zabcia83 31.01.07, 23:06 prosze o opinie!pilnie!dziekuje za wszelkie info!!;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edyta785 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 01.02.07, 09:28 w Toruniu przy Kaszownkiu jest gabinet,dr Dominika tel:56-6234463,specjalistka od stalych aparatów,wizyta chyba 60 zl Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia83 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 01.02.07, 15:17 edyta 785 leczysz aparatem u tej pani orto zeby?ja bylam ostatnio na starowce u dr Siemianowskiej zdaje sie,ale nie jestem zdecydowana,i nie iwem co robic;( Odpowiedz Link Zgłoś
edyta785 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 02.02.07, 14:53 tak,jestem w trakcie leczenie,mam aparat juz od 1,5 roku!jestem zadowolona,zęby mam juz prosciutkie teraz walczymy z moim zgryzem!jestem zadowolona,widać postepy i to bardzo,to dosyc znana ortodontaka w Toruniu i ma duzo pacjentow. Odpowiedz Link Zgłoś
maniurencja Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 02.02.07, 14:54 proponuje dokror Łysiak. wspaniala kobieta, mieszka hmmm to chyb aulica Sienkiewicza jest, ale nie pamietam dokladnie... Odpowiedz Link Zgłoś
maraga.3m Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 19.10.08, 18:33 ja jestem w trakcje leczenia u dr siemianowskiej... niedługo ściągam druty, polecam bardzo :) efekty u mnie wspaniałe, tylko lubi zakładać wyciagi, co nie jest baardzo przyjemne ;/ niestety Odpowiedz Link Zgłoś
leemc Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 01.02.07, 15:51 Polecam dr Barbarę Zdrojewską z Grudziądza (ul. Waryńskiego 1, tel: (0-56) 462-26-55). Wizyta z tego co pamiętam 30zł. Profesjonalna obsługa. Świetny gabinet. I do tego skuteczność w leczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiakkj Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 06.02.07, 17:42 Mogę polecić dr Sielatycką.Przyjmuje na Kościuszki...nr tel (056)655 94 14 Odpowiedz Link Zgłoś
nisi Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 06.02.07, 19:36 Chciałabym polecić p. dr Janiszewską, przyjmuje w przychodni w Toruniu, przy ulicy Filtrowej. Nie dość, że ma profesjonalne podejście do sprawy, to jeszcze nie naciąga i jest przesympatyczna. Pierwsza wizyta kosztuje 40 zł, każda kolejna, już po założeniu aparatu, 35 zł. Gorąco polecam, pozdrawiam, nisi. Odpowiedz Link Zgłoś
vous_etes Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 07.02.07, 10:24 polecam dr Dominikę Rakowiecką, szczegóły w pierwszym poście. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks2539 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 07.02.07, 18:52 Witam. ja również polecam panią dominikę, leczyłam u niej zęby trzy lata temu. Całość w 6 miesięcy równe zęby i tysiąc złtych za całość do tyłu, ale jak dla mnie rewelacja. babeczka jest super w wie co robi! Odpowiedz Link Zgłoś
amito-tito Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 12.10.08, 16:54 a ja idę niedługo do pani Łysiak, mam nadzieję, że nie będzie kazała mi wyrywać zębów, co chcieli uczynić inni ortodonci :( Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia83 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 13.02.07, 14:56 chwalicie dr Rakowiecka wiec sie do niej zapisalam;)termin odlegly ale to chyba dobrze o niej swiadczy ,ze ma duzo pacjentow.mam pyt do aleks2539 napisalas calosc w 6 miesiecy???taki krotki czas leczenia?(moze zle zrozumialam).metalowymi aparatami leczyliscie u tej pani zeby czy moze porcelana?ja przymiezam sie do porcelany.pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
pomeranus1 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 13.02.07, 15:09 mlodzi ludzie to 6 m-cy, starsi nawet 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
nadziejka5 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 15.02.07, 21:10 Ja również szukam dobrego ortodonty:)możesz mi powiedzieć co znaczy "odlegly termin":)?bylas juz?:)a moze najpierw jakies zdjecie rentg. szczeki trzeba zrobic? zeby wszystko juz bylo na miejscu?:) wiesz cos juz wiecej moze?:) Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia83 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 16.02.07, 00:03 hej nadziejka 5;)zapisalam sie do tej pani dr telefonicznie.termin pierwszej wizyty dopiero za 3 tyg,a zalezy mi na czasie;(.jesli idziesz na pierwsza wizyte to warto wziasc ze soba oba zdjecia.ja jakos nie moge sie zdecydowac na orto i to bedzie 3 pani dr do ktorej ide;) Odpowiedz Link Zgłoś
nadziejka5 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 16.02.07, 09:10 czesc zabcia83:))))ciesze sie, ze odp:) ja tez chcialabym ruszyc z wszystkim szybko:) 3 tygodnie to jeszcze nie tak strasznie myslalam, ze nawet 2 miesiace:) nie bylam u zadnego ortod.,ale za to spotkalam sie juz z pozytywnymi opiniami dot.p.Dominiki Rakowieckiej:)takze chyba tam tez sie skieruje:)a gdzie moge zrobic zdjecia szczek?:)i jakie to koszty mniej wiecej orientujesz sie?:)u mnie to wszystko polega na tym,ze nie wiem co, gdzie i jak i tako sie motam:)) mowisz, ze bylas juz u dwoch innych, a co Cie "niepokoi", ze tak wciaz masz dylematy z wyborem odpowiedniego..?:)cenowo taka rozpietosc??mowisz, ze przymierzasz sie do porcelany?:) chodzi bardziej o estetyke ?:)bede wdzieczna za jakiekolwiek info bo nie mam nikogo w temacie i z nieba mi spadlas i tak, ze poruszylas ten ciezki dla mnie organizacyjnie temat:)))pozdrawiam:)! Odpowiedz Link Zgłoś
aleks2539 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 16.02.07, 09:12 hej, 6 miesięcy od pierwszej wizyty do zdjęcia aparatu. Ja miałam olbrzymi problem z górnymi jedynkami, coś strasznego. A teraz mogłabym reklamować pastę do zębów :)Aparat był metalowy, jednak te zameczki były przezroczyste Odpowiedz Link Zgłoś
nadziejka5 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 16.02.07, 09:33 fajnie,ze tylko 6 miesiecy..:) moje zajma mi na pewno z 2 latka gorne jedynki to pikus przy tym co sie u mnie zadzialo:) no coment:))))))ale to juz niewazne byleby ruszyc z ta maszyna:)) mowisz ze taki metalowy z zameczkami pzrezroczystymi? a jak to cenowo wygladalo? za kazdym razem placi sie za wizyte i za cos jeszcze? jak czesto chodzilas na regulowanie?:)mozesz pokrotce napisac cokolwiek?:).. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks2539 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 16.02.07, 10:50 w grudniu trzy lata temu zdjęła mi aparat więc wiele nie pamiętam. Ale to dobrze o niej świadczy że przez te trzy lata nic się nie działo. Chodziłam regularnie, po każdej wizycie umawiasz się na następną. Koszt całości z wizytami i materiałem, to było 1000zł. Za wizyte 60 zł, za jeden zamek 70 zł + koszt wszelkiego rodzaju drucików. jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
nadziejka5 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 16.02.07, 11:50 hm..ze tak nadszarpne Twoja cierpliwosc..:) jeden zamek na jeden zab?tak mniej wiecej sie to przedstawia?:)a wymiana zamka czesto??..chodzi mi o to czy dobrze licze ze na gorna i dolna szczeke w calosci kosztow zmiescilabym sie w granicach (+,-)4 tys?:)....? Odpowiedz Link Zgłoś
nadziejka5 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 16.02.07, 15:50 sorki:) juz rozumiem:)))dzięki za oświecenie:) Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia83 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 16.02.07, 23:23 hej nadziejka5;)widze, ze drążysz temat ;)hihi ale to bardzo dobrze.zdjecia robilam przed pierwsza wizyta,dzieki czemu orto moze ci powiedziec wiecej na temat twojej wady-jednak i tak bierze je do swoich pomiarow i wtedy dopiero dokladnie omawia sprawe.jesli dobrze pamietam zdjecia te to:panoramiczne,cefalometryczne.heh jak napisalam warto miec je juz na piwerwszej wizycie..ale trzeba miec skierowanie na zrobienie ich, pomimo ze robia je tylko prywatnie.wiec ja poszlam do zwyklego dentysty i poprosilam o skierowanie na te zdjecia. w dentusie sie dowiedzialam gdzie wykonuja takie zdjecia-zdaje sie ze jest 1 takie miejsce w Toruniu,ale juz ulicy nie pamietam niestety.łączny koszt obu zdjec 80 zl.Ja nie zdecydowalam sie jeszcze u jakiego orto chce sie leczyc..hmm sama nie wiem;) naczytalam sie ze wybor orto jest bardzo wazny itp i tak krąże i slucham o metodach leczenia mojej wady;) ale mam nadzieje ze sie w koncu zdecyduje na dr Rakowiecka.(cenowo jest praktycznie wszedzie to samo).jesli chodzi o aparat to faktycznie sie nastawiam na porcelane ponieważ stawiam na estetyke(pozatym moj chlopak ma porcelane i jest zadowolony;))jednak praktycznie kazdy orto woli pracowac na metalowych.jedna orto powiedzaila mi ze matal jest o wiele lepszy od porcelany pomimo tego ze producenci zapewniaja ze to jest to samo,ale nie wytlumaczyla mi na czym ta roznica wlasciwie polega-bo podobno efekt koncowy ma byc taki sam.ja sporo sie dowiedzialam na temat aparacikow i w ogole ortodoncji na forum ortodoncja na gazeta.pl,bardzo fajne forum,duzo tematow poruszanych.teraz ja mam pytanko;) gdzie sie spotkalas z pozytywnymi opiniami o dr Rakowieckej??tu na necie?czy od znajomych moze?pozdrawiam!w razie watpliwosci pisz! Odpowiedz Link Zgłoś
aleks2539 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 17.02.07, 15:55 dziewczyny nie ma się nad czym zastanawiać, a porcelana wytrzymuje tak samo długo. Co ciekawe mimo iż minęły trzy lata ja nadal mam aparat (nie widać go, jest od spodu zębów) i nic absolutnie nie musze robić. A co do cen to inaczej jak masz calą szczękę a inaczej jak pojedyncze sztuki :) Odpowiedz Link Zgłoś
nadziejka5 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 18.02.07, 20:26 Witam:) bardzo Ci dziękuję za taaaak wyczerpujące informacje dot.tych pierwszych kroków:))))jesteś super dziewczyna:)dzia wielkie:)))A o dr Rakowieckiej słyszałam od mojej znajomej, (która z kolei rok wcześniej interesowała się tematem,ale ostatecznie nie przymierzyła się z powodów finansowych;), ona ma 3 znajome(haha motanina) , które to właśnie chwalą sobie tę panią dr:)więcej nie wiem:) To nazwisko tak właśnie mi się powtarza,gdzieś, coś, ktoś-że właśnie ona :)Ty widzę ambitnie na maxa szukasz mimo, że Twój facet ma już ortodontę??:)Jeszcze raz dzięki wielkie za chęci doinformowania:) ja już mam umówiona wizytkę na 6marca, więc muszę pospieszyć się z fotkami:) Naprawdę dużo mi podpowiedziałaś:)pozdrowiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
dancewithme UP 03.06.07, 11:17 Jak Wasze wrażenia po kilku miesiącach? Czy ktoś zdecydował się na aparat? U ktorego ortodonty? Jak wyglądają dzisiaj ceny aparatów? Odpowiedz Link Zgłoś
linosk-oczka Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 21.07.08, 14:59 zabcia83 napisała: > gdzie sie spotkalas z pozytywnymi opiniami o dr Rakowieckej??tu na necie?czy od > znajomych moze?pozdrawiam!w razie watpliwosci pisz! Ja przerobiłam z dzieckiem całkiem pokaźne stadko ortodontów i jak w końcu wylądowałam u Rakowieckiej (polecił mi ją dentysta - Rakowiecka ma wśród nich świetną opinię), to mi kamień spadł z serca. Okazało się, że dziecku nie trzeba wcale wyrywać stałych zębów (co chcieli robić inni), szczękę dało się poszerzyć, a aparaty ustawiły zęby tak, że zgryz wyszedł jak z prospektu reklamowego. Naprawdę polecam, bo kobieta jest przy tym przesympatyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia83 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 17.02.07, 18:52 aleks2539 mam pytanko;)napisalas ze nosisz aparat juz 3 lata od wewnatrz...? nierozumiem?czy to jest aparat retencyjny??a jak tak to czemu tak dlugo? wydawalo mi sie ze aparat retencyjny jak jest na stałe to na jakis czas,a pozniej to juz tylko na noc sie go wklada na przyklad. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks2539 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 18.02.07, 18:43 nie wiem co to jest aparat retencyjny (ten plastik na całość? taki odlew?) Jeśli tak to tego nie mam. Tylko taki mały drucik od spodu pod zębami. Ale wszystko zależy od tego jaką masz wadę zgryzu Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia83 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 18.02.07, 20:45 aleks 2539 a ile czasu nosisz i bedziesz jeszce nosila ten drucik?pozdr!;) Odpowiedz Link Zgłoś
aleks2539 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 19.02.07, 10:32 drucik do samej śmierci... Ale on w niczym naprawdę nie przeszkadza Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia83 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 18.02.07, 20:50 nadziejka5;)ja tez mam na 6 marca hihih.moj chlopak ma orto w bydgoszczy ale ja nie jestem cos przekonana do niej i nigdy o niej wlasciwie nie slyszalam od "osob trzecich";)ale to moje "widzi mi sie " a on jest zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
nadziejka5 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 19.02.07, 10:42 :))to się może miniemy nawet w pzrejsciu:)))wczoraj chłonęłam wiedzę z forum, naprawdę wielu rzeczy się tam dowiedziałam:)patrząc na zdjęcia to fakt- porcelana nie ma sobie równych, ale i koszty podwójne..:(dziś dzwonię po skierowanie, i do dentusa o te ulice :)mam nadzieję,że tam nie trzeba czekać długo na zrobienie tych fotek..:)do 6 marca muszę zdążyć..:)tak czytałam sobie i doszłam do tego co to jest hyrax , ale separatory?? z tego co czytałam to albo hyrax, albo rwanie czwórek?:)a jeśli już ten hyrax, to potem koniecznie separatory..:) a potem dopiero aparat..:)haha a ja naiwna myślałam,że to takie proste :)idziesz, zakładasz, nosisz(męki:), zdejmujesz i uśmiech nr 7:))) Odpowiedz Link Zgłoś
nadziejka5 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 19.02.07, 18:48 ...a te zdjęcia to można zrobić w Dentusie na Dziewulskiego lub gdzieś na Św.Ducha:)))na miejscu praktycznie oddają:) Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia83 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 19.02.07, 20:30 no zdjecia sa po 10 minutkach;)a co do hyrax..to tez dokladnie nie wiem co i jak;)ale ja bede miala od razu aparat mysle bez zadnych hyraxow;) Odpowiedz Link Zgłoś
nadziejka5 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 20.02.07, 10:39 :) to masz fajnie:)ja mam problem z trójką bo mi do wewnątrz poszła i w ogóle wiem, że mam wąsko u góry,gdyby nie ta trójka wiem, że na 100% bym go miała, a tak z nią to nie wiadomo jak to będzie:)szczerze mówiąc zależy mi tak bardzo już na zdrowym, apetycznym uśmiechu,że mam w nosie czy aparat metalowy, czy hyrax czy ból:) to wszystko mało jest ważne-TAKA MOTYWACJA hahahaha:)))no milej byłoby nosić porcelankę, ale nie narzekam:))w sobotę strzelam fotki:)potem już tylko oczekiwanie(NIGDY NIE BYŁAM TAK NICZYM PRZEJĘTA JESZCZE CHYBA:))))z osemkami czytałamże są jaja..że zawsze(?) wyrywają je, a jeśli nie wyszły ponad dziąsło to chirurgizcnie jadą..no trochę może się zadziać;)) Odpowiedz Link Zgłoś
incognitto dr Karwowski na Legionów 26.02.07, 15:03 podobno niedrogi, ale czy dobry?? Odpowiedz Link Zgłoś
nadziejka5 Re: dr Karwowski na Legionów 27.02.07, 16:04 a co oznacza "dobry"..:)?..:) Odpowiedz Link Zgłoś
incognitto Re: dr Karwowski na Legionów 27.02.07, 18:11 nadziejka5 napisała: > a co oznacza "dobry"..:)?..:) nie ma odpowiedzi w żadnym poscie powyzej ?? Odpowiedz Link Zgłoś
nadziejka5 Re: dr Karwowski na Legionów 06.03.07, 20:58 P O L E C A M DR RAKOWIECKĄ:))))! Odpowiedz Link Zgłoś
dancewithme Re: dr Karwowski na Legionów 03.06.07, 11:18 Jak Wasze wrażenia po kilku miesiącach? Czy ktoś zdecydował się na aparat? U ktorego ortodonty? Jak wyglądają dzisiaj ceny aparatów? Odpowiedz Link Zgłoś
jaylee Ortodonta 02.07.07, 18:40 Hey Nosze aparat od roku i szczerze mowiac nie widze wielkiej roznicy poza tym, ze mam przerwy pomiedzy zebami. Podobono jest tak jak ma byc i kolejne etapy maja nastapic. Na bank to bedzie trwalo 2 lata. Mam aparat na gornych - przezroczysty, na dolnych metalowy. Porcelana od metalu rozni sie trwaloscia, jest po prostu bardziej krucha, dlatego na dolnych zaleca sie zalozyc metalowe zameczki. Lecze sie u Dr Sielatyciej, przez polecenie znajomego stomatologa i dobrej opinii osoby osoby, ktora zna to srodowisko. Co ja sadze po roku leczenia? nie wiem, nie mam porownania, szczerze mowiac myslalam, ze po tym czasie efekty beda bardziej widoczne, moe tak ma byc; zalezy od zgryzu, od tego, ktore zeby byly wyrywane, od wieku oczywiscie.... jest ale, nie cuje satysfakcji, zadowolenia.... wyprowadzilam sie poza granice PL i nie latwo mi byc na odpowiednich terminach, wiec liczylam na elastycznosc, ktorej nie ma. Staram sie byc co miesiac, ale nie zawsze mi pasuja jej dni przyjmowania.Na poczatku przyjela mnie w dzien wolny od pracy, tj w piatek, bo przyjmuja niby od wtorku do czwartku, gdzie wczesniej zostalo powiedziane, ze w piatki tez mozna, to zaczelam starac sie dostosowywac do jej dni roboczych, ale to nie wystarczylo, bo czesto sie zdarza ze i w te dni cos jej wypada. Przy ostatniej wizycie dowiedzialam, ze bierze urlop w czasie, w ktorym przylatuje do PL, okey.... dwa dni przed wyjazdem wiem ze jest w TRN, ale nie chciala mnie przyjac bo sie musi pakowac. Moj nastepny raz to dopiero koniec sierpnia, wiec wlasciwie wyszlo na to, ze mam byc 3 m-c bez wizyty.Podala mi gumki do zakladania, ktore mam nosic przez 24h i wymieniac dwa razy dziennie i to niby wystarczy, oswiadczajac mi,ze ona nie wie czy bedzie tez w sierpniu bo jej siostra przylatuje a nie kupila jeszcze biletu. Teraz moze mam siedziec i czekac az jej siostra ustali termin, rzucic prace, kupic bilet w ostatniej chwili a w terminach letnich jak nie kupisz duzo wczesniej to na pewno tanio nie kupisz i przyleciec by moc jej jeszcze zaplacic za usluge? szlag mnie trafil. Pozniej stwierdzilam, ze jeszcze raz zadzwonie by mnie na czas mojego pobytu a jej nieobecnosci skierowala do kogos innego. Uslyszalam jedynie, ze inna ortodontka tez w tym czasie bedzie na urlopie (ma jej kalendarz czy moze jada razem?) a innym nie ufa, wiec podziekowalam za troskliwym zajeciem sie pacjentem i stwierdzilam, ze w takim razie sama sobie poradze. Tak sie czytam Wasze wypowiedzi by miec choc cien informacji do kogo warto pojsc. To tyle mojej historii na dzien dzisiejszy. Za przezroczysty gorny aparat i metalowy dolny + podniebienie zaplacilam 3tys. Kazda wizyta kosztuje mnie 50zl jesli naciagam druty, a jesli sa wymieniane luki to za kazdy place 100zl, czyli razem 200zl. Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia83 Re: Ortodonta 24.07.07, 21:05 ja zalozylam aparat w koncu-porcelanowy.mam go tydzien.zalozylam w bydgoszczy u dr Molus-Wieczorkowska, mam nadzieje, ze kobieta zna sie na rzeczy,bo naprawde dlugo zwlekalam z zalozeniem i odwiedzilam nie jeden gabinet orto w toruniu i bydg.jesli macie jakies doswiadczenia piszcie;)pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
kar0la Re: Ortodonta dr Łysiak 25.07.07, 08:18 Swojego czasu, ok 2 lata temu też poszukiwałam wiadomości na tym forum, wiele osób polecało dr Łysiak, zdecydowałam się i nie żałuję. Miałam naprawdę okropne zęby, dolna szczęka cofnięta, zbyt mała, każdy ząb w inną stronę, górna za to wysunieta, jednym słowem okropieństwo. Leczenie zaczęłam w marcu 2006 aparatem metalowym tylko na dolne zęby- po pół roku były już wyrównane. We wrześniu natomiast założyłam aparat przezroczysty na górę. Leczenie kończę w grudniu. Idzie to błyskawicą. Cena za aparat metalowy 1500, przezroczysty chyba 2, każda wizyta 50zł, jak jest wymiana drutu to 70, ale to nie zdarza się często. Na początku dziwiłam się, bo nie stosuje gumek przytrzymujących drut-przynajmniej u mnie, tylko zaciska je cieniutkimi drucikami. Ale tak jest nawet lepiej, są mniej widoczne. W gabinecie przyjmuje jeszcze jej córka, kilka razy byłam u niej, mogę powiedzieć że jest nawet delikatniejsza w obchodzeniu się ze szczęką pacjenta ;) aha, wizyty co miesiąc, nie umawiam się na konkretną godzinę bo i tak trzeba czekać w kolejce- nie są długie, maks 2-3 osoby, tylko przychodzę w wyznaczonym dniu lub tygodniu w godzinach przyjęć jak mi pasuje. Ogólnie bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
moliii86 Re: Ortodonta dr Łysiak 24.12.07, 20:56 a gdzie dokładnie przyjmuje pani dr Łysiak bo nie mogę znaleźć żadnych namiarów na nią... proszę o informacje :) Odpowiedz Link Zgłoś
nadziejka5 Re: Ortodonta 06.09.07, 22:13 Cześć zabcia83;))widzę, że i u Ciebie ruszyło:)ostatecznie jestem u dr Łysiak:) Jestem bardzo zadowolona-dobrze się tam czuję(dla mnie to v.i.), no i mam pewność,że to fachowiec konkretny, a nie magik przypadkiem znaleziony(polecił mi stomato,któremu ufam:)Nie wyglądam w nim nazbyt apetycznie, ale i bez niego nie grzeszyłam apetycznością mojego uśmiechu heh, zresztą jest jak na żelastwo - delikatny jakiś taki, nie odczuwam ciśnienia na ten kosmetyczny:) Także nie ma takiej możliwości bym narzekać mogła:)))a jak Twoje wrażenia po założeniu?:)jak tam kulinarne upodobania??:)najchętniej spożywałabym przez kroplówkę-byleby nie czuć głódu heh bo przyjemności z jedzenia w ogóle nie czerpię;))mam ciągle takie wrażenie jakbym miała "trampka w buzi"i szoruję paszczę z milion razy dziennie,(szczotka na dzień , w porywach do dwóch dni:))) najchętnie założyłabym sobie takie"markizy sklepowe"nad dziąsłami, by po prostu nie czuć tej natrętnej konieczności szorowania zębow:)) choć na szczęście wosku nie muszę używać, nic mnie nie boli (nastawiałam się na wszystko;), a mąż szczęśliwy bo mniej gadam;) suma sumarum jestem naprawdę ZADOWOLONA!!:)nawet jeśli muszę na moje kochane jedzonko poczekać te ponad dwa(??)latka:)mały to problem- i przy okazji może schudnie mi się troszku;))) pozdrawiam cieplutko:) Odpowiedz Link Zgłoś
nadziejka5 Re: dr Karwowski na Legionów 06.09.07, 22:25 Witam:)jestem ostatecznie u dr Łysiak:) Zadowolona jestem baaaardzo:) cena 1500zł góra + 1500zł dół:) Mam aparat na razie tylko na górnej szczęce i w ogóle dopiero raczkuję,ale wrażeń codziennych z tym związanych już nazbierałam sporo;))) Zadowolona jestem baaaardzo:) cena 1500zł góra + 1500zł dół:)Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.stawski Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 25.01.08, 11:33 Lek.stom.A.Murawska ul.Reja 36 Toruń (tel 502-25-99-77)- gorąco polecam.Młoda ambitna Pani Doktor,bardzo zaangażowana w swoją pracę a przy tym niedroga.. Myślałem,że noszenie aparatu będzie obciachowe,ale doktor założyła mi kolorowe gumki na aparat i wygląda super..!Poza tym aparat jest lekki. Na wizytach kontrolnych p.D tłumaczy mi co robi i dlaczego.Nie ukrywam,ze jest to miłe.Widać,że to jej pasja... :) P.S Pozdrawiam wszystkich Pacjentów Dr Murawskiej Napiszcie jak Wam podoba sie leczenie ortodontyczne... Odpowiedz Link Zgłoś
klaudia24.tor Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 02.02.08, 13:02 Witaj Grzegorz!Ja też zdecydowałam się na aparat u doktor Murawskiej i nie żałuję :)) Jest tak jak mówisz...Pelna fachowosc!Nosze go od dwóch miesięcy i już są wyrazne efekty.Fakt myslalam,ze bedzie bardziej przeszkazal.Trzeba sie tylko zmobilizowac do systematycznego mycia zebow i nitkowania :( podoba mi sie jeszcze,ze moj zgryz dodatkowo analizowala na specjalnym programie ortodontycznym,ktory oceniał moje zdjecia i inne bajerki :) Rowniez goraco polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
anowi_20 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 20.02.08, 00:52 Hejka!Tez sie przymierzam do podreperowania zabków aparatem...szukam teraz intensywnie dobrego i stosunkowo niedrogiego ortodonty:)Dobrze zareklamowaliście p.Murawską;ciekawi mnie ile bierze za wizytę:) Odpowiedz Link Zgłoś
sebek_bydg Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 22.02.08, 10:47 Hej, widzę że fajnie tu sobie doradzacie - ja też potrzebowałbym pomocy: i od was i od ortodonty. Czy możecie powiedzieć mi do kogo mogę się udać w Bydgoszczy?? Polecicie mi kogoś? Padają tu różne nazwiska i już się nawet zgubiłem czy to o Toruniu czy Bydgosczy, a zeleży mi na znalezieniu kogoś z Bydg. właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
klaudia24.tor Dr Murawska z ul. Reja w Toruniu 08.04.08, 19:54 Konsultowalam moja wade zgryzu u dwoch lekarzy, ale dopiero pani doktor byla w stanie mi pomoc...Jestem bardzo zadowolona.Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
asiako-1 Re: Dr Murawska z ul. Reja w Toruniu 25.04.08, 10:40 Witam! Ja dlugo walczylam z myslami do ktorego lekarza udac sie z moimi zebami. Slyszalem duzo dobrych opinii o dr murawskiej, rowniez od was. Po dwoch pierwszych wizytach jestem bardzo zadowolona, szczegolnie ze aparat prezentuje sie swietnie :# Na poczatku bylam napalona na zamki estetyczne,sa prawie dwa razy drozsze niz te na ktore sie zdecydowalam i nie zaluje bo ladnie i lekko wyglada a tamten aparat esteyczny podobno tylko poczatkowo tak sie prezentuje,pozniej ulega przebarwieniu... Jesli macie podobne dylematy polecam pania doktor! Odpowiedz Link Zgłoś
asiako-1 Re: Dr Murawska z ul. Reja w Toruniu 25.04.08, 10:44 Acha! Jeszcze jedna istotna informacja.Dr Murawska walczy o kazdy zab..! Robi wszystko zeby nie usuwac zebow przed leczeniem.W innej klinice pozbylabym sie juz dwoch :( Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
wiki.5 Re: Dr Murawska z ul. Reja w Toruniu 26.04.08, 22:15 Tylko,że dr Murawska nie ma specjalizacji z ortodoncji.na stronie www.dobryortodonta.pl można znaleźć informacje kto zajmuje się leczeniem ortodontycznym.(specjalista lub osoba w trakcie szkolenia specjalizacyjnego Odpowiedz Link Zgłoś
asiako-1 Re: Dr Murawska z ul. Reja w Toruniu 29.04.08, 19:53 Dzieki za informacje.Wiedzialam,ze dr Murawska nie ma specjalizacji,ale nie to jest dla mnie najwazniejsze...Dowiadywalam sie i nie trzeba miec specjalizacji zeby zajmowac sie ortodoncja. Slyszalam wiele dobrych opinii od osob ktore leczyla i ja tez jestem zadowolona :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.stawski Re: Dr Murawska z ul. Reja w Toruniu 08.05.08, 17:03 Apeluję :) do wszystkich Pacjentów Ortodontycznych.. Zakładajcie czerwone gumki na Mistrzostwa Europy w piłce nożnej! Dopingujemy Naszych !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! "..POLSKA BIAłO-CZERWONIIII...." Odpowiedz Link Zgłoś
bobencjusz90 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 08.07.08, 14:29 Jakie są ceny u doktor Murawskiej??? Chodzi mi o aparat i wizyty ze zmianą oraz bez zmiany łuku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dagusia2107 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 15.07.08, 19:17 hej! ja tez szukam ortodonty bo mi dzisiaj lekarz uwage zwrocil, tzn. zapytal czemu nic nie robie z moimi zebami(nie jestem niezalezna finansowo a rodzice nie sa zbyt skorzy by mnie obdarowac takim "prezentem" - chyba uwazaja to za zabieg kosmetyczny a nie leczniczy), i wypisal mi skierowanie na wyrwanie kłów, tego się chyba nie robi, będę miala okropne dziury po obu stronach mimo ze teraz mam troche wyzej osadzone kły i wygladam jak wampir :P( chyba wlasnie czesciej wyrywa sie "piatki", bo na szóstkach sie trzymaja haki czy - zwał jak zwał, wiadomo o co chodzi)... do tego niewyksztalcona w pelni lewa "dwójka", to ona nadaje calemu uzebieniu nieladny wyglad. wskazcie mi dobrego ortodonte, ktory nie wycisnie mnie z ostatniego grosza a zrobi mi ladnie ząbki. ratujcie :P Odpowiedz Link Zgłoś
nataljak Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 12.08.08, 10:20 Witam, ile kosztuje aparat u p. Rakowieckiej? Odpowiedz Link Zgłoś
szat87 podbijam 28.09.08, 16:33 kto sie orientuje jaka jest cena aparatu na jednen luk u dr Rakowieckiej? najlepiej cena porcelanowego i dla por. metalowego. A moze jest na forum ktoś z Jej pacjentow kto ma aparat tylko na dolny luk? czy Pani doktor przeprowadza takie leczenie czy w gre wchodza tylko 2 luki? pytam bo mam tylko lekko krzywe dolne dwojki, reszta jest nie chwalac sie, idealna. :P Odpowiedz Link Zgłoś
wrzka Re: podbijam 28.09.08, 16:50 moje dziecko ma apart zdejmowany, robiony u dr Rakowieckiej, kosztował 500 zł i kazda wizyta na podkrecenie 50 zł Odpowiedz Link Zgłoś
szat87 Re: podbijam 28.09.08, 17:15 wrzka dzieki za odp, ale ja mam 21 lat a aparat zdejmowany przerabialam jakies 14lat temu :) teraz zdecydowanie chce i potrzebuje aparatu stalego na dolny luk. licze na to ze jeszcze ktos sie odezwie :) Odpowiedz Link Zgłoś
amito-tito Re: podbijam 12.10.08, 16:55 a ja idę niedługo do pani Łysiak, mam nadzieję, że nie będzie kazała mi wyrywać zębów, co chcieli uczynić inni ortodonci :( Odpowiedz Link Zgłoś
nataljak Re: podbijam 20.10.08, 18:53 Jeden łuk metalowy kosztuje u dr Rakowieckiej 1500 zł. Byłaś już może u niej na wizycie ? Jak wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś
szat87 hej 20.10.08, 21:17 jednak zdecydowalam sie pojsc do dr Łysiak- wrażenia po pierwszej wizycie dobre- jest bardzo konkretna. niestety sama zasugerowalam usuwanie chirurgiczne osemek i juz tego zaluje po przeczytaniu tego forum: forum.o2.pl/temat.php?id_p=4747602 a zlaszcza po tym jak okazalo sie ze ta 'przyjemnosc' kosztuje 800 zlotych Odpowiedz Link Zgłoś
szat87 Re: hej 20.10.08, 21:19 aha, dodam w ramach wyjasnienia: 400zl za jedna osemke i 400 za druga Odpowiedz Link Zgłoś
nataljak Re: hej 24.10.08, 10:00 Ale drogie to usuwanie ósemek;/ a aparat u dr Łysiak ile kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
szat87 Re: hej 30.10.08, 18:40 jak usuwasz ósemki z wlasnej kieszeni (podobno mozna w ramach nfz, ale nie probowalam) to ok 350-400zl za zab. moim zdaniem ZA drogo za taki zabieg Odpowiedz Link Zgłoś
mplm Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 05.11.08, 16:13 Witam, Chcialbym w najblizszym czasie zalozyc aparat ortodontyczny w Toruniu. I tutaj zaczyna sie problem, bo nie wiem gdzie. Mam namiary bodajze na 8 osob zajmujacym sie tym, ale pewnie ich wiecej jest w Toruniu. Tez nie chce latac od jednego do drugiego. Chcialbym od razu do tego "wlasciwego" isc. Wiecie moze u ktorego pierwsza wizyta-konsultacja jest bezplatna? Duzego problemu z zebami nie mam, jedna dwojka jest cofnieta za bardzo do tylu, a obok 3 za bardzo wysunieta do przodu. Chcialbym jakby udalo sie tylko na gorna szczeka i na pewno bez usuwania zebow. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
zwalkam Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 24.11.08, 16:55 www.drosd.pl polecam gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
szat87 Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 27.11.08, 19:40 weź nie spamuj czlowieku- nawet nie macie w ofercie uslug ortodontycznych. a przy okazji- ta strona jest strasznie kiczowata, co ma wspolnego intro z jej trescia?? zal.pl ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nataliatorun Re: Dobry ortodonta Torun lub Bydgoszcz!! 04.06.13, 17:32 Czy ktoś się orientuje gdzie w Toruniu zakładają aparaty antyalergiczne - bez zawartości niklu? Odpowiedz Link Zgłoś