Dodaj do ulubionych

Dentystaaaaa

01.07.12, 21:01
Witam mam pytanie czy znacie jakiegos stomatologa ktory za wizyte bierze mniej niz 100 zl i niejest marny?w odleglosci 20 km od torunia wizyta kosztuje 120 zl za wizyte nie wazne co wykonuje ,a kazdy ząb z malutenka dziurka twierdzi ze jest do kanalowego leczenia zeby zarobic 500 zl ,niz zatruc i zaplombowac ,a jestem w ciazy i musze wyleczyc zabki bez znieczulenia i kanalowego ...z gory dzieki bardzo..
Obserwuj wątek
    • 2chanelkaa Re: Dentystaaaaa 02.07.12, 12:51
      Agnieszka Damps i tylko ona, z tym ze kolejki pewno na sierpień albo i dalej,
      • bocianek5 Re: Dentystaaaaa 02.07.12, 15:00
        a ile bierze za plombowanie lub wogole wizyte?
        • 2chanelkaa Re: Dentystaaaaa 02.07.12, 15:19
          chyba 90zł, teraz chodzę tylko na przeglądy.....bo dzieki fachowości wyleczyłam w końcu wszystkie zęby, nie bojąc sie kolejnej wizyty.....
    • joaz Re: Dentystaaaaa 02.07.12, 15:43
      W ciąży spokojnie można leczyć zęby w znieczuleniu. Uprzedź tylko lekarza o twoim stanie

joanna
      • bocianek5 Re: Dentystaaaaa 02.07.12, 17:01
        niemoge leczyc z znieczuleniem poniewaz juz mowilam lekarzowi o ciazy....
        • aleks2539 Re: Dentystaaaaa 02.07.12, 21:47
          nie panikuj. Możesz. Ja leczylam. Dzieci mają się świetnie.
          Co do dentysty. Polecam przychodnię na Fredry. Czeka się ok miesiąca. Za plombę nic nie płacisz, jedynie dopłata za wersję w bieli - 70 zł.
          • 2chanelkaa Re: Dentystaaaaa 02.07.12, 22:21
            a co to znaczy, dopłata za wersję w bieli???? to jeszcze robi się inne plomby?? ło matki kto je sobie zakłada

i jeszcze pytanie do autorki, co to znaczy, ze nie mozesz, bo powiedziałaś lekarzowi o ciązy? czy to znaczy, ze gdyby lekarz nie wiedział, to leczyłabyś ze znieczuleniem? tylko pytanie kogo chciałaś oszukać? lekarza czy dziecko?
            ja jak byłam w ciąży to nie leczyłam zębów ze znieczuleniem, no ale to TY zadecydujesz
            • aleks2539 Re: Dentystaaaaa 03.07.12, 20:15
              to jest dentysta na NFZ. A NFZ chyba nie refunduje światłoutwrdzalnych białych plomb na tylne zęby. Nie wiem ja z przodu bo robiłam tylko od 6 w górę.
    • hassleader Re: Dentystaaaaa 03.07.12, 00:15
      Wystarczy, ze lekarz zastosuje odpowiednie znieczulenie dozwolone dla kobiet w ciąży, o to powinnas pytać.

Np. Scandonest 3% SVC

Znam bardzo dobra i niedrogą stomatolog, ale dalej niz 20 km :)
      • bocianek5 Re: Dentystaaaaa 03.07.12, 16:55
        a wiec tak ,pomylilam sie piszac lekarz zamiast stolmatolog,oczywiscie ze ja niechce ryzykowac i narazac dziecko na te znieczulenie....!!!!!!!!!!!
        powiadomialam STOMATOLOGA O CIAZY i zdecydowalismy ze niebede robila ze znieczuleniem...a jesli jest jakis stomatolog 20 km dalej to prosze napisac kto jakis adres badz telefon....bo narazie nic konkretnego nie uzyskuje ,
        • hassleader Re: Dentystaaaaa 04.07.12, 19:19
          witam, proszę o maila na hassleader@gazeta.pl z konta bocianek5
          Prześlę dane.
          • 2chanelkaa Re: Dentystaaaaa 04.07.12, 21:25
            a co to za tajemnica o jakiego chodzi dentystę?? moze i ktoś inny skorzysta, fakt jechac 40km na wizytę niby taniej, (a pliwo??), to na pewno by mi sie nie chciało i nie opłacało
        • joaz Re: Dentystaaaaa 05.07.12, 07:52
          Pierwszy raz spotykam się z informację, że w czasie ciąży nie leczy się zębów w znieczuleniu. W moim przypadku , w obu ciążach leczyłam zęby. Lekarz (stomatolog) uprzedzony o moi stanie (widocznym zresztą) po prostu dobierał odpowiedni środek i dawkę.
          Po co sobie i dziecku fundować niepotrzebny stres związany z bólem ?

joanna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka