mieszkaniec.torunia
03.03.11, 14:35
Jestem zainteresowany kupnem mieszkania - Osiedle GMDom ul. Podchorążych lub Marbud ul. Broniewskiego. Z ciekawości pojechałem na spotkanie władz miasta z mieszkańcami ws rozbudowy Podchorążych. Po spotkaniu pozostał mi WIELKI niesmak! Brak na nim "najważniejszej osoby" to na początek. Później było już tylko gorzej. Miejscy urzędnicy próbowali przekonywać mieszkańców jak to oni dbają o ich dobro. Slepa do dziś ul. Podchorążych to mały ruch i mały smród spalin. Urzędnicy przekonujący ludzi, że rozbudowa jej zwiększa bezpieczeństwo to kpiny! Wg planu krawędź ulicy ma przechodzić ok. 1 metra od klatek schodowych mieszkańców wspólnoty powojskowej! Wielkie współczucia dla nich! Ul. Podchorążych to jedno, a puszczenie ruchu przez osiedle Słoneczne tarasy to drugie. Argumenty urzędników (durne i płytkie) wskazują, że ktoś nieźle im posmarował ze te projekty (domyślam się że właściciele osiedlowych sklepów i deweloper GMDom) i żadna krytyka i wytykanie błędów nie pomoże. A propos GMDom - Ci, którzy chcą kupić mieszkanie w powstających blokach - Was też mamili wizją osiedla zamkniętego, z przedszkolem na terenie osiedla itp? Ja po wczorajszym spotkaniu nie kupię mieszkania od GMDom, w ogóle zastanawiam się, czy nie wyjechać pod Toruń, bo nie wiem, czy z taką władzą miejską chcę mieć coś wspólnego!