Dodaj do ulubionych

Kolejne kłamstwa burmistrza

23.02.07, 21:43
Czytaliście dzisiaj ''Nowości'' i artykuł o Tasarzu?
Burmistrz mydli oczy mieszkańcom- w końcu poetą jest i wie jak ''pięknie''
mówić. Wydało się jak strażnicy wozili rodzinę Tasarza samochodem służbowym
straży.Tasarz kazał rozpisywać kilometry na inne dni itp. I niech mi nikt nie
wmawia, że to nie prawda bo na to są dokumenty potwierdzające te chachmenty.
A jeśli chodzi o zatrudnienie tego ZOMO-wca to był to największy błąd
burmistrza- od tego się zaczęło. Dzisiaj rano jak jechałem do pracy to
pracownik urzędu miasta zamalowywał napisy na budynku straży ''precz z ZOMO''
itp. A Tasarz dalej robi sobie z tego jaja. Zresztą jak ten cały nowy
komendant miałby trochę oleju w głowie to zrezygnował by z tej funkcji- no
ale musi dorobić do policyjnej emerytury bo 2.500 zł mu nie wystarczy.Zreszta
ma poparcie świętej trójcy- Burmistrza, kwiatkowskiego i Stramka.
Obserwuj wątek
    • pawellewanda Re: Kolejne kłamstwa burmistrza 23.02.07, 22:41
      Co ty chcesz od Tasarza?- nie widzisz że chłop się gubi? jedyną rzetelną gazetą
      która opisuje teraźniejszą sytuację są ''Nowości'' i redaktor Luks. Ten
      redaktor zaskakuje Tasarza pytaniami a biedny burmistrz nie wie jak odpowiadać.
      I jeszcze zabronił Marii Staroście pisania na ten temat. Bo Maria pisała zawsze
      dobrze o Tasarzu a tu upsss.... zdażyło jej się napisać nie to co trzeba:)
      Ale przecież nie można zabronić pisać dziennikarzom. Jeśli się zabrania to może
      to oznaczać tylko jedno- Tasarz ma grzeszki na sumieniu.
      • mishel1 Re: Kolejne kłamstwa burmistrza 24.02.07, 11:36
        Moim skromnym zdaniem z calej tej sprawy robią sie troche z igły widły...
        zapewne burmistrz popełnił jednak błąd ale jak sie np czyta te pełne
        nieukrywanej nienawisci posty na forum pomorskiej to mam wrazenie ze ludzie tam
        piszacy z zasady go nie znoszą...wogole czasami mam wrazenie ze pisze tam 1
        góra 2 osoby wystepujace pod roznymi nickami.. styl tych wypowiedzi jest
        poprostu identyczny. No ale moze sie myle.
        • rafas84 Re: Kolejne kłamstwa burmistrza 24.02.07, 12:41
          Czytałem ten wczorajszy artykuł w "Nowościach". Sipak stawia mocne zarzuty pod
          adresem burmistrza. Najciekawsze jest to, ze obaj są pewni swojej wersji -
          Tasarz powołał komisję do badania nieprawidłowosci w strazy miejskiej, z kolei
          gdyby okazało się, ze Sipak kłamie, to odpowiedziałby za fałszowanie kart
          wyjazdów służbowych.
          Ja jestem w tej sprawie po stronie byłego komendanta. Na niekorzyść burmistrza
          przemawia fakt, ze nałożył blokadę informacyjną na Marię Starostę, która
          napisała o sprawie jakis czas temu. Wygląda więc na to, ze o panu Tasarzu można
          pisać tylko dobrze albo wcale.
    • dawid7772 Re: Kolejne kłamstwa burmistrza 28.02.07, 22:35
      Wiedziałem że kiedyś Pan Roman Tasarz zacznie się gubić w tych swoich brudnych
      posunięciach- zaczęło się na straży miejskiej a zobaczymy na czym skończy...
      • rafas84 Re: Kolejne kłamstwa burmistrza 01.03.07, 09:51
        Pożyjemy, zobaczymy. Burmistrz ma jeszcze trzy lata do końca obecnej kadencji.
        Obawiam się, ze tez jeszcze nie raz nas "zaskoczy".
    • jerryone1 Re: Kolejne kłamstwa burmistrza 04.03.07, 01:19
      Moja babcia była w ORMO i nikt z tego afery nie robi. Czy wy ludzie na głowy
      poupadaliście?? Zachowujecie się gorzej niż żałosne KACZORY!!! zastanówcie się
      trochę, bo jeszcze troche to Zamek wyburzycie, bo tam krzyżacy mieszkali... To
      co piszecie jest głupie jak szczury piwniczne z Baśniowej(jak można się na
      miasto wybrać w różowej koszulce??).pozdrawiam wszystkich, którzy nie myślą o
      przyszłości miasta tylko zachowują się jak stado otumanionych owiec!
      • rafas84 Re: Kolejne kłamstwa burmistrza 04.03.07, 13:41
        Dzięki za pozdrowienia:P
        Mi nie podoba się to, ze koleś był w ZOMO, a jeszcze bardziej to, ze dostał
        pracę po znajomości.Wszystko na to wskazuje, skoro dziennikarka, która napisała
        o tym artykuł, została teraz odcięta od informacji. Piszac to myślę o
        przyszłości mojego miasteczka, bo nie chce, zeby panowały tu jakies dziwne
        układy, które obecny burmistrz obiecał zlikwidować:/ I tak powiem!
        • jerryone1 Re: Kolejne kłamstwa burmistrza 06.03.07, 13:25
          Myślisz, że jak ktoś inny przyjdzie na jego miejsce to nie będzie układów??nie
          sądzę...Poza tym każdy ze starej "kadry policyjnej" musiał przejść przez tego
          typu organizację. Mentalność Polaków nigdy się nie zmieni...potrafią tylko
          wyciągać brudy z przeszłości zamiast zająć się przyszłością.
          • rafas84 Re: Kolejne kłamstwa burmistrza 07.03.07, 16:51
            Myślę, ze gdyby nowy komendant został wyłoniony na podstawie jakiegoś
            merytorycznego konkursu, a nie na podstawie bliskiej znajomości z obecnym
            Komendantem Policji, to lepiej by to wyglądało.
            Zgadzam się z Tobą, jerryone1, że należy przede wszystkim myśleć o przyszłości,
            żeby iśc do przodu. Jednak według mnie o przeszłości nie należy całkiem
            zapominać (nie chodzi mi o takie kopanie brudów, jak czynią to nasze obecne
            władze centralne, ale o to, zeby nie zapominać o pewnych oczywistych faktach).
            Gwoli ścisłości, nie każdy policjant ze, jak to określiłeś, starej kadry, musiał
            przejść przez ZOMO, to były oddziały tylko dla "wybrańców".
    • marcin1444 Re: Kolejne kłamstwa burmistrza 05.03.07, 18:10
      do jeryone1 zostaw swoja babcie w spokoju- z niej nikt nie chciał zrobić
      komandanta:)
      A poważnie to już nie chodzi o to, że ktos był w zomo- Tasarz i tak zrobił co
      chciał mając wszystkich w d**** mianując Milewskiego komendantem. Chodzi o to,
      że sie facet zgubił i nieuchronnie zmierza ku kłamstwu.
      Wczoraj na kablówce się głupio tłumaczył z całej sytuacji- po prostu śmiech i
      jeszcze raz śmiech!!!!! Widac, że sumienie go męczy- twierdzi , że zycie
      prywatne Milewskiego go nie obchodzi, a czepia się życia Sipaka. Jednym słowem
      zaprzecza sam sobie. Chłop sobie nie radzi z sytuacją, skoro tak gesto się
      tłumaczy. Poza tym chciałbym zwrócić uwagę na fakt, że ktoś usówa komentarze z
      forum ''Pomorskiej''.
      Prawdą równiez jest fakt, że Tasarz zabronił pracownikom urzedu miasta
      udzielania wywiadów i rozmowy z dziennikarzami-również z panią Marią
      Starostą.Czekajmy na dalszy rozwój wydarzeń...
      • jerryone1 Re: Kolejne kłamstwa burmistrza 06.03.07, 13:31
        skoro chłopina się gubi to niech zrezygnuje ze stanowiska...prawde mówiąc, to
        cała ta sytuacja jest dziwna. W swoim pierwszym poscie bardziej na mysli
        miałem, że ludzi nie należy postrzegać oczami "przeszlości". A jeśli koles
        nadal nie może się połapać to niech odpuści.
    • ankafanka Re: Kolejne kłamstwa burmistrza 05.03.07, 18:35
      Właśnie zerknęłam na forum pomorskiej i rzeczywiści jest coś o usuniętym
      komentarzu i zgadzam się też z ty, że aby komentarz pomorska usunęła to musiał
      to ktoś zgłosić bo nie wieżę, że ktoś z pomorskiej zagląda na forum GD.
      • patrycja-144 Re: Kolejne kłamstwa burmistrza 05.03.07, 19:19
        Pani Karolina Rokitnicka zaglada na forum gazety pomorskiej. Nawet się raz tam
        wypowiedziała podpisujac imieniem i nazwiskiem. Ja nie chce się wypowiadać NA
        RAZIE odnośnie całej sytuacji- w moim przypadku sąd roztrzygnie kto ma racje.
        • mishel1 Re: Kolejne kłamstwa burmistrza 10.03.07, 12:51
          żle mi sie robi jak czytam ciale posty o tym komendancie z ZOMO... mam nadzieje
          ze to forum nie zamieni sie podobnie jak forum pomorskiej w rynsztok obelg na
          burmistrza..
          • wojt683 Re: Kolejne kłamstwa burmistrza 10.03.07, 15:07
            Oczywiscie nie podoba mi sie to, ze ten czlowiek byl w ZOMO, ale nie chce go od
            razu przekreslac. Byc moze facet da sobie rade i praca strazy ulegnie pozytywnej
            zmianie. Nie moge tez stwierdzic, ze Milewski zostal zatrudniony po znajomosci,
            bo skad mam to wiedziec? Z gazet:P?? Wiadomo w kazdej gminie, malej czy duzej,
            ludzie na wyzszych stanowskach sie znaja. I to ze Tasarz zna sie ze Stramkiem,
            czy kims jeszcze innym to nic nadzwyczajnego i nic zlego. A jezeli ktos ma
            jakies dowody winy to niech najpierw pojdzie do prokuratury, a potem pisze na
            forach. Bo jak narazie sa to wylacznie pomowienia - zwykle ploty i nic wiecej.
            Nie jestem oczywiscie jakims sympatykiem Tasarza, choc twierdze, ze w czasie
            poprzedniej kadencji burmistrz i poprzednia rada duzo zrobili.
            • rafas84 Re: Kolejne kłamstwa burmistrza 10.03.07, 19:12
              We wczorajszym wydaniu "Nowości" (w głównej części) opublikowano list
              burmistrza, w którym napisał m.in., że złożył doniesienie do prokuratury na p.
              Sipaka, że ten fałszował dokumentację Straży Miejskiej. Tak więc albo udowodni
              Sipakowi "mataczenie", albo strzeli sobie samobója, w każdym razie sprawa
              niedługo powinna być ostatecznie wyjaśniona.
    • pawellewanda Opinia anulowana 14.03.07, 11:08
      Prawdopodobnie wczoraj albo przed wczoraj Komenda Główna Policji anulowała tą
      opinię negatywną,na którą powołał sie burmistrz kiedy odwoływał Sipaka z
      funkcji komendanta straży. Opinie uznano za bezpodstawą.

• rafas84 Re: Opinia anulowana 14.03.07, 12:10
        Powoli cała ta sprawa się krystalizuje. Ciekawe, na jakie argumenty będzie się
        teraz powoływał burmisztrz? Jeden poważny właśnie mu odpadł.
        • marcin1444 Re: Opinia anulowana 14.03.07, 12:51
          rafas84 masz racje. Dodam tylko , że Tasarzowi była ta opinia na ręke i sam o
          nią wystąpił- a na kablówce się tego wypierał.No ale nie wszyscy są w temacie i
          nie wiedzą dokładnie jak sprawy się mają. Ja obserwuję całą sytuację i muszę
          przyznać, ze Tasarz chyba powoli zaczyna mieć problem.
          • rafas84 Re: Opinia anulowana 14.03.07, 14:41
            Zobaczymy jeszcze, co ustali Prokuratura Rejonowa w sprawie fałszowania
            dokumentacji Straży Miejskiej. To prawda, że nasz burmistrz może mieć niezły
            problem, ale według mnie sytuacja wygląda tak, że sam sobie nawarzył tego piwa.
            Zapowiada się ciekawy finał tej afery.
            • pawellewanda Re: Opinia anulowana 14.03.07, 16:12
              Na razie to Tasarz tylko mówi, że sprawę fauszowania dokumentacji oddał do
              prokuratury a nic takiego nie miało miejsca.Dziwie się, że juz tak głosno o tym
              mówił w kablówce skoro nic tak naprawde w tym kierunku nie zrobił.To jet takie
              mydlenie nam oczu:/ Zresztą jeśli juz do tego dojdzie to dokumenty były
              fauszowane przecież na jego polecenie. Normalnie jaja jak berety.
              • diesel69 Re: Opinia anulowana 16.03.07, 19:35
                Tak, czytałem ostatnio pomorską i w artykule 100 dni burmistrza pani Rokitnicka
                pyta wprost czy w związku ze zmianami w UM jakaś sprawa znajdzie swój finał w
                Sądzie? A pan Burmistrz odpowiada na to, że nic takiego nie będzie miało miejsca.
                No i wychodzi na to, że głośno się zwolnionemu komendantowi odgrażał, że oddaje
                sprawę do prokuratora, ludzi otumanił jaki to on sprawiedliwy, a tak naprawdę
                nic z tym nie robi, no bo kto sam zakładałby sobie pętle na szyje? Przecież
                doskonale wie,że wszystko co zostało głośno powiedziane przez byłego komendanta
                na odchodne to prawda, więc po co się samemu zatapiać? Pozdrawiam
                • marcin1444 Re: Opinia anulowana 16.03.07, 19:47
                  On (Tasarz)podawał informacje o prokuratorze tylko po to, żeby ludzie
                  to ''łykneli''.
                  Podejrzewam, że gdyby burmistrz rzeczywiście podał Sipaka do sądu to Sipak by
                  mu udowodnił kłamstwa, dlatego do tej pory tego nie robi. A ''Pomorska'' jak
                  zawsze pisze to co burmistrz chce żeby pisano. Artykuły pani Rokitnickiej są
                  tak przesłodzone, że aż mdli- zero obiektywizmu. Zobaczymy co dalej bedzie się
                  działo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka