Dodaj do ulubionych

Kupię psa - jaka rasa?

IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 07:44
Chcę kupic psa. Mieszkam na razie w bloku, mam dwoje dzieci / chłopcy 11 i 5
lat/ jakiego psa mam kupić aby on dobrze sie czuł i my byliśmy zadowoleni. W
grę wchodzi owczarek niemiecki, seter, dalmatyńczyk.
Która z tych ras najlepiej i najszybciej sie uczy, dobrze się czuje w
bloku /w
bloku mieszkac będziemy jeszcze przez rok a potem dom z ogrodem/, lubi
dzieci?????Podpowiedzcie.

Obserwuj wątek
    • basia! Re: Kupię psa - jaka rasa? 17.04.02, 09:37
      tylko nie dalmatyńczyk ,ten na pewno dzieci nie lubi, poważnie mówię.
      a moja rada - bokser !!!!!!!!!
      • Gość: Wiech Re: Kupię psa - jaka rasa? IP: 217.97.134.* 17.04.02, 09:46
        basia! napisał(a):

> tylko nie dalmatyńczyk ,ten na pewno dzieci nie lubi, poważnie mówię.
        > a moja rada - bokser !!!!!!!!!

byle nie Tyson, bo ten też agresywny... :)

A nie możecie się wstrzymać z tym psem, aż zamieszkacie w domu? Szkoda zwierzaka
        i klaustrofobii się jeszcze biedactwo nabawi...

• Gość: Stefan Re: Kupię psa - jaka rasa? IP: *.torun.dialup.inetia.pl 17.04.02, 13:31
        chyba ci się z dobermannem pomyliło. Dalmatyńczyki ją spokojnymi psami, dzici
        im nic nie robią. A poza tym 11 - letnie dziecko to raczej nie będzie go za
        uszy ciągnąć
    • Gość: snoop Re: Kupię psa - jaka rasa? IP: *.podzegarem.pl 17.04.02, 11:24
      Gość portalu: Luiza napisał(a):

> Chcę kupic psa. Mieszkam na razie w bloku, mam dwoje dzieci / chłopcy 11 i 5
      >
      > lat/ jakiego psa mam kupić aby on dobrze sie czuł i my byliśmy zadowoleni. W
      > grę wchodzi owczarek niemiecki, seter, dalmatyńczyk.
      > Która z tych ras najlepiej i najszybciej sie uczy, dobrze się czuje w
      > bloku /w
      > bloku mieszkac będziemy jeszcze przez rok a potem dom z ogrodem/, lubi
      > dzieci?????Podpowiedzcie.
      >

Ja sam bardzo chce miec pas ale to nie moze byc kundel
      polecam Labradory naprawde mile i sympatyczne pieski
    • Gość: polonus Re: Kupię psa - jaka rasa? IP: 198.138.227.* 17.04.02, 15:27
      Gość portalu: Luiza napisał(a):

> Chcę kupic psa. Mieszkam na razie w bloku, mam dwoje dzieci / chłopcy 11 i 5
      >
      > lat/ jakiego psa mam kupić aby on dobrze sie czuł i my byliśmy zadowoleni. W
      > grę wchodzi owczarek niemiecki, seter, dalmatyńczyk.
      > Która z tych ras najlepiej i najszybciej sie uczy, dobrze się czuje w
      > bloku /w
      > bloku mieszkac będziemy jeszcze przez rok a potem dom z ogrodem/, lubi
      > dzieci?????Podpowiedzcie.
      >

tylko nie kupuj jamnika wyglada jak blad genetyczny,
      boxera, jak proba poprawienia bledu genetycznego, sarenkopodobnych bo to psia
      satyra ze skumulowana zloscia wiec ciagle szczeka mimo ze go nie widac,
      polecam wszyskie psie psy, czyli husky wilczury i inne w zaleznosci o kata...
      • Gość: Wiech Re: Kupię psa - jaka rasa? IP: 217.97.134.* 17.04.02, 15:59
        Gość portalu: polonus napisał(a):

>
        > tylko nie kupuj jamnika wyglada jak blad genetyczny,
        > boxera, jak proba poprawienia bledu genetycznego, sarenkopodobnych bo to psia
        > satyra ze skumulowana zloscia wiec ciagle szczeka mimo ze go nie widac,
        > polecam wszyskie psie psy, czyli husky wilczury i inne w zaleznosci o kata...

Polonus, pamiętaj, że u nas mieszkanie ma standardowo 50-60m2 (a nie jeden pokój!)
        Na takiej przestrzeni duży pies się dusi i prędzej dostanie zwyrodnienia stawów,
        niż będzie czuł się dobrze. O potrącniu się z domownikami nie wspomnę -
        dwustronna udręka.
        Co do husky'ego - śliczna bestia, tylko nie wiem, czy właściciel 'wyrobi' na
        worki do odkurzacza...
        :)

• pau+la Re: Kupię psa - jaka rasa? 17.04.02, 17:28
          Tak, tak, tak!!! Husky jest piekny!!!! Gdybym tylko miala domek na wsi....:):)
        • Gość: polonus Re: Kupię psa - jaka rasa? IP: 198.138.227.* 17.04.02, 17:42
          Gość portalu: Wiech napisał(a):
          > Polonus, pamiętaj, że u nas mieszkanie ma standardowo 50-60m2 (a nie jeden pokó
          > j!)
          chyba takie wieksze ja w Polsce mialem mniejsze :(

> Na takiej przestrzeni duży pies się dusi i prędzej dostanie zwyrodnienia stawów
          > niż będzie czuł się dobrze. O potrącniu się z domownikami nie wspomnę -
          > dwustronna udręka.
          naprawde jeszcze nie widzialem mieszkania w ktorym pies moglby sie wybiegac, bo
          nawet 1000m2 to troche malo, wiec czy 33m2 czy 80m2 tak czy siak trzeba wyjsc na
          dwor, wiec mieszkanie jest bez znaczenia, inna prawa ze posiadanie psa w bloku to
          kretynstwo, ale to ju zmoja prywatna opinia i nie ma nic do rzeczy apropo modelu
          psa co jest przedmiotem watku.

Moze dlatego psy sa w USA w blokach zakazane, w maloktorych spoldzielniach czy
          prywatnych koty sa dozwolone...
          Tak gdzie mieszkam nic nie jest dozwolone, poza placeniem czynszu, ot amerykanska
          demokracja :)
          • Gość: basia! Re: Kupię psa - jaka rasa? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.02, 19:25
            A ja tupię teraz nogą i upieram się ,Bokser to pies idealny nawet do bloku!!!!
            • Gość: polonus Re: Kupię psa - jaka rasa? IP: 198.138.227.* 17.04.02, 19:33
              Gość portalu: basia! napisał(a):

> A ja tupię teraz nogą i upieram się
              typowa kobieta z charakterem: irracjonalna, tupie, zadne argumenty jej nie
              przekonaja, ani tez nie poda zadnych na poparcie swojej tezy :))
              ,Bokser to pies idealny nawet do bloku!!!!
              why? why? why?
              z powodu urody??? odstraszy kazdego wlamywacza samaym wtrazem pyska?

• Gość: basia! Re: Kupię psa - jaka rasa? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.02, 19:39
                Mam taką pewność ,bo mam boksera i znam też inne boksery.To pies wesoły ,żywy
                (tzn.lubiący zabawę )wymaga ruchu-ale bez przesady uwielbia też wylegiwać się
                na kanapach ,nie szczeka (tzn.glupie wycie bez potrzeby) bardzo łagodny - i nie
                śmiej się bo to prawda ,spróbuj zacmokać do jakiegoś boksera to zobaczysz jaka
                bedzie jego reakcja.A co do mordki ,toż to najpiękniejszy psi pysk na
                świecie:))))
                • Gość: polonus Re: Kupię psa - jaka rasa? IP: 198.138.227.* 17.04.02, 19:51
                  Gość portalu: basia! napisał(a):

toż to najpiękniejszy psi pysk na
                  > świecie:))))
                  przytloczylas mnie iloscia argumentow a ostatni pozbawil mnie poprzez nokalt woli
                  do walki, jesli boxer jest przystojnikiem dla ciebie, to ja sie poddaje!
                  • pau+la Re: Kupię psa - jaka rasa? 17.04.02, 20:12
                    Polonus! Przeciez, nie to piekne, co piekne, ale to co TOBIE sie podoba!!!!
                    • Gość: polonus Re: Kupię psa - jaka rasa? IP: 198.138.227.* 17.04.02, 21:59
                      pau+la napisał(a):

> Polonus! Przeciez, nie to piekne, co piekne, ale to co TOBIE sie podoba!!!!
                      nie lubie takiego podejscia, wierze w uniwersalne piekna, tak patrzac to wszystko
                      i wszyscy byliby piekni, wielu ludzi jest tak totalnie pozbawionych gustu, smaku,
                      brrr, wiem ze o gustach sie nie dyskutuje, ale niektorzy totalnie nie maja gustu
                      ze udaloby sie to nawet matematycznie udowodnic!!!!!!
                      • pau+la Re: Kupię psa - jaka rasa? 18.04.02, 12:42
                        Chyba swoim rocznikiem nie zalapales sie na Ulice Sezamkowa:))))))

Przeciez jestesmy rozni i mamy inne poczucie gustu (i nie tylko gustu). Jedni
                        maja bardziej wyrobiony inni mniej... jednak nie powinno byc to przeszkoda by
                        szanowac tak samo tych pierwszych jak i drugich, czy nie?
                        • Gość: polonus Re: Kupię psa - jaka rasa? IP: 198.138.227.* 18.04.02, 14:59
                          pau+la napisał(a):

> Chyba swoim rocznikiem nie zalapales sie na Ulice Sezamkowa:))))))
                          przestalem ogladac bajki gdy mialem 13 lat, byly zbyt durne dla mnie, wolalem
                          Sonde itp! Wiec nie pamietam jakie bajki kiedy byly po prostu przelaczalem kanal :
                          (

> Przeciez jestesmy rozni i mamy inne poczucie gustu (i nie tylko gustu). Jedni
                          > maja bardziej wyrobiony inni mniej... jednak nie powinno byc to przeszkoda by
                          > szanowac tak samo tych pierwszych jak i drugich, czy nie?
                          alez oczywiscie!!!

• pau+la Re: To nie bajka! 18.04.02, 16:16
                            Ulica Sezamkowa to nie bajka. Jest to program edukacyjny dla dzieci, w ktory to
                            programie probuje sie pokazac, miedzy innymi, to ze mozna siebie akceptowac
                            pomimo tego, ze jestesmy rozni:)
                            Jezeli masz male dzieci to polecam! W Stanach ten program jest b. popularny. Po
                            ang. to Sesamy Street. Pozdr.
                            • Gość: polonus Re: To nie bajka! IP: 192.168.0.* 18.04.02, 18:12
                              pau+la napisał(a):

> Jezeli masz male dzieci to polecam! W Stanach ten program jest b. popularny. Po
                              > ang. to Sesamy Street.
                              a leci cos takiego jakies mapety sie tam bujaja, skoro to program edukacyjny dla
                              dzieci, to po co ja mam to ogladac, podstawowke dawno skonczylem :)

Pozdr.

• pau+la Re: To nie bajka! 18.04.02, 19:31
                                Gdyz uwazam, ze piekno to rzecz umowna. Tylko nie pytaj, why?
                                A w tym programie o tym wlasnie mowa:)
                                • Gość: polonus Re: To nie bajka! IP: 192.168.0.* 18.04.02, 21:33
                                  pau+la napisał(a):

> Gdyz uwazam, ze piekno to rzecz umowna. Tylko nie pytaj, why?
                                  > A w tym programie o tym wlasnie mowa:)

az taki edukacyjny ten program, lubie programy edukacyjne ale nie cerpie kukielek
                                  i animacji... :(
                                  z tego co widzialem dzieci znajomych siedza na pokimenami i innymi potworami co
                                  gina i rodza sie na nowo 100 razy na minute, poscilismy im krolewne sniezke to
                                  nie zrozumialy tego dowcipu...

• b3ut Re: To nie bajka! 18.04.02, 22:15
                                    kup pitbula będziesz miał respekt u sąsiadów, listonosza i dzielnicowego
                                    ps. ten post jest poświęcony cyferce 9 i literce "k"
                                    • Gość: polonus Re: To nie bajka! IP: 192.168.0.* 19.04.02, 15:29
                                      b3ut napisał(a):

> kup pitbula będziesz miał respekt u sąsiadów, listonosza i dzielnicowego
                                      > ps. ten post jest poświęcony cyferce 9 i literce "k"
                                      tak jak nie lubie niezrownowazonych psychicznie ludzi tak tez nie lubie psow
                                      czubow, dzieki cos mu odbije i mnie pogryzie, fenksss

podobaja mi sie bardzo bernardyny, widzialem egzemplarza ponad 100kg, jak kiedys
                                      bedzie mnie stac na utrzymanie, byloby cool, pies z charakterem, ma mozliwosci
                                      ale sie tym nie afiszuje!!!!
                                      Cos jak wzmacniacz ML 33, jak nie ma potrzeby to gra spokojnie a jak jest pasarz
                                      to tornado, kurde dobre porownianie, sorry za ten samozachwyt ale zadko mi tak
                                      trafnie wychodzi :(

• b3ut Re: To nie bajka! 19.04.02, 16:51
                                        Najpierw kup sobie chatę w górach. Taki pies bez tego żyć nie może. A jaki
                                        fajowy widok jak wychodzisz zimą przed schornisko a tam duży bern i mały sobie
                                        latają. Tyle że duże NIEWYOBRAŻALNIE się ślinią
                                        • Gość: polnus Re: To nie bajka! IP: 192.168.0.* 19.04.02, 17:12
                                          b3ut napisał(a):

> Najpierw kup sobie chatę w górach. Taki pies bez tego żyć nie może.
                                          a nad morzem nie moge?
                                          > fajowy widok jak wychodzisz zimą przed schornisko a tam duży bern i mały sobie
                                          > latają. Tyle że duże NIEWYOBRAŻALNIE się ślinią
                                          wszystkie psy sie slinia, bertnardyn jest 2.5 razy wiekszy niz duzy wilczur wiec
                                          i 2.5 razy wiecej sliny mu wycieka :)

• b3ut Re: To nie bajka! 19.04.02, 17:17
                                            chyba raczej 25 razy. Przecież jemu to się z ryja (bez urazy) normalnie leje.
                                            Poza tym ma same zalety
                                            • Gość: polonus Re: To nie bajka! IP: 192.168.0.* 19.04.02, 17:55
                                              b3ut napisał(a):

> chyba raczej 25 razy. Przecież jemu to się z ryja (bez urazy) normalnie leje.
                                              eee widziales jakiegos przepojonego, tego co widzialem w sudetach lezal na
                                              przystnku aytobusowym w pelnym sloncu nic sie nie lalo,
                                              zabawne bo wycieczka nie chciala wysiasc ze strachu, taki byl duzy ale wlasciciel
                                              zapewnil kierowce ze duzy i dobry, jak wysiadalismy nawet na nas nie spojrzal :)

> Poza tym ma same zalety

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka