Dodaj do ulubionych

Hecer wstydzisz się?

22.11.10, 14:35
Chodź do nas. Przemów. Niech płyną z Twych złotych ust złote słowa... fotoreporterzy czekają, mównica oświetlona.

Chcemy wiedzieć czy się boisz? Chcemy słów pocieszenia, wytłumaczenia, otuchy, Chcemy wiedzieć co "prezydent Przybyszewski" teraz będzie robił by nas uratować. Ludzie drżą w domach ze strachu, wykupują mąkę, cukier, paliwa a Ty na koń nie siadasz? Szabli nie dobywasz? Nic nie poszło na marne! "Mamy ludzi" "walka trwa"... już o tym zapomniałeś? Generałowie wielkiej sprawy tak się nie zachowują. O nie! Masz wielką misję do wykonania z "prezydentem Przybyszewskim". Dalej czekamy na tymczasową przeprawę! Chcemy adoptować żaby ze stawów! Walka się nie skończyła! Tacy jak Wy nie odpuszczają! Młodzi, wykształceni z dużych miast. Może to fałszerstwo wyborcze? Może pomyłka przy liczeniu? Kto wie? ONI są zdolni do wszystkiego!!!

Hecer błagam! Walnij jakieś orędzie!!!
Obserwuj wątek
    • nuffi_zza_krat Re: Hecer wstydzisz się? 22.11.10, 15:21
      +1
    • uszaty25 Re: Hecer wstydzisz się? 22.11.10, 15:32
      A niby czego mialby sie Hecer wstydzic ?
      • zawsze.torunczyk uszaty25 22.11.10, 16:17
        uszaty25 napisała:

> A niby czego mialby sie Hecer wstydzic ?

Nachalnej agitki jak z PRL i tego że zaczął wrzucać łysemu jakby jego pryncypał Przybyszewski już tydzień temu wygrał te wybory. Słowem- że poniosło go jak gó...arza
        • alienisko Re: uszaty25 22.11.10, 16:23
          zawsze.torunczyk napisał:

> Nachalnej agitki jak z PRL i tego że zaczął wrzucać łysemu jakby jego pryncypał
          > Przybyszewski już tydzień temu wygrał te wybory. Słowem- że poniosło go jak gó
          > ...arza

Ja się czułem czytając hecera, jakbym czytał Mojżesza chcącego mnie gdzieś prowadzić...
          Gotowa niestrawność.
    • alienisko Re: Hecer wstydzisz się? 22.11.10, 15:34
      Hecer powie, że wyborcy Zaleskiego to durnie, gamonie, idioci, czy coś w ten deseń i na tym się skończy :)

A nie, będą jeszcze posty o moście, w których będzie pisał sam do siebie. :)
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Hecer wstydzisz się? 22.11.10, 15:45
        No nie do końca. Hecer napisze że mostem na Wschodniej nikt nie będzie jeździł, a uszaty25 dopisze że to spowoduje korki na Żółkiewskiego i Kościuszki.
        • tryg.sk11 Re: Hecer wstydzisz się? 22.11.10, 15:51
          "Chodź do nas. Przemów." - jakich nas? Kołku jeden. Wypowiadaj się w swoim imieniu a nie jakiejś wyimaginowanej grupy.
          • zawsze.torunczyk Re: Hecer wstydzisz się? 22.11.10, 16:12
            tryg.sk11 napisał:

> "Chodź do nas. Przemów." - jakich nas? Kołku jeden. Wypowiadaj się w swoim imie
            > niu a nie jakiejś wyimaginowanej grupy.

Burasz i burasz ale mimo to stoisz w tłumie zainteresowanych. Do matki też masz pretensje za krzywy makaron w zupie?
        • jojujacy Re: Hecer wstydzisz się? 22.11.10, 15:59
          obraza.uczuc.religijnych napisał:

> No nie do końca. Hecer napisze że mostem na Wschodniej nikt nie będzie jeździł,
          > a uszaty25 dopisze że to spowoduje korki na Żółkiewskiego i Kościuszki.

100/100
    • jojujacy Re: Hecer wstydzisz się? 22.11.10, 16:00
      10/10, szczególnie za adopcje żab ze stawów :)))
      • aksum78 Re: Hecer wstydzisz się? 22.11.10, 17:15
        Po colere ta ironia? ttakie polskie, przywalic, bo anonimowo. Hecer ma jaja bo otwarcie walczy z Zaleskim, vel rozprawa sadowa. A wiekszosc tutaj na forum, skrzeczy, a w realu podkulone ogonki, spuszczone oczy.
        Fakt wyniki wyborow malo zadowalajace. Ciekawe co zrobi PO, a w ramach PO grupa spolecznikow? Jak Powiaki przyklepia uklad z Zaleskim to odejda czy moze jakies posadki im sie trafia na pocieszenie? Ciekawe, ciekawe. Jedno jest pewne w kulturze bedzie zastoj i ciag dalszy recznego odgornego zarzadzania. Pozdr
        • jojujacy Re: Hecer wstydzisz się? 23.11.10, 00:07
          aksum78 napisał:

> Po colere ta ironia? ttakie polskie, przywalic, bo anonimowo. Hecer ma jaja bo
          > otwarcie walczy z Zaleskim, vel rozprawa sadowa.

Powiedz jeszcze coś równie zabawnego :)
          Widzę, że nie masz najmniejszego pojęcia o steku bredni jakie "mostowy Jacek Kurski" wysłał do CUPT. Jak widać niektórzy to kupują.
          Próbowałem to coś edukować. Daremnie . Patologia wymagająca natychmiastowego leczenia.
          Twój " żabi wódz " spietrał. Zamiast jaj są wydmuszki.
        • boleslawkrzywousty Re: Hecer wstydzisz się? 23.11.10, 00:12
          dokladnie - przypieprzyliscie sie do Hecera zarzucaja mu gownazerie, samemu wlasnie ja prezentujac.

Hecer moze i poglady dla niektorych ma dosc kontrowersyjne, nie jest popularny, ale przynajmniej w wiekszosci postow odnosi sie do danych kwestii dosc rzeczowo, odnajduje u niego logike. W przypadku wiekszosci forumowej odnajduje jedynie Schopenhauerowska dialektyke - nie wazne jak sie rozmawia, wazne byle zachowac pozory racji. per fas et nefas.

Wasze argumenty, ze Hecer dyskutuje sam ze soba przyjmuje jako glosy samokrytyki - moze jest to kwestia braku argumentow merytorycznych ze strony nas wszystkich. Ja sie ciesze, ze sa osoby ktore tak jak Hecer nie boja sie otwarcie prezentowac swoich pogladow. W wielu sprawach sie z nim nie zgadzam, ale milo sie to czyta.
          • jojujacy Re: Hecer wstydzisz się? 23.11.10, 00:28
            boleslawkrzywousty napisał:

> Hecer moze i poglady dla niektorych ma dosc kontrowersyjne, nie jest popularny,
            > ale przynajmniej w wiekszosci postow odnosi sie do danych kwestii dosc rzeczow
            > o, odnajduje u niego logike.

Kolejny wesołek :) , zaczadzony wielbiciel literatury waryńskiego onanisty mostowego.

Z "dzieł wybitnych" polecam :

- " Nikt nie będzie jeździł mostem Wschodnim przyczyną korków na Żółkiewskiego "
            - " W poszukiwaniu tunelu na Waryńskiego. Dotknięcie niepojętego "
            • boleslawkrzywousty Re: Hecer wstydzisz się? 23.11.10, 02:20
              Widzisz... moze i ze mnie wesolek ale nie mam zamiaru bawic sie w rzucanie argumentami ad personam. Slaby w tym jestem i szkoda mi na to czasu. Wole poczytac ludzi, ktorzy maja cos do powiedzenia na jakis temat.
              • jojujacy Re: Hecer wstydzisz się? 23.11.10, 02:47
                Dlatego właśnie jesteś słaby , bo zamiast samemu sprawdzić ,próbować zweryfikować dane i wyciągać wnioski na bazie różnych źródeł , wolisz podany na tacy bez wysiłku jednostronny, pseudointelektualny bełkot.
                • hecer Re: Hecer wstydzisz się? 23.11.10, 07:21
                  ty nawet nie wiesz, że na starym moście przewidziano na stałe trzeci pas od 2023 roku (czyli inwestycja rozpocznie się w 2020 roku, 5 lat po otwarciu Wschodniego).

Nie wiesz, że główną arterią komunikacyjną miasta jest trasa staromostowa, która ma powstać w całości do 2023 roku - a trasa wschodnia to lata 30-te.

Całą uwagę skierowaliście na most wschodni i trasę wschodnią, podczas gdy jest to naprawdę drugorzędna inwestycja. Priorytetowa dla miasta okazuje się przebudowa starego mostu, przebudowa trasy staromostowej, połączenie poprzez węzeł Kluczyki i trasę staromostową z układem dróg krajowych i autostradą.

To jest inwestycja, a trasa wschodnia to tylko marny objazd na 5 lat, by móc zamknąć most piłsudskiego, zrobić 3 pas, przebić trasę na południe w osi mostu do Andersa i poligonówki.

Stąd właśnie sytuacja, ze ERR jest wyższe dla Waryńskiego a ENPV wyższe dla Wschodniej.

Druga sprawa to koszty - przyjęcie założenia że 100 metrów mostu na Waryńskiego kosztuje o równe 50% więcej niż 100 metrów mostu na Wschodniej i tak prowadzi do wyniku, który wskazuje że trasa wschodnia jest o 1/3 droższa niż trasa Waryńskiego. Biorąc pod uwagę dotację unijną Wschodnia jest ponad dwukrotnie droższa (2.5 krotnie) dla budżetu miasta, nawet przy tych oficjalnych kosztowych wyliczeniach.

Jednym słowem - most na Wschodniej to 300 mln zł kredytu z EBI, którego brać nie trzeba.

300 baniek to jednak trochę za dużo jak na objazd na 5 lat.
                  • szlachcic Re: Hecer wstydzisz się? 23.11.10, 07:36
                    >300 baniek to jednak trochę za dużo jak na objazd na 5 lat.

przeciez hecer sam mowisz ze most autostradowy nie moze byc bezplatny wiec sam mowisz ze to bedzie trasa o ogromnym znaczeniu
                    tam bedzie szedl potok pojazdow jadacyna polnoc, polnocny wschod i wschod
                  • jojujacy Re: Hecer wstydzisz się? 23.11.10, 12:09
                    hecer napisał:

> ty nawet nie wiesz, że na starym moście przewidziano na stałe trzeci pas od 202
                    > 3 roku (czyli inwestycja rozpocznie się w 2020 roku, 5 lat po otwarciu Wschodni
                    > ego).
                    >
                    > Nie wiesz, że główną arterią komunikacyjną miasta jest trasa staromostowa, któr
                    > a ma powstać w całości do 2023 roku - a trasa wschodnia to lata 30-te.

Żałosny przygłupie, kiedy ty wreszcie pojmiesz że dane które przytaczasz to prognoza stanu drogowego Torunia z 2006 do 2033 - odpowiednik wariantu 1 (W1) ze strony twego wodza (Przeprawa mostowa na wysokości ul. Wschodniej (2x2) od ul. Łódzkiej do ul. Szosa Lubicka, Połączenie drogi S10 do Średnicowej Podgórza, Brak Trasy Średnicowej,
                    On przecież nidgy nie kłamie prawda? :)

Wg tej prognozy przez wszystkie lata do 2033 włącznie masz tylko sam most wschodni na tle stanu dzisiejszego układu drogowego
                    Nic więcej.

Po drugie dane te nie uwzględniają płatnej A , bo były robione za pisobolszewi ,która wolała wciskać ludziom to co chcą usłyszeć ze A bedą bezpłatne ( Polaczek i jego batalia sądowa z A1 Grudziądz - Toruń ) . Zamiast merytorycznej pracy nad ustawą woleli pokazywać gwoździe na konferencjach. Stąd m in .prognozy Siskomu pokrywają sie z prognozami UTP ponieważ ponieważ badania SDR 2000/2005 nie uwzględniaja płatnych autostrad.

Przyrost ruchu w mieście ( dzięki płatnej A1 ) może nastąpić wyłącznie na moście wschodnim który będzie nowym mostem dwujezdnowym DK1 położonym w dodatku najblizej A1. Twierdzenie, ze ten ruch przejmnie głownie wąski, oddalony od A1 , stary piłsudski z nieprzejezdnymi wiaduktami i kolizyjnymi skrzyzowaniami, jest twierdzeniem obłąkańca w malignie.

>Całą uwagę skierowaliście na most wschodni i trasę wschodnią, podczas gdy jest
                    > to naprawdę drugorzędna inwestycja. Priorytetowa dla miasta okazuje się przebud
                    > owa starego mostu, przebudowa trasy staromostowej, połączenie poprzez węzeł Klu
                    > czyki i trasę staromostową z układem dróg krajowych i autostradą.

Priorytetowa staje sie rozbudowa Staromostowej tylko w przypadku gdy do 2033 pozostaje wariant 1 czyli nie powstaje trasa średnicowa ,
                    ,2 etap wschodniej , przebudowa Skłodowskiej i Polnej na 2x2 a do tego czasu właśnie te inwestycje będą miały priorytet i mogą być spokojnie ( w przeciwieństie do Waryńskiego ) realizowane dzięki lokalizacji wschodniej

Oprócz tego i tak trzeba zrobić Staromostową 2x2 na prawym brzegu i trzeci pas na moście, bo w 2030 wróci stan obecny

> Druga sprawa to koszty - przyjęcie założenia że 100 metrów mostu na Waryńskiego
                    > kosztuje o równe 50% więcej niż 100 metrów mostu na Wschodniej

Nie ma takiego założenia , Wschodni zawsze był droższy od Waryńskiego o ok 150 -200 mln zł i tyle.

> Jednym słowem - most na Wschodniej to 300 mln zł kredytu z EBI, którego brać ni
                    > e trzeba.

Właśnie trzeba, bo most Waryńskiego jest wirtualny i gdyby jakimś cudem nie był, to i tak trzeba by finansować całość z kredytu ( co najmniej 350 mln zł )

• hecer autostradą do świecia. Jednokierunkową 23.11.10, 13:26

dla ciebie powinni wybudować autostradę do Świecia. Jednokierunkową.

kiedy ty wreszcie pojmiesz że dane które przytaczasz to prognoza stanu drogowego Torunia z 2006 do 2033 - odpowiednik wariantu 1 (W1) ze strony twego wodza. Pzeprawa mostowa na wysokości ul. Wschodniej (2x2) od ul. Łódzkiej do ul. Szosa Lubicka, Połączenie drogi S10 do Średnicowej Podgórza, Brak Trasy Średnicowej

danych, które przytaczam nie widziałeś. Oto kolejny fragment studium, którego nie czytałeś. Oczywiście jest w nim trasa średnicowa, co widać:

img192.imageshack.us/img192/6398/progn.jpg

Po drugie dane te nie uwzględniają płatnej A , bo były robione za pisobolszewi, która wolała wciskać ludziom to co chcą usłyszeć ze A bedą bezpłatne.

Polaczek nie mówił, że będą bezpłatne - próbował odebrać koncesje spółkom i budować autostrady przez GDDKiA, ale to nie oznaczało że będą "za darmo".

Nawiasem mówiąc, otwarcie A1 (węzeł Czerniewice i Lubicz po przebudowie) w studium uwzględniono na 2015 (a realizacja będzie już w 2011).

Priorytetowa staje sie rozbudowa Staromostowej tylko w przypadku gdy do 2033 pozostaje wariant 1 czyli nie powstaje trasa średnicowa

Rok 2010 - budowa średnicowej od Chełmińskiej do Chrobrego
                      Rok 2015 - przebudowa Polnej 2x2, Średnicowej od Chrobrego do Wschodniej

TO JEST UWZGLĘDNIONE W TYCH PROGNOZACH! NA 2010 UWZGLĘDNIONO DROGI KTÓRYCH DOTĄD NIE MA!

a ty twierdzisz, że ich nie budowy nie uwzględniono do 2033?

Czy ty chłopie wiesz, jak się liczy ENPV, czy nie? Bo ja sobie sam już arkusz zrobiłem - taki jestem zdolny. (korzystając z tego co dostałem z MZD).

Ty się wypowiadasz o dokumencie którego na oczy nie widziałeś twierdząc, że wiesz co w nim jest. To zobacz jeszcze raz fragment powyżej - TE DROGI SĄ UWZGLĘDNIONE!

Oprócz tego i tak trzeba zrobić Staromostową 2x2 na prawym brzegu i trzeci pas na moście, bo w 2030 wróci stan obecny

Tego nie wiesz, bo ja nie wkleiłem prognoz dla trasy nowomostowej aż do 2033 - a nie widziałeś na oczy prognozy, którą komentujesz.

Właśnie trzeba, bo most Waryńskiego jest wirtualny i gdyby jakimś cudem nie był, to i tak trzeba by finansować całość z kredytu ( co najmniej 350 mln zł )

A most Wschodni: 753-327 = 426 mln zł.
                      • hecer Re: autostradą do świecia. Jednokierunkową 23.11.10, 13:34
                        a tu są te prognozy, z natężeniem ruchu na moście piłsudskiego po wybudowaniu wsch:

img29.imageshack.us/img29/7844/sdr11.jpg

korkuje się od razu - dziś jest 40 tys aut, po wybudowaniu wsch będzie 37 tys. Potem jest jakaś wielka ściema, że spada (bo niby oddają jakiś kawałek drogi, który na to wpłynie - którego oczywiście nie wybudują z braku kasy), i zaraz mamy 40 tys znów (już w 2019, 5 lat po otwarciu Wschodniego).

I dlatego w 2023 roku muszą robić 3 pas na Pilsudskiego. Na stałe.
                        • zweglony_pazur pytanie 23.11.10, 14:19
                          ciekawa ta tabelka - mam w związku z nią pytanie:
                          wiesz może dlaczego w 2013 roku ruch na moście Piłsudskiego ma nagle spaść z 46 tys. na 35 tys. w sytuacji kiedy wschodni ma 0 ??
                          bardzo ciekawa prognoza :)
                          nastąpi jakiś kataklizm? ludzie masowo popełnią samobójstwa i ilość aut spadnie o 25%?
                          zabraknie ropy w 2013 roku?
                          2013 rok ma być rokiem komunikacji pieszej?
                          czy może jest jakiś inny powód?
                          • hecer Re: pytanie 23.11.10, 14:24
                            to jest literówka.
                      • jojujacy Re: autostradą do świecia. Jednokierunkową 23.11.10, 14:41
                        hecer napisał:

>
                        > dla ciebie powinni wybudować autostradę do Świecia. Jednokierunkową.

dla ciebie już wybudowali

> danych, które przytaczam nie widziałeś. Oto kolejny fragment studium, którego n
                        > ie czytałeś. Oczywiście jest w nim trasa średnicowa, co widać:
                        > img192.imageshack.us/img192/6398/progn.jpg

> TO JEST UWZGLĘDNIONE W TYCH PROGNOZACH! NA 2010 UWZGLĘDNIONO DROGI KTÓRYCH DOTĄ
                        > D NIE MA!

Pewnie młocie, ze jest uwzględnione, ale w INNYCH WARIANTACH, co jest tam wyraźnie podkreślone ( podobnie do wariantów 2A,3,3A u Mężydły ) .To są zalecenia inwestycji, które trzeba zrobić ABY PROGNOZA z TABELKI do 2033 ( wariant 1 z samym mostem wschodnim i zawaloną Staromostową (W1 u Mężydły) nie zaszła ).
                        Skumasz to wreszcie ?

> Polaczek nie mówił, że będą bezpłatne - próbował odebrać koncesje spółkom i bud
                        > ować autostrady przez GDDKiA, ale to nie oznaczało że będą "za darmo".

buhaha

> Czy ty chłopie wiesz, jak się liczy ENPV, czy nie? Bo ja sobie sam już arkusz z
                        > robiłem - taki jestem zdolny. (korzystając z tego co dostałem z MZD).

"Wyjatkowo zdolny" nie mogł odnależć tunelu który jest na Waryńskiego wiec go wywalił z kosztorysu :)))

> Tego nie wiesz, bo ja nie wkleiłem prognoz dla trasy nowomostowej aż do 2033 -
                        > a nie widziałeś na oczy prognozy, którą komentujesz.

Prognozy są na stronie twojego szefa i stronie miasta. Wystarczy z nich wyciągnac wnioski co pokrywa sie z wartościami z tabelek które pojedynczo serwujesz jak ci pasuje

> A most Wschodni: 753-327 = 426 mln zł.

A most Waryńskiego 560 mln ( w tym 415 mln sama budowa) - 0 mln zł(dotacji) = 560 mln zł
                        • hecer Re: autostradą do świecia. Jednokierunkową 23.11.10, 15:10
                          możesz wierzgać nóżkami, ale to jest nokdaun.
                          • jojujacy Re: autostradą do świecia. Jednokierunkową 23.11.10, 15:19
                            hecer napisał:

> możesz wierzgać nóżkami, ale to jest nokdaun.

Dla ciebie to jest fatality kick.
                            Game over.
                            • hecer Re: autostradą do świecia. Jednokierunkową 24.11.10, 17:30
                              jojujacy napisał:

> Dla ciebie to jest fatality kick.
                              > Game over.

zrobiłeś jakiś piruet, wyrżnąłeś szczęką w krawężnik, zęby ci się wybiły i wydaje ci się, że przeszedłeś na level 2.
                            • hecer Re: autostradą do świecia. Jednokierunkową 24.11.10, 17:37
                              > Game over.

czemu mi się wydaje, że znów włączysz konsolę i zaczniesz bezskutecznie walić w klawiaturę próbując pobić kolejny rekord (wejść na level 3)
                          • franek-dolas Re: autostradą do świecia. Jednokierunkową 23.11.10, 22:28
                            Hecer! Trzymaj się . Jestem z Tobą.Chociaż źle mi poradziłeś-poszedłem na wybory i co ?Dupa.
                          • nuffi_zza_krat Re: autostradą do świecia. Jednokierunkową 24.11.10, 19:31
                            że co, jestes Downem?
    • malepiffko Re: Hecer wstydzisz się? 23.11.10, 07:41
      ja na jego miejscu wstydzilbym sie, m. in., tego postu:

forum.gazeta.pl/forum/w,71,118877552,118883694,Re_Media_Markt_nie_dla_idiotow.html
      w ktorym rozmowce nazywa kolejno: gamoniem i mlotkiem.
      • aksum78 jojujacy 23.11.10, 20:41
        Buractwo przez Ciebie przemawia. Obrazasz wszystkich. Cieciu odslon przylbice. Anonimowy internetowy napinaczu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka