Gość: oli IP: *.torun.mm.pl 02.04.05, 22:06 ['] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szlachcic Re: Odszedł Wielki POLAK!!!!!!!!! 02.04.05, 22:32 Nie będzie już takiego Papieża. Nie będzie już takiego Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Odszedł Wielki POLAK!!!!!!!!! 02.04.05, 22:38 Już żeś z Łojcym Bogym Łotwar Pyjter wrota Dobrze mosz za progym Bo wiodła Cie cnota Pasoł żeś baranki Tako jako umioł Dnie noce poranki Zdo sie - świat zrozumioł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TORUNIANIN Re: Odszedł Wielki POLAK!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 22:53 to, co nie jest w stanie zniszczyć jedynie umacnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -_- Re: Odszedł Wielki POLAK!!!!!!!!! IP: *.pro-internet.pl 02.04.05, 22:55 Ale małej wiary jest ten ktoś kto napisał że nie będzie już takiego papieża i Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slakoc Re: Odszedł Wielki POLAK!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 23:03 Odszedł ale będzie we mnie do końca dni moich.On mnie wspierałi dodawał nowej energii.Sprawdziła się przepowiednia tajemnicy Fatimskiej,że w tym samym roku odejdzie papież co siostra,która widziała matkę Boską w Fatimie. Smutek-nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Odszedł Wielki POLAK!!!!!!!!! IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 03.04.05, 13:18 Bo nie bedzie. Wiesz co on zrobil dla swiata i dla Polski? Pomysl i wypisz tutaj na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EX Re: Odszedł Wielki POLAK!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 23:24 Odszedł najwspanialszy człowiek XX wieku!!! to koniec pewnej ery! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutno mi Re: Panie Boże dlaczego on i teraz IP: *.torun.mm.pl 03.04.05, 00:10 Panie Boże dlaczego zabrałeś nam naszego Papieża? Boże daj nam siłę, by pamięci o nim nie zabrakło nam nigdy. Kochany Ojcze Święty dziękuję Ci za wolną Polskę i za to, że szanowałeś wszystkich, którzy kochali swoich, dobrych Bogów. Kochany Ojcze Święty zostaw nam swoją dobroć. Boże, ja płaczę, tak jak płakałem, gdy nasz kochany, polski Papież zasiadał na Piotrowym tronie. Boże wielkie dzięki za to, że za mego żywota mogłem radować się życiem NASZEGO PAPIEŻA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b3ut Re: Panie Boże dlaczego on i teraz IP: *.torun.mm.pl 03.04.05, 00:27 pamiętajmy co nam mówił... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Wytrwał do końca... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 00:37 jego cierpienie do końca zmieniło mnie...myślę, że będę starał się być lepszym człowiekiem teraz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Takijeden. Re: Odszedł Wielki POLAK!!!!!!!!! IP: *.smgr.pl / 195.136.126.* 03.04.05, 04:02 Kto na śmiertelnym oglądał posłaniu...Piękne oblicze zaraz po skonaniu,...Nim dzień przeminął, pierwszy dzień nicestwa,...Ostatni trudów i bólów jestestwa;...Nim śmierc ostatnim przyciśnieniem ręki...Zgładziła rysy, gdzie chronią się wdzięki:...Kto pomni twarz tę anielsko łagodną,...Tak zimno piękną, tak smutnie pogodną!...Zda się w letargu zasypiac głęboko,...Zda się byc żywą- gdyby nie to oko,...Gdzie już nie świeci, ni łza, ni namiętnośc,...Gdzie mieszka zimna, wieczna obojętnośc...I straszy widzów i serca im studzi,...I z oczu nieboszczyka wpada w serca ludzi - ...Gdyby nie wzrok ten, nim pierwszy dzień minie,...Nim ta godzina - w tej jeszcze godzinie...Śmierc tak łagodnie, niewidomie władnie,...Że jej tyraństwa nikt zrazu nie zgadnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Takijeden. Re: Odszedł Wielki POLAK!!!!!!!!! IP: *.smgr.pl / 195.136.126.* 03.04.05, 04:06 c.d. (A.M.,GIAUR). Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Odszedł Wielki POLAK!!!!!!!!! 03.04.05, 10:50 iycie to - pomarł poeta Toż rymym ślintać se godzi Łostatni jo wierszokleta Dyć dusza durś płaczka rodzi I gańbić se tym niy byda Ni tropić zaś nożyczkami Chca - bestoż tukej z niom ida Wybeczeć tymi rymami Mie niy trza kiru żałoby Chorongwi tysiyncy mszy Bele to szkryfnońć tu szło by Papiyż z Ponboczkym - Łon wiy Coby se tropić - niy pedzioł Spokojnie poszoł do Boga Dyć wiyncy łod nos już wiedzioł Za to dać gowa tyż moga Rym niychej świyczkom jest życia Ło kerym szkryfloł do końca Choć niyporadnie go klyca Zdo mi sie - ździybko w niym słońca. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Odszedł Wielki POLAK!!!!!!!!! 03.04.05, 15:51 Boże Miłosierny Skończoł żeś Mu mynka Nojpiyrszy z nos wierny Już we Twojich rynkach Bestoż - Alleluja! Rymym Cie pochwola W żolu radość czuja Niych jest wola Twoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: Odszedł Wielki POLAK!!!!!!!!! IP: *.it-net.pl 03.04.05, 16:15 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=28538 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrycja 21 Re: Odszedł Wielki POLAK!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 16:44 Uważam iż dziń pogrzebu Świętej Pamięci Jana Pawła II powinien być wolny od pracy i nauki ,by w zpomieniu o "wyścigu szczurów" i ciągłej walce o jutro każdy Polak mógł godnie,spokojnie i z powagą pożegnać naszego Wielkiego Rodaka i Papieża całego świata! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: Odszedł Wielki POLAK!!!!!!!!! IP: *.petrus.com.pl 03.04.05, 20:05 Odszedł cierpiąc, więc teraz mimo żalu z powodu Jego odejścia możemy się pocieszać, że już nie cierpi. Kościół akademicki w Toruniu, w którym byłam, dawno nie widział takich tłumów, których nikt tam nie spędził na siłę. I tak jest wszędzie. Cały świat z żalem Go żegna. Łzy same do oczu płyną i słowa więzną w gardle. Zostały nam Jego słowa. Czy zechcemy skorzystać z Jego nauk zależy już od nas samych. Teraz jeszcze tylko sprawdzić świece w oknach i katedra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Takijeden. Re: Odszedł Wielki POLAK!!!!!!!!! IP: *.smgr.pl / 195.136.126.* 04.04.05, 14:47 Ja wiem, że on jest przy mnie duchem,...Ale mu twarda śmierc zamknęła wargi;...Oto mi nawet "szumi" nad uchem..."Sosnowe" drzewo...jakby - szmerem skargi...Słyszę...głos mi już ojca niepamiętny,...Lecz jego to byc musi głos - bo "ciepły". (J.Sł.,W......i P......). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Odszedł Wielki POLAK!!!!!!!!! IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 04.04.05, 23:23 Ojcze Świety Ojcze Naszego Narodu Ojcze Naszej Wolności Ojcze Milości Kochamy Cię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: Odszedł Wielki POLAK!!!!!!!!! IP: *.petrus.com.pl 05.04.05, 13:09 Podziękowania dla mediów, szczególnie TV, że pozwalają nam na łączność z tym co dzieje się teraz w Watykanie. Odszedł nie tylko Wielki Polak, ale Wielki Człowiek, należący do całego Świata, Namiestnik Chrystusa, który wiarę wcielał w czyn całym swoim życiem. Odpowiedz Link Zgłoś