krzych.korab Min.tzw. Zdrowia nie zależy na ratowaniu zagrożone 29.08.07, 18:55 -go życia ludzkiego. Po jaką cholerę oni istnieją ? Odpowiedz Link Zgłoś
leda7 Trzeba było dobrze wypełnić wniosek Pajacu a nie 29.08.07, 19:20 szczuć na innych,wszystko zamieniasz w szczucie nawet swoje błedy Odpowiedz Link Zgłoś
gupek1970 Re: Trzeba było dobrze wypełnić wniosek Pajacu a 29.08.07, 19:27 Myślę, że Polska doszłą już dzięki swym włodarzom, do szczytu absurdu. Czas normalizować wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
seasalt Bracia i siostry 29.08.07, 19:51 Ja czytam,patrze i bracia i siostry ,serce mi krwawi nad ta Polska taka podzielona.zastanowmy sie przez chwile czemu ten czlowiek tak na mnie napada? Kto za nim stoi ze porywa sie na sluge bozego? Nic innego jak szatan ktory chce zniszczyc wielkie dzielo ktore tworzymy wspolnie ze sluchaczami Radia Maryja i dzieki ich skromnym datkom. To szatan nienasycony,oglupiwszy dzieci szatanska muzyka wysyla je na zbieranie datkow falszywie pokazujac czerwone serduszka. Ja widzialem te zmarzniete nieszczesliwe dzieci, zbierajace pieniadze.Zadzwonila do mnie sluchaczka,pani Jadwiga z Olkusza i mowila,"Ojcze Dyrektorze ja im powiedzialam ,tym dzieciom,wy te serduszka to tylko macie do kurtek przyklejone,wy w nich nie macie Jezusa.Wy te kurtki sciagniecie wieczorem i zapomnicie o wszystkim a nasz Ojciec Dyrektor jest codziennie z nami i ja wole jemu wplacic zeby moje serce sie radowalo codziennie." No i slusznie im ta pani powiedziala i mnie tez serce rosnie ze jeszcze sa naprawde dobrzy ludzie w tej skrwawionej ,umeczonej Polsce.Trzeba siac,siac a nie robic co sie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
chrismura Re: Bracia i siostry 29.08.07, 19:57 Co Ty , Rolnik ?...Prawie musze plakac .Dawno takich bzdur nie widzialem . Jestem pod wrazeniem . Bez pozdrowien..... Odpowiedz Link Zgłoś
helguera A jednak Owsiak glupi jest,chociaż robi wiele dobr 29.08.07, 20:05 rzeczy.Może zaszkodzilo mu to że chodzi na pasku michnikowej gazety//?To juz wielu zaszkodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
p.bera [...] 29.08.07, 21:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
damianskimaster List otwarty Jurka Owsiaka do ojca Rydzyka 29.08.07, 22:38 Panie Jurku! Brawo! Popieram Pana. Zero tolerancji dla bezsensownych pomysłów i durnych wymówień! Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll oj, będzie klątwa... 29.08.07, 23:09 dyrektor Rydzyk na poziomie soteriologicznym na pewno Owsiakowi się odgryzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re: oj, będzie klątwa... 30.08.07, 00:48 Przodkowie nasi mieli takie poręczne porzekadło: "Dłużej klasztora niźli przeora". Przeor w końcu odejdzie w niesławie, albo sławnie kopnie w kalendarz nie opuściwszy posterunku, kto to wie. Może jeszcze męczennikiem go obwołają. Ale ja zapytam tak: czy potrzebny nam jest klasztor ? Co na dłuższą metę jest groźniejsze: Rydzyk czyniący zło, czy może Kościół, który daje mu na to licencję? Episkopat zachowuje się tak, jakby dostrzegł problem wczoraj. "Ecclesia non festinat", wiadomo, ale tłumaczenie się, iż chodzi o królestwo nie_z_tego_świata jest zwykłą hipokryzją. To jest polityka, machlojki finansowe i szczucie mas, a nie kwestie dotyczące wieczności, jakby chcieli niektórzy. To jest tu i teraz, i to od lat, moi drodzy pasterze, i jeśli nie zajmiecie się tym tu i teraz, nie dziwcie się temu, że za parę lat, gdy moher wymrze, staniecie przed problematem pustych kościołów. Chyba, że prawdą jest, iż siedzicie w kieszeni Redemptorystów, a ci z kolei w kieszeni rosyjskiego wywiadu. Dlaczego w ogóle zabieram głos na ten temat, dlaczego mnie to w ogóle obchodzi ? Bo religia - nawet jeśli sam jej nie wyznaję - jest ważnym czynnikiem spajającym społeczeństwo. Polaryzując społeczeństwo, dzieląc je na tych co za i tych co przeciw, rozmaite Rydzyki i Jankowscy rozwalają je w kawałki. Niczego innego zresztą nie robi ukochany PiS, to dwie strony tego samego medalu. Gratulacje, mało komu udało się tak zepsuć Polskę, jak tym właśnie "konsolidującym i propaństwowym" siłom. Róbcie tak dalej. Biskupów też już wieszano. Odpowiedz Link Zgłoś
kraq S_Z_O_K!!!!! 30.08.07, 00:03 to sie ku.. w pale nie miesci. przeciez to nawet niesmaczne porownywac dokonania WOSP do tej mendy i hochsztaplera rydzyka. kazdemu, kto broni tej radiomaryjnej mendy i pluje na dokonania WOSP naplulbym na gebe. i mam dla tych wszystkich propozycje naklejcie se centralnie na ryju szmaty, ze nie chcecie aby was ratowano na sprzecie od WOSP. wszyscy beda szczesliwsi, bo wy zachowacie sie honorowo (choc moherowe radiomaryje smierdziele i honor to dwa bieguny) i patriotycznie, bo ubedzie troche psycholi z tego kraju a sprzet bedzie mozna wykorzystac do ratowania porzadnych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
b.6.1966 Zawsze tak bywa!!!!! 30.08.07, 00:21 SZMACIARZ, ZERO i NIEDOJDA intelektualna-ryje, ryje i WYRYJE! Temu szmaciarzowi z miasta Torunia, zasrancowi, przed ktorym pierdza zastepy watykanskie, powinno sie POZAMIATAC! Bruksela powinna przesledzic NAUCZANIE tej ESPEZETKI i wyciagnac wnioski! Szkola medialnej NIEKOMPETENCJI! ZERO rankingowe, ciagniete osoba rydzyka-naprzod! WSTYD------------ze zaopiniowane, gdy J. Owsiak NA OCZACH POLAKOW, ZA DARMO ---LECZY, POWRACA DO ZYCIA, CHCE MU SIE! Takie GOWNO-jakis rydzyk, ktory nie uratowal JEDNEGO ZYCIA, ale za to po jame ustna siedzacy w szeregu z DEBILAMI kaczynskimi , gleboko w ODBYCIE! UNIO!!!!!!!!!!!!!OBUDZ SIE! NIE SPONSORUJ IDIOTY, ANTYSEMITY, PALANTA, SZMACIARZA z miasta Torunia! Lepiej wydaj swoj szmal na PREZERWATYWY! TO DZIALA! Odpowiedz Link Zgłoś
polchen Re: Zawsze tak bywa!!!!! 30.08.07, 09:22 b.6.1966 napisała: > SZMACIARZ, ZERO i NIEDOJDA intelektualna-ryje, ryje i WYRYJE! > Temu szmaciarzowi z miasta Torunia, zasrancowi, przed ktorym pierdza > zastepy watykanskie, powinno sie POZAMIATAC! > Bruksela powinna przesledzic NAUCZANIE tej ESPEZETKI i wyciagnac > wnioski! > Szkola medialnej NIEKOMPETENCJI! ZERO rankingowe, ciagniete osoba > rydzyka-naprzod! > WSTYD------------ze zaopiniowane, gdy J. Owsiak NA OCZACH POLAKOW, > ZA DARMO ---LECZY, POWRACA DO ZYCIA, CHCE MU SIE! > Takie GOWNO-jakis rydzyk, ktory nie uratowal JEDNEGO ZYCIA, ale za > to po jame ustna siedzacy w szeregu z DEBILAMI kaczynskimi , gleboko > w ODBYCIE! > UNIO!!!!!!!!!!!!!OBUDZ SIE! > NIE SPONSORUJ IDIOTY, ANTYSEMITY, PALANTA, SZMACIARZA z miasta > Torunia! > Lepiej wydaj swoj szmal na PREZERWATYWY! > TO DZIALA! Ostro, ale podpisuje sie obiema rękami.....nic dodać nic ując!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
b.6.1966 I jeszcze drobiazg_________________________ _____ 30.08.07, 00:27 Przez WLASNY SZACUNEK, doswiadczenia zyciowe------------nie TYTULUJMY SZMATY--OJCEM!!!!!!!!!! Z rydzyka jest taki ojciec jak moj, prywatnie.ZERO. Wystarczy KSIADZ, bo do k...a ojca---------daleko chlopczynie!!!!!!!! 1 Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: b.6.1966 30.08.07, 04:08 b.6.1966 napisała: > Przez WLASNY SZACUNEK, doswiadczenia zyciowe------------nie > TYTULUJMY SZMATY--OJCEM!!!!!!!!!! > Z rydzyka jest taki ojciec jak moj, prywatnie.ZERO. > Wystarczy KSIADZ, bo do k...a ojca---------daleko chlopczynie!!!!!!!! > 1 Wyglada na to, ze z nienawisci do konca rozum postradalas. O.Rydzyka, jak kazdego innego ksiedza ktory jest zakonnikiem, poprawnie tytuluje sie "ojciec". PS - Ponoc gdzie diabel nie moze, tam babe posle!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tryg.sk Kasa dla Rydzyka 30.08.07, 04:44 Jeszcze raz powtórzę i przypomnę. "Ks. Tadeusz Rydzyk zebrał miliony na ratowanie Stoczni Gdańskiej. Ani złotówka nie trafiła do stoczniowców, choć prosili o pieniądze wielokrotnie. Nikomu nie powiodły się też próby wpłynięcia na księdza przy pomocy kościelnych zwierzchników bądź prokuratury. W końcu gdańszczanie zdecydowali się ujawnić prawdę "Gazecie". Więcej: serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,3170824.html Najprawdopodobniej zlecił zamordowanie BolesławA HutyrY, przewodniczącEGO komitetu ratowania stoczni oraz kapitanA Żeglugi Wielkiej: wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,9012327,wiadomosc.html?ticaid=145f4 - Ile było tych pieniędzy? - Mówiło się o kwocie od kilkunastu do kilkudziesięciu mln zł. www.portalmorski.pl/caly_artykul.php?ida=2594 Autor tekstu: Dawid Ropuszyński; Oryginał: www.racjonalista.pl/kk.php/s,1794 Wydaje się, że wielu osobom zależało pewnie na jej wyciszeniu, co potwierdzał fakt blokowania w Sejmie publicznej, trzeciej interpelacji posła Stryjaka w sprawie tego szwindla. Poza tygodnikiem "NIE" żaden środek masowego przekazu nie raczył się zająć przekrętem Rydzyka. Pozdrawiam. I ch mu w d. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: tryg.sk 30.08.07, 16:40 Czemu klamstwa piszesz. Sprawa zbiorki na Stocznie zostala bardzo dawno temu zamknieta! Masz ochote poprawiac sad, ktory wyraznie orzekl, ze o.Rydzyk niczego nie zgarnal???! PS - Moze jeszcze napiszesz, ze ks.Jankowski jest pedofilem? Przypomne ci, ze i tu sad dawno sie wypowiedzial! Odpowiedz Link Zgłoś
olga214 Re: tryg.sk 03.09.07, 07:15 wet3 napisał: > Czemu klamstwa piszesz. Sprawa zbiorki na Stocznie zostala bardzo > dawno temu zamknieta! Masz ochote poprawiac sad, ktory wyraznie > orzekl, ze o.Rydzyk niczego nie zgarnal???! > PS - Moze jeszcze napiszesz, ze ks.Jankowski jest pedofilem? > Przypomne ci, ze i tu sad dawno sie wypowiedzial! wet5 pamiętaj, że u nas sądy są NIEZAWISŁE. Jęśli sąd w Toruniu mówi, że Ojciec rydzyk nie obraził nikogo a tym bardziej Żydów i Panią Marię Kaczyńską, żonę prezydenta to oznacza tylko to, że właśnie obraził a sąd a właściwie prokuratura ma swój własny kodeks postępowania. Podobnie było ze Stocznią Gdańską.... Ojca Rydzyka już dawno trzeba było wrzucić do lochu bo niszczy i tak już ZSZARGANE IMIĘ KOŚCIOŁA KATOLICKIEGO. Odpowiedz Link Zgłoś
olga214 wet3 a zaprzeczenia świństw o. Rydzyka 03.09.07, 07:29 olga214 napisała: > wet3 napisał: > > > Czemu klamstwa piszesz. Sprawa zbiorki na Stocznie zostala bardzo > > dawno temu zamknieta! Masz ochote poprawiac sad, ktory wyraznie > > orzekl, ze o.Rydzyk niczego nie zgarnal???! > > PS - Moze jeszcze napiszesz, ze ks.Jankowski jest pedofilem? > > Przypomne ci, ze i tu sad dawno sie wypowiedzial! > > wet3 pamiętaj, że u nas sądy są NIEZAWISŁE. > > Jęśli sąd w Toruniu mówi, że Ojciec rydzyk nie obraził nikogo a tym > bardziej Żydów i Panią Marię Kaczyńską, żonę prezydenta to oznacza > tylko to, że właśnie obraził a sąd a właściwie prokuratura ma swój > własny kodeks postępowania. Podobnie było ze Stocznią Gdańską.... > > Ojca Rydzyka już dawno trzeba było wrzucić do lochu bo niszczy i tak > już ZSZARGANE IMIĘ KOŚCIOŁA KATOLICKIEGO. Nie jest nawet ważne czy kościół ma twarz czy jest bez twarzy. Pan Jurek Owsiak rozlicza się z pieniędzy ze zbiórek i nie postawił sobie apartamentów z helikopterem i rasowym samochodem. Pan Jerzy Owsiak te zebrane pieniądze przeznacza zgodnie z intencją, wcześniej zresztą podaną. Rozliczenie pieniędzy jest PUBLICZNE. Jest grono ludzi co mówią, że Ojciec Rydzyk- oszust ich nie interesuje. Więc pytam jaka działalność Ojca Rydzyka ich interesuję? Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica Nie martw sie, owsiku 30.08.07, 07:21 Moze jeszcze nie dostanie. (...) Wszystkie projekty finansowane z unijnych pieniędzy muszą być zgodne z unijnymi regulacjami. Jedna z nich stanowi, że dotacje nie mogą być przeznaczane na finansowanie działań, które łamią zasady niedyskryminacji, służą nawoływaniu do rasowej lub religijnej nienawiści itp. Jednym słowem, prawo Unii zabrania dotowania projektów, które łamią podstawowe wartości uznawane w UE.(...) Juz tam twoi trzymaja reke gdzie trzeba zeby powyzsze zadzialalo. Ale nie ciesz sie - ty tej kasy na pewno nie zgarniesz. Chociaz jesli WSKSiM (nie o. Rydzyk osobiscie) tej dotacji nie dostanie bedziesz mial okazje do napisania tryumfalnego listu otwartego, ktory GW z radoscia ci zamiesci i rozne cymbaly beda mogly sie wyzywac w ublizaniu czlowiekowi, ktory robi nieporownanie wiecej niz "robta co chceta". Szkola w Toruniu to piekny nowoczesny obiekt. Bardzo potrzebny. Jeszcze duzo przy niej pracy i do skonczenia calosci daleko. Powstala z ludzkich drobnych skladek. To nie jest szkola prywatnej osoby - to szkola nasza - polskich katolikow, ktorych w Polsce jest podobno ponad 90%. Chwala o. Rydzykowi, ze dba o nas, o nasze polskie interesy. Oprocz satysfakcji z udanych dziel sam majatku na tym nie robi. I to jest jego wyzszosc nad byle jakim krzykaczem myslacym o tym jak "wyrwac kase". Pozdrawiam wszystkich, ktorzy ciesza sie, ze ich drobne skladki zamieniaja sie w tak wspaniale dziela z pozytkiem dla nas wszystkich. Uklony pelne szacunku dla zarzadcy tego majatku - o. Rydzyka i wszystkich redemptorystow. Brawo! Anna Kozlowska Odpowiedz Link Zgłoś
tryg.sk Aniu Kozłowska 30.08.07, 09:31 Twoje słowa: Pozdrawiam wszystkich, ktorzy ciesza sie, ze ich drobne skladki zamieniaja sie w tak wspaniale dziela z pozytkiem dla nas wszystkich. Uklony pelne szacunku dla zarzadcy tego majatku - o. Rydzyka i wszystkich redemptorystow. Brawo! ...wskazują na niezłe pranie mózgu zrobione już Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: tryg.sk 30.08.07, 16:43 tryg.sk napisał: > Twoje słowa: > > Pozdrawiam wszystkich, ktorzy ciesza sie, ze ich drobne skladki > zamieniaja sie w tak wspaniale dziela z pozytkiem dla nas wszystkich. > > Uklony pelne szacunku dla zarzadcy tego majatku - o. Rydzyka i > wszystkich redemptorystow. Brawo! > > ...wskazują na niezłe pranie mózgu zrobione już Tobie. Uparles sie, "tryg." aby glupoty plesc i obrazac ludzi. Otrzezwij sie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tryg.sk Aniu Kozłowska 30.08.07, 09:34 Życzę udanych randek z chłopcami z WSKMiS. Tylko uważajcie, żeby nikt nie złapał Was na pocałunku. Odpowiedz Link Zgłoś
olga214 Panie Jurku przegrana z o. Rydzykiem to sukces 30.08.07, 13:01 Kiedyś, jeszcze niedawno byłam uczestnikiem spotkań Rodziny Radia Maryja. Chwilowy brak czasu spowodował, że nie odmawiałam jak zwykle różańca. Dostałam czas na myślenie, poszłam do pracy. Inaczej niż inni patrzę na o. Rydzyka. Ośmieszają się ci wszyscy co widzą w nim człowieka głupiego, osobiście w nim widzę człowieka niezwykle zdolnego i niezwykle przebiegłego. Tak po prawdzie to on rządzi Polską. Ma w kieszeni biskupów, którzy tylko markują swoją niechęć do o. Rydzyka, pewnie ta nierozliczona część zebranych pieniędzy na różne cele trafia właśnie do biskupów, na klasztor. O. Rydzyk jest człowiekiem bardzo rozsądnym i potrafi załatwić każdą sprawę, wie jak zarobić i jak wydać pieniądze. Jest mi bardzo przykro Panie Jurku, nie ma Pan z o. Rydzykiem żadnych szans według mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Re: Panie Jurku przegrana z o. Rydzykiem to sukce 02.09.07, 20:37 .... ale jak sie postara Owsiak to zrozumie. To nie taki głupi gość, choć trochę niezrównoważony emocjonalnie. Nikt z nas nie jest bez wad. Niech Owsiak robi to co mu wychodzi (w tym przypadku chodzi mi o Jego Orkiestre:) Odpowiedz Link Zgłoś
polchen List otwarty Jurka Owsiaka do ojca Rydzyka 30.08.07, 09:18 Jurek , wielki szacunek jaki mam dla ciebie został podniesiony do entej potęgi. To wstyd i hańba dla naszego rządu za ich poczynania...ale takie cholerne czasy nastały. Jurek jesteś dla mnie wielki. Odpowiedz Link Zgłoś
laseczek29 Dzięki Owsiakowi mój syn jest zdrowy! 30.08.07, 13:03 A ten jebuss rydzyk - wstyd hanba zaklamanie dulszczyzna klamstwo zlodziejstwo - napisalbym ostrzej ale mnie wymoderuja.... RYDZYK PRECZ Z EUROPY< NIECH TWOJE LAPSKA LEPIA SIE MUCH! Odpowiedz Link Zgłoś
dorian1964 List otwarty Jurka Owsiaka do ojca Rydzyka 30.08.07, 14:47 Coz Jurek, mozna robic wiele dobrego ale jestes nainnym biegunie ideologii, wiec dostales po chinsku - nawet nie dano Ci garstki ryzu jeno kijem po krzyzu.. a tak na serio jestes be on jest cacy, ale moze praworzadnosprawiedliwy smoczek dostrzeze ze zyciejest jedno iumiejetnosc jegoratowania to nie zabawa rekreacyjna Odpowiedz Link Zgłoś
stasio_paluch Owsiaka nikt nie skrzywdził - opanujcie się. 30.08.07, 15:21 dorian1964 napisał: > Coz Jurek, mozna robic wiele dobrego ale jestes nainnym biegunie > ideologii, wiec dostales po chinsku - nawet nie dano Ci garstki > ryzu jeno kijem po krzyzu.. Daj spokój - wniosek Owsiaka odpadł z obiektywnych powodów, na pierwszym etapie oceny, podobnie jak ponad setka innych. Odrzucili go urzędnicy, którzy gwiżdżą na światopogląd wnioskodawcy tylko stosują się do przepisów. Zakwalifikowanie tego wniosku do kolejnego etapu oceny - to byłby dopiero skandal. O wpisaniu projektu Rydzyka na tę pozakonkursową listę do unijnej kasy decydowały juz natomiast zupeeełnie inne osoby i zapewne różne względy grały rolę. Łączenie jednak tych dwóch spraw jest nadużyciem i świadczy co najwyżej o ideologicznym podejściu Owsiaka. W jego przypadku zadecydowały wyłącznie względy formalne i takie publiczne fochy są niepoważne. Odpowiedz Link Zgłoś
zaris666 List otwarty Jurka Owsiaka do ojca Rydzyka 31.08.07, 14:03 Gratulacje, gratulacje i jeszcze raz gratulacje. Jurek trzymamy kciuki, oby tak dalej. Jesteś jedynym sprawiedliwym i odważnym spośród osób publicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
tryg.sk Re: List otwarty Jurka Owsiaka do ojca Rydzyka 31.08.07, 22:21 Z Rydzykiem należało już dawno skończyć. Nie obrażę się, jak stanie się to w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
klaryska ludzie ile macie IQ nie widzicie ironii 02.09.07, 15:38 rany nic dziwnego ,ze takie jaja w PL. Chyba Polakow srednia to 15 IQ. aw Toruniu spadla do 5. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 klaryska 03.09.07, 01:26 klaryska napisała: > rany nic dziwnego ,ze takie jaja w PL. > Chyba Polakow srednia to 15 IQ. aw Toruniu spadla do 5. Nie obrazaj ludzi, czerono-lwacka mniszko! Odpowiedz Link Zgłoś
klaryska Re: klaryska 03.09.07, 08:20 chyba lubisz moje wpisy ;-). Nie zauwazyc Ironii, i wkurzenia Owsiaka i traktowac ten list w innych kategoriach moze kto??????? Odpowiedz Link Zgłoś
klaryska Re: List otwarty Jurka Owsiaka do ojca Rydzyka 03.09.07, 08:21 a poza tym widze ,ze wet3 potrafi tylko wrzucic do worka kogos kto patrzy z zewnatrz na ten burdel. Odpowiedz Link Zgłoś