Dodaj do ulubionych

Psy obronne

IP: *.szpital-bielany.torun.pl 25.04.03, 17:40
Co sądzicie o wszelkiego rodzaju fajowych psiakch?? Terierach (bull, pit
bull, am. pit bul> itd...)! czy w toruniu jest dużo, czy lubicie ??pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: SDB Re: Psy obronne IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 25.04.03, 20:05
      nie mam nic przeciwko tym psom chociaz ich uroda mnie nie urzeka ale za to
      bardzo nie podoba mi sie "szal" i moda na posiadanie takiego zwierzatka. to
      jest niebezpieczna zabawka nie dla kazdego. widze raz po raz spacerujace z
      takimi pieskami osoby, ktore nie wygladaja na wystarczajaco odpowiedzialne by
      byc ich posiadaczami. a jak wiadomo rasy te maja trudna do zdominowania
      psychike, ktora przed zakupem powinno sie starannie przeanalizowac. to cos
      podobnego jak ujezdzanie przez gowniarzy superszybkich samochodow albo
      motocykli. fajne ale 3eba miec wyobraznie. poza tym te umiesnione pieski czesto
      sluza rowniez do poprawy wizerunku posiadacza w zgodzie z moda na grozny
      wyglad. fe! co za czasy
    • Gość: Borys Re: Psy obronne IP: *.szpital-bielany.torun.pl 05.05.03, 14:00
      Wery bardzo lubie - jednak niestety ostatnio stały się modne wśród wszelkiego
      rodzaju ludzi którzy maja problemy z osobowością i wzwodem ....Pewnie musza
      sobie poprawić wizerunek bo oprócz złota i szerokiego karku (ew beemki) nie
      moga poszczycić się wieloma cudami w osobowości....Bull rulez!!
    • Gość: Jonek Re: Psy obronne IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.03, 00:15
      Dawno już doszedłem do wniosku, że trzymanie psów w miescie to zupełne
      nieporozumienie - zarówno ze strony psów jak i ludzi. Trzymać je cały czas na
      smyczy i w kagańcu, to się podobno męczą. Puścić samopas - kogoś zaatakują. A
      tak czy tak zanieczyszczają. Uważam, że tak jak nie wolno trzymać dzikich
      zwierząt - np. panter czy rosomaków, powinno się zakazać trzymania psów ludziom
      mieszkającym w blokach. Powinna być jakaś minimalna wielkośc ogrodzonej
      działki - 1000 m2 na przykład - a wtedy niech trzymają co chca, byle po nocach
      nie wyło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka