mistrzkrzyzacki 13.09.06, 21:26 Ja tez jestem za, ale nie koniecznie popieram jedynie sluszna koncepcje mostu przy ul. Wschodniej !! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czornyj111 Dużo lepszy pomysł Antoniego Mężydło 13.09.06, 22:23 Ten od stritowca czyli szreka jest do kitu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Dużo lepszy pomysł Antoniego Mężydło 13.09.06, 23:20 mało interesowałam się mostem, bo nie wiem która koncepcja lepsza i nie chce mi się czytać sążnistych materiałów w tej sprawie. Ale jeżeli GW podaje takie dane, że projekt obecnie panującej ekipy "miałaby kosztować 680 mln zł. w tym "Powstanie samego mostu to koszt 135 mln zł." to jest to dla mnie szok. Skoro już wiadomo, że funduszy nie ma na most to kto ma dać kilka razy więc niz sam mosz kosztuje? Jakaś wróżka? No tym sposobem to na mur-beton mostu nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lew131313 Re: Dużo lepszy pomysł Antoniego Mężydło 14.09.06, 00:39 Jeżeli ktoś pisze, że ten projekt będzie kosztował 680 mln złotych, czyli około 230 milionów dolarów (sic!!!), to sobie od razu wybijcie z głowy jakiekolwiek nadzieje na powstanie tego mostu. Ktoś chyba jest chory... Tak dla porównania; np.budowa nowego stadionu o bardzo wysokim standardzie, z pełną infrastrukturą (!) i z widownią na ok.30-40 tys. widzów kosztowałaby nie więcej niż 40-45 mln złotych! A gdzie 680? Odpowiedz Link Zgłoś
jkwt Re: Dużo lepszy pomysł Antoniego Mężydło 14.09.06, 09:44 Masz zerowe pojęcie w tym temacie. Natomiast koszt takiego stadionu wynosi około 80 mln, ale nie złotych tylko euro. Odpowiedz Link Zgłoś
b3ut Re: Dużo lepszy pomysł Antoniego Mężydło 14.09.06, 12:57 > Ale jeżeli GW podaje takie dane, że projekt obecnie panującej ekipy "miałaby > kosztować 680 mln zł. w tym "Powstanie samego mostu to koszt 135 mln zł." to > jest to dla mnie szok. A chcesz mieć most jak w Płocku, czy też chciałabyś mieć jak na niego wjechać? :P Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Dużo lepszy pomysł Antoniego Mężydło 14.09.06, 21:52 nie byłam w Płocku. ale dojazd do mostu ma kosztować kilka razy więcej niż sam most??? Odpowiedz Link Zgłoś
b3ut Re: Dużo lepszy pomysł Antoniego Mężydło 14.09.06, 23:30 pod most nie trzeba gruntów kupować :) Odpowiedz Link Zgłoś
jkwt Re: Dużo lepszy pomysł Antoniego Mężydło 15.09.06, 00:03 135 mln to pewnie tylko most. Do tego m.in. estakady nad terenami zalewowymi, wiadukt nad torami kolejowymi i tunel pod Pl. Daszyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
matkes Re: Dużo lepszy pomysł Antoniego Mężydło 16.09.06, 15:19 "rozczarowana-torunianko" proponuje dokladnie sprawdzac swoje zrodla informacji zanim opublikujesz posty na forum, a unikniesz "rozczarowania". 680 mln zl mialaby kosztowac calosc-most, tunel i polaczenie miedzy wezlami w Kluczykach i Turznie. 480 mln budowa samej przeprawy, tunelu pod ul. Wschodnia i drogami dojazdowymi (4,2 km). 135 mln zl powstanie samego mostu. 500 tys. zl. opracownie koncepcji programowo przestrzennej-czyli przygotowanie inwestycji Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Dużo lepszy pomysł Antoniego Mężydło 17.09.06, 19:21 sprawdzać GW nie zamierzam, to co napisali przeczytałam i przyjęłam do wiadomości. Natomiast rozczarowania nie sposób uniknąć i tak;) Odpowiedz Link Zgłoś
cynik512 Należy docenić Shreka. 14.09.06, 11:18 Pokazał jak nie należy zabierać się za budowę mostu, co dla przyszłego prezydenta będzie cenne. Odpowiedz Link Zgłoś
estebanee78 Chcemy mieć most 14.09.06, 22:33 Po kiego wiadukt nad wschodnią? Raczej wspolny wiadukt trasy wschodniej i przyszłej W-Z nad torami kolejowymi za NOMETEM.A dalej rozwidlenie - wyprostowaną Kanałową na zachód a Kociewska na płn przy Nomecie przez szerokie skrzyżowanie z dwujezdniową Polną i zamiast skret na przejazd na wysypisko to nowym wydlużeniem Kociewskiej prosto miedzy polem golfowym a domem przy aktualnym przejeździe przez tylko jeden nowy przejazd przez praktycznie nieuczęszczany po rozwałce polchemu tor na toruń płn , i dalej pomiedzy cmentarzem komunalnym a torem na Chełmże do skrzyżowania z Grudządzką na wys Jaru.Wcześniej jeszcze do tak nowej Kociewskiej dociągnąć Ceglaną na wys przyszłego przejazdu przez tor na chełmże w strone Turzna za wysypiskiem (no i nie trzeba robić kolejnego przejazdu przez ruchliwy tor na Chelże na wys Jaru(wg mapy obszarów problemowych tras mostowych) no i sam tor na chełmże wcześniej przy polnej jest już po obu stronach zabudowany (Torbet i nowe hurtownie) Odpowiedz Link Zgłoś
estebanee78 Re: Chcemy mieć most 14.09.06, 22:36 Mialo być Po kiego wiadukt nad Polną Odpowiedz Link Zgłoś
saul_bydgoszcz Re: Chcemy A1, S5, S10 21.09.06, 21:03 Nie to, żebym był jakoś szczególnie na nie, ale uważam, że pierwszeństwo mają inwestycje: A1, S5, oraz dwujezdniowe połączenie między Bydgoszczą a Toruniem (Byd.-A1) w ciągu drogi S10 oraz termianl Cargo w Bydgoszczy. To są inwestycje, które wpisują się w rozwój infrastruktury transportowej kraju i europejskich dróg tranzytowych. Inwestycje miejskie Torunia, mają w tym kontekście bardzo niski priorytet, a szanse na szybką realizację praktycznie żadne. Uważam, że trzeba się skupić na kluczowych inwestycjach, które mają większe szanse na realizacje. Uważam, że samorzą wojewódzki działa w sposób niezwykle nieudolny szczególnie w kwestii S5 oraz S10. Dlatego przekornie zapytam: gdzie można głosować przeciw budowie tego mostu? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jkwt Re: Chcemy A1, S5, S10 21.09.06, 22:10 saul_bydgoszcz napisał: > Dlatego przekornie zapytam: gdzie można głosować przeciw budowie tego mostu? ;) Trzeba się przeprowadzić do Torunia. Wtedy można będzie zagłosować na kandydata i ugrupowanie namaszczone przez posła A. Mężydło. Jeśli już się przeprowadzać to mieszkanie najlepiej na Podgórzu (bo taniej). No a praca to chyba się znajdzie, ale po drugiej stronie Wisły. Odpowiedz Link Zgłoś