Dodaj do ulubionych

Autobus Maryjny

02.10.02, 17:53
Miałam dzisiaj przyjemność (?) jechać w godzinach szczytu (okolice
szesnastej) autobusem linii 19 w kierunku Rubinkowa. Oczywiście: tłok, ścisk,
ogólne zmęczenie, zniechęcenie, nienajlepsza pogoda. W sumie nic wielkiego.
Zdumiewające było natomiast to, że w autobusie na ful przez głośniki w całym
wozie leciało Radio Maryja. Pewnie są ludzie, którzy słuchają tej rozgłośni w
zaciszu domu. Każdy ma jakieś preferencje co do stacji radiowej czy
telewizyjnej. Dlatego nie wiem, czy najlepszym pomysłem jest katowanie tłumu
ludzi w autobusie śpiewami mszalnymi i serwisem watykańskim, w dodatku o
wielkiej mocy decybelowej.
Panowie kierowcy, nie przesadzacie odrobinkę?
Pozdrawiam,
Sarenka
Obserwuj wątek
    • Gość: SDB Re: Autobus Maryjny IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 18:54
      Hmmm tym ciekawsze bo mamy wiele autobusow wyposazonych w naglosnienie i jak
      juz gra muzyka to jest zazwyczaj bardzo cicho. Nie o to chodzi zeby autobusy
      zamienily sie w dyskoteki ale mogloby byc tak fajnie...
      • sarenka_forum Re: Autobus Maryjny 02.10.02, 18:57
        Gość portalu: SDB napisał(a):

> Hmmm tym ciekawsze bo mamy wiele autobusow wyposazonych w naglosnienie i jak
        > juz gra muzyka to jest zazwyczaj bardzo cicho. Nie o to chodzi zeby autobusy
        > zamienily sie w dyskoteki ale mogloby byc tak fajnie...

W Londynie to kursują specjalne autobusy dyskotekowe, które można wynająć. Ich
        przystankami są poszczególne puby i dyskoteki w nocnym mieście.
        Może by tak wykorzystać pomysł? :)
        Sarenka

• Gość: SDB Re: Autobus Maryjny IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 19:31
          sarenka_forum napisała:

> Gość portalu: SDB napisał(a):
          >
          > > Hmmm tym ciekawsze bo mamy wiele autobusow wyposazonych w naglosnienie i j
          > ak
          > > juz gra muzyka to jest zazwyczaj bardzo cicho. Nie o to chodzi zeby autobu
          > sy
          > > zamienily sie w dyskoteki ale mogloby byc tak fajnie...
          >
          > W Londynie to kursują specjalne autobusy dyskotekowe, które można wynająć.
          Ich
          > przystankami są poszczególne puby i dyskoteki w nocnym mieście.
          > Może by tak wykorzystać pomysł? :)
          > Sarenka

Joooo :) hahahahahahhaa autosbus podjezdzajacy pod jazgod :) albo tratwe albo
          yyyy... niewazne
          • b3ut Re: Autobus Maryjny 02.10.02, 22:21
            zależy ile by brał za trzaśniecie drzwiami =|:)
            • telek_ Re: Autobus Maryjny 03.10.02, 10:06
              sarenka_forum napisała:

> Miałam dzisiaj przyjemność (?) jechać w godzinach szczytu (okolice
              > szesnastej) autobusem linii 19 w kierunku Rubinkowa.
              > Zdumiewające było natomiast to, że w autobusie na ful przez głośniki w całym
              > wozie leciało Radio Maryja.
              > Dlatego nie wiem, czy najlepszym pomysłem jest katowanie tłumu
              > ludzi w autobusie śpiewami mszalnymi i serwisem watykańskim, w dodatku o
              > wielkiej mocy decybelowej.
              > Panowie kierowcy, nie przesadzacie odrobinkę?
              > Pozdrawiam,
              > Sarenka

Jesteś pewna, ze było to RM?
              O tej porze również PRI nadaje serwisy religijne.
              Pozdrawiam,
              • sarenka_forum Re: Autobus Maryjny 04.10.02, 18:06
                telek_ napisał:

> sarenka_forum napisała:
                >
                > > Miałam dzisiaj przyjemność (?) jechać w godzinach szczytu (okolice
                > > szesnastej) autobusem linii 19 w kierunku Rubinkowa.
                > > Zdumiewające było natomiast to, że w autobusie na ful przez głośniki w cał
                > ym
                > > wozie leciało Radio Maryja.
                > > Dlatego nie wiem, czy najlepszym pomysłem jest katowanie tłumu
                > > ludzi w autobusie śpiewami mszalnymi i serwisem watykańskim, w dodatku o
                > > wielkiej mocy decybelowej.
                > > Panowie kierowcy, nie przesadzacie odrobinkę?
                > > Pozdrawiam,
                > > Sarenka
                >
                > Jesteś pewna, ze było to RM?
                > O tej porze również PRI nadaje serwisy religijne.
                > Pozdrawiam,

Na 100 % nie jestem.
                najpierw była pieśń religijna w wykonaniu jakiegoś chórku, potem serwis
                religijny, a potem modlitwa przez telefon.
                Pozdr
                Sarenka

• Gość: Konkret Re: Autobus Maryjny IP: *.ipt.aol.com 05.10.02, 23:10
      Panowie kierowcy w RP sa dalej panami, mimo bezrobocia. Dziwi mnie, mieszkanca
      Zachodu, ze pracownik miejskiej komunikacji jest az tak bezczelny, ze pozwala
      sobie na dyktowanie wlasnych gustow pasazerom oraz narazanie ich na
      niebezpieczenstwo.Radio - muzyka, przemowienia, propaganda polityczna itd.
      odwracaja uwage kierowcow. O wypadek latwo. To skandal, ze pozwala im sie
      sluchac radia, jakie by nie bylo, w autobusach. Nie spotkalem sie z czyms takim
      na Zachodzie.
      Kierowca,ktory szuka rozrywki lub ujscia temperamentow politycznych w pracy
      jest zlym pracownikiem i powinien zostac zwolniony.Klient-pasazer autobusu,nie
      moze cierpiec z powodu watpliwej jakosci gustow kierowcy. Czasy komunizmu dawno
      sie skonczyly.Klient, a nie kierowcy, sa panami.
    • brave-blonde Sposób na niesfornych kierowców 06.10.02, 10:04
      Kilka lat temu wydarzyła się w Warszawie następująca historia.
      W godzinach szczytu w miejskim autobusie koszmarnie zatłoczonym kierowca palił
      papierosa. Stojący przy jego kabinie jegomość z futerałem do jakiegoś
      indtrumentu w dłoni zwracał kilkakrotnie uwagę palącemu kierowcy, że dym z
      papierosa leci do autobusu i prosi o zgaszenie go Kierowca uparcie ignorował
      uwagi dżentelmana, który z całkowity spokojem odstawił futerał, wziął gaśnicę,
      odbezpieczył i zgasił nią papierosa na ustach kierowcy. Piana (czy proszek, nie
      wiem) wylewała się nawet przez okna kabiny kierowcy. Autobus został zatrzymany.
      Wezwana policja ukarała kierowcę i upomniała muzyka. Generalnie policjanci
      pokładali się ze śmiechu.

Pozdrawiam
      • michal.ch Re: Sposób na niesfornych kierowców 11.10.02, 16:01
        Przypomniał mi się obrazek z "Seksmisji". Tam też gaszono papierosy przy pomocy
        gaśnicy. :)
    • Gość: humanior Re: Autobus Maryjny IP: 217.96.43.* 06.10.02, 11:56
      a czy ty może czasem nie przesadzasz odrobinkę? Gdyby leciałą zetka albo rmf to
      wszystko było by dla ciebie w porządku? A nie pomyślałaś o innych,że tesz mają
      prawo słuchać to co im się podoba?!
      Nie podoba mi się linia jaką prezentuję Radio maryja, ale to jeszcze nie powód
      to określeń typu autobus maryjny.

Pamiętaj również że to jest komunikacja publiczna, którą jeździ nie tylko
      sarenka.
      • antoni.goczal Re: Autobus Maryjny 06.10.02, 14:20
        Gość portalu: humanior napisał(a):

> a czy ty może czasem nie przesadzasz odrobinkę? Gdyby leciałą zetka albo rmf
        to
        >
        > wszystko było by dla ciebie w porządku? A nie pomyślałaś o innych,że tesz
        mają
        > prawo słuchać to co im się podoba?!
        > Nie podoba mi się linia jaką prezentuję Radio maryja, ale to jeszcze nie
        powód
        > to określeń typu autobus maryjny.
        >
        > Pamiętaj również że to jest komunikacja publiczna, którą jeździ nie tylko
        > sarenka.

Czy ty syneczku czujesz się dobrze ? Idź do mamusi i poproś o termometr.
        • Gość: humanior Re: Autobus Maryjny IP: 217.96.43.* 06.10.02, 21:19
          Czy ty człowieku zawsze jak się z kimś nie zgadasz, to sypiesz inwektywami?
          Szkoda, że nie odniosłeś się do konkretów, zamiast obrażania.
          • Gość: Yoggi Re: Autobus Maryjny IP: *.chello.pl 06.10.02, 21:38

> Czy ty człowieku zawsze jak się z kimś nie zgadasz, to sypiesz inwektywami?
            > Szkoda, że nie odniosłeś się do konkretów, zamiast obrażania.
            Wal się ! Antoś, nie gadaj z matołem !
          • Gość: SDB Re: Autobus Maryjny IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 06.10.02, 22:26

> Czy ty człowieku zawsze jak się z kimś nie zgadasz, to sypiesz inwektywami?
            > Szkoda, że nie odniosłeś się do konkretów, zamiast obrażania.

no to ja sie odniose. Skoro komunikacja publiczna jest publiczna to niech
            zachowa 100% neutralnosci i jak ma leciec w niej radio to niech to bedzie w
            miare mozliwosci stacja neutralna no chyba rmfka i zetka nie sa skrzywione
            politycznie?(chociaz w tej pierwszej ostatnio napotykam sporo moim zdaniem zbyt
            malo wywazonych komentarzy). RM z pewnoscia neutralna nie jest i nie kazdy
            zyczylby sobie byc zmuszonym do sluchania tej rozglosni w autobusie. O!!!
            • juri Re: Autobus Maryjny 10.10.02, 11:22
              Mam pytanie: a jesliby kierowca wlaczyl sobie Radio Las Vegas (bylo
              kiedys takie - z Ciechocinka: nie jestem na biezaco), czy to rowniez jest
              stacja neutralna? Jej minus polegal na doborze "repertuaru". Chodzi mi o to, ze
              wszystkie stacje radiowe maja swoje minusy (lacznie z wspomnianymi RMF i Zetka)
              i oburzanie sie, ze ktos chce ktorejs z nich sluchac jest ttroche bez sensu.

Co do autobusow dyskotekowych - spotkalem sie z takim w Lublinie.
              Jezdzil taki dwupokladowiec (w ramach promocji 3-bita) i objezdzal wszystkie
              tamtejsze kluby ;)
            • Gość: Kamil Re: Autobus Maryjny IP: *.studmat.uni.torun.pl 11.10.02, 09:35
              Gość portalu: SDB napisał(a):
              SDB? Ten skrot to odnosnie "Salezjanie Don Bosco"? Bo taki maja oficjalnie...
              >[...]
              • Gość: SDB Re: Autobus Maryjny IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 11.10.02, 17:05
                Gość portalu: Kamil napisał(a):

> Gość portalu: SDB napisał(a):
                >
                > SDB? Ten skrot to odnosnie "Salezjanie Don Bosco"? Bo taki maja oficjalnie...
                >
                > >[...]
                >

A to ci dopiero. Dopoki nie mialem internetu to w ogole o tym nie wiedzialem. a
                Ty jestes chyba 3 osoba, ktora mnie o to pyta. Czy ja wygladam na xiędza-
                opiekuna chlopcow? ;) Salesiano di Don Bosco :) ale jaja
          • brave-blonde Re: Autobus Maryjny 07.10.02, 00:22
            hahahahahahhahahaahahahahhaaaaaa!!!!!

to był śmiech sarkastyczny

Blondi
            • Gość: Yoggi [...] IP: *.chello.pl 07.10.02, 07:47
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • Gość: kalaporosis [...] IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 07.10.02, 13:35
                • Gość: Yoggi [...] IP: *.chello.pl 07.10.02, 20:36
                  • Gość: Asertywny [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.02, 11:23
    • sloggi Re: Autobus jak kaplica 10.10.02, 09:18
      Ostatnio jechałem (u mnie w Warszawie) busem, w którym kabina kierowcy
      wygladała jak kaplica. Różańce, obrazki i krzyżyki można było liczyć w setkach.
      No i Radio z Twarzą na full. Chyba leciał różaniec, bo kierowca (około 60 lat)
      jechał 30 km/h mamroląc coś pod nosem, po czym stając na światłach zamaszyście
      się przeżegnał.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka