Gość: wyborca IP: 10.10.70.* 09.07.01, 17:27 Na kogo głosujemy? Ja na PiS Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: remix Re: KOMU DAC GŁOS-SONDAŻ IP: 10.10.73.* 10.07.01, 12:05 Cholera, nie mam na kogo głosować!!!! Do tej pory rzucałem kartkę na UW, ale mimo całego swojego gadania, unici nie potrafią dotrzeć z niezłym programem do ludzi (patrz wynki sondaży!). Na widok SLD-UP dostaję czerwonej wysypki. AWS w rozsypce, a jak wystawili Sobecką zamiast Wojtczaka, to znaczy, że AWS ze strachu przed tatą Rydzykiem zrobi nie tylko kupę, ale i największe głupstwo - a stąd już tylko droga na klęczkach i ze złotówą w ręce do siedziby RM. Platforma pokazała w Toruniu, że dla wyniku wyborczego zrobi wszystko: schleje ludzi, da im kiełbasy. Ale tylko raz - na głosowanie. A potem niech się każdy martwi o własną dupę, kiedy oni swoją dupę posadzą na Wiejskiej. Barcia Kaczyńscy wszem i wobec gadają o inwigilacji, sracjij, demokracji, ale żaden nie nic nikomu nie udowodnił. Chociaż trzeba przyznać, że minister K. pogonił zafajdane układami towarzystwo z tzw. wymiaru sprawiedliwości. O PSL wspomnę tylko przez litość, że istnieje - partia chłopów i nikogo więcej. Pozdrawiam w żalu - nie mam na kogo głosować!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PSV Re: KOMU DAC GŁOS-SONDAŻ IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 12.07.01, 16:38 Czytam sobie Wasze komentarze i dochodzę do wniosku, że frekwencja na najbliższych wyborach zbyt duża nie będzie. Na kogo głosować? SLD tylko wytyka błędy, no ale taka już jest rola opozycjonisty. Obawiam się, że jako partia rządząca też niewiele w ttym kraju dokona. AWS już pokazał na co go stać. PiS, to faktycznie chyba najlepszy wybór. Mam pewne zaufanie do pana Kaczyńskiego, jednak na 100 % zdecydowany nie jestem. Nie wiem na co stać PO, UW, itp. Jeżeli pójdę zagłosować, to pewnie będzie to Prawo i Sprawiedliwość. Do jesieni wiele jeszcze może się zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minus Re: KOMU DAC GŁOS-SONDAŻ IP: 192.168.0.* / *.torun.sdi.tpnet.pl 10.07.01, 14:00 Najlepiej byłoby nie głosować wcale. Zadne słowa krytyki, czy wzajemne obrzucanie się pomówieniami nie uświadomią bardziej braku zaufania do aspirujących do sprawowania władzy w naszym (moim osobliwie) imieniu jak totalny bojkot pustosłowia wyborczych progamów i obietnic, którymi nęci się społeczeństwo od jakichś dziesięciu lat. Sam kiedyś mocno zaangażowałem się we wspracie dla pewnej ekipy, która po latach walki miała wreszcie możliwość legalnego "wzięcia interesu we własne ręce". Na tę okoliczność kapitan tej drużyny przysłał mi do akademika kartkę z autoportretem, że dziękuje, że wreszcie, że będzie lepiej i takie tam. I co? Najzwyczajniej w świecie wykiwał mnie naiwnego, on i jego gracze. Sprzedali ideały, którym hołdowali i którymi mnie zwiedli. Dość powiedzieć, że każdej formacji można zarzucić to samo: zawiedli i wykiwali. Kogo nie okradła i nie oszukała tzw. komuna, tego oszukali postkomunistyczni włodarze Rzeczypospolitej. Nawet "...Prezydent wszystkich Polaków..." wyznał, że dla niego NAJWAŻNIEJSZYM wyzwaniem drugiej kadencji, po budowaniu demokracji w Polsce jest SPRAWA JEDWABNEGO. To nic, że 25% obywateli boryka się z problemem bezrobocia, że coraz mniej szans na pozytywne spojrzenie w przyszłość, że coraz mniej i coraz gorszej jakości osłony sockalne (służba zdrowia, ZUS).... WAŻNY JEST NAPIS NA POMNIKU INNEJ NACJI I KAJANIE SIĘ PRZED JEJ PRZEDSTAWICIELAMI ZA BÓG JEDEN RACZY WIEDZIEĆ CZYJE SPRAWKI. A skoro Prezydent jest w myśl swojego hasła wyborczego i moim prezydentem, to dlaczego nie pokaja się przede mną za swoje niespełnione obietnice (mieszkania i praca dla młodych!!!? Nie żebym siał nienawiść, nie. Ale uważam, że jest wiele ważniejszych spraw dla Polski i Polaków. DLatego nikomu nie oddam swojego głosu, nie chcę by po raz kolejny zrobiono ze mnie naiwnego obywatela. Nie wierzę w obietnice przywódcy partii z największym sondażowym popraciem. Z pustego i Salomon nie naleje, a opanowanej przez posła Wunderlicha toruńskiej SLD też wygodniej zamieścić na listach takich, którym najłatwiej wznosić tylko okrzyki i hasła-slogany bez pokrycia. Szkoda, że nie znaleźli się na niej ludzie z doświadczeniem życiowym i zawodowym, którzy już czegokolwiek dokonali i którzy mają potencjał i chęć cokolwiek zrobić. "...nie wierzę politykom, nie..." :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyk Re: KOMU DAC GŁOS-SONDAŻ IP: 216.104.228.* 12.07.01, 11:34 Ja też nie wierzę politykom, ale głosować trzeba. Mi wychodzi drogą eliminacji, że na PiS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szteter Re: KOMU DAC GŁOS-SONDAŻ IP: 213.146.57.* 12.07.01, 11:59 pozdrawiam pisowców ja na nich oddam swój głos .moim zdaniem trzeba iść na wybory by póżniej mieć prawo do krytyki polityków przez nas wybieranych.ja ostatnio głosowałem na aws i się raczej się nie zawiodłem np. na wojtczaku .dobrze że na sobecką nie głosowałem bo bym się chyba pochlastał.ta se wyszła z aws a teraz ją biorą na 1 miejsce na liście , dlatego awsp dziś wykluczam.może sondarze mówią że sld ma wygrać ale ja wierzę jeszcze w koalicję awsp pis po uw.narka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skippy Re: KOMU DAC GŁOS-SONDAŻ IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.01, 14:36 przecież PiS to farbowane lisy. Kaczyńscy są tacy prawi i sprawiedliwi,ze pękam ze śmiechu. Najpierw polubili Wałęsę z Wachowskim, potem się pożarli, następnie Telegraf i lustracja i znowu rozwód. polityków gawędziarzy mamy w tym kraju bez liku, ale od gadania nigdy nic nigdy nie ulepszono. Ja tam wolę posła Jasia Wyrowińskiego -solidna i uczciwa firma. Polecam wszytskim skippy Odpowiedz Link Zgłoś