Dodaj do ulubionych

kierowca autobusow MZK a znajomosc przystankow

26.01.07, 11:55
jak to jest mozliwe, aby kierowca autobusu MZK linii 27 nie znal nazwy przystankow? Pytam sie grzecznie kierowcy (przedwczoraj), czy zatrzymuje sie na przystanku Bartkiewiczowny (bo jechal autobus do zajezdni, zjezdzac ma takowy ulicami Polna, Legionow), a facet ze nie wie gdzie taki przystanek. no to sie pytam, na jakim ostatnim przystanku na ul. sz. chelminskiej sie zatrzymuje. na co kierowca odpowiada: na sz. chelminskiej. no i badz tu madry? wysiadlam przystanek wczesniej i poszlam z buta.
Kierowca winien wiedziec takie rzeczy, a nie tylko sie zatrzymywac na przystankach, zamykac i otwierac drzwi, raz na ruski rok z wielka laska sprzedawac bilet pasazerowi:/
Obserwuj wątek
    • debowagora Re: kierowca autobusow MZK a znajomosc przystanko 26.01.07, 15:45
      po bartkiewiczówny żadne autobusy nie jeżdżą :-)
      • joannaz37 Re: kierowca autobusow MZK a znajomosc przystanko 29.01.07, 00:44
        Wiem ze nie jezdza, ale nie wiem czy wiesz, przystanki zazwyczaj sie nazywaja tak, jak ulica prostopadla do ulicy, ktora jedzie autobus/tramwaj. Bo przypuscmy na to, jedziesz sobie linia nr 27 ul. Sz.Chelminska (wiadomo, dluga jest) i jakby 4 przystanki poczawszy od przystanku Bema do przystanku Bartkiewiczowny mialy sie nazywac sz.chelminska, to byloby bez sensu. Dlateog dla ulatwienia zycia pasazerom, przystanki sie tak nazywaja jak sie nazywaja.
        A kierowca jest od tego zeby pomagac.
        Podobna sytuacja, z brakiem uprzejmosci w stosunku do pasazera:jade w sobote tramwajem nr 1, podchodzi mlody chlopak do kabiny motorniczego, puka, i chce sie cos zapytac. A motorniczy na to: czego chcesz?? jakby łaskę robil ze w ogole jezdzi tramwajem i ze jak ktos smie mu przeszkadzac???
        ehh..gdzie sie podziala kultura? w Hiszpanii to np. kierowcy autobusow normalnie moga i rozmawiaja z pasazerami...nie to co unas....oddzieleni od calego swiata i nic ich (prawie, poza otwieraniem i zamykaniem drzwi) nie obchodzi.
    • winoman Re: kierowca autobusow MZK a znajomosc przystanko 29.01.07, 11:26
      Najlepsze jest to, że w oficjalnej terminologii MZK przystanek ten nazywa się
      ... Bartkiewiczówny :-))

www.mzk.torun.pl/index.php?aid=113759666943ce58fd8ce3f
      Pozdrawiam!
    • rodman110 Re: kierowca autobusow MZK a znajomosc przystanko 29.01.07, 12:46
      A ja może trochę stanę w obronie kierowców. Jakby nie patrzeć w Toruniu jest
      około 30 linii każda z nich poza drobnymi wyjątkami ma od kilkunastu do
      kilkudziesięciu przystanków co daje liczbę około 400 przystanków. Jak wiadomo
      kierowcy jeżdżą na różnych liniach dzisiaj to może być np 27 a jutro np 15 więc
      wcale się nie dziwię że mogę dokładnie nie orientować się w nazwach przystanków.
      • martinez027 [...] 30.01.07, 15:06
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • ahnija do martinez 30.01.07, 15:31
      Szanowny Panie martinez!

A co Tobie takiego złego wspomniana Joanna37 złego zrobiła,że tak na nią napadasz?
      Skoro piszesz o rażącym braku kultury w środkach komunikacji masowej, wobec tego
      na pewno sam posiadasz dobre wychowanie..szkoda, że nie umiesz pohamować się na
      równie masowym forum:(
      Nie przypuszczałam, że można kogoś tak obrazić tylko za wyrażenie swojej opinii
      na jakiś temat:(
      Smutne..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka