Dodaj do ulubionych

Co z hotelem nad Wisla i firma Urbanski ?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 12:28
Firma Urbanski nie dala rady. Taka konstrukcja i nic sie nie dzieje. Dlaczego
tak sie dzieje ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ada Re: Co z hotelem nad Wisla i firma Urbanski ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 20:16
      Właśnie. Dlaczego ten budynek stoi i straszy ?
    • Gość: ja Re: Co z hotelem nad Wisla i firma Urbanski ? IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 18.06.05, 21:44
      tam ma byc parking
      No nie ma facet kasy. Miasto powinno teraz elastrycznie i delikatnie naciskac
      na przedsiebiorce. Zrobil on juz calkiem sporo, najwazniejsze ze budynek jest
      zabezpieczony przed degradacja
      • Gość: Etno Re: Co z hotelem nad Wisla i firma Urbanski ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 12:44
        Elastyczność w naciskach na przedsiębiorcę.......brrrrr. Miasto chyba powinno
        szukać możliwości udzielania mu pomocy.
        Plany mają to do siebie,że często szlak je trafia. Bezwzgledne żądania
        wykonania umowy w dzisiejszej sytuacji mogą tylko rozłozyć wszystko.
        • Gość: Hehe Re: Co z hotelem nad Wisla i firma Urbanski ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 13:17
          Przeciwnie powinno przycisnąć Urbanskiegho, albo kończysz albo płacisz kare - a
          że kasy chłopina nie ma to mu zlicytować budynek.
          • zascianek to co zwykle ...NIE MA KASY W TORUNIU 20.06.05, 14:11
            to co zwykle ...NIE MA KASY W TORUNIU
            • Gość: b3ut Re: to co zwykle ...NIE MA KASY W TORUNIU IP: *.torun.mm.pl 20.06.05, 14:37
              Najpierw Urbański musiałby spłacić zaległości wobec wykonawców...
              • Gość: daria Urbanski nie ma , to fakt. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 14:55
                Co rozumiesz "W Toruniu"? Urbanski nie ma , to fakt.
                Ale w Toruniu jest ponad 40 hoteli i na nie jest kasa.
                • zascianek no nie wiem czy tylko urbanski 20.06.05, 15:00
                  tak wiem bo mieszkam tutaj :-/ Dario. A do tych 40 to zaliczasz wszsytkie schroniska mlodziezowe itp itd. Nawet nie mamy 4 gwiazdkowego hotelu
                  • Gość: b3ut Re: no nie wiem czy tylko urbanski IP: *.torun.mm.pl 20.06.05, 16:14
                    Czujesz potrzebę spania w **** Hotelu?
                    • Gość: krotki nie odbierqaj tego źle IP: *.torun.mm.pl 20.06.05, 22:11
                      Ale nnie chodzi o zaszłości lecz o tą aktualna wypowiedź ... czy to mozliw że
                      Ty kończyłęs ekonomię??? a zreszta czy do tego potrzebna jest matura by
                      wiedzieć, że hotel dowolnej kategorii nie jest w ogóle do spania mieszkańcom
                      Torunia jest potrzebny ( może cie to zaskoczy ale mamy gdzie spać) ale
                      przyjezdnym........ tak i to oni decyduja co jest im potrzebne np. moi rozmówcy
                      czesto woleliby standard 4* a nie dawny Helios z restauracja w której jest
                      słowie osiem (8) potraw -ze wstydu nie prowadzam tam juz kilka lat nikogo -
                      podobnie Kosmos - jakis idota rodem z komunizmu zadecydował kiedys, że
                      restauracja czyna jest od 14 !!!! idziemy o 13.30 zamknięta!!!!! cóz poszliśmy
                      do Heliosu - no i kolejny blamaz i od wielu lat nie bywam w tych hotelach!!! bo
                      mi wstyd!!!
                      Zatem tak potrzeby jest mi - ale nie do spania co cię zaskoczy- hotel 4* -
                      Spichrz, Gotyk, heban to popłuczyny - heban w korytarzu bez sali biznesowej!!,
                      Gotyk z tandetnymi plastikami, i Spichrz z monotematyczna kuchnia!!!
                      Dlatego czekam już tyle lat na Koszary i nic
                      Odpowiadam tak szeroko na Twe dośc nieprzemyślana wypowiedź nie dlatego ze
                      pamietam ćię z poprzednich lat i z głupot które wypisywałes np. o UW czy janku.
                      W. ale dlatego ze postawienia zagadnienia jest wyjątkowo idiotyczne
                      Pozdrawiam
                      • Gość: b3ut Re: nie odbierqaj tego źle IP: *.torun.mm.pl 22.06.05, 22:01
                        No i widzisz, jakby było takie wielkie zapotrzebowanie na **** to by powstały...
                        Ot, duże firmy są znane z tego że potrafią zwietrzyć interes.
                        pozdr
                        PS. wiem wiem, spisek żydokomunistów z grubymi teczkami blokuje powstanie
                        sheratonów i hiltonów. W końcu moja pamieć nie taka KROTKA. Ucz sie ucz :)
                        • Gość: krotki oj...oj IP: *.torun.mm.pl 22.06.05, 22:24
                          z ta nauka kiepściutko - dla większosci wiadomym od dawna jest że jedna
                          inwestycja generuje kolejne. A jeśli czegos nie ma to nie znaczy, że nie ma
                          popytu na to coś a jedynie to, że byc może dla inwestora jest niewystarczający
                          i wówczas chcąc mieć jakąs inwestycje trzeba inwestora zachęcac a nie
                          zniechęcec np. ulgami lub działaniami, które moga wykreowac popyt!! czytaj
                          trzeba cos robic a nie siedziec w kącie i czekac aż nas znajdą. Chyba że nie
                          zalezy nam!! Ja osobiście wolę by coś sie działo. Z Twych słow wynika, że jak
                          inni zroboa to bedzie cóz typowa wspominana - może nie zydowska - ale
                          komunistyczna mentalnośc homo sovietikusa taka aomiana BMW.
                          Pozdrawiam

PS. Jak tam miłość do UW i Janka W. . Sczególnie dzisiaj z Belką w tle........
                          hehe
                          • Gość: b3ut Re: oj...oj IP: *.torun.mm.pl 22.06.05, 23:01
                            chyba Ci się systemy pomyliły. "Inwestycja generuje inwestycję" to było w PRL,
                            podczas murowania aktu erekcyjnego Huty Stalina, albo wszelkiej maści kombinatów
                            :). A u nas to już rynek dyktuje, więc trzeba zrobić badania, które więcej
                            znaczą niż milion ulg. Tak przynajmniej jest w zdrowo zarządzanych firmach.
                            Twoje podejście też można wykorzystać (fundusz rehabilitacji osób
                            niespełnosprawnych etc.)

PS. a miłość do UW... jak w małżeńskiej przysiędze - nie opuściłem jej aż do
                            śmierci :). A Belka.. No własnie, jakie pytanie o pana profesora?
                            • Gość: krotki żertowniś czy........ IP: *.torun.mm.pl 22.06.05, 23:30
                              Człowieku co ty piszesz!!! Nie masz naprawde kompletnie pojęcia o ekonomii
                              Podważanie istoty praw ekonomiczych nie wychodzi z zasady nikomu na dobre.
                              Jeśłi nie rozumiesz, że np. budując tame w Nieszawie wygenerujemy inne
                              inwestycje to ja nic na to nie poradzę. Żonglowanie słowami o badaniach
                              rynkowych niewiele Ci pomoże co najwyżej kompromituje Ciebie. A rady by moje
                              podejście wukorzystac w funduszu niepełnosprawnych dość precyzyjnie okreśłają
                              Twój poziom i chamstwa i nieuctwa.
                              Pozdrawiam

PS
                              a miłość do UW... jak w małżeńskiej przysiędze - nie opuściłem jej aż do
                              > śmierci :).

a dlaczego śmierci przecież nie raz juz chłopcy w UW sie przemalowywali i
                              wówczas co było OK a teraz jak w demokratów to źłe przeciez to nadal ci sami
                              chłopcy!!! nadal byli razem w PZPR ba... teraz łaczą się z dawnymi kumplami .
                              Dlaczego zaraz śmierć??? jeszcze nie raz sie przemaluja!!! nie ma obawy

> A Belka.. No własnie, jakie pytanie o pana profesora?

żadne - bo nie warto - no przesadzam warto przeciez wszystkim kupmlom z UW w PD

• Gość: b3ut Re: żertowniś czy........ IP: *.torun.mm.pl 22.06.05, 23:43
                                dobra, skończmy. To że twoja firma kopiąca doły osiągnęła sukces nie oznacza że
                                zjadłeś wszystkie rozumy, a ekonomie znać możesz co najwyżej w aspekcie mikro.
                                Dla firmy stawiającej hotel liczy się jakie będzie miał obłożenie, a nie jaki
                                upust w podatku gruntowym dostanie. A nasze miasto jest póki co postrzegane jako
                                atrakcja turystyczna a nie centrum biznesu. Kiedy to sie zmieni, nie wiem...
                                Cała era Socjalizmu i jej romantyzm budów polegał na tym, że wokół Petrochemii
                                rozwijało się życie, ale nie ma to nic wspólnego z wol;nym rynkiem. W końcu
                                nijak nie zmusimy:
                                a) właściciela firmy do zbudowania obiektu
                                b) ludzi, do korzystania z jego usług
                                PS. A tama w Nieszawce to publiczna inwestycja, więc nie mieszajmy jej. Chyba że
                                popierasz pomysł sieci państwowych hoteli (Polhilton, a może raczej Moskwa?)
                                EOT
                                • Gość: krotki co za analiza!! IP: *.torun.mm.pl 23.06.05, 08:13
                                  uciekasz od meritum żonglując słowami - niestety lapsusów wczesniejszych to nie
                                  zmieni - chlapnałeś i tyle -później tylko próbowałes odwrócić uwagę ot co
                                  Pozdrawiam
                              • Gość: b3ut Re: żertowniś czy........ IP: *.torun.mm.pl 22.06.05, 23:51
                                > a dlaczego śmierci przecież nie raz juz chłopcy w UW sie przemalowywali i
                                > wówczas co było OK a teraz jak w demokratów to źłe przeciez to nadal ci sami
                                > chłopcy!!! nadal byli razem w PZPR ba... teraz łaczą się z dawnymi kumpla

Ci co teraz plują na bohaterów tamtych lat, wtedy byli tchórzami, więc robią
                                wszystko by ich dokonania podważyć... A Ty z tego co kiedyś mówiłeś należałeś do
                                trzęsących porami...
                                • Gość: krotki raczej nieuwaznie czytałeś IP: *.torun.mm.pl 23.06.05, 08:24
                                  Oj wymyśłasz jedyne co pisałem to to że ja nigdy za póbowalem malowac się na
                                  bohatera - wystarczy mi to co robiłem - a tchórzem nie byłem, bo chociażby sam
                                  fakt nie bycia w PZPR wówczas był odwagą (w mojej profesji i ówczesnej pracy na
                                  palcach jednej ręki mozna było nas policzyć bezpartyjnych na okolo setke
                                  ludzi) - jakiej jakoś nie mieli na początku bohaterowie UW!!.
                                  Natomiast sporo z tych bohaterów dziwnym trafem ma teraz kłopoty lustracyjne
                                  zatem o jakich dokonaniach myślisz????

Acha jakoś dziwnie moje poglądy na ten temat podziela sporo wyborców i to od
                                  lat .
                                  Pozdrawiam
                  • Gość: daria Re: no nie wiem czy tylko urbanski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 08:31
                    zascianek napisał:
                    > tak wiem bo mieszkam tutaj :-/ Dario

z IP brda.pl ? :-)
                    Widac ze mieszkasz w B-czy i przyjemnosc sprawia ci na sile osmieszanie Torunia
    • Gość: daria zachowac 1 pietro po niskich cenach dla schroniska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 14:55
      Urbanski musi zachowac 1 pietro po niskich cenach dla schroniska - to jest
      główna przeszkoda, by weszla siec.
    • Gość: ja Re: Co z hotelem nad Wisla i firma Urbanski ? IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 20.06.05, 16:27
      elastycznosc to ja wlasnie rozumiem udzielenie mu pomocy. Odstapienie od kary
      ktorej chyba nie da sie uniknac. Ale to jest przedsiebiorca z Torunia i nalezy
      zrobic wszystko aby mu pomoc,pod kazdym wzgledem
      • Gość: **** Re: Co z hotelem nad Wisla i firma Urbanski ? IP: 213.25.208.* 20.06.05, 22:24
        Pomóc?Czy tak samo jak innym firmom z branzy bud.-inwest?,za taka pomoc
        dziekujemy.
        Toruń stał sie grajdołem wysysanym przez poznaniaków,gdańszczaków.
        Wez ISPę ,niby Hydrobudowa Włocławek,faktycznie włascicielem jest pyra
        poznanska,METOREX na papierze z Torunia,właściciel ta sama pyra poznańska.Na
        Kaszczorku budują firmy z gdańska,na Grębocinie z Gdańska,przypadków mozna
        mnożyć na kopę.
        • Gość: ja Re: Co z hotelem nad Wisla i firma Urbanski ? IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 22.06.05, 21:51
          Moja wiedza jest taka ze w konsorcjach gdanskich, poznanskich sa firmy z
          torunia i to one robia inwestycje. Konsorcja powolano po ta aby miec wieksza
          sile przebicia na tle innych.
          Jestes w temacie? Bo ja tak tylko z mediow wiem jak to jest
          • Gość: daria Poczekamy, zobaczymy. I tak zrobiono bardzo duzo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 08:34
            Poczekamy, zobaczymy, moze dokonczy niedlugo.
            I tak zrobiono bardzo duzo - dach, elewacje, stropy, ogrodzenie - czesc
            parkingu.
    • Gość: izaaaaa Re: Co z hotelem nad Wisla i firma Urbanski ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 15:38
      ma ktos prezentacje o toruniu (podstawowoe dane)????????????????????/
    • Gość: daria UMOWA TO UMOWA -jesli nie wykona na czas -odebrać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 16:17
      UMOWA TO UMOWA - jesli nie wykona na czas, niech miasto odbierze zgodnie z
      umową i sprzeda drugi raz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka