Dodaj do ulubionych

Jak głosują Radni

27.11.11, 10:25
Jak się dowiedziałem, że ,,nasi" radni głosowali przeciwko nam, przeciwko mieszkańcom Osięcin to trudno było mi w to uwierzyć. ,,Nasi" radni ?głosowali 14-1 za podniesieniem podatku w Osięcinach, a obniżeniem na wioskach ( w Osięcinach ludzie żyją w dostatku a na wsi przymierają głodem) Pan Janusz Rolewski tylko zachował się jak człowiek, który szanuje wyborców.Tak nie postępują ludzie godni zaufania, tak postępują tylko Ci, którzy prywatę przekładają ponad wszystko. Jak oni mogą spojrzeć w oczy swoim wyborcom , ale co się dziwić jaki poziom intelektualny taki tok myślenia.
JAK WYBRALIŚMY TAK MAMY- WSTYD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • kruczabomba Re: Jak głosują Radni 27.11.11, 10:39
      Zgadam się w 100% to jest kpina z wyborców!! Ale czego można się spodziewać kiedy Patyk i Paliwoda mają ziemię, Trzeciak pewnie nawet nie wiedział czego dotyczyło głosowanie i jak w ogóle znalazł się w radzie, a Cybulski to marionetka swojego brata i kolega dwóch pierwszych z OHZ. Rządzą nami bogaci rolnicy, którzy chcą mieć tylko więcej i więcej, ale ciągle to za mało!!!
      • poszko-dowany Re: Jak głosują Radni 27.11.11, 17:15
        Mieszkańcy Osięcin powinni iść na sesję i powiedzieć tym ,,panom",że są ........
        Osięciny to my, a nie garstka pożal się Boże radnych !
        Proszę wejść w internet i zobaczyć jak działają RADY GMINY, jak tworzą miejsca pracy,jak dbają o mieszkańców.
        Trzeba coś zrobić !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Polska to jest jedyny kraj na świecie w którym płaci się za głupotę - a tego ci u nas dostatek.
        • kruczabomba Re: Jak głosują Radni 28.11.11, 17:36
          Przecież sesje specjalnie są zwoływane w dni robocze o wczesnych godzinach, żeby nikt kto mógłby coś mądrego powiedzieć nie miał takiej możliwości. Nasi nieudacznicy - radni, którzy w większości są rolnikami lub emerytami i rencistami urlopu nie potrzebują, żeby przyjść na obrady w przeciwieństwie do wyborców, którzy muszą w tym czasie pracować i zarabiać na podatki!
          • poszko-dowany Re: Jak głosują Radni 28.11.11, 20:54
            OSIĘCINY POWINNY ZOSTAĆ MIASTEM, tu powinni rządzić ludzie rozumni, którzy wiedzą jak się wysłowić i jak dbać o mieszkańców i miejscowość.
            Dlaczego naszym miastem rządzą ludzie tak ograniczeni, ich iloraz inteligencji równy jest O.
            Oczywiście nie dotyczy to wszystkich.
            • ubuntu-one Re: Jak głosują Radni 28.11.11, 23:30
              Osięciny to wieś tak samo jak inne bo nie maja statusu miasta, a nie ma w prawie pozycji pośredniej między miastem a wsiom. Proponuje zaskarżyć uchwalę Gminy Osięciny do Wojewody bo niby na jakiej podstawie można podnosić podatki w samych Osięcinach. To tak jak by podnieść podatek w sołectwie Kościelna Wieś a w Borucinku już nie.
              Albo wszystkim, albo nikomu.
              • ubuntu-one Re: Jak głosują Radni 28.11.11, 23:47
                W ciągu najbliższych dni pojawi się uchwala i protokół z sesji rady gminy w BIP na stronie internetowej Urzędu Gminy, wtedy sprawdzimy co dokładnie przegłosowali nasi radni i jeżeli jest to niezgodnie z prawem zaskarży się do wojewody lub administracyjnie odpowiedzialnego sądu Administracyjnego.
                • poszko-dowany Re: Jak głosują Radni 29.11.11, 14:09
                  Tylu w Osięcinach mamy ludzi wykształconych, mądrych, odpowiedzialnych, dlaczego głupota guruje nad mądrością. Posłuchajcie konwersacji jaką prowadzą nasi ,,radni" między sobą, to jest poziom III-IV klasy szkoły podstawowej.
                  Czy nie lepiej by było byśmy szczycili się mądrością Radnych, a nie wyśmiewali miernotę pseudo ,,radnych" ?
                  Dziękuję za zaineresowanie tym tematem i koniecznie trzeba tę ustawę zaskarżyć.
                  • poszko-dowany Re: Jak głosują Radni 29.11.11, 14:26
                    poszko-dowany napisał:

> Tylu w Osięcinach mamy ludzi wykształconych, mądrych, odpowiedzialnych, dlaczeg
                    > o głupota góruje nad mądrością. Posłuchajcie konwersacji jaką prowadzą nasi ,,r
                    > adni" między sobą, to jest poziom III-IV klasy szkoły podstawowej.
                    > Czy nie lepiej by było byśmy szczycili się mądrością Radnych, a nie wyśmiewali
                    > miernotę pseudo ,,radnych" ?
                    > Dziękuję za zaineresowanie tym tematem i koniecznie trzeba tę ustawę zaskarżyć.
                • poszko-dowany Re: Jak głosują Radni 29.11.11, 14:15
                  Tylu w Osięcinach mamy ludzi wykształconych, mądrych, odpowiedzialnych, dlaczego głupota góruje nad mądrością. Posłuchajcie konwersacji jaką prowadzą nasi ,,radni" między sobą, to jest poziom III-IV klasy szkoły podstawowej.
                  Czy nie lepiej by było byśmy szczycili się mądrością Radnych, a nie wyśmiewali miernotę pseudo ,,radnych" ?
                  Dziękuję za zaineresowanie tym tematem i koniecznie trzeba tę ustawę zaskarżyć.
                  • kruczabomba Re: Jak głosują Radni 29.11.11, 22:10
                    dupa, dupa, dupa tak bym określiłbym naszych radnych i współmieszkańców, ja nie zamierzam tak tego zostawić i na pewno będę o tym głośno mówić. SKO to za mało trzeba uderzyć wyżej...
                    • juli-an6 Re: Jak głosują Radni 30.11.11, 22:28
                      Trudno zrozumieć radnych,którzy nie szanują własnych wyborców.Radny to nie władza to jest organ służebny,kto tego nie rozumie nie powinien zasiadać przy stole obrad.Radny powinien mówić głosem mieszkańców, którzy go powołali na to stanowisko,powinien robić tak by tu żyło się coraz lepiej.Musimy działać w kierunku, żeby Osięciny otrzymały prawa miejskie, gdyż spełniamy ku temu wszystkie warunki, ale tu trzeba dobrej woli radnych.Osięciny potrzebują Radnych, którzy mają na uwadze DOBRO OGÓŁU a nie dobro jednostek.Stachniak Julian czyli ja nie musi być Radnym, ale tak bym chciał,żeby Radnymi zostali Ci, którym naprawdę zależy na Osięcinach.Powiedzcie czy to nie jest idiotyzm, że chce się stawiać place zabaw na wioskach, gdzie jest jedno lub dwoje dzieci, a w sposób obojętny traktuje się potrzeby dzieci ze szkoły podstawowej w Pocierzynie.Trzeba tylko przyznać, że Ci panowie sami się nie wybrali,to wybrało ich nasze społeczeństwo-DEMOKRACJA, ALE MY MOŻEMY STWORZYĆ OPOZYCJĘ, mamy tylu inteligentnych i wykształconych ludzi. Nie pozwólmy by parafiaństwo było wyznacznikiem statusu mieszkańców Osięcin. Stachniak Julian Błażej
    • ubuntu-one Re: Jak głosują Radni 09.12.11, 20:04
      Nam to się podnosi podatek od nieruchomości, ale podatek rolny to sobie radni obniżyli o połowe to jest już obłuda.
      • juli-an6 Re: Jak głosują Radni 13.12.11, 14:17
        Ja zawsze podpisuję się pod tym co napisałem , a to, że mnie oburza głosowanie radnych to fakt i mówię o tym głośno. Tak panowie mi nie chodzi o krzywdę rolników i oczywiście wiem, że rolnicy, którzy mają małe gospodarstwa nie żyją ponad stan, ale proszę zrozumieć również ludzi, którzy mają małe dochody tu w Osięcinach, proszę również zrozumieć tych, którzy prowadzą własną działalność gospodarczą i dają pracę naszym mieszkańcom.Czy tych ludzi można niszczyć ? Proszę przypomnieć sobie przed sesją treść przysięgi i robić tak, by każdy w naszej gminie był traktowany z szacunkiem.Nie można ludzi oszukiwać mówić jedno ,a robić drugie. Ja nikogo nie wyzywam i nikogo nie obrażam, ja jestem mieszkańcem tej miejscowości i boli mnie niesprawiedliwość, niekompetencja,brak jakiejkolwiek dyskusji w sprawach ważnych dla gminy ( kto za, kto przeciw i koniec ! ). Dlaczego nie organizuje się spotkań z mieszkańcami naszej gminy ? Tak to mnie właśnie boli ! Osięciny to moje całe życie i mam prawo mówić głośno o tym co jest złe. Dlaczego Osięciny nie mogą być miastem, dlaczego Osięciny nie mogą mieć własnego Zakładu Komunalnego,dlaczego itd.itd.itd. Tak panowie radni ja proszę o rozwagę w działaniu o mądrość w podejmowaniu decyzji o szacunek dla wyborców. Stachniak Julian Błażej
        • fnf5 Re: Jak głosują Radni 01.01.12, 13:19
          Bo gdyby Radni i urzędnicy postępowali tak jak należy nie żyło by im się tak dobrze.
          Dlatego nie było przetargu na gminne wodociągi, a jedynie umowa z wolnej ręki na 10 lat
          Dlatego od wielu lat dyrektorami naszych placówek oświatowych są te samo osoby.
          Dlatego mamy tak, a nie inaczej
    • on_osieciny Re: Jak głosują Radni 01.01.12, 21:21
      Wydaje mi się, że na tym forum bywają tylko osoby przeciwne naszym radnym i wójtowi. Jednak zamiast czepiać się ich głosowaniom i rządom w naszej gminie radzę dowiedzieć się jak w rzeczywistości ona prosperuje. W tym nowo rozpoczętym roku czeka nas mieszkańców wiele inwestycji które dzięki starannościom Wójta i radnych będzie można finalizować. Doceńmy to a nie tylko narzekamy!.
      • ubuntu-one Re: Jak głosują Radni 11.01.12, 19:27
        A jakie to będą inwestycje? Kolejne dziurawe drogi pozostawione po budowie wodociągów?
        Takie nasze prawo by krytykować i chwalić władzę. Szkoda, że Radni nie doceniają nas - Mieszkańców, to dzięki nam sprawują swoje urzędy i to nam mają służyć
      • n-o-b-o-d-y Re: Jak głosują Radni 04.03.12, 19:35
        "dzięki STARANNOŚCIOM wójta":-)))))) wychodzi na to, że nasz wójt jest wyjątkowo staranny w swoich STARANIACH:-)))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka