Dodaj do ulubionych

Zwierzęta w domu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 02:07
Czy 2-3 psy mogę trzymać w mieszkaniu? Zaznaczam, że napewno nie będą
wypuszczane lużno na teren posesji przy bloku, w którym mieszkam. Czy są
jakieś przepisy, które zezwalają na trzymanie psów w mieszkaniu? Dodam
jeszcze, że kupiłam psy wytresowane i nie zagrażające zdrowiu i życiu w
kontaktach z człowiekiem. Bardzo proszę o odpowiedż miłośników psów.
Obserwuj wątek
    • Gość: Borys Re: Zwierzęta w domu IP: *.szpital-bielany.torun.pl 18.11.04, 07:12
      Ja trzymam w domu dwa psy...mieszkam w bloku,sąsiedzi się nie skarżą bo są w
      porządku, sami maja psy i koty więc jest fajnie...Rozmawiałem z urzędnikami w UM
      i nie mówili że trzymanie kilku psów to przestępstwo...Więc jak dbasz o nie,
      wychodzisz na spacery żeby robiły "to" dalej a nie w obrębie posesji to chyba
      nie ma problemu......Powodzenia i pogłaszcz ode mnie czworonogi......
      A tak na marginesie - chyba nikt w Polsce nie ma nic przeciwko wielodzietnym
      rodzinom (po 5 - 10 potomstwa) więc jak można trzymać mnóstow dzieciaków to
      chyba nie powinno być problemu z dwpma lub trzema ładnie ułożonymi pieskami
      które nie śmieca, nie chuliganią, nie zaśmiecaja i ogólnie są milion razy lepsze
      od ludzi......
      • wilman Re: Zwierzęta w domu 18.11.04, 17:00
        pies powinien moc sie wybiegac.
      • Gość: Wiech Re: Zwierzęta w domu IP: 217.97.134.* 19.11.04, 08:09

drobny, acz istotny szczegół: kochane pieski srają, a ich właściciele zazwyczaj
        nie sprzątają.
        więc jest fajnie..
      • Gość: superjoint Re: taaaa, psy są lepsze od ludzi IP: *.torun.mm.pl 19.11.04, 15:23
        ty masz chyba jakieś problemy emocjonalne... psy lepsze od ludzi... śmieszne to
        troche ale bardziej żałosne.

a to że pieski są ładnie ułożone to zwykle wydaje się tylko ich zapatrzonym w
        nie ślepo właścicielom.
        nie śmiecą - poza odchodami (idąc po rubinkowie lepiej odwracać głowę od
        trawników bo można się pożygać), nie chuliganią - poza warczeniem, szczekaniem
        i okazjonalnym atakiem na nogi. generalnie to fajne że mamy hordy psów na
        blokowiskach, których właściciele nie poczuwają się do żadnej odpowiedzialności.
      • Gość: assc Współczuję tym psom... IP: *.torun.mm.pl 19.11.04, 20:09
        W mieszkaniu w bloku chcerz mieć 3 psy??!!! To okrucieństwo!
    • Gość: gosik Re: Zwierzęta w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 20:25
      raczej nie
    • Gość: Torunianka Re: Zwierzęta w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 00:23
      A dlaczego nie można by trzymać kilku psów w mieszkaniu? Jeżeli są
      zaszczepione, odrobaczone, jak sama podajesz - dobrze wytresowane, mają
      odpowiednią ilość ruchu i nie zakłócają spokoju innym lokatorom, to uważam, ze
      nie powinno być żadnych przeszkód byś mieszkała ze swoimi ukochanymi psami w
      mieszkaniu. Ja mam sąsiadkę, która mieszka z dwójką dzieci, schorowaną matką,
      dziewczyną jednego z synów, dwoma psami i kotem. O wiele lepiej rozmawia się ze
      zwierzętami niż z ludżmi. Pies nie zna uczucia zazdrości, zawiści, nie kłóci
      się z Tobą, nie ubliża i jest wierny jak nikt na świecie. Uważam, ze to
      absolutnie tylko i wyłącznie Twoja prywatna sprawa. Jeżeli to rasy psów
      uznanych za agresywne, to musisz zgłosić się do UM po zezwolenie na trzymanie
      tych psów. Powodzenia i pozdrawiam.
    • Gość: Mieszkaniec Re: Zwierzęta w domu IP: *.torun.mm.pl 19.11.04, 11:37
      Wkrajach Unii Europejskiej jest zakaz trzymania zwierząt (psów, kotów, itd.) w
      blokach!! I tak powinno byc u nas. Poza tym, czy szanowni włąściciele psów
      mogliby sprzątać po swoich "pociechach"???
      • Gość: kama Re: Zwierzęta w domu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 12:03
        dla przypomnienia: Polska też jest w Unii, a więc nie uogólniaj, bo u nas takiego zkazu nie ma.
        a poza tym tam, gdzie ten zakaz obowiązuje, to i tak mieszkańcy trzymają zwierzęta: psy czy koty!
      • Gość: Borys Re: Zwierzęta w domu IP: *.szpital-bielany.torun.pl 19.11.04, 15:13
        Ja sprzątam...Staram się aby moje psiaki biegały i zalatwiały swoje potrzeby w
        miejscach rzadko uczęszczanych......Jesli zdarzy się "wypadek" to oczywiście w
        torebkę i do kosza.....Ludzie u nas jeszcze się nie nauczyli.....To druga
        sprawa....Ja mam jednak pytanie - czy Ty sprzątasz po sobie?? Swoich bliskich??
        Dzieciach?? Czy zdarza Ci się wyrzucić papierek lub niedopałek na chodnik ??Bo
        to jest najważniejsze...Ludzie widzą że psy brudzą a sami robią bajzel.......Mam
        nadzieję ze Ty do niech nie należysz....
        • Gość: Psiara Re: Zwierzęta w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 02:02
          Oczywiście jak już wspomniałam moje pieski nie będą wypuszczane na tereny wokół
          bloku czy do piaskownicy. Jestem osobą odpowiedzialną i wiem, że każdy ma prawo
          nie kochać zwierząt tak jak ja i dlatego szanuję odmienną opinię na ten temat.
          Jednak wszystkim tym, którzy mówią o kupkach na chodnikach przyznaję rację. Ale
          kochani spójrzcie na porysowane ściany w Waszych klatkach schodowych, wejścia
          do Waszych budynków są tak oplute, że nie ma czystego miejsca by postawić nogę
          i bezpiecznie suchym butem wejść do mieszkania, w klatkach schodowych Waszych
          budynków zbiera się młodzież i palą trawkę, na posadzce leży ok. 20-30 petów. Z
          psami sobie poradzicie, bo złożycie skargę do spółdzielni mieszkaniowej na
          właściciela psa. A dlaczego nie potraficie sobie poradzić z własnymi dziećmi,
          które zachowują się gorzej od zwierząt???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka