slavik222 23.06.07, 21:31 Beneficjenci-Balcerowicz i bankruci z UW.... Kali ukraść to dobrze.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
felippee Re: Prof. Filar: Beneficjenci sułtańskich odpraw 23.06.07, 23:06 slavik222, wez pigulke, stan sie pogarsza... Odpowiedz Link Zgłoś
temida3 Re: Prof. Filar: Beneficjenci sułtańskich odpraw 24.06.07, 15:51 Tobie przydałaby się pigułka na przywrócenie pamięci: oto i ona -a'propos -czy wiecie coś o " terminie ważności"(...)? <<<serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,3043377.html Odpowiedz Link Zgłoś
b3ut Re: Prof. Filar: Beneficjenci sułtańskich odpraw 24.06.07, 16:16 temida3 napisał: wklej coś o FOZZie lub telegrafie... Odpowiedz Link Zgłoś
temida3 Re: Prof. Filar: Beneficjenci sułtańskich odpraw 24.06.07, 16:36 Nie oceniam P-FOZZU-jako "poletka Kaczyńśkich"( zapytasz co ja sądzę? Wiem- byłem od lata '90 r w P.C. i znbam tamtą skalę problemów finansowych nasZej ubozutkiej partii!). To była próba " wmanewrowania Ich" w tajną sieć , która działa na zasadzie" grzędy i kur..."(...). Mogę -jednak zaspokoić Twoja ciekawośc takim regionalnym casusem układów(...) -" ukladem z Borów Tucholskich"(...)! Odpowiedz Link Zgłoś
b3ut Re: Prof. Filar: Beneficjenci sułtańskich odpraw 24.06.07, 16:55 >Wiem- > byłem od lata '90 r w P.C. Kasa ciągnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
temida3 Re: Prof. Filar: Beneficjenci sułtańskich odpraw 24.06.07, 16:58 Tym razem bez zawoalowania- Łżesz- jak " bury borsuk"! Odpowiedz Link Zgłoś
b3ut Re: Prof. Filar: Beneficjenci sułtańskich odpraw 24.06.07, 20:18 a ty wyglądasz jak małpa w czerwnym :) Odpowiedz Link Zgłoś
antysoc Psorek Filar 23.06.07, 23:37 Filar wali jak zawsze w sedno sprawy: jak UD-UW-Platforma ukraśc to dobrze. A jak PiS ukraść to źle! To w kręgach naukowych tzw. logika Kalego/Balcerowicza/Filara. A może by tak po prostu odpędzić polityczną bandę od koryta i sprywatyzować sektor "publiczny". Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Psorek Filar 24.06.07, 01:14 Wyjatkowo dobry artykul. Popsulo go jednak niepotrzebne rozczulanie sie nad lekarzami - bo u nich zimy nie bylo, nie ma i nie bedzie. Gdyby w miejsce lekarzy umiescil pielegniarki, to byloby niezle. Odpowiedz Link Zgłoś
temida3 Re: Psorek Filar 24.06.07, 07:07 Drogi wet3, zawsze piszesz do rzeczy. Tym razem wyszło Ci tylko zdanie podrzędne-" to byłoby nieźle". Pan Profesor raczy żarcić sobie z pokolenia, które odsunęło(... co jo godom, co jo godom...)chciało odsunąć od koryt tych, co to przez 45 lat nie tylko przestawiali " z posad bryłę"- naszą polską(...). Pan Profesor zajął pozycję beneficjentalną-więc w swoim stylu nie dba o tych, którzy jak np.( wybaczcie ,że użyję kolejnejnego przykładu z mojej " dictum acerbum") -piszący " zniszczony w sposób metodyczny przez wszechobecny układ paliwowych macek"( od 2,5 roku zamknał stację paliw...)-nie znalazł "Patronów państwa prawa"(...). Czy Pan Profesor wie dlaczego?(*) PS Polecam Panu Profesorowi pracownika GW , dziennikarza K.D...., który poznał dziwne metody sledztw( nie tylko w mojej sprawie..., casus 150 umorzonycg spraw w ok. Włocławka nie jest wyjatkowym " drugim dnem". Jest "dzieckiem" tzw niezaglądania do "układowych sieci psiznesmenskich", przez stróżów prawa. Zapewniam Pana Profesora, ze w tej materii- metodycznej wszechobecnej metodzie " wstawiania furtek"-pańscy koledzy(...) osiagnęli poziom wyjatkowo..., 1/ łajdacki i wspomagający w jakims celu(...) 2/ lub frywolno-nieświadomy, który wystawia im także OCENĘ NIEDOSTATECZNĄ Z DZIEDZINY DBAŁOSCI O PAŃSTWO-O SPOŁECZNY INTERES"(SIC!). Może przykłąd Panu przedłozyć? Proszę bardzo- jeden z tych co to nie tylko wspomagał w " dojeniu budżetu państwa", ale stworzył sieć o wyjatkowej "łajdackiej twarzy-twarzach": ...<(Dz. U. Nr 119 z dnia 28 grudnia 2000 r. - poz. 1259 Dz. U. Nr 29 z dnia 6 kwietnia 2001 r poz. 324 - od 12.04.01, Nr 126 poz. 1388 - od 31.10.01, Nr 135 poz. 1520 - od 10.12.2001 § 29. 1. W okresie do dnia 31 grudnia 2001 r. zwalnia się od podatku akcyzowego sprzedaż: >5) oleju napędowego i opałowego, dokonywaną przez producenta tego paliwa na zamówienie: a)Polskiego Koncernu Naftowego "Orlen" S.A., b) BGM Petrotrade Poland sp. z o.o., c) Przedsiębiorstwa Usług Morskich "SHIP-SERVICE" S.A., d) Porta Baltic Service S.A., z przeznaczeniem na zaopatrzenie podmiotów posiadających środki transportu morskiego oraz armatorów rybołówstwa morskiego, w celu zużycia do napędu silników środków transportu morskiego lub jednostek rybołówstwa morskiego tych podmiotów, 2. Zwolnienie, o którym mowa w ust. 1 pkt 4-7, ma zastosowanie w przypadku, gdy do zamówienia zostanie załączone oświadczenie stwierdzające, że zakupione paliwa zostaną zużyte do celów uprawniających zastosowanie zwolnienia podatkowego. 3. Zwolnienie, o którym mowa w ust. 1 pkt 4 i 5, stosuje się również w przypadku importu paliwa lotniczego, paliwa do silników turbospalinowych, oleju napędowego i opałowego, importowanego bezpośrednio przez wymienione podmioty lub na ich pisemne zamówienie; przepis ust. 2 stosuje się odpowiednio. Zapytacie co to ma do rzeczy...? Odpowiem -w rzeczy samej jest to rzecz o meritum- o genezie " UKŁADÓW"(!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
rotepirat Pan Filar kocha plotki 25.06.07, 18:05 Pan filar pisał: > ....nie mam zwyczaju zaglądać nikomu do kieszeni Nie ma zwyczaju zaglądać tylko, że zagląda. I to jest cały Filar Odpowiedz Link Zgłoś
jolanttak Prof. Filar: Beneficjentem sułtańskich odpraw ?? 11.07.07, 21:32 Prof. Filar: Beneficjentem sułtańskich odpraw ?? Odpowiedz Link Zgłoś