Dodaj do ulubionych

Kolejna kompromitacja MZD

01.09.11, 07:44
Remont ulicy Polnej
Przy skrzyzowaniu z Grudziadzka jest przystanek autobusowy
Trzeba przyznac ze nie ma tam miejsca ale
MZD zaakceptowalo projekt z ktorego autobus z Grudziadzkiej bezposrednio wjezdza na przystanek na Polnej - nie blokuje tym samym jedynego pasa w kierunku wschodnim.
Tu ok, nie dalo sie zrobic pasa dla autobusow i 2 pasow dla aut
Ale co jest dalej, mamy 20m jedenego ogolnego pasa i konczacy sie przystanek autobusowy
Defakto mamy znowu 1 pas lecz za 20 metrow droga robi sie dwupasowa
dlaczego MZD nie przeciagnelo pasa przystanku autobusowego do dwupasmowego odcinka ktory zaczyna sie dokladnie 20 metrow dalej?
Obecny projekt tego miejsca bedzie generowal trudnosci w ruchu bo autobus wyjezdzajac z przystanku bedzie blokowal JEDYNY PAs na tym 20 metrowym odcinku!!!!!
Glonek, jeszcze masz czas zmienic projekt, koszty beda jeszcze caly czas mniejsze niz pol miliona wyrzucone kolejne usprawnienia na moscie ktore nie sa zadnymi usprawnieniami tylko udawaniem ze cos sie robi
Glonek, chyba ze zrozumiesz miernote tego rozwiazanie jak ulica bedzie gotowa - tak jak w przypadku kretynskiego projektu ze skrzyzowaniem Rydygiera-Wschodnia gdzie zrobiles poprawke nowowybudowanego skrzyzowania po kilku miesiacach
Obserwuj wątek
    • yild następna... 01.09.11, 12:11
      dwa dni temu broniewskiego (północna nitka od reja do galeri) została otwarta a następnego dnia ją zamknięto... studzienki "naprawiają"...
      • tryg.sk11 Re: następna... 01.09.11, 15:53
        A Glonek nadal tam rzadzi?
        • szlachcic Re: następna... 01.09.11, 17:54
          tryg.sk11 napisał:

> A Glonek nadal tam rzadzi?

to ze jest dyrektorem nie znaczy ze rzadzi
          zeby rzadzic trzeba miec wiedze, bo tylko posiadanie jakiejs tam wiedzy uprawnia do podejmowania decyzji o czyms tam
          ale z cala stalowczoscia nalezy powiedziec ze bierze wyplate z UMT
      • szlachcic Re: następna... 01.09.11, 18:08
        yild napisał:

> dwa dni temu broniewskiego (północna nitka od reja do galeri) została otwarta a
        > następnego dnia ją zamknięto... studzienki "naprawiają"...

to nie wina Glonka ze jest grawitacja i samochody powoduja drgania.
        To one sa winne notorycznych oproblemow z drogami a nie MZD
        Sam Glonek mowi jasno i dobitniee "zatrudniam samych fachowcow"
        a i towarzysz gospodarz niewypiierd......eniem Glonka ze stanowiska raczej potwierdza ze to fachowiec wysokiej klasy
        Zreszta fakty mowia same za siebie.
        Ja ijakbym byl dyrektorem MZD i Zaleski kazalby mi rozwiazac problem z zaklinowaniami pod wiaduktem to zrobilbym 2 konstrukcje po obu stronach. Glonek zrobil jedna.
        Matematyka jest bezlitosna. Ja idiota ten problem rozwiazalbym kwota ok 2 ray wieksza niz Glonek. Glonek zaoszczedzil kupe kasy
        Ja nigdy nie wpadlbym na pomysl aby zrobic 3 pasy na moscie z wysepka na srodku
        Glonek to zrobil, 70% mowi mu ze jest lepiej. Nie wiem jakich on ma kumpli ale 70% robi wrazenie
        To swiadczy o jego inteligencji, dlatego bedzie siedzial na dyrektorskim stolcu pewnie dlugo.
        Jak juz jestesmy w temacie zapadajacych sie studzienek.
        To ja dokladam zapadajaca sie studzienke na KOLEJNEJ NOWOWYREMONTOWANEJ ulicy Lelewela
        Towarzyszu Zaleski, żądam wyplaty Glonkowi 1mln zl premii za wybitne zaslugi dla firm remontujacych ulice. Remonty sa takie ze bardzo szybko beda potrzene kolejne remonty
        To co widzimy w tym temacie to sprawa bardzo skandaliczna i bardzo jaskrawa, a wy towarzyszu gospodarzu nic nie robicie aby to zmienic
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka