Dodaj do ulubionych

Oszust Giżyński

IP: 195.85.209.* 03.06.04, 19:17
Dokąd zmierza nasza młoda demokracja, gdy na jej stery czyhają populiści i
szarlatani polityczni. Wydawać by się mogło, że prym w czarnej magii
omamiania tłumów wiedzie wiadoma partia cudaków, jednakże ku mojemu
wielkiemu zdziwieniu listę kandydatów do PE w woj. Kuj. – Pom rzekomo
praworządnej partii Prawo i Sprawiedliwość otwiera znana mi osoba z czasów
naszych studiów – Zbigniew Girzyński.
Studiowałem razem z nim, mieszkaliśmy przez jakiś czas w tym samym akademiku
i chyba dość dobrze poznałem ta osobę, o której napiszę kilka słów.
Po pierwsze, żeby być politykiem, przedstawicielem określonej grupy ludzi,
trzeba rozumieć tę grupę, identyfikować się z nimi, a Zbyszek....założę się o
całą ropę Iraku, że jest cały czas osobą nie lubiana przez najbliższe
otoczenie – sąsiadów, studentów, wykładowców, tak było na studiach nasz
bohater nie miał żadnych kolegów, nikt go nigdzie nie zapraszał, w akademiku
większość osób się z niego naśmiewała, poza oczywiście kilkoma ideowcami jak
on. Mówimy o ideałach to może zapytamy Zbyszka czym różni się od
nienawidzonych przez siebie komunistów, oni byli za PRL teraz są za
demokracją, zaś Zbyszek był zajadłym wrogiem Unii Europejskiej, a jest jej
gorącym zwolennikiem. Czy nasz bohater zaprzeczy, że był inicjatorem
założenia frakcji narodowej w NZS UMK, której to główną ideą było podważanie
traktatu z Mastrich, czy też może zaprzeczy, że był prelegentem (w czasach
gdy jeszcze nie było PiS) na spotkaniach Młodzieży Wszechpolskiej – teraz
młodzieżówki LPR, gdzie razem z Romanem Girtychem wygłaszali anty europejskie
przemówienia. Wspomniałem o NZS-ie tam też nikt go nie lubił, i chyba nawet
musiał zrezygnować z członkostwa w tej organizacji, jednakże w tym czasie
nasz bohater zwąchał się z niejakim Banszakiem.
W czasie studiów i z tego co słyszałem teraz pernamentnie Zbyszka prześladują
Żydzi, są wszędzie, cały rząd to Żydzi, prezydent nazywa się Sztolcman.
Każdego kogo nie lubił lub komu się powiodło w życiu Girzyński nazywa Żydem i
chyba w to wierzy. Gazetę Wyborczą nazywa Żydowem, zaś osoby ją czytające
to „pejsiaki”.
Trochę się rozpisałem ale jak zobaczyłem, że Girzyński kandyduje z pierwszego
miejsca przy ostatnio dobrych notowaniach PiS to mnie krew zalała, bo
gorszych kandydatów pod względem uczciwości politycznej nie ma nawet na
liście cudaków. Szanuję PiS i życzę im wszystkiego najlepszego, wprowadzenia
deputowanego z Kuj – Pom do PE, jednakże na miłość boską nie Girzyńskiego.
Obserwuj wątek
    • Gość: 007(J. Bond) Re: Posłuchaj mnie uważnie S. G. IP: *.wlan.pl 03.06.04, 21:39
      Przez piętnaście lat czekaliśmy na szansę połączenia wszystkich sił ludzi
      związanych z prawicą i taka chwila nadchodzi. Mamy szansę przejąć władzę w
      województwie i w Toruniu. I co? Tego typu insynuacje hamują tylko tramwaj
      historii i nic nie wnoszą. My wszyscy pojedziemy dalej, a Ty zostaniesz na
      przystanku razem ze swoimi rewelacjami. Dajmy szansę Zbyszkowi, niech startuje
      i wygra. Niech wygra pani Wasicka, młody Pochmara, Glazik, Sławiński czy prof.
      Filar (widziałem go dzisiaj na plakacie). Jeżeli utożsamiasz się z prawą stroną
      to daj im szansę. Chyba, że zamierzasz rozbijać ten układ. Pozostało mało czasu
      i trzeba zrobić wszystko, aby wszyscy nasi weszli do Brukseli. Twoje rewelacje
      nie służą temu.
      • Gość: krotki Re: Posłuchaj mnie uważnie 007 IP: *.torun.mm.pl 03.06.04, 22:27
        takie same banały mogłes opowiadac o ideowcach z PZPR - jak sie gdzies
        wybierasz jedż - ale marszałkowi stanął tramwaj na przystanku niepodległość i
        wyśiadł z tramaju z napisem socjalizm - jeżeli twierdzisz że jakaś tam szmata
        zmieniła poglądy to pytam czy to kos na miarę mrszałka?? jeśłi tam ok. ale
        obawioam sie że to ktos na mire szmaty ot co!1
        janek czytam twe posty i do tej poryu byłes w "nowym" pokoleniu forumowiczów
        głosem rozsądku ale ta wypowiedź stawia Ciebie w szeregu Rydzykantów czy o to
        Ci chodzi

Pozdrawiam
        • Gość: 007(J. Bond) Re: Trochę wyluzujcie panowie... IP: *.wlan.pl 04.06.04, 21:10
          To co robicie moi panowie Zbyszkowi Girzyńskiemu za pięć dwunasta jest zwykłym
          świństwem. Jeden z Was Panowie był nawet kolegą Zbyszka i chyba mu zwyczajnie
          zazdrości. Jestem przeciwnikiem wzajemnego opluwania się na prawicy! Być może
          ten przykład z tramwajem był nie na miejscu, ale zagrały emocje. A to dlatego,
          że rozpoznałem twórcę tego pierwszego tekstu.
          Pozdr.
          • Gość: krotki Re: Trochę wyluzujcie panowie... IP: *.torun.mm.pl 04.06.04, 22:30
            albo wiara albo........
            nie ma pewności ale....... obrzucanie błotem kogos kto ma wiedze i cos mówi nam
            nie pasującego na temat kogos innego - to troche dziwne, czyzbyc był Nim? oby
            nie !!!
            Ja jestem niestey z boku pewnie znowu nie bede głosował booooo znam większosć
            ( tu przesadzam! ;) - )
            ale znam ich promotorow - a to juz tragedia

dlatego zostane w domu - szkoda!!!

Pozdrawiam

Ciekawe jak tam Janek W. ciagle na darmowe obiadki sie podwiesza??
            • Gość: lol Re: Trochę wyluzujcie panowie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 22:38

Jasio podwiesił się pod Winnickiego i czycha na tekę Ministra Skarbu.
              Kwalifikacje ma Jasio bo .... bezrobotny był i szukał ...skarbów. Rozgrywa
              swoją rolę inteligentnie będąc ...za a nawet przeciw i nic nie mówiąc ani nic
              nie popierając. Ale Jasio nie wie co mu się szykuje w pewnym temacie. lol
              • terenia.nasweter Re: Trochę wyluzujcie panowie... 12.06.04, 15:05
                Gość portalu: lol napisał(a):

>
                > Jasio podwiesił się pod Winnickiego i czycha na tekę Ministra Skarbu.
                > Kwalifikacje ma Jasio bo .... bezrobotny był i szukał ...skarbów. Rozgrywa
                > swoją rolę inteligentnie będąc ...za a nawet przeciw i nic nie mówiąc ani nic
                > nie popierając. Ale Jasio nie wie co mu się szykuje w pewnym temacie. lol
                Najnowszy film o Harrym Potterze wprowadza dzieci w demoniczny świat ciemności,
                wywołując w nich strach i przerażenie - pisze ks. Aleksander Posacki SJ.
                Dział "Myśl jest bronią" w ND.
      • Gość: gość Re: Posłuchaj mnie uważnie S. G. IP: *.wlan.pl 10.06.04, 10:35
        jak ktos juz pisze o doktorze G. i zna go ze studiow to moglby chociaz bledow w
        jego nazwisku nie robic prawda? chyba ktos niedokladnie go poznal skoro nawet
        nazwiska nietypowo pisanego nie zapamietal. pozdrawiam wszystkich oszolomow. i
        tak pojde na niego zaglosowac.
      • Gość: maciej Re: Posłuchaj mnie uważnie S. G. IP: *.int.elnet.pl / 81.15.222.* 13.06.04, 19:10
        Od kiedy PO, a tym bardziej Unia Wolności to prawica?Ile prawdziwej prawicy w
        LPR czy tez PiS, to raczej jakies ugrupowania o charakterze
        socjalistycznym.Sledzac historie Polski to prawica zawsze miala problemy z
        porozumieniem się.Moze myslisz o ludziach postsolidarnosci?
    • Gość: Krzysio Oszust Giżyński IP: *.nla.gov.au 03.06.04, 22:50
      W pełni się zgadzam z oceną S.G.
      dobrze, że to napisałeś.
      A ty Bond najlepiej załóż "Front Jedności Prawicy"

Hej.
      • Gość: 001 Re: Oszust Giżyński IP: *.torun.mm.pl 04.06.04, 00:03
        To jest wszystko prawda. Gdyby Kaczyńscy wiedzieli jakiego sobie chowają
        wielkiego członka "PiS" to już dawno go by pogonili. Ci młodzi gniewni
        prawicowcy to tylko myślą o sobie i o nikim więcej. Im nie zalęzy na żadnych
        strukturach partyjnych, czy tez na członkach partii, bo przeciez jeszcze w
        demokratcznch wyborach kół partyjnych np. Giżyńskiego nie wybrali na miejski
        zjazd partii. Niech się pochwalą ilu członków np. "PiS" potrafili wokół siebie
        skupić, to wówczas i ja może się zapiszę i będę słuchał ich głupot. Kiedyś PZPR
        to była partia, ze skargą np. na urzedasów mozna było do nich iść i od razu
        urzędasa wyprotowali, a Ci młodzi z "PiS" to nawet w swoich sprawach nie
        potrafią iść z interwencją. Ideami nikt nie został jeszcze nakarmion, jak i też
        nikt nie przyciagnął do siebie rzeszy członków do słuchania tych idei.
    • Gość: superjoint Re: Oszust Giżyński IP: *.torun.mm.pl 04.06.04, 14:47
      dobra dobra, jeżeli chodzi o studia to okej ale wypisywanie tych rzeczy o
      żydach to już żenada... pomówienia jakieś i tyle

to że był przeciwko unii to jedno ale w takim razie cała LPR nie powinna
      startować bo byli na nie... ja też byłem na nie, ale jak już jesteśmy w unii to
      trzeba to wykorzystac a nie stać z założonymi rękami i wybrac tych którzy nas
      nie sprzedadzą za cenę dobrej opinii w parlmentarnych kuluarach...

a co do kwacha to pewnie że on jest SZTOLCMAN!! jaja sobie robicie? nie
      pamiętacie już tego?
      a rapaczyńska, michnik, gebert i inni z gazety to przepraszam kto? marsjanie?
      nazywajmy rzeczy po imieniu...
      • rob77 Re: Oszust Giżyński 09.06.04, 22:11
        Gość portalu: superjoint napisał(a):

> dobra dobra, jeżeli chodzi o studia to okej ale wypisywanie tych rzeczy o
        > żydach to już żenada... pomówienia jakieś i tyle
        >
        > to że był przeciwko unii to jedno ale w takim razie cała LPR nie powinna
        > startować bo byli na nie... ja też byłem na nie, ale jak już jesteśmy w unii
        to
        >
        > trzeba to wykorzystac a nie stać z założonymi rękami i wybrac tych którzy nas
        > nie sprzedadzą za cenę dobrej opinii w parlmentarnych kuluarach...
        >
        > a co do kwacha to pewnie że on jest SZTOLCMAN!! jaja sobie robicie? nie
        > pamiętacie już tego?
        > a rapaczyńska, michnik, gebert i inni z gazety to przepraszam kto? marsjanie?
        > nazywajmy rzeczy po imieniu...

Michnik - ok ale Rapaczyńska to chyba przesada
        • Gość: superjoint Re: Oszust Giżyński IP: *.torun.mm.pl 10.06.04, 00:47
          przecież wanda rapaczyńska to wcale się z pewnymi rzeczami nie kryła!!
          a konstanty gebert piszący pod pseudo dawid warszawski występuje w tvn24 w
          nakryciu głowy na j. więc o co chodzi?
    • Gość: niezdecydowana Re: Oszust Giżyński IP: *.torun.mm.pl 05.06.04, 21:55
      Dzięki. Szukam człowieka, który wart jest mojego głosu. Ten nie. Samoobrona to
      demagogia pierwszej wody. Mister W. dał twarzy (dupy) aż żal. Może jakaś
      kobitka? Chyba jeszcze nie mają złej prasy? A która jest "stąd"? Poradźcie
      znawcy i znający naszych kandydatów.
      • Gość: AT Re: Oszust Giżyński IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.04, 16:42
        Droga niezdecydowana.
        Nie mogę mówić Ci na kogo masz głosować bo jest to tylko i wyłącznie Twój
        wybór. Mam jednak do Ciebie prośbę. Nie skreślaj pochopnie człowieka ze względu
        na to, że ktoś na forum schowany za monitorem rzuca oskarżenia, których nie
        można zweryfikować. Robi to na kilka dnie przed wyborami(to się nazywa kampania
        negatywna), i nie daje szansy atakowanemu na obronę. Dlaczego szanowny S.G
        milczał wcześniej, skoro tak go to bulwersowało a wiedział o tym od dawna to
        czemu nie założyłeś takiego tematu wcześniej?
        • Gość: 007(J.Bond) Re: Na kogo głosować ? Ty sama wiesz najlepiej... IP: *.wlan.pl 06.06.04, 21:20
          Był sobie taki jeden (powiedzmy TW "Pióro"), który chodził przed wyborami do
          sejmu (w 1947 r.)po toruńskich kościołach i podczas spowiedzi pytał się księży
          na kogo ma głosować. Informator "Pióro" potrafił "zaliczyć" w ciągu jednego dna
          7 spowiedzi. Relacje ze spowiedzi wysyłał w formie donosów do WUBP w Bydgoszczy.
          Kiedy w kościele św. Jakuba zapytał się księdza na kogo ma postawić krzyżyk,
          ten mu odpowiedzał: Jeżeli jesteś dobrym patriotą jak mówisz, to jako prawdziwy
          Polak i katolik powinieneś wiedzieć na kogo masz głosować. Kilka dni później
          księdza aresztowano...
          • Gość: Timex Re: Na kogo głosować ? Ty sama wiesz najlepiej.. IP: *.aleksandrow.prv.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.04, 21:46
            Ty J.Bond, ty jestes dobry, ty powinienes bajki pisać, uwierz mi.
            • Gość: superjoint Re: Na kogo głosować ? Ty sama wiesz najlepiej.. IP: *.torun.mm.pl 06.06.04, 23:54
              tyle że to nie są bajki ale prawda o tamtym systemie, której nie chcą i nie
              lubią pamiętać co niektórzy... np taki timex
              • Gość: chris Re: Girzyński IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 07.06.04, 08:33
                Znałem kiedyś Girzyńskiego i zgoodze się z tym co pisze autor pierwszego wątku,
                Girzyńskiemu zawsze bliżej było do skrajności niż umiarkowania w polityce i był
                też przeciwnikiem integracji europejskiej...
            • Gość: 007(J. Bond) Re: Timex - masz rację IP: 158.75.210.* 07.06.04, 08:44
              Ciepło, ciepło, gorąco.
              Właśnie pracuje nad tematem: Referendum ludowe 30 czerwca 1946 r. i wybory do
              sejmu konstytucyjnego 19 stycznia 1947 r w województwie pomorskim.
              Pozdr.
    • Gość: swimi Re: Oszust Giżyński IP: *.akademiki.uni.torun.pl 08.06.04, 12:52
      a wykładowcą jest fatalnym, nieobiektywnym, czesto próbuje przemycać swoje
      teorie plus często arogancko zachowuje się w stosunku do studentów, najlepiej
      niech zrobi wypad z naszego wydziału
      • Gość: BRUTUS chłopiec z plakatu IP: *.torun.mm.pl 10.06.04, 14:21
        Mieszkam na Bydgoskim Przedmieściu podobnie jak euro kandydat Giżyński. Facet
        nic nie zrobił dla dzielnicy w której mieszka. Jeden raz na łamach bodajże
        Wyborczej wspomniał, że ślimaczy się remont ulicy Reja. Giżyński chce być mężem
        opaczności w walce z korupcją czy niesieniu pomocy matką którym odebrano
        alimenty. Działania to niewątpliwie szlachetne lecz jaki jest ich efekt –
        żaden. Dokładnie pamiętam też durne felietony Giżyńskiego w gazecie PULS.
        Proponuję oddawać swe głosy na ludzi którzy prócz bicia piany mają za sobą
        pewne osiągnięcia.
        • Gość: 001 Re: chłopiec z plakatu IP: *.torun.mm.pl 10.06.04, 16:19
          Ten chłopiec z plakatu to nawet nie umie zadbać o ludzi w swojej partii, a ma
          jeszcze robić coś dla swojego osiedla, czy też miasta - za duże wymagania mu
          się stawia. On nie ma zielonego pojęcia co to jest "kultura polityczna" - ten
          człowiek to nawet krytukuje publicznie profesorów prawa / przkład: prof.
          Filar/, czy też członków swojej partii / przykład: styropian solidarnościowy/ .
          Dziwię się, że jeszcze go toleruja wśród członków wałsnej partii - w
          niedzielnych wyborach nie ma żadnych szans i szkoda tylko pieniędzy na
          plakaty. Jak radykalnie nie zmieni swojej postawy, to w najbliższych wyborach
          parlamentarnych i samorządowych rwónież nie będzie miał żadych szans. Poza tym
          jego walka z korupcją to polega tylko na gadaniu - żeby walczyć z korupcją to
          trzeba mieć odwagę na interwencje w prokuraturze, tak jak to robią w
          Samoobronie za pomocą posła Sułka - inne lokalne gazety też trzeba czytać, bo
          tam można zauważyć, kto i w jaki sposób próbuje walczyć z korupcją.
          • Gość: Harry Girzyński jest super ! IP: *.chello.pl 10.06.04, 18:10
            PiS p...doli LPR !!!!
            • Gość: 001 Re: Girzyński jest super ! IP: *.torun.mm.pl 10.06.04, 22:06
              To nic nie da, że PiS wraz z Girzyńskim w chwili obecnej "ie lubi"LPR, bo i tak
              nie przeskoczy Samoobrony z powodu podanych wcześniej. Naprawdę szkoda
              pieniędzy na plakaty z tym niepoważnym "chłopcem z plakatu". Lepiej by było jak
              by postawił piwo, to wówczas może by ktoś głosował na niego.
              • Gość: Członek LR Re: Girzyński jest super ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 14:30
                A jakie ma śliczne jaja !!!!
                • Gość: Tomek Re: Girzyński jest super ! IP: *.chello.pl 12.06.04, 11:51
                  Gość portalu: Członek LR napisał(a):

> A jakie ma śliczne jaja !!!!

Liga Republikańska to tylko by z nim kopulowała i kopulowała !
                  • Gość: 111 Re: Girzyński jest super ! IP: *.torun.mm.pl 12.06.04, 23:49
                    Niech wygra, wreszcie nie będzie mieszał w Toruniu, bo jak tak dalej bedzie
                    jak jest do tej pory to go ktos wreszcie pogoni do samej Warszawy i zmieni
                    wowczas swoje poglady na lewo.
    • Gość: x Re: Oszust Giżyński IP: *.torun.mm.pl 13.06.04, 12:55
      Ja idę głosować ns siebie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka