Dodaj do ulubionych

Pokochać Toruń?

IP: *.torun.dialup.inetia.pl 16.06.01, 23:23
Poznany przeze mnie mężczyzna mojego życia mieszka daleko ode mnie. Ostatnio
postanowił przeprowadzić się do Torunia, wynajął już nawet ładne mieszkanko na
Starówce. Tak bardzo chciałabym żeby czuł się tutaj dobrze.. ale czy z dala od
Rodziny i Przyjaciół jest możliwe? Czy można POKOCHAĆ TORUŃ??
Obserwuj wątek
    • Gość: Aro Re: Pokochać Toruń? IP: 213.146.61.* 17.06.01, 02:49
      Odpowiadam Mysia na Twoje pytanie - oczywiście, że można, a moja miłość do tego
      miasta jest na to najlepszym dowodem. Jest to miasto wyjątkowe, pełne uroku.
      Czuć tu klimat, jakiego nie wyczuwam w innych miastach. Na starówce, pomiędzy
      kamienicami, przechodniom umilają czas grajki, kiedy się zmęczysz spacerowniem
      po Starym Mieście możesz pojeździć rikszą, albo odpocząc w jednej ze
      staromiejskich kawiarenek. Wizyta na Bulwarze Filadelfijskim jest także bardzo
      odprężająca. Wisła na wysokości Torunia nie jest zbyt czysta, ale z bulwaru
      tego nie widać i nie czuć. Kiedy masz dość pobytu na lądzie wsiadasz na Wandę i
      płyniesz gdzie fale poniosą. Z reguły nie niosą dalej niż granice miasta, ale i
      tak warto udac sie w taki rejs. Przy bulwarze zacumowany jest statek, na którym
      możesz wypić piwo, a swój wolny czas spędzić w naprawdę miłym towarzystwie.
      Myślę, że Twój chłopak dobrze będzie się tu czuł. Myślę nawet, że POKOCHA
      TORUŃ. Pozdrawiam.
    • Gość: Mysia Re: Pokochać Toruń? IP: *.torun.dialup.inetia.pl 17.06.01, 03:05
      Dziękuje Aro za odpowiedź:) Dzisiaj mam taka "noc na myślenie", błąkam się po
      stronach www, nawet zaliczyłam wróżby;) A wszystko dlatego że nadchodzi ten
      moment przeprowadzki. Ja jestem urodzoną torunianką, dla mnie to że Toruń jest
      najpiękniejszym miejscem na świecie nie pozostawia żadnych wątpliwości.. lecz
      ktoś kto został wyrwany ze swojego środowiska może inaczej to odbierać. Ok,
      wiem. On przyjeżdża tu dla mnie, nikt Go na siłę nie ciągnie, nie wywierałam na
      Nim zbyt wielkiej presji:)) Ja doceniam uroki toruńskich zabytków, doceniam ten
      specyficzny klimat panujący na Szerokiej.. faktycznie gdziekolwiek jestem
      zawsze szukam takiej ulicy, takiej Starówki i rzadko gdzie znajduję coś co od
      biedy przypomina Toruń. A ludzie? Jacy tutaj są ludzie? Otwarci, przyjaźni,
      szczerzy? Czy ktoś kto wywodzi się z innej kultury (innej w sensie regionu -
      nie państwa) czy zostanie przyjęty, czy sam zaakceptuje toruniaków? Mówimy o
      kimś że to typowy warszawiak, krakowiak, ew. określamy że ktoś ma typową
      mentalność na przykład górale.. A czy można mówić że toruniacy cechują się
      jakąś własną, odrębną świadomością?
      Tak, tak:) Późno już a jedna taka zamiast spać wymyśla problemy:)))))) Ale co
      ja na to poradzę?
      • Gość: Student Re: Pokochać Toruń? IP: *.torun.dialup.inetia.pl 18.06.01, 11:24
        Ja jestem takim "przybyszem z innego świata". I powiem Ci ze kocham Toruń,
        kocham ludzi którzy tutaj żyją bo to Oni nadają temu miastu tego klimatu!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka