Gość: bikini IP: *.szpital-bielany.torun.pl 25.04.03, 17:40 Co sądzicie o wszelkiego rodzaju fajowych psiakch?? Terierach (bull, pit bull, am. pit bul> itd...)! czy w toruniu jest dużo, czy lubicie ??pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: SDB Re: Psy obronne IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 25.04.03, 20:05 nie mam nic przeciwko tym psom chociaz ich uroda mnie nie urzeka ale za to bardzo nie podoba mi sie "szal" i moda na posiadanie takiego zwierzatka. to jest niebezpieczna zabawka nie dla kazdego. widze raz po raz spacerujace z takimi pieskami osoby, ktore nie wygladaja na wystarczajaco odpowiedzialne by byc ich posiadaczami. a jak wiadomo rasy te maja trudna do zdominowania psychike, ktora przed zakupem powinno sie starannie przeanalizowac. to cos podobnego jak ujezdzanie przez gowniarzy superszybkich samochodow albo motocykli. fajne ale 3eba miec wyobraznie. poza tym te umiesnione pieski czesto sluza rowniez do poprawy wizerunku posiadacza w zgodzie z moda na grozny wyglad. fe! co za czasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Re: Psy obronne IP: *.szpital-bielany.torun.pl 05.05.03, 14:00 Wery bardzo lubie - jednak niestety ostatnio stały się modne wśród wszelkiego rodzaju ludzi którzy maja problemy z osobowością i wzwodem ....Pewnie musza sobie poprawić wizerunek bo oprócz złota i szerokiego karku (ew beemki) nie moga poszczycić się wieloma cudami w osobowości....Bull rulez!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: Psy obronne IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.03, 00:15 Dawno już doszedłem do wniosku, że trzymanie psów w miescie to zupełne nieporozumienie - zarówno ze strony psów jak i ludzi. Trzymać je cały czas na smyczy i w kagańcu, to się podobno męczą. Puścić samopas - kogoś zaatakują. A tak czy tak zanieczyszczają. Uważam, że tak jak nie wolno trzymać dzikich zwierząt - np. panter czy rosomaków, powinno się zakazać trzymania psów ludziom mieszkającym w blokach. Powinna być jakaś minimalna wielkośc ogrodzonej działki - 1000 m2 na przykład - a wtedy niech trzymają co chca, byle po nocach nie wyło. Odpowiedz Link Zgłoś