wojt683 28.12.06, 18:53 Wiecie co się ma mieścić w tym styropianowym, śmiesznym budynku za Biedronką? ...może neony założa jak w tym obok...:D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rafas84 Re: Co to za buda przy skrzyż. Mickiewicza i Kono 28.12.06, 20:33 Krążą plotki, że ma tam być sklep spożywczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mishel1 Re: Co to za buda przy skrzyż. Mickiewicza i Kono 29.12.06, 10:32 Hehe zaklada ktos spozywczaka miedzy lidlem a biedronka??? Odpowiedz Link Zgłoś
rafas84 Re: Co to za buda przy skrzyż. Mickiewicza i Kono 29.12.06, 12:30 Moim zdaniem to całkiem niezły pomysł. Mieszkam w tej okolicy i uważam, ze brakuje tu takiego osiedlowego spożywczaka, w którym mozna kupic lepsze rzeczy niz w supermarketach czy dyskontach. Odpowiedz Link Zgłoś
wojt683 Re: Co to za buda przy skrzyż. Mickiewicza i Kono 29.12.06, 14:07 Często późnym wieczorem człowiekowi zachce się czegoś, a wkoło pozamykane supermarkety i trzeba biegać i szukać otwartego sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś
specjaljasny Re: Co to za buda przy skrzyż. Mickiewicza i Kono 29.12.06, 19:00 Nie znam (a ten temat przedyskutowalem juz ze znajomym, ktorzy mieli to samo doswiadczenie) aby jakis spozywczy kiedykolwiek upadl. Na mojej ulicy 10 lat temu byl jeden spozywczy. Dzis jest 5 a mieszkancow nie przybylo. I oprocz jednego sklepu wszystkie inne sie rozbudowaly. Odpowiedz Link Zgłoś
rafas84 Re: Co to za buda przy skrzyż. Mickiewicza i Kono 29.12.06, 21:01 Na moim osiedlu upadł w lipcu jeden sklep spożywczy. Najpierw zmienił sie własciciel, a jak mu nie "szedł" interes, to go zamknął. Ale masz racje, rzeczywiscie bardzo rzadko zdarza sie sytuacja, kiedy spozywczak jest zamykany. Na artykuły spożywcze zawsze będzie zapotrzebowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
specjaljasny Re: Co to za buda przy skrzyż. Mickiewicza i Kono 30.12.06, 16:56 Ten jedyby sklep o ktorym pisalem tez pewnie upadnie (kiedys byl pierwszy i jedyny) i naprawde powdziwialem jak w takim malym sklepiku mozna zmiescic tyle towaru. A potem cos sie stalo. Zaczal schodzic na dno - coraz mniejszy asortyment, coraz wyzsze ceny. Chyba prowadzacy go gosc nie potrafil walczyc, za bardzo przyzwyczail sie do tego, ze kiedys byl sam i rzadzil zakupami na ulicy. Nie dostosowal sie. Konkurencja ktora musiala startowac od zera, kiedy on mial kapital i klientow, myslala, on nie. Nieprzystosowany do nowej sytuacji. Nie bede sie wiecej rozpisywal ale nareszcie znalazlem czas, aby przemyslec losy mojego kiedys podziwianego sklepiku. Bo nie wiem czy zauwazyliscie, ale takie sklepiki odgrywaja duza role w naszym codziennym zyciu:-) Odpowiedz Link Zgłoś
mishel1 Re: Co to za buda przy skrzyż. Mickiewicza i Kono 14.01.07, 19:28 Wiecie moze co ktos otwiera na zamkowej na przeciw banku? Slyszalem ze to bedzie jakas nalesnikarnia czy cos... przydala by sie jakas alternatywa dla pizzy i żalosnych porcyjek Lesiaka.. wnetrze jest jeszcze urządzane przez otwarte drzwi widzialem ze jest calkiem spoko.. Odpowiedz Link Zgłoś
wojt683 Re: Nowy fast food 14.01.07, 22:50 Widziałem tam jakiś remont. Ale nie myślałem, że może powstać tam jakiś fast food. Prędzej liczyłem na kolejny sklep z odzieżą z zachodu. Odpowiedz Link Zgłoś
jerryone1 Re: Co to za buda przy skrzyż. Mickiewicza i Kono 27.02.07, 12:44 Mishel tam ma powstać skup butelek po winie i słoików po ogórkach podobno. Odpowiedz Link Zgłoś
ankafanka Re: Co to za buda przy skrzyż. Mickiewicza i Kono 16.03.07, 12:22 Nie uważacie, że już czas najwyższy by przy Biedronce zrobiono parking. W taki dzień jak dziś piątkowy nie ma gdzie zaparkować samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
wojt683 Re: Co to za buda przy skrzyż. Mickiewicza i Kono 16.03.07, 12:47 Popieram! Ulica Mickiewicza jest wiecznie zablokowana przez samochody klientów Biedronki. Nawet na "trawnkach" zaczęli parkować, bo już nie mają gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
rafas84 Re: Co to za buda przy skrzyż. Mickiewicza i Kono 16.03.07, 15:07 Masz rację. W piątek koło "Biedronki" jest po prostu masakra. Parking w tym miejscu jest koniecznością. Będzie można wspomnieć o tym burmistrzowi na tych spotkaniach z mieszkańcami:) Odpowiedz Link Zgłoś
jerryone1 Re: Co to za buda przy skrzyż. Mickiewicza i Kono 16.03.07, 16:08 i koniecznie o kawie i cistkach, niech przyniesie łobuz jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
rafas84 Re: Co to za buda przy skrzyż. Mickiewicza i Kono 19.05.07, 22:26 Odgrzebuje trochę stary temat:) ale przechodziłem przed chwilą koło tej budy i spostrzegłem, że położono tam kostkę brukową. Może zatem niedługo coś tam ruszy? Odpowiedz Link Zgłoś
wojt683 Re: Co to za buda przy skrzyż. Mickiewicza i Kono 20.05.07, 01:49 Palą się tam białe neony, szkoda że nie czerwone, albo niebieskie jak przy budzie obok gdzie dekorują wnentrza:D Odpowiedz Link Zgłoś
rafas84 Sklep mięsny 27.07.07, 12:36 Odkryta została jedna z największych tajemnic lewobrzeżnej części miasta:D W tej budce mieści się teraz sklep mięsny, przeniesiony z budynku obok:) Podobno właściciel tamtej budy z niebieskimi neonami chciał dużo hajsu za dzierżawę i dlatego przenieśli wędliny:) Odpowiedz Link Zgłoś
wojt683 Re: Sklep mięsny 27.07.07, 12:53 No to teraz mamy zagadkę; co będzie w budzie obok, gdzie był sklep mięsny?:D Odpowiedz Link Zgłoś
ankafanka Re: Co to za buda przy skrzyż. Mickiewicza i Kono 28.07.07, 18:10 Coraz ciekawszy robi się ten temat, napięcie wzrasta. Odpowiedz Link Zgłoś