Dodaj do ulubionych

Morderstwo w Toruniu

IP: *.torun.mm.pl 02.05.04, 14:27
Wczoraj 5 młodych gości od 15-18 lat zamordowało mężczyznę ,a Rubinkowie,
włamali ise do jego mieszkania, ana końcu podpalili zamordowane ciało.
właśnie dowiedziałm się w radio. Ale na szczescie już ich mają.
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: Morderstwo w Toruniu IP: *.petrus.com.pl 02.05.04, 17:14
      info.onet.pl/912469,11,item.html
      • Gość: BRUTUS No i co dalej ? IP: *.torun.mm.pl 03.05.04, 16:00
        Chciałoby się powiedzieć w ślad za anglosasami mój dom moją twierdzą jednak w
        świetle tego co stało się na Rubinkowie słowa te brzmią żałośnie. Powodów
        tragedii jest zapewne wiele: wychowanie, rodzice, szkoła, bezrobocie, bieda,
        znieczulica społeczna itp. Jednak o tym wieżowcu tzw. Czeczeni od lat wiedziano
        co się w nim dzieje. Rozpisywał się o tym szeroko prasa.
        I tu przytoczę historię z mojego podwórka. Budynek w którym mieszkam zasadniczo
        zamieszkają spokojni ludzie. Jest jeden pijaczek i jedna rodzinka z wyrywnym
        młodzieńcem z którego to powodu użyłem słowa „zasadniczo”. Co czas jakiś
        wspólnie z sąsiadem wzywając policję, pacyfikujemy zapędy do urządzania przez
        owego chłopaka na klatce schodowej klubu dyskusyjnego w którym nieodzownym
        elementem są piwo, papierosy i przekleństwa. Podobnie rugujemy jego zapędy do
        urządzenia z domu dyskoteki techno. Efekt naszych działań jest wymierny.
        Częstotliwość wezwań policji znacznie się zmniejszyła. Działania policji są
        generalnie skuteczne lecz nie zapomnę rady jednego z policjantów cyt. „niech
        Pan nie wzywa tak często policji bo Panu samochód zniszczą, szybę wybija albo
        kogoś z domowników pobiją”................ mój dom moją twierdzą a policjant
        stróżem mym.
        Choć jestem normalnym facetem a nie nieustraszonym bohaterem i boję się o swoje
        dzieci, żonę dalej wzywam Policję i dolej zwracam uwagę tym którzy zakłócają
        spokój mego domu BO TAKIE JEST MOJE ŚWIĘTE PRAWO. Gdybym tego nie robił mój dom
        zamienił by się pewnikiem prędko w drugą „Czeczenię”.
        Ma rada dla wszystkich - jeśli chcecie aby wokół było trochę bezpieczniej
        przełamcie swój strach i tym którzy go zakłócają mówcie stop, nie bójcie się
        wzywać Policji jest ona od tego aby broniła waszego bezpieczeństwa. Okazywanie
        naszego strachu bądź obojętności daje siłę tym którzy zakłócają nasz spokój.
        Zapewne takie działania nie będą generalny antidotum na całe otaczające nas zło
        (takowym byłoby wg mnie znaczne zmniejszenie bezrobocia) ale na swoim
        przykładzie mogę powiedzieć, że dają one wymierne efekty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka