Gość: skandla !!!!!!!!!! IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 18.03.06, 08:45 TVP REGIONALNA ZLIKWIDOWALO NA PLANSZY MIAST NAZWE TORUN !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siwy51 Możliwe, że to na skutek nacisków TVB -pilnowac 20.03.06, 10:06 Możliwe, że to na skutek nacisków TVB, trzeba pilnowac spraw związanych ze studiem, bo ustalenia giną w niebycie, nie sa w części zrealizowane do dzis, a takie male gesty pomniejszające Torun w TV3 - skąś sie biora? I cos oznaczają? Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Możliwe, że to na skutek nacisków TVB -pilnow 20.03.06, 10:10 a ja myślę że to w wyniku niemądrych działań Was koledzy. Nikt nie lubi być obrażany, a juz szczególnie dyrekcja telewizji w Warszawie. Wasze śmieszne monikty i naciski dały więc skutek odwrotny Odpowiedz Link Zgłoś
siwy51 Re: Możliwe, że to na skutek nacisków TVB -pilnow 20.03.06, 10:17 Nie sadze, by maile w sprawie przyspieszenia i wyegzekwowania decyzji sprzed ponad roku z powodu celowych czy przypadkowych opóźnień TVB (jak to mówicie Pseudoregionalnej :-) mogly spowodowac usuniecie napisu z nagłówka TV3. Raczej na to naciskać mogła Bydgoszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
kosc_udowa i bardzo dobrze !!! 11.05.06, 10:18 i bardzo dobrze w koncu jest to Osrodek Telewizji Polskiej Oddzial W Bydgoszczy a nie na jakims zapizialym Toruniewie! Odpowiedz Link Zgłoś
balumbyd Re: tvp 3 zlikwidowalo na planszy nazwe torun !!! 20.03.06, 10:11 Z RFN to widziałeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: tvp 3 zlikwidowalo na planszy nazwe torun !!! 20.03.06, 10:18 Ciekawe jak kolega "folksdojcz" dostał się tu jako gość hę? Odpowiedz Link Zgłoś
mavellis To drobna rzecz ale pokazuje ważne dzialania TVB 20.03.06, 10:18 To drobna rzecz ale pokazuje ważne dzialania TVB - torun pojawil sie wlasnie po ustaleniach z Dworakiem z listopada 2004, byl poczatkiem tworzenia kolejnej placowki TVP w kraju. Wtedy podawano "silne i samodzielne studio", i jak widac Warszawa potraktowała ustalenia poważnie. A TVB rozwadniało, zmylało, co przy biernosci władz Torunia częściowo sie udaje. Na swiatlowod mamy czekac do maja -ktory to już termin? Dziennik codzienny - kiedy? itp itd. Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: To drobna rzecz ale pokazuje ważne dzialania 20.03.06, 10:29 Mavelisku kochany. Dziennika codziennego nie ma żadne miasto w regionie i miec nie będzie. Zapomnij. A z pretensjami do TV3 To ich spoty. Widac jakoś nie widzą Torunia na swojej mapie. Odpowiedz Link Zgłoś
babbik Re: To drobna rzecz ale pokazuje ważne dzialania 20.03.06, 13:37 TV3 umiescilo Torn w spisie miejscowosci, araz po ustaleniach Dworak-Rybicki- Zaleski. Teazr zdjeto - dleczego TVB miesza nawet tutaj, w Warszawie, przeciwko Toruniowi? Odpowiedz Link Zgłoś
campenile Re: To drobna rzecz ale pokazuje ważne dzialania 20.03.06, 14:23 Zdjeli z mapy jejeka pozostaje sobie tylko strzelić w skroń :p Odpowiedz Link Zgłoś
babbik Re: To drobna rzecz ale pokazuje ważne dzialania 20.03.06, 14:39 To drobiazg, ale pokazuje skryte działania Pseudoregionalnej - zablokować, zmniejszyc, udawac, ze nie bylo zapomniec, puścić w niepamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
campenile Re: To drobna rzecz ale pokazuje ważne dzialania 20.03.06, 14:45 Masz dostęp do jakiś oficjalnych ustaleń, nie? Więc skąd wiesz jakie były? Skryte działania TVB, dobre chyba powinieneś pomyśleć nad rozpoczęciem kariery kabaretowej. Odpowiedz Link Zgłoś
babbik Re: To drobna rzecz ale pokazuje ważne dzialania 20.03.06, 14:54 campenile napisał: > Masz dostęp do jakiś oficjalnych ustaleń, nie? Więc skąd wiesz jakie były? Czytam gazety. Swiatlowod, wlasny dziennik codziennie, silne i samodzielne studio, 6 osob, wlasne programy. Docelowo wlasne pasmo w eterze. Ale oczywiscie mozesz mowic, ze wszystkie sie myla i ustalenia Dworak - Zaleski - Rybicki z listopada 2004 saie nie odbyły. Odpowiedz Link Zgłoś
blockk Re: tvp 3 zlikwidowalo na planszy nazwe torun !!! 20.03.06, 23:46 no i w koncu jest wszystko zgodnie z prawda... chociaz cos :)) Odpowiedz Link Zgłoś
o_murphy my widzimy niegodziwości TVB ale Zaleski nie widzi 21.03.06, 09:41 Tzn, widać, że TVB blokuje róznymi nieificjalnymi kanałami -to rzeczywiscie zgodne z prawdą. Ale co z tego, że my widzimy niegodziwości TVB? Zaleski nie widzi. Czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
mavellis A słyszymy, ze TVB "niedługo" wykona ustalenia... 22.03.06, 10:29 A słyszymy, ze TVB "niedługo" wykona ustalenia... A tu dzialanie odwrotne - wymazywanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kpt_nikt Re: A słyszymy, ze TVB "niedługo" wykona ustaleni 22.03.06, 10:57 Taaaa. TVP3 "celowo" wymazało coś z oprawy przygotowywanej przez Warszawę. Odpowiedz Link Zgłoś
nautile Re: A słyszymy, ze TVB "niedługo" wykona ustaleni 22.03.06, 12:40 Myśle, ze TVB Bmoze "inspirowac" takie dzialania. Aby osłabiac pamiec o ustaleniach i braku ich wykonania. Odpowiedz Link Zgłoś
campenile Re: A słyszymy, ze TVB "niedługo" wykona ustaleni 22.03.06, 12:46 Nie mogę zrozumieć jak oddział w Bydgoszczy może decydować co mają zrobić w Warszawie? Poza tym te ustalenia chyba są tylko w twojej głowie, daj linki do jakiś oficjalnych parafowanych ustaleń, wtedy pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
nautile Re: A słyszymy, ze TVB "niedługo" wykona ustaleni 22.03.06, 12:48 campenile napisał: > daj linki do jakiś oficjalnych parafowanych ustaleń, wtedy pogadamy. Oto ustalenia studia w Toruniu: 1) "samodzielne" i "silne" studio 2) ekipa dziennikarska obsługująca cały teren woj. toruńskiego 3) własny montaż 4) wiadomości "po okrzepnięciu studia" - CODZIENNE (!) 5) światłowód i możliwość wypinania sygnału bydgoskiego na rzecz toruńskiego 6) O własnym pasmie tez była mowa, z czasem włąsne pasmo w eterze. Oto dowody tych ustaleń: www.torun-bydgoszcz.pl/duze/gpom_tv3jest.jpg www.torun-bydgoszcz.pl/duze/gwyb_tv3jest.jpg www.torun-bydgoszcz.pl/duze/242.htm www.torun-bydgoszcz.pl/duze/04_12_09gwyb_decyzje_tv3.jpg www.torun-bydgoszcz.pl/duze/04_12_09nowo_decyzje_tv3.jpg Termin w ktorym Dworak zobowiązał TVB do wykonania tego wszystkiego to 15 stycznia 2005. TVB od poczatku sabotowała i opózniała te sprawy, a to wyszukujac budynki przez pół roku, a to odrzucając akceptując i znów odrzucając kolene z 14 propozycji lokalowych. Przez półtora roku do dziś nie wykonano połowy ustalen. Terminu zresztą też nie dotrzymano. I NIE KŁAM WIĘCEJ, pracowniku (czy dyrektorze?) Pseudoregionalnej TVB. (za BB) Odpowiedz Link Zgłoś
campenile Re: A słyszymy, ze TVB "niedługo" wykona ustaleni 22.03.06, 12:50 Nie chce wątpliwych dowodów z torun-bydgoszcz. Tylko oficjalne ustalenia, czekam! Odpowiedz Link Zgłoś
nautile Re: A słyszymy, ze TVB "niedługo" wykona ustaleni 22.03.06, 12:54 To sa artykuly z 3 gazet. Ja nie mam dostepu do dokumentow TVP. Ale nie sądze, by 3 gazety kłamały i to w ten sam sposob. Odpowiedz Link Zgłoś
campenile Re: A słyszymy, ze TVB "niedługo" wykona ustaleni 22.03.06, 12:56 Nie masz dostępu do oficjalnych ustaleń TVp więc nie wiesz jakie są. Gazety mogły pisać artkuły tylko by wzbudzić nadzieje ludzi. Tzw pisanie pod publiczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
nautile Re: A słyszymy, ze TVB "niedługo" wykona ustaleni 22.03.06, 12:57 Oskarżasz ze wymysłiły soboie wypowiedzi prezesa TVP? I wszystkie 3 gazety identycznie wymyśliły? A moze to TVB probuje znieksztalcac rzeczywistosc, podważając ustalenia? Odpowiedz Link Zgłoś
command_dos Re: A słyszymy, ze TVB "niedługo" wykona ustaleni 22.03.06, 13:01 Oglądałem ostatnio pogodę na TV24, tam też nie ma Torunia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
campenile Re: A słyszymy, ze TVB "niedługo" wykona ustaleni 22.03.06, 13:02 Ja widziałem wczoraj i był :) Odpowiedz Link Zgłoś
campenile Re: A słyszymy, ze TVB "niedługo" wykona ustaleni 22.03.06, 13:02 Tylko, że w tych gazetach nie było zadnych oficjalnych ustalen :) Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: A słyszymy, ze TVB "niedługo" wykona ustaleni 22.03.06, 15:26 Nautilku widzisz przecież że te gazety oprócz Pomorskiej, piszą swoją interpretację słów pana posła. To co jest w artykule Pomorskiej jest zgodne z prawdą. To co tam powiedział pan poseł jest zeralizowane. O reszcie powiedział że będą sukcesywnie. A ja Ci powiem jak jest w TVP. Dajesz scenariuswz a szef mówi "dobre, dobre. Proszę zostawić, zadzwonimy" no i już wiesz że to tylko gadanie. Tak własnie było w tym przypadku. Co do planszy no to Grafik w Wawie dostaje prikaz i robi. Bierze listę ośrodków i już. Nie myślisz chyba że ludzie w OTV Bydgoszcz codziennie siedzą i myślą co by tu Toruniowi zabrać lub zablokować. Odpowiedz Link Zgłoś
balumbyd Re: A słyszymy, ze TVB "niedługo" wykona ustaleni 22.03.06, 15:34 Czyli pogodynka nie będzie mogła już swoją zgrabną kibicią zasłonic miasta kopernika :( Odpowiedz Link Zgłoś
kpt_nikt Re: A słyszymy, ze TVB "niedługo" wykona ustaleni 23.03.06, 09:27 Tu są trzy artykuły z wypowiedzią prezesa Dworaka www.torun-bydgoszcz.pl/duze/243.htm www.torun-bydgoszcz.pl/duze/121104_11_05gpom_dworak_tv.jpg www.torun-bydgoszcz.pl/duze/tvtdworak_050511gwyb.htm Pokaż mi gdzie w tych wypowiedziach prezes Dworak potwierdził fakt - własnego dziennika codziennie? - wypinania sygnału bydgoskiego na rzecz toruńskiego - własnego pasma antenowego Odpowiedz Link Zgłoś
muvonik Re: A słyszymy, ze TVB "niedługo" wykona ustaleni 23.03.06, 09:28 ja tez jestem ciekaw Odpowiedz Link Zgłoś
babbik Re: A słyszymy, ze TVB "niedługo" wykona ustaleni 23.03.06, 09:32 Dokladnie tu: www.torun-bydgoszcz.pl/duze/gwyb_tv3jest.jpg ...jest mowa, ze dziennik bedzie 5 razy w tygodniu a tu: www.torun-bydgoszcz.pl/duze/gpom_tv3jest.jpg że bedzie mozliwe osobne pasmo Torunia i rozsiewanie w eterze. NIC Z TEGO NIE ZREALIZOWANO PRZEZ 1,5 ROKU! Odpowiedz Link Zgłoś
kpt_nikt Re: A słyszymy, ze TVB "niedługo" wykona ustaleni 23.03.06, 09:52 Od kiedy Rybicki jest prezesem TVP J.Dworakiem?. Te wypowiedzi to tylko jego "gdybanie". Zacytuj mi takie same deklaracje prezesa Dworaka. Odpowiedz Link Zgłoś
babbik Re: A słyszymy, ze TVB "niedługo" wykona ustaleni 23.03.06, 09:54 Nie sądze, by europoseł kłamał publicznie na spotkaniu z Dworakiem, a Dworak tego nie poprawiał. Nowa metoda TVB - wmówić, ze nie było spotkan i ustaleń? Zażądaj ode mnie jeszcze rozesłania wszsytkim internautom poufnych dokumentow TVP :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kpt_nikt Re: A słyszymy, ze TVB "niedługo" wykona ustaleni 23.03.06, 10:01 Ja nie twierdzę że on kłamie, ale czy napewno prawidłowo interpretuje? Jakoś po wypowiedziach prezesa Dworaka widać że źle interpretuje. > Nowa metoda TVB - wmówić, ze nie było spotkan i ustaleń? Czy ja napisałem że spotkań nie było. Napisałem tylko że wypowiedzi dwóch panów którzy uczestniczyli w tym spotkaniu są rozbieżne. Prezes Dworak jako osoba władna w temacie TV i znająca lepiej te sprawy jest bardziej wiarygodnym źródłem informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
jan996 czy to nie dziwny zbieg okolicznosci, że właśnie 24.03.06, 10:38 czy to nie dziwny zbieg okolicznosci, że jak sie staramy o studio to wlasnie wtedy sie zmienia i to nie przy okazji calkowitej modernizacji, ale tylko w 1 punkcie - wyrzucenia Torunia? Odpowiedz Link Zgłoś
o_murphy Re: czy to nie dziwny zbieg okolicznosci, że właś 06.04.06, 08:51 Zadnych reakcji wladz? Odpowiedz Link Zgłoś
campenile Re: czy to nie dziwny zbieg okolicznosci, że właś 06.04.06, 08:51 A co władza ma do tego? Odpowiedz Link Zgłoś
tom_mzk Re: tvp 3 zlikwidowalo na planszy nazwe torun !!! 10.04.06, 23:09 Prawidłowo. Zaznaczamy jedynie miasta. Wsie tylko czasami, stad zlikwidowano Toruń. Teraz pozostaje zaorac i wyłożyc polbrukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
darek445 W to miejsce wskoczyła "B-cz" - to sprawka TVB. 05.05.06, 23:13 W to miejsce wskoczyła "Bydgoszcz" - musi to być sprawka TVB. Odpowiedz Link Zgłoś
kpt_nikt Re: W to miejsce wskoczyła "B-cz" - to sprawka TV 06.05.06, 01:20 Bydgoszcz jest na planszy z miastami gdzie posadowione są ośrodki regionalne od początku istnienia Regionalnej Trójki i nigdzie za nikogo nie musi "wskakiwać". Odpowiedz Link Zgłoś
gruss.aus.thorn Re: W to miejsce wskoczyła 06.05.06, 15:43 Na tej planszy nie ma też naszego "odpowiednika" w lubuskim Zielonej Góry. Nie robiłbym z tego problemu bo i tak nikt nie czyta nazw miast. Myślę jednak , że lokalnie w TVP3B. pomijany jest Grudziądz - miasto 100 tysięczne , niewiele mniejsze od wojewódzkiego Opola czy Gorzowa . W Zbliżeniach Grudziądz powinien być tak samo często obecny jak np. Włocławek a tak niestety nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
bajobongo2 Tak działa Pseudoregionalna TV Beton 06.05.06, 18:28 Wiem, dla Bydgoszczan jak i ciebie obecnosc Wloclawka, Grudziadza czy Żnina jest wazniejsza niz współstolicy regionu - Torunia. Tak samo mysli Pseudoregionalna TV Beton Odpowiedz Link Zgłoś
ac3 Re: W to miejsce wskoczyła 06.05.06, 19:20 gruss.aus.thorn napisał: > Na tej planszy nie ma też naszego "odpowiednika" w lubuskim Zielonej Góry. Nie > robiłbym z tego problemu bo i tak nikt nie czyta nazw miast. Myślę jednak , że > lokalnie w TVP3B. pomijany jest Grudziądz - miasto 100 tysięczne , niewiele > mniejsze od wojewódzkiego Opola czy Gorzowa . W Zbliżeniach Grudziądz powinien > być tak samo często obecny jak np. Włocławek a tak niestety nie jest. Zgadza się, Grudziądz jest skrajnie marginalizowany w TV3B, 1-2 relacje/tydzień; taki Włocławek jest codziennie; podobnie jest w radiu PiK które nie założyło w Grudziądzu nawet małego studia z 1 dziennikarzem Odpowiedz Link Zgłoś
bajobongo2 Re: W to miejsce wskoczyła "B-cz" - to sprawka TV 06.05.06, 18:27 Niestety kłamiesz bydgoszczaninie. To byl zwykly przypadkowy ciag miast, ale Torun BYŁ, a Bydgoszczy - NIE BYLO. Teraz jest odwrotnie, jak myslisz samo sie zmienilo? Odpowiedz Link Zgłoś
kpt_nikt Re: W to miejsce wskoczyła "B-cz" - to sprawka TV 10.05.06, 19:44 Oczywiście wszyscy naokoło kłamią bo bajobongo2 wie najlepiej. Chłopie w oprawie regionalnej trójki nie był to przypadkowy ciąg miast. Bydgoszcz była od początku wśród miast w których mieszczą się siedziby oddziałów regionalnych. Za oprawę regionalnej trójki odpowiedzialna jest Warszawa i tylko w Warszawie decydują jak to ma wyglądać. Może powiesz że na stronie internetowej TVP3 Bydgoszcz również "wskoczyła" za Toruń? ww2.tvp.pl/1349.dzialy Odpowiedz Link Zgłoś
stary_piernik1 Re: W to miejsce wskoczyła "B-cz" - to sprawka TV 11.05.06, 08:17 To jak wyjasnisz że Torun byl i znikl? Odpowiedz Link Zgłoś
kpt_nikt Re: W to miejsce wskoczyła "B-cz" - to sprawka TV 11.05.06, 09:53 Decyzje w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
sprintus Re: W to miejsce wskoczyła "B-cz" - to sprawka TV 11.05.06, 10:03 Wierzeze TVB mogla wplyac na takie decyzje, gzdie by Warszawa chciala zmieniac ramowke by usuwac na sile jedno miasto! Z TVB tak łatwo nie jest, oni są jak beton. Odpowiedz Link Zgłoś
kpt_nikt Re: W to miejsce wskoczyła "B-cz" - to sprawka TV 11.05.06, 10:30 Cóż nie mam potrzeby udowadniać komukolwiek że mam rację. Tak czy tak powiecie że kłamię i to celowe działania TVB. Zaznaczę tylko jedno, zmiana oprawy graficznej nie wiąże się ze zmianą ramówki (pewnie wiesz co to jest ramówka?). Obrażając TVB i ludzi tam pracujących, również torunian, pokazujecie tylko brak kultury i brak wiedzy na temat pracy w TV, powiększacie tylko niechęć ludzi z TVB do Torunia. Wytykacie cały czas nieobiektywność dziennikarzy TVB ale sami poprzez nieznajomość tematu TV i specyfiki pracy jesteście nieobiektywni. Wobec powyższego wasze zdanie w temacie TV można uznać za marginalne i nie warte uwagi. Zapraszam w dzień otwarty TV 21.05 do odwiedzenia siedziby redakcji w Toruniu lub siedziby TVB w Bydgoszczy. Może jakiś krzykacz z forum znajdzie tyle odwagi by przekazać swoje uwagi prosto w twarz przedstawicielom TVB, chociaż szczerze w to wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
darek445 Re: W to miejsce wskoczyła "B-cz" - to sprawka TVB 11.05.06, 10:36 Nic nie dzieje sie bez przyczyny. Formy graficznej nie zmieniono, zostala identyczna, tylko "ktos" zadbal o wyrzucenie Torunia z wypisanych miast. Kto to mogl byc? A kto od 1,5 roku blokuje, oslabia i opznia powstanie studia w Toruniu? Sprawa jasna dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kpt_nikt Re: W to miejsce wskoczyła "B-cz" - to sprawka TV 11.05.06, 10:58 Chyba mało jasna albo zbyt mało wiedzy posiadasz. Powtarzam zaproszenie do odwiedzenia redakcji. Tworu który według ciebie jest opóźnieniem, osłabianiem, blokowaniem i brakiem realizacji określonych przez Zarząd TVP zadań. Odpowiedz Link Zgłoś
babbik Re: W to miejsce wskoczyła "B-cz" - to sprawka TV 11.05.06, 11:22 kpt_nikt napisał: > według ciebie jest opóźnieniem, osłabianiem, blokowaniem i brakiem realizacji określonych przez Zarząd TVP zadań. Niesttey darek ma racje, od poczatku Pseudoregionalna pomniejsza i porbuje najlepiej calkiem wyeliminowac studio Torun. Odpowiedz Link Zgłoś
kpt_nikt Re: W to miejsce wskoczyła "B-cz" - to sprawka TV 11.05.06, 11:39 Kolejny który wszystko "wie najlepiej", a tak naprawdę nie wie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
sdb Re: W to miejsce wskoczyła "B-cz" - to sprawka TV 11.05.06, 11:07 No to moze w koncu przestaniesz meczyc ten temat 56 raz na forum i pojdziesz powiedziec co myslisz u samego zrodla twojej frustracji czyli siedziby Pseudoregionalnej. jeszcze pare razy przeczytam jakie to nieszczescie ze nie mamy TVP i sam sie poczuje temu winny. Odpowiedz Link Zgłoś
babbik Re: W to miejsce wskoczyła "B-cz" - to sprawka TV 11.05.06, 11:22 A co mozemy zrobic poza pisaniem? Od walki z nieuczciwoscia Pseudoregionalnej sa politycy. Odpowiedz Link Zgłoś
sdb Re: W to miejsce wskoczyła "B-cz" - to sprawka TV 11.05.06, 11:35 zalozcie swoja TV i pokazujcie w niej co wam sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
kpt_nikt Re: W to miejsce wskoczyła "B-cz" - to sprawka TV 11.05.06, 11:40 Dziwne że politycy poza "listem do prezesa TVP" nie robią nic. Boją się czy może uznają że wszystko jest zgodne z zaleceniami Zarządu TVP. Odpowiedz Link Zgłoś