Dodaj do ulubionych

tvp 3 zlikwidowalo na planszy nazwe torun !!!!!!!!

IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 18.03.06, 08:45
TVP REGIONALNA ZLIKWIDOWALO NA PLANSZY MIAST NAZWE TORUN !!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • siwy51 Możliwe, że to na skutek nacisków TVB -pilnowac 20.03.06, 10:06
      Możliwe, że to na skutek nacisków TVB, trzeba pilnowac spraw związanych ze
      studiem, bo ustalenia giną w niebycie, nie sa w części zrealizowane do dzis, a
      takie male gesty pomniejszające Torun w TV3 - skąś sie biora? I cos oznaczają?
      • muvon200 Re: Możliwe, że to na skutek nacisków TVB -pilnow 20.03.06, 10:10
        a ja myślę że to w wyniku niemądrych działań Was koledzy. Nikt nie lubi być
        obrażany, a juz szczególnie dyrekcja telewizji w Warszawie. Wasze śmieszne
        monikty i naciski dały więc skutek odwrotny
        • siwy51 Re: Możliwe, że to na skutek nacisków TVB -pilnow 20.03.06, 10:17
          Nie sadze, by maile w sprawie przyspieszenia i wyegzekwowania decyzji sprzed
          ponad roku z powodu celowych czy przypadkowych opóźnień TVB (jak to mówicie
          Pseudoregionalnej :-) mogly spowodowac usuniecie napisu z nagłówka TV3.
          Raczej na to naciskać mogła Bydgoszcz.

• kosc_udowa i bardzo dobrze !!! 11.05.06, 10:18
        i bardzo dobrze w koncu jest to Osrodek Telewizji Polskiej Oddzial W Bydgoszczy
        a nie na jakims zapizialym Toruniewie!
    • balumbyd Re: tvp 3 zlikwidowalo na planszy nazwe torun !!! 20.03.06, 10:11
      Z RFN to widziałeś ?
      • muvon200 Re: tvp 3 zlikwidowalo na planszy nazwe torun !!! 20.03.06, 10:18
        Ciekawe jak kolega "folksdojcz" dostał się tu jako gość hę?
    • mavellis To drobna rzecz ale pokazuje ważne dzialania TVB 20.03.06, 10:18
      To drobna rzecz ale pokazuje ważne dzialania TVB - torun pojawil sie wlasnie po
      ustaleniach z Dworakiem z listopada 2004, byl poczatkiem tworzenia kolejnej
      placowki TVP w kraju. Wtedy podawano "silne i samodzielne studio", i jak widac
      Warszawa potraktowała ustalenia poważnie. A TVB rozwadniało, zmylało, co przy
      biernosci władz Torunia częściowo sie udaje.
      Na swiatlowod mamy czekac do maja -ktory to już termin?
      Dziennik codzienny - kiedy?
      itp itd.
      • muvon200 Re: To drobna rzecz ale pokazuje ważne dzialania 20.03.06, 10:29
        Mavelisku kochany. Dziennika codziennego nie ma żadne miasto w regionie i miec
        nie będzie. Zapomnij. A z pretensjami do TV3 To ich spoty. Widac jakoś nie
        widzą Torunia na swojej mapie.
        • babbik Re: To drobna rzecz ale pokazuje ważne dzialania 20.03.06, 13:37
          TV3 umiescilo Torn w spisie miejscowosci, araz po ustaleniach Dworak-Rybicki-
          Zaleski. Teazr zdjeto - dleczego TVB miesza nawet tutaj, w Warszawie, przeciwko
          Toruniowi?
          • campenile Re: To drobna rzecz ale pokazuje ważne dzialania 20.03.06, 14:23
            Zdjeli z mapy jejeka pozostaje sobie tylko strzelić w skroń :p
            • babbik Re: To drobna rzecz ale pokazuje ważne dzialania 20.03.06, 14:39
              To drobiazg, ale pokazuje skryte działania Pseudoregionalnej - zablokować,
              zmniejszyc, udawac, ze nie bylo zapomniec, puścić w niepamięć.
              • campenile Re: To drobna rzecz ale pokazuje ważne dzialania 20.03.06, 14:45
                Masz dostęp do jakiś oficjalnych ustaleń, nie? Więc skąd wiesz jakie były?
                Skryte działania TVB, dobre chyba powinieneś pomyśleć nad rozpoczęciem kariery
                kabaretowej.
                • babbik Re: To drobna rzecz ale pokazuje ważne dzialania 20.03.06, 14:54
                  campenile napisał:
                  > Masz dostęp do jakiś oficjalnych ustaleń, nie? Więc skąd wiesz jakie były?

Czytam gazety. Swiatlowod, wlasny dziennik codziennie, silne i samodzielne
                  studio, 6 osob, wlasne programy. Docelowo wlasne pasmo w eterze.
                  Ale oczywiscie mozesz mowic, ze wszystkie sie myla i ustalenia Dworak -
                  Zaleski - Rybicki z listopada 2004 saie nie odbyły.
    • blockk Re: tvp 3 zlikwidowalo na planszy nazwe torun !!! 20.03.06, 23:46
      no i w koncu jest wszystko zgodnie z prawda...
      chociaz cos :))
      • o_murphy my widzimy niegodziwości TVB ale Zaleski nie widzi 21.03.06, 09:41
        Tzn, widać, że TVB blokuje róznymi nieificjalnymi kanałami -to rzeczywiscie
        zgodne z prawdą. Ale co z tego, że my widzimy niegodziwości TVB?
        Zaleski nie widzi. Czeka.
    • mavellis A słyszymy, ze TVB "niedługo" wykona ustalenia... 22.03.06, 10:29
      A słyszymy, ze TVB "niedługo" wykona ustalenia...
      A tu dzialanie odwrotne - wymazywanie.
      • kpt_nikt Re: A słyszymy, ze TVB "niedługo" wykona ustaleni 22.03.06, 10:57
        Taaaa. TVP3 "celowo" wymazało coś z oprawy przygotowywanej przez Warszawę.
        • nautile Re: A słyszymy, ze TVB "niedługo" wykona ustaleni 22.03.06, 12:40
          Myśle, ze TVB Bmoze "inspirowac" takie dzialania.
          Aby osłabiac pamiec o ustaleniach i braku ich wykonania.
          • campenile Re: A słyszymy, ze TVB "niedługo" wykona ustaleni 22.03.06, 12:46
            Nie mogę zrozumieć jak oddział w Bydgoszczy może decydować co mają zrobić w
            Warszawie? Poza tym te ustalenia chyba są tylko w twojej głowie, daj linki do
            jakiś oficjalnych parafowanych ustaleń, wtedy pogadamy.
            • nautile Re: A słyszymy, ze TVB "niedługo" wykona ustaleni 22.03.06, 12:48
              campenile napisał:
              > daj linki do jakiś oficjalnych parafowanych ustaleń, wtedy pogadamy.

Oto ustalenia studia w Toruniu:
              1) "samodzielne" i "silne" studio
              2) ekipa dziennikarska obsługująca cały teren woj. toruńskiego
              3) własny montaż
              4) wiadomości "po okrzepnięciu studia" - CODZIENNE (!)
              5) światłowód i możliwość wypinania sygnału bydgoskiego na rzecz toruńskiego
              6) O własnym pasmie tez była mowa, z czasem włąsne pasmo w eterze.

Oto dowody tych ustaleń:
              www.torun-bydgoszcz.pl/duze/gpom_tv3jest.jpg
              www.torun-bydgoszcz.pl/duze/gwyb_tv3jest.jpg
              www.torun-bydgoszcz.pl/duze/242.htm
              www.torun-bydgoszcz.pl/duze/04_12_09gwyb_decyzje_tv3.jpg
              www.torun-bydgoszcz.pl/duze/04_12_09nowo_decyzje_tv3.jpg
              Termin w ktorym Dworak zobowiązał TVB do wykonania tego wszystkiego to 15
              stycznia 2005. TVB od poczatku sabotowała i opózniała te sprawy, a to
              wyszukujac budynki przez pół roku, a to odrzucając akceptując i znów odrzucając
              kolene z 14 propozycji lokalowych. Przez półtora roku do dziś nie wykonano
              połowy ustalen. Terminu zresztą też nie dotrzymano.

I NIE KŁAM WIĘCEJ, pracowniku (czy dyrektorze?) Pseudoregionalnej TVB.

(za BB)
              • campenile Re: A słyszymy, ze TVB "niedługo" wykona ustaleni 22.03.06, 12:50
                Nie chce wątpliwych dowodów z torun-bydgoszcz. Tylko oficjalne ustalenia,
                czekam!
                • nautile Re: A słyszymy, ze TVB "niedługo" wykona ustaleni 22.03.06, 12:54
                  To sa artykuly z 3 gazet. Ja nie mam dostepu do dokumentow TVP.
                  Ale nie sądze, by 3 gazety kłamały i to w ten sam sposob.
                  • campenile Re: A słyszymy, ze TVB "niedługo" wykona ustaleni 22.03.06, 12:56
                    Nie masz dostępu do oficjalnych ustaleń TVp więc nie wiesz jakie są. Gazety
                    mogły pisać artkuły tylko by wzbudzić nadzieje ludzi. Tzw pisanie pod
                    publiczkę.

• nautile Re: A słyszymy, ze TVB "niedługo" wykona ustaleni 22.03.06, 12:57
                      Oskarżasz ze wymysłiły soboie wypowiedzi prezesa TVP? I wszystkie 3 gazety
                      identycznie wymyśliły?
                      A moze to TVB probuje znieksztalcac rzeczywistosc, podważając ustalenia?
                      • command_dos Re: A słyszymy, ze TVB "niedługo" wykona ustaleni 22.03.06, 13:01
                        Oglądałem ostatnio pogodę na TV24, tam też nie ma Torunia!!!
                        • campenile Re: A słyszymy, ze TVB "niedługo" wykona ustaleni 22.03.06, 13:02
                          Ja widziałem wczoraj i był :)
                      • campenile Re: A słyszymy, ze TVB "niedługo" wykona ustaleni 22.03.06, 13:02
                        Tylko, że w tych gazetach nie było zadnych oficjalnych ustalen :)
                      • muvon200 Re: A słyszymy, ze TVB "niedługo" wykona ustaleni 22.03.06, 15:26
                        Nautilku widzisz przecież że te gazety oprócz Pomorskiej, piszą swoją
                        interpretację słów pana posła. To co jest w artykule Pomorskiej jest zgodne z
                        prawdą. To co tam powiedział pan poseł jest zeralizowane. O reszcie powiedział
                        że będą sukcesywnie. A ja Ci powiem jak jest w TVP. Dajesz scenariuswz a szef
                        mówi "dobre, dobre. Proszę zostawić, zadzwonimy" no i już wiesz że to tylko
                        gadanie. Tak własnie było w tym przypadku.

Co do planszy no to Grafik w Wawie dostaje prikaz i robi. Bierze listę ośrodków
                        i już. Nie myślisz chyba że ludzie w OTV Bydgoszcz codziennie siedzą i myślą co
                        by tu Toruniowi zabrać lub zablokować.
                        • balumbyd Re: A słyszymy, ze TVB "niedługo" wykona ustaleni 22.03.06, 15:34
                          Czyli pogodynka nie będzie mogła już swoją zgrabną kibicią zasłonic miasta
                          kopernika :(
              • kpt_nikt Re: A słyszymy, ze TVB "niedługo" wykona ustaleni 23.03.06, 09:27
                Tu są trzy artykuły z wypowiedzią prezesa Dworaka

www.torun-bydgoszcz.pl/duze/243.htm
                www.torun-bydgoszcz.pl/duze/121104_11_05gpom_dworak_tv.jpg
                www.torun-bydgoszcz.pl/duze/tvtdworak_050511gwyb.htm
                Pokaż mi gdzie w tych wypowiedziach prezes Dworak potwierdził fakt
                - własnego dziennika codziennie?
                - wypinania sygnału bydgoskiego na rzecz toruńskiego
                - własnego pasma antenowego

• muvonik Re: A słyszymy, ze TVB "niedługo" wykona ustaleni 23.03.06, 09:28
                  ja tez jestem ciekaw
                  • babbik Re: A słyszymy, ze TVB "niedługo" wykona ustaleni 23.03.06, 09:32
                    Dokladnie tu:
                    www.torun-bydgoszcz.pl/duze/gwyb_tv3jest.jpg
                    ...jest mowa, ze dziennik bedzie 5 razy w tygodniu

a tu:
                    www.torun-bydgoszcz.pl/duze/gpom_tv3jest.jpg
                    że bedzie mozliwe osobne pasmo Torunia i rozsiewanie w eterze.

NIC Z TEGO NIE ZREALIZOWANO PRZEZ 1,5 ROKU!
                    • kpt_nikt Re: A słyszymy, ze TVB "niedługo" wykona ustaleni 23.03.06, 09:52
                      Od kiedy Rybicki jest prezesem TVP J.Dworakiem?.
                      Te wypowiedzi to tylko jego "gdybanie". Zacytuj mi takie same deklaracje prezesa Dworaka.
                      • babbik Re: A słyszymy, ze TVB "niedługo" wykona ustaleni 23.03.06, 09:54
                        Nie sądze, by europoseł kłamał publicznie na spotkaniu z Dworakiem, a Dworak
                        tego nie poprawiał.
                        Nowa metoda TVB - wmówić, ze nie było spotkan i ustaleń?
                        Zażądaj ode mnie jeszcze rozesłania wszsytkim internautom poufnych dokumentow
                        TVP :-)
                        • kpt_nikt Re: A słyszymy, ze TVB "niedługo" wykona ustaleni 23.03.06, 10:01
                          Ja nie twierdzę że on kłamie, ale czy napewno prawidłowo interpretuje?
                          Jakoś po wypowiedziach prezesa Dworaka widać że źle interpretuje.

> Nowa metoda TVB - wmówić, ze nie było spotkan i ustaleń?
                          Czy ja napisałem że spotkań nie było. Napisałem tylko że wypowiedzi dwóch panów którzy uczestniczyli w tym spotkaniu są rozbieżne. Prezes Dworak jako osoba władna w temacie TV i znająca lepiej te sprawy jest bardziej wiarygodnym źródłem informacji.
    • jan996 czy to nie dziwny zbieg okolicznosci, że właśnie 24.03.06, 10:38
      czy to nie dziwny zbieg okolicznosci, że jak sie staramy o studio to wlasnie
      wtedy sie zmienia i to nie przy okazji calkowitej modernizacji, ale tylko w 1
      punkcie - wyrzucenia Torunia?
      • o_murphy Re: czy to nie dziwny zbieg okolicznosci, że właś 06.04.06, 08:51
        Zadnych reakcji wladz?
        • campenile Re: czy to nie dziwny zbieg okolicznosci, że właś 06.04.06, 08:51
          A co władza ma do tego?
    • tom_mzk Re: tvp 3 zlikwidowalo na planszy nazwe torun !!! 10.04.06, 23:09
      Prawidłowo. Zaznaczamy jedynie miasta. Wsie tylko czasami, stad zlikwidowano
      Toruń. Teraz pozostaje zaorac i wyłożyc polbrukiem.
    • darek445 W to miejsce wskoczyła "B-cz" - to sprawka TVB. 05.05.06, 23:13
      W to miejsce wskoczyła "Bydgoszcz" - musi to być sprawka TVB.
      • kpt_nikt Re: W to miejsce wskoczyła "B-cz" - to sprawka TV 06.05.06, 01:20
        Bydgoszcz jest na planszy z miastami gdzie posadowione są ośrodki regionalne od początku istnienia Regionalnej Trójki i nigdzie za nikogo nie musi "wskakiwać".
        • gruss.aus.thorn Re: W to miejsce wskoczyła 06.05.06, 15:43
          Na tej planszy nie ma też naszego "odpowiednika" w lubuskim Zielonej Góry. Nie
          robiłbym z tego problemu bo i tak nikt nie czyta nazw miast. Myślę jednak , że
          lokalnie w TVP3B. pomijany jest Grudziądz - miasto 100 tysięczne , niewiele
          mniejsze od wojewódzkiego Opola czy Gorzowa . W Zbliżeniach Grudziądz powinien
          być tak samo często obecny jak np. Włocławek a tak niestety nie jest.
          • bajobongo2 Tak działa Pseudoregionalna TV Beton 06.05.06, 18:28
            Wiem, dla Bydgoszczan jak i ciebie obecnosc Wloclawka, Grudziadza czy Żnina
            jest wazniejsza niz współstolicy regionu - Torunia.
            Tak samo mysli Pseudoregionalna TV Beton
          • ac3 Re: W to miejsce wskoczyła 06.05.06, 19:20
            gruss.aus.thorn napisał:
            > Na tej planszy nie ma też naszego "odpowiednika" w lubuskim Zielonej Góry. Nie
            > robiłbym z tego problemu bo i tak nikt nie czyta nazw miast. Myślę jednak , że
            > lokalnie w TVP3B. pomijany jest Grudziądz - miasto 100 tysięczne , niewiele
            > mniejsze od wojewódzkiego Opola czy Gorzowa . W Zbliżeniach Grudziądz powinien
            > być tak samo często obecny jak np. Włocławek a tak niestety nie jest.

Zgadza się, Grudziądz jest skrajnie marginalizowany w TV3B, 1-2 relacje/tydzień; taki Włocławek jest codziennie;
            podobnie jest w radiu PiK które nie założyło w Grudziądzu nawet małego studia z 1 dziennikarzem
        • bajobongo2 Re: W to miejsce wskoczyła "B-cz" - to sprawka TV 06.05.06, 18:27
          Niestety kłamiesz bydgoszczaninie. To byl zwykly przypadkowy ciag miast, ale
          Torun BYŁ, a Bydgoszczy - NIE BYLO. Teraz jest odwrotnie, jak myslisz samo sie
          zmienilo?
          • kpt_nikt Re: W to miejsce wskoczyła "B-cz" - to sprawka TV 10.05.06, 19:44
            Oczywiście wszyscy naokoło kłamią bo bajobongo2 wie najlepiej. Chłopie w oprawie regionalnej trójki nie był to przypadkowy ciąg miast. Bydgoszcz była od początku wśród miast w których mieszczą się siedziby oddziałów regionalnych. Za oprawę regionalnej trójki odpowiedzialna jest Warszawa i tylko w Warszawie decydują jak to ma wyglądać. Może powiesz że na stronie internetowej TVP3 Bydgoszcz również "wskoczyła" za Toruń?
            ww2.tvp.pl/1349.dzialy
            • stary_piernik1 Re: W to miejsce wskoczyła "B-cz" - to sprawka TV 11.05.06, 08:17
              To jak wyjasnisz że Torun byl i znikl?
              • kpt_nikt Re: W to miejsce wskoczyła "B-cz" - to sprawka TV 11.05.06, 09:53
                Decyzje w Warszawie.
                • sprintus Re: W to miejsce wskoczyła "B-cz" - to sprawka TV 11.05.06, 10:03
                  Wierzeze TVB mogla wplyac na takie decyzje, gzdie by Warszawa chciala zmieniac
                  ramowke by usuwac na sile jedno miasto!
                  Z TVB tak łatwo nie jest, oni są jak beton.
                  • kpt_nikt Re: W to miejsce wskoczyła "B-cz" - to sprawka TV 11.05.06, 10:30
                    Cóż nie mam potrzeby udowadniać komukolwiek że mam rację. Tak czy tak powiecie że kłamię i to celowe działania TVB. Zaznaczę tylko jedno, zmiana oprawy graficznej nie wiąże się ze zmianą ramówki (pewnie wiesz co to jest ramówka?).
                    Obrażając TVB i ludzi tam pracujących, również torunian, pokazujecie tylko brak kultury i brak wiedzy na temat pracy w TV, powiększacie tylko niechęć ludzi z TVB do Torunia. Wytykacie cały czas nieobiektywność dziennikarzy TVB ale sami poprzez nieznajomość tematu TV i specyfiki pracy jesteście nieobiektywni. Wobec powyższego wasze zdanie w temacie TV można uznać za marginalne i nie warte uwagi.
                    Zapraszam w dzień otwarty TV 21.05 do odwiedzenia siedziby redakcji w Toruniu lub siedziby TVB w Bydgoszczy. Może jakiś krzykacz z forum znajdzie tyle odwagi by przekazać swoje uwagi prosto w twarz przedstawicielom TVB, chociaż szczerze w to wątpię.
                    • darek445 Re: W to miejsce wskoczyła "B-cz" - to sprawka TVB 11.05.06, 10:36
                      Nic nie dzieje sie bez przyczyny.

Formy graficznej nie zmieniono, zostala identyczna, tylko "ktos" zadbal o
                      wyrzucenie Torunia z wypisanych miast.
                      Kto to mogl byc? A kto od 1,5 roku blokuje, oslabia i opznia powstanie studia w
                      Toruniu? Sprawa jasna dla mnie.
                      • kpt_nikt Re: W to miejsce wskoczyła "B-cz" - to sprawka TV 11.05.06, 10:58
                        Chyba mało jasna albo zbyt mało wiedzy posiadasz. Powtarzam zaproszenie do odwiedzenia redakcji. Tworu który według ciebie jest opóźnieniem, osłabianiem, blokowaniem i brakiem realizacji określonych przez Zarząd TVP zadań.
                        • babbik Re: W to miejsce wskoczyła "B-cz" - to sprawka TV 11.05.06, 11:22
                          kpt_nikt napisał:

> według ciebie jest opóźnieniem, osłabianiem, blokowaniem i brakiem realizacji
                          określonych przez Zarząd TVP zadań.

Niesttey darek ma racje, od poczatku Pseudoregionalna pomniejsza i porbuje
                          najlepiej calkiem wyeliminowac studio Torun.
                          • kpt_nikt Re: W to miejsce wskoczyła "B-cz" - to sprawka TV 11.05.06, 11:39
                            Kolejny który wszystko "wie najlepiej", a tak naprawdę nie wie nic.
                      • sdb Re: W to miejsce wskoczyła "B-cz" - to sprawka TV 11.05.06, 11:07
                        No to moze w koncu przestaniesz meczyc ten temat 56 raz na forum i pojdziesz
                        powiedziec co myslisz u samego zrodla twojej frustracji czyli siedziby
                        Pseudoregionalnej. jeszcze pare razy przeczytam jakie to nieszczescie ze nie
                        mamy TVP i sam sie poczuje temu winny.
                        • babbik Re: W to miejsce wskoczyła "B-cz" - to sprawka TV 11.05.06, 11:22
                          A co mozemy zrobic poza pisaniem? Od walki z nieuczciwoscia Pseudoregionalnej
                          sa politycy.
                          • sdb Re: W to miejsce wskoczyła "B-cz" - to sprawka TV 11.05.06, 11:35
                            zalozcie swoja TV i pokazujcie w niej co wam sie podoba.
                          • kpt_nikt Re: W to miejsce wskoczyła "B-cz" - to sprawka TV 11.05.06, 11:40
                            Dziwne że politycy poza "listem do prezesa TVP" nie robią nic. Boją się czy może uznają że wszystko jest zgodne z zaleceniami Zarządu TVP.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka