Dodaj do ulubionych

Prof. Filar: Beneficjenci sułtańskich odpraw

23.06.07, 21:31
Beneficjenci-Balcerowicz i bankruci z UW....
Kali ukraść to dobrze....
Obserwuj wątek
    • felippee Re: Prof. Filar: Beneficjenci sułtańskich odpraw 23.06.07, 23:06
      slavik222, wez pigulke, stan sie pogarsza...
      • temida3 Re: Prof. Filar: Beneficjenci sułtańskich odpraw 24.06.07, 15:51
        Tobie przydałaby się pigułka na przywrócenie pamięci:
        oto i ona -a'propos -czy wiecie coś o " terminie ważności"(...)?
        <<<serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,3043377.html
        • b3ut Re: Prof. Filar: Beneficjenci sułtańskich odpraw 24.06.07, 16:16
          temida3 napisał:

wklej coś o FOZZie lub telegrafie...
          • temida3 Re: Prof. Filar: Beneficjenci sułtańskich odpraw 24.06.07, 16:36
            Nie oceniam P-FOZZU-jako "poletka Kaczyńśkich"( zapytasz co ja sądzę? Wiem-
            byłem od lata '90 r w P.C. i znbam tamtą skalę problemów finansowych nasZej
            ubozutkiej partii!). To była próba " wmanewrowania Ich" w tajną sieć , która
            działa na zasadzie" grzędy i kur..."(...).
            Mogę -jednak zaspokoić Twoja ciekawośc takim regionalnym casusem układów(...)
            -" ukladem z Borów Tucholskich"(...)!
            • b3ut Re: Prof. Filar: Beneficjenci sułtańskich odpraw 24.06.07, 16:55
              >Wiem-
              > byłem od lata '90 r w P.C.

Kasa ciągnie :)
              • temida3 Re: Prof. Filar: Beneficjenci sułtańskich odpraw 24.06.07, 16:58
                Tym razem bez zawoalowania- Łżesz- jak " bury borsuk"!
                • b3ut Re: Prof. Filar: Beneficjenci sułtańskich odpraw 24.06.07, 20:18
                  a ty wyglądasz jak małpa w czerwnym :)
    • antysoc Psorek Filar 23.06.07, 23:37
      Filar wali jak zawsze w sedno sprawy: jak UD-UW-Platforma ukraśc to dobrze. A
      jak PiS ukraść to źle! To w kręgach naukowych tzw. logika
      Kalego/Balcerowicza/Filara. A może by tak po prostu odpędzić polityczną bandę od
      koryta i sprywatyzować sektor "publiczny".
      • wet3 Re: Psorek Filar 24.06.07, 01:14
        Wyjatkowo dobry artykul. Popsulo go jednak niepotrzebne rozczulanie sie nad
        lekarzami - bo u nich zimy nie bylo, nie ma i nie bedzie. Gdyby w miejsce
        lekarzy umiescil pielegniarki, to byloby niezle.
        • temida3 Re: Psorek Filar 24.06.07, 07:07
          Drogi wet3, zawsze piszesz do rzeczy.
          Tym razem wyszło Ci tylko zdanie podrzędne-" to byłoby nieźle".

Pan Profesor raczy żarcić sobie z pokolenia, które odsunęło(... co jo godom,
          co jo godom...)chciało odsunąć od koryt tych, co to przez 45 lat nie tylko
          przestawiali " z posad bryłę"- naszą polską(...).
          Pan Profesor zajął pozycję beneficjentalną-więc w swoim stylu nie dba o tych,
          którzy jak np.( wybaczcie ,że użyję kolejnejnego przykładu z mojej " dictum
          acerbum") -piszący " zniszczony w sposób metodyczny przez wszechobecny układ
          paliwowych macek"( od 2,5 roku zamknał stację paliw...)-nie znalazł "Patronów
          państwa prawa"(...).
          Czy Pan Profesor wie dlaczego?(*)
          PS
          Polecam Panu Profesorowi pracownika GW , dziennikarza K.D...., który poznał
          dziwne metody sledztw( nie tylko w mojej sprawie..., casus 150 umorzonycg spraw
          w ok. Włocławka nie jest wyjatkowym " drugim dnem". Jest "dzieckiem" tzw
          niezaglądania do "układowych sieci psiznesmenskich", przez stróżów prawa.
          Zapewniam Pana Profesora, ze w tej materii- metodycznej wszechobecnej
          metodzie " wstawiania furtek"-pańscy koledzy(...) osiagnęli poziom
          wyjatkowo...,
          1/ łajdacki i wspomagający w jakims celu(...)
          2/ lub frywolno-nieświadomy, który wystawia im także OCENĘ NIEDOSTATECZNĄ Z
          DZIEDZINY DBAŁOSCI O PAŃSTWO-O SPOŁECZNY INTERES"(SIC!).
          Może przykłąd Panu przedłozyć?
          Proszę bardzo- jeden z tych co to nie tylko wspomagał w " dojeniu budżetu
          państwa", ale stworzył sieć o wyjatkowej "łajdackiej twarzy-twarzach":
          ...<(Dz. U. Nr 119 z dnia 28 grudnia 2000 r. - poz. 1259 Dz. U. Nr 29 z dnia 6
          kwietnia 2001 r poz. 324 - od 12.04.01, Nr 126 poz. 1388 - od 31.10.01, Nr 135
          poz. 1520 - od 10.12.2001

§ 29. 1. W okresie do dnia 31 grudnia 2001 r. zwalnia się od podatku akcyzowego
          sprzedaż:
          >5) oleju napędowego i opałowego, dokonywaną przez producenta tego paliwa na
          zamówienie:
          a)Polskiego Koncernu Naftowego "Orlen" S.A.,
          b) BGM Petrotrade Poland sp. z o.o.,
          c) Przedsiębiorstwa Usług Morskich "SHIP-SERVICE" S.A.,
          d) Porta Baltic Service S.A.,

z przeznaczeniem na zaopatrzenie podmiotów posiadających środki transportu
          morskiego oraz armatorów rybołówstwa morskiego, w celu zużycia do napędu
          silników środków transportu morskiego lub jednostek rybołówstwa morskiego tych
          podmiotów,
          2. Zwolnienie, o którym mowa w ust. 1 pkt 4-7, ma zastosowanie w przypadku, gdy
          do zamówienia zostanie załączone oświadczenie stwierdzające, że zakupione
          paliwa zostaną zużyte do celów uprawniających zastosowanie zwolnienia
          podatkowego.
          3. Zwolnienie, o którym mowa w ust. 1 pkt 4 i 5, stosuje się również w
          przypadku importu paliwa lotniczego, paliwa do silników turbospalinowych, oleju
          napędowego i opałowego, importowanego bezpośrednio przez wymienione podmioty
          lub na ich pisemne zamówienie; przepis ust. 2 stosuje się odpowiednio.
          Zapytacie co to ma do rzeczy...? Odpowiem -w rzeczy samej jest to rzecz o
          meritum- o genezie " UKŁADÓW"(!!!)
    • rotepirat Pan Filar kocha plotki 25.06.07, 18:05
      Pan filar pisał:

> ....nie mam zwyczaju zaglądać nikomu do kieszeni

Nie ma zwyczaju zaglądać tylko, że zagląda.

I to jest cały Filar
    • jolanttak Prof. Filar: Beneficjentem sułtańskich odpraw ?? 11.07.07, 21:32
      Prof. Filar: Beneficjentem sułtańskich odpraw ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka