mh_1983 13.08.10, 14:33 A mogło być tak pięknie - drzewka, trawka, ścieżka rowerowa. Będzie asfalt, spaliny, smrud. Zastanówcie się raz jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ephot Parking zamiast drzew na ul. Mickiewicza? 13.08.10, 15:19 Wspaniale....wytnijcie szystkie drzewa w Toruniu, zalejcie betonem parki, zrobcie w tych miejscach parkingi, aby mozna bylo zawalic je zlomem sprowadzonym z zachodu ! W obecnym czasie "globalnego ocieplenia" uwazam , ze to Genialny pomysl....debila ! W dalezej kolejnosci proponuje wyciac w pien ....wszystkie lasy , ale najpierw niech ten Geniusz - projektant....wytnie sobie ! Nie musze chyba mowic co.... Odpowiedz Link Zgłoś
t-i-g-e-r Parking = przeżycie dla sklepów. 13.08.10, 15:39 Na odcinkach tam gdzie są sklepy powinno być więcej miejsc parkingowych. Sklepy zaczynają się od ul. Lindego i kończą na ul. Kochanowskiego. 1.Od ulicy Konopnickiej do ulicy Klonowica około 30 sklepów w tym market POLO. 2.Od ulicy Klonowica do ulicy Sienkiewicza około 20 sklepów. 3.Od Sienkiewicza do Kochanowskiego około 40 sklepów w tym rynek, market Biedronka Uwzględnienie ich tylko w jednym odcinku spowoduje, iż klienci, którzy nie będą mogli znaleźć miejsca, będą zajmować je tam gdzie ich nie przewidziano. Miejski plan zagospodarowania terenu dla większości dzielnic przewiduje 20miejsc na 1000m2 pow. sklepów ul. Mickiewicza to nie Starówka. Jest uzależniona od klientów. Dlaczego mieszkańcy i klienci nie chcą parkować gdzieś dalej- bo się obawiają przechodzić obok bram kamienic słynnego bydgoskiego przedmieścia. Ktoś pamięta jak ul.Mickiewicza wyglądała 15, 20lat temu. Obdrapane budynki, menele, brud i najgorsza opinia w mieście. Dlaczego się to zmieniło: 1.Właściciele uruchomili sklepy- łatwy dojazd, parkingi. 2.Zarobili pieniądze więc wyremontowali mieszkania i elewację kamienic. 3.Eksmitują patologię która niszczyła mienie i straszyła ludzi w domach i na ulicach. 4.Wprowadzają się ludzie na poziomie ponieważ ulica wypiękniała i jest mniej menelstwa. Część kupuje mieszkania od ADM lub Zrzeszenia, wykupują też zadłużone mieszkania po patologii. 5.Wprowadzają się studenci. 6.Pojawiają się lokalni klienci 7.Deweloperzy stawiają nowe budynki- klientów nie przeraża już Bydgoskie Przedmieście. Modernizacja drogi: 1. Klienci nie mają gdzie postawić samochodu. 2.Mieszkańcy nie mają gdzie zaparkować. 3.Sytuacja ze starówki się powtarza: -tracą sklepy, -biura się wynoszą, 4.Zamyka się sklepy, ludzie się wynoszą... Sytuacja wraca do punktu wyjścia... czyli brud, menelstwo Odpowiedz Link Zgłoś
swinton Ja żeby nie rzucać sie menelom w oczy 13.08.10, 15:55 to po Bydgoskim chodziłem do niedawna w najgorszym ubraniu. Od kilku lat nie muszę. Odpowiedz Link Zgłoś
kl-oi Re: Parking = przeżycie dla sklepów. 13.08.10, 16:39 Od kiedy to poprzez zwiększenie miejsc parkingowych zmniejszy się liczba meneli? I co to w ogóle ma być za argument, że menele tu mieszkają? Co lepiej zrobić sterylną ulicę dla nowobogackich buraków co nie wystawiają nosa z fury? Od kiedy taki burak w furze jest lepszy od menela? Dla mnie jest gorszy. Jak się wielmożom nie podoba na Mickiewicza to droga wolna do innej dzielnicy. Ja chcę mieszkać na zielonej ulicy z drzewami bez śmierdzących samochodów. Co to parkujące samochody to jakiś cud nad cudy? Śmierdzą i zabierają miejsce mieszkańcom. I od kiedy to obecni handlowcy są wybawicielami Mickiewicza? Mieszkam tu całe życie i odkąd pamiętam zawsze były tu sklepy. Odpowiedz Link Zgłoś
racjonalizm1 Re: Parking = przeżycie dla sklepów. 14.08.10, 10:15 Niektórzy pisząc komentarz, zieją nienawiścią do posiadaczy samochodów, kl-oi - podejrzewam, że jest osobą młodą, może student(ka), może absolwent (ka). Samochód dla większości to zwykłe narzędzie jak pralka, czy lodówka, a nie jakiś wypas, jeśli ktoś na forum piszący o przebudowie Mickiewicza ma dzieci, to wie dobrze, że samochód często jest potrzebny aby przemieszczać się do żłobka, szpitala, zawozić dzieci do szkoły, na zajęcia dodatkowe poza lekcyjne, - przecież znaczna cześć nie uczy się zgodnie z rejonizacją, zresztą na szczęście. Samochód jest potrzebny i tyle, nawet najbardziej rozwinięta sieć ścieżek rowerowych nie rozwiąże komunikacji w takie miejsca choćby z powodu pogody, zimą ciężko dwulatka wozić z tyłu na bagażniku, a jak ma się trójkę dzieci? sprawa druga a jeśli ktoś pracuje w Bydgoszczy, Lubiczu, Solcu, czy Na Skarpie, jeśli nie będzie miał samochodu w okolicy mieszkania, nie sądzę aby był zadowolony codziennie przemieszczać się np.na Bema po samochód, może jednostką to odpowiada, ale bądźmy racjonalni! Nienawiść do samochodów to jakiś absurd, teraz tempo życia, odległości są większe niż na początku XX wieku, jeśli ktoś tego nie widzi, nie chce widzieć, to jest zakładam niepracujący, bezdzietny, a może o zgrozo infantylnym utopistą. Odpowiedz Link Zgłoś
racjonalizm1 Re: Parking = przeżycie dla sklepów. 14.08.10, 10:22 Niektórzy pisząc komentarz, zieją nienawiścią do posiadaczy samochodów, kl-oi -podejrzewam, że jest osobą młodą, może student(ka), może absolwent (ka). Samochód dla większości to zwykłe narzędzie jak pralka, czy lodówka, a nie jakiś nadzwyczajnym wypasem, jeśli ktoś na forum piszący o przebudowie Mickiewicza ma dzieci, to wie dobrze, że samochód często jest potrzebny aby przemieszczać się do żłobka, szpitala, zawozić dzieci do szkoły, na zajęcia poza lekcyjne, - przecież znaczna cześć nie uczy się zgodnie z rejonizacją, zresztą na szczęście. Samochód jest potrzebny i tyle, nawet najbardziej rozwinięta sieć ścieżek rowerowych nie rozwiąże komunikacji w takie miejsca choćby z powodu pogody, zimą ciężko dwulatka wozić z tyłu na bagażniku, a jak ma się trójkę dzieci, uczących się w kilku miejscach - a mają po 7, 8., 10 lat, wysyłać je same, a nawet 12 latki? Sprawa druga, a jeśli ktoś pracuje w Bydgoszczy, Lubiczu, Solcu, czy Na Skarpie, jeśli nie będzie miał samochodu w okolicy mieszkania, nie sądzę aby był zadowolony codziennie przemieszczać się np.na Bema po samochód, może jednostką to odpowiada, ale bądźmy racjonalni! większość chce w miarę długo pospać a samochód ma pomóc w szybszym dotarciu do pracy, oczywiście w Toruniu z powodu rozwiązań komunikacyjnych nie jest to łatwe. Nienawiść do samochodów to jakiś absurd,teraz tempo życia, odległości (do pracy, szkoły) są większe niż na początku XX wieku, jeśli ktoś tego nie widzi, nie chce widzieć, to zakładam , że jest niepracujący, bezdzietny, a może o zgrozo jest infantylnym utopistą, który chodząc spacerkiem w otoczeniu zielonych drzewek nie widzi jak toczy się życie większości mieszkańców każdego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
mawel Re: Parking = przeżycie dla sklepów. 14.08.10, 10:46 Bez przesady, piszesz tak jakby ktoś postulował zamknięcie Mickiewicza dla samochodów. Z kolei handlowcy widzę znaleźli już winnego spadających zysków, i na pewno nie jest to fakt że zamykają o 18 ( a w centrum handlowym zakupy można robić do 21, także w weekend), że lada moment powstanie nowa galeria na miejscu stadionu żużlowego i pogłębi się konkurencja, że jest kryzys finansowy odczuwalny w całym handlu (popytajcie znajomych sprzedających w galeriach jakie były obroty w zeszłym roku a jakie teraz). O nie, na pewno winne są drzewa które zabierają kilka miejsc parkingowych. Jakie to proste! Jeżdżę samochodem , mam dzieci i często kupuję na Mickiewicza- jakoś zawsze znajdę miejsce, może nie pod samym sklepem, ale nigdy nie miałam z tym większych problemów. Krótki spacer mnie nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Re: Parking = przeżycie dla sklepów. 14.08.10, 22:31 > Bez przesady, piszesz tak jakby ktoś postulował zamknięcie Mickiewicza dla > samochodów. to nie postulat tylko realizowany w tej chwili projekt Odpowiedz Link Zgłoś
kl-oi Re: Parking = przeżycie dla sklepów. 14.08.10, 12:08 Nazwanie kogoś burakiem w samochodzie to wyraz nienawiści, natomiast nazywanie mieszkańców Przedmieścia Bydgoskiego menelami to wyraz sympatii i szacunku. Wszystko dla Ciebie gra? Wszystkie Twoje argumenty dlaczego samochód jest potrzebny to zwyczajne wymówki leniwego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
racjonalizm1 Re: Parking = przeżycie dla sklepów. 14.08.10, 13:44 Zasadniczo należny unikać generalizacji, zwroty buraki, menele, odnoszące się do dużych grup społecznych to wielkie uproszenie. wskazuję po prostu na niedorzeczność myślenia o samochodach jakie czasami pojawia się na forum. rozumiem, że jesteś osobą nie leniwą, pracujesz na 7 rano np. w fabryce opatrunków w Kowalewie, lub którejś z fabryk w Lubiczu i masz czas przemieszczać się po samochód na oddalony np. 2 kilometry od domu parking, rozumiem, że wysyłając z Bydgoskiego dziecko np. na zajęcia dodatkowe w domu Harcerza na godz. 16, wracając o 15 z pracy traktuje się spacer ul.Mickiewicza jako świetny spacer i jogging, rozejrzyj się wokół siebie, popytaj sąsiadów, co ich nurtuje, jakie mają problemy i czy używają samochodów ze względu na ich buractwo, czy też z powodów czysto utylitarnych Odpowiedz Link Zgłoś
ramboost Re: Parking = przeżycie dla sklepów. 16.08.10, 19:59 To samo nasunęło mi się na myśl. Dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
swinton Ja mam mieszkanie na Matejki. Jaki pożytek mam z 13.08.10, 15:52 drzew? Pewnie żaden. Za to mam ciemno w mieszkaniu i popękany chodnik od korzeni. Czy nie lepszy od tych drzew byłby niski (1,2 - 1,4m) żywopłot? Zachować możny by drzewa które nie stanowią dużych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.grzegorz Re: Ja mam mieszkanie na Matejki. Jaki pożytek ma 13.08.10, 16:36 Co niektórzy z tym uogólnianiem? Równie dobrze można powiedzieć - to burzmy stare kamienice z pruskiego muru i róbmy tam parki, zamknijmy dla ruchu Klonowica, Kochanowskiego - wysypmy tam ziemię, zasadźmy trawę, posadźmy drzewa.... Bydgoskie ma wielkie szczęście i kupę zieleni... tereny zielone przy Chopina, Ogród Zoobotaniczny, Park na Bydgoskim ,tereny za parkiem w stronę Wisły, tereny w kierunku działek wzdłuż Wisły, las na górce przy Kraszewskiego, kawałek dalej las między Bema, a Józefa - i blisko dalej do lasów w kierunku lotniska... Nie przesadzajcie może... Niech w końcu zabiorą głos właściciele samochodów z bydgoskiego - tacy, którzy nie mają garaży lub przystosowanych podwórek - miło tam jest? Odpowiedz Link Zgłoś
kl-oi Re: Ja mam mieszkanie na Matejki. Jaki pożytek ma 13.08.10, 16:41 Niech w końcu zabiorą głos właściciele samochodów z > bydgoskiego - tacy, którzy nie mają garaży lub przystosowanych podwórek - miło > tam jest? Ktoś ich zmuszał żeby ten samochód kupili? Odpowiedz Link Zgłoś
kiper.sc Re: Ja mam mieszkanie na Matejki. Jaki pożytek ma 13.08.10, 22:17 Dokładnie... Moi sąsiedzi trzymają samochody na parkingu przy ul. Bema i jakoś problemów nie mają. Nie jest to w końcu aż tak daleko... Ale cóż...społeczeństwo leniwe, najlepiej na swoich balkonach by parkowali ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ramboost Re: Ja mam mieszkanie na Matejki. Jaki pożytek ma 16.08.10, 20:06 kl-oi napisała: > Niech w końcu zabiorą głos właściciele samochodów z > > bydgoskiego - tacy, którzy nie mają garaży lub przystosowanych podwórek - > miło > > tam jest? > > Ktoś ich zmuszał żeby ten samochód kupili? No, nie rozwalaj mnie psychicznie. A gdzie dzisiaj traktuje się samochód jako luksus? Rozumiem, że w polskim prawie, bo od kupna samochodu płaci się 2% podatek od luksusu, ale może trzeba zmienić ten średniowieczny pogląd i dać, do jasnej cholery, miejsca parkingowe mieszkańcom, którzy posiadają ten luksusowy produkt zwany samochodem? A który jest traktowany jako narzędzie pracy w innych krajach Europy? Odpowiedz Link Zgłoś
karolp13 Parking zamiast drzew na ul. Mickiewicza? 13.08.10, 16:50 Z tekstu wynika, że za rok , może szybciej zjawią się gazownicy i rozwalą chodnik lub parking. Nie można gazu układać przed robotami drogowymi? Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Parking zamiast drzew na ul. Mickiewicza? 13.08.10, 19:06 " Były cztery spotkania, milion artykułów w gazetach. Jesteśmy w przebudowie ulicy, a tu nagle budzimy się i mówi się, że nie wiedzieliśmy - irytował się dyrektor Miejskiego Zarządu Dróg Andrzej Glonek." do kur... nedzy, a gospodarz Jasinski nie dzwonil do MZD? Odpowiedz Link Zgłoś
kleric Parking zamiast drzew na ul. Mickiewicza? 14.08.10, 08:19 No jasne! Drzewa powycinać, zlikwidowałbym też trawniki! I na całej szerokości jezdnia, sama jezdnia!!! Acha, i kto w końcu przyczyni się do zniesienia ograniczenia prędkości?! Odpowiedz Link Zgłoś
jot-44 Parking zamiast drzew na ul. Mickiewicza? 14.08.10, 09:58 Pierwsze kroki na ul.Mickiewicza z jezdnią pojedynczą [acz szeroką] i formą parkingów wzbudziły mój entuzjazm.Nareszcie porządek z parkingami - normalne stanowiska pod kątem,z wyjazdem tyłem,bez obaw że ktoś załaduje w bagażnik. Ale idąc dalej w las zdziwiły mnie szerokie rozdzielenia zielone przy stanowiskach.Zbyt szerokie.Pamiętajmy także ,że strona południowa ulicy jest lepsza do parkowania,bo daje trochę litościwego cienia.Tam bym chciał parkingowych miejsc jak najwięcej.I to w standarcie o szerokości 2,3m na jeden samochód.Czyli minimum.Tak samo pod kątem,nie wzdłuż jezdni.Drzewa powinny osłaniać drugą stronę ulicy - pieszą i spacerową. Proste -a no proste. PS.Z całym szacunkiem dla projektanta,ale inż. Czyżniewski nie jest architektem.Gazeta powinna być bardziej uważna. Odpowiedz Link Zgłoś
kleric Parking zamiast drzew na ul. Mickiewicza? 14.08.10, 17:25 POWYCINAĆ DRZEWA - POSTAWIĆ KRZYŻE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
portosaramissss Szanowni - pożal się boże - przedsiebiorcy 14.08.10, 19:25 Z zażenowaniem przysłuchiwałem się Waszym kłótniom w podstawówce. To żałosne co usłyszałem na miejscu. Brak było jakichkolwiek rozsądnych argumentów, sam krzyk i skomlenie. Nie odzywałem się bo nie mogłem znaleźć jakiegokolwiek argumentu do polemiki. Więc piszę tutaj i teraz, jak kilka razy przeczytacie to może zrozumiecie. Żyjecie w małym, zaściankowym mieście. Macie władze, które nie dbają o rozwój dużych firm i zatrzymanie ludzi młodych - sam wyjechałem do Krakowa kilka lat temu. Jak manna z nieba spadła Wam możliwość rozwoju dzielnicy. Możecie mieć więcej klientów, którzy - wybaczcie - do punktów handlu ciuchami na opał nie zajeżdżają pięcioma samochodami. Również Wasi dostawcy nie przywożą towaru TIRami - bo niby co. Macie szanse handlować w naturalnym przedłużeniu starówki gdzie turyści dojdą wychodząc ze starego miasta szukając kafejek i pięknych zakątków, w drodze do parku. Nikt jednak nie pójdzie do dzielnicy obsranej na każdym kroku. Nikt nie pójdzie zwiedzać parkingu! Opanujcie się! Dzisiaj jesteście, jutro znikacie a mieszkańcy zostają. Więc jak nie się podoba to wynocha! Do władz apeluję - dość tego pieszczenia, spotkań. Bądźcie bardziej stanowczy bo jak tak będziecie szli na kompromis to zrobicie coś co nie zadowoli ani jednej ani drugiej strony. Panie architekcie - wielki ukłon dla pana! Zrobił pan coś na prawdę dobrego. Ludzie wielcy nigdy nie są doceniani w swoich czasach. Rozumiem, że to niełatwe ale nich pan nie poddaje się, bardzo bardzo Pana proszę! Pierwszy odcinek wygląda pięknie. A to o jaką estetykę chodzi panom przedsiębiorcom widać patrząc na ich "przedsiębiorstwa". Ich wygląd i wyczucie smaku. Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
kiper.sc Re: Szanowni - pożal się boże - przedsiebiorcy 14.08.10, 19:44 Brawo! Nic dodać, nic ująć :) Odpowiedz Link Zgłoś
ramboost Re: Szanowni - pożal się boże - przedsiebiorcy 16.08.10, 20:15 Dobrze. Oczekiwałbym jakiejś wizualizacji. Jestem wprawdzie bydgoszczaninem, ale dobrze znam Toruń i jeśli pominąć szczekanie trolli forumowych typu kid_cassidy i szlachcic, to czuję wielką sympatię do tego miasta. Toruń to ładne miasto i tak, jak Bydgoszcz, wymaga inwestycji dla poprawy infrastruktury, w której skład wchodzą też parkingi dla mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
nika_j Re: Parking zamiast drzew na ul. Mickiewicza? 14.08.10, 20:06 A do jakichże sklepów na Mickiewicza klienci podjeżdżają specjalnie samochodem? 90% handlu na Mickiewicza to używane ciuchy plus rynek warzywny. 99% ludzi kupujących na Mickiewicza to byli, są i bądą mieszkańcy tej dzielnicy, którzy przemieszczają się raczej piechotą. Czasem ktoś podjedzie pod ZUS i bank PKO. Bez przesady, drodzy handlowcy. Czy będzie tam 10 parkingów, czy 15, w niczym to nie zmieni waszego urobku. Odpowiedz Link Zgłoś
t-i-g-e-r Samochody mają tylko bogaci ? 14.08.10, 21:36 Czytam posty: portosaramissss, kiper.sc i nie wierzę. Wg Was samochody mają tylko ludzie bogaci, i nikt inny. Np. kienci lumpeksów to biedota i na pieszo z całego Torunia przychodzą. Turyści? A kto ich na Bydgoskim widział? Park- lokalna atrakcja. Martówka z mostkiem- a kto o tym wie. Torunianie nawet nie wiedzą. Bez promocji miejsc i dzielnic poza starówką nikt tu nie zagląda. To że właściciele remontują kamienice i przyciągają biura to zasługa sklepów. Turysta będzie szedł ze starówki czy z jakiegoś hotelu na pieszo? portosaramissss zastanów się co mówisz... Turystyka rowerowa w tym zakresie jest jeszcze w powijakach. Gdzie turysta może wypożyczyć rower i dostać do ręki przewodnik gdzie jechać? Władze miasta muszą mieć na uwadze tych którzy płacą podatki m.in. na nich. To oni muszą się troszczyć o przyciągnięcie klientów, bo opłacenie ZUS-u i podatków gwarantuje im państwo pod adresem komornika... A projektant. Cena projektu zależy od jego skomplikowania. Każde rondo, nietypowy układ. Im więcej tego tym drożej. To proszę bardzo i tak Państwo płaci. Wystarczyło zrobić skrzyżowania równoległe. Postawić radar, światła. I co ile by to kosztowało? końcówkę. Wydać pieniądze i usunąć tych którzy je tworzą jest najprościej. To przedsiębiorcy nawet ci od lumpeksów muszą nagłówkować aby ktoś przyszedł do ich sklepów. Z tego co się mówi przyjeżdżają ludzie z okolicznych miasteczek. Każdy by chciał mieć na ulicy bogate sklepy. Kryzys jest do tego bieda, to i klientów nie ma. Najłatwiej krytykować, do roboty się niech każdy weźmie i drugiego zrozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
nuffi_zza_krat Re: Samochody mają tylko bogaci ? 15.08.10, 15:11 t-i-g-e-r napisał: > Wystarczyło zrobić skrzyżowania równoległe. > Postawić radar, światła. debilu jak cos biegnie równolegle to się nie może skrzyżować, skrzyzowanie moze być równorzędne. Jak masz tępaku prawo jazdy to warto czasem o tym wiedzieć. Światła idealnie korkują miejsca gdzie korków nie ma. Jak sie nie znasz to siedz w kiblu i sie nie wychylaj podobnie jak naczelny debil na forum GW - hecer Odpowiedz Link Zgłoś
hecer następujące niki to władze miasta incognito 14.08.10, 22:42 kleric kl-oi portosaramissss ten ostatni nawet wymyślił sobie, że mieszka w Krakowie:))) Wszystkie te niki zostały założone przez osoby odpowiedzialne za PR obecnej ekipy rządzącej magistratem. Odpowiedz Link Zgłoś
portosaramissss Nie kupujcie u handlowców z mickiewicza 14.08.10, 22:46 ej handlowcy chcieliście wojenkę to macie rozpoczynam kampanię - NIE KUPUJCIE U HANDLOWCÓW Z MICKIEWICZA wszyscy którym bliski jest wygląd naszej dzielnicy, dla których ważniejsze są na ulicy drzewa niż ciuchlandy NIE KUPUJCIE NA MICKIEWICZA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
portosaramissss i jeszcze jedno 14.08.10, 22:48 nie zwalajcie swoich ledwo idących interesów ba brak miejsc parkingowych NIE KUPUJCIE NA MICKIEWICZA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hecer portosaramisss 14.08.10, 23:47 moim zdaniem to jest osoba blisko związana z urzędem miasta albo MZD. Nawołuje do bojkotu handlowców z Mickiewicza (skuteczność tej propozycji wynoszą zero koma zero). Urząd Miasta już wytoczył wojnę przedsiębiorcom z Mickiewicza 2 lata temu rozpoczynając przebudowę tej ulicy. Teraz robi się wojnę propagandową. Odpowiedz Link Zgłoś
hecer to osoba z władz miasta - na 100% 14.08.10, 23:57 skandaliczne jest to, że przedsiębiorca w tym mieście jest traktowany jak piąte koło u wozu, ktoś kto tylko przeszkadza władzom miasto w realizacji ich jedynie słusznych planów. Jak można w tym mieście mieszkać, pracować? Poziom inteligencji tych świeżych ników z forum jest po prostu zatrważający... Taki portosaramisss twierdzi, że wyprowadził się do Krakowa...:)) A potem zdecydował się założyć nika na forum gazety i zrobić kilka wpisów w jednym wątku o ulicy Mickiewicza w Toruniu. I jeszcze poszedł do SP13 na konsultacje:))) Oczywiście że tam był! Po stronie społecznej byli tylko zwolennicy zmiany projektu! Nie było ani jednego miłośnika tego rozwiązania! jeśli osoba o niku portosaramisss była na spotkaniu to wyłącznie wśród przedstawicieli władz miasta: Glonek, Kalinowski, inżynier projektant, doktor inżynier projektant, wiceprezydent Fiderewicz, jeden z dyrektorów w UMT... Oczywiście mogło go nie być na tym spotkaniu - w końcu to, co napisał o jego przebiegu jest po prostu niezgodne z prawdą. Zapamiętajcie sobie - władze miasta będą was szkalować na forum, będą niszczyć toruńską przedsiębiorczość, forsować swoje plany nieuzgodnione z mieszkańcami. To jest najczarniejszy epizod w dziejach toruńskiej samorządności: Zaleski i jego ludzie. Nie dość, ze niekompetentni to jeszcze cyniczni, wyrachowani, pogardzający ludźmi, którzy oczekują tylko warunków do tego by pracować i zarabiać. Odpowiedz Link Zgłoś
hecer władze miasta 15.08.10, 00:10 tak samo kiedyś szkalowano posła Mężydłę i innych ludzi protestujących w sprawie idiotycznej lokalizacji mostu na Wschodniej (większego kretyńska nie wymyślono w tym mieście w ciągu 777 lat jego historii). Posunęli się do tego, by wymyślić jakąś rzekomą kochankę, która miała mieszkać gdzieś blisko planowanego mostu Waryńskiego. Okazało się, że to nie ten romans - grunty spółki KABO pani Bożeny leżą na osi mostu na Wschodniej. Ale atak na Mężydłę był bezpardonowy, robiony z furią ale precyzyjnie przygotowany. Spółka WYG International przygotowała strategię PR. Ludzi na Mickiewicz też to czeka... też będą szkalowani. Po prostu mają rację - tak jak Mężydło. A jak ekipa Zaleskiego nie ma racji, to zaczyna ludzi niszczyć. Zwykle nie ma racji, przy większości protestów w tym mieście rację mają adwersarze magistratu. I właśnie dlatego są niszczeni. Pamiętajcie, jak Zaleski odpisał wicemarszałkowi kuj-pom Korolce, który domagał się przejrzystości konkursu na dyrektora CSW? W tonie insynuacji - że forsował kolegę. Że przekonywał ministra w Warszawie... Takie insynuacje. Kolejnych 4 lat Zaleskiego Toruń nie wytrzyma. Na razie mamy tylko zaległości i opóźnienia, bo ten facet nie wybudował żadnej potrzebnej temu miasto nowej drogi i parkingów (toż na Starówce ludzie czekają na nie od 8 lat!!). Przerażające jest jednak to, co on zamierza teraz budować... Bo teraz chce nagle zrobić wszystko - i jest do tego kompletnie nieprzygotowany! Nie ma żadnej strategii rozwoju układu drogowego, transportu w mieście. No i ten durny most, który sparaliżuje miasto na rok - przez pl.Daszyńskiego koło płatków nie przejedziemy. Przez most Piłsudskiego też nie da się jeździć przez najbliższe 3 lata - tam korki są już przeogromne. I była propozycja budowy mostu tymczasowego, utworzenia trzeciego pasa na moście... A co Zaleski zrobił przez 8 lat? Nic. Most już by był, wybudowany z SPO Transport (przed PO Infra i Środowisko). Były pieniądze, były wszystkie zgody. Ale nastał Zaleski i wszystko zmienił - zaczął robić od początku, stracił pieniądze... teraz też je straci. Odpowiedz Link Zgłoś
gilbert.grape Toruń - Alternatywy 4 15.08.10, 11:11 Postawa władz Torunia i ludzi z nią związanych już dawno przestała być śmieszna. Jest przerażająca. Tego nie wymyśliłby sam Bareja. Nasi gospodarze uczynili z Torunia swoisty blok przy Alternatywy 4. Manipulacja, intrygi, zastraszanie i mieszanie z błotem ludzi mających odmienne zdanie. I ten PR, nawet forumowy. Forum czytuję na tyle regularnie, że nowy nick od razu rzuca mi się w oczy. Innym stałym forumowiczom zapewne też. Gdy taki "nowy" pojawia się w kontekście sporu mieszkańcy-miasto i prezentuje jedynie słuszną linię władz miasta - daje to wiele do myślenia. "Nowi" w tym wątku oprócz mało przekonujących prób uwiarygodnienia własnej osoby zdążyli wykazać się niesamowitą wręcz agresją: bojkot, wojna, "psychuszka". Toż do metody z czasów "świetności" bolszewizmu. Ludzie, kto tym miastem rządzi? Odpowiedz Link Zgłoś
jaz0n Kto nie skacze ten z UM ;) 15.08.10, 13:24 Nie sądzicie ze jestescie dośc groteskowi w tym wyszukiwaniu sobie nagle agentów UM na forum? Akurat czym jak czym, ale postami tutaj zapewne władze miasta przejmuja się najmniej- gdyby było inaczej to przez Wisłę byłyby juz ze 3 mosty (wliczajac tymczasowy:) a Zaleski pewnie siedziałby w kryminale. Rzucacie na oślep hasłami w stylu 'bolszewizm' ale to oni dopatrywali się wszędzie agentów obcych wywiadów:) Tak trudno przyjac do wiadomości ze ktos moze się z Wami nie zgadzac? Albo ze ma inna koncepcje tej dzielnicy? Mnie akurat podoba sie koncepcja dzielnicy z mniejsza iloscia samochodow, za to z terenami zielonymi i scieżkami rowerowymi. A dlaczego ma sie nie podobac? Osobiście nie wierze że handel na Mickiewicza uzalezniony jest akurat od miejsc parkingowych- biorąc pod uwagę jakie sklepy tam się znajduja chociażby. Sam nigdy nie pojechałbym tam na zakupy bo nie ma tam żadnego sklepu ktory by mnie od tego skusił, a nie dlatego ze beznadziejnie sie tam parkuje. Oczywiście, miejsc parkingowych jest za mało, ale na Bydgoskim wiele się z tym nie zrobi- specyfika dzielnicy budowanej gdy srodkiem transportu była dorożka a nie samochód. Natomiast wycinanie drzew aby robic miejsca parkingowe to kompletna bzdura- wybetonujcie jeszcze park... Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Re: Kto nie skacze ten z UM ;) 15.08.10, 14:32 wiesz co, ja byłem na tej debacie w SP13. Tam nie było zwolenników projektu. Podobno tacy są - pan inżynier kilka razy przywoływał swoje konsultacje z radą osiedlową, na których rzekomo ludzie poparli ten projekt. I pytał salę - czy są tu zwolennicy zachowania drzew? Nie było nikogo. Nikt się nie zgłosił. Oczywiście teraz nagle pojawia się na forum jakaś nadreprezentacja ludzi, którzy "chcą się przykuć do drzew". Oni chcą "miasta dla mieszkańców, a nie dla samochodów". Chcą "parkować na Bema". Przecież to jest chore. Ktoś specjalnie zakłada nika na forum gazety by wyrazić tego typu idiotyczne opinie? Zauważ, że z tych kilkudziesięciu ludzi (ok 50) którzy przyszli na debatę, nie ma na forum nikogo. Jest tylko portosaramisss - który był na debacie i popiera projekt. Takie cuda to zdarzają się tylko w konkursie sms-wym w orange, gdzie regularnie wygrywam BMW. Przecież jak człowiek nie zaparkuje na Mickiewicza, to będzie się wpieprzał na Krasińskiego, Słowackiego, Matejki, Moniuszki... I byli też ludzie z sąsiednich ulic, opowiadali jak ruch wzrósł na Krasińskiego i Słowackiego, jak ubyło tam wolnych miejsc parkingowych. > Nie sądzicie ze jestescie dośc groteskowi w tym wyszukiwaniu sobie nagle agentó > w > UM na forum? Wiesz, w pewnym sensie tak - ale jeszcze bardziej groteskowe i obciachowe jest rozpoczynanie akcji wpisów na forum GW przez pracowników UMT i MZD przeciwko mieszkańcom. Odpowiedz Link Zgłoś
mawel Re: Kto nie skacze ten z UM ;) 15.08.10, 15:47 Zauważ że konsultacje nt Mickiewicza były już dawno temu, byli na nich i mieszkańcy i organizacje pozarządowe. Tylko handlowców nie było, bo teraz się nagle obudzili jak jest projekt w toku. Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Re: Kto nie skacze ten z UM ;) 15.08.10, 17:18 ale do dziś projekt przebudowy nie jest zamieszczony w internecie na stronie UMT czy MZD. Konsultacje były robione już dla gotowej koncepcji inż Kempy. Przypomnę też, że projekt początkowo zawierał rzeźby Marka Runy, o których nikt nie wiedział. Nawet dyrektor Szmak:) Projekt był wielokrotnie krytykowany: forum.gazeta.pl/forum/w,71,115203389,115225438,R_Klosowski_byly_dyrektor_MZD_wlk_skandal_.html zobacz ile osób to skrytykowało. Były dyrektor MZD był w tej sprawie u wiceprezydenta zanim rozpoczęła się przebudowa. Efekt? Przyspieszono inwestycję. Tak wyglądają konsultacje? To jest parodia. Nikt nie przedstawił projektu mieszkańcom, nie poinformował ich o konsultacjach. Dopiero gdy wybuchła afera, rozpoczęły się rozmowy - i te rozmowy cały czas zmierzają do przeforsowania bardzo szkodliwego projektu. Odpowiedz Link Zgłoś
t-i-g-e-r Kto by pomyślał że miejsc parkingowych nie będzie. 15.08.10, 18:13 Czy ktoś teraz buduje bloki bez wystarczającej liczby miejsc parkingowych? Czy ktoś projektuje ulice bez wystarczającej liczbie miejsc parkingowych? Na pewno nie ! Przy ul.Mickiewicza jednak można Odpowiedz Link Zgłoś
jaz0n Re: Kto by pomyślał że miejsc parkingowych nie bę 15.08.10, 19:42 > Czy ktoś teraz buduje bloki bez wystarczającej liczby miejsc parkingowych? Z jakiej planety jestes stworze? ;) Akurat w tej kwestii to spytaj chociażby hecera, ktory nie tak dawno pisał o nowych blokach w okolicach Broniewskiego (blisko wspomnianej Mickiewicza)- dodano bloki, a miejsc nie. Ktorego developera obchodza miejsca parkingowe? Na Bydgoskim po prostu jest ich malo. Odpowiedz Link Zgłoś
hecer hola 15.08.10, 19:56 nie, no jednak to jest inna sytuacja. Koło hali Olimpijczyka był plac zabaw, budynek urzędu przy ulicy. W tym miejscu można było powiększyć parking, zostawić plac zabaw (na ich brak narzekają mieszkańcy bydgoskiego bardzo mocno - bo to nie jest rubinkowo, gdzie wymyślono place zabaw, tylko stara dzielnica mieszkaniowa bez takich wynalazków). Na Mickiewicza mamy inną sytuację - tam zmniejszono liczbę miejsc parkingowych dobudowując ścieżkę rowerową, zwężając jezdnię itd. To przechodzi wszelkie pojęcie. Na ten temat wypowiadał się inżynier Kempa. Ten jego wywód był groteskowy i absurdalny. Mówił o złym prawie, które dopuszcza takie sytuacje (co nie znaczy, że można w projekcie likwidować parkingi!), że "tu w ogóle jest bardzo mało miejsc parkingowych i zawsze będzie ich deficyt" (tym tłumaczył ich zmniejszenie), itd. Kalinowski przebił wszystkich - stwierdził, że gdyby zostało tak jak jest, liczba miejsc by spadła :)) Ile dróg zaprojektował ten facet?:) Argument o dużej liczbie "dzikich miejsc parkingowych" jest również chybiony. Co z tego, że ludzie parkują przy skrzyżowaniu z Klonowica? Nic. Co z tego, ze wjeżdżają jednym kołem na bardzo szeroki chodnik i parkują na skos? Nic. Tu nie ma jakiejś przerażającej "dzikości". A po remoncie ludzie na dziko nie staną? No jeśli dziś omijają śmieciarkę śmigając po pasie zieleni, to co? Moim zdaniem cel już został osiągnięty tymi odcinkami które przebudowano. Zrobili trasę do Matejki. Robią od Reja do Bydgoskiej. I to wystarczy by było bezpiecznie na tej ulicy! Nic już więcej nie trzeba grzebać. Niech zrobią porządny chodnik, wymienią krawężniki, zostawią bruk (bo i tak wolno się jeździ, 30km/h). Albo niech zrobią pieszojezdnię. Ale już niech więcej nic nie knocą, bo sknocili dosyć. Odpowiedz Link Zgłoś
miranda17.11 Re: Kto nie skacze ten z UM ;) 22.08.10, 22:55 Jak jednak obrzydliwie działa to miasto. Gdy czytam wspisy o przebudowie Mickiewicza, konsultacjach, braku informacji (szkiców) o projekcie na stronach internetowych UM lub MZD, przypomina mi się nieszczęsna średnicówka. Też były "konsultacje", na których od dyletantów i amatorów wyśmiewano krytyków projeku, którzy nie domagali się jego zaniechania, lecz korekty, dłuuugo nie było żadnej informacji o projekcie na stronach MZD, na forach intenetowych GW i Stawów pojawiły się wpisy, że protestuje grupka cwaniaków, którzy taniej kupili mieszkania "przy średnicówce", a teraz boją się, że stracą one na wartości, gdy zostanie wybudowana trasa.... Odpowiedz Link Zgłoś
gilbert.grape Re: Kto nie skacze ten z UM ;) 15.08.10, 22:13 jaz0n napisał: > Nie sądzicie ze jestescie dośc groteskowi w tym wyszukiwaniu sobie nagle agentó > w > UM na forum? Prawdopodobieństwo, że portosaramiss jest toruńczykiem zamieszkałym w Krakowie, który wybrał się na konsultacje społeczne w sprawie ul. Mickiewicza, po czym założył sobie konto na forum i mając, zdawałoby się dystans do spraw toruńskich należny obserwatorowi z perspektywy wawelskiego wzgórza popełnił wpis nawołujący do wojny z przedsiębiorcami i ich bojkotu, uważam za równie duże, jak to, że ty jaz0nie trzymasz pieniądze w koszu na brudną bieliznę, a marmoladę i proszek do zębów w skarpetkach. Odpowiedz Link Zgłoś
jaz0n Re: Kto nie skacze ten z UM ;) 16.08.10, 12:28 Zgadza się, historyjka z Krakowem jest mało wiarygodna, ale z treścia posta się zgadzam i nieszczegolnie mnie interesuje osoba autora. Nie doprowadzajcie do sytuacji w ktorym argumenty ma zastepowac zdanie 'bo on jest z UM'. Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Re: Kto nie skacze ten z UM ;) 22.08.10, 23:05 > ale z treścia posta się > zgadzam i nieszczegolnie mnie interesuje osoba autora. czyli po prostu kupujesz niezdarną i nieudolną propagandę UMT i MZD, łykasz argumenty bez zwracania uwagi na to kto i w jakim celu je przedstawia. Odpowiedz Link Zgłoś
hecer nuffi_zza_krat aka jojujacy aka Torrr 15.08.10, 19:59 nie cierpię takich cieniasów. Piszą brednie o moście na Okrężnej, absurdy o moście tymczasowym. Zmieniają nika, by zagaić z tobą rozmowę. Ośmieszają się ponownie pisząc bzdury o pl.Rapackiego. Zapierają, że "ja to nie ja" i lecą z kolejnym nikiem po to, aby odkręcić złe wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
jaz0n Pewnie tez jest/są z UM ;) 15.08.10, 20:56 Oczywiscie jezeli to nie kosmita z Roswell, zabójca Kenedy'ego albo Elvis Presley :)))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Re: Pewnie tez jest/są z UM ;) 15.08.10, 21:03 zauważ, ciebie się nie czepiam:) A też pasujesz przynajmniej na kosmitę ze swoimi poglądami:) W wypowiedziach tych osób powyżej pojawiło się tyle niespójności (jestem z Krakowa, właśnie wpadłem do was na forum założyć nika, byłem na konsultacjach), że podejrzenia zyskują potwierdzenie. To nie są miłośnicy drzew na Mickiewicza. Normalni ludzie - ci z Mickiewicza, handlowcy - może kiedyś zajrzą sobie na to forum. Oni poszli na konsultacje, pojawili się w liczbie 50 osób. Oni takie forum GW olewają. A na forum pojawia się nagle znikąd grupa kilku osób, które namawiają do parkowania na Bema itp głupot. To pewnie i tak jest tylko jedna osoba. Jakiś mariuszek, czy coś w tym rodzaju. Jeden z tych, którym już zlecono i zapłacono za przygotowanie kampanii wyborczej. To dla nich taka rozgrzewka, mały sparing bez znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jaz0n Re: Pewnie tez jest/są z UM ;) 15.08.10, 21:17 Hecer Twoje poglady, a przynajmniej sposób ich wyrazania tez kwalifikuja Ciebie w moich oczach jako istotę co najmniej... 'inną'. Natomiast Twoje uporczywe tropienie obcych agentów na forum jest raczej żenujące. Równie dobrze ktos mogłby zarzucic Tobie ze masz na forum pięc nicków ktorych uzywasz w dyskusji ze soba (wcale nie postawiłbym wielkich pieniędzy ze tak nie jest- bo forum na to pozwala i wszyscy to wiedza). Przyjmij do wiadomości ze nie wszystkim odpowiada akurat Twoja wizja Mickiewicza- Ty widzialbys tam zdaje sie dzielnice z dwupasmówka biegnaca przez środek Bydgoskiego, duza iloscia miejsc parkingowych (a jak nie ma na nie miejsca to w koncu zawsze mozna wyciąc drzewa). Tyle ze zdaje sie w ogole nie bierzesz pod uwage specyfiki tej dzielnicy, która do duzego ruchu samochodowego nie jest przystosowana. Gila mnie kim jest ten cały portosaramiss czy jak mu tam, ale jego koncepcja jest dla mnie osobiście ciekawsza i lepsza- poniewaz stwarza mozliwośc wykorzystania piekna tej zabytkowej dzielnicy zamiast robienia jej na siłe liftingu zeby upodobnic ja do nowoczesnego blokowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Re: Pewnie tez jest/są z UM ;) 15.08.10, 21:29 ja jestem ze swoimi podejrzeniami typowym ziemianinem:) ciebie zaś proszę, byś nie interpretował moich poglądów na Mickiewicza. Dla zaspokojenia własnej ciekawości przeczytaj je jeszcze raz, a jak trzeba jeszcze 3 razy - aż przypomni ci się, że w tej koncepcji przynajmniej były fotoradary z ograniczeniem prędkości do 30km/h i skrzyżowania równorzędne. Jest to jednak coś innego niż dwupasmowa przelotówka. Widzisz, ja nigdy nie zniekształcam cudzych poglądów - bo są zwykle dostatecznie wypaczone ("można parkować na Bema"). A ty musisz się do tego posuwać by mnie dyskredytować. Gilbert.grape poprawnie ocenił wartość poszlak na jakie wskazałem dekonspirując naszych nowych rozmówców na forum:) Ty sobie szydzisz, bo poszlaki są zbyt jednoznaczne by się do nich odnieść. Nie wiem, skąd przybywasz, gościu. Ale w imieniu ziemian witam cię serdecznie. Jest tu miejsce na dużą różnorodność poglądów i dyskusję. Proszę tylko prowadzić ją uczciwie, nie podszywać się pod innych i nie zniekształcać poglądów innych. Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Re: Pewnie tez jest/są z UM ;) 15.08.10, 21:35 poza tym, nie bez kozery przytoczyłem wypowiedź inż Ryszarda Kłosowskiego. On uważał że wystarczy zwęzić jezdnię przy skrzyżowaniach, na przejściach dla pieszych (wysuwając półwyspy w stronę środka jezdni). To daje ten sam efekt. Robienie wężyka jest kompletną bzdurą, tym bardziej że oznacza przebudowę infrastruktury podziemnej, co stanowi znaczną część kosztów i jest bezsensowne. więcej rzetelności, panie jaz0on, pani nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
nuffi_zza_krat Re: Pewnie tez jest/są z UM ;) 16.08.10, 11:47 hecer napisał: > ja jestem ze swoimi podejrzeniami typowym ziemianinem:) ty jesteś zwykły ku...szon, a nie ziemianin Odpowiedz Link Zgłoś
jojujacy Re: Pewnie tez jest/są z UM ;) 16.08.10, 13:43 Po co dokarmiasz trolla? Zazwyczaj nie odpowiadam już tej patologii ale widzę, że chłopiec w swojej paranoi ma potężne kompleksy na moim tle. Wynika to stąd ,że zawsze merytorycznie obalałem jego mostowe "prawdy objawione" , pokazując jednocześnie stopień jego zakłamania, zidiocenia i zacietrzewienia charakterystycznego dla ciemnogrodzkiej rydzykowej dewotki czy nawiedzonego czerwonego pioniera. Na forum SSC próbował zaistnieć pod kilkoma nikami, teraz w swojej paranoi bierze nasze niki za klony jednej osoby :))). Izolować, nie reagować , nie odpowiadać , nie dokarmiać. Odpowiedz Link Zgłoś
hecer hehe 16.08.10, 17:16 Mój drogi, mój roczny ban na ssc już się dawno skończył - ale możesz mi załatwić następny. Szczerze mówiąc wali mnie to, jak patrzę jakie tam głupoty są wypisywane. Raz kiedyś w trakcie bana próbowałem coś napisać - bo miałem bardzo ciekawe materiały o rondzie na Grudziądzkiej. Ono nie uwzględnia usadowienia wiaduktu - to nie jest bynajmniej mój własny wymysł, bo się na tym nie znam... Ale znam pewne opinie na ten temat. Nie będę zdradzał czyje. Do tego dochodziła niezwykle ważna kwestia braku lewoskrętów ze średnicowej w Legionów (co za idiota zostawi rezerwę na 6 pasów, 6 pasmową estakadę, a potem mu się okazuje że... przy jednym ze skrzyżowań ma miejsce tylko na 2, bez pasa rozdzielającego jezdnię (!) i bez lewoskrętów (!)... to przekracza poziom żenady na Mickiewicza) O Mickiewicza nie bąknęliście ani słowa, nawet żadnych artykułów nie wklejono. No jasne, to jest forum klakierów MZD i inwestycji Zaleskiego. A wy po prostu banujecie wszystkich, którzy sprzeciwiają się mostowi na Wschodniej. Nie ma na SSC ani jednego wpisu przeciwko tej inwestycji - oprócz jakiś moich starych postów i postów mista78, który już sobie to forum odpuścił. Na rezultaty nie trzeba było długo czekać. Do mnie przychodzą maile od ludzi, którzy tęsknią za hecerem na SSC. A na SSC jest diabelnie nudno, nie ma naprawdę ciekawego - w żadnym toruńskim wątku. Poza tym lecą tam potworne głupoty bez żadnego sensownego komentarza, np o Curie Skłodowskiej czy Olsztyńskiej. Jak się okazuje moje posty na forum GW są chętnie czytane. Nawet ty tu przyłazisz, podlizujesz się by zagaić rozmowę, przeglądasz. Gdybym był na ssc już dawno byście mieli wklejony cały kosztorys mostu na Wschodniej i mostu na Waryńskiego, wyliczenia NPV, prognozy ruchu dla mostu na Okrężnej itd. Ale zlewam to towarzystwo, dla którego wyrocznią jest osoba, która wkleiła taką głupotę: www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=389562&page=72 I właśnie za komentarz do tego posta mnie zabanowano na rok. Napisałem wprost, że jest to holocaust dla szarych komórek. Nie wiem, czy w dalszym ciągu próbujesz wymyślić tu dwuwęzeł... ale na ten temat też mam bardzo konkretne informacje z b.dobrego źródła. Ale ty zobaczysz tylko palec. Odpowiedz Link Zgłoś
hecer dyskusje dwóch gamoni 16.08.10, 19:53 dyskusja na temat zwiększenia dofinansowania do budowy mostu. Rozumu broni ABWera. Po stronie gamoni atak wujka Torrr'a i mapmen'a. www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=136232&page=51 Tak wygląda toruńskie ssc. Odpowiedz Link Zgłoś
ramboost Re: Pewnie tez jest/są z UM ;) 16.08.10, 21:36 jojujacy napisał: > Po co dokarmiasz trolla? Zazwyczaj nie odpowiadam już tej patologii ale widzę, > że chłopiec w swojej paranoi ma potężne kompleksy na moim tle. Wynika to stąd > ,że zawsze merytorycznie obalałem jego mostowe "prawdy objawione" , pokazując > jednocześnie stopień jego zakłamania, zidiocenia i zacietrzewienia > charakterystycznego dla ciemnogrodzkiej rydzykowej dewotki czy nawiedzonego > czerwonego pioniera. > > Na forum SSC próbował zaistnieć pod kilkoma nikami, > teraz w swojej paranoi bierze nasze niki za klony jednej osoby :))). > > Izolować, nie reagować , nie odpowiadać , nie dokarmiać. Szlachcic, witamy serdecznie. Brakowało nam takiego zielonego, oślizgłego, śmierdzącego stworzonka; jednym słowem - trolla. A widzę, że przywołałeś kumpli. Ich też przyjmiemy, jak te dwa miecze... Odpowiedz Link Zgłoś
moherowiec Oznakowanie rejonu Mickiewicza/Klonowica (?) 17.08.10, 10:49 www.sendspace.pl/file/688b8865da7c2091f508bf4 (załączam plik PDF - na dole po lewej kółeczko POBIERZ) Może ktoś mi udzieli odpowiedzi o co chodzi w tym oznakowaniu? Dlaczego celowo utrudnia się poruszanie się w tym rejonie...? Odpowiedz Link Zgłoś
ramboost Re: Oznakowanie rejonu Mickiewicza/Klonowica (?) 19.08.10, 20:32 moherowiec napisał: > www.sendspace.pl/file/688b8865da7c2091f508bf4 (załączam plik PDF - na dole po lewej kółeczko POBIERZ) > > Może ktoś mi udzieli odpowiedzi o co chodzi w tym oznakowaniu? > Dlaczego celowo utrudnia się poruszanie się w tym rejonie...? Radosna, niczym nie skrępowana twórczość ZDM. Widocznie stawiali znaki co sto metrów w różnych odstępach czasowych nie sprawdzając, co jest dalej. Norma. Odpowiedz Link Zgłoś
maciundo Parking zamiast drzew na ul. Mickiewicza? 20.08.10, 13:00 Nie wierze, że między Klonowica a Sienkiewicza wytną te drzewa po lewej stronie. Nie po to się je sadziło. Ktoś, chyba coś źle powiedział. Miasto potrzebuje zieleni! Odpowiedz Link Zgłoś