Dodaj do ulubionych

Pediatrzy w Toruniu

13.06.07, 14:01
Witam,
Chciałabym porozmawiać o pediatrach , czy polecacie jakiegos? który nie
wywarł na Was dobrego wrażenia? Mam 16 mies. córcię więc jest to dla mnie
temat na czasie. Ja soobiście polecam dr. Sielatycką - Chojnę - bardzo miła,
ma podejście do dzieci, słucha, szczegółowo bada. Słyszałam też wiele dobrego
o dr Łysek. Natomiast z własnych doświadczeń nie polecam dr Wilkans. Nerwowa
atmosfera, głupie uwagi, babka była często niemiła, moje dziecko zawsze
płakało. Typowo książkowe podejście, zero życiowego spojrzenia, dziwiła się
że dziecko na roczek i jeszcze nie chodzi jak i tak większosc dzieci zaczyna
chodzić w 13 mies ,a skala jest szeroka.
Obserwuj wątek
    • edyta785 Re: Pediatrzy w Toruniu 13.06.07, 20:45
      My chodzimy do dr.Tucholskiej z NASZEGO LEKARZA.Do tej pory jestem
      zadowolona,ale moj synek(2,5 roku) nigdy powazniej nie zachorowal,jak mocne
      przeziebinie,no i mamy alergie.lekarka do poki to nie konieczne nie spieszy sie
      z podaniem antybiotyku ,a to akurat nam bardzo odpowiada.Duzo homeopatii, ale
      bez przesady.poza tym bardzo mila, kontaktowa osoba.
      • izu7 Re: Pediatrzy w Toruniu 13.06.07, 22:12
        Taaaaaaaaak...Pediatrzy z Citomedu sa wogóle fantastyczni, najczęściej
        weychodzi im ..złe stawianie diagnoz. Nie polecam żadnej! Wszystkie lecą "tą
        samą szkołą". Citomed ratuje tylko to, że działają całodobowo...Szkoda słów.
        • mariuscho Re: Pediatrzy w Toruniu 15.06.07, 09:49
          niezły temat, szczególnie, że za dwa i pół tygodnia sprowadzamy się z małżonką do torunia, ale oprócz podawania samych nazwisk pediatrów podawajcie też przychdnie. :-)
        • anetaimisiak Re: Pediatrzy w Toruniu 15.06.07, 10:20
          BARDZO CHEALE SOBIE DR.D.PRZYBYŁ, PRZYCH. NA BAŻYŃSKICH.
          • aniusia31 Re: Pediatrzy w Toruniu 15.06.07, 18:04
            Osobiście polecam pediatrów drChodakowska i dr Pokorniecka obie pracuja w
            szpitalu na Bielanach w Toruniu przemiłe zawsze wysłuchaja doradza.Mieszkam 40km
            od Torunia niedawno sie przeprowadziłam ale nie zminie lekarza za nic.
            • karusia29 Re: Pediatrzy w Toruniu 16.06.07, 20:45
              Panią dr Chodakowską bardzo sobie chwalę, konkretna i życiowo podchodzi do
              sprawy a to najważniejsze, przyjmuje na bielanach w poradni laktacyjnej.
              W Citomedzie gdzie chodzimy byliśmy u dr Wilkans, może chce dobrze, ma wiedzę
              ale niestety nie umie słuchać, jest nerwowa, rzuca aroganckie uwagi, nie
              polecam, kiedyś byliśmy u Pani Dębińskiej - tragedia, o dr Łysek słyszałam
              natomiast same pozytywy, w dodatku jest alergologeim.Bardzo miłe wrażenie
              wywarł na mnie zespół lekarzy w Szpitalu Dziecięcym na Oddziale dzieci 1-3,
              naprawde super miłe, kompetentne osoby, Pani Sabina Wójcik która jest
              ordynatorem =przemiła , szanująca innych osoba w dodatku super kompetenta.
              • mariuscho Re: Pediatrzy w Toruniu 18.06.07, 01:18
                a kto coś wie na temat tych pań z przychodni citomed przy ul. lubickiej:
                Elżbieta Silkowska

Ewa Pieśniarska-Hajduk

Sława Zbucka

Ewa Zbucka

lub przy rakowicza:
                Wiesława Grochal-Maleńczyk

Ewa Jagodzińska
                • mirekl1202 Re: Pediatrzy w Toruniu 24.06.07, 23:18
                  witam,

mam trojke maluchow (najstarsze 8 lat, najmlodsze 1,5 roku) wiec moj glos
                  powinien byc miarodajny - mialem okazje spotkac roznych lekarzy pediatrow.
                  odniose sie do tego, co pisaliscie:

dr Lysek - przereklamowana. chodzilismy "na kase" i prywatnie - wiec widzialem
                  jak traktuje jednych i drugich. ludzie garna sie do Niej - bo to zona prezesa
                  Cito - przez to sa problemy z dostaniem sie do Niej. Dajcie sobie z Nia spokoj,
                  tym bardziej, ze jako pediatra przyjmuje jedynie 1 x w tygodniu.

dr Debinska - generalnie mam o Niej taka opinie, jaka napisaliscie o dr
                  Wilkans. Wychodzi z zalozenia, ze do Niej przychodzi sie z dzieckiem, jak
                  naprawde jest chore - nie zas jak tylko lekko zakaszle. Nie mniej - zna sie na
                  tym, co robi.

dr Malenczyk (na Rakowicza) - jest ok. Chodzilismy do Niej , gdy mieszkalismy
                  na Rubinkowie. Fajna babka.

dr Wilkans - bajki piszecie o Niej mosci Panstwo. Naprawde fajna babka. Chce
                  dobrze, wie co mowi. Zawsze mozna zadzwonic i pogadac. Jest swietnym diagosta,
                  ma dobre wyczucie (to opinia Zony). Kiedys tez wydawala mi sie moze
                  zbyt 'stanowcza' czy 'na dystans', to jednak byly pozory. Kazdy ma prawo miec
                  swoje dobre i zle dni - pamietajcie, ze ma dyzury codziennie - wiec jak
                  traficie do Niej o 14.00 - to moze byc przemeczona. Aaa, dr Wilkans zostala nam
                  polecona przez dr Lysek (kiedy ta przechodzila do alergologow).

Podsumowujac - polecam dr Wilkans.
                  Nie wierzcie w inne bajki.

Pozdrawiam serdecznie,
                  • karusia29 Re: Pediatrzy w Toruniu 25.06.07, 11:25
                    mirek - nie podważam wiedzy pediatrów bo się po prostu nie znam na medycynie,
                    to co mogę ocenić to sposób prowadzenia rozmowy, byliśmy razem z męzem i
                    odnieśliśmy za każdym razem to samo wrażenie, byc może chodzi o przemęczenie,
                    byc może o frustracje z powodu małych zarobków, nie wiem, po prostu źle mi się
                    z tą panią rozmawiało i tyle, pewnie jakbym wybrała prywatna wizyte byłoby
                    inaczej,
                    • zaczarowana_polana Re: Pediatrzy w Toruniu 25.06.07, 16:10
                      Witam, do dr Wilkans chodzę z 4 dzieci już od 8 lat. Rozsądna, uważna, miła.
                      Bardzo dokładnie bada dzieci, szuka indywidualnych rozwiązań. Jestem
                      przekonana, że dzięki niej dzieciaki od lat nie przyjmowały antybiotyków. Mam
                      do niej pełne zaufanie i z czystym sumieniem mogę ją polecić.
                • fheng1 Re: Pediatrzy w Toruniu 27.06.07, 01:36
                  dr Silkowska- TAK!!!! Wielkie tak! Ona jedna nam dzieciaka z alergii
                  wyprowadziła! I 5+ za rzetelność!
    • karusia29 Re: Pediatrzy w Toruniu 03.07.07, 13:30
      podnosze:)
      • mariuscho Re: Pediatrzy w Toruniu 03.07.07, 19:59
        już się sprowadziliśmy :-) do torunia i teraz rozglądamy się za przychodnią i
        lekarzem dla kacpra. może ktoś zna dobrego lekarza na 3 rubinkowie? a może ktoś
        się wypowie na temat: "pediatrzy

Karolina Gutkowska

Helena Modrzewska-Musioł"
        citomed przy ulicy kosynierów kościuszkowskich.
        pozdrawiam już jako torunianin :-)

• marcelinka007 Re: Pediatrzy w Toruniu 05.07.07, 08:06
      Mam troje małych dzieci. Wszystkie leczę u Pani dr Marii Dąbrowskiej w
      Akademickiej Przychodni Lekarskiej. Polecam tę Panią z wielu powodów, m.in.
      fachowości, super podejścia do dzieci, doskonały diagnosta. Ta Pani przez wiele
      lat pracowała w Szpitalu Dziecięcym. Oprócz niej przyjmuje Pani dr Szampan -
      pediatra i specjalista chorób zakaźnych. Obie zawsze maja czas dla dziecka.
      Super - POLECAM!!! Wielodzietna Matka
    • lovelas111 citomed nigdy więcej 21.11.13, 11:40
      nie cieszył bym się z powodu że dzieci nie dostają antybiotyków co za głupia moda na choroby wirusowe, citomed o mało co nie wepchnął mi dziecka w sepse. Cały czas pseudopediatrzy mówili że dziecko ma wirusa i dlatego gorączkuje 3 wizyty + 2razy pogotowie i cały czas to samo, na własną rękę załatwiłem antybiotyk troche ustało ale był za słaby. Pojechaliśmy do szpitala dziecięcego tam zrobili mu crt i wyszło silne skażenie bakteryjne, lekarka mówiła że dobrze że podaliśmy mu amoksycyline bo mogło by dziecko dostać sepsy ( amoksycylina troche zadziałała) okazało się że miał meningokoki. Mam nauczkę zawsze jak dziecko zaczyna gorączkować będę mu robił najpierw badania na obecność białka crt i wymaz a potem leczenie a nie w ciemno lekarz określa infekcje
    • krysia_meler Re: Pediatrzy w Toruniu 28.11.13, 14:15
      A co powiecie o Matyldzie Kramkowskiej z przychodni "Podgórz", wiem, że przyjmuje też w szpitalu.
    • mario737 Re: Pediatrzy w Toruniu 24.01.14, 21:24
      Ja ze swojej strony mogę polecić Panią dr Bach. Przyjmuje w przychodni na Filtrowej. To prawdziwy lekarz z powołania. Ma cierpliwość do małych pacjentów, kiedy trzeba daje skierowania na dalsze badania i nie przesadza z antybiotykami.
    • pocket.size Re: Pediatrzy w Toruniu 28.01.14, 20:16
      Witam,

dołączę się do pytania, czy ktoś miał do czynienia z przychodnia na ul. Fredry na Bydgoskim Przedmieściu? Przyjmują tam dwie "pedriatrki" :) - dr Ziółkowska i Płocka. Jest to przychodnia najbliżej mojego miejsca zamieszkania i nie ukrywam, że kusi, chociaż lekarek nie znam...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka