M.J.W. wraz z
              pryszczatą i grubawą Ana. Ich wygląd pozwalał im (absztyf i Ana) łatwo zgubić
              się w tzw tłumie katolickim. Zapytajmy dlaczego m.j.w. nie użyła granatnika
              mimo wyrażnego polecenia agent Lubawskiej. Otóż m.j.w. gdyż miał ładne i
              drogie futerko na sobie. Zazdrosna przede wszytssskim o innych pieniądze i
              sławę Ana dała się łatwo sprowokowac gdyż zadrośnie ujawniła swoje nienawiśc
              do M.J.W. Pomińmy to na razie Przyjrzyjmy się budowie samego granatnika. Była
              to po prostu ręczna wyrzutnia, z której wyrzucało się granat. Granatnik taki
              składał się z trzech części: z pierwszej, w środku drugiej i tej, którą
              chciałbym wymienić na końcu: trzeciej. Sam granat składał się z materiału
              wybuchowego otoczonego naciętą blachą w kształcie cylindra. Granatnik taki
              Absztyfikant skonstruował już jako dziecko. Po dwudziestu latach udało mu się
              dopasować zawleczkę. Jest trochę niegramotny ale czas robi swoje. Abszyfikant
              dał się rozpoznać słyżbom tajnym gdyż nosił grzebień typu "wieśniacki" co
              niestety wyróżniało Go nieznacznie z katolickiego tłumu. Czy rzeczywiście
              m.j.w. był mordercą Kennedy'ego? A jeśli nie? To że ten m.j.w. zamordował
              Kennedy'ego dość łatwo jest udowodnić Abszyfowi przed Aną bo ta ma do niego
              zaufanie gdyż mają wziąśc ślub , ale to dlaczego Absztyf zakochał się w
              brzyduli Ana a nienawidził m.j.w. na zawsze pozostanie dla nas zagadką. Chyba,
              że agent m.j.w. powiedział mu aby wstawił sobie zęby bo nieładnie wygląda.

• Gość: Ana małgosia omnibus... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 20.11.03, 15:47
                zawsze w ciebie wierzyłam!dawaj druga część,bo nie mogę się doczekać,co będzie
                dalej!jakby okna padły i biuro matrymonialne nie wypaliło masz jeszcze jeden
                fach w ręku!
                • Gość: Karol PLEPLEPLE bogata masz wyobraźnię PRAWIE JAK IP: *.zacheta.net 20.11.03, 15:58
                  W ŻYCIU MJW
                • Gość: anabsztyfikan Re: małgosia omnibus... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 17:46
                  Gość portalu: Ana napisał(a):

> zawsze w ciebie wierzyłam!dawaj druga część,bo nie mogę się doczekać,co
                  będzie
                  > dalej!jakby okna padły i biuro matrymonialne nie wypaliło masz jeszcze jeden
                  > fach w ręku!

Ana, wziąłem cibie za drugą połowę bo obiecałaś że będziesz jak m.j.w. W
                  zasadzie to mówiłaś, że też jesteś m.j.w. A tu klapa. Dzięki ci pleple, czyli
                  m.j.w że otworzyłeś mi oczy. Ana rzeczywiści jest grubawa i pryszczata, co przy
                  mojej wątpliwej urodzie daje nam kiepska średnią. I co najgorsze, ona tylko
                  twierdziła,że jest m.j.w. a ja się dałem nabrać. Ja tego nie przeżyję!
              • Gość: roman Re: Opowiadanie w stylu obsesji Absztyf+Ana IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.03, 16:16
                obsmialem sie do lez
                • Gość: Ana Re: Opowiadanie w stylu obsesji Absztyf+Ana IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 21.11.03, 15:00
                  Gość portalu: roman napisał(a):

> obsmialem sie do
                  lez..........................................................ja też,szczególnie
                  jak zobaczyłe twoje I.P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka