Dodaj do ulubionych

torunska kaskada :) walentynkowe refleksje.

15.02.06, 12:40
jedzie sie bulwarem, widac mury zamkow i co? restauracja czy nie wiem
kawiarnia bodajze zamkowa czy jakos tak :D wyglada gorzej od bydgoskiej
kaskady!a w dodatku wkomponowana w najstarszy zabytkowy zakatek miasta..
dalej-poza centrum (starowka-i to tez jej fragmentami) torun jawi sie
żalośnie.. stare zrujnowane blokowiska, ogolna bieda i architektoniczne
knoty.. :(

galeria copernicus hehhe no kopia pomorskiejh, nawet stanowiska
gastronomiczne etc te same (czyt: bydgoskie firmy jak sowa czy ballbek-mysle
ze aktywisci forumowi powinni skonstruwac cos n ksztalt listu otwartego do
mieszkancow torunia o bojkot tych miejsc) :D

pomnik kargula i pawlaka wrazenie b sympatyczne (z auta, bo tylko tak
widzialem)-to jedyne mile wrazenie ze smutnego torunia jakie
wywiazlem..przenosi troche uwage od kinowego knociska cinema city.

z pelna odpowiedzialnoscia mozna powiedziec, ze torun to niestety brzydkie
miasto..niestety.. :( widac ze mimo sprzyjajacych wiatrow wciaz
niedofinansowane i biedne..
natomiast w zeszly piatek byla w toruniu fajna impreza w nrd z gosciem z
niemiec-antonelli electric! tu ukłony..
Obserwuj wątek
    • sdb Re: torunska kaskada :) walentynkowe refleksje. 15.02.06, 12:43
      dzieki łaskawcze
    • przeor_oomenele kieruj się na Grupę, Świecie, trafisz, już czekają 15.02.06, 12:49
    • izawawa Re: torunska kaskada :) walentynkowe refleksje. 15.02.06, 12:50
      Brzydkie , no i co w związku z tym tytt..?? Rozbieramy ..?? :)
      • tytt Re: torunska kaskada :) walentynkowe refleksje. 15.02.06, 13:24
        Odpowiadasz na :
        izawawa napisała:

> Brzydkie , no i co w związku z tym tytt..?? Rozbieramy ..?? :)

to tylko takie advocem do wyglaszanych naokolo teorii,ze torun to gotyckie
        cośtam etc etc, sam zaczynam wierzyc gdy nie widze naocznie ale raz na jakis
        czas do torunia zajezdzam i dociera do mnie smutna prawda o tym miasteczku..
        huhhu rozpacz.. :) naprawde mowie obiektywnie-bydgoskie centrum wygląda lepiej
        niz torunskie! nigdy nie przypuszczalem ze dozyje takich slow a juz na pewno ze
        ich autorem będę ja! :D
        • izawawa Re: torunska kaskada :) walentynkowe refleksje. 15.02.06, 14:10
          Jest porównywalne do innych , nie jest brzydkie .. Jak każde inne ma ładne i
          brzydkie miejsca , zapewne trafi się i jakiż paskudny kawałek , ale nie
          oszukujmy się , u Was , czy u mnie jest lepiej ..?? Zawsze tak jest , że
          eksponuje się tylko tę turystyczną część miasta , inne dzielnice czasem
          potrafią porazić szpetotą...Wejdź sobie w galerię zdjęć warszawskich , a
          zobaczysz jak obok wysokościowców ze szkła i stali stoją rzut beretem ( sorry )
          walące się ruinki robotniczej Woli .. I podobno nawet ludzie tam mieszkają ,
          choć wierzyć się nie chce ...Tak więc , niezależnie w jakim mieście jesteś ,
          patrz tylko na tę ładną stronę , po co sobie zmysł estetyczny razić :)
          • przeor_oomenele non stop - kanał ma pod nosem 15.02.06, 14:31
            to pisze o toruńskiej kaskadzie;-)
          • tytt Re: torunska kaskada :) walentynkowe refleksje. 15.02.06, 14:55
            izawawa napisała:

> Jest porównywalne do innych , nie jest brzydkie .. Jak każde inne ma ładne i
            > brzydkie miejsca , zapewne trafi się i jakiż paskudny kawałek , ale nie
            > oszukujmy się , u Was , czy u mnie jest lepiej ..?? Zawsze tak jest , że
            > eksponuje się tylko tę turystyczną część miasta , inne dzielnice czasem
            > potrafią porazić szpetotą...Wejdź sobie w galerię zdjęć warszawskich , a
            > zobaczysz jak obok wysokościowców ze szkła i stali stoją rzut beretem (
            sorry )
            >
            > walące się ruinki robotniczej Woli .. I podobno nawet ludzie tam mieszkają ,
            > choć wierzyć się nie chce ...Tak więc , niezależnie w jakim mieście jesteś ,
            > patrz tylko na tę ładną stronę , po co sobie zmysł estetyczny razić :)

oj droga izo nigdy bym o warszawie nie powiedzial ze to ładne miasto :) o
            bydgoszczy zwyklem mowic ze brzydkie choc pieknieje natomiast torun jest
            najpiekniejszy i jedyny a tak naprawde bieda, ruina a i owe centrum, starowka
            wygląda malo okazale.. komuna niestety i torunia nie oszczedzila..
            • izawawa Re: torunska kaskada :) walentynkowe refleksje. 15.02.06, 15:34
              Oj tytt , że też Ci to przez palce przeszło , narażasz mi się ...ładna -
              nieładna ale moja ;))) Każda pliszka swój ogonek chwali :) Po prostu
              niektóre pliszki chwalą bardziej .:)))
    • tomek_a_tomek Moze w ogole Torun to najbrzydsze miasto? 15.02.06, 13:27
      Moze w ogole Torun to najbrzydsze miasto?
      Dziwie sie mojemu ziomkowi, ja jestem zauroczony, a CC = jak wszedzie, znosne.
    • sto100 Re: torunska kaskada :) walentynkowe refleksje. 15.02.06, 14:22
      powiedział co wiedział,
      o tej porze roku rzadko, które miasto wygląda ładnie.
      A takiej panoramy miasta od strony Wisły nie ma w kraju.
      Fanka jestem, ładnych miejsc oczywiście.
    • nautile To "brzydkie" miasto daje plan filmom, reklamówkom 15.02.06, 14:25
      To "brzydkie" miasto jest planem kilkudziesieciu filmów, gości reklmaówki PLUS
      GSM, Rabena, TZMO itp.
      • izawawa Re: To "brzydkie" miasto daje plan filmom, reklam 15.02.06, 14:33
        Nie to ładne co ładne , ale co się komu podoba .. Często jest tak , że nie
        uroda nas gdzieś trzyma , ale sentyment , czy lokalny patriotyzm i widzimy
        tylko to co chcemy zobaczyć :)
      • tytt Re: To "brzydkie" miasto daje plan filmom, reklam 15.02.06, 15:04
        nautile napisał:

> To "brzydkie" miasto jest planem kilkudziesieciu filmów, gości reklmaówki
        PLUS
        > GSM, Rabena, TZMO itp.

kilkuset kolego kilkuset!!!!! dziala nawaronny ponoc w toruniu tez krecili!!
        stad te zniszczenia na starowce :D
    • malepiffko spadaj pseudodidzeju 15.02.06, 14:43
      impreza w nrd z twoim udzialem to straszny syf. w ogole bieda i pseudotworczosc. strata czasu. nie przyjezdzaj do Torunia. ty nie lubisz nas my nie lubimy ciebie i to wszystko na temat.
      wypad burku
      mi sie brzydgoszcz nie podoba i nie pierdze o tym na waszym forum
      WYPIER**LAJ jednym slowem
      • campenile Re: spadaj pseudodidzeju 15.02.06, 14:46
        Oto przejaw kultury.
        • izawawa Re: spadaj pseudodidzeju 15.02.06, 14:50
          Cóż ... jak widać nie tylko lokalni patrioci , szowinista też się czasem
          trafi ..:))
          • patajka1 TYT was prowokuje a wy sie łapiecie. Trolli omijać 15.02.06, 14:53
            TYTT was prowokuje a wy sie łapiecie. Trolli nalezy omijać.
            • tytt Re: TYT was prowokuje a wy sie łapiecie. Trolli o 15.02.06, 15:07
              patajka1 napisała:

> TYTT was prowokuje a wy sie łapiecie. Trolli nalezy omijać.

dokładnie! troche zycia bo nuuuuuuuda na tym forum, za małe miasto na osobne
              forum.. powinno byc takie forum bydgoszcz/okolice :D
        • malepiffko Re: spadaj pseudodidzeju 15.02.06, 14:53
          a uwazasz ze watek tytta jest po co? spodziewa sie takich odpowiedzi wlasnie zeby sobie ego podbudowac. jemu nie podoba sie torun mi bydgoszcz i jego muzyka. tak jak on ma prawo powiedziec o toruniu ze jest brzydki tak ja mam prawo powiedziec o jego muzyce i brzydgoszczy prawda?
          po co tytt zalozyl taki watek? zebysmy sie z nim zgodzili i powiedzieli "rzeczywiscie jest tu brzydko i smierdzi kupa"? po to zebysmy powiedzieli "brzydgoszcz jest piekna"? po co jest taki watek?? pytam sie PO CO DO CHOLERY??
          to nasza mala ojczyzna nam sie podoba wam nie musi kapiszczi?
          • campenile Re: spadaj pseudodidzeju 15.02.06, 14:57
            Może nie podobać ci się Bydgoszcz, bo takie cos jak brzydgoszcz nie istnieje.
            Zawszę tesz mozesz przedstawiac swoje poglady w kulturalny sposób, prawda?
            • malepiffko Re: spadaj pseudodidzeju 15.02.06, 15:00
              wszystko zalezy od rozmowcy
              jedyna odpowiedzia na prowokacje moze byc: "idz sobie" w wielu roznych odmianach
              tytt zrozumie raczej cos ostrzejszego typu "spier....., albo wypier..... trolle tak maja
              • campenile Re: spadaj pseudodidzeju 15.02.06, 15:03
                Tutaj przesadzasz, tytt wiele razy pisał, że podoba mu się Toruń i takie tam...
                • tytt Re: spadaj pseudodidzeju 15.02.06, 15:09
                  campenile napisał:

> Tutaj przesadzasz, tytt wiele razy pisał, że podoba mu się Toruń i takie
                  tam...

no wiec wlasnie,ale co tam-troche krytycznego spojrzenia, lekka prowokacja =
                  duma urażona i pozostają tylko epitety..
          • tytt Re: spadaj pseudodidzeju 15.02.06, 15:02
            malepiffko napisał:

> a uwazasz ze watek tytta jest po co? spodziewa sie takich odpowiedzi wlasnie
            ze
            > by sobie ego podbudowac. jemu nie podoba sie torun mi bydgoszcz i jego
            muzyka.
            > tak jak on ma prawo powiedziec o toruniu ze jest brzydki tak ja mam prawo
            powie
            > dziec o jego muzyce i brzydgoszczy prawda?
            > po co tytt zalozyl taki watek? zebysmy sie z nim zgodzili i
            powiedzieli "rzeczy
            > wiscie jest tu brzydko i smierdzi kupa"? po to zebysmy
            powiedzieli "brzydgoszcz
            > jest piekna"? po co jest taki watek?? pytam sie PO CO DO CHOLERY??
            > to nasza mala ojczyzna nam sie podoba wam nie musi kapiszczi?

po to wlasnie LOL

ale impreze w nrd mogles oszczedzic,to przeciez rdzennie torunska inicjatywa,
            torunski fajny klubik-co sie czepiasz.. no ja spie..m bo taki ze mnie
            pseudodj ale zeby cala impreze obsmarowac? gral tam rowniez torunianin,a jak
            wiadomo nie mogl zagrac zle skoro jest z torunia (kolebki wszystkiego co piekne
            i wartosciowe).. oj kolego ogarnij sie..a antontonelli to wspanialy muzyk!
            skoro nie rozumiesz to chociaz wysil sie i pozwol sie miastu promowac tak
            zajebistym wydarzeniem i obecnoscia tak zacnego goscia!

no a torun brzydki brzydki coraz brzydszy (zamiast coraz ładniejszy) smutne.. :(
            LOL
          • izawawa Re: spadaj pseudodidzeju 15.02.06, 15:04
            Po co ten krzyk ..?? :)) Jeżeli nawet masz rację , że tytt sobie naszym kosztem
            swoje ego nabija , to na zdrowie , co mu żałować ..:) Żauważ , że ttyt nie użył
            w stosunku do Torunia ani jednego obraxliwego słowa , czego o Tobie piffko nie
            można powiedzieć ... Więc może nie wyskakujmy z tą kulturą :))) Fachowo to się
            nazywa " heimat " :)
      • tytt Re: spadaj pseudodidzeju 15.02.06, 15:06
        malepiffko napisał:

> impreza w nrd z twoim udzialem to straszny syf. w ogole bieda i
        pseudotworczosc
        > . strata czasu. nie przyjezdzaj do Torunia. ty nie lubisz nas my nie lubimy
        cie
        > bie i to wszystko na temat.

ale ja was lubie, znaczy co to znaczy was?torun? lubie.. kluby torunskie?
        lubie.. wieeeeeeelu torunian uwielbiam..nawet ciebie troche lubie :)

> wypad burku
        > mi sie brzydgoszcz nie podoba i nie pierdze o tym na waszym forum

mi sie tez bydgoszcz nie podoba i pierdze o tym na naszym forum,ale wtedy
        odzwają sie ludzie twojego pokroju,tyle ze znad brdy hehhe kumasz

> WYPIER**LAJ jednym slowem

LOL
    • patajka1 Chłopaaaaki!!!!! Spokóóóóóój!!!!!! 15.02.06, 14:58
      Chłopaaaaki!!!!! Spokóóóóóój!!!!!!
      • izawawa Re: Chłopaaaaki!!!!! Spokóóóóóój!!!!!! 15.02.06, 15:11
        No !! I stała się cisza.... :)))
    • malepiffko do tytt 15.02.06, 15:21
      1. jesli jestes tak kulturalny jak twierdzisz to powinienes wiedziec ze przychodzac w gosci do kogos nie naklaniasz do rozmowy zdaniem "ale tu u was brudno, brzydko, biednie i chu*em wieje"
      2. piszesz ze "duma zostala urazona" a czego sie spodziewales? ze sie zgodzimy? jak sam mowisz znasz torun i torunian wiec wiesz rowniez ze latwo nas urazic szczegolnie jezeli takie krytykanctwo uprawia ktos z bydgoszczy
      3. jak ci sie nie podoba-nie przyjezdzaj albo pomoz nam zrobic tak zeby bylo ladniej
      4. w nrd nie bylo tak zle troche sie unioslem
      5. nie prowokuj w ten sposob bo zrazasz do siebie ludzi. jak chcesz nas ozywic to wymysl inny sposob
      6. nie twierdze ze wszystko co z torunia jest superextra.
      • campenile Re: do malepiffko 15.02.06, 15:30
        Mam pytanie do punktu drugiego: osoby z bydgoszczy nie moga niczego krytykowac?
        Co punktu pierwszego fajnie by było gdyby torunianie stosowali sie do tych
        zasad gdy wchodzą na forum bydgoskie.
        • malepiffko do campenile 15.02.06, 15:34
          1. nie wchodze na forum bydgoskie i nie interesuje mnie ono
          2. nie mowie o krytyce tylko o krytykanctwie. watek tytta byl tylko po to zeby sprowokowac a nie naswietlic jakis problem i znalezc rozwiazanie dla niego
          • campenile Re: do malepiffko 15.02.06, 15:38
            Dziękuję, rozwiales moje watpliwosci.
            Pozdrawiam

PS. Nie nazywaj Bydgoszczy brzydgoszczą, to fajne miasto tylko Stary Rynek ma
            zrąbany.
      • tytt Re: do tytt 15.02.06, 15:32
        > 1. jesli jestes tak kulturalny jak twierdzisz to powinienes wiedziec ze
        przycho
        > dzac w gosci do kogos nie naklaniasz do rozmowy zdaniem "ale tu u was brudno,
        b
        > rzydko, biednie i chu*em wieje"

ja twierdze ze jestem kulturalny? ;) nigdy w zyciu!

> 2. piszesz ze "duma zostala urazona" a czego sie spodziewales? ze sie
        zgodzimy?

bracie ten caly wątek to kolejny kamyczek do tych glupich podjazdow torunsko-
        bydgoskich i spowrotem-no ja sie tym bawie,no a na twoje nieszczescie ty
        niebardzo.. :> poluzuj wiesz torunianie dzien w dzien na forum bydgoskim niosą
        wiesc w jakim to pieknym kulturalnym miescie zyją i jaka ta brzydgoszcz czy
        bydłoszcz (ty jestes specjalista) jest beznadziejna..a widzisz obiektywnym
        okiem i nad wisla i nad brdą szału nie ma,z tym,ze w bydgoszczy ludzie sobie
        raczej z tego sprawe zdają..pomimo,iz bydgoszcz faktycznie pieknieje,jest
        zauwazalna poprawa to jednak na taki watek jak ten tylko na bydgoskim forum i o
        bydgoszczy,a zdarza sie bardzo czesto,reaguje smiechem ewentualnie
        olaniem,czasem jak cos madrego sie pojawi-dodam cos mniej madrego i gra :)

> jak sam mowisz znasz torun i torunian wiec wiesz rowniez ze latwo nas urazic s
        > zczegolnie jezeli takie krytykanctwo uprawia ktos z bydgoszczy

sic!

> 3. jak ci sie nie podoba-nie przyjezdzaj albo pomoz nam zrobic tak zeby bylo
        la
        > dniej

podoba mi sie,lubie torun :) jak chcesz poznanc oje zdanie pogrzeb na forum-
        wiecej pozytywnych opinii wyrazilem anizeli nie-e wieckurcze wybacz ale bede
        przyjezdac :/ ale bede cie uprzedzal bys przypadkiem nie musial mnie
        ogladac/sluchac :)

> 4. w nrd nie bylo tak zle troche sie unioslem
        > 5. nie prowokuj w ten sposob bo zrazasz do siebie ludzi. jak chcesz nas
        ozywic
        > to wymysl inny sposob
        > 6. nie twierdze ze wszystko co z torunia jest superextra.

a co nie jest?

pzdr
        • malepiffko do tytt 15.02.06, 15:59
          > a co nie jest?

na przyklad pracownicy jednego z instytutow UMK, w ktorym to pracuje profesor, ktory bedac konserwatorem zabytkow wydal zezwolenie na zbudowanie tej badziewnej zamkowej. zachowuja sie jak dzieci obsmarowujac siebie na wzajem, klocac sie, nie klaniajac sie sobie (jaki to przyklad dla studentow?), gubia ksiazki, w ktorych sa teorie z ktorymi sie nie zgadzaja a najnowsze dane to dla nich 1972 :(
          super nie jest takze torunska megalomania wyrazajaca sie checia budowy skmu kiedy to mamy 2 linie tramwajowe i lotniska kiedy to mamy dworzec glowny do du..
          i pare innych spraw
          • tytt Re: do tytt 15.02.06, 19:21
            malepiffko napisał:

> > a co nie jest?
            >
            > na przyklad pracownicy jednego z instytutow UMK, w ktorym to pracuje
            profesor,
            > ktory bedac konserwatorem zabytkow wydal zezwolenie na zbudowanie tej
            badziewne
            > j zamkowej. zachowuja sie jak dzieci obsmarowujac siebie na wzajem, klocac
            sie,
            > nie klaniajac sie sobie (jaki to przyklad dla studentow?), gubia ksiazki, w kt
            > orych sa teorie z ktorymi sie nie zgadzaja a najnowsze dane to dla nich 1972 :
            (
            > super nie jest takze torunska megalomania wyrazajaca sie checia budowy skmu
            kie
            > dy to mamy 2 linie tramwajowe i lotniska kiedy to mamy dworzec glowny do du..
            > i pare innych spraw

szacunek!
    • przeor_oomenele do tytt 15.02.06, 15:33
      - panamczycy, ci to mają dopiero kanał ale Torunia żaden sie nie czepia,
      - ta nasza kaskada fakt jest beznadziejna (nawet prof. który był współautorem
      dzisiaj wszystko zrzuca na nieżyjacego architekta).
      - zmieniam zdanie, grzej na Tworki
    • tomjab Re: torunska kaskada :) walentynkowe refleksje. 15.02.06, 20:27
      Co do zamoznosci zgoda, ale jesli torun to brzydkie miasto to ja jestem
      primabalerina!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka