Dodaj do ulubionych

Tragedia na Auto Tuning Show

IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 23:07
trzeba nie miec wyobrazni, zeby organizowac taka impreze bez
zorganizowania odpowiedniej ochrony i zabezpieczen, a przede
wszystkim - pozwalajac na spozywanie czy sprzedaz alkoholu na
imprezie samochodowej!

trzeba miec gowno zamiast mozgu, zeby wsiadac po pijanemu do
samochodu (albo innej pseudo-tuningowanej mydelniczki) i narazac
zycie innych. jak komus sie spieszy na inny swiat - no problem,
ale niech nie zagraza innym...

generalnie: brawa dla organizatorow i policji... widac nie
dorosli do zajmowania sie imprezami tego kalibru.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek A ja jestem za ! IP: *.zachem.com.pl 30.06.03, 07:32
      .... niech się pozabijają w wydzielonych miejscach, będzie
      bezpieczniej na drogach
    • Gość: krotki Re: Tragedia na Auto Tuning Show IP: *.torun.mm.pl 30.06.03, 09:17
      Gość portalu: paco napisał(a):
      >
      > trzeba miec gowno zamiast mozgu, zeby wsiadac po pijanemu do
      > samochodu (albo innej pseudo-tuningowanej mydelniczki) i narazac
      > zycie innych. jak komus sie spieszy na inny swiat - no problem,
      > ale niech nie zagraza innym...
      >
      > generalnie: brawa dla organizatorow i policji... widac nie
      > dorosli do zajmowania sie imprezami tego kalibru.

nie rozumiem piszesz że policja nie dorosła do tego kalibru imprez a wcześniej piszesz że mieli do czynienia po prostu z idiotami - nie można zrozumiec kogo w końcu potępiasz -
      ja jestem za Markiem (poniżej) niech się pozabijaja wszyscsy co do jednego przecież po to by były takie wypadki przyjechali - widziałem ich na mieście wygoleni - bandyci zaczepiający ludzi , szalejący po ulicach Torunia ( pseudo Wartburg - mecedes - trąbiąc jechał od lotniska do miasta zganiajac ludzi na pobocze. Po prostu organizowac im te imprezy na poligonach!!! zdala od miast niech się tam zabijają!!
      Pozdrawiam
      • Gość: marta Re: Tragedia na Auto Tuning Show IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 30.06.03, 10:15
        Macie racje, ale co z ludzmi ktorzy znajduja przyjemnosc
        w "dopieszczaniu" swoich samochodow. Czy jest w tym cos
        nagannego? Czy nie moga miec mozliwosci wymiany doswiadczen,
        podpatrzenia innych, porywalizowania na zdrowych zasadch czy
        nawet przegadac na ten temat cala noc przy piwie? Czy trzeba
        wprowadzic prohibicje, pozamykac stadiony pilkarskie, zakazac
        korzystania z samochodow - bo zawsze znajdzie sie jakis idiota?
        Czy wine za wypadki nalezy zrzucic na wydajacych prawa jazdy,
        organizatorow meczu czy producentow alkoholu? Nie popadajmy w
        skrajnosci - nauczmy sie korzystac, jak na ludzi przystalo, z
        wszystkiego.
      • Gość: Xanti Re: Tragedia na Auto Tuning Show IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.03, 10:22
        Gość portalu: krotki napisał(a):

> Gość portalu: paco napisał(a):
        > >
        > > trzeba miec gowno zamiast mozgu, zeby wsiadac po pijanemu do
        > > samochodu (albo innej pseudo-tuningowanej mydelniczki) i narazac
        > > zycie innych. jak komus sie spieszy na inny swiat - no problem,
        > > ale niech nie zagraza innym...
        > >
        > > generalnie: brawa dla organizatorow i policji... widac nie
        > > dorosli do zajmowania sie imprezami tego kalibru.
        >
        >
        >
        > nie rozumiem piszesz że policja nie dorosła do tego kalibru imprez a
        wcześniej
        > piszesz że mieli do czynienia po prostu z idiotami - nie można zrozumiec kogo
        w
        > końcu potępiasz -
        > ja jestem za Markiem (poniżej) niech się pozabijaja wszyscsy co do jednego
        prze
        > cież po to by były takie wypadki przyjechali - widziałem ich na mieście
        wygole
        > ni - bandyci zaczepiający ludzi , szalejący po ulicach Torunia ( pseudo
        Wartbu
        > rg - mecedes - trąbiąc jechał od lotniska do miasta zganiajac ludzi na
        pobocze.
        > Po prostu organizowac im te imprezy na poligonach!!! zdala od miast niech
        się
        > tam zabijają!!
        > Pozdrawiam

To rozjadą żołnierzy.
    • Gość: Anion Co robią magistrat i policja? IP: *.ih.univ.szczecin.pl 30.06.03, 11:54
      W Polsce jest wiele nieużywanych lotnisk, gdzie mogą się
      zjeżdżać pijacy i wariaci. Dzięki naszemu magistratowi kilka
      razy do roku menele mają zjazd na toruńskim lotnisku i rozbijają
      się po mieście. Strach wyjść lub wyjechać ta Szosę Okrężną i
      ulicę Gagarina. Policja też w takie dni przymyka oko.
    • Gość: Lukas Re: Tragedia na Auto Tuning Show IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.03, 16:00
      Byłem tam w sobotę i widziałem co tam się działo naprawdę. Było
      mnóstwo (tysiące) niezłych samochodów, ludzi jeszcze więcej,
      dobra zabawa, muzyka, klimat tuningowo-piknikowy.
      Występy dj-ów, kapel, .....
      Naprawde wporzo imprezka

Ale i byli ludzie którzy znaleźli się tam chyba przypadkiem, bo
      nie byli w stanie poruszać się po terenie imprezy bez piwa w
      garści, czy też butelek wódki spożywanych z dachów swoich
      samochodów.
      Inni - pijani "pseudotuningowcy" - zatrzymywali wolno krążące
      alejkami samochody - zmuszając je siłą (trzymało nawet po 8-10
      kolesi z piwami w dłoniach) do przymusowego "palenia gumy", nie
      pytając nawet o zgodę. Wyglądąło to naprawdę żałośnie.

Nasuwa się tylko jedno pytanie: gdzie byli ochroniarze, a przede
      wszystkim POLOCJA, która jeździła przecież tuż obok, przyglądąła
      się wszystkim zdarzeniom naprawdę z bliska, a mimo to wogóle
      nie reagowała. Dopiero musiały wydarzyć się tragedie, by raczyli
      się wogóle zainteresować !!!!!!!!!!!

Gdyby nie te niemiłe incydenty, oraz niemiłe skutki następstwa
      spożywania alkoholu - imprezę mozna uznać za bardzo
      udaną ........
      • Gość: Jazon Re: Tragedia na Auto Tuning Show IP: *.torun.mm.pl 03.07.03, 12:55
        Nie wiem czy akurat policja ponosi tu winę, w końcu była to impreza zamknięta i
        zapewnienie bezpieczeństwa należało do organizatorów. Policja powinna była
        pilnowac ich jedynie poza terenem lotniska. Organizatorzy nie wywiązali się ze
        swojej roli i mam nadzieję że w przyszłym roku Toruń nie będzie już miejscem
        spędu wszelkiej maści półgłówków, którzy muszą leczyć swoje kompleksy
        pieszczeniem samochodów.
        • Gość: sasiad Re: Tragedia na Auto Tuning Show IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 03.07.03, 15:43
          Gość portalu: Jazon napisał(a):

> Nie wiem czy akurat policja ponosi tu winę, w końcu była to impreza
          zamknięta i
          >
          > zapewnienie bezpieczeństwa należało do organizatorów. Policja powinna była
          > pilnowac ich jedynie poza terenem lotniska. Organizatorzy nie wywiązali się
          ze
          > swojej roli i mam nadzieję że w przyszłym roku Toruń nie będzie już miejscem
          > spędu wszelkiej maści półgłówków, którzy muszą leczyć swoje kompleksy
          > pieszczeniem samochodów.

A czym ty leczysz swoje kompleksy? moze masz rybki? moze jestes modelarzem? a
          moze grasz w szachy, zeglujesz, chodujesz ptaki egzotyczne, malujesz,
          spiewasz? kiedy do Was dotrze ze to jest hobby jak kazde inne?
          • Gość: toja Re: Tragedia na Auto Tuning Show IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.03, 16:43
            Policja chyba nie jest do pilnowania zapijaczonych młokosów. Za całą winę
            powinien odpowiadać ORGANIZATOR. Wczoraj w telewizji był program na ten temat i
            najbardziej, ze wystkich podobała mi się (oj wyszły misie) dziennikarka. Hobby,
            jak hobby, trochę kosztowne. Moim hobby jest pies i nigdy nie podchodzę do
            niego pijany (a propos nie piję w takich ilościach aby się ześwinić)I co z
            tego, że koledzy skruszeli i wytrzeźwieli, kiedy było już za poźno. Przykro,
            mógł zyć.
            • Gość: sasiad Re: Tragedia na Auto Tuning Show IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 03.07.03, 17:18
              Gość portalu: toja napisał(a):

> Policja chyba nie jest do pilnowania zapijaczonych młokosów. Za całą winę
              > powinien odpowiadać ORGANIZATOR. Wczoraj w telewizji był program na ten
              temat i
              >
              > najbardziej, ze wystkich podobała mi się (oj wyszły misie) dziennikarka.
              Hobby,
              >
              > jak hobby, trochę kosztowne. Moim hobby jest pies i nigdy nie podchodzę do
              > niego pijany (a propos nie piję w takich ilościach aby się ześwinić)I co z
              > tego, że koledzy skruszeli i wytrzeźwieli, kiedy było już za poźno. Przykro,
              > mógł zyć.

no znowu.
              a ilu ludzi podchodzi do swoich psow w stanie wskazujacym? o ilu ludziach
              slyszales co to zgineli na drogach przez alkohol a nie byli fanami tuningu?
              wreszcie ile samochodow po tuningu (tym prawdziwym, nie chodzi mi o "worki na
              smieci" w szybach czy oklejone reflektory, swiatla i spojlery w maluchach)
              bralo udzial w wypadkach na ats2003? (odpowiedz na koncu postu) :)

ja tylko Was prosze, nie kojarzcie tuningu z alkoholem. to troche tak, jakby
              kazdy lekarz na dyzurze mial byc z zalozenia pijakiem (dzis kolejny smutny
              przypadek doktorka z 1.8 promila co to nie byl w stanie zrobic zastrzyku)
              na ats2003 pilo szpanerstwo i gowniarstwo, a nie tuning, ktore nigdy nie
              powinno sie tam znalezc, i w tym momencie powinien sie wykazac organizator.
              przeczytajcie sobie link na forum lowrider.pl jak goscie placza po skasowanym
              malibu, myslicie ze tacy ludzie wsiadaja pijani do samochodow? oni sie niczym
              od nas nie roznia jesli chodzi o ocene takiego postepowania, powiedzialbym
              nawet, ze potrafia byc bardziej radykalni, gdyz z samochodami maja wiecej
              wspolnego niz przecietny smiertelnik. sam mam duzo wspolnego z branza
              transportowa i wiem ze w niej nie ma dyskusji co do ilosci dopuszczalnych
              promili (im mniej tym lepiej, a najlepiej zero).

odpowiedz: jeden i to biernie (chodzi o forda malibu ktory stal w wyznaczonym
              przez organizatora miejscu, ogrodzony barierkami, bez pasazerow i kierowcy,
              ktory btw go zamknal i udal sie spac a samochod zostawil by go mozna bylo
              ogladac). reszta to samochody seryjne, bez przerobek. wiec nie powinniscie tak
              surowo sadzic "tuningowcow" za te wypadki bo spowodowali je nie oni a ich
              fani. ja cala te dyskusje na forum czytam wstawiajac, w miejscach gdzie
              rzucacie epitetami, "zwykly kierowca" zamiast "tuningowiec". tyle

pzdr
            • Gość: Xanti Re: Tragedia na Auto Tuning Show IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.03, 10:25
              Gość portalu: toja napisał(a):

> Policja chyba nie jest do pilnowania zapijaczonych młokosów. Za całą winę
              > powinien odpowiadać ORGANIZATOR. Wczoraj w telewizji był program na ten temat
              i
              >
              > najbardziej, ze wystkich podobała mi się (oj wyszły misie) dziennikarka.
              Hobby,
              >
              > jak hobby, trochę kosztowne. Moim hobby jest pies i nigdy nie podchodzę do
              > niego pijany (a propos nie piję w takich ilościach aby się ześwinić)I co z
              > tego, że koledzy skruszeli i wytrzeźwieli, kiedy było już za poźno. Przykro,
              > mógł zyć.

To od czego według ciebie jest policja - bo z przestępcami też im idzie nie
              najlepiej.
          • Gość: Jazon Re: Tragedia na Auto Tuning Show IP: *.torun.mm.pl 04.07.03, 13:12
            Moje kompleksy to moja sprawa- pomaga na nie seks:). Nie chciałem swoją
            wypowiedzią urazić odpowiedzialnych ludzi, którzy tuning traktują jak "hobby
            jak każde inne". Nie wydaje Ci się jednak że większość uczestników ATS to banda
            pijanych debili, którzy przyjechali tylko po to żeby popisywać się i robić
            zadymę? Tego typu zachowanie przekracza granicę hobby i staje się
            przestępstwem. Szokujące jest dla mnie że policja w 200-tysięcznym mieście nie
            miała środków by rozpędzić tą hołotę.
            • Gość: sasiad Re: Tragedia na Auto Tuning Show IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 04.07.03, 17:54
              Gość portalu: Jazon napisał(a):

> Moje kompleksy to moja sprawa- pomaga na nie seks:). Nie chciałem swoją
              > wypowiedzią urazić odpowiedzialnych ludzi, którzy tuning traktują jak "hobby
              > jak każde inne". Nie wydaje Ci się jednak że większość uczestników ATS to
              banda
              >
              > pijanych debili, którzy przyjechali tylko po to żeby popisywać się i robić
              > zadymę? Tego typu zachowanie przekracza granicę hobby i staje się
              > przestępstwem. Szokujące jest dla mnie że policja w 200-tysięcznym mieście
              nie
              > miała środków by rozpędzić tą hołotę.

nie ma sprawy. chodzi mi tylko o to, ze po takiej nagonce nie pojawia sie juz
              w Toruniu rozne cuda motoryzacyjne, jak np wspomniane malibu czy tez blisko
              300 konna alfa romeo 147 po tuningu w jednej z polskich fabryk lotniczych (nie
              pamietam ktorej ale jej inzynierowie dokladaja wszelkich staran, koszt takiego
              kompleksowego tuningu to 20-30 tysiecy zlotych ale masz prawie samolot;) )

wine za to ponosza i organizatorzy i policja (jak ja miedzy siebie rozdziela
              to ich sprawa), a decyzja o zamknieciu zlotu w srodku nocy gdzie niektorzy
              normalni ludzie zostawili tam swoje samochody i usiedli przy piwie i grillu
              byla rewelacyjna. uwazam, ze gdyby organizator zamknal impreze i zmusil
              wszystkich normalnych aby wyjechali z lotniska to policja by mogla mandaty za
              jazde po pijanemu sobie wystawic (rzecznik policji tlumaczyl ze byli
              przygotowani na zamkniecie imprezy w srodku nocy, ze wspomagali ich policjanci
              z bydzi i inowroclawia i na pewno by wszystkich wyjezdzajacych na rauszu
              zlapali), sie zastanawiam kiedy do drzwi mojego domu, w ktorym sacze sobie np
              3 piwko, zapuka policjant i karze mi sie moim samochodem przejechac kawalek a
              za rogiem mnie zlapie i skieruje wniosek do kolegium. tak to widze.
              moje zdanie jest takie ze organizator powinien sie zwrocic do policji widzac
              co sie dzieje, a ta powinna ruszyc cztery litery i kontrolowac trzezwosc na
              lotnisku, konsekwencje by poniesli tylko debile a nie ludzie ktorzy maja cos
              wspolnego z tuningiem.
              pzdr
              ps. seks rowniez dziala profilaktycznie ;) stosowany regularnie zapobiega
              kompleksom takze nie trzeba sie pozniej z nich leczyc
              ps2. jezeli Twoje kompleksy to Twoja sprawa, to kompleksami innych tez sie nie
              powinnismy zajmowac
              • sdb Re: Tragedia na Auto Tuning Show 04.07.03, 18:07
                Gość portalu: sasiad napisał(a):

> nie ma sprawy. chodzi mi tylko o to, ze po takiej nagonce nie pojawia sie juz
                > w Toruniu rozne cuda motoryzacyjne,

Gdyby na zlot nie przyjezdzali debile to nie byloby nagonki

> wine za to ponosza i organizatorzy i policja (jak ja miedzy siebie rozdziela
                > to ich sprawa), a decyzja o zamknieciu zlotu w srodku nocy gdzie niektorzy
                > normalni ludzie zostawili tam swoje samochody i usiedli przy piwie i grillu
                > byla rewelacyjna.

Jezeli dobrze pamietam to decyzja zapadla kolo poludnia lub nawet po poludniu.
                Policja wkroczyla chyba wlasnie dlatego ze organizator nie zastosowal sie do
                polecenia wladz.

> uwazam, ze gdyby organizator zamknal impreze i zmusil
                > wszystkich normalnych aby wyjechali z lotniska to policja by mogla mandaty za
                > jazde po pijanemu sobie wystawic

Zastanawiam sie czy decyzja o odwolaniu imprezy byla rownoznaczna z nakazem
                opuszczenia lotniska przez uczestnikow i wydaje mi sie ze nie- po prostu
                organizator mial zaprzestac dostarczania im wszelkich zaplanowanych rozrywek. A
                i tak wielu z uczestnikow bawilo sie przy samochodach pijac browary i grillujac-
                tragedii by nie bylo.

> moje zdanie jest takie ze organizator powinien sie zwrocic do policji widzac
                > co sie dzieje, a ta powinna ruszyc cztery litery i kontrolowac trzezwosc na
                > lotnisku, konsekwencje by poniesli tylko debile a nie ludzie ktorzy maja cos
                > wspolnego z tuningiem.

Hehehehe ciezko mi sobie taka sytuacje wyobrazic. Chyba niemozliwe.

> pzdr

pzdr ;)
                • Gość: sasiad Re: Tragedia na Auto Tuning Show IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 04.07.03, 20:43
                  sdb napisał:

> Zastanawiam sie czy decyzja o odwolaniu imprezy byla rownoznaczna z nakazem
                  > opuszczenia lotniska przez uczestnikow i wydaje mi sie ze nie

niestety tak, poza tym kto powiedzial ze sie nie mozna piwa przed poludniem
                  napic (pod warunkiem ze sie nie bedzie pozniej prowadzic ofkors).
                  a co do pory to przed poludniem policja wystapila o cofniecie pozwolenia na
                  organizacje do prezydenta miasta, prezydent cofnal pozwolenie 6 godzin przed
                  koncem imprezy.
                  rowniez pzdr
                  • Gość: doc Re: Tragedia na Auto Tuning Show IP: *.szpital-bielany.torun.pl 20.07.03, 00:01
                    Tak sie składa że jeżdżę w Pogotowiu i prawie co weekend mamy pijanych "fanów
                    tuningu" za kierownicą starych bmw, opli calibra itp. Taki zlot to fajna okazja
                    by to towarzystwo samo trochę sie przetrzebiło i uniknęło przekazywania dalej
                    swych genow oszczędzając jednocześnie Bogu ducha winnych obywateli tego miasta
                    Jeden warunek: przy wjeżdzie na lotnisko KAŻDY podpisuje oświadczenie(
                    zdeponowane u policjantów) że jest tu na własną odpowiedzialność i zna reguły
                    gry; służby medyczne i POLICJA są POZA lotniskiem z którego wyjazd jest
                    zablokowany przez np. policyjny wóz opancerzony+ ekipę z alkomatem; warunkiem
                    opuszczenia terenu "zlotu" jest trzeżwość WSZYSTKICH jadących danym autem;
                    porządku wewnątrz pilnują WYŁĄCZNIE ochroniarze wynajęci przez organizatora;
                    wjazd jest swobodny; widzowie dojeżdżają autobusami lub rowerami albo idą
                    pieszo. Technicznie chyba jest to zrobienia, w końcu na lotnisko są tylko 4
                    wjazdy (w tym 2 to drogi polne) więc policja bedzie mogła wykazać sie
                    skutecznością. Zalety: może sama świadomość "zdania na własne siły" pohamuje
                    alkoholowo-kaskaderskie wyczyny, w mieście będzie spokojniej a pieniądze
                    podatników nie zostaną wywalone w piwne błoto.Przy okazji- dla policji taki
                    zlot to idealna okazja do walenia słonych mandatów za nielegalne przeróbki aut(
                    ciemne szyby, nieprzepisowe światła oraz ogumienie itp).Co o tym sądzicie?
                    Pomysł jest może drastyczny ale dla mnie do przyjęcia.Pozdrowienia
                    • sdb Re: Tragedia na Auto Tuning Show 21.07.03, 13:13
                      Jezeli Auto Tuning w Toruniu to tylko w taki sposob. AMEN

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka