Dodaj do ulubionych

Naucz się samoobrony

06.01.04, 12:13
Na to nam przyszło, policja wywożona w paczkach do Bydgoszczy, reszta
skomasowana na PCK,a ty obywatelu poszukaj kogoś kto by cię nauczył jak
samemu się obronić. No właśnie: ja, niestety osoba płci słabszej, poszukuję
już od dłuzszego czasu możliwości zgłębienia tajników "walki"? zdolności
samoobrony i nijak nie mogę natrafić na takoweż. Może ktoś wie gdzie, u kogo
mogłabym się tego nauczyć?
Obserwuj wątek
    • Gość: Morelka Re: Naucz się samoobrony IP: *.radiomaryja.pl 07.01.04, 11:02
      Zgadzam się !1 ja też chce umieć się obronić jakby mnie ktos napadł !!1
      • Gość: Jonek Re: Naucz się samoobrony IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.04, 14:58
        Sądząc po nickach jesteście przedstawicielkami płci pięknej. W takim razie nie
        mam dla was dobrych wieści: wbrew filmom z Hollywoodu nie ma takiej możliwości,
        żebyście nauczyły się kilku super chwytów i pokonały agresywnego faceta. Jak
        jest choćby przeciętnie sprawny i się uprze to was pobije/zgwałci/obrabuje.
        Najpewniejszym sposobem obrony jest krzyk. Wymyślcie sobie jakiś chwytliwe
        hasło, jedźcie do lasu i potrenujcie siłę (emisję) głosu. SZasa jest, że przy
        odpowiednio przeraźliwym krzyku nie tylko ktoś pośpieszy wam na pomoc, ale po
        prostu napastnik się zniechęci.
        I to wcale nie jest żart.
        Zamiast krzyku może też być gwizdek, ale taki policyjny, metalowy - i też
        trzeba umieć na nim głośno gwizdać.
    • Gość: Borixon Re: Naucz się samoobrony IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.04, 17:06
      Nie prosciej poprostu zapisac sie na jakies Karate tuziez inne Taekwondo? W
      ramach zajec sa treningi poswiecone stricte samoobronie a ich bez nich mozna
      nizele przetrzepac skore npastnikowi. Mozna tez znalezc sobie silnego faceta :-)
      • Gość: 21 Re: Naucz się samoobrony IP: *.lysomice.sdi.tpnet.pl 07.01.04, 21:02
        Myślę, że prościej jednak kupić gwizdek. Chyba, że na karate zapiszemy się przez internet.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka