Gość: Hans IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 12:28 Firma Urbanski nie dala rady. Taka konstrukcja i nic sie nie dzieje. Dlaczego tak sie dzieje ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ada Re: Co z hotelem nad Wisla i firma Urbanski ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 20:16 Właśnie. Dlaczego ten budynek stoi i straszy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Co z hotelem nad Wisla i firma Urbanski ? IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 18.06.05, 21:44 tam ma byc parking No nie ma facet kasy. Miasto powinno teraz elastrycznie i delikatnie naciskac na przedsiebiorce. Zrobil on juz calkiem sporo, najwazniejsze ze budynek jest zabezpieczony przed degradacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Etno Re: Co z hotelem nad Wisla i firma Urbanski ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 12:44 Elastyczność w naciskach na przedsiębiorcę.......brrrrr. Miasto chyba powinno szukać możliwości udzielania mu pomocy. Plany mają to do siebie,że często szlak je trafia. Bezwzgledne żądania wykonania umowy w dzisiejszej sytuacji mogą tylko rozłozyć wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hehe Re: Co z hotelem nad Wisla i firma Urbanski ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 13:17 Przeciwnie powinno przycisnąć Urbanskiegho, albo kończysz albo płacisz kare - a że kasy chłopina nie ma to mu zlicytować budynek. Odpowiedz Link Zgłoś
zascianek to co zwykle ...NIE MA KASY W TORUNIU 20.06.05, 14:11 to co zwykle ...NIE MA KASY W TORUNIU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b3ut Re: to co zwykle ...NIE MA KASY W TORUNIU IP: *.torun.mm.pl 20.06.05, 14:37 Najpierw Urbański musiałby spłacić zaległości wobec wykonawców... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daria Urbanski nie ma , to fakt. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 14:55 Co rozumiesz "W Toruniu"? Urbanski nie ma , to fakt. Ale w Toruniu jest ponad 40 hoteli i na nie jest kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
zascianek no nie wiem czy tylko urbanski 20.06.05, 15:00 tak wiem bo mieszkam tutaj :-/ Dario. A do tych 40 to zaliczasz wszsytkie schroniska mlodziezowe itp itd. Nawet nie mamy 4 gwiazdkowego hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b3ut Re: no nie wiem czy tylko urbanski IP: *.torun.mm.pl 20.06.05, 16:14 Czujesz potrzebę spania w **** Hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotki nie odbierqaj tego źle IP: *.torun.mm.pl 20.06.05, 22:11 Ale nnie chodzi o zaszłości lecz o tą aktualna wypowiedź ... czy to mozliw że Ty kończyłęs ekonomię??? a zreszta czy do tego potrzebna jest matura by wiedzieć, że hotel dowolnej kategorii nie jest w ogóle do spania mieszkańcom Torunia jest potrzebny ( może cie to zaskoczy ale mamy gdzie spać) ale przyjezdnym........ tak i to oni decyduja co jest im potrzebne np. moi rozmówcy czesto woleliby standard 4* a nie dawny Helios z restauracja w której jest słowie osiem (8) potraw -ze wstydu nie prowadzam tam juz kilka lat nikogo - podobnie Kosmos - jakis idota rodem z komunizmu zadecydował kiedys, że restauracja czyna jest od 14 !!!! idziemy o 13.30 zamknięta!!!!! cóz poszliśmy do Heliosu - no i kolejny blamaz i od wielu lat nie bywam w tych hotelach!!! bo mi wstyd!!! Zatem tak potrzeby jest mi - ale nie do spania co cię zaskoczy- hotel 4* - Spichrz, Gotyk, heban to popłuczyny - heban w korytarzu bez sali biznesowej!!, Gotyk z tandetnymi plastikami, i Spichrz z monotematyczna kuchnia!!! Dlatego czekam już tyle lat na Koszary i nic Odpowiadam tak szeroko na Twe dośc nieprzemyślana wypowiedź nie dlatego ze pamietam ćię z poprzednich lat i z głupot które wypisywałes np. o UW czy janku. W. ale dlatego ze postawienia zagadnienia jest wyjątkowo idiotyczne Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b3ut Re: nie odbierqaj tego źle IP: *.torun.mm.pl 22.06.05, 22:01 No i widzisz, jakby było takie wielkie zapotrzebowanie na **** to by powstały... Ot, duże firmy są znane z tego że potrafią zwietrzyć interes. pozdr PS. wiem wiem, spisek żydokomunistów z grubymi teczkami blokuje powstanie sheratonów i hiltonów. W końcu moja pamieć nie taka KROTKA. Ucz sie ucz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotki oj...oj IP: *.torun.mm.pl 22.06.05, 22:24 z ta nauka kiepściutko - dla większosci wiadomym od dawna jest że jedna inwestycja generuje kolejne. A jeśli czegos nie ma to nie znaczy, że nie ma popytu na to coś a jedynie to, że byc może dla inwestora jest niewystarczający i wówczas chcąc mieć jakąs inwestycje trzeba inwestora zachęcac a nie zniechęcec np. ulgami lub działaniami, które moga wykreowac popyt!! czytaj trzeba cos robic a nie siedziec w kącie i czekac aż nas znajdą. Chyba że nie zalezy nam!! Ja osobiście wolę by coś sie działo. Z Twych słow wynika, że jak inni zroboa to bedzie cóz typowa wspominana - może nie zydowska - ale komunistyczna mentalnośc homo sovietikusa taka aomiana BMW. Pozdrawiam PS. Jak tam miłość do UW i Janka W. . Sczególnie dzisiaj z Belką w tle........ hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b3ut Re: oj...oj IP: *.torun.mm.pl 22.06.05, 23:01 chyba Ci się systemy pomyliły. "Inwestycja generuje inwestycję" to było w PRL, podczas murowania aktu erekcyjnego Huty Stalina, albo wszelkiej maści kombinatów :). A u nas to już rynek dyktuje, więc trzeba zrobić badania, które więcej znaczą niż milion ulg. Tak przynajmniej jest w zdrowo zarządzanych firmach. Twoje podejście też można wykorzystać (fundusz rehabilitacji osób niespełnosprawnych etc.) PS. a miłość do UW... jak w małżeńskiej przysiędze - nie opuściłem jej aż do śmierci :). A Belka.. No własnie, jakie pytanie o pana profesora? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotki żertowniś czy........ IP: *.torun.mm.pl 22.06.05, 23:30 Człowieku co ty piszesz!!! Nie masz naprawde kompletnie pojęcia o ekonomii Podważanie istoty praw ekonomiczych nie wychodzi z zasady nikomu na dobre. Jeśłi nie rozumiesz, że np. budując tame w Nieszawie wygenerujemy inne inwestycje to ja nic na to nie poradzę. Żonglowanie słowami o badaniach rynkowych niewiele Ci pomoże co najwyżej kompromituje Ciebie. A rady by moje podejście wukorzystac w funduszu niepełnosprawnych dość precyzyjnie okreśłają Twój poziom i chamstwa i nieuctwa. Pozdrawiam PS a miłość do UW... jak w małżeńskiej przysiędze - nie opuściłem jej aż do > śmierci :). a dlaczego śmierci przecież nie raz juz chłopcy w UW sie przemalowywali i wówczas co było OK a teraz jak w demokratów to źłe przeciez to nadal ci sami chłopcy!!! nadal byli razem w PZPR ba... teraz łaczą się z dawnymi kumplami . Dlaczego zaraz śmierć??? jeszcze nie raz sie przemaluja!!! nie ma obawy > A Belka.. No własnie, jakie pytanie o pana profesora? żadne - bo nie warto - no przesadzam warto przeciez wszystkim kupmlom z UW w PD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b3ut Re: żertowniś czy........ IP: *.torun.mm.pl 22.06.05, 23:43 dobra, skończmy. To że twoja firma kopiąca doły osiągnęła sukces nie oznacza że zjadłeś wszystkie rozumy, a ekonomie znać możesz co najwyżej w aspekcie mikro. Dla firmy stawiającej hotel liczy się jakie będzie miał obłożenie, a nie jaki upust w podatku gruntowym dostanie. A nasze miasto jest póki co postrzegane jako atrakcja turystyczna a nie centrum biznesu. Kiedy to sie zmieni, nie wiem... Cała era Socjalizmu i jej romantyzm budów polegał na tym, że wokół Petrochemii rozwijało się życie, ale nie ma to nic wspólnego z wol;nym rynkiem. W końcu nijak nie zmusimy: a) właściciela firmy do zbudowania obiektu b) ludzi, do korzystania z jego usług PS. A tama w Nieszawce to publiczna inwestycja, więc nie mieszajmy jej. Chyba że popierasz pomysł sieci państwowych hoteli (Polhilton, a może raczej Moskwa?) EOT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotki co za analiza!! IP: *.torun.mm.pl 23.06.05, 08:13 uciekasz od meritum żonglując słowami - niestety lapsusów wczesniejszych to nie zmieni - chlapnałeś i tyle -później tylko próbowałes odwrócić uwagę ot co Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b3ut Re: żertowniś czy........ IP: *.torun.mm.pl 22.06.05, 23:51 > a dlaczego śmierci przecież nie raz juz chłopcy w UW sie przemalowywali i > wówczas co było OK a teraz jak w demokratów to źłe przeciez to nadal ci sami > chłopcy!!! nadal byli razem w PZPR ba... teraz łaczą się z dawnymi kumpla Ci co teraz plują na bohaterów tamtych lat, wtedy byli tchórzami, więc robią wszystko by ich dokonania podważyć... A Ty z tego co kiedyś mówiłeś należałeś do trzęsących porami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotki raczej nieuwaznie czytałeś IP: *.torun.mm.pl 23.06.05, 08:24 Oj wymyśłasz jedyne co pisałem to to że ja nigdy za póbowalem malowac się na bohatera - wystarczy mi to co robiłem - a tchórzem nie byłem, bo chociażby sam fakt nie bycia w PZPR wówczas był odwagą (w mojej profesji i ówczesnej pracy na palcach jednej ręki mozna było nas policzyć bezpartyjnych na okolo setke ludzi) - jakiej jakoś nie mieli na początku bohaterowie UW!!. Natomiast sporo z tych bohaterów dziwnym trafem ma teraz kłopoty lustracyjne zatem o jakich dokonaniach myślisz???? Acha jakoś dziwnie moje poglądy na ten temat podziela sporo wyborców i to od lat . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daria Re: no nie wiem czy tylko urbanski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 08:31 zascianek napisał: > tak wiem bo mieszkam tutaj :-/ Dario z IP brda.pl ? :-) Widac ze mieszkasz w B-czy i przyjemnosc sprawia ci na sile osmieszanie Torunia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daria zachowac 1 pietro po niskich cenach dla schroniska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 14:55 Urbanski musi zachowac 1 pietro po niskich cenach dla schroniska - to jest główna przeszkoda, by weszla siec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Co z hotelem nad Wisla i firma Urbanski ? IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 20.06.05, 16:27 elastycznosc to ja wlasnie rozumiem udzielenie mu pomocy. Odstapienie od kary ktorej chyba nie da sie uniknac. Ale to jest przedsiebiorca z Torunia i nalezy zrobic wszystko aby mu pomoc,pod kazdym wzgledem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: **** Re: Co z hotelem nad Wisla i firma Urbanski ? IP: 213.25.208.* 20.06.05, 22:24 Pomóc?Czy tak samo jak innym firmom z branzy bud.-inwest?,za taka pomoc dziekujemy. Toruń stał sie grajdołem wysysanym przez poznaniaków,gdańszczaków. Wez ISPę ,niby Hydrobudowa Włocławek,faktycznie włascicielem jest pyra poznanska,METOREX na papierze z Torunia,właściciel ta sama pyra poznańska.Na Kaszczorku budują firmy z gdańska,na Grębocinie z Gdańska,przypadków mozna mnożyć na kopę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Co z hotelem nad Wisla i firma Urbanski ? IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 22.06.05, 21:51 Moja wiedza jest taka ze w konsorcjach gdanskich, poznanskich sa firmy z torunia i to one robia inwestycje. Konsorcja powolano po ta aby miec wieksza sile przebicia na tle innych. Jestes w temacie? Bo ja tak tylko z mediow wiem jak to jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daria Poczekamy, zobaczymy. I tak zrobiono bardzo duzo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 08:34 Poczekamy, zobaczymy, moze dokonczy niedlugo. I tak zrobiono bardzo duzo - dach, elewacje, stropy, ogrodzenie - czesc parkingu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izaaaaa Re: Co z hotelem nad Wisla i firma Urbanski ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 15:38 ma ktos prezentacje o toruniu (podstawowoe dane)????????????????????/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daria UMOWA TO UMOWA -jesli nie wykona na czas -odebrać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 16:17 UMOWA TO UMOWA - jesli nie wykona na czas, niech miasto odbierze zgodnie z umową i sprzeda drugi raz Odpowiedz Link Zgłoś