Dodaj do ulubionych

Dobry biol-chem

05.03.13, 14:17
Czy ktoś wie może, w którym z toruńskich liceów jest dobry biol-chem? (pomińmy tu GiLA). A najlepiej biol-chem-fiz, gdyby taki był. Dobry to znaczy taki, żeby nie polegał tylko na egzekwowaniu zadanego do domu materiału. Gdzie coś się robi (również laboratoryjnie), nauczyciele sa kontaktowi i pomocni (a przede wszystkim merytorycznie przygotowani), a przy tym np. języki (głownie angielski) były na poziomie. Nie interesuje mnie dostawalność na medycynę i kucie pod ten kierunek, bo interesuje mnie raczej kierunek uniwersytecki, i to gdzies poza Polską najlepiej, a po prostu ogólnie poziom z przedmiotów kierunkowych.
Obserwuj wątek
    • saudarkar Re: Dobry biol-chem 06.03.13, 10:03
      jeśli nie GIL to IV LO.
      • nika_j Re: Dobry biol-chem 04.04.13, 19:51
        IV? Przygotuj się na dużo korków z chemii albo długie noce spędzone nad tym przedmiotem - te panie raczej niczego nie nauczą
    • cyggnus Re: Dobry biol-chem 10.03.13, 23:26
      Nie wiem, gdzie jest dobry biol-chem, ale ten w IV LO polecam tylko jeśli masz dużo samodyscypliny i nie będziesz miał żadnych oczekiwań wobec szkoły. W sumie w czwórkowych biol-chemach (bo są dwa, nie wiadomo po co, bo nie różnią się ofertą) niewiele się dzieje ciekawego. Nie ma w IV ani jakiegoś bardzo dobrego biologa, ani chemika (porównywalnego z takimi pedagogami z IV jak pan Czyżewski, Wiśniewski, Pawłowski czy Krause w uniwersyteckiej), więc wszystko tu zależy raczej od samozaparcia uczniów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka