Dodaj do ulubionych

Teraz Hejmo a później ??? Może ktoś z Torunia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 20:45

Warto by przebadać dzieje kilku znanych księży-opozycjonistów z Torunia.
Obserwuj wątek
    • monte83 Re: Teraz Hejmo a później ??? Może ktoś z Torunia 27.04.05, 21:27
      nie wiem czy to dobrze, ze IPN takie oswiadczenie wydal... probuje myslec co by
      powiedzial na to nasz papiez, ten w niebie i mysle, ze on juz wybvaczyl
      wszystkim agentom, tym swiadomym i tym , ktorzy przez dlugi jezyk cos tam
      wygadali...
      przykro mi troche.
      • Gość: torunianka ale te metody... IP: *.petrus.com.pl 27.04.05, 21:50
        zarówno IPN, jak i Wy szybko skazujecie.

W TVN24 rozmowa z O.Hejmo, a potem z przedstawicielem IPN i dominikaninem.
        Przedstawiciel IPNu (ZAJMUJĄCY się tam aktami KOŚCIOŁA) mówi, że właściwie nikt
        nie wie dobrze co było w tych aktach, a 700 s. może być efektem spisania treści
        ok. 20 rozmów telefonicznych. (Dla mnie szok!)

Poza tym nie przeprowadzono wczesniej rozmowy z podejrzanym, tylko natychmiast
        go wskazano.

Jeżeli Hejmo faktycznie donosił świadomie, to bardzo przykre. Mógł on jednak
        być wykorzystany w sposób nieświadomy, co było zadaniem SB. Księża byli
        inwigilowani - to fakt; byli ofiarami najczęściej. Oczywiście byli wśród nich
        także i donosiciele. Bywało też, że do seminariów szli "służbowo", aby
        rozpracować kościół od środka. Wywiad zawsze i wszędzie używa różnych metod.

Ale skazanie człowieka na śmierć cywilną przed wysłuchaniem go i pełnym
        rozpoznaniem sprawy to przestępstwo, które nie jest karane.

Było już ileś osób podejrzanych, a potem w wyniku dochodzenia oczyszczonych jak
        np. Grażyna Staniszewska.

esbecja triumfuje!

Zanim więc potępimy księdza Hejmo, poczekajmy na poważne podejście do sprawy.
    • Gość: Yahoo Polish Priest Accused of Spying on Late Pope IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 21:48
      W serwisie Yahoo news.yahoo.com/news?tmpl=story&u=/nm/20050427/wl_nm/pope_poland_spy_dc

Polak to brzmi dumnie....
    • Gość: IPN Re: Teraz Hejmo a później ??? Może ktoś z Torunia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 16:04
      To co napisałem wyżej to jest kłamstwo. Przepraszam wszystkich forumowiczów z
      Torunia. Jestem beznadziejnym bydgoszczaninem przez małe b.
      Jak większość moich współbratymców jestem małym i złośliwym człowieczkiem.
      Przepraszam
      • Gość: Jerzy Re: Teraz Hejmo a później ??? Może ktoś z Torunia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 16:40
        nie jestem zaskoczony!Popracuj nad soba!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka