Dodaj do ulubionych

Nadolski: Wyszliśmy na naiwnych głupków

23.04.10, 13:06
Na naiwnych głupków chyba nie, bardziej na tupeciarzy.

Akcja z krzyżakiem przypomina mi taką scenę z "Vabanku":

Moks:
- Wchodzimy na bezczela, przystawiamy strażnikom pistolety do głów...

Duńczyk:
- Kwinto, kto to jest?

Kwinto:
- Nie zwracaj na niego uwagi.

Otóż nasi włodarze zapragnęli spotkać się z bydgoszczanami na bezczela. Przystawiając im pistolet do głowy, bądź co bądź medialną akcją z rycerzem, mieli zamiar wymusić spotkanie. Jeśli nie z władzami Bydgoszczy, to chociaż z jakąś artystyczną opozycją Dąbrowicza lub lokalnymi autsajderami.
Niestety. Pistolet był zrobiony z plasteliny.

Spektakularna akcja ma być również alibi, gdy z ESK nic nie wyjdzie. Niech lud patrzy: my chcieliśmy, a Bydgoszcz nas opuściła.

Jeśli miłościwie nam panujący nie potrafią za wiele dla naszego miasta zrobić, to niech chociaż nie przynoszą Toruniowi wstydu.
Obserwuj wątek
    • gilbert.grape Re: Nadolski: Wyszliśmy na naiwnych głupków 23.04.10, 13:08
      Miało być oczywiście "Dombrowicza".
    • jamapii Nadolski: Wyszliśmy na naiwnych głupków 23.04.10, 14:00
      Czas zapomnieć o ESK, słoniach i innych gadżetach z Szerokiej, czas zapomnieć
      o niedoszłej realizacji projektu wspaniałej "kopernikańskiej" fontanny(zamiast
      którego mamy to co widać). Czas pomyśleć kto mógłby pokierować tym miastem tak
      aby historia się nie powtórzyła
    • arafat11 Re: Nadolski: Wyszliśmy na naiwnych głupków 23.04.10, 14:02
      ogolnie wyszlo slabo...ale pytanie czy kogos poza kuj pom to
      interesuje?
      • szlachcic Re: Nadolski: Wyszliśmy na naiwnych głupków 25.04.10, 16:15
        arafat11 napisał:

> ogolnie wyszlo slabo...ale pytanie czy kogos poza kuj pom to
        > interesuje?

arafat, czy ty masz mozg?
        czy ta akcja miala byc wymierzona w naglosnienie ogolnopolskie?
        to byla jedynie naiwna proba nieudolnego zaleskiego na to abyscie
        dali sobie sppkoj z kandydowania
        Zaleski sie skompromitowal bo kazdy rozsadny czlowiek wie ze akcja
        musiala zakonczyc sie kompromitacja bo kandydowanie Bydgoszczy to
        tylko gra pod wybory.
        dombrowicz wykonal wysmienity ruch wyborczy, kretynski dla miasta i
        bylby glupcem gdyby teraz z tego zrezygnowal
        reasumujac
        zaleski mial nadzieje ze Dombrowicz odpusci ewidentna gre pod wybory
        ktorym to gestem w zasadzie zapewnil sobie 3 kadencje na rzecz
        odpuszczenia co praktycznie spowodowaloby ze dombrowicz w wyborach
        przegra
        Trzeba bys wyjatkowym nieudacznikiem i naiwniakiem aby tak myslec
        • ramboost Re: Nadolski: Wyszliśmy na naiwnych głupków 25.04.10, 16:31
          Jak jesteś głupi, to tylko historia pokaże. Z artykułem zgadzam się w 100%.
          Prawda, prawda i tylko prawda!

Szlachcic - nie odpowiadaj na ten post, bo i tak zdania nie zmienię, chociażbyś
          się zesrał, więc twoje wysiłki pójdą na marne.
          • szlachcic Re: Nadolski: Wyszliśmy na naiwnych głupków 25.04.10, 20:23
            ramboost napisał:

> Jak jesteś głupi, to tylko historia pokaże. Z artykułem zgadzam
            się w 100%.

durniu!
            wiesz dlaczego jestes durniem?
            bo, pokaz mi durniu cytat mojego postu w ktorym pisze ze nie zgadzam
            sie z artykulem! bo to chyba mi sugerujesz?
            ewentualnie sugerujesz mi to ze zadaniem Krzyzaka bylo naglosnienie
            tej sprawy w Polsce co ja wykluczylem!
            reasumujac
            twoj post to belkot debila
            bo moj post jasno mowi ze zgadzam sie z artykulem i sprawa
            ewidentnie jasna jest ze Krzyzak nie mial zrobic zadnego Pr
            oglnpopolskiego tylko mial byc malym gestem do bydgoszczan
            Z czym ty sie wiec nie zgadzasz ze mna to sam nie wiem
            dlatego uwazam ze jestes DURNIEM
            • ramboost Re: Nadolski: Wyszliśmy na naiwnych głupków 26.04.10, 00:58
              Odpowiem ci twoimi własnymi słowami:

oszolomku,
              oczywiscie kretyna forumowego mozna pomijac i przemilczac
              mowie powarznie,
              Gdyby debil napisal takie cos tylko na forum torunskim mozna byloby
              to uznac za prowokacje
              jednakze to ze na bydgoskim forum podobnej klast postow jest 20 razy
              wiecej swiadczy o tym ze to nie prowokacja tylko takie jest
              bydgoskie myslenmie
              albo uciekajcie z tej Bydgoszczy jak inni albo lina i do lasu,
              drzewo jakies sie zawsze znajdzie
              i tak pieknie mowi jakie sa kolejne plany na kolejne remonty
              pewnie tez beda spierd.... bo dlaczego tym razem ma byc inaczej
              mega durniu bydgoski
              ja o lotnisku kretynie napisalem juz wszystko
              czy jest jeszcze ktos, kto nie uciekł przed twoimi armatami forumowy
              killerze?
              twoja propaganda arafat to leczenie syfa pudrem
              durniu bydgoski nawet jak zapytales czy Poznan i Szczecin sa
              metropoliami i po mojej odpowiedzi ze Poznan tak ty jako kretyn
              uwazales ze ci nie odpowiedzialem
              kretynie, napisalem ze ja bym wypierd... muzykow
              pokaz mi cytat kretynie gdzie napisalem ze Calbecki zrobi dobrze
              jakie problemy z liczeniem kretynie
              na jakie pytanie ci kretynie nie odpowiedzialem
              co za kretyn bydgoski
              wklej mi cytat prymitywie w ktorym rzekomo cos sobie przecze
              przeczytaj kretynie bydgoski moj post 100 razy
              twoj rozumek nie jest najmocniejszy, masz male horyzonty myslowe,
              to co piszesz to brednie herezje i do tego belkot
              rozumiesz durniu?
              sens zakladania watku jest wazny prymitywny czlowieku
              ultrakretynie bydgoski
              jak ty tego nie rozumiesz to jestes kretynem a jak sytuacja kretynie jest inna
              wiec nie porownuj rozumiesz kretynie?
              durniu bydgoski

Jeszcze mam coś dodać, czy wystarczy, DURNIU ???
              • szlachcic Re: Nadolski: Wyszliśmy na naiwnych głupków 26.04.10, 07:44
                szkoda tylko ze nie 100% wypowiedzi jest moich
                ale to juz twoj problem
                • arafat11 Re: Nadolski: Wyszliśmy na naiwnych głupków 26.04.10, 10:12
                  zkoda, ze te ktore byly moje nie doczekaly sie odpowiedzi...bo jak
                  zawsze naklamales i uciekles( vide watek o lotnisku)...
                  • szlachcic Re: Nadolski: Wyszliśmy na naiwnych głupków 26.04.10, 10:36
                    bredzisz arafat
                    na temat lotniska powiedzialem ci wszystko
                    tyle ze ty jestes za prosty na zrozumienie
                    i dlatego pytasz o to samo 100 razy
                    • arafat11 Re: Nadolski: Wyszliśmy na naiwnych głupków 26.04.10, 10:53
                      bredzisz arafat
                      > na temat lotniska powiedzialem ci wszystko

dlaczego klamiesz?

pokazales te rzekome umowy miedzynarodowe, ktore nakazuja budowe
                      lotnisk w lublinie i olsztynie?
                      nie! naklamales i uciekles....
                      • szlachcic Re: Nadolski: Wyszliśmy na naiwnych głupków 26.04.10, 11:59
                        > pokazales te rzekome umowy miedzynarodowe, ktore nakazuja budowe
                        > lotnisk w lublinie i olsztynie?

prosze o cytat w ktorym pisze ze miedzynarodowe umowy nakazuja
                        budowac lotniska w tych miastach
                        jezeli arafat nie podasz cytatu uwazam ze sie jak zwykle
                        skompromitujesz i wyjdziesz jak zwykle na glupca

arafat jestes ultradurniem, wiesz dlaczego?
                        dlATEGO ZE JA MOWILEM ZE UMOWY MOWIA O ZAPASOWYCH LOTNISKACH
                        a np Olsztyn byc moze zbuduje je aby miec mozliwosc przyjmowania
                        samolotow jako lotnisko 3-rzedne
                        a mowilem to w kontekscie tego ze tacy durnie jak ty chca w
                        Bydgoszczy miec milion pasazerow i wtedy nie bedzie dlugow
                        nie bedzie dlugow pod warunkiem ze zostanie zachowany dotychczasowy
                        uklad DOTOWAN do polaczen - czyli takie lotnisko nawet wtedy nie
                        bedzie samobilansujace sie. Po prostu bedzie sztucznie utrzymywane
                        przez samorzad co moze i tak sie skonczyc za jakis czas. po [prostu
                        UE sie wkurzy i zakaze takich praktyk na amen
                        a juz pewne jest to ze milion o ktorych mowisz za iles tam lat i tak
                        nie zagwarantuje dlugow
                        reasumujac
                        Olsztyn nie bedzie ewentualnie budowal lotniska aby dojechac do
                        miliona pax aby nie bylo dlugow
                        Tylko ty tego co pisze nie jestes w stanie zrozumiec wiec piszesz
                        brednie.
                        ja pisalem tylko o lotniskach zapasowych ze umowy wymagaja ich.
                        olsztyn ewentualnie budujac musi miec wiedze to lotnisko mogloby tez
                        korzystac jako zapas dla Gdanska
                        jestest zbyt duzym durniem aby zrozumiec te kilka zdan

> nie! naklamales i uciekles....

nie durniu
                        nie jestem w stanie pisac ci 1000 razy powyzszego abys zrozumial
                        jestes zbyt duzym glupcem wiec i 10000 bedzie za malo
                        • arafat11 Re: Nadolski: Wyszliśmy na naiwnych głupków 26.04.10, 13:03
                          prosze o cytat w ktorym pisze ze miedzynarodowe umowy nakazuja
                          > budowac lotniska w tych miastach
                          > jezeli arafat nie podasz cytatu uwazam ze sie jak zwykle
                          > skompromitujesz i wyjdziesz jak zwykle na glupca

zobacz do archiwum...tam pisales, ze te lotniska maja powstac gdyz
                          zobowiazuja nas do tego miedzynarodowe umowy, potem pisales, ze
                          chodzi o sprawe lotnisk zapasowych...juz zapomniales?

Olsztyn nie bedzie ewentualnie budowal lotniska aby dojechac do
                          > miliona pax aby nie bylo dlugow

masz na to jakis dowod? czy znow klamiesz?

to samo pisales o lublinie i kielcach...ale ci mina zrzedla jak ci
                          pokazalem, ze tam buduja terminale na ponad milion pax...
                          czyli lublin bedzie budowal terminal na 3,2 pax zeby nie obslugiwac
                          miliona? genialne....

ja pisalem tylko o lotniskach zapasowych ze umowy wymagaja ich.
                          > olsztyn ewentualnie budujac musi miec wiedze to lotnisko mogloby
                          tez
                          > korzystac jako zapas dla Gdanska

czyli juz tewraz tylko moze...a wtedy pisales, z eto bedzie
                          zapasowe...to dziwne, ze lotnisko juz buduja i jeszcze nei wiedza
                          dla jakiego portu bedzie ono zapasowym...no i dla jakich portow beda
                          zapasowymi lublin, kielce i bialystok?

bredzisz strasznie i klamiesz...
                          • szlachcic Re: Nadolski: Wyszliśmy na naiwnych głupków 26.04.10, 13:28
                            > zobacz do archiwum...tam pisales, ze te lotniska maja powstac gdyz
                            > zobowiazuja nas do tego miedzynarodowe

albo wyrywasz z kontekstu zdania albo nadinterpretujesz to co pisze
                            wszystko po to aby "udowadniac" a dokladnie przypasowywac tekst do
                            twojej chorej ideologii

> masz na to jakis dowod? czy znow klamiesz?

mam ci tez udowadniac ze nie jestem wielbladem?
                            kretynie, bydgoskie lotnisko nie ma szans na milion bo jest to
                            nierozsadne
                            Z Olsztynem jest jeszcze gorzej

> to samo pisales o lublinie i kielcach...ale ci mina zrzedla jak ci
                            > pokazalem, ze tam buduja terminale na ponad milion pax...

kretynie, o co sie zalozysz ze nigdy miliona nie bedzie?
                            a buduje sie zawsze takie obiekty wieksze bo jest taniej
                            na dzien dzisiejszy sens budowania i dazenia tam do miliona jest
                            totalnym bezsensem
                            Co bedzie za 20 lat nie wiem
                            ty zas juz dzisiaj chcesz w Bydgoszczy miec milion ktory rxzekomo ma
                            zagwarantowac brak dlugow lotniska
                            nie myl z zarabianiem bo kolejna pewna rzecza jest ze kazde
                            polaczenie trzeba dotowac - bo rynek tego wojewodztwa jest zbyt ubogi
                            reasumujac - z tej smiesznej "metropolii" ktora nazywasz swoje
                            miasto nikt nie chce latac bo miasto nie jest duze, strasznie biedne
                            a ludzie w nim malo mobilni

> czyli juz tewraz tylko moze...a wtedy pisales, z eto bedzie
                            > zapasowe...to dziwne, ze lotnisko juz buduja i jeszcze nei wiedza
                            > dla jakiego portu bedzie ono zapasowym...

ale ty jestes prymitywny
                            lotniskiem zapasowym sie jest przez przypadek jesli chodzi o
                            ladawania samolotow ktorych celem bylo inne miasto
                            to pilot decyduje gdzie wyladuje
                            • arafat11 Re: Nadolski: Wyszliśmy na naiwnych głupków 26.04.10, 13:54
                              albo wyrywasz z kontekstu zdania albo nadinterpretujesz to co pisze
                              > wszystko po to aby "udowadniac" a dokladnie przypasowywac tekst do
                              > twojej chorej ideologii

chora to jest twoja ideologia i klamstwa jakie musisz tworzyc bu ja
                              bronic...zobaczyles juz swoje posty?

mam ci tez udowadniac ze nie jestem wielbladem?

skoro tak twierdzisz to to udowodnij...to ty napisales, ze to
                              lotnisko nie bedzie dazylo do miliona...wiec czekam na dowod...

kretynie, bydgoskie lotnisko nie ma szans na milion bo jest to
                              > nierozsadne
                              > Z Olsztynem jest jeszcze gorzej

ale co to ma do rzeczy? napisales, ze nei bedzie dazylo do
                              miliona..skad to wiesz? powiedzialy to wladze portu? jest to w
                              strategii wojewodztwa, lotniska, miasta? czy znow sobie cos
                              wymysliles?

kretynie, o co sie zalozysz ze nigdy miliona nie bedzie?

nie zmieniaj tematu...ty mowiles, ze nie beda dazyc...rozumiesz
                              zdania w jezyku polskim?

a buduje sie zawsze takie obiekty wieksze bo jest taniej

na pewno taniej jest zbudowac terminal na 3,2 miliona pax niz na 300
                              tysiecy...wez mlotek i stuknij sie porzadnie....
                              ja udowodnilem ci, ze bredziles, bo pokazem cytaty, gdzie jasno
                              napisano, ze beda terminale na ponad milion...terez czekam na twoj
                              dowod, ze te porty nie beda dazyc do miliona...jezsli tego nie
                              udowodnisz to jestes kretynem i klamca!

buduje sie zawsze takie obiekty wieksze bo jest taniej
                              > na dzien dzisiejszy sens budowania i dazenia tam do miliona jest
                              > totalnym bezsensem

nie nie jest! bo tylko milion zapewnia sensowne funkcjonowanie
                              lotniska...dlatego do tego sie dazy...

ale ty jestes prymitywny
                              > lotniskiem zapasowym sie jest przez przypadek jesli chodzi o
                              > ladawania samolotow ktorych celem bylo inne miasto
                              > to pilot decyduje gdzie wyladuje

dobre;-) tylko, ze podobnej odleglosci co olsztyn lezy od gdanska
                              bydgoszcz....wiec jaki jest sens budowania tam zapasowego dla
                              gdanska?
                              • szlachcic Re: Nadolski: Wyszliśmy na naiwnych głupków 26.04.10, 14:52
                                > nie zmieniaj tematu...ty mowiles, ze nie beda dazyc...rozumiesz
                                > zdania w jezyku polskim?

dobra kretynie
                                podaj dowod ze Olsztyn bedzie dazyl do miliona

> na pewno taniej jest zbudowac terminal na 3,2 miliona pax niz na
                                300 tysiecy...wez mlotek i stuknij sie porzadnie....

mowilismy na poczatku o milionie a nie 3,2
                                zrozum baranie ze Olsztyn nie ma rynku na milion pasazerow jescze
                                berdziej widoczne niz my
                                do tego dojsc musi agrument ze o ile jeszcze dzisiaj moze i milion
                                daje brak dlugu dla lotniska to za 10 lat nie bedzie juz milion
                                tylko 1,5 miliona
                                i odpowiedz sobie na pytanie, czy jest sens tworzenia i dotowania
                                nowych polaczen gdzie i tak nikt nie chce latac
                                na to pytanie kretynie sobie odpowiedz
                                wez pod uwage tez tp kretynie ze za jakis czas Polacy nie beda latac
                                tak na wyspy jak dzisiaj a to jest jedyny prawdziwy popyt na
                                lotnisku z Byd
                                wiec sobie odpowiedz gdzie ma latac 1,5mln mieszkancow regionu za 10
                                lat?
                                ja nie widze, ty widzisz bo uznales sie za fachowca
                                wiec mi odpowiedz
                                • borba_1 Re: Nadolski: Wyszliśmy na naiwnych głupków 26.04.10, 15:19
                                  Trochę śmiać mi się z was chce. Temat jest o ESK a wy o lotnisku.
                                  Oczywiście szansa na milion i więcej pasażerów jest jak najbardziej realna.
                                  Tylko jeden kierunek w Bydgoszczy generuje ponad 80% pasażerów.
                                  Pomyśl co będzie kiedy byśmy otworzyli takie kierunki jak Wiedeń czy Paryż.
                                  Często latam do Wiednia z Gdańska. Samoloty zazwyczaj pełne i często zdarza się
                                  że pasażerowie to mieszkańcy kuj-pom. miesiąc temu leciałem do Genewy na targi.
                                  Bezpośredni tylko z Warszawy, samolot oczywiście pełny. Jest wiele kierunków
                                  które wygenerowałyby spokojnie 1 mln pasażerów.
                                  Rynek także będzie wzrastał ze względu na wzrost zamożności Polaków. Jako naród
                                  latamy bardzo mało. Do średnie europejskiej nam tak daleko jak Toruniowi w
                                  gospodarce i sporcie do Bydgoszczy.
                                  Za parę lat ciebie także będzie stać na przelot np. do Barcelony. Ciekawy jest
                                  za tych 15 lat jak już uzbierasz tą kasę na bilet to powiedz. Skąd będziesz
                                  wolał lecieć. Z Bydgoszczy czy innego miasta.
                                  • arafat11 Re: Nadolski: Wyszliśmy na naiwnych głupków 26.04.10, 15:56
                                    Tylko jeden kierunek w Bydgoszczy generuje ponad 80% pasażerów.

co masz na mysli? jaki kierunek? chyba wyspy( anglia i irlandia
                                    razem) ogolnie;-)
                                  • szlachcic Re: Nadolski: Wyszliśmy na naiwnych głupków 26.04.10, 19:13
                                    > Oczywiście szansa na milion i więcej pasażerów jest jak
                                    >najbardziej realna.

nawet z Pcimia dolnego jest realna
                                    Po prostu narobic trzeba setki polaczen i bedzie milion
                                    tyle ze milion pax to ilosc kierunkow oczywiscie ZA KTORE WSZYSTKIE
                                    TRZEBA DOPLACAC z kasy wojewodztwa
                                    Tak byliby chetni do genewy, tylko ze z Gdanska tych chetnych jest
                                    wiecej co oznacza ze mniej lub wogole sie nie doplaca
                                    czuy rozumiesz teraz na czym polega problem?
                                    Taka mala kpina zebys zrozumial
                                    zrobmy polaczenie do nowosybirska, raz na rok znajdzie sie 1 pasazer
                                    i juz bedzie do miliona blizej
                                    • borba_1 Re: Nadolski: Wyszliśmy na naiwnych głupków 27.04.10, 08:25
                                      Moim zdanie wystarczy tyle samo połączeń co w Gdańsku lub Poznaniu aby osiągnąć
                                      1 milion pasażerów.
                                      Oczywiście biorąc pod uwagę to że lotniska w Gdańsku i Poznaniu są rentowne to
                                      nie mam powodu by nie sądzić, że w Bydgoszczy przy takiej samej ilości połączeń
                                      byłoby inaczej.
                                      • arafat11 Re: Nadolski: Wyszliśmy na naiwnych głupków 28.04.10, 14:16
                                        Moim zdanie wystarczy tyle samo połączeń co w Gdańsku lub Poznaniu
                                        aby osiągnąć
                                        > 1 milion pasażerów.
                                        > Oczywiście biorąc pod uwagę to że lotniska w Gdańsku i Poznaniu są
                                        rentowne to
                                        > nie mam powodu by nie sądzić, że w Bydgoszczy przy takiej samej
                                        ilości połączeń
                                        > byłoby inaczej.

tylko, ze szlachcic, notoryczny klamca tego nie rozumie...
                                • arafat11 Re: Nadolski: Wyszliśmy na naiwnych głupków 26.04.10, 15:54
                                  dobra kretynie
                                  > podaj dowod ze Olsztyn bedzie dazyl do miliona

ten udowadnia kto cos twierdzi! ty twierdziles, ze olsztyn(oraz
                                  lublin, kielce) nie beda dazyc do miliona wiec to udowodnij...albo
                                  jestes klamca i kretynem....

mowilismy na poczatku o milionie a nie 3,2

na 3,2 miliona bedzie budowany terminal w lublinie...w mysl twoich
                                  wywodow pewnie po to zeby obslugiwac kilkaset tysiecy pax...
                                  dalej twiertdzisz, ze oni nie beda dazyc do miliona?

a co z reszta? juz nie bredzisz o zapasowych lotniskach? przyznasz
                                  sie, ze klamales?

zrozum baranie ze Olsztyn nie ma rynku na milion pasazerow jescze
                                  > berdziej widoczne niz my

a lublin i kielce maja? nbo buduja termionale na 1 i 3,2 miliony...

a takie weeze ma? a obsluguje 2,5 miliona rocznie chociaz to dziura
                                  nawet jak na niemcy...

do tego dojsc musi agrument ze o ile jeszcze dzisiaj moze i milion
                                  > daje brak dlugu dla lotniska to za 10 lat nie bedzie juz milion
                                  > tylko 1,5 miliona

jest to mozliwe...

i odpowiedz sobie na pytanie, czy jest sens tworzenia i dotowania
                                  > nowych polaczen gdzie i tak nikt nie chce latac

dlaczego klamiesz? jak nikt nie chce latac? czy jakies polaczenie
                                  zlikwidowano w bydgoszczy bo nie bylo pax?( mowie o ryanair)
                                  wszystkie polaczenia z bydgoszczy maja dobre oblozenie...wiec nie
                                  bredz...

wez pod uwage tez tp kretynie ze za jakis czas Polacy nie beda latac
                                  > tak na wyspy jak dzisiaj a to jest jedyny prawdziwy popyt na
                                  > lotnisku z Byd

beda latac podobnie jak dzis, bo wiekszosc co wyjechala zostaje tam
                                  na stale i beda tak jak teraz przyjezdzac odwiedzac kraj do tego
                                  dochodza turysci...
                                  skad wiesz na co jest popytw bydgoszczy skoro poza wyspami nie mozna
                                  nigdzie indziej leciec?( poza weeze) zapewniam cie, ze takie
                                  alicante, brema czy barcelona bylyby podobnie oblozone jak loty do
                                  londynu....

ja nie widze,

zawsze miales male pojecie o sprawie wiec mnie to nie dziwi...

wiec mi odpowiedz

prosze bardzo: wyspy( tak jak dzisiaj plus ewentualnie jedno
                                  polaczenie na polnocy( edynburg, glasgow, moze newcastle)

hiszpania/portugalia 4-5 kierunkow

niemcy 6-7 kierunkow( w tym jeden tradycyjnych lini do frankfurtu
                                  lub monachium)

francja,wlochy po 3-4 kierunki

kraje skandynawskie 4-5 kierunkow

ponadto moze beda juz oplacalne loty na wschod( ukraina)

plus warszawa i czartery...

to tyle na szybko....
                                  • szlachcic Re: Nadolski: Wyszliśmy na naiwnych głupków 26.04.10, 19:16
                                    > ten udowadnia kto cos twierdzi! ty twierdziles, ze olsztyn(oraz
                                    > lublin, kielce) nie beda dazyc do miliona wiec to udowodnij...albo
                                    > jestes klamca i kretynem....

nie kretynie
                                    ja podwazam twoje brednie ze jak buduja lotniskow Olsztynie to
                                    Bydgoszcz musi miec milion
                                    ja kretynie w zadnym poscie nie napisalem ze na 100% uwazam ze
                                    lotnisko w Bydgszczy jest zbedne
                                    nie wyrywaj z kontekst zdan a spojz calosciowo na to co mowie o tym
                                    lotnisku
                                    jak bedziesz wyrywal z kontekstu nadal bedziesz pisal brednie
                                    • arafat11 Re: Nadolski: Wyszliśmy na naiwnych głupków 26.04.10, 21:19
                                      nie kretynie
                                      > ja podwazam twoje brednie ze jak buduja lotniskow Olsztynie to
                                      > Bydgoszcz musi miec milion

znow zmieniasz temat...czekam na twoj dowod, ze budowane lotniska
                                      (olsztyn, lublin, bialystok,kielce) nie beda dazyc do miliona pax!
                                      gdyz tak napisales!
                                      jesli tego nie udowodnisz jestes kretynem! czekam !

a reszte jak zawsze zgrabnie pominoles...jak z tymi umowami
                                      miedzynarodowymi? znow klamales?
                                      • arafat11 Re: Nadolski: Wyszliśmy na naiwnych głupków 13.05.10, 00:43
                                        jak zwykle odpowiedzi brak a wiec jestes durniem szlachcic...
        • bederyk Re: Nadolski: Wyszliśmy na naiwnych głupków 25.04.10, 20:50
          Może zakład, że to nie tylko ruch wyborczy?
        • arafat11 Re: Nadolski: Wyszliśmy na naiwnych głupków 25.04.10, 22:20
          arafat, czy ty masz mozg?
          > czy ta akcja miala byc wymierzona w naglosnienie ogolnopolskie?

a czy ja to napisalem? naucz sie czytac ze zrozumieniem chlopcze a
          potem sie bierz za pisanie...myslenie nie boli...

dombrowicz wykonal wysmienity ruch wyborczy, kretynski dla miasta i
          > bylby glupcem gdyby teraz z tego zrezygnowal

dlaczego kretynski dla miasta?
    • pascalalter Duże Dzieci 23.04.10, 14:12
      Zadziwiająca jest animozja tych dwóch miast; Toruń - jak tam
      mieszkałem (1968-73) cierpiał zawsze na kompleks
      wojewódzki - a Bydgoszcz na historię..
      Podobnie było z Kielcami i Radomiem..
      Dokładnie jak w starożytnej Grecji; teraz te zabawy w Krzyżaków i z
      mieczami - po co ?
      .."faceci to duże dzieci..uwielbiają zabawy, podchody i wojny " na
      niby" - jeśli nie da się naprawdę, to choć tak ..
      • bederyk Re: Duże Dzieci 25.04.10, 20:51
        Jaki kompleks na historię? Chyba, że krzyżacką.
    • slavik222 Nadolski, wyszliście? 23.04.10, 14:27
      Panie Nadolski,niech Pan nie wpada w kompleksy.
      Po prostu nie ma w Toruniu specjalistów od PR-u.
      A i Pan nie ma żadnych kwalifikacji i osiągnięć,żeby innych
      pouczać....
      • wujek.andrzejek Re: Nadolski, wyszliście? 23.04.10, 14:59
        Tiaaa. najłatwiej jest flekować. Nadolski to TUZ PR-u w regionie, i
        basta!
        • slavik222 Re: Nadolski, wyszliście? 24.04.10, 09:10
          wujek.andrzejek napisała:
          Tiaaa. najłatwiej jest flekować. Nadolski to TUZ PR-u w regionie, i
          basta!
          TU TRZEBA PR+owca, ktory ma kontakty miedyznarodowe, robil wielkie
          projekty conajmniej ogolnopolskie...
        • wujek.koszuta Re: Nadolski, wyszliście? 25.04.10, 09:35
          ooo wujek andrzejek michewicz :)

jak tam kolego nadolskiego ?
    • nslaw Nadolski: Wyszliśmy na naiwnych głupków 23.04.10, 15:05
      Obstawiam, że ten pomysł urodził się w głowie "dyrektora Starówki".
      • szlachcic Re: Nadolski: Wyszliśmy na naiwnych głupków 25.04.10, 16:17
        > Obstawiam, że ten pomysł urodził się w głowie "dyrektora Starówki".

pomysl z wyjazdem do bydgoszczy to kretynski pomysl zaleskiego
        Forma tego to byc moze pomysl generala Szmaka
        • ramboost [...] 25.04.10, 16:33
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • szlachcic sdb nie usuwaj postow 26.04.10, 07:45
            ciekawe co kolek mi odpowiedzial
            sdb, daj mi szanse przeczytania
            • szlachcic Re: sdb nie usuwaj postow 26.04.10, 07:46
              chcialbym wiedziec czy gosc wykazal sie kretynstwem czy po prostu
              zapomniel wziac tebletek
              • ramboost Re: sdb nie usuwaj postow 26.04.10, 20:40
                Napisałem "DURNIU" i cenzura wycięła post. Jak widać, tylko ty możesz innym
                bezkarnie ubliżać.
                Tabletek nie biorę, chyba, że coś mi polecisz z doświadczenia.
                • ramboost Re: sdb nie usuwaj postow 26.04.10, 20:44
                  I żeby być szczerym: twoje ulubione słowo: "kretynie".
                  Ciekawe, czy ten też wytną?
        • slavik222 Re: Nadolski: Wyszliśmy na naiwnych głupków 25.04.10, 23:25
          szlachcic napisał:
          Obstawiam, że ten pomysł urodził się w głowie "dyrektora
          Starówki".pomysl z wyjazdem do bydgoszczy to kretynski pomysl
          zaleskiego
          Forma tego to byc moze pomysl generala Szmaka

Co najwyżej sierżanta Szmaka i przepraszam wszystkich sierżantów za
          to porównanie:)
    • samoeltergowicz czy żeby zostać takim specjalistą................. 24.04.10, 06:38
      to trzeba skończyć jakąkolwiek szkołę????
    • szczamnapis Wyszliście na naiwnych głupków-ci co przysłali dwa 25.04.10, 14:54
      nagie miecze, to raczej sobie nie poradzili.....
      • ramboost Re: Wyszliście na naiwnych głupków-ci co przysłal 25.04.10, 16:36
        Może były za ciężkie??? :)
        • tryg.sk11 Re: Wyszliście na naiwnych głupków-ci co przysłal 26.04.10, 14:02
          Rycerz na koniu? A czyj to inny pomysł jak nie Szmaka.

Szmak podobno w niedzielę oderwał się na chwilę od przygotowywania kampanii
          wyborczej swojego szefa i zajrzał do NRD (piwiarni trzeciej kategorii) na kawę.
          Pewnie stara się coś ugrać. A wybory niedługo.
          • zweglony_pazur Re: Wyszliście na naiwnych głupków-ci co przysłal 26.04.10, 21:49
            tryg.sk11 napisał:

> Szmak podobno w niedzielę oderwał się na chwilę od przygotowywania kampanii
            > wyborczej swojego szefa i zajrzał do NRD (piwiarni trzeciej kategorii) na kawę.
            > Pewnie stara się coś ugrać.

posadę dj-a albo barmana?
    • o.rajmund Nadolski: Wyszliśmy na naiwnych głupków 28.04.10, 07:53
      Nie pierwszy i nie ostatni raz. Mając taakie "mądre" i "fachowe" władze
      przyjdzie się jeszcze nie jeden raz wstydzić za poczynania zaleskiego i
      jego kliki "fachowców".
    • bederyk Re: Nadolski: Wyszliśmy na naiwnych głupków 30.04.10, 20:43
      niemozliwe....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka