Dodaj do ulubionych

Marek Kotański

19.08.02, 16:01
Zginął w wypadku wielki człowiek. Dla niektórych
kontrowersyjny,ekscentryczny, zbyt odważny.Dla innych jedyna nadzieja i
swiatełko w tunelu.
Zdarzyło mi się poznać Marka przy okazji stażu w warszawskiej klinice.
Człowiek obdarzony wielką charyzmą i autorytetem.Uparcie wyciągał rękę do
tych,którzy przyjąć pomocy długo nie chcieli.
Nie zbawiał ludzkości,lecz uratował życie paru konkretnym ludziom.
Nawet nie potrafie wyrazic jak bardzo szkoda, że odszedl.

Obserwuj wątek
    • doka1 :((((( 19.08.02, 16:06
      • radca Re: :((((( Marku ..... :(((((((((((((( ....... 19.08.02, 17:24
        Smierc Marka wstrzasnela mna.Wiadomosc ta spowodowala,ze przezywam Wielki bol.
        Czym w porownaniu moga byc nasze drobne klopoty, rozterki i niepowodzenia ?
        Tyle ludzi zylo caly czas Nadzieja i Wiara - bo byl wsrod nich Marek.
        Nie bedzie juz wsrod nich zywego Marka Kotanskiego.Nie bedzie juz ich wspieral
        Dobrym Slowem.Lecz mam taka Nadzieje,ze Wiara w obecnosc duchowa Marka - bedzie
        jednak - bardzo silna.Wierze i jestem przekonany,ze Marek Kotanski bedzie zawsze
        obecny DUCHEM i WIARA wsrod cierpiacych i potrzebujacych.On..napewno bedzie
        towarzyszyl wszelkim dzialaniom dla ratownia zycia i zdrowia ludzkiego.
        Napewno bedzie tym wielkim Symbolem Sily : WIARY I NADZIEJI w CZLOWIEKA.

radca

ps. Drogi Marku wiem,ze jesli Bog Ci pozwoli dzialac - tam w NIEBIE - bedziesz
        to czynil nadal.
        • Gość: Profesor Zmarl wielki czlowiek IP: *.tpl.on.ca / 199.71.64.* 19.08.02, 19:23
          Pograzony w smutku podpisuje sie pod wszystkim co napisali moi przedmowcy.
          • Gość: Telek Re: Zmarl wielki czlowiek IP: TORINT* / 212.244.62.* 20.08.02, 09:38
          • sarenka_forum Re: Zmarl wielki czlowiek 20.08.02, 15:45
            Gość portalu: Profesor napisał(a):

> Pograzony w smutku podpisuje sie pod wszystkim co napisali moi przedmowcy.

Szkoda, ze przy okazji tego smutnego watku, ale musze ci powiedziec profesorze,
            ze jesli jeszcze pare razy (jak tutaj)wykazesz sensownosc swoich wypowiedzi, to
            bedzie nam bardzo milo. Mnie przynajmniej.

• sarenka_forum Re: Marek Kotański 24.08.02, 13:59
      www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34591,985884.html
      Polecam ciekawe wspomnienie o Marku. Powinni przeczytać wszyscy wrażliwi
      normalni ludzie.
      • radca Re: Marek Kotański 24.08.02, 14:09
        Serdeczne dzieki Sarenko.

Czy wiesz,ze zbieram po smierci MARKA kazde artykuly na Jego temat.Przesylam je
        sobie na swoj email.To rowniez zaraz dokonam z tym co ukazalas.Przyszla mi wtedy
        taka mys,ze wokol nas jest wiele wspanialych osob o ktorych tak malo nieraz
        wiemy.Wiemy,ale ogolnie ( w kilku zdaniach).Po przeczytaniu czterech artykulow
        w GAZECIE WYBORCZEJ,pomyslalem sobie,ze czas przeminie - beda sie pojawialy
        nowe wiadomosci.Postanowilem (pomimo istnienia archiwum ) przeslac te artykuly
        na swoj email.W kazdej chcwili bede mial mozliwosci siegnac do zawartych w nich
        informacjach.

jeszcze raz serdeczne dzieki za ukazanie tego ,jakze cennego artykulu

pozdrawiam
        radca
        • sarenka_forum Re: Marek Kotański 24.08.02, 14:14
          radca napisał:
          >
          > jeszcze raz serdeczne dzieki za ukazanie tego ,jakze cennego artykulu

No coś ty, nie ma za co.
          Wokół nas jest sporo osób wrażliwych na innych ludzi, wbrew temu co mogłoby się
          wydawać.
          Ja cenię Marka K. za charyzmę i bezkompromisowość w stosunku do zła.
          Za nim poszloby się wszędzie.
          • radca Re: Marek Kotański 24.08.02, 14:32
            Przyznaje,ze jestem pod wielkim wrazeniem.Ten artykul ukazal nam i przyblizyl
            MARKA jeszcze bardziej.Mysle,ze napewno powstanie z czasem nagroda lub jakies
            odznaczenie imienia MARKA KOTANSKIEGO.

Byc moze dostanie ( posmiertnie) NAGRODE NOBLA ?

radca
            • radca "STOWARZYSZENIE im MARKA KOTANSKIEGO " ? 24.08.02, 14:35
              Moze warto sie zastanowic nad ; " STOWARZYSZENIEM im MARKA KOTANSKIEGO " ?

co o tym myslicie ? jaka jest Wasza opinia ? Moze jakies pomysly ?

pozdrawiam serdecznie
              radca
              • b3ut Re: 'STOWARZYSZENIE im MARKA KOTANSKIEGO ' ? 24.08.02, 15:08
                nie ma pośmiertnych nobli
                • sarenka_forum Re: 'STOWARZYSZENIE im MARKA KOTANSKIEGO ' ? 24.08.02, 15:50
                  A czym mialoby się zajmować Stowarzyszenie im. Marka Kotańskiego radco?
                  jestem gotowa rozważyć pewne pomysły, ale tylko takie, które będą polegały na
                  konkretnych działaniach konkretnym ludziom w konkretnym mieście.
                  Ale przecież ciebie Radco tu nie ma ;(( (tzn. w Toruniu).

Wykluczam zaś absolutnie akcje typu wirtualne zbiórki pieniędzy albo
                  internetowe łańcuszki serc.

Mogę pracować tylko z konkretem.
                  Co ty na to?
    • sarenka_forum Re: Marek Kotański 24.08.02, 16:35
      Jeszcze jedno Radco. Odwiedziłam forum warszawskie i widze co sie tam wyrabia.
      Kochany pamiętaj, że o ile w dzisiajeszym świecie trudno jest znaleźć
      zrozumienie dla niematerialnych idei, o tyle Warszawa jest naprawdę ostatnim
      miastem, gdzie należałoby go szukać.

Spróbuj raczej na Krakowie.
      Pzdr
      • radca Glowny cel STOWARZYSZENIA im MARKA KOTANSKIEGO 24.08.02, 17:08
        Oto cytat ze wspomnien o MARKU :
        ________________________________________________________________________________

" Marzył, żeby na starość zająć się samotnymi dziećmi. Mówił: "Będę taki
        dziadek Kotański otoczony gromadą dzieci". "
        ________________________________________________________________________________

To wlasnie bylby GLOWNY CEL takiego STOWARZYSZENIA. Byloby to SPELNIENIE MARZEN
        MARKA KOTANSKIEGO.To,co chcial robic i czynic.

Kto chcialby wlaczyc sie w to ? Jak dalej to ustalimy i rozkrecimy ?
        To bedzie zalezalo juz od KAZDEGO z NAS.

pozdrawiam serdecznie
        radca
        • sarenka_forum Re: Glowny cel STOWARZYSZENIA im MARKA KOTANSKIE 25.08.02, 12:23
          radca napisał:

> Oto cytat ze wspomnien o MARKU :
          >
          _______________________________________________________________________________
          > _
          >
          > " Marzył, żeby na starość zająć się samotnymi dziećmi. Mówił: "Będę taki
          > dziadek Kotański otoczony gromadą dzieci". "
          >
          _______________________________________________________________________________
          > _
          >
          > To wlasnie bylby GLOWNY CEL takiego STOWARZYSZENIA. Byloby to SPELNIENIE
          MARZEN
          > MARKA KOTANSKIEGO.To,co chcial robic i czynic.
          >
          > Kto chcialby wlaczyc sie w to ? Jak dalej to ustalimy i rozkrecimy ?
          > To bedzie zalezalo juz od KAZDEGO z NAS.
          >

Hm.. dzieci.. Jest to jakiś pomysł, chociaż jeszcze bez rąk i nóg ;))
          Rozumiem też radco twoją motywację "to byłoby spełnienie marzeń Marka".
          Szkopuł w tym, że ja mam trochę inne marzenia niż Marek, i sporo mnie kosztuje
          ich realizacja, a gra warta świeczki;))
          Chcę przez to powiedzieć, że cenię osobę Marka (pisałam już o tym zresztą), ale
          nie czuję się na siłach realizować jego osobistych marzeń...

Powracając do dzieci, można o tym pomyśleć, z tym, że ja w zasadzie pracuję już
          z dziećmi w ramach swojego zawodu i czasem widzę tego wymierne efekty.
          Myślę, że się spełniam.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka