Dodaj do ulubionych

Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!!

31.01.07, 23:06
prosze o opinie!pilnie!dziekuje za wszelkie info!!;)
Obserwuj wątek
    • edyta785 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 01.02.07, 09:28
      w Toruniu przy Kaszownkiu jest gabinet,dr Dominika tel:56-6234463,specjalistka
      od stalych aparatów,wizyta chyba 60 zl
      • zabcia83 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 01.02.07, 15:17
        edyta 785 leczysz aparatem u tej pani orto zeby?ja bylam ostatnio na starowce u
        dr Siemianowskiej zdaje sie,ale nie jestem zdecydowana,i nie iwem co robic;(
        • edyta785 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 02.02.07, 14:53
          tak,jestem w trakcie leczenie,mam aparat juz od 1,5 roku!jestem zadowolona,zęby
          mam juz prosciutkie teraz walczymy z moim zgryzem!jestem zadowolona,widać
          postepy i to bardzo,to dosyc znana ortodontaka w Toruniu i ma duzo pacjentow.
        • maniurencja Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 02.02.07, 14:54
          proponuje dokror Łysiak.
          wspaniala kobieta, mieszka hmmm to chyb aulica Sienkiewicza jest, ale nie
          pamietam dokladnie...
        • maraga.3m Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 19.10.08, 18:33
          ja jestem w trakcje leczenia u dr siemianowskiej...
          niedługo ściągam druty, polecam bardzo :)
          efekty u mnie wspaniałe,
          tylko lubi zakładać wyciagi, co nie jest baardzo przyjemne ;/ niestety
    • leemc Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 01.02.07, 15:51
      Polecam dr Barbarę Zdrojewską z Grudziądza (ul. Waryńskiego 1, tel: (0-56)
      462-26-55). Wizyta z tego co pamiętam 30zł. Profesjonalna obsługa. Świetny
      gabinet. I do tego skuteczność w leczeniu.
      • kasiakkj Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 06.02.07, 17:42
        Mogę polecić dr Sielatycką.Przyjmuje na Kościuszki...nr tel (056)655 94 14
    • nisi Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 06.02.07, 19:36
      Chciałabym polecić p. dr Janiszewską, przyjmuje w przychodni w Toruniu, przy
      ulicy Filtrowej. Nie dość, że ma profesjonalne podejście do sprawy, to jeszcze
      nie naciąga i jest przesympatyczna. Pierwsza wizyta kosztuje 40 zł, każda
      kolejna, już po założeniu aparatu, 35 zł.
      Gorąco polecam,
      pozdrawiam,
      nisi.
    • vous_etes Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 07.02.07, 10:24
      polecam dr Dominikę Rakowiecką, szczegóły w pierwszym poście. Pozdrawiam.
      • aleks2539 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 07.02.07, 18:52
        Witam. ja również polecam panią dominikę, leczyłam u niej zęby trzy lata temu.
        Całość w 6 miesięcy równe zęby i tysiąc złtych za całość do tyłu, ale jak dla
        mnie rewelacja. babeczka jest super w wie co robi!
      • amito-tito Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 12.10.08, 16:54
        a ja idę niedługo do pani Łysiak, mam nadzieję, że nie będzie kazała mi wyrywać
        zębów, co chcieli uczynić inni ortodonci :(
    • zabcia83 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 13.02.07, 14:56
      chwalicie dr Rakowiecka wiec sie do niej zapisalam;)termin odlegly ale to chyba
      dobrze o niej swiadczy ,ze ma duzo pacjentow.mam pyt do aleks2539 napisalas
      calosc w 6 miesiecy???taki krotki czas leczenia?(moze zle
      zrozumialam).metalowymi aparatami leczyliscie u tej pani zeby czy moze
      porcelana?ja przymiezam sie do porcelany.pozdrawiam!
      • pomeranus1 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 13.02.07, 15:09
        mlodzi ludzie to 6 m-cy, starsi nawet 2 lata.
      • nadziejka5 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 15.02.07, 21:10
        Ja również szukam dobrego ortodonty:)możesz mi powiedzieć co znaczy "odlegly
        termin":)?bylas juz?:)a moze najpierw jakies zdjecie rentg. szczeki trzeba
        zrobic? zeby wszystko juz bylo na miejscu?:) wiesz cos juz wiecej moze?:)
    • zabcia83 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 16.02.07, 00:03
      hej nadziejka 5;)zapisalam sie do tej pani dr telefonicznie.termin pierwszej
      wizyty dopiero za 3 tyg,a zalezy mi na czasie;(.jesli idziesz na pierwsza
      wizyte to warto wziasc ze soba oba zdjecia.ja jakos nie moge sie zdecydowac na
      orto i to bedzie 3 pani dr do ktorej ide;)
      • nadziejka5 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 16.02.07, 09:10
        czesc zabcia83:))))ciesze sie, ze odp:) ja tez chcialabym ruszyc z wszystkim
        szybko:) 3 tygodnie to jeszcze nie tak strasznie myslalam, ze nawet 2 miesiace:)
        nie bylam u zadnego ortod.,ale za to spotkalam sie juz z pozytywnymi opiniami
        dot.p.Dominiki Rakowieckiej:)takze chyba tam tez sie skieruje:)a gdzie moge
        zrobic zdjecia szczek?:)i jakie to koszty mniej wiecej orientujesz sie?:)u mnie
        to wszystko polega na tym,ze nie wiem co, gdzie i jak i tako sie motam:))
        mowisz, ze bylas juz u dwoch innych, a co Cie "niepokoi", ze tak wciaz masz
        dylematy z wyborem odpowiedniego..?:)cenowo taka rozpietosc??mowisz, ze
        przymierzasz sie do porcelany?:) chodzi bardziej o estetyke ?:)bede wdzieczna
        za jakiekolwiek info bo nie mam nikogo w temacie i z nieba mi spadlas i tak, ze
        poruszylas ten ciezki dla mnie organizacyjnie temat:)))pozdrawiam:)!
      • aleks2539 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 16.02.07, 09:12
        hej, 6 miesięcy od pierwszej wizyty do zdjęcia aparatu. Ja miałam olbrzymi
        problem z górnymi jedynkami, coś strasznego. A teraz mogłabym reklamować pastę
        do zębów :)Aparat był metalowy, jednak te zameczki były przezroczyste
        • nadziejka5 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 16.02.07, 09:33
          fajnie,ze tylko 6 miesiecy..:) moje zajma mi na pewno z 2 latka gorne jedynki
          to pikus przy tym co sie u mnie zadzialo:) no coment:))))))ale to juz niewazne
          byleby ruszyc z ta maszyna:)) mowisz ze taki metalowy z zameczkami
          pzrezroczystymi? a jak to cenowo wygladalo? za kazdym razem placi sie za wizyte
          i za cos jeszcze? jak czesto chodzilas na regulowanie?:)mozesz pokrotce napisac
          cokolwiek?:)..
          • aleks2539 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 16.02.07, 10:50
            w grudniu trzy lata temu zdjęła mi aparat więc wiele nie pamiętam. Ale to
            dobrze o niej świadczy że przez te trzy lata nic się nie działo. Chodziłam
            regularnie, po każdej wizycie umawiasz się na następną. Koszt całości z
            wizytami i materiałem, to było 1000zł. Za wizyte 60 zł, za jeden zamek 70 zł +
            koszt wszelkiego rodzaju drucików. jest ok
            • nadziejka5 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 16.02.07, 11:50
              hm..ze tak nadszarpne Twoja cierpliwosc..:) jeden zamek na jeden zab?tak mniej
              wiecej sie to przedstawia?:)a wymiana zamka czesto??..chodzi mi o to czy dobrze
              licze ze na gorna i dolna szczeke w calosci kosztow zmiescilabym sie w
              granicach (+,-)4 tys?:)....?
            • nadziejka5 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 16.02.07, 15:50
              sorki:) juz rozumiem:)))dzięki za oświecenie:)
    • zabcia83 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 16.02.07, 23:23
      hej nadziejka5;)widze, ze drążysz temat ;)hihi ale to bardzo dobrze.zdjecia
      robilam przed pierwsza wizyta,dzieki czemu orto moze ci powiedziec wiecej na
      temat twojej wady-jednak i tak bierze je do swoich pomiarow i wtedy dopiero
      dokladnie omawia sprawe.jesli dobrze pamietam zdjecia te
      to:panoramiczne,cefalometryczne.heh jak napisalam warto miec je juz na
      piwerwszej wizycie..ale trzeba miec skierowanie na zrobienie ich, pomimo ze
      robia je tylko prywatnie.wiec ja poszlam do zwyklego dentysty i poprosilam o
      skierowanie na te zdjecia. w dentusie sie dowiedzialam gdzie wykonuja takie
      zdjecia-zdaje sie ze jest 1 takie miejsce w Toruniu,ale juz ulicy nie pamietam
      niestety.łączny koszt obu zdjec 80 zl.Ja nie zdecydowalam sie jeszcze u jakiego
      orto chce sie leczyc..hmm sama nie wiem;) naczytalam sie ze wybor orto jest
      bardzo wazny itp i tak krąże i slucham o metodach leczenia mojej wady;) ale mam
      nadzieje ze sie w koncu zdecyduje na dr Rakowiecka.(cenowo jest praktycznie
      wszedzie to samo).jesli chodzi o aparat to faktycznie sie nastawiam na
      porcelane ponieważ stawiam na estetyke(pozatym moj chlopak ma porcelane i jest
      zadowolony;))jednak praktycznie kazdy orto woli pracowac na metalowych.jedna
      orto powiedzaila mi ze matal jest o wiele lepszy od porcelany pomimo tego ze
      producenci zapewniaja ze to jest to samo,ale nie wytlumaczyla mi na czym ta
      roznica wlasciwie polega-bo podobno efekt koncowy ma byc taki sam.ja sporo sie
      dowiedzialam na temat aparacikow i w ogole ortodoncji na forum ortodoncja na
      gazeta.pl,bardzo fajne forum,duzo tematow poruszanych.teraz ja mam pytanko;)
      gdzie sie spotkalas z pozytywnymi opiniami o dr Rakowieckej??tu na necie?czy od
      znajomych moze?pozdrawiam!w razie watpliwosci pisz!
      • aleks2539 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 17.02.07, 15:55
        dziewczyny nie ma się nad czym zastanawiać, a porcelana wytrzymuje tak samo
        długo. Co ciekawe mimo iż minęły trzy lata ja nadal mam aparat (nie widać go,
        jest od spodu zębów) i nic absolutnie nie musze robić. A co do cen to inaczej
        jak masz calą szczękę a inaczej jak pojedyncze sztuki :)
      • nadziejka5 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 18.02.07, 20:26
        Witam:) bardzo Ci dziękuję za taaaak wyczerpujące informacje dot.tych
        pierwszych kroków:))))jesteś super dziewczyna:)dzia wielkie:)))A o dr
        Rakowieckiej słyszałam od mojej znajomej, (która z kolei rok wcześniej
        interesowała się tematem,ale ostatecznie nie przymierzyła się z powodów
        finansowych;), ona ma 3 znajome(haha motanina) , które to właśnie chwalą sobie
        tę panią dr:)więcej nie wiem:) To nazwisko tak właśnie mi się powtarza,gdzieś,
        coś, ktoś-że właśnie ona :)Ty widzę ambitnie na maxa szukasz mimo, że Twój
        facet ma już ortodontę??:)Jeszcze raz dzięki wielkie za chęci doinformowania:)
        ja już mam umówiona wizytkę na 6marca, więc muszę pospieszyć się z fotkami:)
        Naprawdę dużo mi podpowiedziałaś:)pozdrowiam:)
        • dancewithme UP 03.06.07, 11:17
          Jak Wasze wrażenia po kilku miesiącach? Czy ktoś zdecydował się na aparat? U
          ktorego ortodonty? Jak wyglądają dzisiaj ceny aparatów?
      • linosk-oczka Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 21.07.08, 14:59
        zabcia83 napisała:
        > gdzie sie spotkalas z pozytywnymi opiniami o dr Rakowieckej??tu na necie?czy od
        > znajomych moze?pozdrawiam!w razie watpliwosci pisz!

Ja przerobiłam z dzieckiem całkiem pokaźne stadko ortodontów i jak w końcu
        wylądowałam u Rakowieckiej (polecił mi ją dentysta - Rakowiecka ma wśród nich
        świetną opinię), to mi kamień spadł z serca. Okazało się, że dziecku nie trzeba
        wcale wyrywać stałych zębów (co chcieli robić inni), szczękę dało się poszerzyć,
        a aparaty ustawiły zęby tak, że zgryz wyszedł jak z prospektu reklamowego.
        Naprawdę polecam, bo kobieta jest przy tym przesympatyczna.
    • zabcia83 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 17.02.07, 18:52
      aleks2539 mam pytanko;)napisalas ze nosisz aparat juz 3 lata od wewnatrz...?
      nierozumiem?czy to jest aparat retencyjny??a jak tak to czemu tak dlugo?
      wydawalo mi sie ze aparat retencyjny jak jest na stałe to na jakis czas,a
      pozniej to juz tylko na noc sie go wklada na przyklad.
      • aleks2539 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 18.02.07, 18:43
        nie wiem co to jest aparat retencyjny (ten plastik na całość? taki odlew?)
        Jeśli tak to tego nie mam. Tylko taki mały drucik od spodu pod zębami. Ale
        wszystko zależy od tego jaką masz wadę zgryzu
    • zabcia83 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 18.02.07, 20:45
      aleks 2539 a ile czasu nosisz i bedziesz jeszce nosila ten drucik?pozdr!;)
      • aleks2539 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 19.02.07, 10:32
        drucik do samej śmierci... Ale on w niczym naprawdę nie przeszkadza
    • zabcia83 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 18.02.07, 20:50
      nadziejka5;)ja tez mam na 6 marca hihih.moj chlopak ma orto w bydgoszczy ale ja
      nie jestem cos przekonana do niej i nigdy o niej wlasciwie nie slyszalam
      od "osob trzecich";)ale to moje "widzi mi sie " a on jest zadowolony.
      • nadziejka5 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 19.02.07, 10:42
        :))to się może miniemy nawet w pzrejsciu:)))wczoraj chłonęłam wiedzę z forum,
        naprawdę wielu rzeczy się tam dowiedziałam:)patrząc na zdjęcia to fakt-
        porcelana nie ma sobie równych, ale i koszty podwójne..:(dziś dzwonię po
        skierowanie, i do dentusa o te ulice :)mam nadzieję,że tam nie trzeba czekać
        długo na zrobienie tych fotek..:)do 6 marca muszę zdążyć..:)tak czytałam sobie
        i doszłam do tego co to jest hyrax , ale separatory?? z tego co czytałam to
        albo hyrax, albo rwanie czwórek?:)a jeśli już ten hyrax, to potem koniecznie
        separatory..:) a potem dopiero aparat..:)haha a ja naiwna myślałam,że to takie
        proste :)idziesz, zakładasz, nosisz(męki:), zdejmujesz i uśmiech nr 7:)))
        • nadziejka5 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 19.02.07, 18:48
          ...a te zdjęcia to można zrobić w Dentusie na Dziewulskiego lub gdzieś na
          Św.Ducha:)))na miejscu praktycznie oddają:)
    • zabcia83 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 19.02.07, 20:30
      no zdjecia sa po 10 minutkach;)a co do hyrax..to tez dokladnie nie wiem co i
      jak;)ale ja bede miala od razu aparat mysle bez zadnych hyraxow;)
      • nadziejka5 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 20.02.07, 10:39
        :) to masz fajnie:)ja mam problem z trójką bo mi do wewnątrz poszła i w ogóle
        wiem, że mam wąsko u góry,gdyby nie ta trójka wiem, że na 100% bym go miała, a
        tak z nią to nie wiadomo jak to będzie:)szczerze mówiąc zależy mi tak bardzo
        już na zdrowym, apetycznym uśmiechu,że mam w nosie czy aparat metalowy, czy
        hyrax czy ból:) to wszystko mało jest ważne-TAKA MOTYWACJA hahahaha:)))no milej
        byłoby nosić porcelankę, ale nie narzekam:))w sobotę strzelam fotki:)potem już
        tylko oczekiwanie(NIGDY NIE BYŁAM TAK NICZYM PRZEJĘTA JESZCZE CHYBA:))))z
        osemkami czytałamże są jaja..że zawsze(?) wyrywają je, a jeśli nie wyszły ponad
        dziąsło to chirurgizcnie jadą..no trochę może się zadziać;))
        • incognitto dr Karwowski na Legionów 26.02.07, 15:03

podobno niedrogi, ale czy dobry??
          • nadziejka5 Re: dr Karwowski na Legionów 27.02.07, 16:04
            a co oznacza "dobry"..:)?..:)
            • incognitto Re: dr Karwowski na Legionów 27.02.07, 18:11
              nadziejka5 napisała:

> a co oznacza "dobry"..:)?..:)

nie ma odpowiedzi w żadnym poscie powyzej ??
              • nadziejka5 Re: dr Karwowski na Legionów 28.02.07, 12:20
                ano;))
              • nadziejka5 Re: dr Karwowski na Legionów 06.03.07, 20:58
                P O L E C A M DR RAKOWIECKĄ:))))!
                • dancewithme Re: dr Karwowski na Legionów 03.06.07, 11:18
                  Jak Wasze wrażenia po kilku miesiącach? Czy ktoś zdecydował się na aparat? U
                  ktorego ortodonty? Jak wyglądają dzisiaj ceny aparatów?
                  • jaylee Ortodonta 02.07.07, 18:40
                    Hey
                    Nosze aparat od roku i szczerze mowiac nie widze wielkiej roznicy poza tym, ze
                    mam przerwy pomiedzy zebami. Podobono jest tak jak ma byc i kolejne etapy maja
                    nastapic. Na bank to bedzie trwalo 2 lata. Mam aparat na gornych -
                    przezroczysty, na dolnych metalowy. Porcelana od metalu rozni sie trwaloscia,
                    jest po prostu bardziej krucha, dlatego na dolnych zaleca sie zalozyc metalowe
                    zameczki. Lecze sie u Dr Sielatyciej, przez polecenie znajomego stomatologa i
                    dobrej opinii osoby osoby, ktora zna to srodowisko. Co ja sadze po roku
                    leczenia? nie wiem, nie mam porownania, szczerze mowiac myslalam, ze po tym
                    czasie efekty beda bardziej widoczne, moe tak ma byc; zalezy od zgryzu, od
                    tego, ktore zeby byly wyrywane, od wieku oczywiscie.... jest ale, nie cuje
                    satysfakcji, zadowolenia.... wyprowadzilam sie poza granice PL i nie latwo mi
                    byc na odpowiednich terminach, wiec liczylam na elastycznosc, ktorej nie ma.
                    Staram sie byc co miesiac, ale nie zawsze mi pasuja jej dni przyjmowania.Na
                    poczatku przyjela mnie w dzien wolny od pracy, tj w piatek, bo przyjmuja niby
                    od wtorku do czwartku, gdzie wczesniej zostalo powiedziane, ze w piatki tez
                    mozna, to zaczelam starac sie dostosowywac do jej dni roboczych, ale to nie
                    wystarczylo, bo czesto sie zdarza ze i w te dni cos jej wypada. Przy ostatniej
                    wizycie dowiedzialam, ze bierze urlop w czasie, w ktorym przylatuje do PL,
                    okey.... dwa dni przed wyjazdem wiem ze jest w TRN, ale nie chciala mnie
                    przyjac bo sie musi pakowac. Moj nastepny raz to dopiero koniec sierpnia, wiec
                    wlasciwie wyszlo na to, ze mam byc 3 m-c bez wizyty.Podala mi gumki do
                    zakladania, ktore mam nosic przez 24h i wymieniac dwa razy dziennie i to niby
                    wystarczy, oswiadczajac mi,ze ona nie wie czy bedzie tez w sierpniu bo jej
                    siostra przylatuje a nie kupila jeszcze biletu. Teraz moze mam siedziec i
                    czekac az jej siostra ustali termin, rzucic prace, kupic bilet w ostatniej
                    chwili a w terminach letnich jak nie kupisz duzo wczesniej to na pewno tanio
                    nie kupisz i przyleciec by moc jej jeszcze zaplacic za usluge? szlag mnie
                    trafil. Pozniej stwierdzilam, ze jeszcze raz zadzwonie by mnie na czas mojego
                    pobytu a jej nieobecnosci skierowala do kogos innego. Uslyszalam jedynie, ze
                    inna ortodontka tez w tym czasie bedzie na urlopie (ma jej kalendarz czy moze
                    jada razem?) a innym nie ufa, wiec podziekowalam za troskliwym zajeciem sie
                    pacjentem i stwierdzilam, ze w takim razie sama sobie poradze. Tak sie czytam
                    Wasze wypowiedzi by miec choc cien informacji do kogo warto pojsc. To tyle
                    mojej historii na dzien dzisiejszy. Za przezroczysty gorny aparat i metalowy
                    dolny + podniebienie zaplacilam 3tys. Kazda wizyta kosztuje mnie 50zl jesli
                    naciagam druty, a jesli sa wymieniane luki to za kazdy place 100zl, czyli razem
                    200zl.
                    • zabcia83 Re: Ortodonta 24.07.07, 21:05
                      ja zalozylam aparat w koncu-porcelanowy.mam go tydzien.zalozylam w bydgoszczy u
                      dr Molus-Wieczorkowska, mam nadzieje, ze kobieta zna sie na rzeczy,bo naprawde
                      dlugo zwlekalam z zalozeniem i odwiedzilam nie jeden gabinet orto w toruniu i
                      bydg.jesli macie jakies doswiadczenia piszcie;)pozdrawiam!!
                      • kar0la Re: Ortodonta dr Łysiak 25.07.07, 08:18
                        Swojego czasu, ok 2 lata temu też poszukiwałam wiadomości na tym forum, wiele
                        osób polecało dr Łysiak, zdecydowałam się i nie żałuję. Miałam naprawdę okropne
                        zęby, dolna szczęka cofnięta, zbyt mała, każdy ząb w inną stronę, górna za to
                        wysunieta, jednym słowem okropieństwo. Leczenie zaczęłam w marcu 2006 aparatem
                        metalowym tylko na dolne zęby- po pół roku były już wyrównane. We wrześniu
                        natomiast założyłam aparat przezroczysty na górę. Leczenie kończę w grudniu.
                        Idzie to błyskawicą. Cena za aparat metalowy 1500, przezroczysty chyba 2, każda
                        wizyta 50zł, jak jest wymiana drutu to 70, ale to nie zdarza się często. Na
                        początku dziwiłam się, bo nie stosuje gumek przytrzymujących drut-przynajmniej u
                        mnie, tylko zaciska je cieniutkimi drucikami. Ale tak jest nawet lepiej, są
                        mniej widoczne. W gabinecie przyjmuje jeszcze jej córka, kilka razy byłam u
                        niej, mogę powiedzieć że jest nawet delikatniejsza w obchodzeniu się ze szczęką
                        pacjenta ;) aha, wizyty co miesiąc, nie umawiam się na konkretną godzinę bo i
                        tak trzeba czekać w kolejce- nie są długie, maks 2-3 osoby, tylko przychodzę w
                        wyznaczonym dniu lub tygodniu w godzinach przyjęć jak mi pasuje. Ogólnie bardzo
                        polecam.
                        • moliii86 Re: Ortodonta dr Łysiak 24.12.07, 20:56
                          a gdzie dokładnie przyjmuje pani dr Łysiak bo nie mogę znaleźć
                          żadnych namiarów na nią... proszę o informacje :)
                      • nadziejka5 Re: Ortodonta 06.09.07, 22:13
                        Cześć zabcia83;))widzę, że i u Ciebie ruszyło:)ostatecznie jestem u
                        dr Łysiak:) Jestem bardzo zadowolona-dobrze się tam czuję(dla mnie
                        to v.i.), no i mam pewność,że to fachowiec konkretny, a nie magik
                        przypadkiem znaleziony(polecił mi stomato,któremu ufam:)Nie wyglądam
                        w nim nazbyt apetycznie, ale i bez niego nie grzeszyłam
                        apetycznością mojego uśmiechu heh, zresztą jest jak na żelastwo -
                        delikatny jakiś taki, nie odczuwam ciśnienia na ten kosmetyczny:)
                        Także nie ma takiej możliwości bym narzekać mogła:)))a jak Twoje
                        wrażenia po założeniu?:)jak tam kulinarne upodobania??:)najchętniej
                        spożywałabym przez kroplówkę-byleby nie czuć głódu heh bo
                        przyjemności z jedzenia w ogóle nie czerpię;))mam ciągle takie
                        wrażenie jakbym miała "trampka w buzi"i szoruję paszczę z milion
                        razy dziennie,(szczotka na dzień , w porywach do dwóch dni:)))
                        najchętnie założyłabym sobie takie"markizy sklepowe"nad dziąsłami,
                        by po prostu nie czuć tej natrętnej konieczności szorowania zębow:))
                        choć na szczęście wosku nie muszę używać, nic mnie nie boli
                        (nastawiałam się na wszystko;), a mąż szczęśliwy bo mniej gadam;)
                        suma sumarum jestem naprawdę ZADOWOLONA!!:)nawet jeśli muszę na moje
                        kochane jedzonko poczekać te ponad dwa(??)latka:)mały to problem- i
                        przy okazji może schudnie mi się troszku;)))
                        pozdrawiam cieplutko:)
                  • nadziejka5 Re: dr Karwowski na Legionów 06.09.07, 22:25
                    Witam:)jestem ostatecznie u dr Łysiak:) Zadowolona jestem baaaardzo:)
                    cena 1500zł góra + 1500zł dół:) Mam aparat na razie tylko na górnej
                    szczęce i w ogóle dopiero raczkuję,ale wrażeń codziennych z tym
                    związanych już nazbierałam sporo;))) Zadowolona jestem baaaardzo:)
                    cena 1500zł góra + 1500zł dół:)Pozdrawiam:)
    • grzegorz.stawski Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 25.01.08, 11:33
      Lek.stom.A.Murawska ul.Reja 36 Toruń (tel 502-25-99-77)- gorąco polecam.Młoda ambitna Pani Doktor,bardzo zaangażowana w swoją pracę a przy tym niedroga..
      Myślałem,że noszenie aparatu będzie obciachowe,ale doktor założyła mi kolorowe gumki na aparat i wygląda super..!Poza tym aparat jest lekki.
      Na wizytach kontrolnych p.D tłumaczy mi co robi i dlaczego.Nie ukrywam,ze jest to miłe.Widać,że to jej pasja... :)
      P.S Pozdrawiam wszystkich Pacjentów Dr Murawskiej
      Napiszcie jak Wam podoba sie leczenie ortodontyczne...
      • klaudia24.tor Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 02.02.08, 13:02
        Witaj Grzegorz!Ja też zdecydowałam się na aparat u doktor Murawskiej i nie
        żałuję :)) Jest tak jak mówisz...Pelna fachowosc!Nosze go od dwóch miesięcy i
        już są wyrazne efekty.Fakt myslalam,ze bedzie bardziej przeszkazal.Trzeba sie
        tylko zmobilizowac do systematycznego mycia zebow i nitkowania :( podoba mi sie
        jeszcze,ze moj zgryz dodatkowo analizowala na specjalnym programie
        ortodontycznym,ktory oceniał moje zdjecia i inne bajerki :)
        Rowniez goraco polecam!
      • anowi_20 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 20.02.08, 00:52
        Hejka!Tez sie przymierzam do podreperowania zabków aparatem...szukam
        teraz intensywnie dobrego i stosunkowo niedrogiego ortodonty:)Dobrze
        zareklamowaliście p.Murawską;ciekawi mnie ile bierze za wizytę:)
        • sebek_bydg Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 22.02.08, 10:47
          Hej,

widzę że fajnie tu sobie doradzacie - ja też potrzebowałbym pomocy: i od was i od ortodonty. Czy możecie powiedzieć mi do kogo mogę się udać w Bydgoszczy?? Polecicie mi kogoś? Padają tu różne nazwiska i już się nawet zgubiłem czy to o Toruniu czy Bydgosczy, a zeleży mi na znalezieniu kogoś z Bydg. właśnie
          • klaudia24.tor Dr Murawska z ul. Reja w Toruniu 08.04.08, 19:54
            Konsultowalam moja wade zgryzu u dwoch lekarzy, ale dopiero pani doktor byla w
            stanie mi pomoc...Jestem bardzo zadowolona.Polecam!
            • asiako-1 Re: Dr Murawska z ul. Reja w Toruniu 25.04.08, 10:40
              Witam! Ja dlugo walczylam z myslami do ktorego lekarza udac sie z moimi zebami.
              Slyszalem duzo dobrych opinii o dr murawskiej, rowniez od was.
              Po dwoch pierwszych wizytach jestem bardzo zadowolona, szczegolnie ze aparat
              prezentuje sie swietnie :#
              Na poczatku bylam napalona na zamki estetyczne,sa prawie dwa razy drozsze niz
              te na ktore sie zdecydowalam i nie zaluje bo ladnie i lekko wyglada a tamten
              aparat esteyczny podobno tylko poczatkowo tak sie prezentuje,pozniej ulega
              przebarwieniu...
              Jesli macie podobne dylematy polecam pania doktor!
              • asiako-1 Re: Dr Murawska z ul. Reja w Toruniu 25.04.08, 10:44
                Acha!
                Jeszcze jedna istotna informacja.Dr Murawska walczy o kazdy zab..!
                Robi wszystko zeby nie usuwac zebow przed leczeniem.W innej klinice pozbylabym
                sie juz dwoch :( Pozdrawiam!
                • wiki.5 Re: Dr Murawska z ul. Reja w Toruniu 26.04.08, 22:15
                  Tylko,że dr Murawska nie ma specjalizacji z ortodoncji.na stronie
                  www.dobryortodonta.pl można znaleźć informacje kto zajmuje się
                  leczeniem ortodontycznym.(specjalista lub osoba w trakcie szkolenia
                  specjalizacyjnego
                  • asiako-1 Re: Dr Murawska z ul. Reja w Toruniu 29.04.08, 19:53
                    Dzieki za informacje.Wiedzialam,ze dr Murawska nie ma specjalizacji,ale
                    nie to jest dla mnie najwazniejsze...Dowiadywalam sie i nie trzeba miec
                    specjalizacji zeby zajmowac sie ortodoncja.
                    Slyszalam wiele dobrych opinii od osob ktore leczyla i ja tez jestem zadowolona
                    :) pozdrawiam
                    • grzegorz.stawski Re: Dr Murawska z ul. Reja w Toruniu 08.05.08, 17:03
                      Apeluję :) do wszystkich Pacjentów Ortodontycznych..
                      Zakładajcie czerwone gumki na Mistrzostwa Europy w piłce nożnej!
                      Dopingujemy Naszych !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                      "..POLSKA BIAłO-CZERWONIIII...."
      • bobencjusz90 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 08.07.08, 14:29
        Jakie są ceny u doktor Murawskiej??? Chodzi mi o aparat i wizyty ze zmianą oraz
        bez zmiany łuku. Pozdrawiam
        • dagusia2107 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 15.07.08, 19:17
          hej! ja tez szukam ortodonty bo mi dzisiaj lekarz uwage zwrocil, tzn. zapytal czemu nic nie robie z moimi zebami(nie jestem niezalezna finansowo a rodzice nie sa zbyt skorzy by mnie obdarowac takim "prezentem" - chyba uwazaja to za zabieg kosmetyczny a nie leczniczy), i wypisal mi skierowanie na wyrwanie kłów, tego się chyba nie robi, będę miala okropne dziury po obu stronach mimo ze teraz mam troche wyzej osadzone kły i wygladam jak wampir :P( chyba wlasnie czesciej wyrywa sie "piatki", bo na szóstkach sie trzymaja haki czy - zwał jak zwał, wiadomo o co chodzi)... do tego niewyksztalcona w pelni lewa "dwójka", to ona nadaje calemu uzebieniu nieladny wyglad. wskazcie mi dobrego ortodonte, ktory nie wycisnie mnie z ostatniego grosza a zrobi mi ladnie ząbki. ratujcie :P
    • nataljak Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 12.08.08, 10:20
      Witam, ile kosztuje aparat u p. Rakowieckiej?
      • szat87 podbijam 28.09.08, 16:33
        kto sie orientuje jaka jest cena aparatu na jednen luk u dr Rakowieckiej?
        najlepiej cena porcelanowego i dla por. metalowego.
        A moze jest na forum ktoś z Jej pacjentow kto ma aparat tylko na dolny luk? czy
        Pani doktor przeprowadza takie leczenie czy w gre wchodza tylko 2 luki? pytam bo
        mam tylko lekko krzywe dolne dwojki, reszta jest nie chwalac sie, idealna. :P
        • wrzka Re: podbijam 28.09.08, 16:50
          moje dziecko ma apart zdejmowany, robiony u dr Rakowieckiej,
          kosztował 500 zł i kazda wizyta na podkrecenie 50 zł
          • szat87 Re: podbijam 28.09.08, 17:15
            wrzka dzieki za odp, ale ja mam 21 lat a aparat zdejmowany przerabialam jakies
            14lat temu :) teraz zdecydowanie chce i potrzebuje aparatu stalego na dolny luk.
            licze na to ze jeszcze ktos sie odezwie :)
            • amito-tito Re: podbijam 12.10.08, 16:55
              a ja idę niedługo do pani Łysiak, mam nadzieję, że nie będzie kazała mi wyrywać
              zębów, co chcieli uczynić inni ortodonci :(
              • szat87 Re: podbijam 16.10.08, 23:12
                hej, ja tez wybieram sie do dr Łysiak
        • nataljak Re: podbijam 20.10.08, 18:53
          Jeden łuk metalowy kosztuje u dr Rakowieckiej 1500 zł.
          Byłaś już może u niej na wizycie ? Jak wrażenia?
          • szat87 hej 20.10.08, 21:17
            jednak zdecydowalam sie pojsc do dr Łysiak- wrażenia po pierwszej wizycie dobre-
            jest bardzo konkretna. niestety sama zasugerowalam usuwanie chirurgiczne osemek
            i juz tego zaluje po przeczytaniu tego forum:
            forum.o2.pl/temat.php?id_p=4747602
            a zlaszcza po tym jak okazalo sie ze ta 'przyjemnosc' kosztuje 800 zlotych
            • szat87 Re: hej 20.10.08, 21:19
              aha, dodam w ramach wyjasnienia: 400zl za jedna osemke i 400 za druga
              • nataljak Re: hej 24.10.08, 10:00
                Ale drogie to usuwanie ósemek;/ a aparat u dr Łysiak ile kosztuje?
                • amito-tito Re: hej 25.10.08, 12:38
                  1500zł jeden łuk
                  • szat87 Re: hej 30.10.08, 18:40
                    jak usuwasz ósemki z wlasnej kieszeni (podobno mozna w ramach nfz, ale nie
                    probowalam) to ok 350-400zl za zab. moim zdaniem ZA drogo za taki zabieg
    • mplm Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 05.11.08, 16:13
      Witam,
      Chcialbym w najblizszym czasie zalozyc aparat ortodontyczny w Toruniu. I
      tutaj zaczyna sie problem, bo nie wiem gdzie. Mam namiary bodajze na 8 osob
      zajmujacym sie tym, ale pewnie ich wiecej jest w Toruniu. Tez nie chce latac od
      jednego do drugiego. Chcialbym od razu do tego "wlasciwego" isc. Wiecie moze u
      ktorego pierwsza wizyta-konsultacja jest bezplatna? Duzego problemu z zebami nie
      mam, jedna dwojka jest cofnieta za bardzo do tylu, a obok 3 za bardzo wysunieta
      do przodu. Chcialbym jakby udalo sie tylko na gorna szczeka i na pewno bez
      usuwania zebow.
      Pozdrawiam,
      • zwalkam Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 24.11.08, 16:55
        www.drosd.pl polecam gorąco
        • szat87 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 27.11.08, 19:40
          weź nie spamuj czlowieku- nawet nie macie w ofercie uslug ortodontycznych. a
          przy okazji- ta strona jest strasznie kiczowata, co ma wspolnego intro z jej
          trescia?? zal.pl ;)
    • nataliatorun Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 04.06.13, 17:32
      Czy ktoś się orientuje gdzie w Toruniu zakładają aparaty antyalergiczne - bez zawartości niklu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka