Dodaj do ulubionych

banki w Toruniu

07.11.02, 11:20
W ostatnich 2-3 latach w Toruniu przybyło sporo nowych oddziałów banków
(począwszy od Handlo - teraz Citi, skończywszy na Multi i Śląskim).
Oczywiście obok istnieją stare, dobre banki marmurowe, tzn. PKO BP, PeKaO SA,
WBK, etc.

Który z banków obecnych w Toruniu wydaje się Wam najbardziej przyjazny
klientowi i który byście polecili? A może nie chodzicie do oddziałów i macie
konta w mBanku lub Inteligo?

Obserwuj wątek
    • robert_wl Re: banki w Toruniu 07.11.02, 11:27
      Ani słowa o Bydgoszczy?!
      • gallagher Re: banki w Toruniu 07.11.02, 11:29
        robert_wl napisał:

> Ani słowa o Bydgoszczy?!

skoro nalegasz, to napisz coś.
        • Gość: Wiech Re: banki w Toruniu IP: 217.97.134.* 07.11.02, 11:35

ja mam mbank i pekao sa (tzn. konta w, a nie na własność ;))

pierwszy miodzio i polecam, a drugi wkrótce zmienie.
          jeszcze kilka lat temu pekao miało rzeczywiscie b.fajna oferte, ale z czasem
          raz, że przestali szanowac klienta (i zaczeli dodatkowo naciagac go na kazdym
          kroku, co bywa wkurzajace) a dwa, że w czasie kiedy oni stali w miejscu, inne
          banki poszly do przodu i maja ciekawsze i bardziej 'customer-friendly' oferty -
          choćby pko bp dla przykladu - ewolucja ogromna, nic jeno pochwalic
          (przynajmniej z punktu widzenia postronnego obserwatora)
          • gallagher Re: banki w Toruniu 07.11.02, 11:44
            Gość portalu: Wiech napisał(a):

>
            >
            > choćby pko bp dla przykladu - ewolucja ogromna, nic jeno pochwalic
            > (przynajmniej z punktu widzenia postronnego obserwatora)

Popieram Twoją opinię w 100% - dużo się zmieniło zwłaszcza ostatnio kiedy
            nastał nowy prezes - Podsiadło.

Osobiście mam kilka kont - też w mBanku ale jakoś z niego nie korzystam. Za to
            bardzo podoba mi się oferta Multi (obsługa też nie najgorsza) - mają najniżej
            oprocentowany kredyt w koncie - na 13%. A jak masz konto Aquarius, to nawet
            12,5%.
            Posiadam też konto w Citi - czasami bywam też u nich w oddziale. I...O zgrozo -
            panienki, które tam pracują są może i miłe ale pojęcie o tym co robią ani tym
            bardziej o systemach, które obsługują nie mają.
          • alynka Re: banki w Toruniu 08.11.02, 07:57
            Wiechu, ale to tylko tak ładnie wygląda dla postronnego obserwatora i osobiście
            raczej nie polecam - przynajmniej tu w Bydgoszczy:)
            Pozdrówka
            A.
            • gallagher Re: banki w Toruniu 08.11.02, 09:15
              alynka napisała:

> Wiechu, ale to tylko tak ładnie wygląda dla postronnego obserwatora i
              osobiście
              >
              > raczej nie polecam - przynajmniej tu w Bydgoszczy:)

Alynka ale przecież mBank to bank internetowy, bez oddziałów. Jest więc w
              każdym mieście taki sam. Nie chodziło Ci przypadkiem o Multibank?

Cheers,

gallagher
              • Gość: Wiech Re: banki w Toruniu IP: 217.97.134.* 08.11.02, 09:19
                gallagher napisał:

> alynka napisała:
                >
                > > Wiechu, ale to tylko tak ładnie wygląda dla postronnego obserwatora i
                > osobiście
                > >
                > > raczej nie polecam - przynajmniej tu w Bydgoszczy:)
                >
                > Alynka ale przecież mBank to bank internetowy, bez oddziałów. Jest więc w
                > każdym mieście taki sam. Nie chodziło Ci przypadkiem o Multibank?
                >

oj, Stary, jej przecież chodziło o PKO BP...
                weź sie skup
                ;)))
                > Cheers,
                >
                > gallagher
      • samoobrona Re: banki w Toruniu 07.11.02, 15:13
        Polecam:

ROR: PKOBP (na maxa bankomatow, nawet w najmniejszych
        dziurach). Tam wybierzesz kaske bez prowizji.

LOKATA: mBANK (oprocentowanie + brak prowizji itp.)

KREDYT HIPOTECZNY: PBK (obecnie BPHPBK) kolo stadionu
        Apatora lub KredytBank na Grudziadzkiej.

• Gość: Ted® Re: banki w Toruniu IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 07.11.02, 11:35
      "dobre banki marmurowe, tzn. PKO BP, PeKaO SA, WBK" - to zart?

zalezy jakie masz wymagania (np. zloty medal za ROR dostal po raz kolejny
      slaski)
      • gallagher Re: banki w Toruniu 07.11.02, 11:47
        Gość portalu: Ted® napisał(a):

> "dobre banki marmurowe, tzn. PKO BP, PeKaO SA, WBK" - to zart?
        >
        ja wcale nie żartuję - to są banki marmurowe bo takie mają oddziały (w
        marmurze). Citi, Millenium, Raiffeisen mają bardzo ubogie oddziały pod względem
        wykończenia.
        • Gość: Ted® Re: banki w Toruniu IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 07.11.02, 12:10
          gallagher napisał:

tak to jest ze slowem pisanym
          powinno byc:

> > "DOBRE banki marmurowe, tzn. PKO BP, PeKaO SA, WBK" - to zart?
          > >

z w.w. tylko pkobp ma nadzieje byc dobrym bankiem, duzo sie ostatnio zmienia na
          plus i jesli politycy tego nie zchrzania to moze kiedys

pozostale dwa to dno, no moze poza sytuacja kiedy masz status vipa w pekaosa
          • b3ut Re: banki w Toruniu 07.11.02, 12:45
            a w jaki sposób mogą to politycy schrzanić?
            • Gość: humanior J.W.P IP: proxy / 217.96.43.* 07.11.02, 22:26
              Pierwszy mędrzec III RP pyta, więc usłużny idota humanior odpowie:

PKO ma ten problem, że jest bankiem państwowym. Przez to jest skazany na
              polityczne harce różnych maluczkich ludzi.

Chyba źle się wyraziłem. Problemem nie jest jego państwowość ale nasi politycy
              którzy rozsadzają swoje synekury partyjne i rodzinne wszędzie gdzie się da.

Ot takie polskie piekiełke, jaśnie wielmożny panie.
              • gallagher Re: J.W.P 08.11.02, 09:18
                >
                > PKO ma ten problem, że jest bankiem państwowym. Przez to jest skazany na
                > polityczne harce różnych maluczkich ludzi.

Jest dokładnie tak jak pisze humanior. Zobacz sobie na ich stronie internetowej
                skład rady nadzorczej - znajdziesz tam wielu znanych polityków.

> Chyba źle się wyraziłem. Problemem nie jest jego państwowość ale nasi
                politycy
                > którzy rozsadzają swoje synekury partyjne i rodzinne wszędzie gdzie się da.
                >

Ponadto, każda zmiana opcji rządzącej powoduje czystki w firmach państwowych. A
                dla tak dużego banku powoduje to istotną destabilizację.
    • Gość: Sarenka Re: banki w Toruniu IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 07.11.02, 15:15
      Przez pare ładnych lat miałam konto w PekaoSA. Teraz obsługuje mnie Millennium.
      Ten drugi nie jest doskonały, i stosunkowo drogi. Ale w porównaniu z pierwszym-
      Niebo, Niebo.
      Jeśli chodzi zaś o jakość obsługi-to Millennium stawiam na pierwszym miejscu
      wśród wszystkich banków, w jakichkolwiek zdarzało mi się bywać.

Pozdrawiam
      Sarenka
      • Gość: Ted® Re: banki w Toruniu IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 07.11.02, 16:09
        Gość portalu: Sarenka napisał(a):

> Jeśli chodzi zaś o jakość obsługi-to Millennium stawiam na pierwszym miejscu
        > wśród wszystkich banków, w jakichkolwiek zdarzało mi się bywać.
        >
        wnioskuje, ze nie mialas kontaktow z tatusiem millenium i tak trzymaj
    • Gość: humanior Re: banki w Toruniu IP: proxy / 217.96.43.* 07.11.02, 22:19
      osobiście najwyżej cenię Milleniumm. Powód jest prozaiczny. Brak kolejek.

W pozostałych to idzie oszaleć.
      • Gość: krotki Re: banki w Toruniu IP: proxy / 217.96.43.* 07.11.02, 23:31
        Gość portalu: humanior napisał(a):

> osobiście najwyżej cenię Milleniumm. Powód jest prozaiczny. Brak kolejek.
        >
        > W pozostałych to idzie oszaleć.

Mógłbym tony pisac ale w skrócie
        1/w ogóle nie stoje w kolejkach - wszystko stałe slecenia a extra przez
        internet wypłaty bankomaty - z darmowymi wypłatami obecnie PKOBP plus Euronet
        mBank
        2/Używam - PKOBP - bez rewelacji ale darmowe stałe zlecenia , darmowa wyplata
        na telefon kilka zl - bodaj 4.2 zł za operację!!- skrzynka na nastepny dzien
        (chodzi parszywie) innego dopstępu nie ma - oczywiście osobisty - uwaga maja
        kłopopty z autoryzacja kto podejmuje jako piewsi w Polsce przegral w Sadzie i
        zapłacą facetowi którem ktos pobrac mając jego popdróbe i PIN!!! 5.4 tys zł
        3? Odradzam 100% PKOSA bałagan- kolejki 3 bakomty!! dno dna - miale
        internetowa mutacje - nie wytrzymalam z uwagi na kontakty z Toruniem!!
        4/WBK - unikajcie szczególnie dom Maklerski towarzystow wzajemnej adoracji -
        nie zdążą przyjąć zlecenia - i lezysz ale kola zawsze zdąży - tylko token
        terazm mam i moge obracac szybko bez kontaku z tymi cwaniczkami
        4BG jednak kolejki!! W Domu Maklerskim dramat!!!!! gubia bardzo bardzo ważanie
        papiery!!! 2 osoby kompetentne resza - szczególnie taka starszawa panienka 0
        wiedzy i bałaganiara
        5/BGŻ Wyszedłem - ale nie do konca - zamrozone aktywa juz sie boje co będzie
        jak będe chciał sprzedac
        6/ Ślaski personel wie że mało wie i ciągle dzwoni do centrali - wyszedłem
        szkoda zdrowia (chcialem kupic na prezent kate ale nie mogli wyjaśnicmwielu
        kwestii)

Internet
        PKO SA nie nazrzekałem ale konieczny kontak poprzez PKO SA spowodował odejście
        mBank -po 2 miesiacach czekania rewelacja - prosty skuteczny darmowy system
        Citibank - dla wyjeźdzających = rewelacjia karta działa na całym świwiecie bez
        prowizji w bankomatach Citybanku i bodaj Euronetu!!!!! do tego mozna miec
        konto w dowolnej)beaz przesady) waluty rerwelacja!!!!

Pozdrawiam
        4/ Wbk
    • Gość: B.B. Re: banki w Toruniu IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 08.11.02, 11:19
      Pomomo wszystko polecam Bank PKO BP, broń Boże PEKAO SA.
      Nie dbaja o klientów. To musi być Włosko-Izraelski Bank i dlatego jest na
      Grzybowskiej w Warszawie.
      Na Rubinkowie gdzie mieszka blisko 50 % mieszkańców nie mogą zainstalować
      bankomatu. Mają cztery bankomaty z czego trzy na ul. Grudziądzkiej a jeden w
      centrum.Niech się wciągną na kasztan póki nie ma kolców z taką obsługą klientów.
    • Gość: lennik Re: banki w Toruniu IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 08.11.02, 11:28
      Najlepszy i najpewniejszy pomimo wszystkich potknięć jest PKO BP.
      PEKAO SA to bank twardogłowych. Dwa lata prosiłem o zainstalowanie bankomatu na
      Rubinkowie i nie mogą do dziś zainstalować. Ciągną z ludzi po 4-5,- zł za
      pobieranie w innych bankomatach.Udziałowcy to Włoscy górale ze wzgórza Golan.
      Dlatego mają klientów w nosie.
      Polecam PEKAO BP.
      • peter_b Re: banki w Toruniu 15.11.02, 19:27
        PeKaO SA dobry???? budynek chyba jedynie!!! toc tam laski sa tak niekompetentne ze nawet majtki do
        tylu zakladaja... A tak serio - to jeszcze takiej glupoty i czystego chamstwa jak w tym banku nigdzie jeszcze
        nie widzielam, to juz panieki w sklepach zza komuny lub panienka za sciera w pijalni piwa jest nie dosc
        ze sympatyczniejsza to jeszcze madrzejsza... Omijac Omijac i jeszcze raz omijac!!!
    • Gość: davoo Re: banki w Toruniu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.02, 20:20
      oo, widze, ze spora gromadka sie uzewnetrznila :)
      Gallagher? jakis bank Cie wynajal do zbadania torunskiego rynku?? ;)

ja z niczym nowym:

-od 5 lat PKO BP Kiedys w warszawie odmowili mi zalozenia konta ,,,bo nie
      mialem stalego zameldowania w stolicy! Wiec dla mojej wygody (otwieralem
      studenckie konto- z zaswiadczeniem studiow dziennych w wawie) odeslali mnie do
      torunia. paranoja

-a od niedawna mbank. Tani, wygodny, dobre oprocentowanie, nie narzekam poki
      co. Kilka dobrych patentow
      na minus jedynie zalozenie konta- czekanie na odpowiedz tel., na przeslanie
      umowy (poczta klasyczna), odsylanie umowy, po tygodniu mozna dzwonic z prosba o
      przeslanie karty... wiec schodzi prawie miesiac :)

w Inteligo natomiast po rejestracji w inecie i telefonie z banku, praktycznie 3
      dni potem (w wawie) przyjezdza przedstawiciel banku do domu z umowa i karta do
      bankomatu. Ekspres:)
      • Gość: 21 Re: banki w Toruniu IP: *.sympatico.ca 16.11.02, 20:28
        a czy mozna w Toruniu oplacac rachunki z bankomatow?
        • Gość: davoo Re: banki w Toruniu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.02, 20:48
          rachunki z bankomatow? wow, jestem ignorantem, nawet nie wiem co masz na mysli.
          Bezposrednio zlecenia z bankomatow? z tego co wiem, NIE!!
          a w Kanadzie mozna??

Czesc bankow, a wszystkie tzw wirtualne daja Ci mozliwosc dokonywania przelewow
          przez internet badz telefonicznie, procz tego mozesz zdefiniowac konta do tzw
          zlecen stalych lub,co wymaga na samym poczatku wiekszego zachodu, uruchomienie
          tzw polecen zaplaty (wygodne przy rozliczaniu sie z operatorami
          tel.,spoldzielnia itp)
          • Gość: Telek Re: banki w Toruniu IP: TORINT* / 212.244.62.* 19.11.02, 11:24
            Gość portalu: 21 napisał(a):

> a czy mozna w Toruniu oplacac rachunki z bankomatow?

Z tego co wiem taka funkcje oferuje czesc bankomatow BZ WBK - ale moge sie
            mylic.

Gość portalu: davoo napisał(a):

> w Inteligo natomiast po rejestracji w inecie i telefonie z banku, praktycznie
            3
            >
            > dni potem (w wawie) przyjezdza przedstawiciel banku do domu z umowa i karta
            do
            > bankomatu. Ekspres:)

Czyli znowu chwalicie PKO BP ;-)
            • Gość: Telek Re: banki w Toruniu IP: WAWPRX* / *.nestle.pl 26.11.02, 10:33
              Tak solidarnie i nie bez powodu plujemy na PekaoSA, a tymczasem: "Bank Pekao SA
              i Euronet Worldwide podpisały umowę, dzięki której klienci Banku mogą korzystać
              z bankomatów Euronet nie płacąc prowizji. Dla klientów Banku oznacza to
              zwiększenie sieci 1090 bankomatów Pekao SA o ponad 400 maszyn Euronetu. Od 1
              listopada 2002 r. 3,8 miliona klientów Pekao posiadających karty płatnicze może
              korzystać z sieci 450 bankomatów Euronet w Polsce na takich samych zasadach,
              jak z dotychczasowych 1090 bankomatów Banku - bez ponoszenia dodatkowych
              prowizji.
              Bank Pekao SA i Euronet planują rozszerzanie współpracy poprzez oferowanie
              klientom kolejnych usług. Od 1 grudnia 2002 r. oprócz wypłaty pieniędzy,
              klienci Banku Pekao SA będą mogli w bankomatach Euronet sprawdzić także
              aktualną wysokość salda rachunku. Planowane jest także rozbudowanie bankomatów
              Banku Pekao SA o usługę zasilania kont GSM, dostępną dziś w bankomatach
              Euronet. Euronet posiada umowy ze wszystkimi trzema operatorami telefonii
              komórkowej w Polsce - Centertel, Plus oraz Era.
              Toruń ul. Chełmińska 21 BRE Multibank SA, oddział
              Toruń ul. Grudziądzka 150 9-21* KING Cross, Hipermarket
              Toruń ul. Grudziądzka 45 11-20* FILMAR, Dom Handlowy
              Toruń ul. Łyskowskiego 8 8-20* MiniMal, Sklep Spożywczy
              Toruń ul. Szeroka 10/12 24h LUKAS Bank, oddział"

No cóż, przynajmniej B.B. i lennik będą mogli pobrać bez prowizji ;-)*
              • Gość: Wiech Re: banki w Toruniu IP: 217.97.134.* 26.11.02, 10:39

Ej, Telek, czy Ty aby nie w bankowości pracujesz?....
                Kajś na Grudziadzkiej dajmy na to, w okolicach Filmaru tak trochę?...
                :-P
              • gallagher Re: banki w Toruniu 26.11.02, 10:46
                Bez prowizji możesz też pobierać z Euronetu korzystając z kart Inteligo (i
                bankomatów PKO BP), Citi, Multibanku, mBanku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka