Dodaj do ulubionych

Odszedł Wielki POLAK!!!!!!!!!

IP: *.torun.mm.pl 02.04.05, 22:06
[']
Obserwuj wątek
    • szlachcic Re: Odszedł Wielki POLAK!!!!!!!!! 02.04.05, 22:32
      Nie będzie już takiego Papieża.
      Nie będzie już takiego Polaka.

• broneknotgeld Re: Odszedł Wielki POLAK!!!!!!!!! 02.04.05, 22:38
      Już żeś z Łojcym Bogym
      Łotwar Pyjter wrota
      Dobrze mosz za progym
      Bo wiodła Cie cnota

Pasoł żeś baranki
      Tako jako umioł
      Dnie noce poranki
      Zdo sie - świat zrozumioł.
      • Gość: TORUNIANIN Re: Odszedł Wielki POLAK!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 22:53
        to, co nie jest w stanie zniszczyć jedynie umacnia
        • Gość: -_- Re: Odszedł Wielki POLAK!!!!!!!!! IP: *.pro-internet.pl 02.04.05, 22:55
          Ale małej wiary jest ten ktoś kto napisał że nie będzie już takiego papieża i
          Polaka.
          • Gość: slakoc Re: Odszedł Wielki POLAK!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 23:03
            Odszedł ale będzie we mnie do końca dni moich.On mnie wspierałi dodawał nowej
            energii.Sprawdziła się przepowiednia tajemnicy Fatimskiej,że w tym samym roku
            odejdzie papież co siostra,która widziała matkę Boską w Fatimie. Smutek-nic
            więcej.
          • Gość: w Re: Odszedł Wielki POLAK!!!!!!!!! IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 03.04.05, 13:18
            Bo nie bedzie.
            Wiesz co on zrobil dla swiata i dla Polski?
            Pomysl i wypisz tutaj na forum.
    • Gość: EX Re: Odszedł Wielki POLAK!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 23:24
      Odszedł najwspanialszy człowiek XX wieku!!! to koniec pewnej ery!
    • Gość: smutno mi Re: Panie Boże dlaczego on i teraz IP: *.torun.mm.pl 03.04.05, 00:10
      Panie Boże dlaczego zabrałeś nam naszego Papieża? Boże daj nam siłę, by pamięci
      o nim nie zabrakło nam nigdy. Kochany Ojcze Święty dziękuję Ci za wolną Polskę
      i za to, że szanowałeś wszystkich, którzy kochali swoich, dobrych Bogów.
      Kochany Ojcze Święty zostaw nam swoją dobroć. Boże, ja płaczę, tak jak
      płakałem, gdy nasz kochany, polski Papież zasiadał na Piotrowym tronie. Boże
      wielkie dzięki za to, że za mego żywota mogłem radować się życiem NASZEGO
      PAPIEŻA
      • Gość: b3ut Re: Panie Boże dlaczego on i teraz IP: *.torun.mm.pl 03.04.05, 00:27
        pamiętajmy co nam mówił...
    • Gość: adam Wytrwał do końca... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 00:37
      jego cierpienie do końca zmieniło mnie...myślę, że będę starał się być lepszym
      człowiekiem teraz
    • Gość: w największy Polak w dziejach IP: *.torun.mm.pl 03.04.05, 02:40
    • Gość: Takijeden. Re: Odszedł Wielki POLAK!!!!!!!!! IP: *.smgr.pl / 195.136.126.* 03.04.05, 04:02
      Kto na śmiertelnym oglądał posłaniu...Piękne oblicze zaraz po skonaniu,...Nim
      dzień przeminął, pierwszy dzień nicestwa,...Ostatni trudów i bólów
      jestestwa;...Nim śmierc ostatnim przyciśnieniem ręki...Zgładziła rysy, gdzie
      chronią się wdzięki:...Kto pomni twarz tę anielsko łagodną,...Tak zimno piękną,
      tak smutnie pogodną!...Zda się w letargu zasypiac głęboko,...Zda się byc żywą-
      gdyby nie to oko,...Gdzie już nie świeci, ni łza, ni namiętnośc,...Gdzie
      mieszka zimna, wieczna obojętnośc...I straszy widzów i serca im studzi,...I z
      oczu nieboszczyka wpada w serca ludzi - ...Gdyby nie wzrok ten, nim pierwszy
      dzień minie,...Nim ta godzina - w tej jeszcze godzinie...Śmierc tak łagodnie,
      niewidomie władnie,...Że jej tyraństwa nikt zrazu nie zgadnie!
      • Gość: Takijeden. Re: Odszedł Wielki POLAK!!!!!!!!! IP: *.smgr.pl / 195.136.126.* 03.04.05, 04:06
        c.d. (A.M.,GIAUR).
    • broneknotgeld Re: Odszedł Wielki POLAK!!!!!!!!! 03.04.05, 10:50
      iycie to - pomarł poeta
      Toż rymym ślintać se godzi
      Łostatni jo wierszokleta
      Dyć dusza durś płaczka rodzi

I gańbić se tym niy byda
      Ni tropić zaś nożyczkami
      Chca - bestoż tukej z niom ida
      Wybeczeć tymi rymami

Mie niy trza kiru żałoby
      Chorongwi tysiyncy mszy
      Bele to szkryfnońć tu szło by
      Papiyż z Ponboczkym - Łon wiy

Coby se tropić - niy pedzioł
      Spokojnie poszoł do Boga
      Dyć wiyncy łod nos już wiedzioł
      Za to dać gowa tyż moga

Rym niychej świyczkom jest życia
      Ło kerym szkryfloł do końca
      Choć niyporadnie go klyca
      Zdo mi sie - ździybko w niym słońca.
    • broneknotgeld Re: Odszedł Wielki POLAK!!!!!!!!! 03.04.05, 15:51
      Boże Miłosierny
      Skończoł żeś Mu mynka
      Nojpiyrszy z nos wierny
      Już we Twojich rynkach

Bestoż - Alleluja!
      Rymym Cie pochwola
      W żolu radość czuja
      Niych jest wola Twoja.
    • Gość: rt Re: Odszedł Wielki POLAK!!!!!!!!! IP: *.it-net.pl 03.04.05, 16:15
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=28538
    • Gość: patrycja 21 Re: Odszedł Wielki POLAK!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 16:44
      Uważam iż dziń pogrzebu Świętej Pamięci Jana Pawła II powinien być wolny od
      pracy i nauki ,by w zpomieniu o "wyścigu szczurów" i ciągłej walce o jutro każdy
      Polak mógł godnie,spokojnie i z powagą pożegnać naszego Wielkiego Rodaka i
      Papieża całego świata!
    • Gość: torunianka Re: Odszedł Wielki POLAK!!!!!!!!! IP: *.petrus.com.pl 03.04.05, 20:05
      Odszedł cierpiąc, więc teraz mimo żalu z powodu Jego odejścia możemy się
      pocieszać, że już nie cierpi.

Kościół akademicki w Toruniu, w którym byłam, dawno nie widział takich tłumów,
      których nikt tam nie spędził na siłę. I tak jest wszędzie. Cały świat z żalem
      Go żegna. Łzy same do oczu płyną i słowa więzną w gardle.

Zostały nam Jego słowa. Czy zechcemy skorzystać z Jego nauk zależy już od nas
      samych. Teraz jeszcze tylko sprawdzić świece w oknach i katedra.
    • Gość: Takijeden. Re: Odszedł Wielki POLAK!!!!!!!!! IP: *.smgr.pl / 195.136.126.* 04.04.05, 14:47
      Ja wiem, że on jest przy mnie duchem,...Ale mu twarda śmierc zamknęła
      wargi;...Oto mi nawet "szumi" nad uchem..."Sosnowe" drzewo...jakby - szmerem
      skargi...Słyszę...głos mi już ojca niepamiętny,...Lecz jego to byc musi głos -
      bo "ciepły". (J.Sł.,W......i P......).
      • Gość: kazik Re: Odszedł Wielki POLAK!!!!!!!!! IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 04.04.05, 23:23
        Ojcze Świety
        Ojcze Naszego Narodu
        Ojcze Naszej Wolności
        Ojcze Milości
        Kochamy Cię
        • Gość: torunianka Re: Odszedł Wielki POLAK!!!!!!!!! IP: *.petrus.com.pl 05.04.05, 13:09
          Podziękowania dla mediów, szczególnie TV, że pozwalają nam na łączność z tym co
          dzieje się teraz w Watykanie.

Odszedł nie tylko Wielki Polak, ale Wielki Człowiek, należący do całego Świata,
          Namiestnik Chrystusa, który wiarę wcielał w czyn całym swoim życiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka