Dodaj do ulubionych

Przestrzegam

23.02.07, 19:06
Przestrzegam wszystkich tych, którzy korzystają z usług agencji oferujacych
tzw. oddłużanie czyli kredyty dla osób ze złą historią w BIK i zadłużeniem
komorniczym. Ostanio dość dużo nofert pokazało się w gazetach. W
szczególności przestrzegam przed agentka z Nowgo Miasta Lubawskiegi, która to
pani pobiera od klientow dokumenty , zaswiadczenia i nawet wyceny mieszkań i
dokumenty przepadają bez wieści, a klienci czekają po kilka miesięcy i nawt
nie mogą odzyskac tych dokumentów. kredyty oczywiście sa załatwiane odmownie,
albo w ogole nie załatwiane, a kleitow się zwodzi . pani P. z Nowego Miasta
Lubawskiego nie odzywa się do klientow, albo podaje mylne informacje. Czy
ktoś z Was starał się o taki kredyt? Na taki kredyt czeka sie ok tygodnia,
natomiast pani P. "załatwia" to w kilka miesięcy. Czy ktoś z was podpisywał
in blanco umowy ze Skok Centrum w jakiejś agencji? Kilkadziesiąy osób zostało
nabitych w butelke. Kot z was został oszukany w ten sposób?
Obserwuj wątek
    • slawek479 Re: Przestrzegam 23.02.07, 19:33
      Ja jestem z Olsztyna, wszedłem tu przypadkowo. Ja złozyłem dokumenty na ul.
      Kościuszki w Olsztynie i do tej pory nie mam odppwiedzi i nikt się ze mną nie
      kontaktuje, a ta pani to chyba pani Patalon z Nowego Miasta Lubawskiego. Dziwna
      agentka J23. Podobno to oszuści. Może się zgłosi jeszcze ktos. tu trzeba
      policję nasłać. Biuro w Olsztynie nieczynne już od miesiąca. Wszyscy przepadli
      • basia591 Re: Przestrzegam 29.03.07, 09:40
        Proszę nie piszcie bzdur na temat udzielania kredytów przez SKok Centrum ,to że
        któs nie otrzymał kredytu oddłuzeniowego to znaczy że nie spełniał warunków ,To
        nie jest tak że wszyscy otrzymują :tak jak w każdym banku ,jest decyzja
        pozytywna lub negatywna .Wydje mi się ze kazdy ubiegajacy sie o kredyt jak go
        otrzyma to jest super a jesli nie jest rozgoryczony .Prosze zrozumieć to że
        pani P z Nowego Miasta Lubawskiego przeżyła tragedię i moze własnie to
        spowodowało że tak długo trwało i nie miała głowy do tego żeby zajac sie tym
        wszystkim jak to było kiedy żył jej mąż ,Czytajac to co piszecie to wielki
        zawrót głowy ,Powiem jedno ,ze obrażanie jeden drugiego to niestety mentalnosc
        naszego obywatela ,Zastanawia mnie tylko jedno dlaczego jesli któs ma coś do
        kogos to nie porozmawia osobiscie tylko pisze na forum ,wydaje mi sie ze
        najlepiej jest opisac kogos nie wyjasniajac sprawy kontaktujac sie osobiscie .
        • katwal Re: Przestrzegam 29.03.07, 20:54
          Każdy w życiu przeżywa jakąś tragedię, ale jest jeszcze rodzina i dorosłe
          dzieci. Biznes to biznes, trzeba o niego dbać. Jak można porozmawiać osobiście
          z osobą, która unika kontaktu, nie odbiera telefonów czy komórkowych, domowych
          czy też w pracy. Jeśli ktoś przyjechał pod dom odebrać dokumenty też odszedł z
          kwitkiem niek nawet nie wyszedł aby wyjaśnić sytuację. Więc może przynajmniej
          tak dotrze to do Pani Patalon.
    • dziadekjozek Re: Przestrzegam 28.03.07, 21:21
      Ty eliza162 bajdurzysz bardzo niemrawo. Wszystko co piszek to stek bzdur. Pani
      P. o której piszesz jako ty i odpowiadasz jako sławek479 to wymysł twojej
      wypaczonej i chorej wyobraźni wyobrażni. Za blisko tego wszystkiego jesteś i
      myślę ,że trzeba się przyjrzeć twojej działalności bliżej. Traw chciał,że mnie
      właśnie udało się załatwić szybko pożyczkę, dzięki śp. panu P.i jego córce. I
      nie chrzań, że takie coś się załatwia w tydzień żmijo jedna. Ciekaw jestem czy
      ty załatwiłabyś pożyczkę w tydzień. Traw też chciał,że dziś przypadkiem
      trawiłem na te twoje wypociny. Winnaś przeprosić za te plugawe pomówienia jędzo
      jedna.
      • waldek1957 Re: Przestrzegam 28.03.07, 23:14
        Witam,w moim przypadku to nie traf ze tu jestem i nie mialem zamiaru mowic o
        calej sprawie Pani P.ale tak sie zlozylp ze wlasnie dzisiaj tj.28.03 znowu
        osoba tej Pani wyplynela,nie bede sie rozpisywal w jakich okolicznosciach sie
        to stalo ale dziadekjozek napewno wie.Wnioskuje ze tez sie nazywa na
        P.natomiast co sie tyczy informacji dotyczacych kredytow to faktem
        niezaprzeczalnym jest ze Pani P.nie zalatwiala kredytow tak jak sie nalezy malo
        tego wprowadzala klientow w blad swiadomie dezonformujac ich o postepach w
        sprawie kredytow,nie wspomne juz o tym ze znam ludzi ktorzy do dnia
        dzisiejszego nie moga odzyskac swoich dokumentow.
        Jesli chodzi o biuro w Olsztynie to wiem ze istnieje tylko jest przeniesione
        miedzy innymi dlatego nie istnieje na ul.Kosciuszki bo Pani P. spowodowala ze
        osoba prowadzaca to biuro popadla w zadluzenie na rzecz firmy ktora wynajmowala
        im pomieszczenia tzn Pani P. i jej wspolpracownicy ale Pani P. nie poczuwala
        sie do regolowania naleznosci za wynajem tego lokalu.
        Nie mozna miec pretensji do SKOKU za to ze ktos nie dostal kredytu w pzrypadku
        kiedy ich przedstawiciel w osobie Pani P. nie interesowal sie wogole
        dokumentami ktore zostaly zlozone w Bytomiu nie mowiac juz o tym ze czesc tych
        dokumentow Pani P.ma do dzisiaj w domu w swoim posiadaniu a klientow informuje
        ze sa w Bytomiu.Na wyrazne zadanie jednego z klientow o zwrot dokumentow
        odpowiedziala ze jak bedzie miala ochote to mu je przesle.Rozliczenie z Pania
        ktora w jej imieniu prowadzila biuro w Olsztynie tez pozostawia wiele do
        zyczenia.
        Wiecej juz nie bede pisal.Wazne jest to ze SKOK udziela takich kredytow i wiem
        ze w Olsztynie sa osoby ktore wlasnie je otrzymaly.
        Jesli ktos jest nimi /kredytami/ jest zainteresowany to podaje telefon
        kontaktowy 602262197
        Pzdrawiam
        • dziadekjozek Re: Przestrzegam 30.03.07, 10:46
          Olala, ale burza się robi. Żałuję,że niemam dostępu do internetu na codzień.Coś
          mi tu śmierdzi jak jasna cholera. Za dużo szczegółów jak na osoby, które
          czułyby się pokrzywdzone.Oglądałem kiedyś film wojna gangów- a tu co wojna
          agentów? Instytucja,która jest tu wymieniana powinna tym agentom, którzy
          ośmielili sie w ten sposób walczyć podziękować za współpracę. A fe!!!Ciekaw
          jestem, czy ktoś z osób zarządzających to już czytał.Walduś1957 masz katar
          jedyne P jest przed moim nazwiskiem - to słowo Pan.Jak znam prawo, to po
          śmierci pana P. nikt na niego nie mógł już dalej wynajmować biura- umowa najmu
          w tym momencie wygasła.
          Brawo basia591 - to mi sie chwali - jeśli znasz ich dane to ujawnij je, niech
          ludzie wiedzą co to za cwaniactwo wszczęło te nieczyste rozgrywki.
          Natomiast :eliza162,slawek479,katwal, waldek1957 - pamiętajcie , kto mieczem
          wojuje ten od miecza ginie. Za blisko tego wszystkiego jesteście i za dużo
          szczegółów znacie.
          Ja bym wam już w tym momencie na miejscu zarządzających wilczy bilet dał.

Zastanów się więc Walduś nad tym co piszesz i nie piskaj za dużo - bo rozum to
          ty może masz , lecz bardzo maluczki. Po numerze twego telofonu jak trzeba
          będzie dotrze się do ciebie bezpośrednio i wytoczy sprawę tobie i pozostałym,
          bo jak wnioskuję znacie sie jak 3 złe licha.
          Będę sobie tu zaglądał częściej. Jak jeszcze zauważę ,że dalej szkalujecie
          pamięć zmarłego P. i opinię jego córki i rodziny, to postaram się zająć
          osobiście, gdyż mam pewien moralny dług wdzięczności wobec śp. P.

A dla zarządzających mała dygresja - jeśli to przeczytacie wszystkich do
          jednego wora i fora ze dwora. Po kiego diabła mają wam opinię szargać takie
          jełopy -bo inaczej ich nie nazwę.

Narazicho jak mawia mój wnuk - zajrzę tu znowu.
          • katwal1 Re: Przestrzegam 01.04.07, 14:31
            Chłopie dlaczego obrażasz ludzi. Jestem kimś z rodziny osoby, która składała
            wniosek. Osobiście starałem się skontaktować z Panią P. ale wierz mi na próżno.
            Chcieliśmy skorzystać z innego banku ale jak to zrobić skoro brakuje
            podstawowych dokumentów i nie ma widoku na to aby je otrzymać. Nie rozumiem
            dlaczego jesteś taki nieprzychylny dla ludzi i się odgrażasz. Chyba jesteś
            osobą bezpośrednio zaangażowaną w tę sytuację skoro tak mocno atakujesz innych
            i odgrażasz się. Anim Ci brat ani swat chciałem pomóc rodzinie w odzyskaniu
            dokumentów a ktoś mnie obraża. To przykre, przeciez nikt nie lekceważy jakiejś
            tragedii, która dotknęła tamtą rodzinę nie wiem dokładnie o co chodzi ale
            chcieliśmy odzyskać dokumenty i tylko tyle. Przemyśl dziadziejozefie to, co
            napisałeś nie traktuj wszystkich jednakowo, bo nie wszyscy na to zasługują.
            Wcześniej byłem pod katwal ale zapomniełem loginu i pamiętaj - nie muszę się
            niczego bać bo nie mam zamiaru nikogo urazić, ale postepować należy uczciwie i
            jeśli się coś zawali przyznać się do błędu a nie krzyczeć bez powodu na
            Boguducha winnych ludzi. Przemyśl swoje postępowanie i mam nadzieję, że się
            kiedyś spotkamy i kielicha łykniemy. POZDRO
    • w_l Re: Przestrzegam 30.03.07, 13:53
      Trzeba bylo nie brac w Skoku tylko w normalnym banku.
      Trzeba bylo sobie nie s.ac do BIKu.
      Trzeba bylo nie ufac jakims "agentkom". Tak ciezko pojsc do oddzialu?
      Jak agentka trzyma wazne dokumenty to sadem postraszyc.
      Jak mozna obcej babie ktora jak rozumiem, nawet nie jest pracownikiem owej
      instytucji finansowej oddac swoje dossier, z rozmiarem obuwia niemalze?

W_L

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka