Dodaj do ulubionych

JVC w Lysomicach?

03.11.06, 11:28
"Coraz bliżej budowy fabryki w naszym kraju jest japoński JVC. - Jesteśmy już
w finałowej fazie negocjacji z japońskim inwestorem. Ten projekt może być
dwa, a nawet trzy razy większy niż przedsięwzięcie Funai - powiedział " Rz"
wiceminister gospodarki Andrzej Kaczmarek. Wśród potencjalnych lokalizacji
wymienia się m.in. Wrześnię, Świdnicę, Bolesławiec oraz tereny w pobliżu
fabryki Sharpa w Łysomicach." cytat z Rzeczpospolitej

Obserwuj wątek
    • a_creep Re: JVC w Lysomicach? 03.11.06, 11:31
      Życzymy powodzenia.
      • mac_byd Re: JVC w Lysomicach? 03.11.06, 12:28
        Komu?
        • a_creep Re: JVC w Lysomicach? 03.11.06, 12:39
          > Komu?

Najogólniej mieszkańcom Torunia, czy bardziej aglomeracji toruńskiej (jeśli
          można o czymś takim mówić). Inwestor to zawsze lepiej niż brak inwestora.
          • mac_byd Re: JVC w Lysomicach? 03.11.06, 20:31
            Chyba mieszkańcom Łysomic?Gminie Łysomice i tymże mieszkańcom!
            • tortor5 Re: JVC w Lysomicach? 04.11.06, 23:39
              Jak trudno pogodzic sie z tym, ze to pod Toruniem a nie Bydgoszczą powstaną
              miejsca pracy, prawda? A jak to możliwe, że zamykają browar w Bydgoszczy? Takie
              piwo Kujawiak!
              • marboro2 Re: JVC w Lysomicach? 05.11.06, 00:43
                Z czego ty sie chlopie cieszysz ? Oczywiscie ze chcialbym aby powstala ta
                fabryka w Bydgoszczy ale skoro nie unas to dobrze chociaz ze bedzie w okolicy
                Bydgoszczy.Zawsze to lepsze niz we Wrocku lub Krakowie.I ZYCZE JAK NAJLEPIEJ
                TEMU ZAKLADOWI.Ale nie rozumiem jak mozesz cieszyc sie ze upada zaklad w
                poblizu Torunia
                • tortor5 Re: JVC w Lysomicach? 05.11.06, 12:49
                  Wcale się nie cieszę. Tak się jednak dziwnie składa, że to forumowicze z
                  Bydgoszczy widzą same wady SSE w Łysomicach, a cieszą się z niej jedynie
                  mieszkańcy Torunia czy też jakby chciał mac_byd mieszkńcy Łysomic.
                  • krysmat Re: JVC w Lysomicach? 05.11.06, 17:37
                    Ja jestem z Bydgoszczy i jak juz nie ma w Bydgoszczy tych fabryk to tez wole ze
                    sa u was niz mialybyc wybudowane na poludniu Polski.Mam jednak mieszane uczucia
                    co do samych stref bo dostaja takie znizki a oferuja chyba jednak troche za
                    malo.No ale jednak widze wiecej plusow w powstawaniu ich i chcialbym aby
                    powstala tez w Bydgoszczy
                    • tortor5 Re: JVC w Lysomicach? 05.11.06, 23:55
                      Starajcie się! My mieszkańcy Łysomic taką strefę sobie wywalczyliśmy.
                      • krysmat Re: JVC w Lysomicach? 06.11.06, 00:01
                        A ile glow scioles przez ta walke?
    • mistrzkrzyzacki Re: JVC w Lysomicach? 03.11.06, 17:37
      Kolejny potentat ktory zaofeuje 600 zl na reke??
      • szlachcic Re: JVC w Lysomicach? 03.11.06, 17:49
        mistrzkrzyzacki napisała:

> Kolejny potentat ktory zaofeuje 600 zl na reke??

Kto ci kaze tam pracowac?
        • campenile Re: JVC w Lysomicach? 03.11.06, 17:51
          szlachcic napisał:

> Kto ci kaze tam pracowac?

Może sytuacja go do tego zmusi, pomyslałeś o tym?
          • szlachcic Re: JVC w Lysomicach? 03.11.06, 19:45
            campenile napisał:

> Może sytuacja go do tego zmusi, pomyslałeś o tym?

wysil twoj intelekt troche od czasu do czasu
            on w swoim tekscie neguje sens potrzeby istnienia fabryki ktora placi 600zl
            Ja uwazam ze lepiej miec alternatywe pracy za 600zl niz gdyby mialo byc tam
            puste pole.
            Pomyslales o tym?

• mistrzkrzyzacki Re: JVC w Lysomicach? 03.11.06, 20:03
              Chodzi mi glownie o to ze niektorzy urzednicy powstanie sharpa otrabili
              sukcesem stulecia tymczasem jak mi sie wydaje miejsc pracy za 600 zl gdzie
              panuje niezly rygor (inaczej wyzysk) to nigdy specjalnie nie brakowalo?
              • mac_byd Re: JVC w Lysomicach? 03.11.06, 20:34
                To w tych słynnych marketach więcej płacą!
              • szlachcic Re: JVC w Lysomicach? 03.11.06, 20:43
                mistrzkrzyzacki napisała:

> Chodzi mi glownie o to ze niektorzy urzednicy powstanie sharpa otrabili
                > sukcesem stulecia tymczasem jak mi sie wydaje miejsc pracy za 600 zl gdzie
                > panuje niezly rygor (inaczej wyzysk) to nigdy specjalnie nie brakowalo?

I znowu chcesz byc madrzejszy od potencjalnego pracownika Sharpa. Ja zapewniam
                ze pracownik X jak przyjdzie do sharpa za 600 zl po 1 miesiacu pomysli
                - "tam mialem tez 600 zl ale sie opieprzalemm" to wracam tam i olewam
                japonczyka. Daje ci na to 100% pewnosci.
                Nie badz madrzejszy od ludzi tam pracujacych. oni wiedza lepiej, jak pracuja to
                znaczy ze nic lepszego nie ma. jak pracuja to znaczy ze dla nich lepiej jest
                pracowac/zapieprzac za 600 niz nic nie robic
                I jeszcze jedna zasada ktora bedzie miala miejsce na 100%. Jezeli miejsc pracy
                za 600zl bedzie wiecej niz pracownikow to zapewniam ze predzej czy pozniej
                bedzie 700zl potem 800 itd

• 0maniek0 Re: JVC w Lysomicach? 04.11.06, 00:49
                  albo predzej czy pozniej przeniosa fabryki do bulgarii rumunii czy ukrainy
                  • szlachcic Re: JVC w Lysomicach? 05.11.06, 12:53
                    0maniek0 napisał:

> albo predzej czy pozniej przeniosa fabryki do bulgarii rumunii czy ukrainy

Nastepny filozof k.. jego mac
                    Jezeli przeniosa fabryki tam to problem japonczykow a nie moj twoj czy tego kto
                    tam pracuje.
                    Budynki zostana.
                    Maniek nie dyskutuj, non stop sie kompromitujesz swoimi wywodami.
                    Ja jestem za tym aby jeszcze wybudowano 20 tys miejsc za 600zl
                    • ka_zet Re: JVC w Lysomicach? 05.11.06, 17:21
                      szlachcic napisał:

> Budynki zostana.

Co komu po budynkach...

Natomiast zdecydowanie lepiej jest w regionie mieć dodatkowe X miejsc pracy za
                      płacę minimalną niż ich nie mieć. A jeżeli nie znajdą wystarczającej ilości
                      pracowników to podniosą, proste. Wszyscy wiedzą że to niskie jak na UE koszta
                      pracy ściągają takie montownie do Polski, więc nie rozumiem skąd wielkie
                      zaskoczenie że chcą jak najmniej płacić.

> Maniek nie dyskutuj, non stop sie kompromitujesz swoimi wywodami.
                      > Ja jestem za tym aby jeszcze wybudowano 20 tys miejsc za 600zl
                      • szlachcic Re: JVC w Lysomicach? 05.11.06, 17:33
                        ka_zet napisał:

> Co komu po budynkach...

Ty jestes jednak ograniczony czlowiek
                        Na tej samej zasadzie jak lepiej miec kolejne 10tys miejsc pracy za 600zl niz
                        ich nie miec. lepiej miec te budynki ktore japonczyk musialby i tak sprzedac.
                        Sprzedaz polega na pozbyciu sie czegos na rzecz kogos. Czyli ktos by je w jakis
                        sposon wykorzystal
                        No chyba ze ty bys to kupil i by staly puste. Ale to wyjatek
                        • ka_zet Re: JVC w Lysomicach? 06.11.06, 09:42
                          szlachcic napisał:

> ka_zet napisał:
                          >
                          > > Co komu po budynkach...
                          >
                          > Ty jestes jednak ograniczony czlowiek
                          > Na tej samej zasadzie jak lepiej miec kolejne 10tys miejsc pracy za 600zl niz
                          > ich nie miec. lepiej miec te budynki ktore japonczyk musialby i tak sprzedac.

No w tym sensie to i owszem, tyle że mogłyby sobie trochę postać. Hal akurat w
                          Polsce nie brakuje. Inna sprawa, że w SSE mogłyby być łakomym kąskiem.
                • b3ut Re: JVC w Lysomicach? 04.11.06, 04:34
                  > mistrzkrzyzacki napisała:
                  >
                  > > Chodzi mi glownie o to ze niektorzy urzednicy powstanie sharpa otrabili
                  > > sukcesem stulecia tymczasem jak mi sie wydaje miejsc pracy za 600 zł
                  A ja znam osoby które tam zarabiają 4000 zł. To chyba sukces prawda?
                  • mac_byd Re: JVC w Lysomicach? 04.11.06, 17:05
                    Ile osób tam tyle zarabia?
            • mac_byd Re: JVC w Lysomicach? 03.11.06, 20:34
              i dzięki właśnie tak genialnemu myśleniu urzędasów w Polsce powstają gromady
              murzyńskie pracujące za głodowe pensje. No cóż, ale lepsze to niż by było puste
              pole! Genialne!
              • sdb Re: JVC w Lysomicach? 04.11.06, 18:41
                nie obrazaj Murzynow
                • mac_byd Re: JVC w Lysomicach? 06.11.06, 09:32
                  Masz rację, oni zarabiają więcej!
      • ona852 Re: JVC w Lysomicach? 04.11.06, 18:56
        pewnie drugie 600zł bedzie brać złodziejska agencja co zalatwia ludzi do pracy -
        jak to jest w przypadku sharpa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka