ergo12 22.03.10, 12:02 Bracia w "wierze" szykujcie portfele! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cortez.the.killer Ksiądz dobrodziej inwestuje poważną kasę,żeby 22.03.10, 12:13 ożywić miasto.Dziwne,że władze na to nie wpadły. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczynksi Re: Rydzyk znowu chce zmobilizować stare babcie do 22.03.10, 12:32 oddania mu ostatnich groszy. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczynksi Stocznię już kupił, na geotermii zarabia, teraz Di 22.03.10, 12:33 snayland, czy może Rydzykland? Odpowiedz Link Zgłoś
sharanchia L jak Lucjan chętnie dołączyłby do takiego zjazdu 22.03.10, 13:57 L jak Lucjan - Wojownik Szos Odpowiedz Link Zgłoś
e-skin Czy o. Rydzyk przyciągnie tysiące turystów? 22.03.10, 12:16 oby mu sie to udało a jak sie nie uda to miasto przejmie oibiekty i może Toruń ubiegać się o zorganizowanie letniej olimpiady! Odpowiedz Link Zgłoś
worddesign zbiera mi sie na wymioty, kiedy slysze nazwisko 22.03.10, 12:40 RYDZYK Odpowiedz Link Zgłoś
totus.tytus błąd logiczny w pytaniu: 22.03.10, 13:02 nie "ile" zapłaci miasto, ale "czy miasto oczywiście zapłaci za całość". Do kogo należą te tereny i ile są warte? Kto je dał (bo chyba nie sprzedał) p. Rydzykowi? Ja się tylko pytam, bo nie jestem z Torunia, ale niestety jestem obywatelem tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wesz Re: Czy o. Rydzyk przyciągnie tysiące turystów? 22.03.10, 12:52 obawiam się, że o. Tadeusz, nie przeczyta twojego postu. lepiej byłoby wyznać mu swoje uczucia w bardziej bezpośredniej formie, np. laurki Odpowiedz Link Zgłoś
salash Czy o. Rydzyk przyciągnie tysiące turystów? 22.03.10, 12:59 Ciekawi mnie czy Pan Rydzyk przedstawił rzetelny raport oddziaływania na środowisko planowanej inwestycji, zaznaczyć trzeba, że ten moloch ma być w bardzo bliskim sąsiedztwie obaszaru wpisanego do sieci Natura 2000. Odpowiedz Link Zgłoś
tom4811 Czy o. Rydzyk przyciągnie tysiące turystów? 22.03.10, 13:01 Kiedyś Toruń słynął wszędzie i kojarzył się z Kopernikiem i piernikami. Teraz proponuję zmienić nazwę na Rydzykoland. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Czy o. Rydzyk przyciągnie tysiące turystów? 22.03.10, 13:35 A teraz kojarzy się ze starymi piernikami... Odpowiedz Link Zgłoś
cymes82 Re: Czy o. Rydzyk przyciągnie tysiące turystów? 22.03.10, 14:00 Nevermasonland Odpowiedz Link Zgłoś
birkut44 Czy o. Rydzyk przyciągnie tysiące turystów? 22.03.10, 13:05 To jest gospodarz zesłany nam przez Boga!! Wszystko co zaplanuje to zrealizuje dla dobra wiernych, a świadectwa zebrał bo jak kiedyś oświadczył ludzie by i tak to przejedli, a tak to miały one swoje przeznaczenie! Odpowiedz Link Zgłoś
mineyko Czy o. Rydzyk przyciągnie tysiące turystów? 22.03.10, 13:09 W kolejce czeka następne dochodowe "dzieło"? Agencja towarzyska!! Odpowiedz Link Zgłoś
bratbandytysadowego Gdyby III RP rozwijała się jak dzieła R to II Japo 22.03.10, 13:14 to II Japonia byłaby juz od kilku lat nad Wisłą. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_z_wroclawia Re: Gdyby III RP rozwijała się jak dzieła R to II 22.03.10, 13:18 chyba III Rzesza Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: pawel_z_wroclawia 23.03.10, 13:40 pawel_z_wroclawia napisał: > chyba III Rzesza A pod deklem wszystko w porzadku, zaslepiony nienawistniku? Twoj przedmowca ma 100% racji. PS - Ty pewnie musisz uwielbiac komuchow, POpaprancowo-lewackie nierobstwo z geba pelna frazesow o drugiej Irlandii oraz tumiwisizm. Pokaz mi chociaz jedna obietnice wyborcza, ktora Rudy wypelnil! On tylko potrafi zerowac na tym, co zostawili mu Kaczynscy. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_z_wroclawia Re: pawel_z_wroclawia 23.03.10, 18:24 wet3 napisał: > pawel_z_wroclawia napisał: > > > chyba III Rzesza > > A pod deklem wszystko w porzadku, zaslepiony nienawistniku? Twoj > przedmowca ma 100% racji. > PS - Ty pewnie musisz uwielbiac komuchow, POpaprancowo-lewackie > nierobstwo z geba pelna frazesow o drugiej Irlandii oraz tumiwisizm. > Pokaz mi chociaz jedna obietnice wyborcza, ktora Rudy wypelnil! On > tylko potrafi zerowac na tym, co zostawili mu Kaczynscy. > 1. Odnośnie II Japonii. W Japonii obecnie wcale nie jest tak różowo , jak jeszcze np. w latach osiemdziesiątych 20 stulecia. Kraj ten do dziś zmaga się ze skutkami kryzysu w jakim znalazł się w drugiej połowie lat 90.: Efektem tego kryzysu są np. tysiące bezdomnych, pozostawionych praktycznie samym sobie, ponieważ system socjalny w tym kraju de facto nie istnieje: tpjlodz.optimica.pl/forum/viewtopic.php?p=2034 Oczywiście kraj ten nadal należy do grona najbogatszych na świecie. Ale zwróć uwagę że mój przedmówca, któremu ty przyznałeś rację napisał: Gdyby III RP rozwijała się jak dzieła R to II Japonia byłaby już od kilku lat nad Wisłą. I kluczowa kwestia. Jak w takim razie poglądy Rydzyka i środowiska z nim związanego na kwestie przede wszystkim socjalne, ale też i gospodarcze mają się do obecnej sytuacji w Japonii? Ano nijak? Przypomnę że środowisko Radia Maryja jest z zasady przeciwne np. ograniczniu przywilejów emerytalnych, zmniejszaniu roli związków zawodowych, czy też np. opowiada się za zwiększaniem zasiłków dla bezrobotnych, czyli reprezentuje poglądy dokładnie przeciwne w tych sprawach niż praktyka realizowana w Japonii. Nie wspominając już o kwestiach kulturowych które odróżniają społeczeństwa azjatyckie od europejskich, takich jak np. specyficzny szeroko pojęty azjatycki kolektywizm występujący w w wielu dziedzinach życia od religii i kultury, aż po gospodarkę, a który dla Europejczyków jest obcy. Gdyby więc Polska rozwijała się jak "dzieła" Rydzyka, to na pewno drugą Japonią by się nie stała. Ty bardziej że nie wiemy jaki będzie efekt końcowy tych wszystkich dzieł, czy będą one opłacalne. T o się przecież dopiero okaże. 2. Odnośnie moich sympatii politycznych i światopoglądu to nie mają tu one nic do rzeczy. Faktem natomiast jest że mam znajomych o różnych sympatiach politycznych, i akceptuję je w przeciwieństwie do ciebie. Oprócz tego jesteś żle wychowany i stawiasz tezy na temat moich poglądów wcale ich nie znając. Mimo wszystko życzę ci "długich dni i przyjemnych nocy"* *Stephen King - Mroczna Wieża Odpowiedz Link Zgłoś
bratbandytysadowego Gdyby III RP rozwijała się jak dzieła R to II Japo 22.03.10, 13:17 II Japonia byłaby nad Wisłą już od kilku lat ... . Odpowiedz Link Zgłoś
maniek_ok Re: Tajemnice o. Rydzyka. Czy ożywią miasto? 22.03.10, 13:18 Juz wszyscy zapomnieli o wielkim APELU sprzed miesiaca - "stacja i dzieła sa w najtrudniejszej sytuacji od poczatku dzialnosci" :)))))))) Upadamy, placcie bo inaczej... Ten koles dostanie nagrode Nobla za to jak mozna zyc w luksusie za kase biedoty... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: maniek_ok 23.03.10, 13:43 maniek_ok napisał: > Juz wszyscy zapomnieli o wielkim APELU sprzed miesiaca - "stacja i dzieła sa w > najtrudniejszej sytuacji od poczatku dzialnosci" :)))))))) Upadamy, placcie bo > inaczej... > > > Ten koles dostanie nagrode Nobla za to jak mozna zyc w luksusie za kase biedoty... Ty powinienes dostac nobla za klasyczne klamstwo w wydaniu czysto wolterianskim. Kazdy zwichniety lewak gdaka to samo co ty. Odpowiedz Link Zgłoś
don-pedro-to-ja Czy o. Rydzyk przyciągnie tysiące turystów? 22.03.10, 13:18 jak jeszcze zainstaluje jakiegoś smoka (toruńskiego) w moherowym berecie i szaliku- sukces murowany. Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg Jest już umowa z piekłem o podgrzewanie wody 22.03.10, 13:26 Kryzys to różnice ideologiczne się zacierają. Poza tym lepiej z piekłem, Rosją i SLD niż z liberałami z PO! Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Czy o. Rydzyk przyciągnie tysiące turystów? 22.03.10, 13:32 Jedno nieduże zagadnienie do przemyślenia. Czy imperium Rydzyka w poczuciu głębokiego tradycyjnego patriotyzmu będzie płaciło państwu polskiemu podatki od działalności komercyjnej tak jak inni patriotyczni przedsiębiorcy? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: tw_wielgu 23.03.10, 13:51 Uwielbiam "prof_bydlo" !!! On zawsze mowi do rzeczy w 100%! A najbardziej podoba mi sie gdy pokazuje twoje nieuctwo zaczynajac od kardynalnych bledow ortograficznych!!! Jak ty mozesz wypowiadac sie z takimi bledami? Wstydu nie masz. Kup sobie slownik i korzystaj z niego. Gdy czlowiek widzi te byki to momentalnie, nie mowiac juz o twojej slepej nienawisci do wszystkiego co polskie i katolickie, ma ciebie od razu dosc! Odpowiedz Link Zgłoś
marfi Re: tw_wielgu 23.03.10, 22:21 Wet3, ty bucu, jak możesz pisać o polskiej ortografii nie używając polskich czcionek? Odpowiedz Link Zgłoś
0nik Czy o. Rydzyk przyciągnie tysiące turystów? 22.03.10, 13:43 Teraz ojczulek nabuduje różności a jak mu nie będzie dobrze prosperować to szybko łapska wyciągnie do radnych po kasę i wsparcie. Oczywiście pewnie radni już go zwolnili z podatków od tych nieruchomości. Ciekawe kto lepiej w końcowym etapie wyjdzie na plus? Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Czy o. Rydzyk przyciągnie tysiące turystów? 22.03.10, 13:47 Ciekawe, ile zysku z tego wyciągnie i kasy od państwa... Odpowiedz Link Zgłoś
piehemoth złodzieje 22.03.10, 13:53 nie dość że okradają Bydgoszcz, to jeszcze to... ZAORAĆ TORUŃ! Odpowiedz Link Zgłoś
ciemny_ja Biznesmen... 22.03.10, 14:00 Nie znosze faceta, choc podziwiam jego umiejetnosc manipulacji ludzmi i rozmach planow biznesowych (nawet jesli wiele z nich to fantomy). Tylko dlaczego robi te biznesy pod plaszczykiem wiary w Boga i dzisiec przykazan, wykorzystujac wierzacych maluczkich, ktorzy nawet nie zdaja sobie sprawy z tej manipulacji? Niech wyjdzie z Kosciola i dziala otwarcie jako firma. Ale to chyba zbyt trudne, prawda Panie Biznesmenie Rydzyk? Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Ludzi można, ale Pana Boga się nie da oszukać 22.03.10, 14:19 Pod hasłem dla Kościoła i chwały Bożej cała Polska się zrzuci na rydzykowy biznes. Kościół można budować i sto lat, i sto lat będą zwolnienia podatkowe, byle kreatywnie podłączyć to wszystko do kultu religijnego. Geotermię przemianuje się na kościelną kotłownię, hotel dostanie nazwę dom pielgrzyma, a aquapark będzie służył do nauki chodzenia po wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
karolp13 Czy o. Rydzyk przyciągnie tysiące turystów? 22.03.10, 17:02 Dom "Złota Jesień" ma być przeznaczony tylko dla polonii amerykańskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
chrismura Re: Czy o. Rydzyk przyciągnie tysiące turystów? 22.03.10, 19:58 karolp13 napisał: > Dom "Złota Jesień" ma być przeznaczony tylko dla polonii > amerykańskiej. I tam dostana ostatnia igle,naturalnie po przekazaniu majatku na KK. Lub na zlodzieja Rydzola. Odpowiedz Link Zgłoś
karolp13 Re: Czy o. Rydzyk przyciągnie tysiące turystów? 23.03.10, 11:42 Moim zdaniem będzie wnikliwa weryfikacja bogatych starców, trzeba się wykazać "odpowiednim zdrowiem" . Przepustowość ma być na wysokim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia Czy o. Rydzyk przyciągnie tysiące turystów? 23.03.10, 16:43 Czy o. Rydzyk przyciągnie tysiące turystów? z pewnoscią, miliony turystów albo miliardy przecież ktoś z Krakowa albo z Olsztyna zamiast pójść u siebie na basen albo do koscioła, pojedzie wykąpać się do Torunia Również ktoś kto mieszka w Berlinie albo Moskwie, nie przepuści takiej okazji. Do wujka Tadzia nawet mieszkańcy Torunia nie pójdą bo to wstyd, nie mówiąc już o innych! Odpowiedz Link Zgłoś
azeta7 o. Rydzyk do Egiptu 23.03.10, 17:15 Ilu Polaków jeszcze nabierze ten kombinator w habicie? Stoczniowców, wiertaczy geotermalnych, biedne berety, naiwnych od telefonów komórkowych (może jakiś redaktor zbada ten "sukces"). Teraz pora na baseny, lunaparki. A kiedy na jakieś agencje? Kto na to płaci? Ten biznesmen z Ameryki Płd. Daleki, więc bez pojęcia co robią tu jego dolary. A kościół się cieszy, że ma tak "obrotnego" kleche. Odpowiedz Link Zgłoś