Dodaj do ulubionych

MATURZYŚCI- OCEŃCIE SWOJĄ SZKOŁĘ

IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 11.06.02, 22:28
Mam prośbę -temat jest ważny Nie chciałbym popelnic błędu z wyborem
szkoły/czyt. liceum/Pomóżcie i oceńcie swoją szkołę Nie jest to błam tylko
próba weryfikacji moich zdobytych informacji.
Piszcie
Obserwuj wątek
    • Gość: Quesso Re: MATURZYŚCI- OCEŃCIE SWOJĄ SZKOŁĘ IP: *.wlan.pl 12.06.02, 01:18
      Ja skończyłem w tym roku XLO. Jeśli chodzi o sam przebieg nauki w tej szkole
      to... nie mam dokładnie pojecia jak wypada na tle innych. Hmm... wiem, że
      bywały trudne chwile (zdażył o się, że w ciągu tygodnia mieliśmy 8 klasówek!!-
      wiem, że norlmalnie tytle ich nie może być, ale w XLO istnieje możliwość,
      poprzez bombonierkę lub chwasta, przeniesienia sprawdzianu- akurat wtedy
      przenieśliśmy wszystko na jeden tydzień:}). Wakacje, jeśli nie leniuchowałeś i
      zaliczałeś klasówki, zaczynają się praktycznie na początku maja. W szkole
      zachowany został moim zdaniem złoty środek między charówką, a zbijaniem bąków
      (w rozliczeniu rocznym!). Dyrek to konserwatywny i surowy papcio- ma to swoje
      dobre i złe strony. Nauczyciele są różni z przewagą tych do zniesienia, choć są
      i prawdziwe rzlety (o zgrozo!). Osobiście polecam! Jak nie ze względów
      edukacyjnych to piwowych, wszak blisko jest do starówkowych barów:)!
      • Gość: xyz Re: MATURZYŚCI- OCEŃCIE SWOJĄ SZKOŁĘ IP: *.torun.dialup.inetia.pl 12.06.02, 10:10
        A ja wlasnie skonczylam IV LO. I chce stanowczo zaprzeczyc wszelkim pogloskom,
        ze to szkola dla kujonow. Zakuwania nie bylo tam ani mniej, ani wiecej niz w
        innych liceach. Nauczyciele - rozni. Ale generalnie swietni pedagodzy, a jesli
        beznadziejni i nielubiani, to raczej nieszkodliwi (poza nauczycielem
        francuskiego - beznadziejny, wredny, nie chce mu sie uczyc, woli wrzeszczec i
        zapowiadac sprawdziany). Bardzo "ludzka" dyra - przynudza na
        roznych "akademiach ku czci", ale za to jest dosc przyjaznie nastawiona do
        uczniow i wszystko da sie z nia zalatwic. Dwa kroki do bulwaru (latem ogrodki
        piwne, jesli Cie ten aspekt interesuje). Fajna szkola...
        • Gość: slakoc Re: MATURZYŚCI- OCEŃCIE SWOJĄ SZKOŁĘ IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 22:56
          Dzięki za X -tkę i IV -kę Ja osobiście słyszałem o IV-ce że tam najbardziej
          zwraca się uwagę na olimpijczyków a resztę przeciąga się O X tce wiele nie
          słyszałem ale w większości liceum to w wypowiedziach jest wymieniane jako
          trzecie. Broń boże nie chcę nikogo oskarżać ani obmawiać Dla mnie jest ważne
          nie jakieś olimpiady ,czy inna reklama Dla mnie liczy się rozwój osobowości
          jako indywidualna jednostka./mam na myśli podejście nauczycieli na co dzień
          do ucznia.Nie chodzi mi o surowośc/każdy z nas ma jakiegoś ....Proszę nadal o
          opinie /bez nazwisk ale o konkretnych szkołach
    • Gość: kate Re: MATURZYŚCI- OCEŃCIE SWOJĄ SZKOŁĘ IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 15.06.02, 07:02
      Ja uważam że trójka jest supero.Oceny mialam takie sobie ,ale matura poszła
      gładko/trochę lekcji prywatnych i już ma się lepsze oceny/Kasia
    • Gość: mnich Re: MATURZYŚCI- OCEŃCIE SWOJĄ SZKOŁĘ IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 20:02
      Witam
      Ja z kolei skonczylem VLO. Co tu duzo mowic... Przede wszystkim denerwowaly
      mnie antagonizmy pomiedzy Vlo a IVlo. Jest to bzdura, ale o tym może innym
      razem.
      Otoz Vlo uwazam za cholernie trafny wybor w moim zyciu. Jest to szkola
      humanistyczna, niezaleznie na jakim profilu bys sie znalazl. Szczerze mowiac,
      odkrylem w sobie te "zakamarki" swiadomosci i rozumu, o ktorych wczesniej nie
      mialem pojecia. Kadra pedagogów-humanistów, nie ma sobie rownych. Miec
      bezposredni kontakt z nauczycielka od polskiego, ktora w swoim zyciu wydala
      znane na caly kraj tomiki wierszy, to naprawde duza przyjemnosc. Malo tego,
      rozwoj idei humanistycznej nie odbywa sie droga nudnego wkuwania. Nauka
      zwiazana jest z odkrywaniem samego siebie, poprzez ciekawe dyskusje i prace
      (referaty), w ktorych czlowiek ma mozliwosc wykazania sie do woli. Analizujac
      moje prace z poczatku bytnosci w tej szkole i porownujac je do tych, ktore
      pisalem na koncu, musze stwierdzic, ze przeszedlem swoista ewolucje mysli i
      sposobu pisania. Chec przelania wlasnych przemyslen(co wynikalo z zachety ze
      strony nauczycieli) poszla w parze z rozwojem stylu i umiejetnosci pisania.
      Jestem cholernie z tego dumny i zadowolony, bo wiem, ze w ZADNEJ innej szkole
      nie osiagnalbym takiego stopnia rozwoju w tym kierunku. Oczywiscie, sprawa
      nieco gorzej wyglada, jesli mowimy o checi rozwoju umyslu scislego w Vlo.
      Oczywiscie matma nigdy nie byla w moim wykonaniu na dobrym poziomie(wrecz
      przeciwnie), jendakze gdy myslisz z zamilowaniem na temat nauk scislych,
      wybierz IVlo, gdyz tam bedziesz mial mozliwosc wykazania sie w tym kierunku.
      Oczywiscie nie twierdze, ze jest az tak zle, nauki scisle stoja na dobrym
      poziomie. Jednak gdy ktos czuje sie nie wiadomo jakim olimpijczykiem czy chce
      zawojowac swiat swoim scislym umyslem(ale nie ludzmy sie- humanisci stoja na
      strazy wszelkiej ideologii i oni sa motorem napedzajacym koniunkture mysli,
      natomiast umysly scisle tylko realizuja niektore zalozenia) niech wybierze
      popularna "czwórkę". Uwzam, ze Vlo to szkola z najlepszym klimatem i
      charakterem. Owszem, nauki jest sporo, ale gdy konczysz te szkole to zdajesz
      sobie sprawe z tego, iz nie zmarnowales tych 4 lat-malo tego, posiadasz wiedze
      praktyczna z tzw."haczykami", ktora w tyle pozostawia uczniow innych szkol,
      jezeli rozmawiamy na temat np. dostania sie na studia(zazwyczaj okolo 95%
      uczniow Vlo dostaje sie na studia). Oczywiscie, gdy sam sie nie pouczysz, nikt
      tego za ciebie nie zrobi. Ale dla przykladu- kiedy ktos w innej szkole(np. Xlo,
      Ivlo czy obojetnie jaka szkola) dostaje ocene 6, w Vlo moze liczyc jedynie na
      powiedzmy 4. Chociaz oceny nie sa subiektywne, to jednak sa jakims miernikiem,
      wplywajacym na swiadomosc ucznia. Ale potem roznica we wiedzy pomiedzy
      poszczegolnymi absolwentami szkol wychodzi....Nie mam tu na mysli oczywiscie
      matury- nigdy nie nalezy patrzec na jej wyniki. To, co sie dzieje na tym
      egzaminie niedojrzalosci, przechodzi ludzkie pojecie- i tak jest w kazdej
      (niestety) szkole. Mozesz przebalowac 4 lata, a mature napisac na 6. Liczy sie
      wiedza ta, ktora czlowiek posiada, liczy sie ksztaltowanie wlasnej osobowosci,
      odkrycie wlasnej ideologii. A taka mozliwosc, na pewno daje VLO. Zapraszam!
      Pozdrawiam
      • Gość: SLAKOC Re: MATURZYŚCI- OCEŃCIE SWOJĄ SZKOŁĘ IP: *.szpital-bielany.torun.pl 18.06.02, 07:17
        świetny list Przekonuje mnie coraz bardziej w kierunku wyboru szkoły.Mam co
        prawda trochę daleko/Rubinkowo/,ale.....
        Pozdrawiam
      • Gość: SLAKOC Re: MATURZYŚCI- OCEŃCIE SWOJĄ SZKOŁĘ IP: *.szpital-bielany.torun.pl 24.06.02, 22:22
        nO CORAZ BARDZIEJ UTOŻSAMIAM SIĘ Z v-TKĄ
    • Gość: Ania Re: MATURZYŚCI- OCEŃCIE SWOJĄ SZKOŁĘ IP: *.szpital-bielany.torun.pl 20.06.02, 22:36
      Czyli większa częśc jest za 4-ką?
      • Gość: polonus Re: MATURZYŚCI- OCEŃCIE SWOJĄ SZKOŁĘ IP: 198.138.227.* 21.06.02, 16:50
        Gość portalu: Ania napisał(a):

> Czyli większa częśc jest za 4-ką?
        ja konczylem ZSMiE na Jozefa czyli Technikum Elektroniczne zajebsta szkola,
        praktyczna malo zbytecznego humanizmu bardzo polecam.
        • Gość: polonus Re: MATURZYŚCI- OCEŃCIE SWOJĄ SZKOŁĘ IP: 198.138.227.* 21.06.02, 16:50
          Gość portalu: polonus napisał(a):

> Gość portalu: Ania napisał(a):
          >
          > > Czyli większa częśc jest za 4-ką?
          > ja konczylem ZSMiE na Jozefa czyli Technikum Elektroniczne zajebsta szkola,
          > praktyczna malo zbytecznego humanizmu bardzo polecam.
          I po prostu swietni nauczyciele!!!!!

• Gość: Wiech Re: MATURZYŚCI- OCEŃCIE SWOJĄ SZKOŁĘ IP: 217.97.134.* 24.06.02, 08:47

> Gość portalu: polonus napisał(a):
            >
            > > ja konczylem ZSMiE na Jozefa czyli Technikum Elektroniczne zajebsta szkola
            > ,
            > > praktyczna malo zbytecznego humanizmu bardzo polecam.
            > I po prostu swietni nauczyciele!!!!!
            >

Pozdrówka, Poly!
            ja też na St. Joseph Street o diodach i bioprądach się uczył :))

Przykre, ale stare dobre ZSMiE (teraz to nawet ZSMEiE) niestety nie zalicza
            progresji, a wręcz przeciwnie.
            Kiedyś to na prawdę dobra szkoła była, a na egzaminie na studia to się po prostu
            śmiałem z 'trudności' zadań - 'Elektronik' dobrą podbudowę dał, co by nie mówić!

Teraz, gdybym miał wybierać jeszcze raz, to bym się niestety nie skusił...
            • Gość: SDB Re: MATURZYŚCI- OCEŃCIE SWOJĄ SZKOŁĘ IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 11:11
              Gość portalu: Wiech napisał(a):

> Gość portalu: polonus napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: polonus napisał(a):
              > >
              > > > ja konczylem ZSMiE na Jozefa czyli Technikum Elektroniczne zajebsta s
              > zkola
              > > ,
              > > > praktyczna malo zbytecznego humanizmu bardzo polecam.
              > > I po prostu swietni nauczyciele!!!!!
              > >
              >
              > Pozdrówka, Poly!
              > ja też na St. Joseph Street o diodach i bioprądach się uczył :))
              >
              > Przykre, ale stare dobre ZSMiE (teraz to nawet ZSMEiE) niestety nie zalicza
              > progresji, a wręcz przeciwnie.
              > Kiedyś to na prawdę dobra szkoła była, a na egzaminie na studia to się po prost
              > u
              > śmiałem z 'trudności' zadań - 'Elektronik' dobrą podbudowę dał, co by nie mówić
              > !
              >
              > Teraz, gdybym miał wybierać jeszcze raz, to bym się niestety nie skusił...

Panowie, do dzis uczy tam matmy jeden pan, ktory przez kazda klase przez jej
              pierwsze 4 lata jest wyklinany i znienawidzony a w piatej wszyscy zaczynaja go
              doceniac, nie wspomne ze matura staje sie dla wszystkich pryszczem. Przygotowanie
              z matmy nadal prezentuje wysoki poziom. Ja tez mimo to nie wybralbym tej szkoly
              po raz drugi. NIGDY!!! Marzyl mi sie human w V LO :) ale trudno- przezylem.
              • Gość: polonus Re: MATURZYŚCI- OCEŃCIE SWOJĄ SZKOŁĘ IP: 198.138.227.* 24.06.02, 14:53
                Gość portalu: SDB napisał(a):

> Gość portalu: Wiech napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: polonus napisał(a):
                > >
                > > > Gość portalu: polonus napisał(a):
                > > >
                > > > > ja konczylem ZSMiE na Jozefa czyli Technikum Elektroniczne zajeb
                > sta s
                > > zkola
                > > > ,
                > > > > praktyczna malo zbytecznego humanizmu bardzo polecam.
                > > > I po prostu swietni nauczyciele!!!!!
                > > >
                > >
                > > Pozdrówka, Poly!
                > > ja też na St. Joseph Street o diodach i bioprądach się uczył :))
                > >
                > > Przykre, ale stare dobre ZSMiE (teraz to nawet ZSMEiE) niestety nie zalicz
                > a
                > > progresji, a wręcz przeciwnie.
                > > Kiedyś to na prawdę dobra szkoła była, a na egzaminie na studia to się po
                > prost
                > > u
                > > śmiałem z 'trudności' zadań - 'Elektronik' dobrą podbudowę dał, co by nie
                > mówić
                > > !
                > >
                > > Teraz, gdybym miał wybierać jeszcze raz, to bym się niestety nie skusił...
                >
                > Panowie, do dzis uczy tam matmy jeden pan, ktory przez kazda klase przez jej
                > pierwsze 4 lata jest wyklinany i znienawidzony a w piatej wszyscy zaczynaja go
                > doceniac, nie wspomne ze matura staje sie dla wszystkich pryszczem. Przygotowan
                mni etez uczyl taki pan ktorego wszyscy nie lubili i klase terroryzowal ale
                jakpiszesz mature z matmy robilem 45minut i zamiast 3-ch rozwiazalem 5 zadan z
                nudow, ciekawe czy o tym samym panu mowimy moj nazywal sie Dorau

> po raz drugi. NIGDY!!!
                a ja nie wyobrazam sobie innej

> Marzyl mi sie human w V LO :) ale trudno- przezylem.
                to musiales przezyc tam pieklo to tak malohumanistyczna szkola byla :)
                • Gość: kudlaty Re: MATURZYŚCI- OCEŃCIE SWOJĄ SZKOŁĘ IP: 66.183.118.* 22.08.02, 08:25

> Gość portalu: SDB napisał(a):
                  >
                  > > Gość portalu: Wiech napisał(a):
                  > >
                  > > > Gość portalu: polonus napisał(a):
                  > > >
                  > > > > Gość portalu: polonus napisał(a):
                  > > > >
                  > > > > > ja konczylem ZSMiE na Jozefa czyli Technikum Elektroniczne
                  > zajeb
                  > > sta s
                  > > > zkola
                  > > > > ,
                  > > > > > praktyczna malo zbytecznego humanizmu bardzo polecam.
                  > > > > I po prostu swietni nauczyciele!!!!!
                  > > > >
                  > > >
                  > > > Pozdrówka, Poly!
                  > > > ja też na St. Joseph Street o diodach i bioprądach się uczył :))
                  > > >
                  > > > Przykre, ale stare dobre ZSMiE (teraz to nawet ZSMEiE) niestety nie z
                  > alicz
                  > > a
                  > > > progresji, a wręcz przeciwnie.
                  > > > Kiedyś to na prawdę dobra szkoła była, a na egzaminie na studia to si
                  > ę po
                  > > prost
                  > > > u
                  > > > śmiałem z 'trudności' zadań - 'Elektronik' dobrą podbudowę dał, co by
                  > nie
                  > > mówić
                  > > > !
                  > > >
                  > > > Teraz, gdybym miał wybierać jeszcze raz, to bym się niestety nie skus
                  > ił...
                  > >
                  > > Panowie, do dzis uczy tam matmy jeden pan, ktory przez kazda klase przez j
                  > ej
                  > > pierwsze 4 lata jest wyklinany i znienawidzony a w piatej wszyscy zaczynaj
                  > a go
                  > > doceniac, nie wspomne ze matura staje sie dla wszystkich pryszczem. Przygo
                  > towan
                  > mni etez uczyl taki pan ktorego wszyscy nie lubili i klase terroryzowal ale
                  > jakpiszesz mature z matmy robilem 45minut i zamiast 3-ch rozwiazalem 5 zadan
                  z
                  > nudow, ciekawe czy o tym samym panu mowimy moj nazywal sie Dorau
                  >
                  > > po raz drugi. NIGDY!!!
                  > a ja nie wyobrazam sobie innej
                  >
                  > > Marzyl mi sie human w V LO :) ale trudno- przezylem.
                  > to musiales przezyc tam pieklo to tak malohumanistyczna szkola byla :)

Gora z gora sie nie zejda a absolwenci Mundka Doraua znajda sie .
                  Mundzio potrafil wykonczyc gosci ale wiedzial czego oczekuje.
                  W mojej pierwszej klasie zrobil tajfun.
                  Po latach wspominam go z wielkim sentymentem i szacunkiem.
                  Wiem , ze nadal tam uczy.
                  PS. Polonus , kiedy i jaka klase konczyles w SZMIE ?
                  Widze , ze absolwentow rozsialo po swiecie, mnie do Vancouver.
              • Gość: Anonimka Re: MATURZYŚCI- OCEŃCIE SWOJĄ SZKOŁĘ IP: 212.160.129.* 24.06.02, 17:46
                a ja chodze do XLO i jest mi tam dobrze... nie narzekam na nic, nie przegrzewam
                mozgu, a jednak sie czegos ucze... mamy dobre druzyny szkolne, mamy kolka
                zainteresowan... fajhniutko jest.... :))) ... chociash przerawy z nauczycielami
                nie zawsze sa latwe proste i przyjemne....:))))))
            • Gość: polonus Re: MATURZYŚCI- OCEŃCIE SWOJĄ SZKOŁĘ IP: 198.138.227.* 24.06.02, 14:55

> Pozdrówka, Poly!
              > ja też na St. Joseph Street o diodach i bioprądach się uczył :))
              o biopradach ??? cos ty mial biologie tez?????
              >
              > Przykre, ale stare dobre ZSMiE (teraz to nawet ZSMEiE) niestety nie zalicza
              > progresji, a wręcz przeciwnie.
              a to przykre a ja myslalem ze za dyrektra Skrzypaka to tylko rozoj ???
              > Teraz, gdybym miał wybierać jeszcze raz, to bym się niestety nie skusił...
              straszne rzeczy piszesz a byles elektronik czy automatyk????
              Miales zajecia z najwiekszym postrachem szkoly czyli Deptula?????
              • Gość: Wiech Re: MATURZYŚCI- OCEŃCIE SWOJĄ SZKOŁĘ IP: 217.97.134.* 25.06.02, 08:17

> Gość portalu: Wiech napisał(a):
                >
                > > Pozdrówka, Poly!
                > > ja też na St. Joseph Street o diodach i bioprądach się uczył :))
                > o biopradach ??? cos ty mial biologie tez?????
                > >

ej tam od razu! :)

> > Przykre, ale stare dobre ZSMiE (teraz to nawet ZSMEiE) niestety nie zalicz
                > a
                > > progresji, a wręcz przeciwnie.
                > a to przykre a ja myslalem ze za dyrektra Skrzypaka to tylko rozoj ???

szkoła katolicka się zrobiła, a na innych 'nietechnicznych' polach (choćby
                języki) to leży i kwiczy - trudno to nazwać rozwojem

> > Teraz, gdybym miał wybierać jeszcze raz, to bym się niestety nie skusił...
                > straszne rzeczy piszesz a byles elektronik czy automatyk????

powiem krótko: klasa 'f' :))

> Miales zajecia z najwiekszym postrachem szkoly czyli Deptula?????

no co ty - Benka się bałeś???!
                :)
                • Gość: SDB Re: MATURZYŚCI- OCEŃCIE SWOJĄ SZKOŁĘ IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 25.06.02, 11:41
                  Z tego co ja sie orientuje to najwiekszym postrachem w szkole sa: wspomniany
                  pan Rajmund- bardzo mily czlowiek :), pani Olesinska od polskiego- tez dosyc
                  wiekowa i Szymanek od pracowni- to juz chyba zywy zabytek szkolny, do niedawna
                  postrach ale dlugo juz nie wspominany- moze stracil nieco na wigorze ;)
                  • Gość: wiech Re: MATURZYŚCI- OCEŃCIE SWOJĄ SZKOŁĘ IP: 217.97.134.* 25.06.02, 11:56

> Z tego co ja sie orientuje to najwiekszym postrachem w szkole sa: wspomniany
                    > pan Rajmund- bardzo mily czlowiek :), pani Olesinska od polskiego- tez dosyc
                    > wiekowa i Szymanek od pracowni- to juz chyba zywy zabytek szkolny, do niedawna
                    > postrach ale dlugo juz nie wspominany- moze stracil nieco na wigorze ;)

że tak powiem (z całym naleznym szacunkiem :)): młodzi tego nie rozumieją...
                    ;)
                    • doka1 Re: MATURZYŚCI- OCEŃCIE SWOJĄ SZKOŁĘ 22.08.02, 09:28
                      A ja wam powiem ze na St Josef Steet uczyli sie bardzo fajni ludkowie ( to tez
                      widac z tego forum) Ja do tej pory mam przyjaciol, ktorzy konczyli zsmie
                      (matura 1992)
                      Pozdrawiam Was wszyskich
                  • Gość: polonus Re: MATURZYŚCI- OCEŃCIE SWOJĄ SZKOŁĘ IP: 198.138.227.* 25.06.02, 16:07

> Z tego co ja sie orientuje to najwiekszym postrachem w szkole sa: wspomniany
                    > pan Rajmund- bardzo mily czlowiek :)
                    tak jest kulturalny ale bez mrugniecia okiem potrafil wstawic 20 laczow i polowe
                    z tego na polrocze :) (nie to zeby mnie to dotykalo bylem kumaty z matmy ale moi
                    kumple bali sie go jak diabli)
                    , pani Olesinska od polskiego- tez dosyc
                    mialem z Rejewska, zlota kobieta...
                    > wiekowa i Szymanek od pracowni-
                    slyszalem ale nie poznalismy sie, moze i dobrze
                    to juz chyba zywy zabytek szkolny, do niedawna
                    > postrach ale dlugo juz nie wspominany- moze stracil nieco na wigorze ;)
                    a jest jeszcze Bezz o drysunku tech - stary lapowkarz
                    • Gość: SDB Re: MATURZYŚCI- OCEŃCIE SWOJĄ SZKOŁĘ IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 26.06.02, 10:35
                      Obecnie laowki bierze Dwojacki- od drugoklasistow na pracowni elektrycznej i
                      Gadzikowski za pozytywny wynik egzaminu na prace pod 1kV.
                • Gość: polonus Re: MATURZYŚCI- OCEŃCIE SWOJĄ SZKOŁĘ IP: 198.138.227.* 25.06.02, 16:02

> powiem krótko: klasa 'f' :))
                  bracie tez bylem f, no to niezly automat z ciebie :)
                  >
                  > > Miales zajecia z najwiekszym postrachem szkoly czyli Deptula?????
                  >
                  > no co ty - Benka się bałeś???!
                  > :)
                  Nie spotkalem nikogo co sie Benka nie bal, przeciez to byl postrach calej szkoly,
                  takich epitetow jakimi raczyl na pracowni nas trudno zapomniec :)
                  I dobrze wspomnienia rzecz piekna...

• Gość: Wiech Re: MATURZYŚCI- OCEŃCIE SWOJĄ SZKOŁĘ IP: 217.97.134.* 26.06.02, 11:09
                    Panowie, może skończcie łaskawie robić ch..wy PR swojej kolebce?!

Wykarmiła was na swym elektrycznym biuście, a teraz uprawiacie niezły
                    marketing...
                    :(
                    • Gość: SDB Re: MATURZYŚCI- OCEŃCIE SWOJĄ SZKOŁĘ IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 26.06.02, 11:35
                      Ja wywlekam to co chcialem kiedys wywlec. Tu moge!!! I nikt mi nic nie zrobi
                      tym bardziej ze szkole skonczylem :) Dwojackiemu nigdy tego nie zapomne!!! Ale
                      poza tym to szkola bardzo sympatyczna. Pewnego dnia gdy przyszedlem to zastalem
                      sciany oblepione jakimis zdjeciami z zagranicznych pism naukowo-
                      przyrodniczych. Potem dowiedzialem sie ze tego dnia byly drzwi otwarte dla
                      przyszlych uczniow i poza tym ze szkola ma m.in. ciemnie fotograficzna, kolko
                      strzeleckie... To byly zwyczajne jaja!!!
    • Gość: Sarenka Re: MATURZYŚCI- OCEŃCIE SWOJĄ SZKOŁĘ IP: 213.76.129.* 26.06.02, 13:00
      Konczyłam V LO 7 lat temu. O wyjatkowosci tej szkoły świadczy, jak widac, także
      to, że jakość kadry, atmosfery i wspomnienia uczniów nie zmieniają się w
      czasie. Nigdy w życiu nie wybrałabym innej budy. Niezapomniana przygoda z
      literaturą, filmem, sztuką, historią, teatrem, happeningiem, muzyką.
      I człowiek o najwspanialszym poczuciu humoru w Toruniu, Dyrektor Wierniewski.
      Choć na maturze nie było najłatwiej, bez problemu dostałam się na wymarzoną
      Psychologię na Uniwersytecie Warszawskim (niezmiennie 20 osób na 1 miejsce..)
      Wszystkim humanistom z powołania polecam te szkołę. Dzięki, "Piątko"..
      • Gość: danusia Re: MATURZYŚCI- OCEŃCIE SWOJĄ SZKOŁĘ IP: *.elblag.dialog.net.pl 01.07.02, 22:30
        a co dzieje sie teraz w II? czy ktos pamieta jeszcze panią Tutak?
        • Gość: mnich Re: MATURZYŚCI- OCEŃCIE SWOJĄ SZKOŁĘ IP: 213.76.129.* 02.07.02, 20:20
          Ja tam nic nie wiem o 2 lo. Wiem, ze przy 1 lo powstal zespol Nihil Novi:)
          Pozdrawiam
    • Gość: PAWEL Re: MATURZYŚCI- OCEŃCIE SWOJĄ SZKOŁĘ-III LO IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 03.07.02, 22:51
      A co sądzicie o III LO?.Słyszałem że jest coraz lepsze.
      • Gość: Kasia Re: MATURZYŚCI- OCEŃCIE SWOJĄ SZKOŁĘ-III LO IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.02, 19:16
        Tak, III LO jest niezłym liceum, ale wciąż jest gorsze od I i VIII. Za to ja w
        tym roku idę do "Piątki" i wiążę z nią naprawdę duże nadzieje...
        • Gość: pawel Re: MATURZYŚCI- OCEŃCIE SWOJĄ SZKOŁĘ-III LO-do Kas IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.07.02, 23:18
          Kasienko Ja oczywiście zazdroszczę Ci zdania do tej szkoły-niestety nie było
          mi dane dostać się do niej chociaż świadectwo miałem bdb.Trafiłem do III Myślę
          że i tu wykrzeszę co mogę Paweł
          • Gość: danusia Re: MATURZYŚCI- OCEŃCIE SWOJĄ SZKOŁĘ-III LO-do Ka IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.08.02, 21:23
            czy jest ktos z II Lo? kiedys nie bylo najgorsze. fajna klasa i mile
            wspomnienia. czy komus mowi cos tekst "a co TUTAK ciemno?"
            pozdrawiam rocznik 76.
            danusia
            • b3ut Re: MATURZYŚCI- OCEŃCIE SWOJĄ SZKOŁĘ-III LO-do Ka 21.08.02, 22:28
              a mnie dane było skończyć VLO 3 lata temu. Uff
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka