Dodaj do ulubionych

Upadlosc dla Metronu

25.04.06, 16:10
www.torun.com.pl/aktualnosci/?w=2111
niestety nie wyglado to dobrze, pewnie Saul dzis bedzie swietowal
ze 800 torunian straci prace:-(
Obserwuj wątek
    • pty1 Re: Upadlosc dla Metronu 25.04.06, 16:30
      Metron upadnie, bo urzędnicy (politycy) dogadali się już zapewne z Apatorem
    • ka_zet Re: Upadlosc dla Metronu 25.04.06, 16:36
      maruda1978 napisał:

> www.torun.com.pl/aktualnosci/?w=2111
      > niestety nie wyglado to dobrze, pewnie Saul dzis bedzie swietowal
      > ze 800 torunian straci prace:-(

Myślę, że nie będzie. Cieszenie się i szerokie komentowanie porażek, "afer" i
      tym podobnych to raczej domena innych osób na tym forum.
    • balumbyd Re: Upadlosc dla Metronu 25.04.06, 17:03
      Ludzi szkoda - ale nie wszystko stracone obrotny syndyk może uratowac te
      miejsca pracy.
    • saul_bydgoszcz [...] 25.04.06, 17:54
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • saul_bydgoszcz Re: Upadlosc dla Metronu 25.04.06, 18:01
      Zgłaszam sprawę na forum o moderacji.
      • maruda1978 Re: Upadlosc dla Metronu 25.04.06, 18:15
        saul_bydgoszcz napisał:

> Zgłaszam sprawę na forum o moderacji.

zglaszaj sobie, prosze bardzo

ja mam w pamieci twoje wypowiedzi o bledzie inwestycji Sharpa pod Toruniem i o
        jego rychlej upadlosci, wypowiedziach o Metronie, moze wkoncu przejrzysz na oczy
        jak widza Ciebie inni...
        • saul_bydgoszcz Re: Upadlosc dla Metronu 25.04.06, 18:43
          Miej trochę godności i jeśli nie potrafisz przeprosić to przynajmniej zamilcz.
          • maruda1978 Re: Upadlosc dla Metronu 25.04.06, 18:45
            Czlowiek, co Ty za przedstawienie urzadzasz?

Najpierw wyliczasz z radoscia dlacego Sharp nie zainwestuje pod Toruniem,
            dlaczego upadnie Metron, a teraz udaje wielkiego pokrzywdzonego... Nie masz na
            tyle godnosci aby przyznac sie do swojego zdania?
            • saul_bydgoszcz Re: Upadlosc dla Metronu 25.04.06, 19:02
              Nie zmieniaj tematu i nie uciekaj przed tym co napisałeś.
              Ta dyskusja nie dotyczy niczego innego niż twoje podłe oskarżenia w stosunku do
              innego użytkownika forum.

Zakładasz temat nt. upadłości firmy i przedstawiasz innego użytkownika
              czerpiącego satysfakcję z zaistniałej sytuacji. Zastanowiłeś się co robisz?
              To jest podłe.
              Nie bydgoszcznin założył ten temat - ty go założyłeś i odpowiadasz za to co
              napisałeś.

Nie mieszaj dobrego imienia żadnej firmy ze swoją osobą. Zachowałeś się w
              sposób skandaliczny.

To nie miejsce na to. Zobacz co napisałeś na mój temat i zastanów się nad sobą.
              • maruda1978 Re: Upadlosc dla Metronu 25.04.06, 19:16

Podle drogi kolego jest to ze zle zyczysz Toruniowi i jego mieszkancom,
                i to na podstawie tego napisalem takie gorzkie slowa, wiec caly czas pisze na
                temat, bowiem zyjemy w swiecie przyczynowo-skutkowym, kazdy skutek (gorzkie
                slowa w kierunku Twojej osoby) poprzedzony jest przyczyna (ciagle podkreslanie
                faktu ze Sharp sie pomylil, ze inwestycja - najpierw - nie dojdzie do skutku,
                pozniej ze Sharp sie wycofa,to samo bylo w stosunku do Metronu. Potrafie
                odroznic niepewnosc od zwyklej ludzkiej nieprzychylnosci. Dlatego napisalem te
                slowa, moze wkoncu zlapiesz o co chodzi, moze czas szukac drzazgi w swoim
                oku...Ja potrafie przyznac sie i nie oszukiwac ze nie jestem obiektwy, ze
                przesadzam czasami, Ty kreujesz sie na wszystkowiedzacego i nieomylnego goscia...

saul_bydgoszcz napisał:

> Nie zmieniaj tematu i nie uciekaj przed tym co napisałeś.
                > Ta dyskusja nie dotyczy niczego innego niż twoje podłe oskarżenia w stosunku do
                >
                > innego użytkownika forum.
                >
                > Zakładasz temat nt. upadłości firmy i przedstawiasz innego użytkownika
                > czerpiącego satysfakcję z zaistniałej sytuacji. Zastanowiłeś się co robisz?
                > To jest podłe.
                > Nie bydgoszcznin założył ten temat - ty go założyłeś i odpowiadasz za to co
                > napisałeś.
                >
                > Nie mieszaj dobrego imienia żadnej firmy ze swoją osobą. Zachowałeś się w
                > sposób skandaliczny.
                >
                > To nie miejsce na to. Zobacz co napisałeś na mój temat i zastanów się nad sobą.
                • saul_bydgoszcz Re: Upadlosc dla Metronu 25.04.06, 19:46
                  maruda1978 napisał:

>
                  > Podle drogi kolego jest to ze zle zyczysz Toruniowi i jego mieszkancom,

Naprawdę twoja bezczelność przekracza poziom przyzwoitości. Jak można w ogóle w
                  ten sposób pisać. Ty się zastanów nad sobą. Zaczynasz od bezpodstawnego ataku
                  na użytkownika forum, a następnie uciekasz się do jakiś schizofrenicznych
                  projekcji swojego umysłu.

Może ty po prostu oceniasz innych według siebie.

> i to na podstawie tego napisalem takie gorzkie slowa,

To nie są gorzkie słowa. To podły, chamski atak.

>(ciagle podkreslanie
                  > faktu ze Sharp sie pomylil, ze inwestycja - najpierw - nie dojdzie do skutku,
                  > pozniej ze Sharp sie wycofa,

Co to za metoda dyskusji. Oskarżasz użytkownika forum o czerpanie satysfakcji z
                  trudności w Metronie, a jako argument przytaczasz to, że mam inne zdanie na
                  jakiś temat..
                  Dobrze się czujesz?
                  Rozumiesz problem? To że uważam, że Bydgoszcz posiada większą liczbę inżynierów
                  skłoniło cię do twierdzenia, że cieszę się z trudności Metronu..

To, że wypisujesz na forach o długach metronu, skłoniło cię do twierdzenia, że
                  inni czerpią satysfakcję z upadłości..?

Nie zagalopowałeś się czasem..?

Nigdy nie zakładałem żadnych tematów na temat upadłości Metronu. Sam założyłeś
                  tematy. To prasa toruńska przytaczała informacje nt. toruńskiej firmy.
                  Nigdy nie zaangażowałem się w zakładanie tematów na temat Metronu na bydgoskim
                  i toruńskim forum. To inni są specjalistami od prorokowania nt. bydgoskich firm.

W dyskusjach przedstawiam swój punkt widzenia. Zawsze przytaczam znane mi fakty.

Wmawianie innym użytkownikom co myślą jest bezczelne.

> Potrafie
                  > odroznic niepewnosc od zwyklej ludzkiej nieprzychylnosci.

Nie wiem co potrafisz. Radzę ci jednak, żebyś zajął się swoimi sprawami, a nie
                  czytał w umysłach innych bo marnie ci to wychodzi.

Czytając twoje wypowiedzi jak ta poniższa, w połączeniu z twoimi informacjami
                  że urodziłeś się w Bydgoszczy - sam nie wiem czy traktować cię w ogóle poważnie:

---
                  • Re: do tego maruda_1978
                  maruda1978 25.04.06, 00:33 + odpowiedz

1. Nigdy nie pisalem ze jestem obiektywny
                  2. Zawsze twierdzilem ze sprzyjam Toruniowi
                  3. Czasami rzeczywiscie pojawily sie brzydkie okreslenia kierowane
                  w kierunku Bydgoszczy
                  ---
                  • maruda1978 Re: Upadlosc dla Metronu 25.04.06, 19:52
                    kolejny nieomylny szlachcic RP
                    zalosne
                    • mynda [...] 25.04.06, 19:58
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                      • mariusz_tor Re: Upadlosc dla Metronu 25.04.06, 22:15
                        Nie no ten wątek za długo nie powisi :D Za dużo w nim prawdy
                      • saul_bydgoszcz Re: Upadlosc dla Metronu 25.04.06, 23:01
                        mynda napisał:

> wiecie co?
                        > obydwaj

Wiesz no, ale zachowaj umiar. Sytuacja przedstawia się tak ja przedstawia.
                        Dostałem info, że jakiś facet na toruńskim forum wkleił jakiś link nt.
                        upadłości Metronu, a do tego jakieś dwa głupawe zdania.

Wchodze na forum i czytam, a ten facet pisze, że ja się ciesze z upadłości..
                        No kur... jak byś zareagował?

Nie miałem pojęcia, że on założy ten wątek, nie uczestniczyłem w nim i nie
                        zachęcałem do założenia. Są jakieś zasady.

Facet nie potrafi suę przyznać do błedu tylko brnie w zaparte, poruszając pół
                        forum.

W tej chwili mam tylko jedno do powiedzenia. Niech ten człowiek nigdy więcej
                        nie odpowiada na moje posty. Tak będzie lepiej.

• mac_byd Re: Upadlosc dla Metronu 25.04.06, 22:06
                    Niestety maruda nie potrafi czytać ze zrozumieniem. Podawanie argumentów za
                    inna lokalizacją czy tez mozliwym upadkiem firmy to nie to samo co radość z
                    czyjegoś nieszczęścia. To zasadnicza różnica!
    • romek-k Re: Upadlosc dla Metronu 25.04.06, 21:41
      nikt sie nie cieszy. przy tak wysokim bezrobociu w toruniu to tragedia
    • mac_byd Re: Upadlosc dla Metronu 25.04.06, 22:03
      Smutne to i nie ma czego świętować. To niestety dla wielu rodzin tragedia,
      bardzo im współczuję.
      ps. a poczytaj wątki swoich na forum bydgoskim jak to zacierali rączki w
      przypadku zachemu, Teleplanu, BFM i innych. Niestety to jacys zwyrodnialcy!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka