Dodaj do ulubionych

MZK SĄDZIĆ SIE Z NIMI ?

IP: *.lodz-sowinskiego.sdi.tpnet.pl 12.03.04, 14:54
wlasnie dostalam pismo z mzk ktore odrzuca moja skarge - sprawa z grubsza
chodzi polega na tym, że nie pokazalam biletu koduktrowi ktory wepchnąl mnie
do tramwaju jak juz z niego wychodzilam. nie pokazalam bo mnie zdenerwowal
tym ze uzyl sily. reklamacja zostala odrzucona. co powinnam zrobic? dodam ze
bilet na przejazd posiadam
Obserwuj wątek
    • Gość: tola Re: MZK SĄDZIĆ SIE Z NIMI ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.04, 15:21
      jesli masz swiadkow ze konduktor uzyl sily i do tego zachowales ten bilet to
      podaj chamow do sadu/ wydaje im sie ze moga traktowac ludzi jak bydlo/ ja kilka
      miesiecy temu klocilam sie przez cala droge z kierowca ktory uwazal ze mimo iz
      mam bilet miesieczny na cala linie nie moge wsiasc w dowolnym miejscu po kilka
      przystankow dalej staoja starsi ludzie ktorym zajmuje miejsce/ kazal mi wysiasc
      i przejsc na druga strone ulicy do innego przystanku/ nie szanuja ludzi i
      wlasnej pracy/ co to jest za wpychanie do tramwaju i zatrzymywanie kiedy
      wysiadasz? czas na kontrole biletow jest podczas drogi/ nie daj sie gnojom!
      • Gość: Asia Re: MZK SĄDZIĆ SIE Z NIMI ? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.04, 17:05
        Nie daj się gnojom!!! Takich chamów jak kanary z Torunia to jeszcze w żadnym
        mieście nie spotkałam, a często jeżdżę autobusami po Gdańsku, Poznaniu i Łodzi.
        A najlepiej to złóż skargę na policję na tego kanara, o pozbawienie wolności
        (choć krótkotrwałe) albo o zmuszanie do określonego działania (do pozostania w
        autobusie). Pewnie i tak umorzą sprawę, ale chociaż wezwą na przesłuchanie
        bydlaka.
        No i odwal jeszcze skargę do MZK na zachowanie kanara. Stracisz tyle co znaczek
        pocztowy, a oni będą musieli dupy ruszyć i coś odpisać.
        Aha, i poproś o wskazanie KONKRETNEJ podstawy prawnej, na jakiej kanar nie dał
        ci wysiąść z autobusu. Bo z tego co wiem, to musi to wynikać z ustawy sejmu(a
        nie jakiejś tam uchwały rady miejskiej prowincjonalnego miasteczka), a chyba
        nie ma ustawy o kanarach... Odwagi ;-)))
        Poza tym, to zwyczajni tchórze, bo gdyby na twoim miejscu był naładowany
        mięściak ze złotym łańcuchem na szyi, to by go jeszcze w drzwiach przepuścili!
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka