05.12.13, 17:09
Bardzo ładny kalendarz ale czegoś na nim brak.Jakos nie pokazuje Osięcin i naszej pięknej gminy tylko straż pożarną. Może brakuje zdjęcia starej szkoły.
Obserwuj wątek
    • na-co Re: Kalendarz 06.12.13, 15:40
      a na pierwszym planie...KLECHA Z BARANKAMI...
      i cob to ma być - gmina kościelno strażacka ...
      prawie jak u pana boga za piecem....
      jeszcze rydzyka na prezydenta i będzie ciemnota jak w średniowieczu
      • dziewczyna-z-naprzeciwka Re: Kalendarz 07.12.13, 13:58
        Ludzie!!! Zawsze wam coś nie pasi. Dostaliście kalendarz ZA DARMO, przyniesiony do domu, a wam jeszcze coś nie pasuje. Kupcie sobie sami taki jak się wam podoba, a nie wydziwiajcie!!!!! Nikomu się nie dogodzi.
        • na-co Re: Kalendarz 08.12.13, 06:50
          to po co gmina wyrzuca kase na reklame kościoła....
          tyłek liże" czarnej władzy " ?
          • brzydula0 Re: Kalendarz 08.12.13, 13:40
            na-co - jesteś chyba młodym kotem, że nie wiesz, że za 11 miesięcy są wybory jak masz odpowiedni wiek, który umożliwia Tobie brać udział w wyborach to startuj. Możesz być wójtem a najgorszym wypadku radnym. Będziesz miał wtedy pole do popisu. Założysz swoją straż przydupasów zlikwidujesz straż pożarną i ze swoją strażą przydupasów będziesz promował gminę i będziesz na swoim kalendarzu wraz ze starą szkołom a z kościoła zrobisz stary kościół.
            • na-co Re: Kalendarz 08.12.13, 15:44
              po spaleniu okładki z :
              strażakiem bohaterem i księdzem bohaterem...
              powiesiłem go w oborze....
              tak więc po co gmina marnuje na to kase....
              radze ją przeznzczyć na świąteczną paczke,
              dla ludzi w potrzebie,
              których najpirew władza zgnoiła do biedy doprowadziła,
              a teraz świątecznym gównem obdarowuje
              • brzydula0 Re: Kalendarz 09.12.13, 10:22

Miałeś szczęście ze jak paliłeś okładkę to się nie zapaliłeś, ponieważ by Cie strażak juz nie ugasił i niemiałby, kto Cie pochować. Dobrze, że masz jeszcze „oborę” to morze dzięki kalendarzowi Twoje zwierzaki będą mądrzejsze od Ciebie.
                • na-co Re: Kalendarz 09.12.13, 15:47
                  nie zaprzeczę ,mój zwierzaczek jest mądrzejszy i piękniejszy zwłaszcza od jakiejś ''brzyduli'
                  a jaki ma wielki łep....a kalendarza nie ogląda bo ślepiów nie ma...
                  • brzydula0 Re: Kalendarz 10.12.13, 18:49
                    Twój zwierzaczek ma wielki „łeb” a kalendarza nie ogląda, bo jest w sporku.
    • oszukany8 Re: Kalendarz 09.12.13, 12:32
      Szanowni Państwo czy ten świat musi być, aż tak podły, my jako mała społeczność powinniśmy się szanować,a tu tylko obelgi, plucie, wulgaryzmy, każdy człowiek ma prawo do własnego zdania, ale to zdanie trzeba wyrazić by nikogo nie obrażać, tylko nakłonić do dyskusji. Życie jest tak krótkie, a tyle w nim nienawiści - POZDRAWIAM
      • na-co Re: Kalendarz 09.12.13, 15:49
        podli ludzie--to i świat podły...a najgorsze są takie małe społeczności ...czyli zadupia
    • basia_1975 Re: Kalendarz 09.12.13, 23:03
      KALENDARZ w ubiegłym roku wcale nie prezentował się lepiej: dwa zdjęcia ORLIKA, ul. Ks. Matuszewskiego w okolicach świąt Bożego Narodzenia (sądząc po dekoracjach) i skwerek po wstępnej renowacji; na samym dole numery telefonów na infolinie dla osób z uzależnieniami alkoholowymi it.p.
      Porażka za porażką...
      • 0siecinianin Re: Kalendarz 10.12.13, 08:18
        co prawda to prawda zeszłoroczny był w zupełności nieudany, robiony prawdopodobnie na ostatnią chwilę :P ale co do tel. na infolinie to z pewnością dlatego że Gmina ma pieniądze na walkę alkoholizmem i stąd takie kalendarze. Gdzie można dostać taki kalendarz? Bo tegorocznego nie widziałem dlatego nie będę wypowiadał się o nim.
        • cra100 Re: Kalendarz 10.12.13, 16:15
          strażak jeszcze zrozumie ale ksiądz na pierwszym miejscu....
          co to ma być -gmina kościelna
          co kościół zrobił do obywateli...oprócz -daj,daj,daj
          nawet cię na koniec nie pochowają za darmo,
          tylko z biedaka zedrą ostatnie podarte skarpetki,
          narobią jakiś świętych męczenników co zginęli za co????
          za interes kościoła a nie za nas,żeby im się biznes nie rozleciał
        • basia_1975 Re: Kalendarz 10.12.13, 17:28
          Ja ten kalendarz mam ale Ci nie dam (ten z ubiegłego roku); a odnośnie jego wyglądu to oprócz tego co napisałam we wcześniejszym poście mogę dopisać znajdujące się na nim numery infolinii:
          0801 120002 POGOTOWIE OFIAR PRZEMOCY RODZINIE
          0801 140068 POMOC RODZICOM KTÓRYCH DZIECI UPIJAJĄ SIĘ
          oraz adres:
          Punkt Konsultacyjny dla osób uzależnionych i współuzależnionych w Osięcinach ul. I Armii Wojska Polskiego 14 (czynny w każdy wtorek od 16.00-18.00).
          "0siecinianin" zrobiłam to specjalnie dla Ciebie bo odnoszę takie dziwne wrażenie (po przeczytaniu Twoich wszystkich wypowiedzi na tym FORUM), że może Ci się to przydać.
          Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka