Dodaj do ulubionych

Nasi milionerzy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 20:43
za ten tekst Wyborczej:

"Historie ludzi, którym się powiodło, pokazują jeszcze jedno - że Toruń i
jego okolice to nie tylko wymarzone miejsce do studiowania i wypoczynku. Dla
ludzi przedsiębiorczych z niebanalnymi pomysłami i odwagą jest to również
doskonałe miejsce, w którym mogą realizować swoje marzenia o własnych firmach
i dobrobycie."

- spodziewam sie kolejnego ataku Bydgoszczan, ze to niemożliwe, ze w Toruniu
bieda, ze nie ma pracy, sukcesów itp...
Niedawno podwazali nawet korzystne dla Torunia dane demograficzne GUS.
Obserwuj wątek
    • torunianin1 Re: Nasi milionerzy 08.11.04, 20:47
      nie ma sie co przejmowac opiniami niektórych Bydgoszczan - sami sobie
      wystawiają tylko opinię. Ja zdecydowana większość naszych sasiadów cenie -
      raczej nie sa z tego forum.

A Torun rozwija sie - pokazuja to kolejne rankingi, kolejne sukcesy, inwestycje
      oraz coraz wiecej artukułów w prasie.
      Dzis na cała strone w Pomorskiej - i to tej głównej (ogólnej) byl
      artykuł "Torun sie buduje!", opisujacy około 20 głównych inwest7ycji drogowych,
      uczelni, nowych osiedli itp.

Brawo!
    • Gość: Komisja Re: Nasi milionerzy IP: *.torun.mm.pl 08.11.04, 20:59
      Z tego artykułu bedzie Komosja Śledcza Rady Miejskiej, to jest pewne. Niedługo
      wybory i można się pokazać w dochodzeniu, czy czasami niektóre fortuny nie
      wzięły sie z ustawianych przetargów przez byłego pierwszego prezydenta, czy tez
      obecnych włodarzy miejskich. Pomorska w listpoadzie 2003 pisała o "systemie",
      gdzie wymieniono firmę Novapol oraz niektórych radnych miejskich. Komisja
      będzie miała szansę ocenić również toruńską prokuraturę, czy wszystko zrobiła w
      tej sprawie, bo jakoś nic nie słychac o zleconych przez prokuraturę kontrolach
      lustracjnych w spółdzielniach mieszkaniowych.
      • Gość: TURYSTA PIERWSZA DUŻA KASA TO PRZEMYT MIEDZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 21:15
        Z ROSJI W LATACH 1992- I W GÓRE
        • Gość: "jątrzacy leszek" a prawdziwy Turysta na IP: "mcbone.net"... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 21:24
          a prawdziwy Turysta na IP: "mcbone.net"...
          ...ten z IP:"neoplus.adsi.tpnet.pl" to "jątrzacy leszek"

znow sie podszywa.
          • Gość: navy Jak tych Bydgoszczan kłuje Torun w oczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 21:25
            no mocno sie niepomyliłem, piszac:

- spodziewam sie kolejnego ataku Bydgoszczan, ze to niemożliwe, ze w Toruniu
            bieda, ze nie ma pracy, sukcesów itp...
            Niedawno podwazali nawet korzystne dla Torunia dane demograficzne GUS.

Jak tych Bydgoszczan kłuje Torun w oczy. Jak ich boli, że ojej.
            • Gość: maniek dziecinada nejwiego mnie paralizuje... IP: *.hipernet.ras.pl 09.11.04, 12:09
              skad biezecie takich orlow???....i drugi ukrywajacy sie pod nikiem torunianin 1
              ktory mowi ze ma przyjaciol w bydgoszczy...eee...wierz mi ze gdyby
              przeczytaliby te twoje dyrdymaly ktore skrobiesz na tym forum juz dawno tymi
              przyjaciolmi by nie byli!!
    • torunianin1 Torun to zreszta nie tylko Karkosik 08.11.04, 21:02
      Torun to zreszta nie tylko Karkosik, a raczej 3 Karkosikow (bracia).

To również najwiekszy dostawca wszytskich blach gatunkowych w kraju - Nova
      Trading.
      To 19 i 30 firma budowlana w kraju (Budlex, Marbud).
      To najwieksza polska fermentownia win (Vinpol = Henkel&Sohnlein).
      To 3 fabryki Nestle, kilka fabryk TZMO-Belli, majacej juz po 30-40-50% rynków w
      Estonii, Litwie, Ukrainie, Indiach, Niemczech, Irlandii i łacznie 17 fabryk.
      To Fabryka Karetek Wietmarscher.
      To podtorunskie jogurty Campina Fruttis.
      To 3 siec hurtowni farmaceutycznych w Polsce - Torfarm.
      To najwiekszy dostawca IKEI w regionie - Adriana.
      To Apator, Kopernik, Elana.
      To Grupa G7 - siec Zakładow Energetycznych Torun SA Polski północnej.
      To najwieksza Krajowa Spólka Cukrowa.

Miło jest byc Torunczykiem. Torun rzeczywiscie coraz bardziej jest moim
      miastem. Kiedys myslałem o pracy w Warszawie. Dzis - tylko Torun.
    • qq1110 Re: Nasi milionerzy 08.11.04, 22:01
      Gość portalu: navy napisał(a):
      > "Historie ludzi, którym się powiodło, pokazują jeszcze jedno - że Toruń i
      > jego okolice to nie tylko wymarzone miejsce do studiowania i wypoczynku. Dla
      > ludzi przedsiębiorczych z niebanalnymi pomysłami i odwagą jest to również
      > doskonałe miejsce, w którym mogą realizować swoje marzenia o własnych firmach
      > i dobrobycie."

Jak zaczynałam studiować w Toruniu, chciałam wrócić do swojego miasta, ponad
      200 km od Torunia. Teraz wiem, że chce na pawen mieszkać w Toruniu.

Co mnie denerwuje, to słaba komunikacja odleglejszych dzielnic - miasto sie
      rozrasta, a linie ciagle jeżdżą przez centrum. Powinni wytyczyc linie okalające
      miasto, łaczące rózne peryferyjne dzielnice.
    • babbik Re: Nasi milionerzy 08.11.04, 22:29
      > i dobrobycie."

miłe, ja to wiem od dawna :-)
    • babbik Re: Nasi milionerzy 09.11.04, 09:25
      > i dobrobycie."

miłe, ja to wiem od dawna :-)
      • Gość: maniek a moze UM w toruniu cos na podobienstwo.. IP: *.hipernet.ras.pl 09.11.04, 12:19
        bydgoskiego UM < juz nie pamietam nika tego pajaca> zatrudnil tych < navy ,
        bobik , torunianin by w na kazdym kroku slodzili to co sie dzieje w toruniu -
        jedne i drugi pomysli sobie uuu to ten torun jest w pyte!a kogo to zasluga???
        to zaleskiego!! glosujemy na niego!!....ja bym uwazal <---to apel do normalnych
        torunian
        • torunianin1 Z rozwoju i sukcesów miasta trzeba sie cieszyc. 09.11.04, 16:16
          Z rozwoju i sukcesów miasta trzeba sie cieszyc.

A z popieraniem konkretnego polityka - uważać
          Zaleski jest niezły, ale kazdy moze zmienic zdanie, poglady, wejsc w koalicje
          itp...
    • Gość: AMERYK@777 Re: Nasi milionerzy IP: *.torun.mm.pl 09.11.04, 21:06
      DO TURYSTY ,IMPORT ZŁOMU Z BYŁEGO ZSRR TO NIE PRZEMYT!!!PRZEPISY CELNE
      ROSYJSKIE DOPUSZCZAŁY TAKIE TRANSAKCJE.GŁUPOPY ŁATWO PISAĆ. NAPISZ LEPIEJ
      PRAWDE O SWOICH BABOKACH!!!
      • Gość: goy PROSZEĘ PANA TAK SIĘ ZŁOŻYŁO ŻE PRZEJECHAŁEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 22:43
        SZLAK HANDLU PANA KARK..Z ROSJI PRZEMYT W TAMTYM CZASIE SZEDŁ NON-STOP.PAPIERY
        CZYSTA MIEDZ tzw.gąsiory DOSTAWAŁA DOPIERO PRZED POLSKĄ GRANICĄ (LITWA,
        BIAŁORUS , UKRAINA) stworzono SIEĆ SKUPEK -(skupów złomu ) tam legalizowano
        przemyt ,dostawano papier że to zostało zakupione u złomiarzy i wysyłano do
        Polski z rexportem(niepłacenie cła wwozowego Huta Głogów)JAK przeliczałem to
        np. w KOWNIE (LITWA)POWINNI SKUPOWAĆ PO 50 TON !!MIEDZI CODZIENNIE(szefował to
        mąż komendanta policji litewskiej w KOWNIE notabene PIEKNA KOBIETA POLICJANTKA)
        o innych nr już CI głupoto nie opowiem bo jestes za durny!!
    • Gość: DROHOBYCZ ELANA POTEGA POLIMERU !!!DZIĘKI KARKOSIKOWI IP: *.torun.mm.pl 09.11.04, 21:12
      LEPSZY KARKOSIK NIŻ OBLEŚNY FRANCUZ !!!!
      • Gość: GO NASTAJASZCZYJ KONSOMOLEC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 22:51
        SB ,MO POLICJA ,TYLKO ŻAL ŻE BYŁA GRUBA KRESKA
    • Gość: LE HIBOU@ ELANA PŁACI PODATKI W TORUNIU ,A JESTEM IP: *.torun.mm.pl 09.11.04, 21:29
      PEWIEN ŻE NIEKTÓRE FIRMY ZAGRANICZNE W TORUNIU NIE PŁACĄ PODATKU OD
      POCZĄTKU SWOJEJ BYTNOŚCI W GRODZIE KOPERNIKA ,POZDROWIENIA DLA TURYSTY.
      A PROPOS ,WIELE FIRM PRZENOSI SWOJĄ DZIAŁALNOŚĆ Z TORUNIA!!!!ELANA BĘDZIE
      PŁACIŁA PODATEK W SOCHACZEWIE!!!TURYSTO BĘDZIESZ MIAŁ ZA TO DUŻY WYBÓR
      MARKIETÓW.!!!!!
      • Gość: GOY PANIE HIBINS..I MA PAN RACJE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 22:47
        ALE GANSTERSTWO NIE POPŁACA.JAK SIE CZUJE DWORZEC MIASTO!!!
        • Gość: GOY Re: PANIE HIBINS..I MA PAN RACJE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 22:55
          TEN ADRES TO PL 18 STYCZNIA
    • Gość: caca Re: Nasi milionerzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 14:31
      torunianin1 napisał:

> Z rozwoju i sukcesów miasta trzeba sie cieszyc.
      >
      > A z popieraniem konkretnego polityka - uważać
      > Zaleski jest niezły, ale kazdy moze zmienic zdanie, poglady, wejsc w koalicje
      > itp...

to prawda
    • Gość: METYLOCELULOZA@ ELANA POTĘGA POLIMERU!!! IP: *.torun.mm.pl 11.11.04, 22:11
      HARY POTTER W ELANIE-WIELKI PLUS ZA MIEJSCA PRACY.RADNYCH BEZROBOCIE
      NIEINTERESUJE,ONI DAJĄ NOWE POZWOLENIA NA SUPERMARKIETY!!
    • wilman Torun to doskonale miejsce do realizacji wlasnych 12.11.04, 14:20
      > i dobrobycie."

ja tez tak mysle.
    • Gość: Jaś(mam 3lata) Re: Nasi milionerzy IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.04, 01:21
      Kiedy osiagniemy Kapitalizm to wszyscy bedziemy milionerami.
      Prawda Panie Leszku !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka