Dodaj do ulubionych

Apel mieszkańców w sprawie doktora Orkiszewskiego

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 01:09
O co tutaj chodzi? Czy ktoś może mi wytłumaczyć jaki powód ma marszałek by
nie zatrudniać lekarza, który ma złote ręce. To trwa zbyt długo, by milczeć.
Czy marszałek czuje sie dobrze?
Obserwuj wątek
    • Gość: maatzey Re: Apel mieszkańców w sprawie doktora Orkiszewsk IP: 212.244.62.* 10.11.04, 08:37
      Tiaaa, bo tu nie chodzi o to ze on jest dobry, moze bardzo dobry, moze
      najlepszy w okolicy, nie chodzi o to, ze ludzie, DZIECI moga umrzec...chodzi o
      polityke i jakistam kogostam biznes.....
    • Gość: szpital Re: Apel mieszkańców w sprawie doktora Orkiszewsk IP: *.y.INTELINK.pl / *.y.INTELINK.pl 10.11.04, 11:52
      -marszalek mysli tylko o sobie........
      -jego nie intersuje miasto, REGION......
      -to gorzej jak klika
    • Gość: abc Re: Apel mieszkańców w sprawie doktora Orkiszewsk IP: *.proxy.lucent.com 10.11.04, 15:49
      Pytasz o powod? Zerknij do postu "WARTO PRZECZYTAC".
      SLD'owski marszalek i jego komunistyczne metody...

• Gość: świadek DEKIEL TORUNIANKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 15:57
      Ona ma nierówno pod deklem. To przypomina historię wypadku, kiedy policjant
      pyta; kto jest świadkiem wypadku? Ja, ja, ja, ja, krzyczy z tłumu baba i od
      razu dodaje a co sie stało?
      • Gość: gość Re: DEKIEL TORUNIANKI IP: *.proxy.lucent.com 10.11.04, 16:14
        Jeśli nawiązujesz do pierwszego postu, to być może pisała to osoba nie znająca
        tematu (np. nie mająca dziecka wymagającego skomplikowanej operacji)...
        Zastanów się najpierw zanim wyskoczysz z podobną krytyką. Hint: puknij sie w
        dekiel zanim coś napiszesz;) Bez obrazy ;)

• Gość: świadek Re: DEKIEL TORUNIANKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 16:28
          Tak, nawiązałem do pierwszego postu. Dodam że jako mieszkaniec jestem
          wstrząśnięty cała historią pana doktora, a jeszcze bardziej poraża mnie myśl o
          sytacji chorych dzieci. To ostatnia już pora aby tę kompromitującą miasto sprawe
          załatwić. Wszak to obietnica przedwyborcza również obecnego prezydenta. Więc
          prosze się nie dziwić, że wkurza mnie niepotrzebna klaka jaką sprawie robi baba
          ciut sprytniejsza od kury. /chyba że na swoim podwórku też sie nieopanowuje/
          • Gość: gosc Re: DEKIEL TORUNIANKI IP: *.proxy.lucent.com 10.11.04, 16:33
            Wydaje mi sie, ze sprawa po prostu dociera do corasz szerszego grona odbiorców.
            I to dobrze! Jest coraz więcej artukułów i coraz więcej się o sprawie mówi.
    • Gość: aaaaa Re: WARTO PRZECZYTAĆ IP: *.proxy.lucent.com 10.11.04, 16:02
      "Nie jestem właściwym adresatem - powiedział tylko"

Panie Marszalku - jest pan szefem Dyrektora szpitala. Szpital podlega właśnie
      panu. Skoro to dyrektor szpitala usiłuje sie pozbyć Doc.Orkiszewskiego -
      NAJLEPSZEGO specjalisty w tym kraju, to dlaczego Pan Marszalek "nie jest
      właściwym adresatem" listu ? Może wogóle nie jest Pan właściwą osobą na
      stanowisku Marszałka ? Myśli Pan, że autorzy listu nie wiedzą kto powinien być
      jego adresatem (i kto stoi za tą sprawą) ? Ma Pan ich (i rodziców leczonych
      dzieci) za idiotów ? Niech Pan wreszcie przestanie myśleć o sobie i zrobi coś
      DOBREGO!

• Gość: ŻANETA Re: Apel mieszkańców w sprawie doktora Orkiszewsk IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.04, 18:31
      Jak długo można czekać na załatwienie tej sprawy - czy w toruniu naprawdę nie
      ma nikogo kto pomoże temu wspaniałemu lekarzowi ? Złamał klanową zmowę
      milczenia , gdzieś przeczytałam ,że pracownicy nie chcą z nim pracować bo za
      dużo od nich wymaga / takiego argumentu używali jego zwierzchnicy /
    • Gość: grzes Re: Apel mieszkańców w sprawie doktora Orkiszewsk IP: *.wlan.pl 10.11.04, 23:00
      Komuchy położyli służbę zdrowia na łopatki w całym kraju to dlaczego ma być
      inaczej u nas gdzie marszałkiem jest taki nieudacznik jak Achramowicz
    • Gość: Wujek Andrzejek Proste rozwiązanie IP: *.petrus.com.pl 11.11.04, 10:26
      Mam małe dziecko. Także ja i moja żona mieliśmy przyjemność korzystać z porady
      Docenta. Potwierdzam jego wysoką klasę, kulturę i ... no właśnie - odwagę w
      wypowiadaniu dość nieprzyjemnych (bo prawdziwych) dla tzw. środowiska
      lekarskiego (czytaj - sitwy) opinii. Rozwiązanie sporu i udziału w nim tow.
      Ahcramowicza jest proste - nie narzekajmy, tylko idźmy na wybory. Przegłosujmy
      stare babcie i dziadygi - komunistów, którzy zawsze się sprężą i takich wszarzy
      wybiorą. OBUDŹTA się. NIe pozwolmy, żeby Walduś Kiepski rządził teraz Toruniem.
    • Gość: toruńczyk Pamiętajcie na wyborach !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 11:15
      na następnego Prezydenta Torunia. Achramowicz Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!
      • Gość: Chory Re: Pamiętajcie na wyborach !!!! IP: *.torun.mm.pl 11.11.04, 16:40
        Nie można czekać tak długo do wyborów, tylko należy cos zrobić juz teraz.
        Archamowicz wraz z resztą cwaniaków, już wie, że wybory przegra i dlatego
        ustawia się teraz na miasto Toruń - został szefem miejskim SLD i teraz zaczyna
        mieszać tak, aby wybrano go na prezydenta Torunia. A że sprawa docenta zostanie
        nie załatwiona tak jak powinna być załatwiona, to jego i jego cwaniaków nie
        interesuje, bo ma ważniejsze cele przed sobą. Mogę się założyć o wszystko, że
        teraz będa atakowali przeydenta miasta Torunia, wytykając mu wszystkie błędy
        itd.
        • Gość: zdrowy Re: Pamiętajcie na wyborach !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 19:18
          Trzeba panu marszałkowi przypomnieć starą sprawę kiedy pracował na stacji PKP
          Toruń Miasto, kiedy okradano wagony, zdaje sie że nieżle wtedy umoczył, I
          napewno jest ślad w pamieci ludzi i papierach. Mimo że było to dawno.
    • Gość: Zbulwersowany Re: Apel mieszkańców w sprawie doktora Orkiszewsk IP: *.sympatico.ca 13.11.04, 17:03
      Jak dlugo jeszcze ta post PZPR-owska klika,bedzie decydowala w waznych sprawach
      spolecznych i niszczyla ludzi wartosciowych i potrzebnych spoleczenstwu.
      Marszalek Achramowicz to bezwzgledny aparatczyk SLD-owski,pozbawiony minimum
      wrazliwosci i poczucia zwyklej uczciwosci. Zarozumialy,arogancki i cyniczny
      poprostu komuch w najgorszym wydaniu. Powinien byc jak najszybciej
      wyeliminowany z zycia spolecznego i politycznego Torunia i naszego regionu.
    • Gość: gość PRZECZYTAJCIE I ZACHOWAJCIE IP: *.proxy.lucent.com 16.11.04, 14:26
      Ciekawe dlaczego ten post zniknął w tajemniczych okolicznościach z tego forum
      ??? !!!
      Post był trzeci na liście. Obecnie widać tylko "Temat". Środek zniknął i brak
      komentarza o przyczynie usunięcia treści.
      Oto to co tam było:

www.gazetapomorska.pl/apps/pbcs.dll/artikkel?SearchID=73190152198578&Avis=PO&Dato=20040716&Kategori=POLECAMY&Lopenr=107160339&Ref=AR
      Droga Gazeto Wyborcza - boicie sie pana marszałka ?
    • Gość: PRZECZYTAJ PRZECZYTAJ IP: *.proxy.lucent.com 16.11.04, 14:29
      To tez niestety Gazeta Wyborcza usunela z forum....:

"Według Girzyńskiego największym skandalem było "mataczenie" Achramowicza w
      sprawie docenta Marka Orkiszewskiego i red. Sławomira Szczepankiewicza, byłego
      dziennikarza radia PiK.
      - Obaj panowie zostali zwolnieni z pracy przy zakulisowym wsparciu marszałka -
      mówi Zbigniew Girzyński. - Docent Orkiszewski wygrał w sądzie pracy, ale
      ponieważ marszałek go nienawidzi, to zrobi wszystko, aby mu dowalić, bez względu
      na koszty."

Pełby tekst:

www.nowosci.com.pl/bazy/archiwum.nsf/1e50f79ff13f97a8c1256983004989f1/e2ea0ce3885cd0b4c1256d75002a6bc6?OpenDocument
      • Gość: Torunianka Re: PRZECZYTAJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 01:37
        Bez względu na koszty koniecznie trzeba wywalić marszałka Achramowicza. Mamy
        dość nieudaczników biorących wysokie pensje za brak kompetencji i
        skorumpowanie. A może marszałek jest chory i nie powinien sprawować tak
        odpowiedzialnej funkcji?
        • Gość: ONO Re: PRZECZYTAJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 01:50
          Przeczytałam i dlatego uważam, ze powinien sam odejść. Karierowicz bez honoru i
          uczciwości.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka