Dodaj do ulubionych

tzmo - prosba o info

IP: 81.210.32.* 07.02.05, 14:00
witam serdecznie - mam w tzmo odbyc rozmowe. w miedzyczasie poczytalem troche
o tej firmie na forum GW i znalazlem to
(members.lycos.co.uk/tzmo/index.php?)
forum. czy ta firma jest naprawde tak prostacko zarzadzana? czy to, ze liczy
sie na rynku jest tylko dzieki "sile rozpedu"? czy chamstwo i buractwo to
chleb powszedni? Będe wdzięczny za wszelkie info

CAT
Obserwuj wątek
    • torunianin1 Re: tzmo - prosba o info 07.02.05, 14:21
      to bardzo dobra firma, silna, mocna, ekspansywna.
      Bardzo dobrze ploaci ludziom, funduje silownie i solaria dziwczynom, daje
      bezplatna opieke we wwlasnym prywatnym szpitalu (!)
      nie wiem skad masz takie smieszne informacje.
      • Gość: lol Re: tzmo - prosba o info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 18:26

- brak zapłaty za nadgodziny
        - kanty na zegarach wejść i wyjść z pracy
        - mobbing
        - itp.
        Jeśli tam pracujesz to...rozumiem Twój tekst. lol
        • Gość: bleee Re: tzmo - prosba o info IP: 195.85.209.* 07.02.05, 19:04
          Iśc mozesz ale nie oczekuj wiele, oszczędzają na pracownikach i wykorzystuja 10
          godzin dziennie to min. Moja kumpela wytrzymała 1,5 roku. Z kolei kolega też
          tam pracowął i twierdzi , że zarząd wdrożył taką politykę, aby osoby na
          stanowiskach np. pierwszej linii kontaktu z klientem trzymać max 3 lata.
          Podobno po tym okresie człowiek się wypala. Tak więc sam sobie odpowiedz, ja
          tam dziękuje za takie podejście, tylko żeby zużyc i wyrzucić.
          • Gość: zarek Re: tzmo - prosba o info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 19:24
            lol i bleee - to Bydgoszczanie. Czy te zupelnie bez sensu negatywne uwagi to
            zazdrosc? Czy chęć osmieszenia torunskiej firmy?
            Firma jest bardzo dobra, potwierdzam w/w torunczykow. Pracowac w TZMO to zawsze
            byl prestiz i marzenie.
            A praca po 9 godzin? Czasem tak, jesli dostajesz za to 6000 zł?
            • Gość: cat Re: tzmo - prosba o info IP: 81.210.32.* 07.02.05, 19:37
              hmm. kurcze skrajnie RÓŻNE opinie dostaje na temat tej firmy. no cóż - skontaktowalem sie z kilkoma Torunianinami (tak?) i Oni raczej potwierdzają to co piszesz. Mam nawet znajomego w tzmo który jest zaskoczony tym, jak go traktuja (in plus :))
              Pozdro
              CAT
              • qq1110 Re: tzmo - prosba o info 07.02.05, 19:43
                Gość portalu: cat napisał(a):
                > Mam nawet znajomego w tzmo który jest zaskoczony tym, jak go traktuja
                > (in plus :))

To bardzo dobra firma. Moja koleżanka dostała na dzien dobry 5500 zł +
                samochod - marka do wyboru!
                Bydgoszczanie robią czasem takie śmieszne :-( dowcipy....stad te narzekania.
                • Gość: Ciekawy Re: tzmo - prosba o info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 17:19
                  Czy ty próbujesz komuś wcisnąć kit ze w tezmo ktoś dostał 5500 i do tego mógł
                  wybrac sobie markę samochodu ? Kompletna bzdura...
              • Gość: bleee Re: tzmo - prosba o info IP: 195.85.209.* 14.02.05, 16:45
                Cat, ściema ściema, ale akurat w tym przypadku samą prawdę napisąłem, jesli nei
                jesteś na stanowisku kierowniczym to maż cieżko. O robotnikach w fabryce nei
                wspominam. No ale fakt firma duża i znana, z reszta co tu dużo pisać przekonaj
                się. każda robota dobra
            • Gość: dido Re: tzmo - prosba o info IP: *.dardo.pl / *.dardo.pl 14.02.05, 16:07
              6000 zł ?????????? Tych chyba mieszkasz na Marsie !!!!!!!!!!!!!
            • Gość: PiciaTM Re: tzmo - prosba o info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 17:09
              O jakim ty prestizu mowisz ?? !!! Jakie 6000zl kto takie pieniadze zarabia w
              tej beznadziejnej firmie ??
      • Gość: magazynier Re: tzmo - prosba o info IP: *.torun.mm.pl 11.02.05, 23:38
        Pogięło cię?! Jakiś czas temu miałem problemy zdrowotne, poszedłem więc do
        specjalisty do "naszego szpitala", przedstawiłem dokumenty, potwierdzające że
        pracuję w TZMO, pielęgniarka wyciągnęła moją kartę i co?!- zabuliłem sześć
        dych!!! Darmowa opieka medyczna to wierutna bzdura. Jestem przekonany o twoim
        bliskim pokrewieństwie zkimś z kierownictwa albo sam zasiadasz na takim
        stanowisku bo jesteś totalnie zaślepiony, a twoje informacje pochodzą z ulotki
        z 2001 roku!
      • Gość: pracownik Re: tzmo - prosba o info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 19:51
        Człowieku skąd Ty masz takie informacje.To co pisze ten chłopak jest
        prawdą.Opieka???Chyba dla rodzinki!!!!Dobra firma płacą skąd masz takie
        informacje.Znam prywatne firmy gdzie zarabiają o wiele lepiej i mniej godzin
        mają!!!!
      • Gość: pan puk Re: tzmo - prosba o info IP: *.petrus.com.pl 16.02.05, 21:18
        ciekawe skad ty masz takie informacje. pracuje w firmie ponad 3 lata i jeszcze
        nikt mi nie zaproponowal karnetu na silownie ani na solarium. Bezplatna opieka
        w szpitalu??? którym??? chyba na bielanach.
        • Gość: wrona Re: tzmo - prosba o info IP: *.torun.mm.pl 25.02.05, 12:00
          ja pracuje od 10 lat i nie słyszałem o żadnym karnecie na basen .Basen
          przydałby się kobietom z Belli, które mają naprawdę ciężką pracę. Co druga
          kobieta ma schorzenia kręgosłupa.
      • Gość: GG Re: tzmo - prosba o info IP: *.torun.mm.pl 20.02.05, 17:41
        Naćpany?
      • Gość: Były_Pracownik Re: tzmo - prosba o info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 17:02
        TzMo dobrze płaci ?? Co ty z choinki się urwałeś ?? 1600 zł do taka wspaniala
        wypłata ?? W wielu firmach konkurencyjnych mozna duzo wiecej zarobić i tez daja
        dodatkowe bonusy...
        Poczytaj sobie opinie pracowników na forum www.forum.tzmo.er.pl

• obcy34 Re: tzmo - prosba o info 07.02.05, 22:07
      hmm.z tymi pieniedzmi to bym nie przesadzal...ale. firma rzeczywiscie jest
      prezna i rozwija sie zdecydowanie ekspansywnie. prezes i rada postawili na
      eksport i calkiem slusznie. co do zarzadzania.coz...widac pewne problemy w
      stylu ale to kwestia doboru kadr kierowniczych i decyzyjnosci. ogolnie nie jest
      to jescze(podkreslam JESZCZE) koncern na miare swiata ale ma ku temu jak
      najwieksze przeslanki. a co do tempa pracy- rzeczywiscie jest ostre.
      panegirykow nie potrzeba. sytuacje stresowe sa na porzadku dziennym tak jak
      wszedzie. ale takie sytuacje tworza ludzie a nie firma
      • Gość: netiarz Re: tzmo - prosba o info IP: *.proxy.lucent.com 08.02.05, 15:08
        kiedy moja zona tam zaczynala prace, wydawalo je sie ze Pana Boga chwycila za
        nogi...z jej opowiesci wiem ze w firmie pracuje sie zle, zreszta widze jak sie
        zmienila i pod jak presja pracowala....ja odradzam tam prace, bo tam rzadzi
        autokrata i tyle a Ty nie masz zadnej decyzyjnosci, a kasa tez kiepsciutka jak
        na takie dymanie...
        poza tym proponuje zwrocic uwage jaka tam jest rotacja...w ciagu ostatnich
        dwoch miesiecy zwolnilo sie 10 osob....to o czyms swiadczy.

ps. zona w koncu tez sie zwolnila i nie zaluje decyzji, a kiedys jej sie
        wydawalo ze poza tzmo nie ma innych firm.
    • Gość: qwarek Re: tzmo - prosba o info IP: *.petrus.com.pl 08.02.05, 15:43
      Patrzajta chłopaki w tyj naszej Elanie ni jest tak źle jak piszeta... w
      podpaskach tyz wyciska dostajom....

Pan Dusigrosik byc dobry Pan ja u niego pracowac za miska ryzu, nie miec
      placone za nadgodziny i takie tam bo po co mi pieniadze przecie szczęścia nie
      dajom. Ja kieds miec lepsza pensja ale jak nastal Pan Dusigrosik to mi ja
      wzioł
      i łobcioł bo powiedział ze te 600 zl to i tak o wiele za duzo... Potem dobry
      Pan przysłał mnie pismo i kupił łodemnie wszystkie akcje mojej Elany doł mi
      dobra cena ( 3,50 zł) i za te akcje com mioł i sprzedoł kupiłem se kalesony i
      rajstopy mojej Mirce. Jakies gupole godajo że to za mało za ta akcja com
      mioł ,
      ze warte wiencej ale dobry Pan Dusigrosik przecie by nie wydymoł prostego
      człowieka... Pozdrawiał was z nad mojej maszyny... zgodnie z normami powinna
      byc łobslugiwana przeze 7 łosób a zdolny Pan zrobił tak że jest nas aż 3 i
      tyż
      dajema se rade... moj syn jak dorosnie tyż bedzie w Elanie pracował

-----------------------------
    • Gość: magazynier Re: tzmo - prosba o info IP: *.torun.mm.pl 11.02.05, 23:26
      Witajcie bracia, byli, obecni i, nie daj Boże, przyszli pracownicy obozu pracy
      zwanego TZMO (Toruńskie Zakłady Materiałów Opatrunkowych). Mam nadzieję, że
      czytaliście artykuł w czwartkowych "Nowościach" (toruński dziennik) pod szumnym
      tytułem "Super Centrum wysokiego składu". Przyznam, że czytając ten artykuł
      omal nie padłem trupem ze śmiechu. Totalny stek kłamstw!!! 120 TIR-ów na
      dobę?! - raczej tygodniowo!!! System informatyczny jest totalnie niewydolny!!!
      Wiem co mówię, ponieważ jeszcze kilka miesięcy temu byłem pracownikiem TZMO i w
      dalszym ciągu utrzymuję kontakty z kolegami nadal tam pracującymi. A to o czym
      opowiadają jeży włos na głowie. To całe Centrum Dystrybucji to jedna wielka
      WPADKA KIEROWNICTWA TZMO. Niesamowitą kasę wten bubel pompują , ludzie od lat
      podwyżki nie dostali! (przepraszam, dostali: podwyższono im normy do
      wykonania!) Ja nie wiem, czy prezes Józefowicz nie zna stanu faktycznego czy
      poprostu mało go to obchodzi, ale tam rządzą "niekompetentne pociotki i inne
      plecaki"!!! Piszę o tym, bo zwyczajnie żal mi kumpli, którzy flaki sobie
      wypruwają w tym całym Centrum, a taki Turski wraz z Kossowskim gniazdka sobie
      uwili i za własne błędy karają niewinnych, chłopaki od roku nie mają prawa do
      zaciągnięcia w firmie pożyczki, chociaż prcownicy TZMO i Belli to robią. Mało
      tego - kilku chłopaków z Belli, z produkcji wysłali do pracy w Centrum (anty)
      Logistycznym (chyba jako wsparcie) Przecież wszystkie samochody z towarem na
      eksport i do indywidualnych odbiorców krajowych ładuje się na Belli !!!
      Wierzcie mi, ponieważ jadąc do pracy lub wracając przejeżdżam koło firmy Bella
      i na własne oczy to widzę ( że o kolegach nie wspomnę ). Dla niezoriętowanych:
      Bella wchodzi w skład TZMO.
      To nie koniec. Nowy cyrk powstał w Toruniu - BELLA !!! SŁyszeliście kiedyś,
      żeby osoby odpowiedzialne za ochronę firmy zamiast jej doglądać zbijali
      europalety?! Wracając z zakupów, przechodziłem kiedyś z rodziną obok Belli
      (mieszkam niedaleko). Była niedziela. Zakład zamknięty na cztery spusty, a tu
      ktoś "ostro napiernicza". Myślałem, że jakieś prace budowlane, że może znowu
      jakąś hale stawiają. Przy najbliższej okazji zapytałem znajomków, co też tam
      budują, a oni mi na to, że "prezes kazał portierom w weekendy palety zbijać,
      żeby im się nie nudziło"... Pomyślcie: jest ich dwoje, jeden zbija palety,
      jeden jest w dyżurce, a firma rozległa... Trzeba być imbecylem, żeby wpaść na
      taki pomysł...Dziwne, że tej firmy złomiarze jeszcze nie pocięli i na złom nie
      wywieżli...
      ALE to nie wszystko!!!
      Ludzie, od marca nie kupujcie wyrobów Belli w sklepach bo będzie prawdziwy
      wysyp towaru na rynkach , targowiskach i pewnie w przejściach podziemnych
      też... Wyobraźcie sobie, że spotkałem się z kumplami z TZMO ( obecnie kilku
      pracuje w Belli) i co usłyszałem?! Portierzy z Belli idą w odstawkę i zastąpią
      ich kobiety z produkcji!!! (Trochę na produkcji w TZMO pracowałem więc wiem co
      potrafią, a raczej ile potrafią.... WYNIEŚĆ !!!) Pewnie mi nie uwierzycie, ale
      ręczę za to głową - Jedna z przyszłych portierek była kilka lat temu przyłapana
      na kradzieży (2-krotnie), ale brygadzista wyciszył sprawę....Kumpel był
      światkiem, jak ją capnęli i co?! - pracuje nadal, a teraz będzie wręcz
      bezkarna - szczęściara... A co z portierami ? Oni idą na produkcję...
      Wyobrażacie sobie pracować pod zwierzchnictwem kogoś, kogo wcześniej
      kontrolowaliście, upominaliście , a może nawet przyczyniliście się do ukarania
      go przez jego zwierzchnika? HORROR !!!. Bogu dzięki mam teraz normalnego szefa,
      Który nie miewa takich samobójczych pomysłow jak prezes Belli (Pełczyński?). Co
      roku wyjeżdżamy na imprezy integracyjne (od szefa po sprzątaczkę - wszyscy
      pracownicy!!!) i nikt mnie nie straszy zwolnieniem... TZMO to bagno, ranczo
      pociotków, pokręconych kierowników, zaszczutych pracowników. Wiem, że to
      subiektywna opinia szeregowego pracownika, BYŁEGO PRACOWNIKA, ale proszę ,
      zastanówcie się zanim złożycie padanie o pracę w dziale personalnym TZMO,
      chociaż przez chwilkę.
      • Gość: lol Re: tzmo - prosba o info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 23:34

Powiedz dlaczego ja też słyszę takie opinie od byłych i aktualnych pracowników
        tzmo ? No i czytam te ciągłe brednie w gaz.wybie na temat tej firmy . Może to
        są jakieś inne firmy ? Może są dwa tzmo w Toruniu ? lol
      • Gość: ktos Re: tzmo - prosba o info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 06:59
        magazynier narobil szumu w belli a pracownicy sie ciesza ze ktos to wkoncu
        opisal brawo tak dalej!!!
      • Gość: pracownik Re: tzmo - prosba o info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 10:37
        JEST TO PRAWDA CAŁE KIEROWNICTWO FIRMY JEST DO KITU PREZES O WIELU SPRAWACH NIE
        WIE BO NIKT MU O TY NIE MÓWI A NAWET JEŚLI CHCIAŁBY POWIEDZIĆ TO SIĘ BOI
        NAJGORZEJ MAJĄ ROBOTNICY NA SAMYM DOLE WRAZIE JAKIEJŚ DRAKI TO I TAK ONI
        DOSTAJĄ PO TYŁKACH JEŚLI CHODZI O PRACOWNIKÓW BIUROWYCH TO TEŻ NIE MAJĄ LEKKO Z
        BYLĘ GŁUPSTWO DOSTAJĄ NIESTETY NASZ PREZES JEST BARDZO INPULSYWNY (MYŚLĘ JEDNAK
        ŻE TO SPOWODOWANE JEST STRESEM A NIE ZŁĄ WOLĄ)MAM NADZIĘ ŻE ZROBIĄ W KONCU Z
        TYM PORZĄDEK BO JAK TAK DALEJ BĘDZIE TO FIRAM W KONCU PADNIE A CO BY NIE MÓWIĆ
        JEST JAL MARAZIE ZAKŁADEM Z PRZYSZŁOŚCIĄ

PS. MAM NADZIĘ ŻE DOCZEKAM EMERYTURY JUŻ NIEBAWEM
      • Gość: GOSC2 Re: tzmo - prosba o info IP: 81.1.218.* 21.02.05, 13:18
        wszystko to prawda \może jest ktoś z exportu tzmo. tam dopiero są ciekawe
        historie.
    • Gość: pracownik Re: tzmo - prosba o info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 20:06
      To co magazynier napisał jest prawda.Tam można opisać więcej osób.Kolega zajął
      się głownie kadrą TZMO ale BELLA też ma swoich przodowników.Nie będę wymieniał
      nazwisk ale takie osoby są.Ktoś powie że w każdej frmie są takie osby.Ale tutaj
      jeden podpier...a drugiego i liczy się tylko kto ma jaki plecak życiowy
      • Gość: pracownik2 Re: tzmo - prosba o info IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.05, 20:14
        czyżby TZMO=Biedronka???
    • Gość: tomas czy mozna tam trafic z ogloszenia?? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 14.02.05, 20:55
      slyszalem ze tzmo to firma rodzinna czyli wujek popiera kuzynke, kuzynka
      popiera siostrzenca itd czy to prawda czy tylko opowiesci sfrustrowanych
      pracownikow???
      • Gość: Arek Re: czy mozna tam trafic z ogloszenia?? IP: *.net / *.net 15.02.05, 15:09
        A jak skończyła się afera razem z celnikami z Batorego bo oni nadal pracują
        bMiedacy.Przypomnę że sfalszowali dokumenty celne i wzieli pieniądze do
        kieszeni.Może w końcu nowa ekipa ukruci tąkorupcję którasięga rownież doTZMO!
        • Gość: Maniek Re: czy mozna tam trafic z ogloszenia?? IP: *.net / *.net 16.02.05, 12:29
          Słyszałem ze po tej aferze zwolniono tylko pracowników TZMO a dobrzy celnicy
          dalej pracuja bo prokurator mial "dobre serce" i zlitowal sie nad biednymi do
          następnej afery.
    • Gość: pracownik TZMO Re: tzmo - prosba o info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 19:37
      Piszę w odpowiedzi na pana prośbę.Pracuję w Toruńskich "opatrunkach"osiem lat i
      chciałam panu powiedzieć, że list napisany przez byłego pracownika naszego
      zakładu jest wynikiem rozgoryczenia z powodu utraty pracy. Czytając tę
      wypowiedź można odnieść wrazenie, że autor wypowiedzi wyolbrzymiał pewne
      sytuacje chcąc oczernić naszą firmę i jej prezesów.Moim zdaniem firma jest w
      porządku! Regularnie wypłaca pensje, gwarantuje ubezpieczenia. Nie mogę
      powiedzieć złego słowa na zarządzających TZMO. Dobrze chociaż ze autor
      wypowiedzi dodał ze jest ona subiektywna:)Pozdrowienia,i powodzenia na rozmowie.
      • Gość: pracownica Re: tzmo - prosba o info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 20:11
        Ciekawi mnie na jakim stanowisku pracujesz? Pewnie siedzisz sobie w milutkim
        biurze i tak naprawde nie masz pojęcia o tym w jakich warunkach pracuej się
        w "naszej kochanej firmie". Ja niestety miałam pecha i pewnego pięknego dnia
        zostałam zdegradowana (ktos musiał nadstawić głowe za kierownictwo), bo tu nie
        liczy się kto co umie tylko to kto Cie wciągnął do pracy i kogo znasz. Co do
        zarobków to mity chodzące po Toruniu i okolicach można chyba tylko dzieciom
        opowiadać (może uwierzą). A ludzi na produkcji traktuje się jak woły robocze,
        które nir mają nawet prawa do przerwy na sniadanie bo jak "WŁAŚCICIEL" zobaczy
        Cie w stołówce to ... a sam Prezes wypowiada się o pracownikach "chołota"!
        DNO!!! I jeszcze masz się cieszyć, że masz prace bo jak się nie podoba to Urząd
        Pracy czeka!
        • Gość: RoMa Re: tzmo - prosba o info IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 17.02.05, 19:21
          Co za HAM z tego prezesa "chołota" jak można
      • Gość: lol ...to mówiłem ja - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 20:16
        • Gość: lol ....Jarząbek.....trener drugiej klasy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 20:20

łubu dubu , łubu dubu....niech żyje nasz prezes ...naszego....
          .....niech żyje naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam
        • Gość: dr.voo Re: KON-iokracja- praca na produkcji IP: *.pl 17.02.05, 11:05
          szczerze mowiac zawsze chcialem pracowac w tym zakladzie- dla pieniuedzy
          oczywisciwe bo nie ukrywajmy 1700 zl dla osoby ktora nie ma nikogo na
          utrzymaniu to godziwy zarobek w toruniu! jednak patrzac na wszystkie zachowania
          osob ktore tam pracuja ich psychika jest rowna sponiewieranego bezdomnego psa,
          miedzy innymi i w szczegolnosci przez "KONIA" cci ktorzy pracuja na produkcji
          wiedza o kogo chodzi ci ktorzy nie wiedza przyblize- pan jasnie wladca Korpal,
          mysli ze jezeli jest kilka szczebli nad zwyklym pracownikiem to uwaza sie za
          boga-doslownie! poniewieranie czlowieka to chyba jego pasja a ulubionymi
          slowami to: prosze sie zglosic do brygadzisty i powiedziec ze zabieram panu-
          pani premie, lub kwartalnik! ten czlowiek ma chyba problemy w domu moze panuje
          nad nim zona i odgrywa sie na ludziach w zakladzie- bella! mimo wszystko
          chcialbym tam pracowac ale nie wiem na jak dlugo pozwolilaby mi na to moja
          psychika ktora uwazam za w miare dobra ale po spotkaniach z KONIEM nie wiem jak
          wypadnie! o zarzadzie calego zakladu mozna powiedziec jedno- cyrk, co to za
          zaklad ktory niszczy sie od wewnatrz- dzial logistyki- mlodzi gniewni ktorzy
          probuja byc nadludzmi! podsumowanie: ludzie jezeli mnacie psychike ze stali
          betonu lub cos podobnego, lubicie byc poniewierani jak szmata na wietrze,
          kopani w tylek kazdego dnia, tracic pieniadze- premie za czyjes kiepskie dni,
          fochy humory, zapraszamy do torunskich opatrunkow! motto zakladu: jestes
          czlowiekiem, u nas zostaniesz wrakiem
          • Gość: RoMa Re: KON-iokracja- praca na produkcji IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 17.02.05, 19:17
            Nie wiem skad masz takie informacje odnosnie "KONIA" i wiem ze go nie lubisz
            lub zawsze nie lubiles. Wiem ze jest to gosc ktory siedzi pomiedzy mlotem a
            kowadlem bo z gory go gnebia pociotki samych przesow a z dolu ma doczynienia z
            narastajacymi ludzkimi problemami ale co by nie mowic TEN GOSC to czlowiek na
            odpowiednim stanowisku utrzymujacym ten zaklad w jeszcze jako takim porzadku. A
            co do zabierania premii to fakt ze nie zawsze slusznie zabiera.
            Co do pensji 1700 zl owszem na dzien dzisiejszy to moze wystarcza ale za kilka
            lat nie sadze aby to byl godziwy zarobek ( aha zapomnialem - od kilku lat nie
            bylo podwyzek plac i nic nie wskazuje na to aby byly w najblizszym czasie bo
            znowu jakies inwestycje sa zaplanowane malo tego nawet obnizyli fundusz
            socjalny na swieta) mam dobre wiesci dla ciebie bo w najblizszym czasie zwolni
            sie kilka osob z produkcji na wlasna prosbe - robi sie tam coraz wieksze bagno.
            No coz mozna by tak pisac i pisac o opatrunkach i jak tak dalej beda postepowac
            z pracownikami to w koncu cos peknie.
            POZDRAWIAM <POCHWA>
            • niunia301 Re: KON-iokracja- praca na produkcji 18.02.05, 16:48
              Ja także miałam okazje poznac osobiscie Pana KONIA (łysego)i jego otaczajacych
              źrebaków odrazu osobiscie ta grupa mi się nie spodobała.Mam nadzieje że MGR
              (poniewaz zaczal studia razem z najwieksza szuja ZIĘBĄ)coś go zmienia,albo on
              zmieni fotel moze przyjma go po studiach do A100.
              Czegos tu nie rozumiem przeciez pomiedzy wami -pracownikami a tymi dupkami
              KONIAMI jeszcze sa inni ludzie np.brygadzisci,kontrolerzy poszczególnych
              działow,szef produkcji,pelnomocnicy do spraw jakosci.Dlaczego sie do nich nie
              udacie po pomoc moze maja wieksze placaki u prezesai oleju w glowie i sa
              barzdiej dostepni Co wy na to?czekam na odzew:))))Pozdrawiam!!!
              • Gość: Recera Re: KON-iokracja- praca na produkcji IP: *.net / *.net 18.02.05, 17:12
                A co z TĄ aferą z celnikami czas aby ktos poniósł karę,czemu milczycie czas
                przewietrzyć IZBĘ CELNĄ,czemu pracują ludzie zamieszani_znowu układy<dlatego
                nie ma SĄDU APELACYJNEGO wTORUNIU.
              • Gość: gość Re: KON-iokracja- praca na produkcji IP: 212.160.129.* 19.02.05, 09:57
                Panowie brygadziści(czyli młodsi mistrzowie)jak również konyrolerzy produkcji
                nigdy się nie wychylą i nie narażą Koniowi.Czasami bywa (czytaj często)że są
                jeszcze gorszymi idiotami od niego.Jeśli któraś z kobiet chce mieć wzglendy u
                brygadzisty to niestety musi być bardzo ,,dyspozycyjna"
                • Gość: Dany Re: KON-iokracja- praca na produkcji IP: *.tzmo.com.pl / *.tzmo.com.pl 02.03.05, 00:32
                  Muszę wam wszystkim pogratulować :dr.voo, niunia 301 iinni jesteście bardzo
                  odważni czemu nie napiszecie maila bezpośrednio dp pana K. i brygadzistów, jaj
                  wam brakuje(tu niunia jest usprawiedliwiona ponieważ nigdy ich nie miała,
                  reszta pewnie też)Pozdrawiam was wojownicy.
                  • Gość: niunia301 Re: KON-iokracja- praca na produkcji IP: *.petrus.com.pl 03.03.05, 20:38
                    Dany mam prośbę przedstaw sie oficjalnie na forum kim jestes "pokaż swoją
                    twarz"(ja osobiście wiem :))pozdrawiam
                    • Gość: lol Re: KON-iokracja- praca na produkcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 21:07

Ja też wiem.
                      • Gość: Leszek Miller Re: KON-iokracja- praca na produkcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 21:22
                        I JA WIEM:)
              • Gość: Stary Cała prawda IP: *.petrus.com.pl 19.02.05, 21:16
                To przestaje być zabawne wyciąganie brudów z firmy .Bardzo mnie ciekawi
                wszystkim jest tak żle a nadal tam pracują .Pisanie takich bzdur i
                tak nic nieda nawet jeśli była by to prawda. Albo szczerze napisać
                wszystko albo dać sobie spokój i zabrać się do pracy . Dla
                zinteresowanych pracuję na produkcji .
                • patatajek Re: Cała prawda 19.02.05, 21:25
                  to fajnie stary ze tam pracujesz. skoro dajesz takie propozycje to dawaj do
                  konca. to jak? gadasz prawde czy dalej kleisz tampony i potakujesz koniowi?
                  • Gość: Stary Re: Cała prawda IP: *.petrus.com.pl 19.02.05, 22:32
                    Nic nie pakuję to ty jesteś cienki bolek i morze coś tak
                    pakujesz.mniałem nadzieję że odpisze ktoś na poziomnie a tu co?Brak
                    kontretów jak podczas całej tej paplaniny szkoda.
                    • Gość: lol Re: Cała prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 23:58

a ja mniałem może bałtyckie
                      • Gość: Dany Re: Cała prawda IP: *.tzmo.com.pl / *.tzmo.com.pl 02.03.05, 00:39
                        No to niezły z ciebie lol! By the way morze pisze się przez "RZ". Polecam
                        lektórę profesora Moidka "zasady pisowni i interpunkcji polskiej" poczytaj może
                        skoczy ci IQ.
                        • Gość: Leszek Miller Re: Cała prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 10:14
                          Słuchaj Danielku kochany,skoro to taki wyczyn pracowac tak jak ty,to dlaczego w
                          czasie pracy serfujesz po internecie i lizesz tyłeczek tatusiowi i za razem
                          wszystkim z górnej pólki.Może tak bardzo kochasz swój zawód ale tylko
                          teoretycznie bo jak widac jestes teraz w "TZMO" i na brak wolnego czasu nie
                          narzekasz:-)Jeśli wszyscy maja takie same prawa i obowiązki to niestety musisz
                          wiecej czasu poświecic pracy a nie siedzeniu przed komputerem.Pewnie myslisz ze
                          masz tatusia to mozesz wszystko.A tak pozatym jeśli chodzi o pisownie to kto to
                          jest "Moidek"????????????
                        • Gość: lol Re: Cała prawda IP: 212.244.114.* 02.03.05, 16:20

Baran jesteś i tyle. Zobacz dlaczego tak napisałem - ośle.
                  • Gość: Dany Re: Cała prawda IP: *.tzmo.com.pl / *.tzmo.com.pl 02.03.05, 00:36
                    Patatajek- czy wlaśnie tak do ciebie mówi żona lub dziewczyna kiedy jest jej
                    dobrze? Pozdrawiam
                    • Gość: faraon Re: Cała prawda IP: *.torun.mm.pl 02.03.05, 16:02
                      Gratulacje Dany, masz fajne "nocki", grunt to się dobrze ustawić, a sądząc po
                      Twoich poglądach, wiem na czy opierasz swą strategię. Słabo mi się robi, gdy
                      czytam takie teksty, a jeszcze słabiej gdy słucham poglądy ludzi nie związanych
                      z TZMO. Firma jak firma, są układy i układziki, a to forum i tak niczego nie
                      zmieni, może dostarczy więcej sensacji i ubarwi szare życie byłych i obecnych
                      pracowników.
                      • Gość: Leszek Miller Re: Cała prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 21:17
                        Najlepiej mieć tatusia u góry i zadzierać nosek w pracy:-)Ciekawe Danielku czy
                        pracowałbyś w tym zakładzie gdyby nie pomoc ojca?Nawet na magazynie byś się nie
                        załapał a juz nie mówie o obecnym twoim stanowisku.Zamiast w TZMO pracowałbyś w
                        MPO i to przy dobrych układach pewnie.
                • Gość: Klementynka Re: Cała prawda IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.05, 11:04
                  Jest pewna różnica czy pracujesz w Belli czy na Żółkiewskiego. Na Żółkiewskiego
                  na produkcji pracuje się w miare normalnie. Dlaczego jednak zabraniać ludziom
                  pisania tego co im leży na sercu? Nikt mie pisze tutaj z pracy z komputerów
                  TZMO. Przynajmniej do tego co robi pracownicy w swoim czasie wolnym niech się
                  nikt nie wtrąca!!!
                • Gość: Kraków czytelniczk Re: Cała prawda IP: *.torun.mm.pl 23.02.05, 11:25
                  TY chyba masz oczy zarosniente perzem lub lubisz lizac piety szefostwu bo józ
                  nie wspomne o innych czesciach ciała.
          • Gość: Dany Re: KON-iokracja- praca na produkcji IP: *.tzmo.com.pl / *.tzmo.com.pl 02.03.05, 00:20
            Panie sznowny d(upku)r.v(ulgaris)oo (Vulgaris po łacinie oznacza dla nie
            wtajemniczonych pospolity). Może tak najpierw się byś wykazał czymś a nie
            najeżdzasz na przełożonych. Praca pana jak go beszczelnie nazywasz Konia wiaże
            sie z dużą odpowiedzialnościa a co za tym idzie i stresami i nie kończy się po
            8 godz pracy. Zapanowanie nad wszystkim to wielki wyczyn myślę że pan voo nawet
            nie ma o tym pojęcia bo jest zbyt ograniczony- i dlatego pewnie pracuje tylko
            na produkcji. Pozdrawiam pamnie Voo. A naprzyszłość więcej zrozumienia -
            pozdrawiam.
            • Gość: Leszek Miller Re: KON-iokracja- praca na produkcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 22:00
              "Wielki wyczyn" to siedzieć w pracy na internecie i oficjalnie lizać dupcie
              tatusiowi.Tobie i tak nic za to nie zrobia.Czaty macie zablokowane czy
              bajerujesz czasami małolaty??????Nieważne,przeciez wystarczy wykasować historie
              i.........nawet taki mądry Koń nic nie zauważy.Nawet gdyby zauważył to oczko
              przymknie.Weż sie do roboty nierobie jeden a nie zwykłych,uczciwych,solidnych
              pracowników krytykujesz!!!Tobie stary tyłek podetrze ale inni musza
              zapierdzielać jak woły za "damski ch.......".Nie sztuką jest znalezć pracę po
              znajomościach lecz przez cierpliwość i wiedzę.Podziwiam tych którzy po długiej
              walce dostali swoją posadę i niewazne jest na jakim stanowisku.Ważne że
              codziennie znoszą humorki i docinki Danyego.Pracownik niższej rangi jest
              zwykłym śmieciem bo nie ma wtyków i szczescia co niektórzy?A gdyby ci tatusia
              zabrakło na tym swiecie to byś zjechał kilka pięterek nizej co?Więc nie rób
              koleś z siebie pajaca tylko obudż sie i to jak najszybciej!!!
              • Gość: xyz ??? IP: *.petrus.com.pl 03.03.05, 22:35
                Ja nie rozumiem jednej rzeczy.Skoro jestescie tak sfrustrowani to po pracujecie
                w tej firmie?
      • Gość: pracownik 1 Re: tzmo - prosba o info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 18:49
        Może zacznie się pan wypowiadac w swoim imieniu.Ja bym jeszcze dodał kilasz
        szczegółów o których nie napisał wydawca!!!!A wiec to co on napisał nie jest
        wcale rozgoryczenie z powodu utraty pracy TYLKO FAKTEM, który sie dzieje w tej
        pseudo firmie.Oczywiście wynagrodzenia są jeszcze wypłacane terminowo ale tam
        nikt nie liczy się z pracownikiem.Może teraz panu da to do myślenia Pozdrawiam
        • Gość: ex pracownik Re: tzmo - prosba o info IP: *.petrus.com.pl 18.02.05, 20:20
          Witam !! Ja jako ex-pracownik tzmo moge powiedziec tyle Jak chcesz zarobic i
          sie narobic to prosze bardzo dasz rade jak bedziesz charował jak wół to
          zarobisz łap wszystkie setki to owszem pare groszy wiecej dostasniesz opieka
          medyczna za free to fikcjia. a te karnety o ktorych pisałi to z 2 razy były ale
          tylko dla wybranych ;]a co do Prezesów to banda chamów i prostaków zwykłego
          pracownika potrafia tylko ponizyc!! (ty musisz siedziec cicho jak chcesz
          pracowac) POZDRAWIAM EX_
    • Gość: Grzesiek Re: tzmo - prosba o info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 10:42
      tzmo jest nie tylko prostacko zarządzana ale i zatrudnia prostych ale nie
      głupich przedstawicieli handlowych którzy łupią firmę, pracują po pare godzin a
      ich praca polega na wręczaniu łapówek kierownikom hurtowni,hipermarketów i
      innych sklepów na co zresztą jest odgórne przyzwolenie
      • Gość: REmek Re: tzmo - prosba o info IP: *.net / *.net 19.02.05, 11:35
        Czyli ciąg dalszy afery podobnej doUrzędu Celnego gdzie pracownicy TZMO razem z
        celnikami sfabrykowali fałszywe dokumenty odpraw celnych a pieniądze wzieli do
        kieszeni.
    • Gość: Wojtekh Ja tu czegoś nie rozumiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 19:48
      Facet chce się nająć do pracy. Zbiera info o firmie, a tu jakieś pacany
      wyjeżdżają z jakąś Bydgoszczą, zazdrością i innymi bzdetami. Skąt osły się Wam
      to bierze w tych łbach. No pojąć się nie da.

Was już nic i nikt nie wyleczy.
      • patatajek Re: Ja tu czegoś nie rozumiem 19.02.05, 20:00
        Ty jakis glupi jestes? Z jaka zazdroscia ty wyjezdzasz? Facet chcial info to
        ma. I dobre i zle. o co ci chodzi? Za dobre naleza sie brawa a za zle powinna
        sie wziac firma.
        • Gość: Wojtekh No chyba nie czytałeś wszystkich wpsiów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 14:04
          wysrtarczy przeczyatć kilka pierwszych i zrozumiesz o co chodzi
      • Gość: maras Re: Ja tu czegoś nie rozumiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 21:33
        ale jesteś walnięty.co ma piernik do wiatraka.lecz się
        zakompleksiony ....... .... .... ... ...
        • Gość: Wojtekh Kurna nie wytrzymam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 14:05
          czy musicie odwracać kota ogonem? Przecvzytajcie wpisy na początku dyskusji i
          zobaczycie o co mi chodzi. No ale czytanie ze zrozumieniem to nie wasza domena
          chyba
          • Gość: Wojtekh Re: Kurna nie wytrzymam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 14:06
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=20332379&a=20344809
        • Gość: tiger Re: Ja tu czegoś nie rozumiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 09:51
          hmm...duzo powiedziec ? O tak. Naprzykład o takim tworze jak "Plastica" -nowa
          spółka TZMO.Firma poprzez złe , niedoswiadczone kierownictwo ,ktore ma jeszcze
          mleko pod nosem a robi z siebie hrabiostwo i wszystkowiedzacych , generuje
          gigantyczne straty . I albo naczelny Józefowicz o tym nic nie wie , albo sa to
          osoby z bardzo mocnymi pleckami , nie do ruszenia. Podejrzewam ze gdyby zaklad
          byl w Toruniu a nie w Kowalewie Pomorskim ,info latwiej dotarlo by do zarzadu i
          prezesa .I gdyby to byl zaklad na ZÓŁkiewskiego albo Bella juz ktos by za to
          polecial na zielona trawke .A mowiac "o tym " mam na mysli - zły dobór przez
          głównego technologa farby do nadruku na laminacie do produkcji pieluszek dla
          dorosłych .Zamiast profesjonalnego barwnika do folii zakupiono farbe do
          opakowan teturowych , ktora sie sciera i powoduje brudzenie przescieradel
          farbą , przy przeciekaniu pieluszki . Sa to straty liczone w milionach złotych(
          za bardzo sie nie orientuje ale moze i wiecej).Zla decyzje i ryzykowna podjelo
          kierownictwo firmy ,ale to pracownicy ponosza konsekwencje w postaci
          zapowiedzinych na ten rok ciec budzetowych ( nie bedzie obiecanej podwyzki ) i
          zabieraniu premi z blachych powodow lub wogle niesprawiedliwie . Nie wspomne
          juz o ogolnym balaganie i b...lu na kółkach.
          • trutka1 Re: Ja tu czegoś nie rozumiem 01.03.05, 12:06
            nie jestem pewien czy jozefowicz o niczym nie wie. raczej stosuje swoja
            ulubiona taktyke zamiatania brudow pod dywan, byle tylko nic nie wylazlo i nie
            pobrudzilo idealnej opinii na temat firmy i jego samego. ale niestety, ta
            opinia juz dawno tak doskonala nie jest... wystarczy popatrzec co dzieje sie w
            dziale eksportu. dzieki genialnym pomyslom wielkiej dyrektor grzymowicz tzmo
            wtopila juz tyle kasy, ze kowalewo przy tym to pestka! i o tym pan prezes tez
            nie wie? sadzac po zazylosci stosunkow miedzy pania dyrektor a panem prezesem,
            to chyba wie doskonale... a dzialalnosc pani dyrektor to pasmo "wielkich
            sukcesow": drastyczny spadek udzialow w rumunii, czechy, slowacja i wegry na
            skraju upadku, spadek udzialow na ukrainie (pomimo otwarcia wielkiej fabryki),
            systematyczny spadek na rynku rosyjskim (tu rowniez wielka fabryka - wielkie
            otwarcie i wizyta prezydenta kwasniewskiego - jak szalec, to szalec!). ostatnio
            na topie jest spolka niemiecka - po 6 latach reanimacji i systematycznego
            topienia pieniedzy wreszcie cos sie ruszylo, ale biorac pod uwage potencjal
            tego rynku i ilosc srodkow juz zainwestowanych, to wynik jest po prostu
            smieszny! no ale jak ma byc inaczej skoro z eksportu systematycznie odchodza
            (badz sa wyrzucani przez grzymowicz) najlepsi, doswiadczeni ludzie? na ich
            miejsce w ramach oszczednosci pani dyrektor zatrudnia absolwentow za 1000 PLN
            brutto/miesieczie, ktorzy jeszcze dlugo beda musieli sie uczyc... no ale widac,
            ze firma bogata to stac ja na takie eksperymenty. powodzenia w zdobywaniu
            swiata z pania grzymowicz!
    • Gość: traktorzysta:-) Re: tzmo - prosba o info IP: *.torun.mm.pl 21.02.05, 18:21
      Po kilku ladnych latach zwolniłem się z tak tak "zacnej" instytucji jak TZMO.
      Niestety mogę potwierdzić wszystkie negatywne opinie na temat zwyczajów
      panujących w tej organizacji. Jeżeli liczysz na to, iż jest to firma w której
      możesz osiągnąć cokolwiek w sytuacji kiedy nie masz bezpośredniego poparcia w
      kręgach najwyższego kierownicta to się mylisz- nie ulegaj złudzeniom!!!!!!!
      Buta i arogancja oraz ignorancja przez to jest to, co jest w TZMO na porządku
      dziennym. Powszechnym jest fakt promowania głupoty i ciemnoty, najlepszymi
      pracownikami są głupi potulni! TZMO to firma gdzie władze sprawują ludzie
      piastujący swoje stanowiska z racji tradycji lub na zasadzie dziedziczenia
      jednocześnie niszcząc drogę rozwoju młodym i dynamicznym. Prawdziwi fachowcy
      nie są bynajmniej tam doceniani.Z całego serca odradzam marnowania czasu na
      wizytę i rozmowę z zapatrzomyni w swe oblicze pamiami z działu HR.
      • Gość: adek Re: tzmo - prosba o info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 10:23
        ciekawe czy ktoś to z tej firmy czyta ?
        • sikorka17 Re: tzmo - prosba o info 24.02.05, 22:53
          Myślę, że ktoś czyta ale niekoniecznie Prezes. A szkoda, bo też uważam zakład
          za bardzo dynamiczny, ekspansywny i poszerzający horyzonty- nie tylko Europa
          ale tez Azja, Indie , nie wiadomo gdzie dalej. Niestety jak w każdym zakładzie
          znajdują się ludzie którym wydaje się że są ważniejsi od Prezesa, mogą robić
          wszystko z pracownikami, bo przecież przy takim jak obecnie rynku pracy każdy -
          czytaj - szczególnie nienajmłodszy trzyma się kurczowo pracy. Przecież nie ma
          firm które chętnie zatrudniają ludzi po 40 czy starszych, nieprawdaż? Więc
          jeżeli ktoś poświęcił najlepsze lata swojego życia na pracę w dobrej firmie
          jaką były i są nadal TZMO a od roku daje mu się (delikatnie mówiąc) odczuć że
          nic nie jest wart tylko dlatego że pracuje wolniej jak dwudziestolatkowie to
          już przestaje być zabawne. A w sprawie płac - myślę że tak jak i w innych
          firmach najlepiej zarabiają nowo przyjęci - czymś trzeba ich "zanęcić" - to tak
          jak z wędkowaniem - rybka myśli że szykuje się dobra kolacja a tu sama staje
          się kolacją bo czeka na nią haczyk.
          podsumowując - Jeżeli jesteś młodą, wykształconą osobą i nie boisz się pracy -a
          masz okazję tam pracować to łap okazję. W każdej firmie prędzej czy później
          zaczyna być gorzej. A to Polska właśnie.
          • Gość: BLEJOR Re: tzmo - prosba o info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 19:27
            I TU MASZ RACJĘ, >>A TO POLSKA WŁAŚNIE<< OBOJĘTNIE GDZIE BY SIĘ NIE BYŁO TO
            WCZEŚNIEJ CZY PÓŹNIEJ WYLEZIE BAGNO DO WIERZCHU, A MIAŁO BYC TAK PIĘKNIE .....
        • Gość: wrona Re: tzmo - prosba o info IP: *.torun.mm.pl 25.02.05, 12:25
          już wszyscy pracownicy - robole o wszystkim wiedzą
        • Gość: Czytający wszystko Re: tzmo - prosba o info IP: 195.117.138.* 26.02.05, 07:32
          Czytamy,czytamy i notujemy!
    • Gość: Admin Re: tzmo - prosba o info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 16:43
      Szukasz informacji na temat Toruńskich Zakładów Materiałów Opatrunkowych S.A.
      zajrzyj na forum poświęconemu TzMo - www.forum.tzmo.er.pl

pozdrawiam
      • Gość: kagiebe Re: tzmo - prosba o info IP: *.petrus.com.pl 25.02.05, 03:26
        Bylo ostatnio tez tutaj na forum gazety wyborczej
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=20936030&v=2&s=0
        <lol>
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka