Dodaj do ulubionych

jakub lauder = narzekacz, maruder i czepialski

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 13:59
jakub lauder = największy narzekacz, maruder i czepalski tego forum. Czepia
sie wszystkich, w zasadzie nic mu sie nie podoba!
W każdej inicjatywie znajduje same negatywne strony, ośmiesza ideę lotniska,
aqua-parku, telewizji w Toruniu, czepia sie wszystkich.
Jakies 2 dni temu doszukiwał sie powiązań Apatora i włascicieli NESTY - że
jakoby celowo Apator nie sponsoruje żużla :-)

Pamietacie, jak kiedys podciagnal ok. 30 wątków dot. lotniska, by ośmieszyć
sprawę? W zasadzie cala pierwsza strona składała się z jego spamu.
A teraz walczy o prawa na naszym forum? Zaklada wątek juz z wpisem, ze go
wytną?
A wątek jest....

Jesteś dwulicowy, jakubie!!!
I nie nazywaj mojego miasta małym miasteczkiem.
Aż cisną mi się na usta chamskie epitety, ale ich nie użyję.
jesteś wrogiem KONSTRUKTYWNEJ dyskusji, wszędzie widzisz spiski, jakubie.
Obserwuj wątek
    • mavellis Fakt jakubie, ze przeginasz z marudzeniem na forum 30.09.05, 14:04
      Gość portalu: damian napisał(a):

> jakub lauder = największy narzekacz, maruder i czepialski tego forum. Czepia
      > sie wszystkich, w zasadzie nic mu sie nie podoba!
      > W każdej inicjatywie znajduje same negatywne strony, ośmiesza ideę lotniska,
      > aqua-parku, telewizji w Toruniu, czepia sie wszystkich.
      > Jakies 2 dni temu doszukiwał sie powiązań Apatora i włascicieli NESTY - że
      > jakoby celowo Apator nie sponsoruje żużla :-)
      >
      > Pamietacie, jak kiedys podciagnal ok. 30 wątków dot. lotniska, by ośmieszyć
      > sprawę? W zasadzie cala pierwsza strona składała się z jego spamu.
      > A teraz walczy o prawa na naszym forum? Zaklada wątek juz z wpisem, ze go
      > wytną? A wątek jest....
      >
      > Jesteś dwulicowy, jakubie!!!
      > I nie nazywaj mojego miasta małym miasteczkiem.
      > Aż cisną mi się na usta chamskie epitety, ale ich nie użyję.
      > jesteś wrogiem KONSTRUKTYWNEJ dyskusji, wszędzie widzisz spiski, jakubie.

Fakt jakubie, ze przeginasz z marudzeniem na forum i nie zawsze zachowujesz sie
      OK. Ponadto uzywasz chyba kilku nickow.
      • Gość: damian Re: Fakt jakubie, ze przeginasz z marudzeniem na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 14:08
        Na forum sa setki sfrustrowanych bydgoszczan, piszcych swoje dyrdymaly. Jakby
        ich nie usuwac, forum byloby smieciem. To smutna koniecznosc.
        • jakub_lauder Aj waj 30.09.05, 14:44
          Ciesze sie serdecznie z kolejnego (ktorego to juz?) watku poswieconego mojej
          skromnej 50-letniej osobie.

Zaczne od tego Damianie, ze slowo maruder oznacza chyba cos innego niz chciales
          to wyrazic :-)

Jak widac masz problemy nie tylko z pisaniem ale i czytaniem zapewne, gdyz
          jak z przykroscia zauwazam nie potrafisz odczytac prawidlowo wiekszosci
          moich tekstow (nie mowie, ze i ja nie popelniam w nich bledow).

1. nigdy nie osmieszalem idei lotniska, tym bardziej, ze jestem prawdopodobnie
          jedna z niewielu osob na tym forum, ktore korzysta z niego dosc regularnie.
          Chcialbym, zeby na lotnisku cos sie dzialo, zeby to lotnisko zylo, ale na pewno
          jestem przeciwny ladowaniu w to lotnisku dziesiatek milionow zlotych, ktore w
          najblizszym czasie nie maja szans sie zwrocic. Torun ma inne potrzeby i to
          duzo wazniejsze - chocby drugi most (przepraszam propagandzistow, ze nie
          pisze trzeci most - przeciez powiniennem uzwglednic autostradowy).
          Jezeli znajdzie sie inwestor zewnetrzny czy UE - to prosze bardzo - niech
          sobie inwestuja. Z pewnoscia osmieszam i bede osmieszal dziesiatki watkow
          ktore sie na temat lotniska pojawiaja, a zwlaszcza bede sie nabijal z tych
          20 tys. torunian, ktorzy tylko czekaja az powstanie lotnisko, zeby
          tu przyleciec z RFN o czym nam regulanie donosi jeden z propagandzistow.
          2. Aqua-park. Nie zauwazylem, zebym kiedykolwiek pisal negatywnie o agua-parku.
          Sam bywam w takich miejscach w Tarnowskich Gorach, Lesznie, Mikolajkach i wiem
          jaka to fajna zabawa. Smiesza mnie n-te watki na ten temat i podniecanie sie,
          ze jest juz 3 inwestorow i... i jakos plac przy ul. Na Skarpie nadal swieci
          pustkami. Po co pisac na temat zespolu basenow i zjezdzalni w 20 tematach?
          3. Telewizja w Toruniu - nigdy z tego sie nie nabijalem. Staralem sie tylko
          sprowadzic co poniektorych do rzeczywistosci - ze wywolujac wojne zamykaja
          sobie droge pokojowa. Od razu ustawiono sobie cala TVB jako wrogow - a to
          blad. Poza tym glebokie i wielowatkowe dyskusje w stylu "jest juz 13 petycja"
          "dlaczego nie ma tabliczki na budynku" obrazuja chyba zasciankowosc i
          malomiasteczkowosc niektorych umyslow piszacych w tym temacie.
          Dulszczyzna i wachockowosc tu wylazi :P
          4. Prosze wskazac cytat w ktorym jakoby "doszukiwal sie powiazan Apatora i
          wlascicieli Nesty - ze jakoby celowo Apator nie sponsoruje zuzla :-)"
          To jakas bzdura! Gdzie niby cos takiego sugerowalem?
          5. Faktycznie - podciagnalem swego dnia ok. 30 watkow nt TV - podciagnalem je
          z okresu paru dni, zeby pokaz ze w pewnym okresie PISANO ROWNOCZESNIE
          W 30 TEMATACH NA TEN SAM TEMAT i REGULARNIE ZAKLADANO NA TEMAT TELEWIZJI
          SREDNIO 4-5 WATKOW DZIENNIE. Co jest bzdura, spamem i koszmarem dla tych,
          ktorzy chca tu podyskutowac o czyms innym niz telewizja. To byl moj protest
          przeciwko tym, ktorzy to forum spamuja! Bo czy nie lepiej na drugiej stronie
          znalezc watek i cos do niego dopisac zamiast zakladac nowy?
          Przykladem jest tu watek ZMIERZCH - w wykonaniu propagandzistow nie mielibysmy
          jednego watku o tytule ZMIERZCH z 1000 wpisow, ale 33 watki na tematy mniej
          wiecej takie:
          - ZMIERZCH SIE ZBLIZA,
          - ZMIERZCH JUZ ZA CHWILE,
          - ZMIERZCHOWE NADZIEJE,
          - ZMIERZCH W TORUNIU JEST LADNIEJSZY NIZ W BYDGOSZCZY
          - SA SPONSORZY ZMIERZCHU W TORUNIU
          - CZY TELEWIZJA BYDGOSZCZ NAKRECILA RELACJE ZE ZMIERZCHU W TORUNIU
          - NAJPIEKNIEJSZE ZMIERZCHY SA W TORUNIU
          - 20 TYS. TORUNIAN Z RFN PRZYJEZDZA OGLADAC ZMIERZCHY W TORUNIU
          - CZY ZMIERZCH NAD AQUAPARKIEM BEDZIE LADNIE WYGLADAL
          - O POTRZEBIE WYBUDOWANIA LOTNISKA GDYZ ZMIERZCH Z SAMOLOTU JEST LADNY
          - TORUNSKI ZMIERZCH Nr 1 W RANKINGU RZECZPOSPOLITEJ itd itp
          - jak widac zmierzchowcom jeden temat wystarczy i o to chodzi!
          Nie spamuja po 30 watkow nt lotniska, telewizji, nie blokuja tego forum!
          6. Jezeli chodzi o watek z wpisem, ze go wytna - wycieto mi juz go
          3 czy 4 razy, wiec nie denerwuj mnie, ze czepiam sie bezpodstawnie.
          7. Do Mavellisa - pisze tu tylko jako Jakub_Lauder jestem zbyt powazny
          by bawic sie w wielosc nickow.
          8. Do Damiana - jezeli cisna Ci sie na usta "chamskie epitety" jak
          piszesz to wspolczuje.

• Gość: damian Re: Fakt jakubie, że przeginasz z marudzeniem na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 15:11
            jakub_lauder napisał:
            > Ciesze sie serdecznie z kolejnego (ktorego to juz?) watku poswieconego mojej
            > skromnej 50-letniej osobie.

Jeden z nich sam założyłeś, piszac KTO MNIE TU ZNA?
            A jak ci napisano ze kojarza cie pod kilkoma nnickami, nie odpowiedziales i
            watek spadł. Było tak, prawda?
            To dowodzi twojej nieuczciwosci, pisania pod róznymi watkami (co samo jeszce
            nie jest takim grzechem) - i wypieranie sie tego (!)
            Juz samo to oznacza, że nie można ci ufac.

> Zaczne od tego Damianie, ze slowo maruder oznacza chyba cos innego niz
            > chciales to wyrazic :-)

Tak uwazam twoje pisanie na forum za bardzo negatywmne, złe, złośliwe,
            wysmiewajace Torun i wielu forumowiczow.
            Az trudno uwierzyc, ze jestes z Torunia.

> Jak widac masz problemy nie tylko z pisaniem ale i czytaniem zapewne, gdyz
            > jak z przykroscia zauwazam nie potrafisz odczytac prawidlowo wiekszosci...

Chamskie obraźliwe teksty przemilczę.
            Umómy sie, ze nie nie umiem ani czytac, ani pisac, ani myśleć, ani liczyć.

> 1. nigdy nie osmieszalem idei lotniska

Robiles to wiele razy, wysmiewajac forumowiczow o nim piszacych.
            Jesli ktos pisze: TORUNCZYCY CHCA MIEC LOTNISKO !!!
            To ma do tego prawo i wara ci od wysmiewania go.
            Nie musisz przebywac na forum, jesli ci nie odpowiada "towarzystwo", ale go nie
            wysmiewaj.

> Chcialbym, zeby na lotnisku cos sie dzialo...

To najpierw musi powstac. Wysmiewanie idei powstania nie sluzy jego stworzeniu,
            a zwłaszcza rozwinięciu. Przeczysz sam sobie.
            Twoje argumenty sa sprzeczne z odwrotnymi działaniami.
            Jak zakladano planetarium, to czy od razu martwiono sie o widzow?

> Torun ma inne potrzeby i to duzo wazniejsze - chocby drugi most (przepraszam
            > propagandzistow, ze nie pisze trzeci most - przeciez powiniennem uzwglednic
            autostradowy).

Tu znow kpisz z Torunia albo forumowiczow liczacych mosty.
            Sa 3 a wliczajac kolejwoy nawet 4 - i to nie powód, by kogos nazywac
            propagandzista.

> 3. Telewizja w Toruniu - nigdy z tego sie nie nabijalem. Staralem sie tylko
            > sprowadzic co poniektorych ....

Nie staraj sie nikogo nigdzie sprowadzac, OK?
            WYRAŹ SWOJE POGLĄDY I WYSŁACHAJ INNYCH.
            Nie sprowazdaj nikogo na "jedynie słuszną" twoja drogę

> Dulszczyzna i wachockowosc tu wylazi :P

Nazywasz mnie Dulskim z Wąchocka? Dziekuje.
            Ja po raz kolejny nie nazwe cię nijak.

> 4. Prosze wskazac cytat w ktorym jakoby "doszukiwal sie powiazan Apatora i
            > wlascicieli Nesty - ze jakoby celowo Apator nie sponsoruje zuzla :-)"

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=29688595
            > 5. Faktycznie - podciagnalem swego dnia ok. 30 watkow nt TV - podciagnalem je
            > z okresu paru dni, zeby pokaz ze ....

Znó chcesz cos pokazac?
            Łamiesz prawo netetykiety, zeby nie spamowac, choc sam sie tego w nnych watkach
            domagasz (słusznie czy nie)
            A podbiłes watki z ok. pół roku! Dokłądnie sprawdzałem.

> To byl moj protest przeciwko tym, ktorzy ....

Nazywasz się półtorak?
            Może sie spal na rynku w ramach protestru, bedzie wiekszy pozytek.

> czy nie lepiej na drugiej stronie znalezc watek i cos do niego dopisac

Pewnie lepiej.
            Ale nie wszyscy sa tak długo na forum jak ty (praktycznie od poczatku, choć
            rózne nicki) - i nie wszyscy wiedza, ze jest w ogole II strona, ze mozna wracac
            itp.

> - CZY TELEWIZJA BYDGOSZCZ NAKRECILA RELACJE ZE ZMIERZCHU W TORUNIU

Podobno nie nabijasz sie z idei TV w Toruniu, ale ją wspierasz?

> - NAJPIEKNIEJSZE ZMIERZCHY SA W TORUNIU

Podobno nie nabijasz sie z Torunia?

> 6. Jezeli chodzi o watek z wpisem, ze go wytna - wycieto mi juz go
            > 3 czy 4 razy, wiec nie denerwuj mnie, ze czepiam sie bezpodstawnie.

Bezpodstawnie, bo ja jakbym byl adminem, wycialbym watek w ktorym go obrażasz.
            Choc nie lubie cenzury, rozumiem, ze jest konieczna. To nie jedyne forum w
            Polsce nie musisz byc jego gosciem. A jak jestes, uszanuj istniejacych
            redaktorow itp.

> 7. Do Mavellisa - pisze tu tylko jako Jakub_Lauder jestem zbyt powazny
            > by bawic sie w wielosc nickow.

Masz ich ok. 15 - pozwól, ze ich publicznie nie wymienię :-)

> 8. Do Damiana - jezeli cisna Ci sie na usta "chamskie epitety" jak
            > piszesz to wspolczuje.

Ja ich chociaz nie podaje, a ty w w/w tekscie nazwales mnie malomiasteczkomym,
            dulskim i z Wąchocka - komu nalezy współczuc?
            • mynda Re: Fakt jakubie, że przeginasz z marudzeniem na 30.09.05, 16:14
              ja pierdziele, mieszkam od urodzenia w toruniu, i czasami łapy mi opadają jak
              widze napompowane dio granic możliwości baloniki Wielkich Torunian. Jakub ma
              racje. Trzeba czasem realnie spojrzec na świat. Mamy przepiękne miasto, niezły
              uniwersytet - ale czy to powód by uprawiać mentalne koniobijstwo? Przeciez to
              jest zaprzeczenie idei rozwoju - jesli będziemy uwazali, że jesteśmy tacy
              świetni, to po co robić coklwiek, przecież i tak jesteśmy najlpesi. I tak
              zgnijemy w naszym bagienku wzajemnej adoracji. Dalej - napinanie się o
              telewizje i lotnisko momentami jest żenujące. Kto ogląda program TV Toruń? Czy
              myślicie, że nawet jak ruszy oddzielny, niezalezny od bydzi oddział TVP w
              Toruniu, to będzie on miał poziom chcociaż cokolwiek wyższy od TVT - ja smiem
              wątpić. dzieje sie u nas dużo, ale czasem są dni, kiedy nie dzieje się nic - i
              co wtedy?.. Lotnisko - nie wiem, jakbyśmy byli monte carlo z kasynami, strefą
              wolncłową i specjalną strefą ekonomiczna na dodatek, to na pewno lotnisko by
              nam sie przydało. Teraz w zupełnosci wystarczy bromberg airport. Przynajmniej
              na jakieś 10 lat. Drogi lepiej zacznijmy budować lepsze wlotowe do torunia czy
              w samym miescie.
              Ludzie, kochajmy Toruń, ale z rozsądkiem. Nie bądźmy szowinistami. To do
              niczego nie prowadzi.

Ale i tak mnie albo wytną albo zakrzyczą
              • mynda Re: Fakt jakubie, że przeginasz z marudzeniem na 30.09.05, 16:15
                ps damian - jak to trzy mosty a z kolejowym cztery?... gdzie jest ten trzeci -
                oprócz planów? czy może przyjechał pan kleks z magiczna pompka i go nadmuchał?
                • Gość: bartosz Re: Fakt jakubie, że przeginasz z marudzeniem na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 16:28
                  Mysle ze mu chodzilo (ale moge sie mylic) o wszsytkie mosty:
                  Pilsudksiego, kolejowy, autostradowy a ten budowany na Wschodniej ma byc
                  CZWARTY. A le realnie to most TRZECI bo kolejowy nie jest dostepny -chyba ze
                  sie to zmieni?
                  • Gość: damian Re: Fakt jakubie, że przeginasz z marudzeniem na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 22:36
                    Czy mam jakubie podac inne twoje nicki tu publicznie? Chcesz wszystkich???!!!
              • Gość: bartosz oddzielny, niezalezny od bydzi oddział TVP w T-niu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 16:27
                mynda napisał:
                > myślicie, że nawet jak ruszy oddzielny, niezalezny od bydzi oddział TVP w
                > Toruniu, to będzie on miał poziom chcociaż cokolwiek wyższy od TVT

Mysle ze tak i że bedzie sie cieszyl duzym powodzeniem!
            • Gość: V Re: Fakt jakubie, że przeginasz z marudzeniem na IP: *.torun.mm.pl 08.10.05, 12:05
              > Jeden z nich sam założyłeś, piszac KTO MNIE TU ZNA?
              > A jak ci napisano ze kojarza cie pod kilkoma nnickami, nie odpowiedziales i
              > watek spadł. Było tak, prawda?
              > To dowodzi twojej nieuczciwosci, pisania pod róznymi watkami (co samo jeszce
              > nie jest takim grzechem) - i wypieranie sie tego (!)
              > Juz samo to oznacza, że nie można ci ufac.
              Belkot.

> Tak uwazam twoje pisanie na forum za bardzo negatywmne, złe, złośliwe,
              > wysmiewajace Torun i wielu forumowiczow.
              > Az trudno uwierzyc, ze jestes z Torunia.
              Dalej nie ruszyles tylka zeby sprawdzic w slowniku co oznacza slowo maruder.

> Chamskie obraźliwe teksty przemilczę.
              > Umómy sie, ze nie nie umiem ani czytac, ani pisac, ani myśleć, ani liczyć.
              Jak bedziesz pisal po polsku to pewnie nikt Ci takich tekstow nie bedzie sadzil,
              co w tym bylo chamskiego?

> Robiles to wiele razy, wysmiewajac forumowiczow o nim piszacych.
              > Jesli ktos pisze: TORUNCZYCY CHCA MIEC LOTNISKO !!!
              > To ma do tego prawo i wara ci od wysmiewania go.
              > Nie musisz przebywac na forum, jesli ci nie odpowiada "towarzystwo", ale go
              > nie wysmiewaj.
              Chlopie jedni maja prawo chciec lotnisko, drudzy maja prawo wyrazic swoja
              opinie. "Wara mu" - a co mu zrobisz? Pobijesz? Jak bedziesz sie tak stresowal to
              wrzodow zoladka dostaniesz...

> To najpierw musi powstac. Wysmiewanie idei powstania nie sluzy jego stworzeniu,
              > a zwłaszcza rozwinięciu. Przeczysz sam sobie.
              > Twoje argumenty sa sprzeczne z odwrotnymi działaniami.
              > Jak zakladano planetarium, to czy od razu martwiono sie o widzow?
              Belkot. No pewnie ze sie martwiono. Po co otwierac biznes na ktory nie ma
              chetnych? Zeby oglosic upadlosc? Czescia kazdego biznesplanu jest oszacowanie
              rynku zbytu i potencjalnych przychodow.

> Tu znow kpisz z Torunia albo forumowiczow liczacych mosty.
              > Sa 3 a wliczajac kolejwoy nawet 4 - i to nie powód, by kogos nazywac
              > propagandzista.
              W Toruniu jest jeden most drogowy. Koniec i kropka. Zareczam ze potrafie liczyc.

> Nazywasz mnie Dulskim z Wąchocka? Dziekuje.
              > Ja po raz kolejny nie nazwe cię nijak.
              To zaszalales.

> Łamiesz prawo netetykiety, zeby nie spamowac, choc sam sie tego w nnych
              > watkach
              Nie ma czegos takiego jak prawo netykiety hehe. Co najwyzej mozna lamac
              netykiete, ale jak juz wpsomnial predzej Jakub masz problemy z jezykiem ojczystym.

> Podobno nie nabijasz sie z idei TV w Toruniu, ale ją wspierasz?
              > Podobno nie nabijasz sie z Torunia?
              Jakby ironia wyjrzala zza krzaka i kopnela Cie w dupe to tez bys jej nie
              rozpoznal? Celny zart, ja sie ubawilem, a Tobie sie wydaje ze Jakub sie nabija z
              Torunia. Z takim poczuciem humoru to w zyciu dziewczyny nie znajdziesz, wez to
              pod rozwage.

> Ja ich chociaz nie podaje, a ty w w/w tekscie nazwales mnie malomiasteczkomym,
              > dulskim i z Wąchocka - komu nalezy współczuc?

Tobie. Ale podpowiem ze stany paranoidalne mozna leczyc ;)

Rozbawiony
              V

PS. Wiem, ze Twoja wrodzona podejrzliwosc i mania przesladowcza kaza Ci myslec, ze:
              1) nie jestem z Torunia
              2) jestem kumplem Jakuba_Laudera

A mysl sobie co chcesz, tylko pij jogurty, to dobrze na blone sluzowa zoladka
              powinno dzialac...
          • Gość: bum Re: Aj waj IP: 82.146.225.* 30.09.05, 15:45
            Buahahha wygrałeś z tym zmierzchem ;) Zacne i kunsztowne ;) Oddaje to w pełni
            wesołą twórczość propagandzistów na forum.. zarówno tym, jak i "sąsiedzkim", bo
            propagandzistów mamy podobnych ;) pozdrawiam
          • Gość: torunianka Re: Aj waj IP: *.petrus.com.pl 30.09.05, 18:54
            Dziękuję za wyróżnienie Zmierzchu i dodanie doń setki:)
            Pozdrawiam
    • Gość: damian mnie wkurzaja złosliwe wpisy zawistnych b-czan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 14:16
      A mnie wkurzaja złosliwe wpisy zawistnych bydgoszczan, ktorzy wkurzaja sie na
      niski poziom inwestycji czy inne slabe punkty u siebie i podwazaja nasze -
      nagminnie!!!
      Kto wie, czy jakub nie jest kolejnym zlosliwym wyrostkiem znad Brdy, ktory
      potrafi tylko niszczyc?
      • Gość: podróżnik Re: jakub lauder to europejczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 14:52
        jakub lauder to toruński gość na wysokim poziomie .Prawdziwy europejczyk.
        • Gość: bartosz Gdzie w Europie jest Kraj Malkontentow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 15:13
          Damian ma racje.
          Troche przesadzasz jakubie, mam wrazenie, ze wiekszosc dyskusji jest przez
          ciebie rozbijana. Choc nie denerwuje mnie to tak bardzo, ale drażnić - owszem.
          Gdzie w Europie jest Kraj Malkontentow?
    • Gość: bartosz Kto wie, czy jakub nie jest bydgoszczakiem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 15:14
      Kto wie, czy jakub nie jest bydgoszczakiem?
    • bajobongo2 Jakub - wyluzuj troche, bedzie OK. 30.09.05, 15:43
      Jakub - wyluzuj troche, bedzie OK.
      • Gość: aww Re: Jakub - wyluzuj troche, bedzie OK. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 16:09
        Ja go nie lubię - tzn. jakuba.
        • Gość: bartosz Re: Jakub - wyluzuj troche, bedzie OK. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 16:30
          Ja mysle ze inni powinni szanowac poglady jakuba, ale i jakub powinien szanowac
          poglady innych, nie wysmiewac - z czym ma wyraźny problem.
          Jest takim malkontentem z czarnym humorem, nie wszyscy takich lubią, to fakt.
          • jakub_lauder Re: Jakub - wyluzuj troche, bedzie OK. 30.09.05, 18:30
            Na jeden z zarzutow Damiana napisalem tak:
            > 4. Prosze wskazac cytat w ktorym jakoby "doszukiwal sie powiazan Apatora i
            > wlascicieli Nesty - ze jakoby celowo Apator nie sponsoruje zuzla :-)"

Damian odpowiedzial
            > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=29688595

W podanym linku przez Damiana nie ma mojej wypowiedzi. Jest
            jakis "ja" i "sas". Zatem podtrzymuje to, ze Damian
            klamie na moj temat i pomawia moja osobe do tego udajac,
            ze odpiera zarzuty.

Ja napisalem do Mavellisa
            > 7. Do Mavellisa - pisze tu tylko jako Jakub_Lauder jestem zbyt powazny
            > by bawic sie w wielosc nickow.

Damian na to:
            > Masz ich ok. 15 - pozwól, ze ich publicznie nie wymienię :-)

Kolejne klamstwo i pomowienie Damiana.
            Pisze tu tylko i wylacznie jako Jakub_Lauder.
            Zeby zas zlikwidowac tych, ktorzy spamuja tu nieustannie
            wnosze o to, zeby wszyscy piszacy tu zaczeli sie logowac!

Reszte wypowiedzi w zasadzie powiniennem pominac bo w wiekszosci
            odpowiadasz nie na temat uciekajac od meritum sprawy. Ciesze sie
            tez, ze mamy juz w Toruniu 4 mosty...
            Damian:
            "Sa 3 a wliczajac kolejwoy nawet 4 - i to nie powód,
            by kogos nazywac propagandzista."

Zastanawiam sie tylko czy jako trzeci most policzyles most
            nad Martwa Wiselka, Mala Wiselka czy ktorys z mostkow na
            strumyku Bacha? A moze trzecim mostem jest wiadukt przy Wschodniej?

Z przykroscia stwierdzam, ze nadal nic nie rozumiesz z moich
            wypowiedzi na temat lotniska, telewizji czy aquaparku - nie
            negowalem sensu istnienia zadnej z nich. Pytania sa kiedy
            i w jaki sposob.
            Nie mam nic do dodania ponad to co napisalem w mojej poprzedniej
            wypowiedzi dlugiej wypowiedzi kilkadziesiat liniej wyzej.
            A Ty, zeby dodac sobie wigoru i humoru zaloz 38 watkow
            na temat zlego Jakuba Laudera oraz nadal spamuj to forum swoimi
            takimi samymi wpisami ctrl-c a nastepnie ctrl-v.

ps. bede rowniez wdzieczny za udowodnienie, ze kiedykolwiek
            zalozylem watek z tekstem "KTO MNIE TU ZNA?"
            Damian napisal:
            > Jeden z nich sam założyłeś, piszac KTO MNIE TU ZNA?

Udowodnij klamco, ze pisze tu pod innymi nickami.

• Gość: viki Re: Jakub - wyluzuj troche, bedzie OK. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 20:16
              Jakub -nie mi oceniac, kto ma rację. Ale fakt, nieraz jestes irytujacy i
              zlosliwy, a w/w teksty nie sa zbyt miłe.
              Nie wypowiadam sie do waszej dyskusji, rozstrzygnijcie sami, ale pamietaj, ze
              nie mas monopolu na racje i lepsze poglady, jakub.

Co do tematu - przypominam sobie taki temat jakies pół roku temu (moze juz
              spadł):
              "Czy ktos mnie tu zna?" - założony przez ciebie
            • Gość: davoo Re: Jakub - wyluzuj troche, bedzie OK. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 21:21
              jakub, mam nadzieje, ze nadal utrzymujesz stosowny dystans do wypowiedzi
              Twojego adwersarza. no, moze gora dwoch kontestatorow twojej aktywnosci
              wystepujacych pod kilkoma nickami,, co jest az nadto czytelne nie tylko na
              forum torunskim:)
              na pocieche- nas jest wiecej, wiec sie nie daj bog nie zniechecaj:) NIE MA
              SENSU wdawac sie w dluzsza polemike z frustratami zaklinajacymi na sile
              rzeczywistosc. wmowia sobie, ze nas po prostu nie ma;) wystarcza proste
              komunikaty- zreszta DUZE PRAWDOPODOBIENSTWO (nie twierdze, ze pewnosc), ze i
              tak wraz z calym postem zostana wyciete;)
              mavelisie, damianie, bartoszu czy jak ci tam jeszcze inaczej, znaczna czesc
              odwiedzajacych to forum to (w przeciwienstwie do ciebie/ was) ludzie krytycznie
              nastawieni do rzeczywistosci jak i slowa wypisywanego na tym zasmieconym przez
              wasz spam i sztuczne podgrzewanie tematow forum. krytycznie nie oznacza-
              malkontencko, "marudersko", "zlosliwie" czy jak tam byscie jeszcze sobie
              zyczyli na potrzeby swojej wizji swiata. 'krytycznie' oznacza tu raczej 'z
              umiejetnoscia odsiewania ziaren od plew'- idei, mysli ciekawych i rzeczowo
              uargumentowanych od gniotow intelektualnych na poziomie rozemocjonowanego
              dziecka z gimnazjum i merytorycznych mielizn czy wrecz manipulacji i swiadomych
              przeklaman. twoja mavelisie, damianie, viki, bartoszu pseudo PR-owska
              dzialalnosc 'na rzecz' torunia na tym forum (mysle, ze ta przy calym twoim
              bezkrytycyzmie ta enuncjacja cie nie uraze) jest w moim mniemaniu bardziej
              szkodliwa dla wizerunku torunian i torunia niz domniemane przez was
              zabiegi 'forumowe' wszystkich (w wiekszosci wyimaginowanych) wrogow z
              bydgoszczy knujacych przeciwko wam i naszemu miastu.
              • Gość: viki Re: Jakub - wyluzuj troche, bedzie OK. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 21:32
                Czy w Bydgoszczy nadal tak nie lubicie Torunia?
                I dlatego jakub - maruder wam odpowiada?

A skoro tak wam przeszkadza forum -czemu wchodzicie?

Ja pisze zawsze pod 1 imieniem.
            • wet3 Re: Jakub 08.10.05, 19:23
              Wspolczuje Tobie. To forum przypomina PRL-owskie zebranie ZMP na
              ktorym "uchwalalo sie jednomyslne rezolucje", albo,jak wolisz, mozna je nazwac
              czyms w rodzaju sadu kapturowego. Pozdrawiam.
    • staszekk1 Nie lubie laudera, ale...trudno, takie jest forum 30.09.05, 21:56
      Nie lubie laudera, ale...trudno, takie jest forum, ludzie wylewqaja swoje żale,
      frustracje. Skad wiesz, ze jakub ma problemy w pracy albo w domu?
      Tak odreagowuje.
      • Gość: rezolutny Ludwik panie Jakubie Pan się nie boi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 23:46
        a ja lubie pana Jakuba. ten pan ciekawie pisze.
        a to co uprawia tutaj większość szanownych piszących, te wszystkie wątki o
        studiach typ, mostach, hipermarketach i lotniskach to jest rzeczywista żenada.
        nie mam pojęcia jak można się tak ekscytować jakąś szosą czy nowym marketem.
        ale jak widać można. więc fajnie, dyskutujcie sobie o tym, ale nie narzekajcie
        jak ktoś, tak jak pan Jakub Lauder podchodzi do tego z odpowiednim dystansem.
        Pana częsta ironia a nawet złośliwość nie świadczy wcale źle o Panu, Panie J.
        Lauder, to jedynie zdradza Pana inteligencję i zdrowe podejście do sprawy,
        obnażając tym samym śmieszność tych Pana nieszczęsnych adwersarzy.
        pozdrawiam i życzę miłej dalszej dyskusji o tym, czy ktoś pisze pod jednym,
        dwoma, a może i nawet trzydziestomasiedmioma nickami.
        i pamiętajcie, że:
        "najlepsze gofry w mieście piernika
        Kopernik powiedziałby kosmiczna pycha"
        • Gość: PAMIETAM Re: panie Jakubie Pan się nie boi być bezczelny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 23:51
          Ale wlasnie jakub_lauder podpijal nieraz watki!
          PAMIETAM
          • jakub_lauder Re: panie Jakubie Pan się nie boi być bezczelny 01.10.05, 06:19
            Gość portalu: PAMIETAM napisał(a):
            > Ale wlasnie jakub_lauder podpijal nieraz watki!

Nie prawda - watkow z pewnoscia nigdy nie podpijalem.
            Kompoty w babcinej piwnicy lat temu kilkadziesiat faktycznie podpijalem.
            Ale watkow nigdy :P
        • Gość: balum Re: panie Jakubie Pan się nie boi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 00:11
          Przyłączam się z Bydgoszczy
          Panie Jakubie Lauder Pan sie nie boi
          Prawie całe toruńskie i bydgoskie forum za panem murem stoi.
          Na pochybel spamerom i podbijaczom wątków którzy zrobili z forum naszych miast
          istną kloakę.
    • Gość: bartosz Re: Jakub - wyluzuj troche, bedzie OK. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 16:04
      Ja tez uwazam, ze jakub przesadza i narzeka troche, ale coz, takie forum juz
      jest ....
    • Gość: Wojtekh Re: panie Jakubie Pan się nie boi być bezczelny IP: 195.117.253.* 06.10.05, 10:07
      rzeczywiście przerwa trwa do 10.15 hihih zobaczymy :)
      • a_weirdo Re: panie Jakubie Pan się nie boi być bezczelny 06.10.05, 10:09
        > rzeczywiście przerwa trwa do 10.15 hihih zobaczymy :)

Chciałbym go serdecznie pozdrowić. Mimo wszystko, jeśli posty będą zostawać, a
        te łamiące regulamin będą kasowane, to będzie jakoś dziwnie...
    • Gość: Wojtekh Re: panie Jakubie Pan się nie boi być bezczelny IP: 195.117.253.* 06.10.05, 10:24
      oj to jest podejrzane rzeczywiście ja myślę, ze raczej tworzy w tajemnicy
      następny sensacyjny wątek i go właśnie podbija :) Ciekawe czy to będzie o tym
      że miasto ma gdzieś klub żużlowy czy może że od wieeeelu miesięcy nie można
      ruszyć budowy jakiejś tam kanalizacji. Nieee ja myślę że o tym jak ostatnio
      napisał że super inwestorzy chcący zbudować sklep na drugiej stronie Wisły
      powiedzą jak ładnie jest w Toruniu i namówią innych inwestorów w Angli żeby tu
      przyjechali budować fabryki :))
    • wet3 Re: panie Jakubie Pan się nie boi być bezczelny 06.10.05, 17:48
      Zostawcie p. Jakuba w spokoju. Jako rodowity torunianin uwazam, ze jego
      wypowiedzi przyczyniaja sie do bardziej obiektywnego sposobu myslenia i
      przyhamowuja "chciejstwo" oraz lokalny szowinizm. Nie ladnie tak uprawiac
      nagonke pod haslem: huzia na Jakuba. Pozdr.
      • Gość: Wojtekh Re: panie Jakubie Pan się nie boi być bezczelny IP: 195.117.253.* 07.10.05, 08:04
        Wet graba Tobie. A że to jeszcze tu wisi to jestem w szoku. Może jednak coś się
        zmieniło albo w info w gazecie jest ktoś na zastępstwie ;)
        • Gość: Wojtekh Re: panie Jakubie Pan się nie boi być bezczelny IP: 195.117.253.* 12.10.05, 09:21
          chyba aresztowali albo wywalili admina. Brak zmian informacji na stronie i
          forum ucichło. Teraz dokładnie widać kto gadał sam ze sobą i wymyślał "ciekawe"
          wątki :))
          • a_weirdo Re: panie Jakubie Pan się nie boi być bezczelny 12.10.05, 09:24

> chyba aresztowali albo wywalili admina.

Wczoraj za dnia jeszcze szalał na całego. Może za dużo radości z kasowania na
            jeden dzień było i organizm nie wytrzymał?! ;-)
            • jakub_lauder Minelo pare dni 18.10.05, 06:38
              Minelo pare dni, a "Damian" nie przeprosil za swoje klamstwa. Trudno.
              To sprawa jego sumienia. Dla mnie pozostaje zatem klamca i osoba z ktora
              nie warto dyskutowac dopoki za swoje klamstwa publicznie nie przeprosi.

Ciesze sie, ze oprocz zacietych wrogow jest kilka osob, z ktorymi mam
              wspolne poglady na forum i na nasze miejsce w Toruniu.

Bardzo podoba mi sie tekst Myndy o "mentalnym koniobijstwie" - moglby
              stanowic wstep do arcyciekawej ksiazki Andrzeja Romana pt. Paranoja
              - zapis choroby.
              Ksiazke te polecam propagandzistom, zeby zrozumieli co tu uprawiaja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka