Gość: Torunianka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 01:09 O co tutaj chodzi? Czy ktoś może mi wytłumaczyć jaki powód ma marszałek by nie zatrudniać lekarza, który ma złote ręce. To trwa zbyt długo, by milczeć. Czy marszałek czuje sie dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maatzey Re: Apel mieszkańców w sprawie doktora Orkiszewsk IP: 212.244.62.* 10.11.04, 08:37 Tiaaa, bo tu nie chodzi o to ze on jest dobry, moze bardzo dobry, moze najlepszy w okolicy, nie chodzi o to, ze ludzie, DZIECI moga umrzec...chodzi o polityke i jakistam kogostam biznes..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpital Re: Apel mieszkańców w sprawie doktora Orkiszewsk IP: *.y.INTELINK.pl / *.y.INTELINK.pl 10.11.04, 11:52 -marszalek mysli tylko o sobie........ -jego nie intersuje miasto, REGION...... -to gorzej jak klika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Apel mieszkańców w sprawie doktora Orkiszewsk IP: *.proxy.lucent.com 10.11.04, 15:49 Pytasz o powod? Zerknij do postu "WARTO PRZECZYTAC". SLD'owski marszalek i jego komunistyczne metody... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świadek DEKIEL TORUNIANKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 15:57 Ona ma nierówno pod deklem. To przypomina historię wypadku, kiedy policjant pyta; kto jest świadkiem wypadku? Ja, ja, ja, ja, krzyczy z tłumu baba i od razu dodaje a co sie stało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: DEKIEL TORUNIANKI IP: *.proxy.lucent.com 10.11.04, 16:14 Jeśli nawiązujesz do pierwszego postu, to być może pisała to osoba nie znająca tematu (np. nie mająca dziecka wymagającego skomplikowanej operacji)... Zastanów się najpierw zanim wyskoczysz z podobną krytyką. Hint: puknij sie w dekiel zanim coś napiszesz;) Bez obrazy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świadek Re: DEKIEL TORUNIANKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 16:28 Tak, nawiązałem do pierwszego postu. Dodam że jako mieszkaniec jestem wstrząśnięty cała historią pana doktora, a jeszcze bardziej poraża mnie myśl o sytacji chorych dzieci. To ostatnia już pora aby tę kompromitującą miasto sprawe załatwić. Wszak to obietnica przedwyborcza również obecnego prezydenta. Więc prosze się nie dziwić, że wkurza mnie niepotrzebna klaka jaką sprawie robi baba ciut sprytniejsza od kury. /chyba że na swoim podwórku też sie nieopanowuje/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: DEKIEL TORUNIANKI IP: *.proxy.lucent.com 10.11.04, 16:33 Wydaje mi sie, ze sprawa po prostu dociera do corasz szerszego grona odbiorców. I to dobrze! Jest coraz więcej artukułów i coraz więcej się o sprawie mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa Re: WARTO PRZECZYTAĆ IP: *.proxy.lucent.com 10.11.04, 16:02 "Nie jestem właściwym adresatem - powiedział tylko" Panie Marszalku - jest pan szefem Dyrektora szpitala. Szpital podlega właśnie panu. Skoro to dyrektor szpitala usiłuje sie pozbyć Doc.Orkiszewskiego - NAJLEPSZEGO specjalisty w tym kraju, to dlaczego Pan Marszalek "nie jest właściwym adresatem" listu ? Może wogóle nie jest Pan właściwą osobą na stanowisku Marszałka ? Myśli Pan, że autorzy listu nie wiedzą kto powinien być jego adresatem (i kto stoi za tą sprawą) ? Ma Pan ich (i rodziców leczonych dzieci) za idiotów ? Niech Pan wreszcie przestanie myśleć o sobie i zrobi coś DOBREGO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŻANETA Re: Apel mieszkańców w sprawie doktora Orkiszewsk IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.04, 18:31 Jak długo można czekać na załatwienie tej sprawy - czy w toruniu naprawdę nie ma nikogo kto pomoże temu wspaniałemu lekarzowi ? Złamał klanową zmowę milczenia , gdzieś przeczytałam ,że pracownicy nie chcą z nim pracować bo za dużo od nich wymaga / takiego argumentu używali jego zwierzchnicy / Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzes Re: Apel mieszkańców w sprawie doktora Orkiszewsk IP: *.wlan.pl 10.11.04, 23:00 Komuchy położyli służbę zdrowia na łopatki w całym kraju to dlaczego ma być inaczej u nas gdzie marszałkiem jest taki nieudacznik jak Achramowicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek Andrzejek Proste rozwiązanie IP: *.petrus.com.pl 11.11.04, 10:26 Mam małe dziecko. Także ja i moja żona mieliśmy przyjemność korzystać z porady Docenta. Potwierdzam jego wysoką klasę, kulturę i ... no właśnie - odwagę w wypowiadaniu dość nieprzyjemnych (bo prawdziwych) dla tzw. środowiska lekarskiego (czytaj - sitwy) opinii. Rozwiązanie sporu i udziału w nim tow. Ahcramowicza jest proste - nie narzekajmy, tylko idźmy na wybory. Przegłosujmy stare babcie i dziadygi - komunistów, którzy zawsze się sprężą i takich wszarzy wybiorą. OBUDŹTA się. NIe pozwolmy, żeby Walduś Kiepski rządził teraz Toruniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toruńczyk Pamiętajcie na wyborach !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 11:15 na następnego Prezydenta Torunia. Achramowicz Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chory Re: Pamiętajcie na wyborach !!!! IP: *.torun.mm.pl 11.11.04, 16:40 Nie można czekać tak długo do wyborów, tylko należy cos zrobić juz teraz. Archamowicz wraz z resztą cwaniaków, już wie, że wybory przegra i dlatego ustawia się teraz na miasto Toruń - został szefem miejskim SLD i teraz zaczyna mieszać tak, aby wybrano go na prezydenta Torunia. A że sprawa docenta zostanie nie załatwiona tak jak powinna być załatwiona, to jego i jego cwaniaków nie interesuje, bo ma ważniejsze cele przed sobą. Mogę się założyć o wszystko, że teraz będa atakowali przeydenta miasta Torunia, wytykając mu wszystkie błędy itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdrowy Re: Pamiętajcie na wyborach !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 19:18 Trzeba panu marszałkowi przypomnieć starą sprawę kiedy pracował na stacji PKP Toruń Miasto, kiedy okradano wagony, zdaje sie że nieżle wtedy umoczył, I napewno jest ślad w pamieci ludzi i papierach. Mimo że było to dawno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbulwersowany Re: Apel mieszkańców w sprawie doktora Orkiszewsk IP: *.sympatico.ca 13.11.04, 17:03 Jak dlugo jeszcze ta post PZPR-owska klika,bedzie decydowala w waznych sprawach spolecznych i niszczyla ludzi wartosciowych i potrzebnych spoleczenstwu. Marszalek Achramowicz to bezwzgledny aparatczyk SLD-owski,pozbawiony minimum wrazliwosci i poczucia zwyklej uczciwosci. Zarozumialy,arogancki i cyniczny poprostu komuch w najgorszym wydaniu. Powinien byc jak najszybciej wyeliminowany z zycia spolecznego i politycznego Torunia i naszego regionu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość PRZECZYTAJCIE I ZACHOWAJCIE IP: *.proxy.lucent.com 16.11.04, 14:26 Ciekawe dlaczego ten post zniknął w tajemniczych okolicznościach z tego forum ??? !!! Post był trzeci na liście. Obecnie widać tylko "Temat". Środek zniknął i brak komentarza o przyczynie usunięcia treści. Oto to co tam było: www.gazetapomorska.pl/apps/pbcs.dll/artikkel?SearchID=73190152198578&Avis=PO&Dato=20040716&Kategori=POLECAMY&Lopenr=107160339&Ref=AR Droga Gazeto Wyborcza - boicie sie pana marszałka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRZECZYTAJ PRZECZYTAJ IP: *.proxy.lucent.com 16.11.04, 14:29 To tez niestety Gazeta Wyborcza usunela z forum....: "Według Girzyńskiego największym skandalem było "mataczenie" Achramowicza w sprawie docenta Marka Orkiszewskiego i red. Sławomira Szczepankiewicza, byłego dziennikarza radia PiK. - Obaj panowie zostali zwolnieni z pracy przy zakulisowym wsparciu marszałka - mówi Zbigniew Girzyński. - Docent Orkiszewski wygrał w sądzie pracy, ale ponieważ marszałek go nienawidzi, to zrobi wszystko, aby mu dowalić, bez względu na koszty." Pełby tekst: www.nowosci.com.pl/bazy/archiwum.nsf/1e50f79ff13f97a8c1256983004989f1/e2ea0ce3885cd0b4c1256d75002a6bc6?OpenDocument Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Torunianka Re: PRZECZYTAJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 01:37 Bez względu na koszty koniecznie trzeba wywalić marszałka Achramowicza. Mamy dość nieudaczników biorących wysokie pensje za brak kompetencji i skorumpowanie. A może marszałek jest chory i nie powinien sprawować tak odpowiedzialnej funkcji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ONO Re: PRZECZYTAJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 01:50 Przeczytałam i dlatego uważam, ze powinien sam odejść. Karierowicz bez honoru i uczciwości. Odpowiedz Link Zgłoś