Dodaj do ulubionych

Platforma w regionie ma kandydatów do europarla...

IP: *.cable.mindspring.com 17.03.04, 18:52
TRAGEDIA!!! Liste PO z kujawsko-pomorskiego otwiera spadochroniarz z Gdanska
(patrz - Rybicki w ostatnich wyborach), pinda spoza PO i dziennikarz bez
doswiadczenia politycznego, to co za wyglad go, tak?. A najbardziej
kompetentnych i reprezentujacych NASZ region spycha sie na dalsze pozycje,
ktore praktycznie przekreslaja ich wybor. BRAWO! Nie wim komu mam dziekowac,
moze P. Wyrowinskiemu, ktory tak swietnie broni interesow regionu, ale tez
jasne jest jakie ma znaczenie kuj-pomorskie dla PO - ZADNE! Wy chyba w PO
naprawde chcecie albo osiagnac rezultaty AWS-u, albo pomoc Samoobronie!
Obserwuj wątek
    • Gość: grzes Re: Platforma w regionie ma kandydatów do europar IP: *.wlan.pl 17.03.04, 19:44
      czy w naszym mieście naprawdę nie mamy nikogo kto mógł by nas reprezentować
      tylko musimy wspierać odpady polityczne z innych miast?
      • Gość: Wisiek Re: Platforma w regionie ma kandydatów do europar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.04, 20:05

Pytanie jest inne - kto chciał jeszcze autoryzować Inkwizytora Wyrowińskiego ?
        Facet kontaktuje się z członkami partii poprzez wysługujące mu się gazety (
        patrz: Nowości - najbardziej podobał mi się tekst Wasickiej o
        jej "obiektywności" ) , schował się za plecami kilku skompromitowanych lizydupów
        z tzw. młodzieży PO. Lider z niego taki jak z koziej dupy skrzypce.
    • Gość: Pan Kotek Re: Platforma w regionie ma kandydatów do europar IP: *.petrus.com.pl 17.03.04, 20:35
      Po pierwsze - kompromitacja PO polega na wystawieniu człowieka spoza regionu na
      1 i 3 miejscu. Ja jako wyborca, który miał zamiar glosować na kandydata PO (bo
      innych partii już dla mnie nie ma) odczytuje to jako "co za frajerstwo w tym
      kujawsko - pomorskiem, przywieizemy wam cepy kogoś odpowiedniego do UE, bo wy
      za chamowate typy jesteście".
      Po drugie kandydatka numer 2, jak tuszę uznająca się za inteligentną osobę,
      obeznana w sprawach unijnych, w dzień po nominacji kompletnie kompromituje
      się, stwierdzając, iż w Parlamencie Europejskim będzie reprezentować interesy
      Polski, chyba nie mając pojęcia, że tam a). nie wolno i nie wypada
      reprezentować partykularnych interesów narodowych i państwowych b). z zasady
      reprezentuje się tam interesy frakcji, a więc interesy pewnych grup wyborców.
      Dzięki Bogu została mi jeszcze jedna alterntywa - wybory te po prostu
      zbojkotować. Szlag mnie trafia z niemocy i obrzydzenia, ale tak zrobię
      • Gość: luj Re: Platforma w regionie ma kandydatów do europar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.04, 20:44

Warszawka wywala niepokornego Krystka i wsadza za niego zawsze usłużnego
        Wyrowińskiego. Jak myślisz , czyje interesy w Toruniu reprezentuje Wyrowiński ?
        pozdrawiam l.
        • krotki Re: Platforma w regionie ma kandydatów do europar 17.03.04, 21:33
          To W. też jest na liscie???

Pozdrawiam
      • Gość: Laik Chcialem glosowac na PO, ale dam sobie spokoj IP: *.torun.mm.pl 17.03.04, 23:58
        Hahaha, tylko tyle mozna powiedziec o tych nominacjach. Smutne to, ze wiekszosc
        wyborcow pojdzie powiedzmy z przeswiadczeniem: oddam glos na tego pana bo to
        pewnie madra persona, albo na ta pania, bo chyba skads znam jej nazwisko, albo
        na pana prezentera bo ladnie wyglada w garniturze w telewizji. Sam chcialem
        oddac glos na PO, ale teraz? Poczekam jaka bedzie inna alternatywa, ale
        krzyzyka przy tych nazwiskach na pewno nie postawie. Moze po prostu wezme
        rozerw i pojade sie odprezyc bo sensu brania udzialu w wyborach nie widze.
        A swoja droga to tekst tej pani redaktor to w sumie naprawde jest zabawny.
        jesli ktos ma chocby niewielkie pojecie o fukcjonowaniu PE to zdaje sobie
        sprawe z tego co wlasnie napisal tam Pan Kotek. Dokladnie! Nie ma czegos
        takiego jak reprezentowanie interesow Polski. Nie dosc ze ogolnik to jeszcze
        takie podejscie do sprawy jest na poziomie swoistego foux pas. A takim haslem
        to bardziej Samoobrona mi pasowala.
        Zgadzam sie - taka lista ze strony PO to gigantyczna kompromitacja.
    • Gość: kola Re: Platforma w regionie ma kandydatów do europar IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 17.03.04, 23:08
      Po Rybickim następni kadydaci przwiezieni w teczce. To jest kompromitacja PO w
      naszym regionie.
    • Gość: Iga Re: Platforma w regionie ma kandydatów do europar IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.04, 23:53
      Smutne!!! Ale i śmieszne.Pan Rokita woła jak Rejtan, by postawić tamę
      Lepperowi, zewrzeć szeregi mądrych przed barbarzyńcami. A tu w Toruniu ludzi
      wyrazistych( Kwiatkowski Krystek) pod sąd partyjny sie stawia, pana Całbeckiego
      spycha się na piąte miejsce listy wyborczej, na czele zaś ustawiani są
      spadochroniarze i dla ozdoby (?)"paprotka w doniczce" (tak mówia o
      niekompetentnych damach we Francji). A to wszystko w regionie, gdzie jest silny
      uniwersytet i sporo ludzi o otwartych umysłach. Ale - jak to zwykle bywa -
      historia lubi się mścić. Ludzie zlekceważeni przez arogantów (obojętnie, czy
      jest to grupa juz rządząca czy dopiero idąca do władzy) miewaja czasem
      pokusę "odegrania się". I wtedy nie pomoga gesty Rejtana. Władze przyjmie
      Andrzej Lepper.
      • Gość: 07(Janek Błąd) Re: Platforma ma 1 dobrego kandydata ... IP: *.wlan.pl 18.03.04, 10:30
        Toruńska Platforma nie ma osób, którymi może się pochwalić. Jest to zbieranina
        ambitnych (czytaj - żądnych i rozsmakowanych we władzy) ludzi z różnych partii,
        często skompromitowanych, uwikanych w "różne niewyjaśnione" sprawy. Wyrowiński
        nie miał dużego wyboru. Kwiatkowski i Całbecki nie sprawdzili się na
        urzęniczych stołkach. Byli "wyraziście" słabi. Wasicka - no cóż myślę, że
        jest 100 razy lepszym kandydatem od pani Dowgiałło i z przedstwionego
        towarzystwa chyba ma największe szanse. Spadochroniarze nie powinni zaszkodzić
        Wasickiej. Jestem przeciwnikiem szukania ze świeczką kandydatów na UMK. O
        miejsce trzeba walczyć. Osobiście stawiem na p. Girzyńskiego z PiSu i p.
        Wasicką z Nowości.
        • Gość: PO Re: Platforma ma 1 dobrego kandydata ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.04, 11:01
          Janku, to Ty nie wiesz, że pani Wasicka jest dobrą koleżnaką pani Dowgiałło i
          pisze dla niej artykuły na przeciwników pani Likwidator ZOZ-u w Brodnicy?
          A wiesz, że pani Dowgiałło jest bronią w ręku pani Poseł Piotrowskiej z
          Bydgoszczy? Pani Dowgiałło usuwa majątek spod zajęć komorniczych w ZOZie. Za to
          jest prokurator... Posłanka rządzi się w całym województwie otaczając się
          bardzo "ciekawymi ludźmi". A słyszałeś, że pan Wyrowiński należał w trakcie
          studiów do Komitetu Wykonawczego Uczelnianego Parlamentu Związku Studentów
          Polskich Politechniki Gdańskiej? W tamtym okresie to była komunistyczna
          mołodzieżówka. A słyszałeś, że skarbnik PO w regionie był w PZPR? Syszałem
          także, że Tomasza Lenza wyrzucili z UW za defraudację składek członkowskich.
          Zresztą teraz tez nieźle zarabia na PO. O kim mam jeszcze napisać?
          • Gość: luj Re: Platforma ma 1 dobrego kandydata ... IP: 212.160.122.* 19.03.04, 14:19
            Komitetu Wykonawczego Uczelnianego Parlamentu Związku Studentów
            > Polskich Politechniki Gdańskiej? W tamtym okresie to była komunistyczna
            > mołodzieżówka.

Błąd , to nazywało się w tych czasach inaczej , to był :
            SOCJALISTYCZNY ZWIĄZEK STUDENTÓW POLSKICH. luj
            • Gość: PO Re: Platforma ma 1 dobrego kandydata ... IP: *.visp.energis.pl 20.03.04, 16:58
              W tej kwestii zapraszam na strony Kroniki Politechniki Gdańskiej.
          • Gość: 07(Janek Błąd) Re: Gościowi PO... IP: *.wlan.pl 19.03.04, 14:29
            Popieram Joannę Wasicką z Nowości, gdyż nie nie kradnie i nie jest głupia. A
            kto jest bez grzechu, niech rzuci kamieniem w mój kineskop.
            Powiedz mi, kogo mógł wybrać Wyrowiński czy Piotrowska z tego skłóconego,
            skompromitowanego czy uwikłanego w różne niewyjaśnione sprawy towarzystwa? A
            wybory tuż, tuż...
            Znajdziesz tam chociaż jednego (jedną)?
            Pozdrowienia
            • Gość: PO Re: Gościowi PO... IP: *.visp.energis.pl 20.03.04, 16:57
              Pytanie winieneś zadać inaczej. Kto wybrał Wyrowińskiego na pełnomocnika PO w
              Toruniu, człowieka który gdy PO powstawała to wieszał psy na jej twórcach a
              teraz ma tu rządzić zaledwie po dwóch miesiącach od podpisania deklaracji
              członkowskiej. Pani Poseł coś się pomieszało, ale jak pan Wyrowiński ma
              poparcie samego pana Tuska, z którym niejedno za "Kratą" wypił to wszystko może
              się zdarzyć. Pan Tusk dał się oszukać ale to jego problem.
              POczekamy a Wyrowiński i Piotrowską "zje" i zostanie szefem regionu. Przecież
              powiat to dla niego za mało...
      • mayton Re: Platforma w regionie ma kandydatów do europar 18.03.04, 10:42
        Prawie rok temu idac na referendum europejskie glosno deklarowalem, ze to
        ostatnie glosowanie, na ktore ide. Nie chce i nie bede wiecej glosowac na
        nikogo, a to zawirowanie z nazwiskami na listach PO (choc nie jestem ich
        wyborca) jeszcze bardziej utwierdzily mnie w przekonaniu, ze nie warto.

pozdrawiam
        • Gość: szteter Re: Platforma w regionie ma kandydatów do europar IP: *.uci.uni.torun.pl 18.03.04, 10:54
          a ja tam bede głosował na pis
          ale powodzenia po!
    • Gość: UPR Spadochroniarz??? IP: 193.19.104.* 18.03.04, 11:42
      Spadochroniarz? To w wojewodztwie nie ma sensownego człowieka, żeby go wybrać?
      Ja tam głosuję na UPR, na PO szkoda mi glosu.
    • Gość: Jot Re: Platforma w regionie ma kandydatów do europar IP: *.torun.mm.pl 18.03.04, 15:41
      Kandydaci? Niby taka wielka partia, a nie jest w stanie wskazać poważnych 10
      osób z regionu jako kandydatów do EuroParlamentu! Gdzie pp. Wyrowiński,
      Adamiak, Krystek, Rybicki, itp? Przestarszayli się czy nie znają języków obcych?
      Tragedia!
    • Gość: J.Wyro Re: Platforma w regionie ma kandydatów do europar IP: 212.160.122.* 18.03.04, 18:33

Uważam ,że osoby wyznaczone przez PO w Warszawie są jedynymi godnymi
      reprezentantami naszego regionu Kujawsko-Pomorskiego czyli Kaszub w
      Unii Europejskiej.
      Uważam ,że pani Wasicka jako obiektywny dziennikarz z w końcu niemieckiego
      dziennika - "Neuheit" w Unii Europejskiej pracuje od dawna - duchem ,a teraz
      powinna przenieść się ciałem.
      z patriotycznym kaszubskim pozdrowieniem - heil
      J.Wyro
    • Gość: gdańszczanin Re: Platforma w regionie ma kandydatów do europar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.04, 11:31
      Pani Poseł, co też Pani wyprawia? Z kim Pani się zadaje? Nie, to pytanie
      powinno brzmieć inaczej! Jak pan Bendykowski może się z Panią zadawać! Po
      sposobie Pani działania od razu można poznać byłą wojewodzinę...
      Panie Pośle Rybicki, rozumiem, że jest Pan z Gdańska ale nie rozumiem tego, że
      pozawala Pan by ktokolwiek rządził na Pańskim terenie! Może niech Pan poradzi
      się żony... pani Rybicka będzie wiedziała co robić.
    • Gość: dert Jesteście naszymi zakładnikami IP: 213.77.40.* 19.03.04, 13:46
      Olbrzymi wpływ na ustalenie nazwisk mają ludzie z Bydgoszczy i dlatego wasze
      podskakiwanie jest śmieszne. Czego się rzucacie. Przecież wcześniej
      wchodziliście Gdańskowi bez mydła. Prezydent Bydgoszczy wykupuje weksle od
      pana Krzysztofa Sikory - właściciela największej prywatnej szkoły w
      województwie, który wcześniej zatrudniał jego żonę i wiceprezydenta. Zgadzam
      się , że Wasicka była i jest interesowna. Tak jak każdy dzienikarz.
      Widzieliście kiedyś uczciwego i nieintereswanego dziennikarza?
      • Gość: mary Re: Jesteście naszymi zakładnikami IP: *.v.INTELINK.pl / *.x.INTELINK.pl 19.03.04, 17:37
        Wy w regionie to chyba jesteście bezrozumni! Nie rozumiecie, że stanowicie
        tylko mięso armatnie? Że nie liczycie się w wyborach do PE? Przecież tam muszą
        się załapać stare wygi polityczne, ich kolesie i kumple. Stare, dawno
        skompromitowane nazwiska! Po co te nerwy? To Wy jeszcze wierzycie, że wasza PO
        to partia ludzi honorowych? No nie...!
        • Gość: Marta Re: Jesteście naszymi zakładnikami IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 20.03.04, 21:50
          PO nigdy nie była partią ludzi honoru.Wystarczy prześledzić historię
          poszczególnych osób.Zadufani i zarozumiali, którzy dla stołków nawet z SLD by
          się skumali.Dlatego rzeczywiście szkoda nerwów.Na kameleonów nikt rozumny nie
          zagłosuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka