Dodaj do ulubionych

"Toruń bez hałasu" nadal mąci

17.05.11, 09:28
za Gazeta Pomorska
"Dlaczego "Toruń bez hałasu” kwestionuje decyzję?
- Most wschodni jest trzykrotnie droższy dla miasta niż przeprawa na wysokości Waryńskiego - mówi Dawidowicz. - Zdejmuje tylko 10 proc. ruchu ze starego mostu"

Przeciesz to oszolomstwo dzisiaj wyciagac takie argumenty
hecer, jestes frustratem, tacy jak ty sa niebezpieczni dla otoczenia
Obserwuj wątek
    • tortor5 Re: "Toruń bez hałasu" nadal mąci 17.05.11, 10:02
      Hecer zapewne jeździ rowerem skoro taki bezhałasowy jest.
      • szlachcic Re: "Toruń bez hałasu" nadal mąci 17.05.11, 10:24
        tortor5 napisała:

> Hecer zapewne jeździ rowerem skoro taki bezhałasowy jest.

to my mamy jezdzic rowerami a nie hecer.
        czy jak bedziemy jezdzic rowerami bedzie ciszej? TAAAAK
        wiec hecer ma niepodwazalny argument dla swoich pogladow
        a w sprawie z mostem to podnoszac dzisiaj "argument" ze nowy most przejmie tylko 10% aut ze starego mostu jest herezja podwojna
        - trzeba byc durniem zeby uwazac ze na starym moscie beda takie same korki a nowy most bedzie puste (to by oznaczalo ze idioci beda woleli stac w korku niz pojechac kawalek dalej)
        Prawda zas jest taka ze w dzielnice wschodnie juz dzisiaj jest lepiej jechac mostem autostradowym i ja tak w godzinach szczytu jezdze.
        Idioci beda mogli stac - to prawo idiotow
        - mowienie dzisiaj o tym co ten most da jest bezsensem poniewaz kosci zostaly rzucone.
        tutaj mamy problem z kretynstwem hecera polegajacym na tym ze on bardzo chce zaklocenia inwestycji, tj albo zatrzymania budowy albo wstrzymania dofinansowania z UE
        mysle ze wtedy hecer dostanie wzwodu i dumny oglosi to na forum
        • jerzy_gw Re: "Toruń bez hałasu" nadal mąci 17.05.11, 15:56
          Czas pokaże. Jak powiedziałeś 'kości rzucone'. Myślę, że ludziom (których nazywasz jak prostak idiotami) będzie wszystko jedno czy będą stali w korku na stary most czy w korku na Żółkiewskiego jadąc do nowego mostu (co prognozuje Hecer). Rubinkowo zapewne pojedzie nowym mostem.
          • szlachcic Re: "Toruń bez hałasu" nadal mąci 17.05.11, 16:15
            jerzy_gw napisał:

> Jak powiedziałeś 'kości rzucone'

stad watek, po co dalej macic?
            Most Warynskiego NIGDY nie powstanie!!!!!!!!!
            Od kilku miesiecy powinno sie o lokalizacji juz nie rozmawiac.
            Przyjdzie czas na to za 2 lata

> Myślę, że ludziom (których nazyw
            > asz jak prostak idiotami) będzie wszystko jedno czy będą stali w korku na stary
            > most czy w korku na Żółkiewskiego jadąc do nowego mostu (co prognozuje Hecer).
            > Rubinkowo zapewne pojedzie nowym mostem.

wylot z Wschodniego mas w kilku kierunkach
            w tym 2 zachodnie - Zolkiewskiego i Lubicka
            Na Zolkiewskiego bedzie klopot nie z tytulu nowego mostu a ze ta ulice mozna nazywac juz stwarzajaca srodmiejskie klopoty.
            Tam Zaleski nie powinien dopuscic do powiekszenia Copernicusa z prostego powodu.
            Uklad komunikacyjny tego miejsca nie pozwala na powiekszanie duzego CH
            Przypominam, hecer chcial most usytuowac w scismym centrum!!!!!

• jerzy_gw Re: "Toruń bez hałasu" nadal mąci 18.05.11, 01:05
              szlachcic napisał:

> Od kilku miesiecy powinno sie o lokalizacji juz nie rozmawiac.
              > Przyjdzie czas na to za 2 lata

Rozmawiać można, przecież rozmawiamy. Uważam, że nie ma sensu próbować torpedować tej inwestycji.

> Tam Zaleski nie powinien dopuscic do powiekszenia Copernicusa z prostego powodu
              > .
              > Uklad komunikacyjny tego miejsca nie pozwala na powiekszanie duzego CH

Ale Zaleski pozwala. I ten fakt należy zestawić z faktem zakorkowania Żółkiewskiego
              jako również drogi dojazdowej do mostu. Dlatego jadący z Grudządzkiej itp. i na stary most i na nowy będą mieli korek...

> Przypominam, hecer chcial most usytuowac w scismym centrum!!!!!

... a nie mieliby tego korka gdyby jechali Grudziądzką prosto na most Waryńskiego.
          • heniekstar Re: "Toruń bez hałasu" nadal mąci 17.05.11, 17:26
            > Rubinkowo zapewne pojedzie nowym mostem.

no tak ale dokąd pojedzie? Po co ?
            • jerzy_gw Re: "Toruń bez hałasu" nadal mąci 18.05.11, 00:59
              heniekstar napisał:

> > Rubinkowo zapewne pojedzie nowym mostem.
              >
              > no tak ale dokąd pojedzie? Po co ?

Na Łódź, Poznań?
              • tor_nister Re: "Toruń bez hałasu" nadal mąci 18.05.11, 08:56
                i po to most? Heniek mi może bydgoszczak trafnie zapytał. Na Łódź Poznań jeździ się teraz dobrze a już na pewno nie codziennie. I dla kilkuset aut jadących do tych miast z Rubinkowa most za miliard?
                • jerzy_gw Re: "Toruń bez hałasu" nadal mąci 18.05.11, 16:02
                  tor_nister napisał:

> i po to most? Heniek mi może bydgoszczak trafnie zapytał. Na Łódź Poznań jeździ
                  > się teraz dobrze a już na pewno nie codziennie. I dla kilkuset aut jadących do
                  > tych miast z Rubinkowa most za miliard?

Niestety 2 pierwsze zdania są dla mnie niezrozumiałe.
                  Co do ostatniego to wcale nie jestem pewien czy lokalizacja mostu na Wschodniej jest dobra o czym pisałem.
    • patrz_realniej Re: "Toruń bez hałasu" nadal mąci 17.05.11, 16:43
      hecer nie udziela się na forum bo od kilku tygodni przygotowuje z ziomami plany ataku terrorystycznego na budowę mostu. Rozpierducha bedzie tak wielka, ze nie da się wznowić tam prac i trzeba bedzie wrócić do lokalizacji na Warynskiego.
      Na razie testują czujność ochrony poprzez małe wyskoki, typu nasypanie do baku spychacza piasku i przecięcie przewodów zasilajacych oświetlenie placu.
      Ich plan bedzie diabelsko doskonały, a hecer tym heroicznym czynem zapewni sobie poparcie w wyborach prezydenckich u wdziecznych mieszkanców.
      • jerzy_gw Re: "Toruń bez hałasu" nadal mąci 18.05.11, 01:06
        "WRONA SKONA" to też ich robota?
    • heniekstar Re: "Toruń bez hałasu" nadal mąci 17.05.11, 17:25
      Zdejmuje tylko 10 proc. ruchu ze starego mostu

To własnie miałem na myśli pisząc dawniej, że łaczy pole pana Władka z polem pana Józka. Nie wierzę by się omuś chciało nadłożyć z 5 6 kilometrów żeby się przejechac mostem codziennie. A o ruchu zamiejscowym już mówiłem więc się nie będę powatrzał - furmanki z sianem czyli ruch z wTornia na Wioski i z powrotem
      > "

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka