Gość: kwiatpaproci Re: Gra Pogoń na wyjeżdzie IP: *.chello.pl 29.10.09, 12:35 trudny mecz ją czeka Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Re:Na wyjeżdzie z Wisłą w piątek 29.10.09, 19:49 Trudny mecz choć Wisła gra fatalnie. Optymistyczne jest to, że będzie trochę kibiców sprzyjających Pogoni. Pięćset gardeł jak sie dobrze spręzy to pomoże. Ostatnie mecze sa dobrym progostykiem. Porażkę wyklucza :). Będzie dobrze ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babjaga Re:Na wyjeżdzie z Wisłą w piątek IP: 89.108.247.* 30.10.09, 20:47 3 punkty dla Pogoni (po samobóju). Widzew z Zabrzem narazie prowadzi. może 2 miejsce w tabeli nas czeka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tvpinfo Pogoń wygrała na wyjeżdzie! IP: *.chello.pl 30.10.09, 20:51 Samobój padł w 29 minucie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mol Re: Pogoń wygrała na wyjeżdzie! IP: *.centertel.pl 31.10.09, 07:41 Jak wynika z realacji Pogon szczęśliwie wygrała ten mecz. Ale raz się pechowo przegrywa a raz odwrotnie. Na półmetku jest druga w tabeli. Nie ma wiosną wyjścia - musi zawalczyć o ekstraklasę. Konieczne są dwa trzy powazne wzmocnienia. Szczególnie drugiej linii. I nie można przespać jeszcze dwóch meczów wiosennych granych jesienią. Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Re: Pogoń wygrała na wyjeżdzie! 31.10.09, 09:44 Obrona Częstochowy się powiodła. Są trzy punkty i pozycja wicelidera. Dwa ostatnie jesienne mecze powinny ustabilizować sytuację w czołówce i pokazać cele drużyn na wiosnę. Faktycznie Pogoń chyba będzie musiała grać o ekstraklasę. To dobrze. Byle starczyło środków finansowych, organizacyjnych i bazowych czyli co ze stadionem panie Krzystek? ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babjaga Re: Pogoń wygrała na wyjeżdzie! IP: 94.254.225.* 07.11.09, 21:36 1:2 :) na razie, Moskalewicz i pięęękna bramka Petasza :) 75 minuta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwan Re: 2 do2 IP: *.chello.pl 07.11.09, 21:45 kaliciak wyrównał,gks gra w 10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwan Re: 2 do2 IP: *.chello.pl 07.11.09, 21:47 cały czas remis, Barca prowadzi 3:1 a Juve 2:O na wyjeżdzie,o 22 derby Madrytu Atl-Real Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwan GKS w 9 w 88 minucie IP: *.chello.pl 07.11.09, 21:49 sędzia wywalił 2 katowiczanina, Barca prowadzi już 4 do 1(Messi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwan końcowy wynik:2:2 IP: *.chello.pl 07.11.09, 21:53 1 punkt , Barca 4:2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babjaga Re: Gra Pogoń IP: 94.254.225.* 07.11.09, 21:56 uch, piękna końcówka, naprawdę było na co popatrzeć. Ropiejko szkoda że zmarnował szansę na jeszcze jedną bramkę. Mamy 1 punkt :) Odpowiedz Link Zgłoś
korfi GKS-Pogoń 2:2 08.11.09, 09:07 Tylko i aż. GKS przewyższał nas siłą walki. To w końcówce było najażniejsze. Można było wygrać ale i przegrać. Remis sprawiedliwy ale niedosyt został. Kowal i Parzy potwierdzili że aktualna ich forma wykluczać ich powinna z pierwszej drużyny. Szkoda niewykorzystanej szansy. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Pogoń - GKP środa 18.15 10.11.09, 23:58 Pżegnanie jesieni. W ostatnim meczu aż sie prosi o wygraną. Niezbędne do zapewnienia sobie drugiego miejsca. Ale wynik nie jest pewny. Gorzów jest tochę nieobliczalny. Pogoń jakby wymęczona, po trudnym meczu w Katowicach. Wszystko mozliwe niby. Ale pewnie wygra Pogoń. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chwała Pogoń-GPK G.- live TVP Sport 11.11 18:15 IP: *.chello.pl 11.11.09, 13:03 live TVP Sport 11.11. 18:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo Re: Pogoń-GPK G.- live na Twardowskiego IP: *.centertel.pl 11.11.09, 15:59 [/b] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Powinna wygrać Pogoń, więcej zarabiają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.09, 16:19 Przy gorzowie to nasi są krezusami Odpowiedz Link Zgłoś
cbaabc 1:0!!! i II miejsce 11.11.09, 21:17 Pogoń - GKP 1:0 słaby mecz, ale tak się gra z Gorzowem :/ nasi nie mieli swobody ale gol był ładny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. :D ufff przegrac z GKP to wstyd, przegrac u siebie IP: *.cable.quicknet.nl 11.11.09, 22:39 to hanba... wiec tym bardziej cieszy zwyciestwo no i II pozycja w tabeli. - teraz dobrze wykorzystac przerwe i starac sie nie zmarnowac wypracowanego bilansu - no i w koncu trzeba poszukac jakiegos powaznego sponsora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babjaga Re: 1:0!!! i II miejsce IP: 188.33.38.* 11.11.09, 22:45 ten gol to podarowanz nam został :) przez bramkarza, mocno widać zmęczenie, chyba dobrze że to ostatni mecz. Ale Vice jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pogoń Re: Pogoń wygrała! IP: *.chello.pl 12.12.09, 23:29 Chcę napisać o odradzającym się we Lwowie polskim klubie piłkarskim Pogoń Lwów. Wielu z Was pewnie słyszało o tym klubie. 10 października br. we Lwowie miała miejsce uroczysta inauguracja, podczas której rozegrano mecz pomiędzy Pogonią Lwów i Polonią Chmielnicki wygrany przez „niebiesko-czerwonych” 2-0. Piękną bramkę na 2-0 z „przewrotki” możecie zobaczyć tutaj www.youtube.com/watch?v=Cv8n1lGTkOI ,strzelec bramki doznał niegroźnej kontuzji ale już po meczu świętował wraz z cała drużyną zwycięstwo www.youtube.com/watch?v=uWdH4VdDEgg (na filmiku widoczna flaga ufundowana przez Stowarzyszenie Sympatyków Pogoni Lwów działające w Polsce). Wszystkich, którzy chcą dowiedzieć się czegoś więcej o Pogoni i o bieżących działaniach Stowarzyszenia zapraszam na nasze forum www.pogonlwow.fora.pl/ . Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Pogoń - Flota dzis o 19 12.03.10, 11:40 Derby z Flotą. Zapowiada się ciekawie. Jako że mamy w tej rundzie tylko 6 meczy u siebie a dziewięć na wyjazdach z których punkty Pogoni przywozić jest ciężko, to trzeba wygrywać. Nie ma co gadać, że derby rządzą sie swoimi prawami i inne takie banały. Po remisie w Bielsku, potrzebne jest zdecydowane kopnięcie czyli pewna wygrana. I taką typuję. Pogoń strzeli trzy bramki lub wiecej. Po zdecydowanym zwycięstwie awans będzie rzeczą łatwiej wyobrażalną ma tym etapie. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr muscle Re: Pogoń - Flota dzis o 19 IP: *.szczecin.mm.pl 12.03.10, 12:00 napewno wygra, ale nie sadze by po porywajacym widowisku z gradem bramek. raczej beda chcieli to zalatwic w rodzinnej atmosferze jakims 1:0. i obym sie oczywiscie mylil:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kliper Re: Pogoń - Flota 0:0 IP: *.centertel.pl 12.03.10, 21:17 Niesttety lipa. Słaba gra. Nieporadna i wolna. Raczej trudno myśleć o awansie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Pogoń - Flota 0:0 IP: 109.243.94.* 12.03.10, 21:49 Słaba gra a przygotowanie organizacyjne jeszcze gorsze. Dotychczas jak najgorszą opinię miałem o "fachowcach" od organizacji ruchu drogowego w ZDiTM ale to co wymyślił jakiś, przepraszam za okreslenie, dureń z klubu pretenduje do nagrody głupota komunikacyjna roku. Z dwóch wjazdów dla samochodów ostał się jeden od strony Witkiewicza. Prawie 30 minut stałem na Jagiellońskiej jadąc na mecz. Jazda pod górę tuż obok tłumu ludzi stojących w kolejce po bilet i praktycznie ocierających się o samochód jest dużo bardziej niebezpieczna niż wjazd od Karłowicza. W rundzie jesiennej można tam było wjechać przez bramę na Karłowicza do 30 minut przed meczem. Spotkałem wkurzonego znajomego który z karnetem "Złoty VIP" stał przez cały mecz ponieważ jak powiedział, cytuję "takiego burd...u w sektorze dla VIP-ów dano nie widział" Każdy siadał gdzie chciał i nikt nad tym nie panował, z ochroną na czele. Znajomy powiedział że przyszedł jeden supervisor z firmy Fort ale tylko wzruszył ramionami a co do drogi wjazdowej zgodził się ze mną. Może Policja czyta to forum ale wyrażenie zgody na wjazd samochodów od strony Witkiewicza nadaje się do prokuratury. Na ul Karłowicza jest i chodnik i jezdnia. Od strony Witkiewicza jest jedna wspólna droga i piesi ocierają się o jadące samochody. Zgroza. Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Re: Pogoń - Flota 0:0 14.03.10, 15:23 Niestety. To był fatalny mecz. Mimo deszczu dopisła frekwencja ale piłkarze zagrali fatalnie. Niestety "wzmocnienia" sie nie sprawdziły zupełnie. Nie wiedzieć czemu Bojarski nie został zmieniony choć był najsłabszy na boisku. Klatt sztywno a Jarun z wieloma błędami. Generalnie słabo to wróży. Trudno będzie o awans - to było wiadomo. Ale, że przez taką grę - tego w scenariuszu nie było. Do tego skandaliczna organizacja. Idiota, który wymyslił sposób komunikacji pomiedzy częściami stadionu to idiota kretyński. Do tego błotnista maź w której każe się brodzić tysiącom ludzi. W ten stadion trzeba i tak jeszcze włożyć kilka milionów żeby dociągnął do 2020 roku. Jak sobie pomyślę, że już moglibysmy być na ukończeniu przebudowy to mnie szlag trafia. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek W Sosnowcu o PP IP: *.centertel.pl 15.03.10, 17:23 Jutro mecz z Zagłębiem. Ciekawy mecz. Zagłębie w ciągu a Pogoń na rozruchu. Będzie rewanż i dlatego wystarczy remis. I trzeba zagrać na remis a jak się uda to skontrować. Trzeba zacząć strzelać bramki tej wiosny. Jakieś minimalne do przodu lub 1:1 będzie bardzo dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Re: W Sosnowcu o PP 16.03.10, 08:27 Rzeczywiście może byc ciężko, bo Zagłebie będzie chciało wykorzystać dobra passę w lidze i atut pełnych trybun. To dla nich okazja do pokazania się w Polsce. Mój optymizm jakby przygasł po tym co zobaczyłem w piatek. Tez uważam, że powinniśmy zagrac obroną na remis. Mało kto potrafi grac przeciwko zagęszczonej obraonie w środku boiska. A na pewno uda się jakąś kontrę wyprowadzić. Boję się jednak czy obrońcy nie zagraja tak jak z Flotą. Wtedy niezależnie od taktyki może być cienko. Stawiam na remis. Ale jak trochę poczarnowidzę, to może wygrają? ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Zagłębie - Pogoń 0:3 - nieźle 16.03.10, 22:05 W zasadzie sprawdziło się, że będzie to trudny mecz. Zagłebie do straty bramki przeważało. szczególnie w 1 połowie. Wynik za wysoki, ale tak to już w piłce jest, że liczą się bramki. A Pogoń wykorzystała sytuacje i słabość bramkarza. Lebedyński strzelił dwie a dobił Zawadzki. Niezłe zmiany tym razem, choć dla mnie Klatt powinien grać. Żeby tylko nie umkneła słaba gra obrony i środka. Petasz i Mandrysz słabo, Pietruszka przeciętnie a Rogalski nijako. Olo jak zwyle biegał, ale grał przeciętnie. Choć niezła asysta przy 2 bramce. Ogólnie mozna się czepiać ale po 3-0 nie wypada. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr muscle Re: Zagłębie - Pogoń 0:3 - nieźle IP: *.szczecin.mm.pl 16.03.10, 22:11 ale musisz przyznac ze sama gra wola o pomste do nieba. gdyby nie wysoki wynik mandrysz mialby juz powoli presje na pakowanie gratow za slabe przygotowanie zespolu Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Re: Zagłębie - Pogoń 0:3 - nieźle 16.03.10, 22:27 Gra słaba. I niestety często bezmyślna. W Mandrysza nigdy nie wierzyłem. Ma więcej szczęścia niż trenerskich umiejętności. Póki co jednak wyniki stoją za nim a trenera rozlicza się z wyników. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. :D IP: *.cable.quicknet.nl 17.03.10, 01:07 no chociaz milo zakoncze dzien - dzieki korfi za sprawozdanie - ja tez jakos nie moge przekonac sie do Mandrysza... ale ja sie na pilce nie znam - ja tylko kibicuje Pogoni - pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Sandecja - Pogoń sobota o 14 20.03.10, 09:07 Przeciwnik bardzo trudny. Sandecja na swoim boisku niepokonana w tym sezonie. Tak jak Pogoń jest beniaminkiem, który swietnie radzi sobie w lidze. Gra bardzo walecznie. Ma tylko dwa punkty straty i może nas wyprzedzić w tabeli. Ale Pogoń juz kilka razy przełamywała różne bariery. Sandecja kiedyś musi przegrac. Dlaczego nie dziś? To jest dla Pogoni jeden z meczy o utrzymanie w grze o awans. Remis to minimum, które tak naprawdę raczej pogorszy sytuację. Porazka będzie trudna do odrobienia, bo inni nie beda czekać. Dzieki wygranej w Sosnowcu troche cisnienie zeszło, ale wreszcie trzeba zacząć strzelać i w lidze. Wielu bramek nie przewiduję a zupełnie zadowoli mnie jedna. Dla Pogon czyli wygrywamy 1-0 wg moich obliczeń. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr muscle Re: Sandecja - Pogoń sobota o 14 IP: *.szczecin.mm.pl 20.03.10, 09:18 a ja dzis z przykroscia stawiam na porazke w bardzo slabym stylu jakies 2:0. po tym co Pogoń pokazala w sosnowcu, druzyna bardziej utwierdzila mnie ze nie jest przygotowana do rundy. jesli beda grali tak jak 3 pierwsze mecze juz za 2tyg bedziemy patrzyli w polowe tabeli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fix Re: Sandecja - Pogoń sobota o 14 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.10, 11:45 Właśnie cala sztuka w tym żeby wygrywać mimo słabszej dyspozycji. Ociężale bo ociężale, ale może byc dzis wygrana. A przynajmniej remis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr muscle 1:3 dziekujemy trenerowi i chlopakom za awans IP: *.szczecin.mm.pl 20.03.10, 16:11 to powinien byc niestety koniec mandrysza. mial wszystko co cchial spierdzielil drugi rok z rzedu przygotowanie zespolu. kto pamieta zeszla runde wiosenna wie ze Pogon awansowala mega fartem na kolejke przed koncem. facet musi za to beknac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: 1:3 dziekujemy trenerowi i chlopakom za awans IP: *.centertel.pl 20.03.10, 19:28 Rzeczywiście Mandrysz odpowiada za te wyniki. Nawet gdyby ta gra była taka kiepska jak jest, to punkty by go broniły. A tu wysoki budżet, komfort przygotowań, stabilna sytuacja, transfery na życzenie i czwarty słaby mecz. Bo ten z zaglebiem to kto widział ten wie. Szanse na awans na poziomie 15%. ale trzeba coś z tym towarzystwem zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Re: 1:3 dziekujemy trenerowi i chlopakom za awans 21.03.10, 09:58 Akurat ja spokojnie mogę pisać co do Mandrysza: a nie mówiłem?. Ale nic to nie zmieni. Szkoda, że gdy zaczęła się odbudowywać dobra otoczka wokół Pogoni takimi beznadziejnymi wynikami i grą popadamy znowu w szarość i bezpłciowość. Nie ma co pisać. Mandrysz tak zestawia drużynę, którą sam sobie przed sezonem dobrał. Uważam że robi to źle. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Pogoń-Zagłębie w PP czyli teoretycznie formalność 24.03.10, 13:48 Pierwszy mecz wygrany na wyjeździe 3-0 oznacza, że tylko jakaś totalna katastrofa może pozbawić Pogoń awansu do półfinału Pucharu Polski. Co prawda ranga pucharu w Polsce nie jest zbyt wysoka, ale jednak sam finał zawsze budzi emocje. Szczególnie dla drużyny z niższej klasy rozgrywek półfinał lub (oby) finał jest okazja do przypomnienia o sobie piłkarskiej Polsce. Dla Pogoni to okazja do orząśniecia sie po zimnym prysznicu w Nowym Sączu. To juz ostatni dzwonek zeby zacząć grac w tym sezonie. Okazja wysmienita bo teraz Zagłebie a potem tez nie najwyższych lotów przeciwnik czyli Kluczbork. O awans w PP jestem spokojny ale ważniejsze będzie odblokowanie się i wygrana w niedzielę. Dziś jakieś spokojne 2-1 powinno być. Albo fura goli :). Odpowiedz Link Zgłoś
marekarek2 Re: Gra Pogoń 24.03.10, 14:28 Komentujmy też tutaj, bo jak na razie to Ruch Chorzów tu przoduje chyba... www.futbolnews.pl/puchar-polski-na-zywo/match,22664,pogon-szczecin-zaglebie-sosnowiec.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr muscle dla mnie pass IP: *.szczecin.mm.pl 24.03.10, 22:20 wiecie co... za ta druga polowe, w ktorej stali i lekcewazyli kibicow mnie juz w tym sezonie nie zobacza. mam ich dosc. zycze im i awansu i pucharu ale ja ten sezon juz zamknalem. mam dosc plucia mi w twarz za moj szmal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: \/ Kopacze IP: *.aircity.pl 24.03.10, 22:36 Początek ładnie, zdawało się że dla kibiców zagrają, awans mieli w kieszeni. Jak można było pozwolić wywieźć remis Zagłębiu, tym bardziej że wiadomo było ile znaczy dla kibiców Pogoni pokonanie Sosnowca. Słabi są strasznie - fizycznie, taktycznie, mentalnie. Nie potrafią klepać piłki między sobą, ani samodzielnie przejść jednego, dwóch rywali. Wolno biegają. I jakoś tak bez ambicji, nonszalancko grają, byle dociągnąć do gwizdka, przepchać się dalej. W następnej rundzie będzie kubeł zimnej wody, można narzekać na naszą ekstraklasę, ale drużyny które zostały są poza zasięgiem Pogoni. Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Re: Kopacze 24.03.10, 22:56 Akurat z tym olewaniem to dzis się nie zgodzę. Grai dość ambitnie. Może się nie zabijali, ale w normie jak na taki mecz. A że są słabi - to prawda. Mandrysz, Parzy, Bojarski potwierdzili jak dla mnie swoją nieprzydatność. Podobał się Wólkiewicz. Pierwsza połowa z okazjami, druga już gorzej. Mecz miał prawo być gorszy, ale wynik powinien być lepszy. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Pogoń - MKS Kluczbork dziś o 18.30 28.03.10, 10:45 O meczu nie piszę, bo nie ma innej opcji niż wygrana. Nie ma o czym pisać. Ale warto zauważyć, że Górnik i Widzew straciły punkty na własnych boiskach po remisach i jest szansa na odrobienie strat z poprzednich meczy. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr muscle Re: Pogoń - MKS Kluczbork dziś o 18.30 IP: *.szczecin.mm.pl 28.03.10, 11:41 wymecza 1:0 i tyel w temacie. ja zas ten czas ich konwulsji poswiecam rodzinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porten Re: Pogoń - MKS Kluczbork dziś o 18.30 IP: *.centertel.pl 28.03.10, 15:21 Nie ma opcji. Wszyscy na stadion i 5:0. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr muscle garstka gówna IP: *.szczecin.mm.pl 28.03.10, 20:58 zaczynam zalowac ze 4 lata temu ten klub nie zniknal z mapy polski. ktory to raz rozbudzaja nasze nadzieje i dymaja nas w tylek? tego scenariusza chyba nikt nie zakladal, wszystkie wyniki pod nich a oni przegrywaja. czyzby handelek sie znowu zaczal czy mandrysz powinien byc wykopany z sila wodospadu? mam nadzieje ze razem ze swoimi kolesiami od szklanki. ja cale szczescie dzis zostalem ale zal mi kibicow ktorzy poszli na ta padline Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anak 0:1 to już kompletna przesada IP: *.chello.pl 28.03.10, 21:29 ...jakiś totalny marazm. Nie ma szans na Ekstraklasę a było blisko. Ekstraklasa ekzstraklasą ale szkoda kibiców gdyż odejdą i ciężko będzie aby wrócili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Termiator Re: 0:1 to już kompletna przesada IP: *.centertel.pl 28.03.10, 22:09 Zgadzam się. Widać niemoc Mandrysza jako trenera. Drugiej linii niebylo. Żadnego zagrożenia. Brak walki. Za ten skład odpowiada treneiro. Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Re: 0:1 to już kompletna przesada 29.03.10, 07:59 Aż się pisać nie chce. Praktycznie żadnej klarownej sytuacji przez cały mecz. Brak drugiej linii. Nie wiadomo co chciała grać ta druzyna wczoraj. Nie wiem dlaczego Mandrysz upiera się przy swoichbłedach choc widać je od poczatku rundy. Az mi się nie chce powtarzać, ale zastanawiam się czy gdyby Petasz położył się na boisku i przeleżał cały mecz podparty pod głową to w nastepnym też byłby w I składzie? ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oley Re: 0:1 to już kompletna przesada IP: *.173.14.212.tesatnet.pl 29.03.10, 09:30 kibice mają już dość!! www.futbolnews.pl/informacje/informacje-regionalne/zachodniopomorskie/art,185,kibice-pogoni-wy-hanbicie-klub- mandrysz-na-wylocie.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oley Re: 0:1 to już kompletna przesada IP: *.173.14.212.tesatnet.pl 29.03.10, 09:31 www.futbolnews.pl/informacje/informacje-regionalne/zachodniopomorskie/art,185,kibice-pogoni-wy-hanbicie-klub- mandrysz-na-wylocie.html Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Motor - Pogoń w Wielką Sobote o 14 03.04.10, 11:53 Nie ma co. Albo się biora do roboty albo sezon na straty. Dzieki słabości innych wciąż mamy szanse. Wesołych Świąt. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: Motor - Pogoń w Wielką Sobote o 14 IP: *.centertel.pl 03.04.10, 20:51 Ale słabość Pogoni jest jednak nie do pobicia. Jakaś tragedia. Ale wesołych. Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Ruch - Pogoń dziś w PP (orangesportinfo o 19.40) 06.04.10, 12:27 Ruch Chorzów - Pogoń to mecz półfinałowy PP. Mecz z wielką firmą bardzo dobrze grającą (oczywiście jak na nasze, polskie warunki :)) obecnie w Ekstraklasie. Teoretycznie Pogoń nie ma żadnych szans i powinna to wysoko przegrać. Jednak każda seria się kiedyś kończy. Może własnie dziś? Poziom polskich drużyn jest tak słaby, że może sie zdarzyć wszystko. Oczywiście warunkiem jest wreszcie agresywna gra Pogoni i nie ma co ukrywać, szczęście. Pieniądze stawiałbym dziś na Ruch, ale gdzieś tam w kibicowskiej duszy na dnie przekornie odzywa się nuta optymizmu. Może jakiś remisik albo dająca nadzieje przed rewanżem niska, bramkowa porażka? Poogladam w telewizji. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr muscle Re: Ruch - Pogoń dziś w PP kompromitacja IP: *.szczecin.mm.pl 06.04.10, 14:34 niestety bedzie nedza Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Re: Ruch - Pogoń dziś w PP kompromitacja 06.04.10, 15:11 Nędza jest pewna. Ale kompromitacja juz niekoniecznie. Naprawdę nie trzeba cudów by "ekstraklasowa" druzyna nie mogła strzelic bramki. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: Ruch - Pogoń 1:1!!!!!!!!!!!! IP: *.centertel.pl 06.04.10, 22:26 No i cuda jednak były. Zamiast 5:0 dla Ruchu jest remis. I to z bramką czyli jest szansa na finał. Lecimy na mecz za dwa tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Re: Ruch - Pogoń 1:1!!!!!!!!!!!! 07.04.10, 07:41 Nie wiem co pisać, bo wszystko napisałem powyżej przed meczem :). Ruch rzeczywiście powinien strzelić 5 bramek a sytuacji miał wiecej. Jednak nie strzeli a Pogoń tym razem grająca dość ofiarnie w końcówce wyrównała. Gra się zbytnio nie poprawiła. Szczęśliwie Pogoń nie musiała zbyt duzo atakować. Pierwsza połowa bardziej wyrównana, choc z przewagą Ruchu. Ale w tej części Pogoń miała kilka akcji pod bramka Ruchu a na uwagę zasługuje (bo to wyjatek) poprawna gra Petasza. Po przerwie to już był mecz do jednej bramki. Cały mecz bardzo dobra i szczęśliwa gra bramkarza. I tak się pojawiła szansa na finał Pucharu Polski. Choć nadal większe szanse ma Ruch. Żeby awansować Pogoń musi u siebie zagrac lepiej. Drugi raz taka fura szczęścia się nie przydarzy. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as egzekucja odłozona o tydzień. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.10, 08:23 uprasza się kibiców żeby bojkotowali zenadę i nie przychodzili na stadion. Niech piłkarzom to da do myslenia.Ten wynnik jest akurat taki że daje nadzieje i każe przyjśc na stadion ale przebieg spotkania był inny . Scenariusz w Szczecinie bedzie taki ruch strzeli 2 bramki i zacznie bawić sie z pogonią oszczedzając siły na poważne mecze, tak więc po co przychodzić jak scenariusz jest wiadomy.A swoja droga organizowanie żenady z występem pogoni w czasie meczu barcelony to niezły tupet trzeba mieć.To są polscy działacze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr muscle Re: egzekucja odłozona o tydzień. IP: *.szczecin.mm.pl 07.04.10, 08:50 jesli wolisz ogladac barcelone to ja ogladaj i nie marudz. ja wolalem Pogoń ale niestety relacja live w necie to byla parodia wynik szczesliwy i kto wie czy nie podparty jakims sts'em ze strony obu zespolow. dla mnie mecz w Szczecinie bedzie do jednej bramki, chyba ze jakis cud sie zdarzy nasi kopacze dostana forme a ruch bedzie gral nerwowo. weryfikacja tego wyniku bedzie w nastepnej kolejce ligowej. jesli wygraja jest szansa na przelamanie sie i pociagniecie paru lepszych spotkan. ja osobiscie w to nie wierze i raczej bedziemy jedna z gorszych ekip na wiosne, coraz bardziej nerwowo spogladajacej w dol tabeli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. as ma uraz IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.10, 20:06 widac ze kazda wtopa, kazda przegrana, kazdy problem Pogoni go cieszy - przykre to no ale trudno ma do tego prawo Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Re: as ma uraz 19.04.10, 15:01 To typowy przedstawiciel "patriotycznej" strony spoleczeństwa. Po nas chocby potop - to jedno z haseł. Zaciera rece gdy miasto traci cos, tylko z tego powodu, że można tym obciążyć przeciwnika politycznego. No gdyby prezesem Pogoni byl np Brudziński, to juz by się dał za nią pociąć. Zawiść i brak obiektywizmu godne pożałowania. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: as ma uraz IP: *.cable.quicknet.nl 19.04.10, 21:12 raczej przynaleznosc do innej grupy biznesowej... komus sie urwal dostep do koryta ktos zyskal dostep do koryta a gdzies tam z boku jest Pogon i my - kibice... Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Znicz - Pogoń w sobotę o 20.15 09.04.10, 16:08 Splot szczęśliwych okoliczności sprawia że ciagle jest szansa na awans. Porażka w tym meczu a nawet remis może spowodować, że szanse będa juz tylko matematyczne. Nie wiadomo czego się spodziewać. Mecz w Chorzowie pokazał, że mogą zawalczyć, ale też potwierdził słabą formę piłkarską. Znicz znajduje się na zagrozonych spadkiem pozycjach. Na pewno bedzie walczył a taka walka często na Pogoń wystarczała. Może tym razem coś sie zmieni? Nie wiem czy drugi raz może się sprawdzić moja prognoza tak jak w Chorzowie, ale takie 1-0 dla Pogoni po bezbarwnym meczu jest mozliwe. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Gra Pogoń IP: 213.155.168.* 21.04.10, 09:46 Czy nie powinni wrócić do gry w cymbergaja i nie naciągać podatników na kasę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mol Re: Górnik Łęczna- Pogoń IP: *.centertel.pl 24.04.10, 14:57 Coś cicho a tu gra się zaczyna po przerwie załobnej. Czy ta przerwa się na coś zdała to się dziś okaże. Wreszcie trzeba wygrać. I to wyraźnie. 2:0 dla nas będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Re: Górnik Łęczna- Pogoń 24.04.10, 15:31 Cicho, bo nie chcę zapeszać :). Trzeba wygrać. Głosno będzie po meczu :). ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mol Re: Górnik Łęczna- Pogoń 0:3 IP: *.centertel.pl 25.04.10, 12:33 No nareszcie. Podobno dobry mecz choć najważniejszy wynik. Może Klatt się na trwałe przelamie? Oby. Szkoda kontuzji Ola ale może nie jest tak źle z tym nosem. Gramy dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Górnik Łęczna- Pogoń 0:3 IP: *.cable.quicknet.nl 25.04.10, 12:43 Dobra wiadomsoc, wynik chyba calkiem niezly - z I i tak nie wyjdziemy zreszta po co (choc jak slyszalem koszty utrzymania druzyny w I lidze nie sa znaczaco nizsze niz w ekstraklasie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mol Re: Górnik Łęczna- Pogoń 0:3 IP: *.centertel.pl 25.04.10, 13:16 Najtaniej będzie w ogóle nie miec żadnych drużyn. Wtedy tez znika wiele problemów. Nie trzeba budować hali, stadionu. Jeszcze gdyby ktoś dobrze policzyl że taniej jest nie mieć filharmonii, teatru, domów kultury. Można zrobić naprawdę duże oszczędności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Górnik Łęczna- Pogoń 0:3 IP: *.cable.quicknet.nl 25.04.10, 13:22 hehe, ok - nie zaczynajmy dyskusji politycznej w tym watku - po prostu bylo kilka druzyn ktore nie chcialy awansowac ze wgledu an koszty i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mol Re: Górnik Łęczna- Pogoń 0:3 IP: *.centertel.pl 25.04.10, 13:31 Mam nadzieję że tak będzie i teraz z Sandecją :). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Re: Górnik Łęczna- Pogoń 0:3 25.04.10, 14:14 wybędzie człowiek na chwilę nad jeziorko a tu takie rzeczy. Cieszy wygrana i to że nadal Pogoń jest w grze o ekstraklasę. Będzie trudno ale wszyscy gubia punkty. trzeba wygrać juz prawie wszystkie mecze. Czy na to stać tę drużynę? Możliwe że tak, bo słabi są wszyscy. Za dwie kolejki będzie wiadomo dużo więcej. Dwa teoretycznie łatwe mecze, 6 pkt i będziemy wiedzieć gdzie jesteśmy. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Znicz - Pogoń dziś o 20 drugie podejście 28.04.10, 16:35 Szukamy potwierdzenia zwyżki formy której zwiastunem powinno byc ostatnie zwycięstwo w Łęcznej. Nie jestem wielkim optymistą dopóki nie zobaczę jakiegoś meczu. Ale mam nadzieję, że przełamanie pomoże choćby w pewniejszej grze. Poza tym cel jest juz troche bliżej niz tydzień temu. Gramy o trzy punkty. Znicz broni sie przed spadkiem i może być zdeterminowany. nie mozna stracic głupiej bramki, bo jakoś wierzę że dziś coś ustrzelimy. ----------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pogso Re: Znicz - Pogoń 0:0 IP: *.centertel.pl 28.04.10, 22:14 I lipa. Jak w złym śnie. Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Re: Znicz - Pogoń 0:0 29.04.10, 07:51 Niestety okazuje się że wygrana w Łęcznej to jednorazowy wyskok a nie trwała poprawa gry. Mecz słaby, Pogoń bezsilna. Dziwi tylko, że Mandrysz widząc słabą grę przez cały mecz zmian dokonuje pod sam jego koniec. Można zgryźliwie powiedzieć, że plusem jest wykartkowany Bojarski, bo albo jjuz w nastepnym meczu albo niedługo nie będzie mógł zagrać. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Pogoń - Stal St. Wola 1 maja o 19 30.04.10, 15:28 nie wiadomo czy jest to juz pierwszy mecz o pietruszke czy jeszcze o coś. okaże się po tej kolejce. Pogoń musi zabiegać o kibiców, bo ionaczej nie będzie cisnienia na stadion bo brakl frekwencji bedzie dodatkowym argumentem przeciw. Z drugiej strony może byc tak, że bedzie to taki przedmecz przed meczem z Ruchem o final PP. Mam nadzieje że nie. Myslę, że nadal warto poważnie traktowac tę ligę. Bo nie tylko Pogoń jest słaba. A bez względu na to czy Pogoń w jakis sposób awansuje, czy nawet zdobędzie Puchar Polaki należy już zastanawiać się nad nowym trenerem. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bab Re: Gra Pogoń IP: 109.243.41.* 01.05.10, 22:57 W rozegranym dziś meczu 28. kolejki I ligi piłkarze Pogoni wygrali ze Stalą Stalowa Wola 2:0. Dobre choć tyle :) że u siebie i wygrana Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Pogoń - Stal 2 : 0 03.05.10, 14:07 Mezc bez historii. Miały byc trzy punkty i są. Nadal dzieki innym są pewne szanse na awans. Choć z taka gra będzie ciężko. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babjaga jesteśmy w finale IP: 188.33.123.* 04.05.10, 19:45 to dopiero sensnsacja !!! Hi hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mol Re: jedziemy do Bydgoszczy IP: *.centertel.pl 04.05.10, 23:01 Kto był ten wie. Doping, atmosfera, sukces. Nawet Krzystek był. Jedziemy do Bydgoszczy. To ważne również dla Szczecina. Odpowiedz Link Zgłoś
korfi ŁKS - Pogoń w piatek o 17.45 06.05.10, 20:32 Kolejny mecz. Po sukcesie w pucharze trzeba grać trudny mecz w Łodzi. ŁkS po ostatnich meczach nieudanych mobilizuje się na Pogoń. Pogoń musi wygrać. Jednak gra nie jest zbyt dobra. Jednak Pogoń ten mecz wygra. Dlaczego? Bo jest w telewiji (TVP sport). W tym sezonie Pogoń w telewizji wygrywa :). ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mol Re: ŁKS - Pogoń w piatek o 17.45 ?? O 19.45 chyba IP: *.centertel.pl 07.05.10, 17:23 To dezinformacja. Ale Pogoń wygra niezależnie od godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babjaga Re: ŁKS - Pogoń w piatek o 17.45 ?? O 19.45 chyba IP: 109.243.144.* 07.05.10, 22:38 ... wygrywała ... eh, tak to bywa, jak się zaczyna grać na obronę wyniku. Remis 2;2 pozostawia niedosyt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mol Re: ŁKS - Pogoń 2:2 czyli porażka w wygranym meczu IP: *.centertel.pl 07.05.10, 23:14 Fatalny wynik. Tak to jest jak się nie strzela w takich sytuacjach. Okazji co niemiara, zdecydowanie lepsza gra niż ŁKS a jednak tylko remis. Szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Re: ŁKS - Pogoń 2:2 czyli porażka w wygranym mecz 08.05.10, 10:00 Faktycznie nie mozna tak tracic punktów. Niestety to nie był brak szczęścia. Ewidentnie we wszystkich zmarnowanych okazjach zabraklo po prostu indywidualnych umiejetnosci. Dodatkowym brakiem była fatalna gra Pietruszki w drugiej połowie. Tak słabo grajacego tego dotychczas dobrze sie spisujacego gracza jeszcze nie widziałem. Szkoda, bo wygrana wbrew wszystkiemu dałaby realna szansę na gre o awans. A teraz znowu trzeba liczyc na potkniecia innych. A i to moze nie wystarczyć. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Pogoń - Górnik Zabrze dziś 20.15 12.05.10, 07:51 To juz koniec gdybania. Strata punktów w tym meczu oznacza koniec szans na awans. Górnik jest do ogrania, bo gra raczej słabo. Tyle że takie maecze wyzwalaja dodatkowe siły i emocjie. Na pewno kibiców nie zabraknie a drużyny wiedzą o co grają. Pogoni wygrana daje na razie tylko przedłużenie udziałyu w grze, Górnik przegrywając nadal będzie sie liczył. Powinno sie dziać.Jestem przed tym meczem lekko niepoprawnym optymistą. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mol Re: Pogoń - Górnik Zabrze dziś 20.15 IP: *.centertel.pl 12.05.10, 16:46 Pogoda super, ludzi trochę przyjdzie- nic tylko grać. Odpowiedz Link Zgłoś
ziege77 Re: Pogoń - Górnik Zabrze dziś 20.15 13.05.10, 08:17 Miało być tak pięknie, a jest jak zwykle.:) Odpowiedz Link Zgłoś