Dodaj do ulubionych

Bydgoska Piwnica Pod Aniołem

12.10.11, 08:04
To od kiedy do kiedy w Piwnicy Pod Aniołem były i będą zamknięte drzwi? Może ktoś podać daty jak długo trwały te mecyje? Rok?
I czy przetarg obejmował też to jak będzie się nazywało to miejsce? Bo a nóż widelec
będziemy mieli np. lokal o nazwie Fordon, czy też inne Kapuściska?
Obserwuj wątek
    • sexyhero Re: Bydgoska Piwnica Pod Aniołem 12.10.11, 09:32
      Jak sobie wlasciciel nazwie, to jego sprawa. Jak bedzie chcial miec tam Fordon, to bedzie i nic nikomu do tego.

Co za roznica, skad pochodzi nowy najemca ? Prowokacyjna nazwa arta jest zrobiona tylko po to, zeby najgorsze zjeby na forum mogly sie wyzyc.

O ile nowy najemca nie zapakuje piwnicy na lawete i nie wywiezie do Bydzi, to nie widze, jak ma byc ona bydgoska.
      • marcin.grzegorz Re: Bydgoska Piwnica Pod Aniołem 12.10.11, 10:12
        Tylko, że nie chciałbym, żeby w Ratuszu ze wzgledu na Stare Miasto i jego klimat nagle był McDonald, Sklep Tanie Ciuchy Używane jak i Fordon. Bo to po prostu do tego miejsca nie pasuje...
    • szlachcic Re: Bydgoska Piwnica Pod Aniołem 12.10.11, 10:12
      w kontekscie tysiecy postow na forum bydgoskich prymitywow ze ukradlismy im akademie medyczna nalezy z cala stanowczoscia stwierdzic ze
      tyfusy ukradli nam w ostatnich latach
      - Piwnice Pod aniolem
      - PDT
      - Wodnika
      itd itp

dlaczego w toruniu nie znalazl sie taki inteligent miary Jasiakiewicza ktory przed wyborami obiecalby powrot tych instytucji znowu do torunia?
      taka jest wlasnie roznica miedzy nami a zakompleksiencami
      • naubyd Re: Bydgoska Piwnica Pod Aniołem 12.10.11, 10:35
        wymienione miejsca zostały kupione lub nabyte w ramach przetarg. Toruń wziął za darmo
        • poczuj_roznice Re: Bydgoska Piwnica Pod Aniołem 12.10.11, 11:08
          nie wziął za darmo, tylko przygarnął instyutucje, która dośc miała bydgoskiego marazmu i duszności w tym uwsteczniajacym się mieście
        • szlachcic Re: Bydgoska Piwnica Pod Aniołem 12.10.11, 17:21
          naubyd napisał:

> wymienione miejsca zostały kupione lub nabyte w ramach przetarg. Toruń wziął za
          > darmo

jak zwykle lzesz jak pies
          to senat akademii medycznej wraz ze studentami ktorzy wreszcze przestaliby sie wstydzic uczelni chcieli wejsc pod UMK
          • thornwald Re: Bydgoska Piwnica Pod Aniołem 14.10.11, 20:17
            szlachcic napisał:

> to senat akademii medycznej wraz ze studentami ktorzy wreszcze przestaliby sie
            > wstydzic uczelni chcieli wejsc pod UMK

taaaaa, szczególnie ci zaoczni którym UMK w chwilę po połączeniu podniosła czesne prawie 100%
      • alfred_prawdomowny Re: Bydgoska Piwnica Pod Aniołem 12.10.11, 10:56
        Ty naprawdę jesteś chyba nienormalny. Jak tu porównywać AMB z lokalami użytkowymi za ktore płaci się czynsz? To zadam idiotyczne pytanie w twoim duchu logiki, "ile płacicie za wynajem budynków, szpitali bydgoskiej uczelni?".
        Widzisz kolego jakoś słabo z tą bydgoską gospodarką, a okazuje się, że powoli przejmujemy toruńskie podupadające obiekty. Wodnik, PDT to sztandarowe przykłady.
        • poczuj_roznice Re: Bydgoska Piwnica Pod Aniołem 12.10.11, 11:07
          a policzyłeś ilu torunskich przedsiebiorców działa na waszym terenie?
          Pierwszy lepszy przykład- manekina, któremu w obawie przez rozwojem torunskich interesów nie daliście koncesji na dziłalność na brace- tak się baliście, że zdominuje podupadająca bydgoska gastronomię
          • alfred_prawdomowny Re: Bydgoska Piwnica Pod Aniołem 12.10.11, 11:14
            Jak kiedyś przyjedziesz na Wyspę Młyńską to zrozumiesz dlaczego tam barka nie pasuje. Odnośnie bydgoskiej gastronomi to znowu zapraszam, żebyś miał pojęcie, a nie pisał farmazony. Polecam restaurację "Weranda" na tyłach 5 gwiazdkowego hotelu jako dla szczególnego znawcy walorów kulinarnych baru Manekin.
            • poczuj_roznice Re: Bydgoska Piwnica Pod Aniołem 12.10.11, 11:20
              jeśli manekin miał nie pasować do wyspy pijacych tanie winka, to najemca z miasta przygłupów na tej samej zasadzie nie pasuje do tradycyjnego torunskiego miejsca.
              Ale u nas mu nikt nie robił schodów ze szlabanem na prowadzenie interesów, tylko dlatego , że jest z idiotowa. Kompkesy wobec Torunia to wasza specjalność.
              .
              • alfred_prawdomowny Re: Bydgoska Piwnica Pod Aniołem 12.10.11, 13:18
                Trudno odnieść się do twoich słów. Powiem tak, na wyspie nikt nie pije taniego wina, tam możesz wypić ewentualnie piwo w warzelni, zjeść świetny obiad w karczmie młyńskiej, pooglądać największe zbiory polskiej sztuki współczesnej, a gdybyś miał dzieci to gwarantuję im doskonała zabawę. Jeżeli masz odrobinę odwagi to mógłbyś zażywać słonecznych kąpieli mając pod soba piasek z Międzyzdrojów. Niedługo, jak masz łajbę, w drodze nad Zalew Koronowski, zacumujesz przy znakomitym kompleksie Mariny.
                Bydgoszcz to nie miasto przygłupów, pisząc tak tylko obnażasz się Areczku jako bydgoszczofob.
                PS. Barka w tym miejscu nie pasuje, proponowano temu Panu dalej obok innych bydgoskich barek, ale zrezygnował.
                • alfred_prawdomowny Re: Bydgoska Piwnica Pod Aniołem 12.10.11, 13:28
                  alfred_prawdomowny napisał:

> Trudno odnieść się do twoich słów. Powiem tak, na wyspie nikt nie pije taniego
                  > wina, tam możesz wypić ewentualnie piwo w warzelni, zjeść świetny obiad w karcz
                  > mie młyńskiej, pooglądać największe zbiory polskiej sztuki współczesnej, a gdyb
                  > yś miał dzieci to gwarantuję im doskonała zabawę. Jeżeli masz odrobinę odwagi t
                  > o mógłbyś zażywać słonecznych kąpieli mając pod soba piasek z Międzyzdrojów. Ni
                  > edługo, jak masz łajbę, w drodze nad Zalew Koronowski, zacumujesz przy znakomit
                  > ym kompleksie Mariny.
                  > Bydgoszcz to nie miasto przygłupów, pisząc tak tylko obnażasz się Areczku jako
                  > bydgoszczofob.
                  > PS. Barka w tym miejscu nie pasuje, proponowano temu Panu dalej obok innych byd
                  > goskich barek, ale zrezygnował.
                  Bonus dla czującego różnicę:

www.bydgoszcz.pl/miasto/aktualnosci/Albrecht_D_rer_na_Wyspie_M_y_skiej.aspx#1
                  www.bydgoszcz.pl/miasto/aktualnosci/Bydgoszcz_w_finale_konkursu_Eurocities_2011.aspx#1
                  www.warzelniapiwa.pl/
                  www.karczmamlynska.com.pl/
                  • patrz_realniej Re: Bydgoska Piwnica Pod Aniołem 12.10.11, 15:02
                    Mamy swoje atrakcje i nie trzeba nam się zniżac się do poziomu bydgoskich.
                    Zresztą goście z bydgoszczy ktorzy co łikend od czerwca do konca września, tłumnie odwiedziali Toruń sądza podobnie.
                    Wklejanie linków tego nie odwróci.
                    • alfred_prawdomowny Re: Bydgoska Piwnica Pod Aniołem 12.10.11, 16:03
                      czyli rozumiem, że koncepcja taniego winka na wyspie legła w gruzach. Niestety takich atrakcji nie macie i mieć nie będziecie, macie tylko inne. Tak więc pisanie o jakimś zniżaniu się jest głupkowate. Natomiast Całbecki koniecznie chce wciągnąć Toruń w Międzynarodowy projekt "In Water" dla drogi wodnej E70, która połaczy Zachód ze wschodem europy. Z tego co każdemu osiołkowi wiadomo Toruń nie leży na tej drodze wodnej. Bydgoszcz jest ważnym węzłem wodnym.
                      Bydgoszczanie tłumnie nie odwiedzają Torunia, poszukaj w necie to będziesz wiedział co w łikiend od maja do października, robią bydgoszczanie.
                      • poczuj_roznice Re: Bydgoska Piwnica Pod Aniołem 14.10.11, 14:20
                        o! kolejny spisek- o drodze wodnej, która marszałek chce zagrabić, który wyszedł przy okazji tematu wynajmu piwnicy pod aniołem:)
                        Idz się chłopie leczyc. Przynajmniej próbuj coś z tym robic.

Zenujace jest to wasze leczenie się przy kazdej okazji wyspa młynska. Ladna, ok, nie neguję.
                        Ale uważasz, ze w każdym temacie bedziesz sie bronił wyspą młynska?
                        To tak, jakby torunianie bez przerwy argumentowali, że spacery i odpoczynek na bulwarach Wisły jest receptą na wszystko. Zenada po bydgosku.

Skoro wiedzę czerpiesz z netu (a skoro tak polecasz, to pewnie nie bez przyczyny), to nic dziwnego, że tkwisz w nieświadomości.
                        Ilośc blach CB i z reszty dawnego woj bydgoskiego na torunskich parkingach w łikendy daje do myślenia.
                        Ale to trzeba myśleć, a nie być ograniczonym bydgoszczakiem.
                • szczekoblaszachowiec Re: Bydgoska Piwnica Pod Aniołem 13.10.11, 00:00
                  "PS. Barka w tym miejscu nie pasuje, proponowano temu Panu dalej obok innych bydgoskich barek, ale zrezygnował."

Pewnie dlatego miejski konserwator w bydgoszczy był zachwycony toruńskim pomysłem, natomiast po telefonie niejakiego Bruskiego zesrał się w gacie i żadna kolejna koncepcja mu nie pasowała.
        • szlachcic Re: Bydgoska Piwnica Pod Aniołem 12.10.11, 17:24
          alfred_prawdomowny napisał:

> Ty naprawdę jesteś chyba nienormalny. Jak tu porównywać AMB z lokalami użytkowy
          > mi

musisz byc skrajnym debilem aby nie rozumiec sensu mojego postu

> "ile płacicie za wynajem budynków, szpitali bydgoskiej uczelni?".

a dlaczego UMK ma placic sobie za swoje budynki?
          wez tabletke kmiotku

> Widzisz kolego jakoś słabo z tą bydgoską gospodarką, a okazuje się, że powoli p
          > rzejmujemy toruńskie podupadające obiekty. Wodnik, PDT to sztandarowe przykłady

potwierdzasz ze jestes kretyn tym zdaniem
    • sdb Bydgoska Piwnica Pod Aniołem 12.10.11, 10:21
      Na razie rozstrzygnęliśmy przetarg. Dopóki nie podpiszemy umowy ze zwycięzcą postępowania, nie mogę udzielać żadnych informacji. Poza tym trwają negocjacje między dyrekcją muzeum a przyszłymi najemcami m.in. o wysokość czynszu

no to jak? przetarg rozstrzygnięty ale trwają negocjacje wysokości czynszu? to co było kryterium przy wyłanianiu zwycięzcy?
      • gilbert.grape Re: Bydgoska Piwnica Pod Aniołem 12.10.11, 10:44
        > no to jak? przetarg rozstrzygnięty ale trwają negocjacje wysokości czynszu? to
        > co było kryterium przy wyłanianiu zwycięzcy?

Żeby było ciekawiej, pada też zdanie:"Czynsz wywoławczy wyniósł niespełna 10 tys. zł brutto", więc czynsz licytowano w przetargu i jego wysokość zdeklarował zwycięzca.

Coś ktoś namieszał w tym artykule.
        • hecer przecież sprzedali kamienicę za 15 tys zł... 12.10.11, 23:03
          od poprzedniego właściciela chcieli ponad 20 tys miesięcznie. Wymówili mu i przez rok stało puste. Teraz chcą 10 tys zł - i po roku nie mogą znaleźć chętnego. To nie lepiej było obniżyć poprzedniemu z 20 tys do 12 tys zł i mieć dochody z czynszu przez ostatni rok?

Tak wygląda gospodarność po toruńsku, zarządzanie po gospodarsku. Są tacy, których się nie lubi i się ich niszczy - bez względu na koszty dla miasta.

Za 15 tys sprzedali całą kamienicę kościołowi. A tu chcieli 20 tys zł miesięcznie... A może po prostu chcieli kogoś wykończyć, wpędzić w długi, pozbyć się?
          • szlachcic Re: przecież sprzedali kamienicę za 15 tys zł... 13.10.11, 07:16
            > Tak wygląda gospodarność po toruńsku, zarządzanie po gospodarsku. Są tacy, któr
            > ych się nie lubi i się ich niszczy - bez względu na koszty dla miasta.

ze starym Wodnikiem bylo dokladnie tak samo
            najemca nie byl w stanie sprostac widzimisie jakiegos urzednika ktory podniosl czynsz i odszedl z klubu.
            Budynek zostal zrujnowany bo nie mial wiele lat najemcy
            Tak rzadza urzedasy w UM Torun
            • buckshot Re: przecież sprzedali kamienicę za 15 tys zł... 13.10.11, 16:55
              Poprzednio mieli 21 tys a teraz ile ? przeciez to podstawowa informacja. ponad to ile tracilo miasto podczas przerwy kiedy to lokal byl zamkniety.
              • buckshot Re: przecież sprzedali kamienicę za 15 tys zł... 13.10.11, 16:57
                ile potrwaja te negocjacje? jeli dostana ponizej 18 tys to będzie to wyglądało podejrzanie. dlaczego nie obniżono poprzedniemu właścicielowi czynszu? z nim tez renegocjowano ?
                • szlachcic Re: przecież sprzedali kamienicę za 15 tys zł... 14.10.11, 16:57
                  buckshot napisał:

> ile potrwaja te negocjacje? jeli dostana ponizej 18 tys to będzie to wyglądało
                  > podejrzanie. dlaczego nie obniżono poprzedniemu właścicielowi czynszu? z nim t
                  > ez renegocjowano ?

sa lepsi i nepsiejsi
    • poczuj_roznice Bydgoska Piwnica Pod Aniołem 12.10.11, 11:03
      tradycje bydgoskiego Rawexu budującego wiadukt, czy też tego bydgoskiego nieudacznika, który nie potrafi dokonczyć Wodnika pokazują, że bydgoskie interesy w Toruniu to tragedia.
      Tak samo moż być z Aniołem- kompletna porazka pod bydgoskim właścicielem.

A czy ktos sprawdził, czy najema w ogóle ma pieniądze na działalnośc?
      • alfred_prawdomowny Re: Bydgoska Piwnica Pod Aniołem 12.10.11, 11:17
        Weź tabletkę, weź tabletkę.
        Bydgoski nieudacznik wyrolował toruńskich udaczników. To jest dopiero komiczne. A kobieta bez kasy przejęła kultową knajpę!
        • poczuj_roznice Re: Bydgoska Piwnica Pod Aniołem 12.10.11, 12:05
          przykłąd wodnika pokazuje, że w rolowaniu bydgoszczanie sa najlepsi (i tylko w tym)- naobiecywac, napuszyć sie, a potem nie miec grosza i płaszczyć się, by Zaleski prolongował termin oddania, bo zima była za ostra, bo wysoka woda przez 7 dni płyneła.
          • alfred_prawdomowny Re: Bydgoska Piwnica Pod Aniołem 12.10.11, 13:11
            Powtórzę, nieudacznik wyrolował udaczników. Tak poważnie, widać chłopie, że o inwestycjach masz znikome pojęcie.
            Odnośnie Zaleskiego to cały czas się dziwię jak nie wziął kasy za 2 miesięczne opóźnienie w budowie Motoareny, potem parkingów, które nadal świecą pustkami.
            • patrz_realniej Re: Bydgoska Piwnica Pod Aniołem 12.10.11, 15:26
              Pozwól, że się wtrace, wielki specjalisto od inwestycji- są udacznicy, jak ich nazywasz, którzy postepuja w biznesie etycznie i są bydgoszczanie, którzy porywają się na rzeczy, które ich po prostu przerastają, by potem tłumaczyc sie jak bose antki, że nie poszło.
              Szkoda tylko, że tna takie trefne roboty pchacie sie do Torunia, zamiast rolowac sami siebie.

Moge byc bydgoszczofobem, ale na transakcje dla bydgoskich klientów stosuję tylko gotówę i opłacony przelew przed dostarczeniem towaru, bo po prostu nie ufam tamtejszym.
              Jestu was taka ilość przewalaczy, która w zadnym innym mieście statystycznie nie wystepuje.
              • alfred_prawdomowny Re: Bydgoska Piwnica Pod Aniołem 12.10.11, 16:15
                Naprawdę jesteś komiczny z tymi swoimi poglądami. Zapewne prowadzisz statystyki dotyczące przewalaczy z Bydgoszczy. Czy ty udajesz głupka czy nim jesteś, czy tylko potrzebujesz te teorie do udowodnienia z góry założonej tezy. Czytasz prasę, to zapewne wiesz jaki ten biznes jest etyczny, i to nie tylko w Polsce. Statystyczny bydgoszczanin nie rózni się niczym od statystycznego torunianina, a ten ostatni od statystycznego Polaka.
                Tak więc troszkę wyluzuj, bo ci żyłka pęknie.
                I następna ciekawostka, to u was nawet nie ma bosych Antków?
                PS. Ty nie możesz być, ty jesteś bydgoszczofobem. Współczuję.
                • poczuj_roznice Re: Bydgoska Piwnica Pod Aniołem 14.10.11, 14:11
                  Posłuchaj kołku- nie potrzebuje statystyki, bazuję na swoich doświadczeniach. A próby wyłudzeń, nieterminowość, problemy z płatnościami u bydgoskich przedsiebiorców zdarzaja sie w porównaniu z innymi, tak czesto, że to bije po ovczach i slepy by zauważył tę tendencję.
                  Wiec swoje statystyczne dywagacje zostaw dla siebie, bo do rzeczywistości nie pasują.

A jak ci po prostu wstyd, ze z miasta bosych antków pochodzisz, to nie wytykaj nosa, bo głupkowate teoretyzowanie, że wasz syf jest statystycznym syfem, wypada zabawnie
                  • franek-dolas Re: Bydgoska Piwnica Pod Aniołem 14.10.11, 17:23
                    Czy jakiś moderator tego forum nie mógłby tego durnia zabanować? Wstyd tu się w ogóle pojawiać.
                    • poczuj_roznice Re: Bydgoska Piwnica Pod Aniołem 14.10.11, 18:18
                      forum.gazeta.pl/forum/w,71,129692137,129764461,Re_Bydgoski_populista_Jasiakiewicz_zostal_olany.html
    • 00nikson Bydgoska Piwnica Pod Aniołem 12.10.11, 12:27
      HE ! HE! Niezła lipa z tą piwnicą nie mają przekształconego lokalu na działalność gastronomiczną a chcą za wszelką cenę wynająć . Sprawa już jest już jak wiem w sądzie . Brawa dla dyrektora za nieznajomość prawa !!!!
      • szczekoblaszachowiec Re: Bydgoska Piwnica Pod Aniołem 13.10.11, 00:09
        Najważniejsze, że kolejny znamienity bydgoski przedsiębiorca podpisał umowę i będzie płacił :)
        • tryg.sk11 Re: Bydgoska Piwnica Pod Aniołem 14.10.11, 19:39
          Chwila. precież Fordon jest piekny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka